viktutes
2009 06 03, 16:02
QUOTE(armanlila @ 2009 06 03, 16:36) Į tėvus - tiktai Tu. Man kazkaip yra net kvaila kai i tevus kreipiasi JUS. Labai jau svetima. Na, ziurint kokie tie santykiai.jei nėra labai artimi, tai gal ir galetu sakyti JUS. na nei aš kvaila(bent taip galvoju  ), nei mano tėvai kvaili, mano vyras gal net mažiau kvailas nei aš, bet ir į tėvus Jūs kreipiasi ir santykiai toli gražu ne šalti, kad daugumos, kurie į tėvus kreipiasi Tu ir dar maža to sugeba ant jų šaukti, prie jų keiktis ar panašius dalykus krėsti, tokie santykiai būtų artimi, tai būtų ant šio svieto linksmiau ir gražiau  ...tikrai rašydama šį postą neliepiu ir neagituoju, kad visi vaikai į savo tėvus kreiptųsi Jūs, nes ir maniškiai į mane sako Tu ir man visiškai taspats, nemokinu, niekada ir nemokinsiu sakyt Jūs, nebent patys sugalvos  , tik tiesiog truputį nesmagiai pasijaučiu paskuičius tokį kategorišką postą  ...na suprantu - žodžio laisvė, bet kur tada tolerancija ir iškur tiek drąsos vadinti kvailais žmones, kurie mąsto ir supranta viską kiek kitaip
armanlila
2009 06 03, 16:31
Nesakau kad kazkas yra kvaili,is tikrai nenorėjau kazka izeist,nes sakau tik savo nuomone. bet man tai tikrai keistai butu isgirsti JUS, nes neturiu net pazistamu, kad i tevus kreiptusi JUS. Ir pati taip nenorėciau kad vaikas kreiptusi.
D.E.V.A
2009 06 03, 17:06
kaip ismokina taip ir sakai,negaliu as dabar persilausti ir sakyt tevams nuo siandien TUksinsiu ok.
Man Jus irgi kazkaip svetima skamba  As i savo tevus, mano vaikas i mane kreipiasi tu
QUOTE(*sweet* @ 2009 06 05, 12:59) Man Jus irgi kazkaip svetima skamba  As i savo tevus, mano vaikas i mane kreipiasi tu   Pas mus tas pats
I svetimus reikia kreiptis JUS, o tevai patys artimiausi, tai manau reiketu TU. Nu nebent jau as noriu, kad mano vaikai i mane kreiptusi TU.
(adrija)
2009 07 17, 17:55
O as i savo tevus ir kitus suaugusius visada kreipiausi Jus,ir noriu kad ir mano vaikelis taip kreiptusi.Man tai visai nesvetimai atrodo,o kaip tik mandagiai.Niekados savo tevu netukinau.Man graziau Jus.Su mama esam geriausios drauges,bet visada kreipiuosi Jus. Tiesiog taip mane auklejo ir man taip graziau,kulturingiau.
edita74
2009 07 17, 18:15
as tik uz TU,nes JUS man skamba per daug saltai.
deima15
2009 07 17, 22:39
Mano nuomone kaip ir daugumos, jog i tevus reikia kreiptis TU.
QUOTE(deima15 @ 2009 07 18, 00:39) Mano nuomone kaip ir daugumos, jog i tevus reikia kreiptis TU. as norejau ir mano vaikas kreipiasi i mane tu, nes mes esam ir busim geriausi draugai pasaulyje
(adrija)
2009 07 19, 13:22
QUOTE(edita74 @ 2009 07 17, 17:15) as tik uz TU,nes JUS man skamba per daug saltai. Aisku cia kiekvieno kitoks poziuris,bet man kaip tik TU skamba labai saltai ir grubiai.
Rainstone
2009 07 19, 13:30
Mes visi tujinames
anaida8
2009 07 19, 14:49
man vaikai sako Tu  bet aš savo tėvams sakau JŪS, mes su mama esame artimos ir tas žodelis JŪS nemanau, kad daro kažkokį atstumą  taip esu įpratusi kreiptis nuo mažens, taip ir išliko iki dabar, o kad mano vaikai mane tujina ir nematau nieko blogo
Saloniki
2009 07 19, 15:19
Tiesiog nepamenu, kad kas giminėje būsų kreipęsi į tėvus ar senelius Jūs, todėl ir senelėms, ir mamai sakiau Tu, o jeigu man dukrelė pasakytų Jūs, tai apalpčiau  . Tačiau visiškai nei keista, nei šalta ir Jūs - tiesiog tai yra šeimos tradicija, ir gražu, kai jos laikomasi  .
rakshtis_79
2009 07 22, 10:08
As tai turiu drauge, kuri i tevus kreipiasi Jus, skamba ne kaip tiesa sakant Jos jaunesne sesuo kazkodel sako tevams TU, ir is salies ziurit jos santykiai su tevais laisvesni. Mano mazoji dar nevartoja tokio zodzio, ji varda sako, ar tiesiog mama, bet vyresnele visiems sako TU, mamai, teciui, tetoms, dedems ir senialiams. Tik i svetimus dedes ir tetas kreipiasi Jus Jausciausi labai nejaukiai, jei mano mergaites man sakytu Jus.
Asmeniskai as zodeliu ,Jus, kreipiuosi tik snekant su nepazistamais ,vyresniais zmonem. I savo tevus kreipiuosi visada ,Tu, ir savo vaika taip mokinu. Man siek tiek keistai skamba, kai i tevus kreipiasi "jus", bet juk tai kiekvieno pasirinkimas
dangausvaivorykste
2009 07 22, 21:27
As mamai kazkada paskiau jus tai ji man kai atreze tai nebenoriu daugiau taip vadinti----sako as tau kas kaimyne?o as savo sunu irgi auginu ir noriu kad jis kreiptusi tu....
saulele7
2009 07 22, 23:20
I savo tevus kreipiuosi Tu, vaikai mane taip pat tujina Man isvis nepatinka kai i mane kreipiasi Jus, tada jauciuos tokia tetule...
irmusia
2009 07 23, 12:42
Aisku kiekvieno reikalas, bet man zodis "Jus" sukelia nekokiu jausmu. "Jus" mes kreipiames i nepazystamus ar mazai pazystamus zmones, o ne i artimiausius seimos narius. Bet cia kiekvieno zmogaus noras ir pasirinkimas.
Airuciux
2009 07 27, 09:03
Mano sunus sako man Tu, as savo tevams taip pat, taciau stengiuosi nevartoti daznai butent to zodzio "tu", pvz. sakau "mamyte, ateisi siandien pas mus"? juk galeciau pasakyti "o tu siandien pas mus ateisi"? yra kazkoks vidui stabdys, kad negraziai ir nepagarbiai skamba vien tik zodis "tu" be zodzio "mama". Taip pat ir sunu mokom.. Turiu drauge, kuri savo mamai, (atrodo kaip seserys) sako Jus, is pradziu man buvo labai keista. Bet joms tai netrukdo ir santykiai pas jas puikus, taigi cia dar ne rodiklis.
I mane dukra kreipiasi "tu"ir man taip patinka,o mano pazistama i mama kreipiasi "jus"ir man taip skamba labai saltai...
putlute
2009 07 28, 01:06
mes šeimoje keturi - aš jauniausia, bet niekada negirdėjau, kad vyresnieji sakytų tėvams "tu", tai ir aš nesitujinau niekada. kažkaip įprasta sakyti "jūs". mylim ir gerbiam savo tėvus, todėl "jūs" atrodo normalus kreipinys ir santykiai mūsų tikrai nešalti, ne nuo kreipimosi jie gi priklauso. o va manoji pupa į mus su tėvu kreipiasi "tu", ir kaip keista, kai pradėjau lauktis, staiga pradėjo sakyti man "jūs'. viskas logiška aš gi dabar "du viename"  . įdomu kaip kreipsisi, kai gims leliukas
Na as tai tik uz TU i mama ar teti. O jau tetas dezius tai noreciau kad kreiptusi JUS
Tiktai Tu.
jekaterina.s
2009 08 18, 13:18
as tai tik uz TU
As pati kreipiuosi i tevus "Tu", mano vaikai taip pat kreipiasi i savo tevus "Tu". Man labai keista , kai vaikai tevams sako "Jus". Sis kreipinys juk naudojamas, kai kalbama su nepazistamais zmonemis. O juk kai artimiau pabendrauji, susidraugauji, tai sakai"TU". As uz tai kad tevai butu vaiku draugai ir sakytu drasiai "TU".
Mascara
2009 08 19, 13:24
Aš tik už TU. JŪS tikrai atrodo šaltas kreipinys, kaip į svetimą žmogų
Adeliukas
2009 08 19, 13:47
Na tik Tu. Mum net mokykloj mokytoja pasakojo (Pradinese klasese), kad tevai yra patys artimiausi zmones ir i jios reiakia kreiptis tu, o jau i tetas ir dedes Jus. Mano drauge iki siol negali mamai atleisti, kad liepe nuo mazens i tevus kreiptis Jus. Na ir nera tarp ju siltu santykiu tik oficialumas. Sake, kad savo vaikui tokios nesamones nepadarys.
Mano nuomone - TU. Musu vaikai taip ir kreipiasi. Vyras savo motinai sako Jus.
As tik uz "TU",taip i rkreipiasi  Vat o mes seserys visos sakom i tevusa "JUS",nes taip buvom isaukletos nuo kudikystes,tai nesivercia kitaip liezuvis  bet skamba tikrai juokingai...Kazkada tetes mama taip liepe kreiptis i tevus
Panelė_Monika*
2009 08 20, 11:39
Tu.  Jūs kreipiamasi į labiau nepažįstamus ir vyresnius žmones.
Žinoma "tu"  .
vietine1986
2009 08 21, 15:13
tiktai "TU" mano vyras vaikysteje i tevus kreipdavosi "JUS" tai iki siolei prisimena kaip jamtai nepatikdavao ir iki siol su teciu santykiai salti  tai savo vaikam jokiu budu nedarysim tokios nesamones manau "JUS" reikia kreipitis i nepazystamus zmones
lialkaa
2009 08 23, 20:23
QUOTE(vietine1986 @ 2009 08 21, 16:13) tiktai "TU" mano vyras vaikysteje i tevus kreipdavosi "JUS" tai iki siolei prisimena kaip jamtai nepatikdavao ir iki siol su teciu santykiai salti  tai savo vaikam jokiu budu nedarysim tokios nesamones manau "JUS" reikia kreipitis i nepazystamus zmones visiskai pritariu, man paciai dar dabar keista, kai anyta i savo tevus kreipiasi JUS  mam su teciu juk vieni buna, o ne po du... ir be to ne svetemi, o savi... tai kaip galima sakyti jus  aisku kitiems atrodo , kad tai labai mandagu, bet....
ziedute
2009 08 23, 20:55
As ir mano vyras, i savo tevus kreipiames "Jus" (musu tevai i savo tevus irgi kreipesi "Jus"), o musu vaikai i mus "Tu".
Aš į savo tėvus kreipiuosi TU, tai ir noriu, kad į mane taip kreiptusi. Man Jūs kreipimuisi į tėvus netinka...
Kreipiuosi į tėvus "Jūs", tačiau mama sakė, kad patys su tėčiu taip nepratino, bet iš kažkur atsirado toks įprotis  . Ir tikrai nėra jokių oficialių santykių su tėvais. Tą "Jūs", kai kreipiamasi į tėvus, suprantame taip pat kaip ir kiti "Tu".
ziedute
2009 08 23, 22:29
Sutinku su Swiipy
Kenguryte
2009 08 27, 09:42
Į mus vaikai kreipiasi"TU". Kreipinys "Jūs", asmeniškai man reiškia ne mandagumą, o susvetimėjimą.
mano mama į savo mamą kreipiasi JŪS, aš į savo mamą kreipiuosi TU, bet va mano vaikas į mane kreipiasi Tu, viskas šaunu šitoj vietoj, bet va į močiutes, senelį, tetas ir kt... ta prasme į visus kreipiasi TU... jai dar tik keturi metukai bus, ale lyg man norėtųsi, kad kreiptųsi JŪS į močiutes, senelį ir kitus svetimus... bet net nežinau, kaip čia išaiškinti jai...
tiktai TU, turejau drauge kuri i savo mama kreipesi JUS o i mociute pvz. TU, o mano nuomone turetu buti atvirksciai, vaikas i tevus tik TU , o i senelius noretusi kad sakytu JUS, bet vat kad pakolkas to dar neismokome
TeQuiLa
2009 09 04, 06:51
TU
ddijana
2009 09 04, 07:09
Tu
mondesar
2009 09 15, 13:19
 TU
sandravpu
2009 09 28, 01:11
pas mus visi kreipiasi tu i artimus zmones. pas mus net darbe i gerokai pareigomis aukstesni kolega kartais kreipiames tu. O buna taip kad i gerokai uz save jaunesnius tenka kreiptis jus. darzelyje kiek pastebejau sitam reikalui isvis demesio neskiriama, aukletoja dukryte vadina vardu. is kitos puses gal taip ir gerai. neisivaizduoju kaip reiketu i mama kreiptis jus. As net i anyta kreipiuosi arba "tu" arba "mama".
Yurgita
2009 09 28, 04:37
ir į tėvus ir į artimus giminaičius kreipiuosi Tu, tolimesni žmonės ir nepažįstami pasitenkina - Jūs. Vyro mamai sakau Jūs, nors ji norėtų, kad sakyčiau Tu. Mano vaikas net minties neturėtų pavadinti mane ar tetuką Jūs. Beje dar ir svetimų neismoko jūsint, visus tebetujina
mano vaikai is vis i nieka nesikreipia JUS
electra23
2009 10 23, 21:29
QUOTE(azen @ 2009 10 02, 10:49) mano vaikai is vis i nieka nesikreipia JUS  Pakolkas ir mano
|
|