Uosviai ir bobulyte jau kita diena ligonineje aplanke. O maniskiai (tevai ir brolis su seima) atleke 5 diena po gimdymo.
Pas mane draugai atejo kokia 5 diena po vaikelio gimimo, nes vaikutis buvo ramus, o man kazkaip laiko marios, net neturedavau ka veikti,tai sveciais l. dziaugiausi, o po to kiekviena savaitgali uzsokdavo draugai.
Ligoninėj aplankė mano tėvai ir sesė, na aišku ir vyras visąlaik buvo šalia
Manau, kad perdetai saugotis nera reikalo. Pirmi sveciai pas mus atejo sekancia diena po grizimo is ligonines. Mazoji labai gerai i zmones reaguodavo, tai as tik dziaugdavausi.
o man buvo labai pikta kai visi taip nesupratingai verzesi lankyti
GERIAUSIA DRAUGE ATEJO APIE TRECIA DIENA NAMIE, BET AS PATI PAKVIECIAU.O SIAIP DRAUGAI ATEJO PO MENESIO, BET SAKYCIAU IR TAI DAR PER ANKSTI
I ligonine sesuo ir mama atvare kita diena, nors buvau uzdraudus
Po to kai grizom namo, pagal senoviskus paprocius neleidom nieko 40 dienu.
Mano draugai klause, kada gali ateiti. Mama antra diena i ligonine atejo. O anyta... Pamate mieste, kai susitikom po keliu sav
Vargses anytos...
Nejau ir mano brolio zmona isizeide ir laiko nuoskaudas del to, kad mes ja aplankem dar ta pacia diena, kai ju dukryte gime.... Mano tevams tai buvo labai dziugi diena, gime pirma ju anukele, uzbegom trumpam, kad zvilgtelet akies krasteliu, pasidziaugt kartu su broliu. O cia kaip paskaiciau, kad zmones nuo to nuoskauda visam gyvenimui nesioja....pakraupau
Mano gera drauge ir sesuo atejo jau kita diena po gimdymo
Mano tevai pamate po 1 menesiuko, nes gyvena kitam mieste... Anyta po geru 2 men
As tai nenorejau, kad i ligonine eitu, nes nefainai ten gi viskas, o kai namo grizom tai iskart atejo sveciu, nes as pati ju prisikvieciau
O siaip vaikelio lankytuves praejo neskausmingai ir neisvargino- kieme saslyku iskepdavom, ant zoles pasededavo sveciai, i dukryte miegancia vezimelyje paziuredavo ir viskas. As pati laukdavau vakaro, kada ateis sveciu ir galesiu paplepeti su draugem, nes nuobodoka visa diena sedet namuose su kudikeliu su kuriuo nepaplepesi
Tevai aplanke 3 val. po gimdymo ligoninej. Ir visai ne pikta, nes jie gi mano tevai
O jau ir namus isileidau tik ipusejus antram men. Tik tada pasijutau tvirtesne, geriau pazinusi mazaji ir jo norus. Manau niekas neisizeide Papildyta @ [mergetime]1092134942[/mergetime]
Aš kai pagimdžiau tai niekam neleidau ateiti i gimdymo namus-tik vyra ir savo mama
o as mat jiems arbat kaiciu. O kitiems sakiau po kokio gero menesio ateiti- tai zinot Sakiau jau dabar po antro leliuko tai ribosiu sveciu kieki, kazkaip nebenormalu, kai mama pati pervargsta
mes buvom nusprende pirma menesy nepriimti jokiu sveciu... taip buvom nusprende todel kad pasiruosimo gimdymui kursuose mums sake jog po sveciu vaikelis buna neramus, neleidzia miegoti ir t.t.
taiau gimus nagliukuiviskas pasirode visiskai kitaip... jau antra diena, gryzus is ligonines (t.y. ketvirta jo gyvenimo dienuke) susilaukem pirmuju lankytoju - seneliu jau budamas 2svaiciu nagliukas isgyveno 120km kelione pas senelius:)taip keliaujam ir iki siol - visur kur tik sirdis geidzia
KADANGI ESAM NEISNESIOTI (36SAV.) KOL MANISKE GULEJO NE SU MANIM TAI NIEKAS NET NEGALEJO EIT I TA SKYRIU ISSKYRUS AS IR TETUKAS
Siaip i ligonine patys artimiausi zmones tai atejo galima sakyti ta pacia diena is ryto, nes pagimdziau nakti.
O visi kiti draugai ir t.t. atejo aplankyti kazkur po 3 savaiciu. Ir manau kad tai gerai, anksciau gal ir neverta
Na, vyras ir mano mama buvo sunkiausiomis akimirkomis, taip kad jie pirmieji 'lanke'
Mano dukryte pirmieji sveciai ( butent sveciai, o ne vytas, ne mama) aplanke jau 13 d. Mama atvaziavo i ligonine aplankyti 2 d.
Svecius pati pasikvieciau-liudna buvo, nors buvau is pradziu visus nuteikusi, kad lankymas tik po 2 men.
Po pirmo sveciu vizito jau pirma sunelio savaite, pasakiau griezta ne net visiems artimiesiems, nes labai sunku suderinti demesi ir kudikiui, ir sveteliams, tuo labiau, kad pirmas menuo ir mes patys su vyru dar tik mokomes buti trise su vaikuciu. O stai dabar, kai meskuciui jau menuo jau pradesim laukt sveteliu, nes ir rezima vaikelio zinom, ir kaprizus. Zodziu daug lengviau susikalbam tarpusavy
Ot cia tai teisingai pastebejote Pritariu visais 150 procentais. Zinoma, jei vaikas linkes sirgti ar neramus, o galbut ir pati sviezia mama pervargusi, tada sveciams siukstu - ne. Bet jei viskas gerai -
Oi kokie skausmingi prisiminimai susiję su tais svečiais
Kai gimė vyresnioji, pirmieji svečiai įsisiūlė dar savaitei nepraėjus. Jaučiausi silpnai, po plyšimų dar nei sėdėt negalėjau, gyvenome viename kambaryje... Atbildėjo visa šeimyna, su vaikais, triukšmais, mažoji negali miegot, taip ir prastovėjau su vežimėliu koridoriuje, kol "sveteliai" susiprato išeiti... Jau prieš vidurnaktį Gimus antrai dukrai (gimė vėlų rudenį, per anksti ir per mažo svorio), griežtai visiems norintiems atsakiau, kad tik po poros mėnesių.
Taip as tik pritariu tau. Nes kitiems nesvarbu, kad katik grizai is lygonines o kita diena eina lankit. Man tokie lankimai nepriimtini
Šį šeštadienį bus mano dukrytės mirimo metinės, o po jų, visi kas dalyvaus metinėje nutarė aplankyti mano sūnelį, kuriam šiandien sueina lygiai mėnuo. Manau, kad per anksti ateina, galėtų dar porą mėnesių palaukti, bet kaip jie sako "tuo pačiu važiavimu". Tik va nežinau kur aš 3 kambarių bute sutalpinsiu apie 30 žmonių.
brolis ir mama ir geri draugai mus aplanke praejus pusei paros po gimimo - gimdymo namuose. Ketvirta para gryzome namo, o cia lauke uosviai (
Na, o mano "sveteliai" neskambino prieš ateidami. Mes gyvename viename kambarėlyje, tai sveteliai net nesuprotėdavo išeiti iš kambario ir pabūti nors virtuvėje ar eiti parūkyti, kol pamaitinsiu leliuką. Ir dovanėlės sakyčiau labiau ne džiugino, o liūdino. Medijoje nupirkdavo už 2-3 lt kokį meškutį. Gavome net du vienodus. Tik vienintelė pusseserė susiprotėjo išeiti iš kambario, kad galėčiau lelių pamaitinti. Nelaukti svečiai tikrai erzino, nes neturėjau laiko. Reikėjo leliuku rūpintis. Mano giminė labai plati, bet leliuką pasveikinti nedaugelis atvyko, o draugo giminė iš viso neaplankė, tik brolis su žmona.
Mane sveciai tikrai nuvargindavo
Kai grįžau namo,su pirmuoju sūnumi,svečių sulaukiau tą pačią dieną.Man buvo labai sunku,bet svečiai supratingi nebuvo ir sėdėjo sau patenkinti.Aš sukaupiau visą drąsą ir pasakiau ,kad aš esu labai pavargusi ir noriu pailsėti.
Kai gimė antras dūnus ,svečiai aplankė po savaitės,o kai kas po mėnesio.
O mes oficialius lankymus pradėjom priiminėti tik 3-jų mėn. ir aš visai nesigailiu, kad gana vėlai. Žinoma, tėvai atėjo ankčiau, bet tai ir visi lankytojai. Gimėm mes vasario mėn. per patį gripo ir peršalimo ligų piką, tai visai nenorėjau, kad sveteliai virusų į namus prineštų.
as leidau vaika lankyti po 2-3 menesiu
nera cia ko-palauks tie draugai manau seimyna svarbiausia-vaikas-ju didziausias dziaugsmas QUOTE(neraska @ 2005 06 22, 16:34) Na, o mano "sveteliai" neskambino prieš ateidami. Mes gyvename viename kambarėlyje, tai sveteliai net nesuprotėdavo išeiti iš kambario ir pabūti nors virtuvėje ar eiti parūkyti, kol pamaitinsiu leliuką. Ir dovanėlės sakyčiau labiau ne džiugino, o liūdino. Medijoje nupirkdavo už 2-3 lt kokį meškutį. Gavome net du vienodus. Tik vienintelė pusseserė susiprotėjo išeiti iš kambario, kad galėčiau lelių pamaitinti. Nelaukti svečiai tikrai erzino, nes neturėjau laiko. Reikėjo leliuku rūpintis. Mano giminė labai plati, bet leliuką pasveikinti nedaugelis atvyko, o draugo giminė iš viso neaplankė, tik brolis su žmona. O tai kam tu jiems isvis duris atidarei?Jei jie taip kiauliskai daro (ateina net neperspeje), kodel tu jiems kiauliskai negali padaryt irgi. Jie kiauliskai elgiasi del savo malonumo, o tu del savo ramybes, sveikatos ir vaikucio taip padarytum. Tai kieno priezastis svarbesne? Beje, pas mane irgi buvo vieni ateje neispeje. Ju manymu, jei butu ispeje, as buciau rupinusis kuo juos vaisint ir pan. O siaip jie atejo su tortais, gerimais, sausainiais ir visais kitais pribombasais, tad man beliko tik uzkaist vandeni. Bet vistiek nepatiko, nes butent tuo laiku maudziau vaika, o mano sveteliai stovejo man uz nugaros ir velnias zino ka maste (gal kad ka nors ju supratimu ne taip darau? Rasiau rasiau ir susimasciau, kad jau geriau tokie neispejantys valandai, nei ispejantys pusei dienos... Uzknisa, kai ateina ir sedi ilgiausiai. Tada jau man pyktis uzverda ir demonstratyviai iseinu i kt. kambari, palikusi vyra su tokiais ikyruoliais kamuotis. Bet tie ikyruoliai nelabai ir susiprasdavo, tiesiog pagalvodavo, kad as kiaule ir tiek.
Vaikutį atėjo aplankyti tą pačią dieną kai grįžome iš ligoninės , kaimynė, nes mano sūnelio gimtadienis tą pačią dieną kaip ir kaiminkos, o mes gerai sutariame. O taip visi ateina svečiai pasiskambinę iš anksto.
O aš kaip tik laukiau svečių ir buvau jais labai patenkinta. Draugės atėjo lankyti jau pirmą savaitę. Giminės taip pat per mėnesį spėjo aplankyti. Aišku gerai, kad svečiai buvo labai supratingi: laiku ateidavo ir išeidavo
As nenoreciau,kad i gimdymo namus pas mane sniurai sveciu vaiksciotu
QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2005 08 05, 13:03) As nenoreciau,kad i gimdymo namus pas mane sniurai sveciu vaiksciotu Oi, kaip pritariu!!! As irgi taip noreciau... Bet kai busiu GN idomu kaip mastysiu. Jei 3 d. tai tikrai noreciau, kad lauktu namuose, bet jei uzlaikytu kokiai savaitei, tai gal ir uzsinoresiu lankytoju... Bet tik tevu, o ne giminiu ar draugu pulko... Jei bus viskas ciki, tai gal reiks uzsimint, kad palauktu musu namuciuose su kavytem balionais ir gelem... Dekui, tau uz ideja, Įsimylėjusi Boruže.
Oj merginos, man tas pasitikimas su kavute gryzhtanchiu ish ligonines nessuper gera mintis atrodo.
Gimdymo namuose svechius priimineti kaip tik labai lengva: guli sau shypsais ir niekas nesitiki ish taves nei kavos, nei vaishiu, nei kad grazhei atrodysi... be to, ileidzhia ribota lankytoju skaichiu ir lankytojai tikrai nemato galimybes ilgai uzhsibuti... pirma diena gryzhus ish ligonines bent jau man, mazhiausiai norisi kokiu nors pashaliniu zhmoniu. ypach, kai pirma vaika namo parsivezhi - reikia apsiprasti, susigaudyti, kur ta vaika det... po nemiegotu naktu ligoninej labiausiai norisi pailseti, o ne shypsotis svechiams ir vaizduoti laiminga patenkinta mamyte. o jau po keliu dienu, kitas reikalas. jau pradeda noretis su draugem papliurpti, vaika parodyt. kviesdavaus po viena drauge per diena - ir man smagu pabendrauti, ir shurmulio nesukelia. "bendrini" pristatyma darem, kai pirmagimiui sukako menuo. antram vaikui ish vis jokio "pristatymo" nedarem. kadangi buvo vasara, nuo pirmu dienu varinejau su juo i lauka, tai ir visi, kas norejo ji pamate neutralioj aplinkoj... jei taip atsakyt, kada pas mus pirma karta atejo svechiu - i ligonine ejo nuo pirmu dienu (mano mama, geriausia drauge). i namus pas pirmagimi atvazhiavo 3 diena po gryzhimo ish ligonines (mudu savaite pralaike, reishkias vaikeliui tada buvo 10 dienu) - vyro mama ir sesuo. jas daugeusiai ir uzhiminejo mano vyrelis, o ash tik gulejau ir shypsojaus o antra vaika praejus 5 val nuo gimimo ligoninej aplanke jo vyresnysis brolis su aukle
Na siaip as ir nenoreciau, kad visa sutve susirinktu musu namuose ir sutiktu naujaji pilieti. Bet va tevai, uosviene, tai galetu. Geriau, nei ligoninej. Visai nemegstu as atrodyt vargse ir silpna... Tad geriau jau grisiu pasidazius ir nebetaip be svaikatos, kaip tik po gimdymo. As noriu, kad artimieji matytu mane stipria. Nemegstu pasirodyt, kad man negerai... O teveliai ( t.y. naujojo zmogucio seneliai) tikrai ilgai neuzsibus, tik patenkins savo smalsuma ir parodys demesi. O jau draugai ir ne seimos nariai bei kt. giminaiciai gales pasirodyt tik po menesio ar dar veliau. O jei planuoja uzisedet iki vidurnakcio ar prisigert, gali ir visai nepasirodyt. Kiaule as, ar ne?
Mes vos gimus dukrytei pareiškėm, kad jokių lankymų ligoninėse ir buvom nusiteikę kokį mėnesį svečių nepriiminėt, vis tik šalta dar buvo ir net sniego, nors ir kovo mėnuo. Ale senelius pasikvietėm 19-tą Agnutės gyvenimo dieną...
pas mus pirmi svieciai (seneliai ir proseneliai) atejo kai dukrai buvo 1 men, o draugus kvietem veliau, ir kada tetis buvo namie, nes galejo sviecius uzimti kai as su vaiku uzsiminejau....... po triju men pradejome su draugais susitikineti normaliai, pagal poreiki, ir i kavines ir i restoranus ir i sviecius ejome ..... zodziu visur....
Aš gimdžiau toli nuo namų apie 6 val. važiavimo į abi puses. Bet vis tiek vyras atvažiavo ir 1-mą dieną, ir 2-ą dieną. O išrašė mane iš ligoninės tik po 9 dienų. Tai nors ir pasakiau, kad lauksiu sviečių po 3 men. ir ne anksčiau, vistiek kas buvo arčiau vaikščiojo pas mus tą 1-mąją savaitę. Grįžus namo laukė visi seneliai.
Visi kiti pažystamai ir giminės atėjo po 3 men., kaip ir buvo pasakyta. Niekas nesupiko.
Na pas mus daug lankytojų sugužėjo tik grįžus mums iš gimdyklos
O musu atejo aplankyti dar ta pati vakara
Mane abu kartuslanke ir ligonineje ir namo grizus. Namo gristant tai uzsukom pas vyro tevus,nes pakeliui. o ten jo broliai su seimomis lauke.
kai pirmagimui buvo 8 paros mes patys jau dalyavome visi trys gimines baliuje. o su jauneliu kai jam buvo 2 men net i Kopenhaga keliavome. Jei buciau nenorejusi lankytoju tai butu ir nelanke, bet as jauciausi gerai, tai ir nesipriesinau. As laikausi tos nuomones, kad vaikas nuo gimimo turi pratintis prie visokiu bacilu (savaime aisku specialiai i purva neguldau) , paskui maziau problemu bus su alergijomis. Turiu tokiu pavyzdziu kur saugojo, popino,o dabar is ligu neisbrenda, ka uzvalgo beria, kur truputi vejas papucia suserga. o ir dabar gimineje yra panasus pavyzdys , niekam neduoda savo lialiaus, net ir tevams pavydejo
Mums jau 4,5mėnesiukų, o mus vis dar lanko, nes aš taip pat prašiau nelankyti mūsų kuo ilgiau. Nepaisant prašymų, lankymai prasidėjo nuo gimimo, su pasiteisinimu, kad neiškentėm.
QUOTE(smirblis @ 2005 08 13, 20:24) O musu atejo aplankyti dar ta pati vakara Na, kiti nori, kad juos lankytų. Bet aš už tai, kad ir mama, ir lelius pavargę po gimdymo. Jiems reikia poilsio. Aš pvz dar iki dabar neapilsėjusi
labutis, mes lankytoju sulaukem jau ligoninej antra dienele, tai buvo tevai. as tik nenorejau lankytoju pacia pirma diena, o siaip pacioj ligoninej nenorejau, kad lankytu draugai, tai jie ir nelanke, lauke leidimo
QUOTE(gitana s @ 2005 08 29, 14:49) Mane abu kartuslanke ir ligonineje ir namo grizus. Namo gristant tai uzsukom pas vyro tevus,nes pakeliui. o ten jo broliai su seimomis lauke. kai pirmagimui buvo 8 paros mes patys jau dalyavome visi trys gimines baliuje. o su jauneliu kai jam buvo 2 men net i Kopenhaga keliavome. Jei buciau nenorejusi lankytoju tai butu ir nelanke, bet as jauciausi gerai, tai ir nesipriesinau. As laikausi tos nuomones, kad vaikas nuo gimimo turi pratintis prie visokiu bacilu (savaime aisku specialiai i purva neguldau) , paskui maziau problemu bus su alergijomis. Turiu tokiu pavyzdziu kur saugojo, popino,o dabar is ligu neisbrenda, ka uzvalgo beria, kur truputi vejas papucia suserga. o ir dabar gimineje yra panasus pavyzdys , niekam neduoda savo lialiaus, net ir tevams pavydejo oj nesitikejau, bet cia tikriausiai apie mus
mus jau ligoninej aplanke artimiausi zmones. o siaip po 3 sav jau kiti lanke
Sveikutės!
Artimieji ir geriausi draugai aplankė mane ir mano sūnelį jau gimdymo namuose. O į namus svečiai pradėjo plūsti praėjus 3 mėn. Anksčiau neleidom, ir viskas. Toks buvo mūsų nusistatymas. Dabar sūneliui greit bus 4,5 mėn., o svečių jau apsilankė 80! Ir dar ne visi. Reiks pradėt riboti apsilankymus, nes bijom visokių virusų ir gripo.
Mus irgi jau gimdymo namuose aplanke - mociutes, seneliai ir mano sesuo. o i namucius tai po 2 savaiciu pradejo sveciai plaukti, ir taip i savaite po svecia
Mus pradėjo lankyt ligoninėj, o grįžus namo - jau antrą dieną
mus irgi aplanke jau gimdymo namuose, tos pacios dienos vakare
|