Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šalutiniai reiškiniai, poveikis sveikatai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Kontracepcija
Vijola
Pries keleta metu pradejau vartoti Cilest. Viskas buvo gerai, bet pagal kaina man priimtinesnis buvo Regulon. Jis taip pat nesukele jokio salutinio poveikio. Veliau nusprendem, kad kolkas KT mums nereikalinga ir naudojom prezervatyvus. Dabar mes susituoke, vel naudoju Cilest, taciau jau buvau su greituske isvesta i ligonine, istyre kazkoki uzdegima gimdoje + grybelis. Noro absoliuciai nera jokio. Daznai skauda galva, su vyru i diena gal 15 kartu susipykstam, nes kazkokia depresija mane puola. Pilvo apacioje desineje puseje pastoviai jauciu maudima. Tikrai praejo noras naudoti KT. Bet net nezinau ka pasirinkti. Kitas KT bijau pradet naudoti, nes mano teta turi problemu su moteriskais reikalais, tai man papasakojo, kad visos KT turi labai dideli salutini poveiki. Pvz. Jai yra labai stipriai padidejusi viena kiauside, gydytoja sake, kad pasidarius, kiausinio dydzio. Jai liepe gerti KT (pavadinimo neprisimenu), kurios padeda tai kiausidei, taciau augina mijomas. Ar aplamai yra KP, kurios nekenktu sveikatai? Is anksto dekoju uz atsakyma
Rita Matulionytė
Visos hormoninės kontraceptinės priemonės gali turėti šalutinį poveikį.Daugumai moterų per tris vartojimo mėnesius šie reiškiniai paprastai išnyksta.Įrodyta, kd hormoninė kontracepcija yra viena iš patikimiausių kontraceptinių priemonių, be to sureguliuoja menstruacinį ciklą, apsaugo nuo negimdinio nėštumo, kiaušidžių ir gimdos vėžio(taigi miomų tikrai "neaugina").
Tačiau yra moterų, kurios dėl šalutinio poveikio, arba kitų organizmo ligų negali naudoti hormoninės kontracepcijos. Tokiais atvejais rekomenduojama barjerinės priemonės arba spermicidai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.