Greitu laiku leisiu savo dukryte i darzeli,gal kas gali aprasyt mazdaug ko reikia nusipirkt,ka turet darzelyje
Visuose darželiuose skirtingai, tad geriausia paklausti auklėtojos.
Mums reikėjo tapkyčių, pižamytės ir atsarginių rūbelių.
Gal kas gali parasyti issamiau ko reikia. Suprantu,kad kiekvienam darzelyje skirtingai,bet juk yra bendros tendencijos
QUOTE(deluxe @ 2009 06 12, 16:05) Gal kas gali parasyti issamiau ko reikia. Suprantu,kad kiekvienam darzelyje skirtingai,bet juk yra bendros tendencijos Man irgi aktuali tema.Dukrytę į darželį leisiu rudenį,o pas auklėtojas dar nebuvau. Kai sūnų leidau į darželįtai reikėjo pižamos,šlepečių,rankšluostuko,rūbelių (pasikeitimui),pieštukų,dažų,piešimo popieriaus,spalvoto popieriaus,plastelino,klijų.Dar reikėjo puodelio ir lėkštutės. Tai iš mano praktikos,bet kaip jau buvo paminėta-kiekviename darželyje savaip.
Mano sūnaus darželyje reikia šlepečių, rūbelių pakeitimui, šukų, vienkartinių nosinių ir kanceliarinių prekių (auklėtoja duoda sąrašą kokių būtent). Daugiau nereikia nieko.
Dekui, nors mazdaug gaudysiuos ko reik nupirkt.
O as tai nelabai suprantu, kam tada tas 1 litas mokamas vaiko ugdymo rekmems, jei viska praktiskai atsinesti reikia
Mums reikėjo pižamytės , atsarginių rūbelių, šlepečių, sportinės aprangos,kojnyčių miegui (šaltoka), šukų, vienkartinių nosinių ir kanceliarinių prekių, pratybų knygučių ir dar daug ko -aulėtojos duoda sąrašiuką. QUOTE(Tučka @ 2009 06 14, 09:35) O as tai nelabai suprantu, kam tada tas 1 litas mokamas vaiko ugdymo rekmems, jei viska praktiskai atsinesti reikia Nuolat persekioja šis klausimas, kai prasideda rinkliavos.
.
Mums reikejo visko slepeciu, pizamos, patalynes, indu, seilinuku, irankiu, antru rubeliu, ranksluosciu, pampersu jei dar su juo, serveteliu
Reikėjo: pižamos, rūbelių pakeitimui, tapkyčių, šukų, vienkartinių servetėlių, kanceliarinių prekių. Ir dar karts nuo karto atnešti stalo servetėlių, tualetinio popieriaus ir muilo... Šiemet dukra lankys kitą darželį... žiūrėsim ko prireiks
Šiaip visuose darželiuose skirtingai. lankem du tai turiu su kuo palyginti. Viename iš jų reikėjo visko pradedant nuo rubelių baigiant ugdymo priemonėmis. kitame reikėjo tik atsarginių rubelių, tuoletinio polpieriaus, muiliuko, pižamytės, oanelei šukyčiu, gumyčių į plaukus, o už ugdymą ir ugdymo priemones sumokėjom tai nieko neštis nereikėjo. Geriausia tai paklausti auklėtoju ko reikia.
Man kol kas darzelio vedeja pasake kad reikia: naujo naktipuodzio, tapkuciu kietu uzkulniu, kad pats vaikas galetu atsegti-uzsegti, naujos paklodes i lova, rubeliu perrengti. O visa kita pasakys rugsejo 1 d.
Mums reikėjo atpkyčių, visų rūbelių pamainos, pižamos nereikėjo, sakė, nebent labai norim. Dėl kanceliarinių prekių buvo pakabintas sąrašiukas kažkada spalį. Dar šukutės, vienkartinės nosinės - palieku vaikui spintutėje.
Na va, kaip siandien nuvedziau, tai pasirodo paklodes nereikia naujos, tik drabuzeliu ir tapkuciu. Dar pasake, kad tualetinio popieriaus bei serveteliu popieriniu atnesti. O paskui duos sarasiuka
mums reikia tapkyciu,atsarginiu drabuziu, dregnu serveteliu,vienkartiniu nosinaiciu,pizamos.
Mes eisim po keliu dienu, ir sarasiuka tikrai nemaza gavom
Kazkur isvis girdejau, kad darzeliai neturi teises daryt sarasus, dabar naujas istatymas is švietimo išejo
mums tai pacioj pardzioj tureti tapkutes atsarginius rubus o paskui duos sarasiuka ku nupirkti
Kazkur isvis girdejau, kad darzeliai neturi teises daryt sarasus, dabar naujas istatymas is švietimo išejo [/quote] nesuprantu jusu pasipiktinimo juk tom kanceliarinem prekem naudosis jusu vaikas QUOTE(katuksss @ 2009 09 03, 08:42) Kazkur isvis girdejau, kad darzeliai neturi teises daryt sarasus, dabar naujas istatymas is švietimo išejo QUOTE nesuprantu jusu pasipiktinimo juk tom kanceliarinem prekem naudosis jusu vaikas Juk viskas mūsų vaikams. Galų gale kaip valdžia gali grąsinti baudomis, jei būtent dėl jos kaltės (dėl finansavimo stokos, ar jo nebuvimo) vaikai negauna tų priemonių, kurias gauti turėtų. Man irgi darželyje susakė tikrai netrumpą reikiamų priemonių sąrašą. Bet aš suprantu, kad jų realiai reikia ir niekur čia nedingsi. juk visos mes norim, kad mūsų vaikai būtų ne tik saugūs, bet ir linksmai leistų laiką. Kad gautų kažkokį lavinimą QUOTE(katuksss @ 2009 09 03, 08:42) nesuprantu jusu pasipiktinimo juk tom kanceliarinem prekem naudosis jusu vaikas as nesipiktinu, ir tikrai viska pirksiu, tik man idomu pasidare ir norejau padiskutuot, jei jau isejo toks rastas, tai vadinas svietimas jiems parupina tu priemoniu QUOTE(***zanute*** @ 2009 09 03, 11:30) as nesipiktinu, ir tikrai viska pirksiu, tik man idomu pasidare ir norejau padiskutuot, jei jau isejo toks rastas, tai vadinas svietimas jiems parupina tu priemoniu na cia kaip nemokama medicina, o reik zusimoket ir uz echoskopa ir epidura nusipirkt paciai
Oho paskaiciau kiek pas jus visko reikia,man tai sake atsinesti rubeliu komplekta pakeitimui,tualetinio popieriaus,vienkartiniu nosinaiciu,seilinuku,ir kas susije su tualeto reikalais jei dar i pampersa tai pampersai ir serveteles,nu ir slepetes. Apie jokias kanceliarines prekes net negirdejau,tai gal nemokys musu vaikuciu
Mum i lopseli reikejo, atsarginiu rubeliu, tapkyciu, patalynes komplekto
na toletinio popieriaus ir kolkas viskas daugiau nieko neprase
Mums reikia tapkyčių,atsarginių rūbelių, pižamos ir higienos prekių:servetėlių, nosinaičių, muilo, toletinio popieriaus, dantų pasta ir šepetukas, šukos.
QUOTE(katuksss @ 2009 09 03, 08:42) nesuprantu jusu pasipiktinimo juk tom kanceliarinem prekem naudosis jusu vaikas mūsų savivaldybė nuo pernai pridėjo už ugdymo priemones į dieną po 2 lt,tai per mėnesį gaunasi apie 40 Lt, tikrai nemanau kad vienam vaikui tiek išleidžia. Pirkti nieko neperkam iš kanceliarinių, bet žadėtų naujų žaislų už tuos pinigus irgi nematom QUOTE(rutulyte @ 2009 09 05, 09:39) mūsų savivaldybė nuo pernai pridėjo už ugdymo priemones į dieną po 2 lt,tai per mėnesį gaunasi apie 40 Lt, tikrai nemanau kad vienam vaikui tiek išleidžia. Pirkti nieko neperkam iš kanceliarinių, bet žadėtų naujų žaislų už tuos pinigus irgi nematom Kaip visad ta valstybe suka ir suka nuo paprastu zmoniu QUOTE(rutulyte @ 2009 09 05, 09:39) Mums reikia tapkyčių,atsarginių rūbelių, pižamos ir higienos prekių:servetėlių, nosinaičių, muilo, toletinio popieriaus, dantų pasta ir šepetukas, šukos. mūsų savivaldybė nuo pernai pridėjo už ugdymo priemones į dieną po 2 lt,tai per mėnesį gaunasi apie 40 Lt, tikrai nemanau kad vienam vaikui tiek išleidžia. Pirkti nieko neperkam iš kanceliarinių, bet žadėtų naujų žaislų už tuos pinigus irgi nematom O čia iš viso 40lt vienam vaikui savaitei? Viskas čia tas 40lt? Kvailas klausimas, bet nežinau QUOTE(Gintarė+M @ 2009 09 07, 16:28) tas 40 lt tik už ugdymo priemones mėnesiui, plius už maistą apie 200 Lt Man tikrai savo vaikui nieko negaila, bet anksčiau tų papildomų 2 lt į dieną nereikėjo mokėt, reikėjo patiems susipirkt visas priemones, tai aš puikiai žinau kiek reikia toms priemonėms. Logiškai mastant ką reikia kas mėnesį vaikui pirkt už 40 lt
Padaro koki remonta,pavyzdziui darzelio koridoriuje-sumos keliu simtu eina.Taip ir nuplaukia keliu menesiu pinigeliai.O dar jei darzelis senas,tai lopo lopo visus galus,kad tik darzelio neuzdarytu...
QUOTE(Rebeka @ 2009 09 07, 22:34) Padaro koki remonta,pavyzdziui darzelio koridoriuje-sumos keliu simtu eina.Taip ir nuplaukia keliu menesiu pinigeliai.O dar jei darzelis senas,tai lopo lopo visus galus,kad tik darzelio neuzdarytu... tas tai taip ... bet... teko pagyvent metus Ispanijoj, tai žinokit gryžus kad ir kaip pyktis imtų vis vien džiaugiuos tais darželiais QUOTE(rutulyte @ 2009 09 07, 22:39) tas tai taip ... bet... teko pagyvent metus Ispanijoj, tai žinokit gryžus kad ir kaip pyktis imtų vis vien džiaugiuos tais darželiais o kaip ten yra ? nejaugi nera bendraamziu ar darzelyje neduoda maisto ? QUOTE(***zanute*** @ 2009 09 08, 08:03) Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 10:09) Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra Siaubas kazkoks QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 10:09) Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra Gal čia kokie nelegalūs darželiai... net sunku patikėt, kad taip gali būti QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 10:09) Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra
Tai žinoma turėjo ten būti nelegalus darželis. Juk Ispanija ne kokia atsilikusi šalis. 100% tas darželis neoficialus.
Mano tevų draugai jau daug metų ten gyvena (taip pat kažkoks nedidelis miestelis). Vedė savo dukrytę. Tai sakė priežiūra tai ten išvis nėra ko lyginti. Ten, tie kas tikrina Ispanijoj darželius, pamatytų tuos kotletukus ar maltinukus bulkinius mūsų (kas vaikams pas mus yra duodama) iš karto darželį uždarytų. QUOTE(rutulyte @ 2009 09 05, 09:39) Mums reikia tapkyčių,atsarginių rūbelių, pižamos ir higienos prekių:servetėlių, nosinaičių, muilo, toletinio popieriaus, dantų pasta ir šepetukas, šukos. mūsų savivaldybė nuo pernai pridėjo už ugdymo priemones į dieną po 2 lt,tai per mėnesį gaunasi apie 40 Lt, tikrai nemanau kad vienam vaikui tiek išleidžia. Pirkti nieko neperkam iš kanceliarinių, bet žadėtų naujų žaislų už tuos pinigus irgi nematom O kodel po 2lt. pas mus tai 1lt. ar tai kiekviena savivaldibe nustato savo mokesti QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 11:09) Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra QUOTE(Tučka @ 2009 09 08, 12:10) QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 12:26) man tai atrodo, kad čia yra kultūrinis, tautinis reikalas. Susimetė kelios arabės, atidarė darželį ir kam patinka, tas veda savo vaikus į tokį. Ir nėra ko stebėtis. Pigu be galo, jeigu lyginti su oficialiais. Jeigu asla namie plūktinė, tai ko "darželyje" turi būti kitaip.. |