Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sarašas ko reikia į darželį
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
*Madmozela*
Greitu laiku leisiu savo dukryte i darzeli,gal kas gali aprasyt mazdaug ko reikia nusipirkt,ka turet darzelyje ax.gif
Nireglina
Visuose darželiuose skirtingai, tad geriausia paklausti auklėtojos.
rasras
Mums reikėjo tapkyčių, pižamytės ir atsarginių rūbelių. smile.gif 4u.gif
deluxe
Gal kas gali parasyti issamiau ko reikia. Suprantu,kad kiekvienam darzelyje skirtingai,bet juk yra bendros tendencijos smile.gif Buciau labai dekinga 4u.gif
Liudmilka
QUOTE(deluxe @ 2009 06 12, 16:05)
Gal kas gali parasyti issamiau ko reikia. Suprantu,kad kiekvienam darzelyje skirtingai,bet juk yra bendros tendencijos smile.gif Buciau labai dekinga 4u.gif
*

hi.gif
Man irgi aktuali tema.Dukrytę į darželį leisiu rudenį,o pas auklėtojas dar nebuvau.
Kai sūnų leidau į darželįtai reikėjo pižamos,šlepečių,rankšluostuko,rūbelių (pasikeitimui),pieštukų,dažų,piešimo popieriaus,spalvoto popieriaus,plastelino,klijų.Dar reikėjo puodelio ir lėkštutės.
Tai iš mano praktikos,bet kaip jau buvo paminėta-kiekviename darželyje savaip. 4u.gif
Nireglina
Mano sūnaus darželyje reikia šlepečių, rūbelių pakeitimui, šukų, vienkartinių nosinių ir kanceliarinių prekių (auklėtoja duoda sąrašą kokių būtent). Daugiau nereikia nieko.
deluxe
Dekui, nors mazdaug gaudysiuos ko reik nupirkt.
Tučka
O as tai nelabai suprantu, kam tada tas 1 litas mokamas vaiko ugdymo rekmems, jei viska praktiskai atsinesti reikia g.gif
Skambanti tyla

Mums reikėjo pižamytės , atsarginių rūbelių, šlepečių, sportinės aprangos,kojnyčių miegui (šaltoka), šukų, vienkartinių nosinių ir kanceliarinių prekių, pratybų knygučių ir dar daug ko -aulėtojos duoda sąrašiuką.

QUOTE(Tučka @ 2009 06 14, 09:35)
O as tai nelabai suprantu, kam tada tas 1 litas mokamas vaiko ugdymo rekmems, jei viska praktiskai atsinesti reikia  g.gif
*

Nuolat persekioja šis klausimas, kai prasideda rinkliavos. biggrin.gif
JM
. 4u.gif
jur
Mums reikejo visko slepeciu, pizamos, patalynes, indu, seilinuku, irankiu, antru rubeliu, ranksluosciu, pampersu jei dar su juo, serveteliu smile.gif
čiaudanti bitė
Reikėjo: pižamos, rūbelių pakeitimui, tapkyčių, šukų, vienkartinių servetėlių, kanceliarinių prekių. Ir dar karts nuo karto atnešti stalo servetėlių, tualetinio popieriaus ir muilo... Šiemet dukra lankys kitą darželį... žiūrėsim ko prireiks cool.gif
zaiza66
Šiaip visuose darželiuose skirtingai. lankem du tai turiu su kuo palyginti. Viename iš jų reikėjo visko pradedant nuo rubelių baigiant ugdymo priemonėmis. kitame reikėjo tik atsarginių rubelių, tuoletinio polpieriaus, muiliuko, pižamytės, oanelei šukyčiu, gumyčių į plaukus, o už ugdymą ir ugdymo priemones sumokėjom tai nieko neštis nereikėjo. Geriausia tai paklausti auklėtoju ko reikia.
ingutera
Man kol kas darzelio vedeja pasake kad reikia: naujo naktipuodzio, tapkuciu kietu uzkulniu, kad pats vaikas galetu atsegti-uzsegti, naujos paklodes i lova, rubeliu perrengti. O visa kita pasakys rugsejo 1 d. doh.gif
Isila
Mums reikėjo atpkyčių, visų rūbelių pamainos, pižamos nereikėjo, sakė, nebent labai norim. Dėl kanceliarinių prekių buvo pakabintas sąrašiukas kažkada spalį. Dar šukutės, vienkartinės nosinės - palieku vaikui spintutėje.
ingutera
Na va, kaip siandien nuvedziau, tai pasirodo paklodes nereikia naujos, tik drabuzeliu ir tapkuciu. Dar pasake, kad tualetinio popieriaus bei serveteliu popieriniu atnesti. O paskui duos sarasiuka doh.gif
deluxe
mums reikia tapkyciu,atsarginiu drabuziu, dregnu serveteliu,vienkartiniu nosinaiciu,pizamos.
***zanute***
Mes eisim po keliu dienu, ir sarasiuka tikrai nemaza gavom doh.gif
Kazkur isvis girdejau, kad darzeliai neturi teises daryt sarasus, dabar naujas istatymas is švietimo išejo g.gif Gali paprasyt tual.popieriaus, drabuzeliu, bet ne kanceliariniu prekiu schmoll.gif uztai darzelis gali gauti bauda, jei kazkas paskustu švietimui g.gif
laimav
mums tai pacioj pardzioj tureti tapkutes atsarginius rubus o paskui duos sarasiuka ku nupirkti
katuksss

Kazkur isvis girdejau, kad darzeliai neturi teises daryt sarasus, dabar naujas istatymas is švietimo išejo g.gif Gali paprasyt tual.popieriaus, drabuzeliu, bet ne kanceliariniu prekiu schmoll.gif uztai darzelis gali gauti bauda, jei kazkas paskustu švietimui g.gif
*

[/quote]

nesuprantu jusu pasipiktinimo juk tom kanceliarinem prekem naudosis jusu vaikas 4u.gif negi aukletoja turi is savo kisenes vaikus aprupinti doh.gif
Gintarė+M
QUOTE(katuksss @ 2009 09 03, 08:42)
Kazkur isvis girdejau, kad darzeliai neturi teises daryt sarasus, dabar naujas istatymas is švietimo išejo  g.gif Gali paprasyt  tual.popieriaus, drabuzeliu, bet ne kanceliariniu prekiu  schmoll.gif uztai darzelis gali gauti bauda, jei kazkas paskustu švietimui  g.gif
*

nesuprantu jusu pasipiktinimo juk tom kanceliarinem prekem naudosis jusu vaikas  4u.gif negi aukletoja turi is savo kisenes vaikus aprupinti  doh.gif
*

drinks_cheers.gif
Juk viskas mūsų vaikams.
Galų gale kaip valdžia gali grąsinti baudomis, jei būtent dėl jos kaltės (dėl finansavimo stokos, ar jo nebuvimo) vaikai negauna tų priemonių, kurias gauti turėtų.
Man irgi darželyje susakė tikrai netrumpą reikiamų priemonių sąrašą. Bet aš suprantu, kad jų realiai reikia ir niekur čia nedingsi.
juk visos mes norim, kad mūsų vaikai būtų ne tik saugūs, bet ir linksmai leistų laiką. Kad gautų kažkokį lavinimą mirksiukas.gif
***zanute***
nesuprantu jusu pasipiktinimo juk tom kanceliarinem prekem naudosis jusu vaikas  4u.gif negi aukletoja turi is savo kisenes vaikus aprupinti  doh.gif
*

as nesipiktinu, ir tikrai viska pirksiu, tik man idomu pasidare ir norejau padiskutuot, jei jau isejo toks rastas, tai vadinas svietimas jiems parupina tu priemoniu g.gif na bent jau kazkiek turbut g.gif
katuksss
QUOTE(***zanute*** @ 2009 09 03, 11:30)
as nesipiktinu, ir tikrai viska pirksiu, tik man idomu pasidare ir norejau padiskutuot, jei jau isejo toks rastas, tai vadinas svietimas jiems parupina tu priemoniu  g.gif na bent jau kazkiek turbut  g.gif
*

na cia kaip nemokama medicina, o reik zusimoket ir uz echoskopa ir epidura nusipirkt paciai biggrin.gif
Belesa
Oho paskaiciau kiek pas jus visko reikia,man tai sake atsinesti rubeliu komplekta pakeitimui,tualetinio popieriaus,vienkartiniu nosinaiciu,seilinuku,ir kas susije su tualeto reikalais jei dar i pampersa tai pampersai ir serveteles,nu ir slepetes. Apie jokias kanceliarines prekes net negirdejau,tai gal nemokys musu vaikuciu biggrin.gif
pukuotukas
Mum i lopseli reikejo, atsarginiu rubeliu, tapkyciu, patalynes komplekto blink.gif neperslampamo paklotelio i lovyte , plastikinio seilinuko su stalciuku tuo (lotuliukas: nezinau kaip vadinasi )
na toletinio popieriaus ir kolkas viskas daugiau nieko neprase smile.gif
rutulyte
Mums reikia tapkyčių,atsarginių rūbelių, pižamos ir higienos prekių:servetėlių, nosinaičių, muilo, toletinio popieriaus, dantų pasta ir šepetukas, šukos.

*

mūsų savivaldybė nuo pernai pridėjo už ugdymo priemones į dieną po 2 lt,tai per mėnesį gaunasi apie 40 Lt, tikrai nemanau kad vienam vaikui tiek išleidžia. Pirkti nieko neperkam iš kanceliarinių, bet žadėtų naujų žaislų už tuos pinigus irgi nematom schmoll.gif
***zanute***
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 05, 09:39)
mūsų savivaldybė nuo pernai pridėjo už ugdymo priemones į dieną po 2 lt,tai per mėnesį gaunasi apie 40 Lt, tikrai nemanau kad vienam vaikui tiek išleidžia. Pirkti nieko neperkam iš kanceliarinių, bet žadėtų naujų žaislų už tuos pinigus irgi nematom  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif atsirado zmogus, kuris tuo klausimu domisi g.gif man negaila del savo vaiko nieko, bet tegu nevirsyja galymybiu g.gif juk uz darzeli mokame ne kapeikas, vadinas turi kazkiek kompensuot, nejaugi visi pinigai tik maistui ir prieziurai g.gif Negana, kad perkam visas priemones, bet reik ir susimoket uz dazus, remontus, naujas spintas ir tt. sitam tikrai nepritariu, juk mano vaikas iseis po metu, o visas grozis liks kitiems, nu as nesuprantu tokio dalyko schmoll.gif
Kaip visad ta valstybe suka ir suka nuo paprastu zmoniu bash.gif
miilunela
g.gif kad visuomet taip buvo biggrin.gif
Gintarė+M
Mums reikia tapkyčių,atsarginių rūbelių, pižamos ir higienos prekių:servetėlių, nosinaičių, muilo, toletinio popieriaus, dantų pasta ir šepetukas, šukos.
mūsų savivaldybė nuo pernai pridėjo už ugdymo priemones į dieną po 2 lt,tai per mėnesį gaunasi apie 40 Lt, tikrai nemanau kad vienam vaikui tiek išleidžia. Pirkti nieko neperkam iš kanceliarinių, bet žadėtų naujų žaislų už tuos pinigus irgi nematom  schmoll.gif
*

O čia iš viso 40lt vienam vaikui savaitei? Viskas čia tas 40lt?
Kvailas klausimas, bet nežinau blush2.gif
rutulyte
QUOTE(Gintarė+M @ 2009 09 07, 16:28)
O čia iš viso 40lt vienam vaikui savaitei? Viskas čia tas 40lt?
Kvailas klausimas, bet nežinau  blush2.gif
*

tas 40 lt tik už ugdymo priemones mėnesiui, plius už maistą apie 200 Lt 4u.gif

Man tikrai savo vaikui nieko negaila, bet anksčiau tų papildomų 2 lt į dieną nereikėjo mokėt, reikėjo patiems susipirkt visas priemones, tai aš puikiai žinau kiek reikia toms priemonėms. Logiškai mastant ką reikia kas mėnesį vaikui pirkt už 40 lt g.gif doh.gif
Rebeka
Padaro koki remonta,pavyzdziui darzelio koridoriuje-sumos keliu simtu eina.Taip ir nuplaukia keliu menesiu pinigeliai.O dar jei darzelis senas,tai lopo lopo visus galus,kad tik darzelio neuzdarytu...
rutulyte
QUOTE(Rebeka @ 2009 09 07, 22:34)
Padaro koki remonta,pavyzdziui darzelio koridoriuje-sumos keliu simtu eina.Taip ir nuplaukia keliu menesiu pinigeliai.O dar jei darzelis senas,tai lopo lopo visus galus,kad tik darzelio neuzdarytu...
*

tas tai taip doh.gif

... bet... teko pagyvent metus Ispanijoj, tai žinokit gryžus kad ir kaip pyktis imtų vis vien džiaugiuos tais darželiais rolleyes.gif Už nepilnus 300 Lt mano vaikas valgo 3 kartus karštą maistą, bendrauja ir laiką leidžia su bendraamžiais draugais, mokosi įvairių dalykų kompanijoje ko aš pati niekada negalėčiau duot blush2.gif Ten to nei trečdalio nėra schmoll.gif
***zanute***
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 07, 22:39)
tas tai taip  doh.gif

... bet... teko pagyvent metus Ispanijoj, tai žinokit gryžus kad ir kaip pyktis imtų vis vien džiaugiuos tais darželiais  rolleyes.gif Už nepilnus 300 Lt mano vaikas valgo 3 kartus karštą maistą, bendrauja ir laiką leidžia su bendraamžiais draugais, mokosi įvairių dalykų kompanijoje ko aš pati niekada negalėčiau duot  blush2.gif Ten to nei trečdalio nėra  schmoll.gif
*

o kaip ten yra ? nejaugi nera bendraamziu ar darzelyje neduoda maisto ? g.gif tiesiog idomu pasidare rolleyes.gif
rutulyte
QUOTE(***zanute*** @ 2009 09 08, 08:03)
o kaip ten yra ? nejaugi nera bendraamziu ar darzelyje neduoda maisto ?  g.gif tiesiog idomu pasidare  rolleyes.gif
*

Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra schmoll.gif
Tučka
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 10:09)
Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra  schmoll.gif
*

Siaubas kazkoks blink.gif kaip zveriukus tuos vaikus laiko doh.gif
rutulyte
QUOTE(Tučka @ 2009 09 08, 11:10)
Siaubas kazkoks  blink.gif  kaip zveriukus tuos vaikus laiko  doh.gif
*

apie ką aš ir kalbu, mes nevedėm į tokį schmoll.gif Tai mūsų darželiai palyginus tikrai thumbup.gif
Meina
Gal didesniuose Ispanijos miestuose yra kitaip, mes gyvenome miestelyje nedideliame. tai ten yra taip: paprastos 2-3 bobikės kažkurios namuose viename kambaryje pasidaro "darželį" ir priima visų tautų vaikučius, tų vaikučių būna apie 20. Visi žaižia toje patalpoje visą dieną, į lauką neina, valgyti reikia įduoti į indelį, kurį pašildo mikrobanginėj. Jei vaikas tuo momentu kai visiems šildo nenorės valgyt, tai taip ir liks nevalgęs visą dieną. Žaidžia ir miega tiesiog ant grindų, tarp žaislų. jokių lovų ar net čiužinukų nėra, aplamai niekas nemigdo, jei pats nulūžo bežaizdamas ant žemės jo reikalas. Nu man tai visiškai nepriimtina tokia priežiūra  schmoll.gif
*

Gal čia kokie nelegalūs darželiai... net sunku patikėt, kad taip gali būti doh.gif
***zanute***
*

swoon.gif blink.gif
Gintarė+M
Tai žinoma turėjo ten būti nelegalus darželis. Juk Ispanija ne kokia atsilikusi šalis. 100% tas darželis neoficialus.
Mano tevų draugai jau daug metų ten gyvena (taip pat kažkoks nedidelis miestelis). Vedė savo dukrytę. Tai sakė priežiūra tai ten išvis nėra ko lyginti.
Ten, tie kas tikrina Ispanijoj darželius, pamatytų tuos kotletukus ar maltinukus bulkinius mūsų (kas vaikams pas mus yra duodama) iš karto darželį uždarytų. g.gif
Paršulis
*

O kodel po 2lt. pas mus tai 1lt. ar tai kiekviena savivaldibe nustato savo mokesti g.gif
rutulyte
QUOTE(Paršulis @ 2009 09 08, 13:05)
O kodel po 2lt. pas mus tai 1lt. ar tai kiekviena savivaldibe nustato savo mokesti g.gif
*

Klaipėdos rajono savivaldybei atrodo kad ir 2 lt labai mažai doh.gif
Nors draugė Vilniuje moka po 0,50 cnt už dieną blink.gif
Paršulis
[quote=rutulyte,2009 09 08, 13:34]
Klaipėdos rajono savivaldybei atrodo kad ir 2 lt labai mažai doh.gif
Nors draugė Vilniuje moka po 0,50 cnt už dieną blink.gif
*

[/quo
O koki darzeli lanko nes mes irgi Vilniui lankom, bet mokam po 1lt. g.gif
rutulyte
QUOTE(Paršulis @ 2009 09 09, 08:15)
O koki darzeli lanko nes mes irgi Vilniui lankom, bet mokam po 1lt. g.gif
*

Nežinau iš tikro kurį lanko schmoll.gif
Galėsiu paklaust kai susitiksim, bet tas bus negreit unsure.gif
naitas
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 11:09)
*

QUOTE(Tučka @ 2009 09 08, 12:10)
Siaubas kazkoks  blink.gif  kaip zveriukus tuos vaikus laiko  doh.gif
*

QUOTE(rutulyte @ 2009 09 08, 12:26)
apie ką aš ir kalbu, mes nevedėm į tokį  schmoll.gif Tai mūsų darželiai palyginus tikrai  thumbup.gif
*

man tai atrodo, kad čia yra kultūrinis, tautinis reikalas. Susimetė kelios arabės, atidarė darželį ir kam patinka, tas veda savo vaikus į tokį. Ir nėra ko stebėtis. Pigu be galo, jeigu lyginti su oficialiais.
Jeigu asla namie plūktinė, tai ko "darželyje" turi būti kitaip..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.