Kaip sakote ar galima nestukei degintis prie juros aisku proto ribose ir pridengus pilvuka?
Tik nesideginti! Kai sužinojau, kad laukiuosi, nebesideginau, nors dėl saulės esu pakvaišusi.
Negalima,nebent issitepus kremu nuo saules:)
Pažiūriu į savo per žiemą saulės nemačiusias kojas ir norisi ištiest bent pusvalandžiui po saule. Į soliariumą nėjau sužinojus, kad
as irgi nusiteikus pasideginti, nes tikrai kojos ir kuna lbai baltas, veida idegiau jau
As irgi esu saules megeja
As manau, kad daugiau info reik paieskoti del deginimosi sauleje..
As tai savaitgaliais sodyboje po 10-15min pasedziu sauluteje ir pilvuka atidengusi, Vitaminas D niekam nepakenks ir kolkas dar jokiu demiu man neatsirado
neseniai grizau is Turkijos
As kokiu 25 sav. pliazinausi Egipte - su vientisu kostiumeliu, tepiausi siplnu kremuku nuo saules. Normaliai idegiau, dar ir panardziau su kauke. Jokiu pigmentiniu demiu neatsirado.
o mane tai labiau domina ar galima bus maudytis jūroj ?
QUOTE(avilinka @ 2009 05 05, 17:15) As manau, kad daugiau info reik paieskoti del deginimosi sauleje.. As tai savaitgaliais sodyboje po 10-15min pasedziu sauluteje ir pilvuka atidengusi, Vitaminas D niekam nepakenks ir kolkas dar jokiu demiu man neatsirado Na pradziuginote mane, tai ir as eisiu pasideginti, tik dar gal gydytojos pasiklausiu , ka ji mano. O del demiu, tai ne tu pati gali demeta likti, bet kiek zinau kudykeliui depigmentacija gali atsirasti
as iki nestumo labai mylejau saulute ir soliariumus
jei oda linkusi i pigmentacija - nepatartina
QUOTE(vveduokle @ 2009 05 06, 09:39) Na pradziuginote mane, tai ir as eisiu pasideginti, tik dar gal gydytojos pasiklausiu , ka ji mano. O del demiu, tai ne tu pati gali demeta likti, bet kiek zinau kudykeliui depigmentacija gali atsirasti Na, del vaikeliui gresiancios "depigmentacijos" kaip Jus pavadinote tai prima karta girdziu. Jei neklystu, kazkur maciau ta pacia nuomone parasius vienos dalyves, tai visos sake, jog tai tau kaip besilaukianciai gali atsirasti kokiu nors pigmentiniu demiu, bet ne vaikui.
As 16 savaiciu buvau Tenerifej, visa savaite deginausi pliaze ir maudziausi juroj, ir likau gyva ir sveika
na as ir pasisakysiu
"Skaičiau ir girdėjau daugybės įvairiausių gydytojų nuomonių apie deginimąsi nėštumo metu. Labai įdomu, ką Jūs apie tai manote? Ar galima nėščiai lankytis pliaže arba soliariume? Jei galima, tai ar dažnai? Jei negalima, kodėl? Šiuo metu mano nėštumas 6 mėn., gyvenu pajūryje. Taigi labai jau gundo smėliukas ir jūra. Galima pabūti saulėje, bet trumpai, geriau sėdėti pavėsyje, ypač iki 12 nėštumo savaitės. Jūroje maudytis galima. Nėštumo metu oda yra jautresnė, skausmingesnė, labiau rausta. Nuo ultravioletinių spindulių ant veido ryškėja pigmentinės dėmes, oda sensta. Būnant saulėje, kyla kūno ir vaisiaus temperatūra. Jei tai vyksta nuolat, pakenkiama vaisiaus smegenims. Būtina naudoti apsauginius kremus, gerti daug skysčių. "
Cia ne tik mano poziuris
Beje, kalbant apie vaikelio smegenis, jos, jei jus to nezinot, susiformavo jau seniai... QUOTE(marlena24 @ 2009 05 26, 19:38) Cia ne tik mano poziuris Beje, kalbant apie vaikelio smegenis, jos, jei jus to nezinot, susiformavo jau seniai... na manau neverta cia leistis i diskusijas
Mano gine yra tikrai labai gera
na gal is tikro neverta diskutuot
Sveikutės
Diskutuojate man aktualia tema. Aš vakar po pasibuvimo pajūryje jau buvau nusigandusi QUOTE(sonatute @ 2009 05 27, 00:13) na gal is tikro neverta diskutuot Kartais skaitydama sita foruma labai nusiviliu, nes neduok Dieve, pasakysi kazka kas kazkam nepatiks, iskart puola tesiti, smerkti ir dar kitaip i suns dienas isdeda. As pritariu tai nuomonei, kad nestumas tikrai grozio neprideda, net gi priesingai, as dabar dar daugiau demesio turiu skirti savo isvaizdai, kad bent padoriai atrodyti. Na pati kelis kartus buvau veido soliariume, nes tikrai blogai jauciausi del savo veido odos, kuri spoguota nuo nestumo, ir beja soliariumas apmazino ta paberima. Juk viskas kas su saiku, nera blogai. Tai del to juk netapau kazkokia pabaisa, arba nereiskia, kad busiu bloga motina? nestumas ne liga, kada tai kitos nestukes issamonins. Ir baikit smerkti
Aš manau, kad ir vaikutis ir organizmas daug ka parodo pats. Su pirmu nėštumu važiuodavau prie ežero ir jūros, tik nesidegindavau labai daug, nes mano kleckiukas pradėdavo labai spurdėti, arba pykinti pradėdavo. Tai kai karšta būdavo uždengdavau pilvą vėsiu drėgnu skudurėliu, o kojas degindavau ramiausiai.
QUOTE(asta29 @ 2009 06 01, 11:07) Aš manau, kad ir vaikutis ir organizmas daug ka parodo pats. Su pirmu nėštumu važiuodavau prie ežero ir jūros, tik nesidegindavau labai daug, nes mano kleckiukas pradėdavo labai spurdėti, arba pykinti pradėdavo. Tai kai karšta būdavo uždengdavau pilvą vėsiu drėgnu skudurėliu, o kojas degindavau ramiausiai. As irgi saulytej pasilepinu, tik pilvuko nedeginu:) ir tikrai jauciuosi del to ne blogiau, o tik geriau:) nes atsipaiduoji, pailsi saulytej. Nejauciu nei silpnumo, nei dar kazkokiu blogybiu del saules
Man irgi viskas tvarkoj
Na kol kas dar dirbu ir pasimėgauti saulės voniomis neteko, tačiau laukiu nesulaukiu atostogų, važiuosim į pajūrį
P.S. Būsima mamytė marlena24 ne vienoje temoje pernelyg kategoriškai išsako savo nuomonę bei prieštarauja kitokiai ne jos išsakytai nuomonei, todėl įsižeisti tikrai nereikia
Na, kai kam matyt periodas
O mes su dukryte dabar kai gražūs orai, dažnai einam prie vandenuko, ji vandenuke mirksta, o aš deginu kojytes, rankytes, žodžiu sėdžiu su suknute, atsiraitoju ją kuo aukščiau ir deginamės. Ir mano pilvinukui nuo to nei šilta, nei šalta, nes juda vienodai. Norisi pabūti gryname ore, pasideginti, nu bent jau kojytės kad nebūtų baltos
Su visais savo vaikučiais degindavausi ir maudydavausi kiek tik širdis geidžia. Būdavau su veintisu maudymuku. Nieko ta saulutė nepakenkė. Neturėjau jokių dėmių
QUOTE(marlena24 @ 2009 06 02, 17:40) Na, kai kam matyt periodas Marlena, beskaitant sia tema, susidaro nuomone, kad Jums deretu apsilankyti pas psichologa ir aptarti savo nepilnavertiskumo kompleksus, susidariusius del Man taip pat nera malonu stebeti, kaip buvusios tobulos (intensyviai sportuoju nuo vaikystes) formos virsta senio besmegenio figura, taciau siuos pokycius neisvengiamai turi pergyventi kiekviena Beje, Marlena, plauku dazai anksciau buvo isties labai kenksmingi (mama sake, kad nudazyta oda atsiplaudavo tik po keleto plovimu), ypac cheminis susukavimas, todel musu mamos plauku ir nedazydavo, o dabartines priemones ( ypac trumpalaikio poveikio) Nieko blogo, jei gydytojams leidus, saikingai deginsites sauluteje ar maudysites juroje, tik pilveli reiketu pridengti, nes kylant vidinei kuno temperaturai, leliukas jauciasi kaip pirtyje. O pakenkti leliuko smegenims galima kad ir paskutine savaite pries gimdyma, todel geriau degintis saikingai: ne per pati vidurdieni, geriau keliskart per diena po valanda, apskrudinant visus sonus, nei tysant kaip rastui, kol paraudonuosi kaip vezys Soliariumo spinduliuote sukelia odos vezi, aisku, ne is karto, po 10 ir daugiau metu. Todel modeliai, aktoriai, dainininkai (jiems butinas tobulas nuolatinis idegis), dazniau nei kiti serga odos veziu. Nestumo metu sie spinduliai dirgina vaisiaus oda, gali jam sukelti odos dermatita, berimus, pigmentines demes, todel ne vienas ginekologas nerekomenduoja soliariumo. Aisku, viskas gali buti ir gerai, bet pati niekada nerizikuoju ir kitoms nepatariu. Per pirma nestuma kamavo pusles uzdegimai nuo maudyniu juroje ir upese. Gine sake, kad nuo nesvaraus vandens, todel patare pries maudantis deti tampona, o geriau nesimaudyti, tik pabraidyti ir apsilieti vandeniu. Kadangi ties Palanga jura liepa - rugpjuti labai nesvari, maudytis nepatariu. Pati praejusia vasara turejau 2 gimdos uzdegimus del nesvaraus vandens
tornadas
na QUOTE(pauksteee @ 2009 06 01, 08:13) As irgi saulytej pasilepinu, tik pilvuko nedeginu:) ir tikrai jauciuosi del to ne blogiau, o tik geriau:) nes atsipaiduoji, pailsi saulytej. Nejauciu nei silpnumo, nei dar kazkokiu blogybiu del saules gulejau ant gultu po skeciu ir dazniau eidavau paplaukioti super pailsejom
Ačiū Tornadui už išsamią ir mano manymu teisingiausią nuomonę, kuri tikiuosi numalšino čia įsiplieskusias pykčio ir ginčų kibirkštėles
Degintis bijau.... galbūt paprasčiausiai nejaučiu tam per didelio poreikio, nors mano oda tikrai labai šviesi. Nieko negarantuoju, galbūt ir aš netrukus susigundysiu saulute ir išeisiu trumpam pagulėti saulėje nežinau ar "pataikiau" į tinkamą temą, bet man labiau rūpi jūsų nuomonė ne dėl jūros, o dėl ežero....man atrodo ežere vanduo kur kas nešvaresnis nei jūroje,todėl maudytis bijau dėl įvairių infekcijų ir pan. kaip jūs elgiatės? galima
Manau, kad tikrai galima, bet jura manau 100 kartu geriau
QUOTE(Robertaa @ 2009 06 30, 09:35) O kaip su pigmentinem demem? sako atsirsnda nuo saules... na nestumo metu didesne tikymybe joms atsirasti deginantis sauleje, del to ir sakoma kad reiketu jos vengti, taip pat ir pilvelio nepatariama kaitinti - vaikuciui negerai...nors man tu demiu ir be saules atsirado tai tuo labiau negalima degintis nes gali jos taip ir likt
O kodel jus bijot pigmentiniu demiu? negi jos neisnyksta? As seip strazdanu turiu ant veido ir ranku ir nebaisios tos pigmentines demes nors tu ka
QUOTE(Murlyka @ 2009 06 30, 19:48) O kodel jus bijot pigmentiniu demiu? negi jos neisnyksta? As seip strazdanu turiu ant veido ir ranku ir nebaisios tos pigmentines demes nors tu ka sios demes visai kitokios nei pvz strazdanos. jos atsiranda nuo saules ir del hormonu kaitos
jo
man gine leido degintis saulutej, tik sake kremu nuo saules dazniau teptis nei iprastai
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=463648
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
Sveikos mamytės esančios ir būsimos,
man šį savaitgalį teko išvykti kur nenormaliai karšta, o kad laukiuosi, sužinojau vieną dieną prieš išvykstant (testas parodė II ). Dar mamai apie tai pasakiau, tai ji patarė nepervargti ir neperkaisti. O tai padaryti buvo praktiškai neįmanoma, ir visą laiką nervinausi dėl savo žirniuko, kad nepamesčiau.... Tai vat norėjau pasiterauti ar tikrai taip labai kenkia, gal kuriai taip buvo, ar persileido dėl karščio? Mano žirniukui maždaug 3 ar 4 savaitės
Praeitą vasarą, kai dar nežinojau, kad
budama 30 savaiciu kuo normaliausiai deginausi saulyteje pajuryje- karsta nebuvo, vejukas jautesi, bet daznai eidavau susivilgyti kuna su saltu juros vandeniu, jei tingedavau- buvau suslapinusi ranksluosti, kuriuo nuolat vesinausi visa kuna. Po skeciu, beje, buvo vesoka guleti
QUOTE(sonatute @ 2009 05 26, 13:48) na as ir pasisakysiu "Skaičiau ir girdėjau daugybės įvairiausių gydytojų nuomonių apie deginimąsi nėštumo metu. Labai įdomu, ką Jūs apie tai manote? Ar galima nėščiai lankytis pliaže arba soliariume? Jei galima, tai ar dažnai? Jei negalima, kodėl? Šiuo metu mano nėštumas 6 mėn., gyvenu pajūryje. Taigi labai jau gundo smėliukas ir jūra. Galima pabūti saulėje, bet trumpai, geriau sėdėti pavėsyje, ypač iki 12 nėštumo savaitės. Jūroje maudytis galima. Nėštumo metu oda yra jautresnė, skausmingesnė, labiau rausta. Nuo ultravioletinių spindulių ant veido ryškėja pigmentinės dėmes, oda sensta. Būnant saulėje, kyla kūno ir vaisiaus temperatūra. Jei tai vyksta nuolat, pakenkiama vaisiaus smegenims. Būtina naudoti apsauginius kremus, gerti daug skysčių. " budama 30 savaiciu kuo normaliausiai deginausi saulyteje pajuryje- karsta nebuvo, vejukas jautesi, bet daznai eidavau susivilgyti kuna su saltu juros vandeniu, jei tingedavau- buvau suslapinusi ranksluosti, kuriuo nuolat vesinausi visa kuna. Po skeciu, beje, buvo vesoka guleti, nes prie pat juros budavom 9-12, ir paskui, jei geras oras, nuo kokiu 17-19 val. Tai ta saule ne tokia ir kaitri. Tiesa, toks geras oras buvo vos dvi dienas, kitas likusias pro debesiuka saulyte buvo, bet kremais vis tiek gausiai tepiausi. Beje, deginausi tik su kelnytemis, pilvuko neslepiau, ir beje, nudistu pliaze tikrai ne viena nestuke buvau. Idegiau ne per labiausiai, bet be jokiu demiu- labai graziai ir lygiai. Vis tikrindavau, ar pats pilvukas nekarstas, ir mano nuostabai, jis VISADA buvo vesus, net saltas
Nestukes dazniausiai labai greitai idega, ta itakoja hormonai, padidejes kraujo kiekis. Todel pasideginus gali atsirasti ivairios demes ant kuno.
Man kaip tik taip ir atsitiko, nors labai daug nesideginau, kojos idege bevaikstant. Tiesa ir ne nestumo metu labai greitai idegdavau. Reikia nepersistengti ir labai svarbu naudoti stipresni krema nuo saules |