Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Onkocitologinis tepinėlis
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
atklydusi
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 24, 11:53)
stiprybės jums...  4u.gif nenusiminkit, gal viskas susitvarkys...  4u.gif
*

Aciu 4u.gif

QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 24, 12:04)
Sveikute  4u.gif
Ramiai planuokit ir toliau vaikiuka. Neleistu laukti, jei butu jau vezys. O kai pakitimai, tai stebeti reikia, daryti tyrimus reikia, bet uzdrausti planuoti leliuka, negali. Man kai pasake, kad HSIL, pirmas klausimas buvo, "ar planuoji vaikeli? Jei taip, tai galime laukti, stebeti, ir gydyma tesime po gimdymo"
Siaip ne karta girdejau, ir skaiciau, kad nestumas, kudikio augimas isciuose, sutvarko moters hormonine pusiausvyra. Tad gal po nestumo ir gimdymo pasikeis tavo padetis.  Tik priziurek save, maitinkis sveikai, pilnavertiskai. Nulis streso, ir viskas bus ciki  thumbup.gif 4u.gif
*

Dekui 4u.gif Man gydytoja ir paaiskino, kad reiktu kuo greiciau "pagauti" gandra - bet kartu, sake, jog sitas dalykas gali kliudyti pastoti g.gif mandom neilgai, viso labo 2 menesius.... Dar padare ZPV tyrima ir sake, kad jei bus 16 ar 18, tai teks ryztis chirurginiam gydymui, o jeigu bus kiti, tai geriausia rinktis stebejima... Tuomet dar karta perklausiau, kaip toliau daryti su planavimu - tai pasake, kad dirbti, dirbti, dirbti... O vat su stresu - sudetinga siuo metu doh.gif

QUOTE(allisa @ 2009 11 24, 14:07)
sveikutė,nebijok 4u.gif ir man tas pats buvo,dabar jau konizacijos,viskas praėjo gera,dabar su tepinėliu viskas gerai,toliau planuojame vaikiuką ax.gif
*

Kada Tau ja dare? Aciu uz padrasinima 4u.gif
Papildyta:
Noreciau paklausti gal kiek kvailoko klausimo... Sis tyrimas - jis parodo ir vezines lasteles, ar tik priesvezines? Nesuprantu doh.gif Visai smegenys susisuko doh.gif
Ivetyte
QUOTE(atklydusi @ 2009 11 24, 14:36)
Noreciau paklausti gal kiek kvailoko klausimo... Sis tyrimas - jis parodo ir vezines lasteles, ar tik priesvezines? Nesuprantu  doh.gif Visai smegenys susisuko  doh.gif
*

Galvoje turi apie onkocitologini arba PAP?
Tai jei taip, tai sis tyrimas viska tiria, ir kokios stadijos taip pat. Bet jei tiria ZPV, tai tirs tik ZPV.
Kaip pasake, kad HSIL, tai salia turejo buti parasyta kuris is triju - CIN1-CIN2-CIN3... Kai daktare nezino ar ka supranti, tai jos nieko ir neaiskina. bent man pradzioj taip buvo smile.gif

Siaip, mano nuomone, kad kuo daugiau zinai apie savo liga, ir kuo daugiau zinai, kaip su ja kovoti, tuo lengviau ant sirdeles. Tad sekmes, kaupiant informacija smile.gif Ir aisku, klausinek visko. Ka zinosim, atsakysim smile.gif 4u.gif
atklydusi
Taip, turiu omeny PAP... Tyrimu rezultatus palikau namuose. Juose, jei gerai pamenu, raso: ASC-H - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, gali būti žymūs plokščialąsteliniai inatraepiteliniai pakitimai HSIL. Rekomenduojama biopsija ir dar kazkas doh.gif

O ZPV man dabar paeme.
Ivetyte
QUOTE(atklydusi @ 2009 11 24, 15:04)
Taip, turiu omeny PAP... Tyrimu rezultatus palikau namuose. Juose, jei gerai pamenu, raso: ASC-H - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, gali būti žymūs plokščialąsteliniai inatraepiteliniai pakitimai HSIL. Rekomenduojama biopsija ir dar kazkas  doh.gif

O ZPV man dabar paeme.
*

Sio tyrimo atsakymo laukei pora menesiu?
Man pirma karta kai dare profilaktiskai si tyrima, laukiau pora menesiu, ir paskui atejo toks pats atsakymas, kaip ir tau smile.gif bet ten pasistudijavus, pamaciau, kad paemus tyrima (tepineli), ji issiunte tik po menesio, ir tada atsakymas dar po menesio. buvo parasyta, kad netinkamai laikytas meginys ir jis apdziuves, todel nebuvo galima tinkamai istirti. Tada man dare kolposkopija, ir veliau kartojom tyrima, bet jau ta naujesni ir tikslesni. Ar girdejai apie toi tyrima?
catrina
[quote=Ivetyte,2009 11 24, 14:50]
Tada man dare kolposkopija, ir veliau kartojom tyrima, bet jau ta naujesni ir tikslesni. Ar girdejai apie toi tyrima?

Cia thinprepap tyrimas? (nesu tikra, ar taisyklingai parasiau)
Kiek jis dabar kainuoja?
Ivetyte
QUOTE(rjv @ 2009 11 24, 18:50)
Cia thinprepap tyrimas? (nesu tikra, ar taisyklingai parasiau)
Kiek jis dabar kainuoja?
*

Taip cia tas THINPREP PAP. As uz ji mokejau 150 lt Nefrida klinikoj, Klaipedoj. Drauge kazkokioj ligoninej Klaipedos mokejo 100 lt.
atklydusi
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 24, 15:50)
Sio tyrimo atsakymo laukei pora menesiu?
Man pirma karta kai dare profilaktiskai si tyrima, laukiau pora menesiu, ir paskui atejo toks pats atsakymas, kaip ir tau smile.gif bet ten pasistudijavus, pamaciau, kad paemus tyrima (tepineli), ji issiunte tik po menesio, ir tada atsakymas dar po menesio. buvo parasyta, kad netinkamai laikytas meginys ir jis apdziuves, todel nebuvo galima tinkamai istirti. Tada man dare kolposkopija, ir veliau kartojom tyrima, bet jau ta naujesni ir tikslesni. Ar girdejai apie toi tyrima?
*

Buvo isivelusi klaida ir tiesiog rezultatus suzinojau velai, praejus keliems men po tyrimo. O tyrimas atliktas laiku, tepinelis raso, kad tinkamas...

O koks tas naujasnis tyrimas?
Ivetyte
QUOTE(atklydusi @ 2009 11 25, 14:12)
Buvo isivelusi klaida ir tiesiog rezultatus suzinojau velai, praejus keliems men po tyrimo. O tyrimas atliktas laiku, tepinelis raso, kad tinkamas...

O koks tas naujasnis tyrimas?
*

kur ir rasiau pries tave pasisakyme, THINPREP PAP. Jis nemazai mokamas (as mokejau 150lt), bet per 10 dienu atsakymas, ir skaitomas daug tikslenis nei tas paprastasis PAP tyrimas, kuris dar ir kompensuojamas kas kazkiek laiko tiriant. Man rodos, sitas paie 60 lt kainuoja, kai norima ir reikia dazniau issitirti. Bet tiksliai nezinau g.gif
atklydusi
Turiu dar vieną klausimą blush2.gif Prieš keletą mėnesių pradėjau vartoti vitaminus (nes planuojam vaiką). juose, žinoma, gausu B grupes vitaminų - kažin sau nepakenkiau, nepaskatinau blogųjų ląstelių dauginimosi? doh.gif Jau visko prisigalvojau doh.gif
Ivetyte
QUOTE(atklydusi @ 2009 11 26, 11:49)
Turiu dar vieną klausimą  blush2.gif Prieš keletą mėnesių pradėjau vartoti vitaminus (nes planuojam vaiką). juose, žinoma, gausu B grupes vitaminų - kažin sau nepakenkiau, nepaskatinau blogųjų ląstelių dauginimosi?  doh.gif Jau visko prisigalvojau  doh.gif
*

Esu girdejusi tik del kruties vezio, kad kai jau yra vezys, B gr vitaminai skatina veziniu lasteliu dauginimasi. tikrai ne prie visu veziu toks ribojimas, tik ar dar kam daro itaka, tai nezinau. Butinai sia tema pasikonsultuok su savo gine 4u.gif

Papildyta:
Skambinau savo ginei del ZPV atsakymo. Taigi, turiu virusa aukstos rizikos tipa, bet ne pacios auksciausios. Pacios auksciausios yra 16 ir 18 tipai, tai ju neturiu smile.gif nors tiek gerai smile.gif bet koks tas is tikro pas mane, sake jau reikia atskirai tirti. Kur tyriausi, tai buvo tyrimo paketas kuris tiria keturis pacius rizikingiausius tipus, tai is situ nei vieno neturiu. Tad dabar aisku, kad nuo viruso man pakitimai, kurie prasidejo patyrus didziuli stresa pries jau beveik 1,5 metu. smile.gif
Mylekim save labiau nei vyrus 4u.gif mirksiukas.gif
Tanite
o as save guodziu tik tuo, kad siaip ar taip, nebuciau to viruso isvengusi, nes vyras nezinojo, kad gali buti nesiotoju, nors jis ir netirtas iki siol del to. bet jei jau tik lytiniu keliu plinta, tai nuo nieko kito negalejau gauti. galu gale, jei ir butu zinojes, prezervatyvai juk neapsaugo. aisku daug problemu del to dabar eina, bet kaip ir vel pasikartosiu, nelabai ir galejau to isvengti. o dabar svarbiausia stiprint organizma ir vengt visokiu stresu, o to va man sunkiai sekasi isvengt, baisiai neatspari jam esu doh.gif
Vanilla27
Sveikos,as turiu klausimeli 4u.gif
Gal kuri zinote,kodel galejo paprastas tepinelio tyrimas neparodyti uzdegimo,o PAP parode unsure.gif ?
Ivetyte
QUOTE(Tanite @ 2009 11 26, 13:00)
o as save guodziu tik tuo, kad siaip ar taip, nebuciau to viruso isvengusi, nes vyras nezinojo, kad gali buti nesiotoju, nors jis ir netirtas iki siol del to. bet jei jau tik lytiniu keliu plinta, tai nuo nieko kito negalejau gauti. galu gale, jei ir butu zinojes, prezervatyvai juk neapsaugo. aisku daug problemu del to dabar eina, bet kaip ir vel pasikartosiu, nelabai ir galejau to isvengti. o dabar svarbiausia stiprint organizma ir vengt visokiu stresu, o to va man sunkiai sekasi isvengt, baisiai neatspari jam esu  doh.gif
*

Primink, prasau, tu turi virusa? blush2.gif 4u.gif
Del vyru tyrimu, tai man rodos ju niekas netiria siuo klausimu, bent kol kas. g.gif o prezervatyvai visiskai nepasaugo, bet yra tikimybes, kad ir apsaugos. skaiciau, kad prezervatyvai turintys antibakteriniu savybiu kazkokiu, daugeliu atveju apsaugo. tik tiek, kad randama viruso "apsigyvenimo" aplink iseinamaja anga. Tai tikriausiai tik tuo atveju, kai uzsiimama analiniu sexu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 11 26, 13:05)
Sveikos,as turiu klausimeli 4u.gif
Gal kuri zinote,kodel galejo paprastas tepinelio tyrimas neparodyti uzdegimo,o PAP parode unsure.gif ?
*

labutis, sitokio dalyko tai negirdejau. paprastai juk pirmasis visokio "velnio" mumyse parodymo tyrimas ir yra paprastas profilaktiskas tepinelis... g.gif unsure.gif tai cia gal paciu mediku kompetencija kalta g.gif gal blogai buvo paimtas tas tepinelis,ar sumaistytas meginys tyrimo metu... na mastau cia dedektyvus blush2.gif doh.gif tikrai sunku suprasti, kodel taip idomu. nebent uzdegimo tipas kitoks, kurio nerodo paprastas tepinelis... g.gif
Vanilla27
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 26, 14:52)
labutis, sitokio dalyko tai negirdejau. paprastai juk pirmasis visokio "velnio" mumyse parodymo tyrimas ir yra paprastas profilaktiskas tepinelis...  g.gif  unsure.gif  tai cia gal paciu mediku kompetencija kalta  g.gif  gal blogai buvo paimtas tas tepinelis,ar sumaistytas meginys tyrimo metu... na mastau cia dedektyvus  blush2.gif  doh.gif  tikrai sunku suprasti, kodel taip idomu. nebent uzdegimo tipas kitoks, kurio nerodo paprastas tepinelis...  g.gif
*

Man dare net gimdos echoskopija,sako viskas gerai,tepinelio paprasto atsakymo sulaukiau po 15min.,viskas gerai,sako net leukocitai norma,o vat PAP parode uzdegima kazkoki,dar turiu eiti pas gine del to,dabar kolkas zvakutes naudoju,kai baigisu ,eisiu kartoti tyrima,bet as pati kvaila buvau,plaudavau maksties vidu ir taip turbut nuzulinau gimdos kakleli,gal del to gavosi uzdegimas gimdos kaklelio g.gif ,nors bijau,kad nebutu kazkas rimciau,kaip sake cia viena mergina,po issigydyto uzdegimo,jau rado pakitimus unsure.gif
catrina
QUOTE(atklydusi @ 2009 11 26, 10:49)
Turiu dar vieną klausimą  blush2.gif Prieš keletą mėnesių pradėjau vartoti vitaminus (nes planuojam vaiką). juose, žinoma, gausu B grupes vitaminų - kažin sau nepakenkiau, nepaskatinau blogųjų ląstelių dauginimosi?  doh.gif Jau visko prisigalvojau  doh.gif
*

Man irgi gydytoja sake, kad mano atveju negalima b grupes vitaminu, bet tai sake neurologe. Gerai, kad iskelete sita klausima, as kaip tik tuoj eisiu pas gine, reikes nepamirsti paklausti thumbup.gif
Tanite
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 26, 13:52)
Primink, prasau, tu turi virusa? blush2.gif  4u.gif
Del vyru tyrimu, tai man rodos ju niekas netiria siuo klausimu, bent kol kas.  g.gif o prezervatyvai visiskai nepasaugo, bet yra tikimybes, kad ir apsaugos. skaiciau, kad prezervatyvai turintys antibakteriniu savybiu kazkokiu, daugeliu atveju apsaugo. tik tiek, kad randama viruso "apsigyvenimo" aplink iseinamaja anga. Tai tikriausiai tik tuo atveju, kai uzsiimama analiniu sexu g.gif

turiu as virusa, bet naiviai tikiuosi, kad stiprindama organizma kaip nors ji isgyvendinsiu. aisku tai sunkiai tiketina, juk partneris tas pats, nuolatinis. o kazkur skaiciau, kad pakanka tik prisiliesti prie lytiniu organu ir virusas jau perduotas. todel ir manau, kad prezervatyvai negali apsaugot.
Papildyta:
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 11 26, 15:52)
Man dare net gimdos echoskopija,sako viskas gerai,tepinelio paprasto atsakymo sulaukiau po 15min.,viskas gerai,sako net leukocitai norma,o vat PAP parode uzdegima kazkoki,dar turiu eiti pas gine del to,dabar kolkas zvakutes naudoju,kai baigisu ,eisiu kartoti tyrima,bet as pati kvaila buvau,plaudavau maksties vidu ir taip turbut nuzulinau gimdos kakleli,gal del to gavosi uzdegimas gimdos kaklelio g.gif ,nors bijau,kad nebutu kazkas rimciau,kaip sake cia viena mergina,po issigydyto uzdegimo,jau rado pakitimus  unsure.gif
*

negalvok dar apie tai, ko nera. manau tiesiog plaudama vidu visas gerasias bakterijas isplovei, todel ir galejo uzdegimas atsirast. neplauk daugiau, nes nera reikalo, uztenka isoriskai apsiprausti smile.gif
catrina
As jau is gines. Info del B grupes vitaminu :
Mano atveju (konizacija daryta pries 3 metus) istikruju nepatartina, nes B vitaminai skatina veziniu lasteliu dauginimasi. Tai pasake negerti mieliu, nevartoti vitaminu, kuriuose daug B, sake, kad nuo radikulito paskiria injekcijas arba tabletes, kur laaabai daug B6, B12, ju nepatartina.
BEEET praejus 5 metams po gydymo (konizacijos), jei visi tyrimukai geri, moteris skaitosi pilnai pasveikusi, ir gali vartoti bet kokius vitaminus thumbup.gif
O tie visi kompleksai, kaip imunospectrum, perfectil, wellwoman ir t.t. yra nekenksmingi, nes ten B labai mazai, tai kad drasiai stiprinkites 4u.gif
Ivetyte
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 11 26, 16:52)
Man dare net gimdos echoskopija,sako viskas gerai,tepinelio paprasto atsakymo sulaukiau po 15min.,viskas gerai,sako net leukocitai norma,o vat PAP parode uzdegima kazkoki,dar turiu eiti pas gine del to,dabar kolkas zvakutes naudoju,kai baigisu ,eisiu kartoti tyrima,bet as pati kvaila buvau,plaudavau maksties vidu ir taip turbut nuzulinau gimdos kakleli,gal del to gavosi uzdegimas gimdos kaklelio g.gif ,nors bijau,kad nebutu kazkas rimciau,kaip sake cia viena mergina,po issigydyto uzdegimo,jau rado pakitimus  unsure.gif
*

tiesiog kai yra uzdegimas, jokiu pakitimu nerodo. apskritai nieko daugiau nerodo. o kai isgydomas uzdegimas, pamatoma kas yra ar nera. Bet pritariu Tanitei, neprisigalvok iskart blogiausio. ir as manau, kad nereikia plauti maksties kaskart. jei reikia, tam yra skirti preparatai retkarciais atstatyti mikrofloros pusiausvyra. tad pakeisi savo iprocius, issigydysi uzdegima, ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
svarbiausia yra pastebeti kuo anksciau, jei kas vystosi negerai ir tam sustabdyti kelia 4u.gif
Vanilla27
QUOTE(Tanite @ 2009 11 26, 20:49)

negalvok dar apie tai, ko nera. manau tiesiog plaudama vidu visas gerasias bakterijas isplovei, todel ir galejo uzdegimas atsirast. neplauk daugiau, nes nera reikalo, uztenka isoriskai apsiprausti smile.gif
*

Dabar jau zinau,kad blogai dariau,vis per ta perdeta svaruma doh.gif biggrin.gif ,del to ir bakterine vaginoze buvau pasigavus,tik nustojus plauti,viskas is karto susitvarke smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 26, 21:19)
tiesiog kai yra uzdegimas, jokiu pakitimu nerodo. apskritai nieko daugiau nerodo. o kai isgydomas uzdegimas, pamatoma kas yra ar nera. Bet pritariu Tanitei, neprisigalvok iskart blogiausio. ir as manau, kad nereikia plauti maksties kaskart. jei reikia, tam yra skirti preparatai retkarciais atstatyti mikrofloros pusiausvyra. tad pakeisi savo iprocius, issigydysi uzdegima, ir viskas bus gerai  mirksiukas.gif
svarbiausia yra pastebeti kuo anksciau, jei kas vystosi negerai ir tam sustabdyti kelia 4u.gif
*

Vat kaip cia viskas buna unsure.gif ,na tikiuosi,kad viskas bus gerai unsure.gif
Aciu labai 4u.gif
allisa
atklydusi,dariausi konizacija birzelio menesi,viskas praejo gerai ir uzgijo viskas 4u.gif
Ivetyte
QUOTE(Tanite @ 2009 11 26, 20:49)
turiu as virusa, bet naiviai tikiuosi, kad stiprindama organizma kaip nors ji isgyvendinsiu. aisku tai sunkiai tiketina, juk partneris tas pats, nuolatinis. o kazkur skaiciau, kad pakanka tik prisiliesti prie lytiniu organu ir virusas jau perduotas. todel ir manau, kad prezervatyvai negali apsaugot.
*

ei ei, kas cia dabar per pasakymai, jog naiviai tikiesi stiprindama imuniteta isgyvendinti imuniteta. tikrai darai klaida taip mastydama. tik imuniteta stiprindama apsiginsi nuo viruso poveikio. o ir laikui begant virusai pasitraukia is organizmo savaime. jau ne karta tokia istorija girdejau. bet tai vyksta ivairiai, per pora metu (plius+minus). o imuniteta islaikyti tai yra sunkus darbas paciam su savimi, nes neuztenka tik papildus vartoti.
siaip man gine labiausiai del viruso siule skiepa. as pirma karta pasiskiepijau. yra visokiu nuomoniu, ir atliktu tyrimu, tad as busiu kaip bandomasis triusis ax.gif galvoju ZPV tyrima kartoti po poros metu. tada viskas paaiskes.
del vyru reiktu paklausti gines. kokios nuomones del ju kaip nesiotoju. gal pas ju ir virusas nesilaiko amzinai. g.gif man rodos, kad svarbiausia, kad jie neitu i sona, ir neparnestu naujo viruso, ar to pacio tipo, bet sviezio smile.gif
skrega
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 24, 10:04)
Sveikute  4u.gif
Ramiai planuokit ir toliau vaikiuka. Neleistu laukti, jei butu jau vezys. O kai pakitimai, tai stebeti reikia, daryti tyrimus reikia, bet uzdrausti planuoti leliuka, negali. Man kai pasake, kad HSIL, pirmas klausimas buvo, "ar planuoji vaikeli? Jei taip, tai galime laukti, stebeti, ir gydyma tesime po gimdymo"
*

as tai kuo reikalu kalbejausi su 2 ginekologem Lt tai jos abi buvo vienos nuomones..geriausiai pirma issioperuoti,ir tik tada pradet daryti vaikeli,nes jei pirma gimdysi,tai konizacija galima daryti tik po metu
dabar klausimas iskylo g.gif jei as turiu ZPV virusa ir gimdau,tai vaikelis gauna ta virusa is mamytes? g.gif

QUOTE(Tanite @ 2009 11 26, 11:00)
o as save guodziu tik tuo, kad siaip ar taip, nebuciau to viruso isvengusi, nes vyras nezinojo, kad gali buti nesiotoju, nors jis ir netirtas iki siol del to. bet jei jau tik lytiniu keliu plinta, tai nuo nieko kito negalejau gauti. galu gale, jei ir butu zinojes, prezervatyvai juk neapsaugo. aisku daug problemu del to dabar eina, bet kaip ir vel pasikartosiu, nelabai ir galejau to isvengti. o dabar svarbiausia stiprint organizma ir vengt visokiu stresu, o to va man sunkiai sekasi isvengt, baisiai neatspari jam esu  doh.gif
*

as isvis ispradziu vyrui nesakiau is ko tas virusas,bijojau ji iskaudinti,bet kai pasakiau tai nusivyliau,nes v pareiske,kad to vyruso neturi TIKRAI doh.gif dar buvo pajuokaves,kad gal is kitur pasigavau ta virusa,bet kai pamate mano reakcija tai pasigailejo ph34r.gif bet dabar kaip tikrai suzinoti,kad V turi si virusa ir kad veliau jei visiskai pasveikciau vel neuzsikresciau nuo jo g.gif
Tanite
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 26, 20:31)
ei ei, kas cia dabar per pasakymai, jog naiviai tikiesi stiprindama imuniteta isgyvendinti imuniteta. tikrai darai klaida taip mastydama.  tik imuniteta stiprindama apsiginsi nuo viruso poveikio. o ir laikui begant virusai pasitraukia is organizmo savaime. jau ne karta tokia istorija girdejau. bet tai vyksta ivairiai, per pora metu (plius+minus). o imuniteta islaikyti tai yra sunkus darbas paciam su savimi, nes neuztenka tik papildus vartoti.
siaip man gine labiausiai del viruso siule skiepa. as pirma karta pasiskiepijau. yra visokiu nuomoniu, ir atliktu tyrimu, tad as busiu kaip bandomasis triusis  ax.gif galvoju ZPV tyrima kartoti po poros metu. tada viskas paaiskes.
del vyru reiktu paklausti gines. kokios nuomones del ju kaip nesiotoju. gal pas ju ir virusas nesilaiko amzinai. g.gif  man rodos, kad svarbiausia, kad jie neitu i sona, ir neparnestu naujo viruso, ar to pacio tipo, bet sviezio smile.gif
*

nu cia tokia nusivylimo gaidele pas mane atsiradus, bet stengiuos kovot su tais negerumais savam organizme. tikrai zinau, kad papildai nepadarys visko, daug reiskia pacios psichologine busena, bet man su stresais sunkiai sekasi kovot doh.gif o tyrima galvoju ir as pakartot po kokiu metu.
Papildyta:
QUOTE(skrega @ 2009 11 26, 23:05)
as isvis ispradziu vyrui nesakiau is ko tas virusas,bijojau ji iskaudinti,bet kai pasakiau tai nusivyliau,nes v pareiske,kad to vyruso neturi TIKRAI doh.gif dar buvo pajuokaves,kad gal is kitur pasigavau ta virusa,bet kai pamate mano reakcija tai pasigailejo ph34r.gif bet dabar kaip tikrai suzinoti,kad V turi si virusa ir kad veliau jei visiskai pasveikciau vel neuzsikresciau nuo jo g.gif
*

maniskis tai net nesispyriojo, kad cia ne jis uzkrete ir kazkaip labai pergyveno del to, nes ir mano reakcija buvo ziauri tada, nes nuo informacijos trukumo jau sau vezio nuosprendi buvau pasirasius. o paskui, pakeitus ginekologe, dbartine man gana issamiai viska paaiskino ir nuramino, kad virusas gali ir iseiti, jei as tik stiprinsiu organizma, vengsiu stresu ir neieskosiu sau ligu, na bet aisku reguliarus tikrinimasis butinas. na ir visos viltys i mano jauna amziu.
Endži
QUOTE(rjv @ 2009 11 26, 20:00)
Mano atveju (konizacija daryta pries 3 metus) istikruju nepatartina, nes B vitaminai skatina veziniu lasteliu dauginimasi. Tai pasake negerti mieliu, nevartoti vitaminu, kuriuose daug B, sake, kad nuo radikulito paskiria injekcijas arba tabletes, kur laaabai daug B6, B12, ju nepatartina.
BEEET praejus 5 metams po gydymo (konizacijos), jei visi tyrimukai geri, moteris skaitosi pilnai pasveikusi, ir gali vartoti bet kokius vitaminus  thumbup.gif
O tie visi kompleksai, kaip imunospectrum, perfectil, wellwoman ir t.t. yra nekenksmingi, nes ten B labai mazai, tai kad drasiai stiprinkites  4u.gif
*

nu sakes, o as kaip tik geriu, (pas man LSIL) nes man vel su stuburu problemos prasidejo, tai jauciu geriau nutrauksiu unsure.gif unsure.gif unsure.gif
atklydusi
QUOTE(rjv @ 2009 11 26, 21:00)
BEEET praejus 5 metams po gydymo (konizacijos), jei visi tyrimukai geri, moteris skaitosi pilnai pasveikusi, ir gali vartoti bet kokius vitaminus  thumbup.gif
O tie visi kompleksai, kaip imunospectrum, perfectil, wellwoman ir t.t. yra nekenksmingi, nes ten B labai mazai, tai kad drasiai stiprinkites  4u.gif
*

Aciu uz informacija 4u.gif Nuraminai smile.gif Net sutikrinau, kiek yra B grupes vitaminu tuose, ka as vartojau su vienu is paminetu - tai arba tiek pat, arba maziau smile.gif

QUOTE(allisa @ 2009 11 26, 21:29)
atklydusi,dariausi konizacija birzelio menesi,viskas praejo gerai ir uzgijo viskas 4u.gif
*

Kiek laiko truko gijimo procesas? Ir po kiek laiko po konizacijos galima planuoti nestuma?
Ivetyte
QUOTE(skrega @ 2009 11 27, 00:05)
as tai kuo reikalu kalbejausi su 2 ginekologem Lt tai jos abi buvo vienos nuomones..geriausiai pirma issioperuoti,ir tik tada pradet daryti vaikeli,nes jei pirma gimdysi,tai konizacija galima daryti tik po metu
dabar klausimas iskylo g.gif jei as turiu ZPV virusa ir gimdau,tai vaikelis gauna ta virusa is mamytes? g.gif
*

As tik skaiciau, kad yra galimybe perduoti vaikui virusa gimdant. bet kad tai ivyktu 100 proc. tai nebuvo parasyta...

Del konizacijos gal turi tik itakos, kokio laipsnio pakitimai g.gif Man gine buvo sakiusi, kad su CIN2 vaiksto pacios medikes, ir nieko nedaro, tik stebi g.gif na aisku, jei padetis prasta, su nestumu tektu laukti jau pora metu, tuomet geriau pries tai susitavrkyti. 4u.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tanite @ 2009 11 27, 00:13)
nu cia tokia nusivylimo gaidele pas mane atsiradus, bet stengiuos kovot su tais negerumais savam organizme. tikrai zinau, kad papildai nepadarys visko, daug reiskia pacios psichologine busena, bet man su stresais sunkiai sekasi kovot  doh.gif o tyrima galvoju ir as pakartot po kokiu metu.
*

As su stresu ir neigiamom mintim kovoju skaitydama pozityvaus mastymo literatura ir beabejo, ieskodama kuo daugiau info apie sia musu bendra beda thumbup.gif man tikrai padeda zinojimas. kuo duagiau zinai, tuo lengviau suprasti, kaip reikia elgtis thumbup.gif
Vanilla27
Kokius jus vitaminus geriat,kaip stiprinat organizma 4u.gif ?
Ivetyte
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 11 27, 12:51)
Kokius jus vitaminus geriat,kaip stiprinat organizma 4u.gif ?
*

Na as kiek radau, kas svarbiausia moters imunitetto stiprinimui ir pakitimu profilaktikai, tai visi ANTIOKSIDANTAI - A, E, C vitaminai, FOLIO RUGSTIS, BETA KAROTINAS.
Siaip man asmeniskai gine neakcentavo jokiu vitaminu. Tik tiek, kad sveikai gyvenciau, ir nestresuociau, ir kad reikia skiepo. g.gif
siaip nesuprantu, kodel merginom raso ivairius multi vitaminus. Manau geriausiai veikia atskiri svarbus vitaminai. o ne ju misinys vienoje tableteje. Nes gilinantis i ju gamyba, tai labai daug prideda priemaisu. o kai vienos rusies vitaminas, ten maziau priemaisu. Bent as tokia nuomone susidariusi g.gif 4u.gif
Vanilla27
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 27, 16:05)
Na as kiek radau, kas svarbiausia moters imunitetto stiprinimui ir pakitimu profilaktikai, tai visi ANTIOKSIDANTAI - A, E, C vitaminai, FOLIO RUGSTIS, BETA KAROTINAS.
Siaip man asmeniskai gine neakcentavo jokiu vitaminu. Tik tiek, kad sveikai gyvenciau, ir nestresuociau, ir kad reikia skiepo.  g.gif
siaip nesuprantu, kodel merginom raso ivairius multi vitaminus. Manau geriausiai veikia atskiri svarbus vitaminai. o ne ju misinys vienoje tableteje. Nes gilinantis i ju gamyba, tai labai daug prideda priemaisu. o kai vienos rusies vitaminas, ten maziau priemaisu. Bent as tokia nuomone susidariusi  g.gif  4u.gif
*

Beta karotino turiu,dar geriu ir siaip vitaminus,oda ,plaukai,nagai,tai jei dar kazkokius atskirus gerciau,kuriu jau yra siame komplekte,gal jau per daug butu g.gif ,reikes va folio rugsties nusipirkit,ir siaip pritariu tavo nuomonei,kad geriau atskiri,konkretus vieni vitaminai 4u.gif
O be streso gyventi man butu neimanoma doh.gif ,labai jautri esu ir del visko nervuojuos blush2.gif
skrega
gerai,kad priminetm,reikia man ismesti savo B vitaminus,nes irgi pries diagnoze juos geriau unsure.gif
man tai isvis daktare liepe gerti Melisos,metu arbatu,jokiu vitaminu neminejo,ai tik vitamina C,bet as ir taip ji geriu reaguliariai ir labiausiai liepe nestresuoti...nestresuoti mokausi taip...sau vis kartoju,kad gyvenime yra dideliu problemu,bet jas turiu spresti,o ne stresuoti,ir kad didziausia mano problema-mano liga,o del jos turiu stengtis nestresuoti mirksiukas.gif
Ivetyte
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 11 27, 17:24)
Beta karotino turiu,dar geriu ir siaip vitaminus,oda ,plaukai,nagai,tai jei dar kazkokius atskirus gerciau,kuriu jau yra siame komplekte,gal jau per daug butu g.gif ,reikes va folio rugsties nusipirkit,ir siaip pritariu tavo nuomonei,kad geriau atskiri,konkretus vieni vitaminai 4u.gif
O be streso gyventi man butu neimanoma doh.gif ,labai jautri esu ir del visko nervuojuos blush2.gif
*

mano nuomone tokia apie vitaminus ir ju dozavima: ant pakuotes nustatyta kiek gerti profilaktiskai. Ir jei nera pakitimu paprastai ndidinti ir negalima. o kai turime bedele, vadinas sioje vietoje yra trukumas, kuris nepajege atsispirti pakitimam, tad ir reiktu pavartoti didesnemis dozemis, kad atstatyti. Bet aisku, reiktu zinoti kiek to reikia. gal tiek, kad taptume sveikos, ir pakitimai nepasikartos kazkiek laiko... g.gif tik bedele tokia siuose vitaminuose (bent tai girdejusi jau daugeli kartu), kad priemaisos, papildomos medziagos pagaminti vitaminui, yra nesveikos. ir jei virsiji nustatyta dienos norma, tai daugiausiai del siu papildomu medziagu ir negalima virsyti, nes gali ivykti kokios neigiamos reakcijos. g.gif
kas dar kokia nuomone turi apie tai??? g.gif 4u.gif
allisa
QUOTE(atklydusi @ 2009 11 27, 10:05)
Aciu uz informacija  4u.gif Nuraminai  smile.gif Net sutikrinau, kiek yra B grupes vitaminu tuose, ka as vartojau su vienu is paminetu - tai arba tiek pat, arba maziau  smile.gif
Kiek laiko truko gijimo procesas? Ir po kiek laiko po konizacijos galima planuoti nestuma?
*

gijimo procesas gali užtrukti iki šešių mėnesių,man kaip buvo praėję keturi mėnesiai,gydytoja po apžiūros pasakė,kad kaklelis labai gražiai sugijęs ir jau galima planuoti 4u.gif
skrega
ziuriu tema truputi aprimus,tai is dalies dziugu 4u.gif vadinasi sumazejo serganciu 4u.gif 4u.gif kad taip ir toliau 4u.gif
krikstole
deja, siandien skambinausi gydytojai del atsakymo, tai telefonu tiek tos informacijos, kad diskarioze, kad uzdegimas ryskus, kad daug leukocitu, suragejimai kazkokie, anot jos geriau nei praejusi karta, bet vistiek butinas gydymas, praejusi karta buvo Acus, tai kadangi iseina atostogu paliks recepta antibiotiku, jau man atsibodo, jau 3 karta dariausi...ir sake dar pakartosim po gydymo, o jei tas pats daryt reiks biopsija.... doh.gif tai cia turbut ta vadinamoji konizacija(jei gerai parasiau)...siek tiek pasimetus jauciuosi...
rytorasa
QUOTE(krikstole @ 2009 12 17, 13:57)
deja, siandien skambinausi gydytojai del atsakymo, tai telefonu tiek tos informacijos, kad diskarioze, kad uzdegimas ryskus, kad daug leukocitu, suragejimai kazkokie, anot jos geriau nei praejusi karta, bet vistiek butinas gydymas, praejusi karta buvo Acus, tai kadangi iseina atostogu paliks recepta antibiotiku, jau man atsibodo, jau 3 karta dariausi...ir sake dar pakartosim po gydymo, o jei tas pats daryt reiks biopsija.... doh.gif tai cia turbut ta vadinamoji konizacija(jei gerai parasiau)...siek tiek pasimetus jauciuosi...
*

biopsija nėra konizacija. Biopsija -tai pakitusio audinio gabalėlio paėmimas ištyrimui. Konizacija- pakitusių audinių pašalinimas.
krikstole
QUOTE(rytorasa @ 2009 12 17, 14:14)
biopsija nėra konizacija. Biopsija -tai pakitusio audinio gabalėlio paėmimas ištyrimui. Konizacija- pakitusių audinių pašalinimas.
*

o tai biopsija daro su narkoze ar ne? o nelabai suprantu koks yra tikslas biopsijos, jei tyrimai ir taip rodo pakitusias lasteles? unsure.gif
Spyrge
QUOTE(krikstole @ 2009 12 17, 16:21)
o tai biopsija daro su narkoze ar ne? o nelabai suprantu koks yra tikslas biopsijos, jei tyrimai ir taip rodo pakitusias lasteles? unsure.gif
*

kiek teko skaityt, vienom daro su narkoze, kitoms - tik nuskausmina "ten". Pati laukiu pakartotinio PAP tyrimo rezultato, po kurio greiciausiai ir biopsija darys. Man gine aiskino, kad biopsija leidzia tiksliau nustatyti, kokio lygio pakitimai yra smile.gif
Ivetyte
Man dare iskart konizacija. Istyre su THINPREP PAP (naujesniuoju) HSIL CIN2, po konizacijos, ispjovus pakitusias lasteles ir istyrus, parode LSIL CIN1.

Tuo ir skiriasi tepinelio tyrimas nuo biobsijos ar konizacijos tyrimo. Kad pakitusios lasteles jau yra pacio GK sienelese, o tepinelis imamas nuo pavirsiaus (Naujajam tyrimui atlikti, su sepeteliu pagrandoma nuo sieneles, del to jis tikslesnis), o biobsija ar konizacija naudinga tuo, kad tiria pacia pakitusia sieneles dali. Ir taip nustatoma tiksliau. Be PAP tepinelio pirminiu rezultatu neatlieka biobsijos ar konizacijos, nebent plika akimi mato, kad kazkas neegrai.
rutka28
Laba

Na va praejo du metai po konizacijos (buvo nustate CIN 2), pastoviai tikrinausi buvo viskas tvarkoje, iki siandien. verysad.gif po eilinio tyrimo gavau atsakyma CIN 1. (dariausi ta naujaji tyrima, brangesni, neprisimenu kaip vadinasi. smile.gif)

Man gydytoja liepe atvykti ir sake kad azotu saldys. Ar kam nors tai dare? Ar skausminga?
Ir dar gydytoja liepia greiciau vaika planuoti...(kadangi dar neturiu ).
krikstole
QUOTE(rutka28 @ 2009 12 18, 12:12)
Laba

Na va praejo du metai po konizacijos (buvo nustate CIN 2), pastoviai tikrinausi buvo viskas tvarkoje, iki siandien.  verysad.gif po eilinio  tyrimo gavau atsakyma CIN 1. (dariausi ta naujaji tyrima, brangesni, neprisimenu kaip vadinasi. smile.gif)

Man gydytoja liepe atvykti ir sake kad azotu saldys. Ar kam nors tai dare? Ar skausminga?
Ir dar gydytoja liepia greiciau  vaika planuoti...(kadangi dar neturiu ).
*

vat man irgi idomu ar galima vaikeli planuoti, dabar vel gersiu antibiotiku doze, o po to jau eisiu tiesiai sviesiai klaust, ar dar darytis tyrima ir jei kas konizacija, ar vaikeli geriau planuot.....na sakoma, kad po gimdymo moterism daznai pagereja sveiakta susijusi su tais dalykais, bet gal cia tik kalbos smile.gif
Ivetyte
QUOTE(krikstole @ 2009 12 18, 13:49)
vat man irgi idomu ar galima vaikeli planuoti, dabar vel gersiu antibiotiku doze, o po to jau eisiu tiesiai sviesiai klaust, ar dar darytis tyrima ir jei kas konizacija, ar vaikeli geriau planuot.....na sakoma, kad po gimdymo moterism daznai pagereja sveiakta susijusi su tais dalykais, bet gal cia tik kalbos smile.gif
*

Taip, esu girdejusi ne karta, ir daktarai tikrai ne karta pabrezia, kad pagimdzius hormonu pusiausvyra susibalansuoja, susitvarko, organizmas kitoki imuniteta igauna. bet aisku yra tokiu isimciu, kai nestumas isbalansuoja viska, ir tavo sveikata suslubuoja. viskas priklauso nuo organizmo, nuo genu (i mamas reikia pzsiureti) ir nuo tam tirku ligu, kaip cukralige, deabetas, apilepsija, ir begale kitu. Kazkur viena mergaite rase, jog po gimdymo konizacija darytu tik po metu. o po konizacijos pastoti po pusmecio lyg kazkam cia leido. Sekmes planuojant wink.gif
skrega
aha,man cia sake,kad po gimdymo tik po metu galetu daryti konizacija
Sun_girl~

Ir dar gydytoja liepia greiciau vaika planuoti...(kadangi dar neturiu ).
*

[/quote]
manau kad neskausminga.O tai ka ten azotu saldys,zaizdeles nera?
rutka28
as neisivaizduoju ka ten saldys ....nueisiu tai gal paaiskins placiau ka darys.
Spyrge
Sveikutes 4u.gif ,
tai va, sulaukiau antrojo PAP rezultatu, kurie rodo, kad nera jokiu pakitimu smile.gif, tik padidejes leukocitu kiekis (pirmasis PAP parode HSIL doh.gif ). Taip apsidziaugiau,kai suzinojau, bet kai nuvaziavau pas savo gine, ji sako keista g.gif ... Tai nusprendem dar ta tikslesni PAP`a ryt padaryt, del viso pikto blush2.gif .

Linkiu visoms sveikateles ir geros nuotaikos newyear.gif
aukselisr
ir as merginos prie jusu prisijungiu, nervas ima negaliu jau du kartus dare citologini vis nepakanka lasteliu jam atlikti, vel teks vaziuoti trecia karta verysad.gif, jau pradedu visko prisigalvoti negero verysad.gif
Sefiene*
man nuo lapkričio mėn nėra atsakymo
lolita4611
QUOTE(AIVUKĖ @ 2010 01 19, 15:16)
man nuo lapkričio mėn nėra atsakymo
*

o tu profilaktiskai dareisi ar zaizdele yra?/
Sefiene*
QUOTE(lolita4611 @ 2010 01 19, 15:28)
o tu profilaktiskai dareisi ar zaizdele yra?/
*

žaizdelė yra
lolita4611
man ir yra, dariausi katik krūties operacija, labai bijau kad vel nereiktu pjautis blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.