riv,man kaip paeme biopsija,is karto uzregistravo po 3 savaiciu ir liepe atvykti,mano tepinelis pries tai buvo blogas,tai gal del to nori,kad atvykciau?o man 60 kilometru iki kauno,tai ir svarstau,ar gali paskirti ka nors per telefona ar ne
QUOTE(allisa @ 2009 05 14, 21:53) riv,man kaip paeme biopsija,is karto uzregistravo po 3 savaiciu ir liepe atvykti,mano tepinelis pries tai buvo blogas,tai gal del to nori,kad atvykciau?o man 60 kilometru iki kauno,tai ir svarstau,ar gali paskirti ka nors per telefona ar ne ..patarimas- nuvaziuok ir suzinosi....
..o man viskas gerai... buvau vakar pas gydytoja, tai viskas liuks
sveikutės...visos matau gražiai diskutuojate....
vakar laukiau pas gydytoją, pavarčiau pernai metų daryto onkocit.rezultatus. asc-us. vakar vėl pakartotinai ėmė. laukiu ats po 10dienų. SIŪLAU SCEHMĄ SUSIDARYT, KAD BŪTŲ AIŠKIAU. galima gal išvardinti kokie yra tie kaklelio blogėjimo eiliškumas raidėmis? PVZ: LSL Asc-us cin 1 cin2 cin3 ar aš klystu?? tuomet visoms bus lengviau orientuotis, "kur" mes esame, ir kitoms užėjusioms.. būtų gerai dar išverst lietuvšikai šalia raižių ką reiškia tie sutrumpinimai. nes aš žinau tiksliai tik asc-us - tai reiškia nediferencijuojama ploškčiojo epitelio atipija p.s. draugei, kuriai darė konizacija - jau parašyta cervicalis displazija. 9ikivežinė stadija. tai čia jau būtų cin 2 ar cin 3?) pataisykit netikslumus ir papildykit
sveikos, mergaites. ilindau pasiskaityt, kaip jauciasi kitos moterys, nes pati gulejau sausio men onkologiniam, operavo gimdos kakleli. prasidejo nuo paprasto citologinio tyrimo, kuris priklauso nemokamai kiekvienai moteriai. va ir suzinojau. jus cia kalbat aukshtom materijom, ash tai tixliai nepasakysiu, medicinishkai kaip ten vadinasi. zo, aukshto lygio KAZKAS. vezio pradzia. biopsija pasitvirtino. pagulde, ishoperavo- ishpjove dali gimdos kaklelio. nieko baisaus. tik 5 metus esu irashyta i vezininku sarasa ir darysiu kas 3men citologini, kuris man db lb skausmingas. o dar shian spirale idejo- galvojau numirsiu ish skausmo. bet idejo. tai tik noriu pasakyt, kad esu dekinga Dievui, ar kam, kad pagavo mano vezi dar maza ir ash gyvensiu ir vaiku dar galesiu turet. ir visom savo draugem kalbu- eik pas gydytoja ir pasidaryk citologini. nieko nekainuoja, betgali ishgelbet sau gyvenima
QUOTE(3M @ 2009 05 20, 14:04) sveikos, mergaites. ilindau pasiskaityt, kaip jauciasi kitos moterys, nes pati gulejau sausio men onkologiniam, operavo gimdos kakleli. prasidejo nuo paprasto citologinio tyrimo, kuris priklauso nemokamai kiekvienai moteriai. va ir suzinojau. jus cia kalbat aukshtom materijom, ash tai tixliai nepasakysiu, medicinishkai kaip ten vadinasi. zo, aukshto lygio KAZKAS. vezio pradzia. biopsija pasitvirtino. pagulde, ishoperavo- ishpjove dali gimdos kaklelio. nieko baisaus. tik 5 metus esu irashyta i vezininku sarasa ir darysiu kas 3men citologini, kuris man db lb skausmingas. o dar shian spirale idejo- galvojau numirsiu ish skausmo. bet idejo. tai tik noriu pasakyt, kad esu dekinga Dievui, ar kam, kad pagavo mano vezi dar maza ir ash gyvensiu ir vaiku dar galesiu turet. ir visom savo draugem kalbu- eik pas gydytoja ir pasidaryk citologini. nieko nekainuoja, betgali ishgelbet sau gyvenima pritariu jums QUOTE(zuzu @ 2009 05 20, 10:45) sveikutės...visos matau gražiai diskutuojate.... vakar laukiau pas gydytoją, pavarčiau pernai metų daryto onkocit.rezultatus. asc-us. vakar vėl pakartotinai ėmė. laukiu ats po 10dienų. SIŪLAU SCEHMĄ SUSIDARYT, KAD BŪTŲ AIŠKIAU. galima gal išvardinti kokie yra tie kaklelio blogėjimo eiliškumas raidėmis? PVZ: LSL Asc-us cin 1 cin2 cin3 ar aš klystu?? tuomet visoms bus lengviau orientuotis, "kur" mes esame, ir kitoms užėjusioms.. būtų gerai dar išverst lietuvšikai šalia raižių ką reiškia tie sutrumpinimai. nes aš žinau tiksliai tik asc-us - tai reiškia nediferencijuojama ploškčiojo epitelio atipija p.s. draugei, kuriai darė konizacija - jau parašyta cervicalis displazija. 9ikivežinė stadija. tai čia jau būtų cin 2 ar cin 3?) pataisykit netikslumus ir papildykit zinok as nelabai suprantu viska iki galo, bet ko gero surikiuociau sitaip: Asc-us LSIL cin 1 cin2 cin3 man jau eile metu dare sita tyrima...is pradziu darydavo karta metuose, kol buvo viskas gerai. kai prasidejo neaiskumai, kartojo kas puse metu. kelis kartus buvo atsakymas ascus. gydytoja sake, kad tai yra neinformatyvus tyrimas, kur nerodo nieko blogo, taciau yra kazkokiu reiksmingu pakitimu, kuriuos reikia stabeti ir tiek. kazkaip nelabai tenkina toks atsakymas aisku... Tai vat. Veliau pakeiciau gydytoja. Kaip tik buvo praeje apie puse metu po tyrimo, tad padarem vel. Atsakymas LSIL . Gydytojas sako jei sutiktumet, reiketu padaryti biopsija, kad butu aiskiau. As aisku sutikau. Parėjo biopsijos atsakymas CIN1. tai po sito atsakymo as jau savaite kaip po konizacijos.... QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 20, 12:19) Atsakymas LSIL . Gydytojas sako jei sutiktumet, reiketu padaryti biopsija, kad butu aiskiau. As aisku sutikau. AR SKAUDĖJO,darant biopsiją? kaip tai atliekama buvo?be narkozės? nupjaunamas gabalėlis? taip pat nežinau ką reiškia - kalposkopijos būdu...ar kai per vamzdeli pažiūri? QUOTE(zuzu @ 2009 05 20, 15:46) AR SKAUDĖJO,darant biopsiją? kaip tai atliekama buvo?be narkozės? nupjaunamas gabalėlis? taip pat nežinau ką reiškia - kalposkopijos būdu...ar kai per vamzdeli pažiūri? Šiaip neskaudėjo. Tik labai nemalonus jausmas Dėl tos kolposkopijos irgi tiksliai nežinau, bet manau, kad ten kažkoks padidinimo stiklas. Man karts nuo karto pasižiūri kažkokiu aparatu, bet as neprisimenu kaip jis vadinasi QUOTE(zuzu @ 2009 05 20, 15:46) AR SKAUDĖJO,darant biopsiją? kaip tai atliekama buvo?be narkozės? nupjaunamas gabalėlis? taip pat nežinau ką reiškia - kalposkopijos būdu...ar kai per vamzdeli pažiūri? man dare biopsija,tai nieko nejutau,tik maciau kaip gnybe tris kartus,po to biskuti patepliojo ir viskas. Kolposkopas - tai optinis prietaisas, įgalinantis gimdos kaklelio vaizdą padidinti nuo 10 iki 100 kartų Kartais, norint aiškiai įžiūrėti gimdos kaklelio paviršines kraujagysles, naudojamas žalias filtras, kuris absorbuoja raudoną spalvą ir kraujagyslės tampa tamsios, beveik juodos spalvos.
Stai schema: (radau dar anoj temoj, kuri jau uzdaryta)
Tyrimo rezultatai galimi (onkocitologinio) : Nėra intraepitelinių pakitimų ir piktybinio naviko - tai normalūs ir/ar reaktyvūs epitelio ląstelių pakitimai. ASC-US - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės tai reiškia, kad jūs turite nedaug pakitusių ląstelių ir jums reikia tolimesnių tyrimų, t.y. išsiaiškinti pakitimus. Rekomenduojamas būdas - citologinio tyrimo kartojimas ir ŽPV nustatymas. Geriausia tai atlikti ThinPrep® PAP metodu. Tuomet jūs vienu metu gausite ir citologinio tyrimo, ir ŽPV tyrimo rezultatus. ThinPrep® PAP metodas yra patikimesnis nei paprastas tepinėlis. Šiuo metodu jūs išsiaiškinsite pakitimus, o pagal gautus tyrimo rezultatus gydytojas jums paskirs gydymą. ASC-H - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, gali būti žymūs plokščialąsteliniai inatraepiteliniai pakitimai, reiškia kad ląstelių pakitimai įtartini dėl III laipsnio ikivėžinių ląstelių pakitimų ir jums reikia atlikti biopsiją, t.y. - paimti gimdos kaklelio audinio gabaliuką tikslesniam diagnozės nustatymui. LSIL - nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pakitimai (LSIL) - I laipsnio displazija. Statistiškai 50 proc. šių displazijų išnyksta savaime ir tik 10 proc. vystosi į didesnio laipsnio pakitimus. Rekomenduojama atlikti ŽPV tyrimą. Jeigu tyrimo rezultatas parodo didelės rizikos ŽPV tipus, tuomet jums reikia paimti gimdos kaklelio audinio gabalėlį ir įsitikinti ar pakitimas tikrai yra toks, kokį nustatė citologinis tyrimas, t.y. LSIL. Jeigu tyrimo rezultatas parodė mažos rizikos ŽPV, tuomet jūs galite saugiai kartoti citologinį tyrimą, t.y. vykdyti sekimą. HSIL - žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pakitimai - jūs turite ikivėžinių ląstelių ir jums kuo skubiau reikia jas pašalinti, t.y. - gydyti. Vienintelis būdas tai padaryti chirurginiu būdu pašalinti gimdos kaklelio audinius. Statistiškai tik 1 proc. šių ikivėžinių pakitimų savaime išnyksta, visa kitą vystosi į vėžį. Plokščialąstelinė karcinoma reiškia, kad jūs sergate vėžiu ir jums reikia kreiptis į gydytoją
man kai dare biopsija, tai neskaudejo, tik paleido krauja, ishvaziavau i operacine, kad uzdegintu
QUOTE(rjv @ 2009 05 20, 17:10) Stai schema: (radau dar anoj temoj, kuri jau uzdaryta) Tyrimo rezultatai galimi (onkocitologinio) : Nėra intraepitelinių pakitimų ir piktybinio naviko - tai normalūs ir/ar reaktyvūs epitelio ląstelių pakitimai. ASC-US - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės tai reiškia, kad jūs turite nedaug pakitusių ląstelių ir jums reikia tolimesnių tyrimų, t.y. išsiaiškinti pakitimus. Rekomenduojamas būdas - citologinio tyrimo kartojimas ir ŽPV nustatymas. Geriausia tai atlikti ThinPrep® PAP metodu. Tuomet jūs vienu metu gausite ir citologinio tyrimo, ir ŽPV tyrimo rezultatus. ThinPrep® PAP metodas yra patikimesnis nei paprastas tepinėlis. Šiuo metodu jūs išsiaiškinsite pakitimus, o pagal gautus tyrimo rezultatus gydytojas jums paskirs gydymą. ASC-H - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, gali būti žymūs plokščialąsteliniai inatraepiteliniai pakitimai, reiškia kad ląstelių pakitimai įtartini dėl III laipsnio ikivėžinių ląstelių pakitimų ir jums reikia atlikti biopsiją, t.y. - paimti gimdos kaklelio audinio gabaliuką tikslesniam diagnozės nustatymui. LSIL - nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pakitimai (LSIL) - I laipsnio displazija. Statistiškai 50 proc. šių displazijų išnyksta savaime ir tik 10 proc. vystosi į didesnio laipsnio pakitimus. Rekomenduojama atlikti ŽPV tyrimą. Jeigu tyrimo rezultatas parodo didelės rizikos ŽPV tipus, tuomet jums reikia paimti gimdos kaklelio audinio gabalėlį ir įsitikinti ar pakitimas tikrai yra toks, kokį nustatė citologinis tyrimas, t.y. LSIL. Jeigu tyrimo rezultatas parodė mažos rizikos ŽPV, tuomet jūs galite saugiai kartoti citologinį tyrimą, t.y. vykdyti sekimą. HSIL - žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pakitimai - jūs turite ikivėžinių ląstelių ir jums kuo skubiau reikia jas pašalinti, t.y. - gydyti. Vienintelis būdas tai padaryti chirurginiu būdu pašalinti gimdos kaklelio audinius. Statistiškai tik 1 proc. šių ikivėžinių pakitimų savaime išnyksta, visa kitą vystosi į vėžį. Plokščialąstelinė karcinoma reiškia, kad jūs sergate vėžiu ir jums reikia kreiptis į gydytoją o tai kur čia tame cin 1, cin 2, cin 3? jau toliau žemyn eitų??
Kai man gydytojas pasake,kad mano onkocitologinis tepinelis rodo,kad yra pakitusiu lasteliu,verkiau kelias dienas...isivaizdavau pati blogiausia...Bijau,bet zinau,kad reikia pakartoti tyrima-kitaip gyvensiu su baime ir nezinia,o tai butu labai kvaila.
Tikiuosi,kad tie pakitimai dar nieko blogo nerodo...tik kodel apskritai jie atsiranda
Apie gimdos kaklelio ligas http://ei.libis.lt:8080/arc/2005-4-9/0/f02...9132bdc3f4cba0e
Mergaites, o kaip yra jau HSIL, tai dar daroma biopsija ar jau kazkokia kiti budai. Nes po gydymo buvo dar karta atliktas sis tyrimas ir gavau atsakyma, kad yra HSIL ir ketvirtadieni ateiti tartis del operacijos laiko.
Net neisivaizduoju kokia ta operacija bus ir kiek ji veiksminga bus QUOTE(Odrey @ 2009 05 25, 16:31) Mergaites, o kaip yra jau HSIL, tai dar daroma biopsija ar jau kazkokia kiti budai. Nes po gydymo buvo dar karta atliktas sis tyrimas ir gavau atsakyma, kad yra HSIL ir ketvirtadieni ateiti tartis del operacijos laiko. Net neisivaizduoju kokia ta operacija bus ir kiek ji veiksminga bus as suzinojau savo biopsijos atsakyma,yra HSIL,gydytoja is karto paskyre operacijos diena. papasakokite,prasau,kuriai buvo pasalinti ikiveziniai audiniai,kaip viskas vyksta,kiek laiko ligonineje reikia buti,kiek laiko gija? QUOTE(allisa @ 2009 05 25, 17:13) as suzinojau savo biopsijos atsakyma,yra HSIL,gydytoja is karto paskyre operacijos diena. papasakokite,prasau,kuriai buvo pasalinti ikiveziniai audiniai,kaip viskas vyksta,kiek laiko ligonineje reikia buti,kiek laiko gija? ..o operacija kokia laukia taves? Salins gimda ar tik konizacija darys? QUOTE(rasike @ 2009 05 25, 18:48) konizacija darys,sake pasalins ikivezinius audinius,pries tris metus kaip dariausi onkocitogini tepineli,nebuvo jokiu pakitimu ir stai po triju metu pakartojau ir is karto HSIL,kazin kodel taip greitai QUOTE(allisa @ 2009 05 25, 18:51) konizacija darys,sake pasalins ikivezinius audinius,pries tris metus kaip dariausi onkocitogini tepineli,nebuvo jokiu pakitimu ir stai po triju metu pakartojau ir is karto HSIL,kazin kodel taip greitai ...tiesiog pats organizmas turi kovoti..o konizacija man dare su narkoze, ryte pagulde, vakare namo vaziavau ir tris savaites gulimas daugiau rezimas, jokio nesiojimo, nes gali pasileisti kraujas...isduoda biuleteni..taip, kad geriau poilsis nei paskui kiti nemalonumai
Tai jeigu jau nustatytas HSIL'as tai is karto daro konizacija, jau ner ka tiketis, kad tik lazeri paskirs??
QUOTE(Odrey @ 2009 05 25, 22:01) Tai jeigu jau nustatytas HSIL'as tai is karto daro konizacija, jau ner ka tiketis, kad tik lazeri paskirs?? prie HISIL`o gal dar ir kolposkopija atliekama, ir biopsija... man buvo CIN2 pries du su puse metu...ir dabar buvo CIN3... tai todel turejau konizacija, o dabar pasalinima QUOTE(allisa @ 2009 05 25, 16:13) as suzinojau savo biopsijos atsakyma,yra HSIL,gydytoja is karto paskyre operacijos diena. papasakokite,prasau,kuriai buvo pasalinti ikiveziniai audiniai,kaip viskas vyksta,kiek laiko ligonineje reikia buti,kiek laiko gija? nera nieko baisaus- man baisiausias dalykas buvo- gulet onkologiniam. kai aplink moterishkes su DIDELIU veziu. operacija man truko apie valanda. anesteziologas buvo labai shaunuolis. po operacijos labai shauniai pabudau, be jokiu shalutiniu poveikiu. o kita diena namo paleido. va ir operacija QUOTE(allisa @ 2009 05 25, 17:13) as suzinojau savo biopsijos atsakyma,yra HSIL,gydytoja is karto paskyre operacijos diena. papasakokite,prasau,kuriai buvo pasalinti ikiveziniai audiniai,kaip viskas vyksta,kiek laiko ligonineje reikia buti,kiek laiko gija? Man pries pora savaiciu dare konizacija...ryte pagulde, apie pietus isoperavo..operacija trumpa lyg tais. mazdaug 15-20min. Pilna narkoze. bet manes ta pacia diena neisleido namo. sake nori stebeti, kad neprasidetu kraujavimas. Kita diena ryte gydytojas apziurejo ir isleido. as ta pacia diena ejau i darba. Bet biuleteni jis siule, jeigu as noreciau. siaip nieko nesake, kad guleti ar nekelti, bet as cia mergaiciu pasiskaicius pati stengiuosi nieko nekilnoti tai vat tas dvi savaites ir tepliojo kiekviena diena...tai stipriau, tai silpniau...o vakar prasidejo menesines, tai ziuresiu, kaip po ju bus... ai dar israse tokiu zvakuciu. jos lyg tais su jodu. jos zaizdos negydo, bet kazkaip saugo lyg tais nuo mikrobu... QUOTE(3M @ 2009 05 26, 08:43) nera nieko baisaus- man baisiausias dalykas buvo- gulet onkologiniam. kai aplink moterishkes su DIDELIU veziu. operacija man truko apie valanda. anesteziologas buvo labai shaunuolis. po operacijos labai shauniai pabudau, be jokiu shalutiniu poveikiu. o kita diena namo paleido. va ir operacija O po kiek laiko po operacijos vel kartos onkocitologini tyrima paziuret ar nieko nebeliko?
aciu visoms uz atsakymus
labai bijau tos konizacijos,nes dar esu negimdziusi,turim problemu del nevaisingumo po konizacijos vel reikia kartoti tepineli?ar kas nors daugiau matosi negu po paprastos biopsijos? QUOTE(Odrey @ 2009 05 26, 10:00) ishkart po operacijos daro biopsija pakartotina. ats po 2 savaiciu. o pirma citologini ima po 3 men. ir taip kas 3 men. jei viskas gerai, tai paskui kas 6 men. kaip man daktare sake, tai esam tokios itrauktos i vezininkiu sarashus 5 metus. ir tos operacijos tikrai nereikia bijot- viskas greit, neskausmingai ir neskauda. man irgi tepliojo pora savaiciu, tai mano gin patepliojo mane kazkokiais vaistukais ir viskas baigesi. kadangi ten kapiliarai labai arti pavirshiaus ir ten visada shlapia, tai ir nenori greit uzgyt. zo, nieko baisaus. reikia dziaugtis, kad randa ta blogi dar nedideli. kad ishpjauna laiku. kad nereikia hemoterapiju, shvitinimu, nuslinkusiu plauku ir gyvenimo su mintim, kad tau VEZYS QUOTE(3M @ 2009 05 26, 13:43) ishkart po operacijos daro biopsija pakartotina. ats po 2 savaiciu. o pirma citologini ima po 3 men. ir taip kas 3 men. jei viskas gerai, tai paskui kas 6 men. kaip man daktare sake, tai esam tokios itrauktos i vezininkiu sarashus 5 metus. ir tos operacijos tikrai nereikia bijot- viskas greit, neskausmingai ir neskauda. man irgi tepliojo pora savaiciu, tai mano gin patepliojo mane kazkokiais vaistukais ir viskas baigesi. kadangi ten kapiliarai labai arti pavirshiaus ir ten visada shlapia, tai ir nenori greit uzgyt. zo, nieko baisaus. reikia dziaugtis, kad randa ta blogi dar nedideli. kad ishpjauna laiku. kad nereikia hemoterapiju, shvitinimu, nuslinkusiu plauku ir gyvenimo su mintim, kad tau VEZYS tai cia ta biopsija daro is tu ispjautu ikiveziniu audiniu,ar kaip
Sveikutės,
Rytoj važiuoju darytis biopsijos, rado man ŽPV 31 tipą, tai sakė aišku kad onkocitologinis rodo pakitimus virusinio pobūdžio QUOTE(Neringucia @ 2009 05 26, 22:36) Sveikutės, Rytoj važiuoju darytis biopsijos, rado man ŽPV 31 tipą, tai sakė aišku kad onkocitologinis rodo pakitimus virusinio pobūdžio ZVP mes turim visos, tik vienu "geresnis" kitu "blogesnis". biopsija pasakys visa tiesa. sekmes. laikykis. nepergyvenk, viskas bus gerai ir nebijok
O biopsija daroma irgi ligonineje, ar gydytojo kabinete?
gydytojo kabinete paima gabaliuka jau pazeisto audinio. po to ji tiria laboratorijoj. ats per 10 dienu
Man tai darys poliklinikoje biopsiją
o ar visom daro ZVP tyrima,ar reikia paprasyti pas gydytoja,kad padarytu?ar cia visiskai nesvarbu,jeigu ji ir turi,kaip randa pakitimu?
Aš jau po biopsijos. Atsakymas bus birželio 10 dieną
ŽPV tyrimo nekompensuoja ligonių kasos, jį gali tik mokamai pasidaryti QUOTE(Neringucia @ 2009 05 27, 23:14) Aš jau po biopsijos. Atsakymas bus birželio 10 dieną ŽPV tyrimo nekompensuoja ligonių kasos, jį gali tik mokamai pasidaryti maudeno ir man po biopsijos, bet netepliojo ir nekraujavo, nors sake gali biski patepliot. o del to ZPV tai man taip ir sake gydytoja, kad neverta mum jo darytis, (pas mane rastas LSIL), nes gydymo nera, o ji nustatyt bangiai kainuoja, vistiek stebes kaip ir dabar, bus tas ZPV ar nebus...Siaip man dar sake, kad su LSIL galiu ir pasveikt pilnai per 3-4 metus. Teks nusiteikt pasveikimui, o ne progresavimui. po poros savaiciu eisiu del ureaplazmu tirtis..
matot kaip skirtingai. man KMUK padare nemokamai. gal nuotyrimu ankstesniu rezultatu priklauso? nzn.
o man biopsija paeme ir krauja lb paleido, tai ishveze i operacine, "uzdegino", po to pora savaiciu tepliojau. pas savo gine nuejau, patepe kazkokiu vaistu ir praejo.
Sveikos, supermamytės
Šiandien ir aš po biopsijos... Tik prašau jūsų man paaiškinti, kodėl biopsiją daro, jei su su citologiniu tyrimu viskas gerai? Tiesa, kaklelis žaizdotas, bet argi citologinio nebūtų pakakę? Tik vat jau po dviejų savaičių į kelionę visai vasarai išvažiuoju, tai net nebežinau, kaip ką planuoti, nes gaunasi ateit ats būtent kelionės dieną, tai reiškia pora val prieš išvažiuojant. O jei kas bus negerai? Tai ką reiks daryt? Mest visus bilietus,? Ir dar vienas klausimas: biopsija daroma tik vėžiui nustatyti? QUOTE(Neringucia @ 2009 05 27, 23:14) Aš jau po biopsijos. Atsakymas bus birželio 10 dieną ŽPV tyrimo nekompensuoja ligonių kasos, jį gali tik mokamai pasidaryti Neringucia, o kiek laiko praejo tarp pirmo ir antro onkocitologinio tyrimo? Ir ar tu kazkaip per ta laika stiprinai imuniteta? As irgi laukiu antro onkocitologinio tyrimo atsakymo... Labai sunkiai susitvarkau su nerimu, prisigalvojau paciu blogiausiu dalyku....
Vakar vos vos tepliojo, o vakare gerai kad paketa isidejau ir dabar kraujuoju kaip per mm, jos man turi buti kazkur sestadieni, tai gal man cia mm anksciau prasidejo
Man pirmaji onkocitologini dare kazkur lapkricio menesi, rado bakterine vaginoze ASCU ir LSIL, tada vartojau zvakutes nuo tos vaginozes, daugiau nieko. Antra onkocitologini paeme sausio menesi, kolposkopijos metu. Atsakymas ASCH, gali buti HSIL. Tada pasidariau ZPV, kuris parode 31 tipa, o dabar biopsija padare, nes sake kad jau su ZPV tai tik 1 proc buna kad nera pakitimu. Taigi laukiu dabar kokio jie laipsnio bus QUOTE(Neringucia @ 2009 05 28, 11:04) Vakar vos vos tepliojo, o vakare gerai kad paketa isidejau ir dabar kraujuoju kaip per mm, jos man turi buti kazkur sestadieni, tai gal man cia mm anksciau prasidejo Man pirmaji onkocitologini dare kazkur lapkricio menesi, rado bakterine vaginoze ASCU ir LSIL, tada vartojau zvakutes nuo tos vaginozes, daugiau nieko. Antra onkocitologini paeme sausio menesi, kolposkopijos metu. Atsakymas ASCH, gali buti HSIL. Tada pasidariau ZPV, kuris parode 31 tipa, o dabar biopsija padare, nes sake kad jau su ZPV tai tik 1 proc buna kad nera pakitimu. Taigi laukiu dabar kokio jie laipsnio bus Neringucia,gal as praleidau ka,bet ar tau jau yra atlikta konizacija?
Konizacijos man nedare dar, tik biopsija
Neringucia, gal tu pas kokią nors gerą gydytoją lankaisi? Gal gali rekomenduot?
Aš vaikštau pas Daivą Keršulytę Vilniaus sveikatos namuose, bet ji dirba ir Karoliniškių poliklinikoj ir Maxmedoj kiek žinau
QUOTE(Neringucia @ 2009 05 28, 12:04) Vakar vos vos tepliojo, o vakare gerai kad paketa isidejau ir dabar kraujuoju kaip per mm, jos man turi buti kazkur sestadieni, tai gal man cia mm anksciau prasidejo Man pirmaji onkocitologini dare kazkur lapkricio menesi, rado bakterine vaginoze ASCU ir LSIL, tada vartojau zvakutes nuo tos vaginozes, daugiau nieko. Antra onkocitologini paeme sausio menesi, kolposkopijos metu. Atsakymas ASCH, gali buti HSIL. Tada pasidariau ZPV, kuris parode 31 tipa, o dabar biopsija padare, nes sake kad jau su ZPV tai tik 1 proc buna kad nera pakitimu. Taigi laukiu dabar kokio jie laipsnio bus sweikutes.Jungiuos ir as prie jusu grupeles.Na mano istorija panasi i jusu.Lankaus pas gyd.onk.jau apie 5m.Pirmas citolog.buvo be pakitimu,po 6 men.jau Ascu,po metu Lsil,ytaria endometrioze.Turiu ZPV virusa,kokio tipo man nesake.Taigi vis stebedavo.Kol pries 2 m.citolog.be pakitimu,ZPV nebera(kur jis dingo/)?.o po 1metu citologinis jau su onkolog.pakitimais,po sav.i onkologini.Turiu zaizdele jau 15m.Gal kuri lankotes kauno a.k.arba kauno onk.gal kas galit patart pas ka gydetes,operavotes. QUOTE(3M @ 2009 05 20, 15:04) sveikos, mergaites. ilindau pasiskaityt, kaip jauciasi kitos moterys, nes pati gulejau sausio men onkologiniam, operavo gimdos kakleli. prasidejo nuo paprasto citologinio tyrimo, kuris priklauso nemokamai kiekvienai moteriai. va ir suzinojau. jus cia kalbat aukshtom materijom, ash tai tixliai nepasakysiu, medicinishkai kaip ten vadinasi. zo, aukshto lygio KAZKAS. vezio pradzia. biopsija pasitvirtino. pagulde, ishoperavo- ishpjove dali gimdos kaklelio. nieko baisaus. tik 5 metus esu irashyta i vezininku sarasa ir darysiu kas 3men citologini, kuris man db lb skausmingas. o dar shian spirale idejo- galvojau numirsiu ish skausmo. bet idejo. tai tik noriu pasakyt, kad esu dekinga Dievui, ar kam, kad pagavo mano vezi dar maza ir ash gyvensiu ir vaiku dar galesiu turet. ir visom savo draugem kalbu- eik pas gydytoja ir pasidaryk citologini. nieko nekainuoja, betgali ishgelbet sau gyvenima sweika.o kur tu operavais?as ne nzn.ka tam citolog.mate.sake onkologinis.Parode ta atsakyma,bet as jau nieko nebemaciau.Lankiaus pas gyd.vanagiene kauno kl.Na nezinau,buvau pas ja 4 kartus,ir is jos isgirdau Kiekv.apsilankymo metu po kelis zodz.nezinau,visiskai nesneka su zm.KIek ka suzinai tai is seseles.Anksciau lankydavaus pas Vaitkiene,nuostabi daktare,bet talonu neymanoma gaut,per 10 min.tuscia.Dbr,uzreg.pas vyra onkologa,net nzn.kaip bus,niekad nesilankiau pas vyra ginekologa.Kaip ko klaust? |