Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Čiulptukas - Soske. Privalumai ir trūkumai.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aleksiusha
Sveikos mamytes smile.gif
Noreciau atidaryti temele apie ciulptukus kaip pratinote, ar esate pries ciulptukus? Kada atpratinote ir kaip?

mano situacija yra tokia: Kai tik pagimdziau buvau nusistacius pries ciulptukus, ir net savo mamai neleidau kai ta kiso mano maziukei dar ligoninej soske, sakiau kad mums tu nesamoniu nereikia. doh.gif dabar mano mazei jau beveik 2 men. ir niekaip negaliu jai ikisti soske nors ir kaip noreciau, nes ziuriu pas drauge ciulpia sau ir ramu, o maniske vis nerami verkslena, kisa kumscius i burna (net iskarto povalgius), tai galvoju kad ta soske vis del to reikalingas daiktas, bet kad dabar niekaip maniske jos nenori ciulpti. unsure.gif Gal kas kokiu patarimu turit?
"turtinga"
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 05 03, 23:29)
Noreciau atidaryti temele apie ciulptukus kaip pratinote, ar esate pries ciulptukus? Kada atpratinote ir kaip?

mano situacija yra tokia: Kai tik pagimdziau buvau nusistacius pries ciulptukus, ir net savo mamai neleidau kai ta kiso mano maziukei dar ligoninej soske, sakiau kad mums tu nesamoniu nereikia. doh.gif  dabar mano mazei jau beveik 2 men. ir niekaip negaliu jai ikisti soske nors ir kaip noreciau, nes ziuriu pas drauge ciulpia sau ir ramu, o maniske vis nerami verkslena, kisa kumscius i burna (net iskarto povalgius), tai galvoju kad ta soske vis del to reikalingas daiktas, bet kad dabar niekaip maniske jos nenori ciulpti.  unsure.gif Gal kas kokiu patarimu turit?
*

Mno vyresnelis apsiejo be ciulptuko, nors buvau nusipirkusi ir net veziausi i gimdyma. Ikisom soske dar gimdykloj, bet isspjove ir isiulyti nebepavyko.O vat mazylei, net neturejom nusipirke, bet vos gryzus i palata is gimdyklos, issiunciau vyra soskes pirkt, nepaleido man ji kruties gal trejeta valandu ir nezinde, o tiesiog laike isisiurbusi.Tai taip ir manau, kad vaikutis pats pasirenka ar reikalingas jam ciulptukas, vieni ciulpia tik tam kad pavalgyti, o kitiem reikia to zindimo ir del ramumo.
O jus gal pabandykite pasiulyti ivairiu formu ir skirtingos medziagos/kietumo ciulptukus.Nors man tai nelabai didelis privalumas ta soske, pripranta vaikutis, o paskui prasideda: tai iskrito, tai miegodama pamete ir iskarto rekt, o kur dar rimtesnis pavojus stomatitui, ir dar vargas kol atpratinsim, kai ugtels.
vrb
Čiulptukas man tai reikalingas dalykas. Mano lelka jo nečiulpa visada, tik retkarčiais, o kai nenori tai spjauna laukan. O tu nebandei įdėjus čiuptuką paremti jį merliuku. Mums labai tas padeda, tada jo neišspjauna laukan ir apsiramina, o poto jau jo nebereikia.
luli
kai vaziavau gimdyti,tai vienas is pirmuju sarase buvo ciulptukas,pagimdziusi ,jau palatoje issidejau soskes(pirkau dvi) ant spinteles,atejusi akusere pamate ir pradejo:jus ka,norit,kad vaikas neimtu kruties,jokiu soskiu,na gerai pagalvojau as,po 4paru gryzom is ligonines,vaikutis buvo is neramiu,verkdavo,valgydavo MP kas valanda,nakti kas pusantros,as jau pradejau nervuotis,nupirkom gal kazkur 5 skirtigu firmu soskes,nes girdejau,kad ne visas soskes vaikutis ima,ir ka jus sau galvojate,neeme nei vienos,taip ir augam be ciulptuko,aisku,galiu pasakyt,kad sunkoka,bet dabar,tai ir dziaugiuosi,kad neeme,nes nereikes atpratinti,kas taippat kiek zinau yra sunku smile.gif
Raselelyte
Maniske tai visiskai neima soskes...didziusias priesas lotuliukas.gif aisku sunkiau be soskes augt manau...nes maitinu MP tai kol ji atsizaidzia su papu... doh.gif doh.gif buna ir iki valandos... doh.gif blink.gif nu bet tai niekaip nepripratinom prie tutes...
Beautiful Life
Na o mums ciulptukas - geriasiais draugas doh.gif , kaip ir pas daugeli situaciaja panasi, vos ne 24 val. mazoji noredavo buti prie kruties. Po 5 paru GN galvojau isprotesiu, parvaziavome namo, daviau pabandyti ciulptuka, nuo to laiko ir neatimsi biggrin.gif , dabar naudojam tik miegui.
zaleake
na o as savo leliukui nedaviau is pat pradziu ciulptuko tai jam kaip ir nereikejo maitinu pati tai pasizaizdawo su papu truputi ir tiek smile.gif taciau susirgome truputu pienlige ir gydytojas liepe ant ciulputo tokius vaistukus duoti tai nuo to laiko ir priprato biggrin.gif siaip tai gal ir gerai nes ramesnis vaikis patapo g.gif
INDIERA
pirmas vaikas nuo pat pirmos dienos noriai ciulpe, bet antras tai nelabai is pradziu is vis neimdavo.tik po kiek laiko kazkaip pradejo ciulpti. bigsmile.gif
Krista J.
maniskei 3 men, o tiutes vis dar neima. kisa rankytes i burnyte, seiliojasi, zirzia, daznai buna nerami, bet neima. bandziau ir silikonine, ir gumine tiute ikist, bet ji taip susiraukia lyg citrina buciau ikisus biggrin.gif spjauna ir viskas. skaiciau, kad kol maitini krutimi tol ir nereik duoti ciulptuko.
Raselelyte
QUOTE(Krista J. @ 2009 05 04, 14:28)
maniskei 3 men, o tiutes vis dar neima. kisa rankytes i burnyte, seiliojasi, zirzia, daznai buna nerami, bet neima. bandziau ir silikonine, ir gumine tiute ikist, bet ji taip susiraukia lyg citrina buciau ikisus  biggrin.gif spjauna ir viskas. skaiciau, kad kol maitini krutimi tol ir nereik duoti ciulptuko.
*

drinks_cheers.gif Pas mus analogiska situacija drinks_cheers.gif
*Grazina*
Mes be tiutes niekur smile.gif Mums db 9men ir niekaip neatratinu,nors jau reik po bisky g.gif doh.gif
Aleksiusha
QUOTE(Raselelyte @ 2009 05 04, 16:35)
drinks_cheers.gif Pas mus analogiska situacija  drinks_cheers.gif
*

Vat ir man tas pats... jau visokius isbandem ir silikonines, ir isgaubtos, ir gumines zodziu niekas netinka taip jai kaip savo kumstis doh.gif arba rankovyte blink.gif Tikrai noreciau pripratint nes manau kad ir vaikuciui ramiau, o jau apie tevelius ner ka ir sakyt.
O atpratint man mama sake kad tiesiog skylute prakirpdavo mazyte, veliau biskuti didesne ir veliau dar didesne kol visai pasidarydavo neskanu jas ciulpti ir nuo tada nustojo.. Tai atpratinimo laikas gal kokias dvi savaites ir uzeme, o jau kokia nauda buvo!!! thumbup.gif
Tikiuos su laiku paims ir maniske, reiks vis bandyt ikist rolleyes.gif

virvė
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 04, 12:20)
Na o mums ciulptukas - geriasiais draugas  doh.gif , kaip ir pas daugeli situaciaja panasi, vos ne 24 val. mazoji noredavo buti prie kruties. Po 5 paru GN galvojau isprotesiu, parvaziavome namo, daviau pabandyti ciulptuka, nuo to laiko ir neatimsi  biggrin.gif , dabar naudojam tik miegui.
*

kaip po to sekėsi žindyti? lankiau žindymo kursus, kur įspėjo, kad dėl žinduko GALI vėliau sumažėt pieno, vaikiukas neteisinga ima žįsti ir t.t. naujagimis žinda daugiau, nei jam reikia valgyti todėl, kad augant jo apetitui ir poreikiams daugėtų ir MP. davus vaikui žinduką, mažiau stimuliuojama pieno gamybo, dėl ko dažnai vėliau mamos skundžiasi pieno stygiumi.
GN akušerė įspėjo, kad leliukas "kabės parom ant papo", kol sustiprės, įjungs pieno fabrikėlį. dabar to nebebūna schmoll.gif
aš žinduko nė nepirkau, mes neturim ir nereikia. nereiks vėliau ir atpratint ax.gif neverks vaikas, kad pametė ar kad namie palikom, ar kad prakiuro thumbup.gif be to, pienligė burnytėj susijus su soskėm

kalbu tik apie teorinius soskių trūkumus, pliusų nepatyriau biggrin.gif
Krista J.
QUOTE(donna bona @ 2009 05 06, 14:37)
kaip po to sekėsi žindyti? lankiau žindymo kursus, kur įspėjo, kad dėl žinduko GALI vėliau sumažėt pieno, vaikiukas neteisinga ima žįsti ir t.t. naujagimis žinda daugiau, nei jam reikia valgyti todėl, kad augant jo apetitui ir poreikiams daugėtų ir MP. davus vaikui žinduką, mažiau stimuliuojama pieno gamybo, dėl ko dažnai vėliau mamos skundžiasi pieno stygiumi.
GN akušerė įspėjo, kad leliukas "kabės parom ant papo", kol sustiprės, įjungs pieno fabrikėlį. dabar to nebebūna schmoll.gif
aš žinduko nė nepirkau, mes neturim ir nereikia. nereiks vėliau ir atpratint ax.gif  neverks vaikas, kad pametė ar kad namie palikom, ar kad prakiuro  thumbup.gif be to, pienligė burnytėj susijus su soskėm

kalbu tik apie teorinius soskių trūkumus, pliusų nepatyriau biggrin.gif
*

va va ir as visas tas bedas, kylancias del tiutes girdejau. bet ka daryt kai maze istisai zurzia ir prie papo uzmigt nori? sako, kad paskui mama kaip ta tiute pasidaro. maniske buna net mano ranka ar peti pasigavus ciulpt puola biggrin.gif
virvė
QUOTE(Krista J. @ 2009 05 06, 13:50)
va va ir as visas tas bedas, kylancias del tiutes girdejau. bet ka daryt kai maze istisai zurzia ir prie papo uzmigt nori? sako, kad paskui mama kaip ta tiute pasidaro. maniske buna net mano ranka ar peti pasigavus ciulpt puola  biggrin.gif
*

na, jei manoji zirzia, man pirma mintis, kad ji alkana arba nori gerti, duodu papą ir nesuku galvos, kas ką sako. juk vis vien davus ji valgo, o jei nealkana, meta ir rėkia toliau, krūtis nepadeda.
aš džiaugiuos, kad ji žinda ir noriai pati siūlau vien dėl to, kad buvau išsigandus, kai priaugo tik 300g per mėnesį. sutapimas ar ne, bet tuomet ji buvo atradus nykštį ir eidama miegot jį čiulpė blush2.gif dabar pamiršo šitą savo užsiėmimą.
o šiaip kasdien 23val. maitinant ji užmiega. ir pietų dažnai užmiega valgydama. nemanau, kad dėl to tapau jos soske. aš tiesiog jos mama biggrin.gif

soskės tikriausiai būtinas daiktas nemaitinant MP. kadangi visada norėjau neturėti problemų su MP, nedaviau čiulptuko iki 3mėn pagal rekomendacijas. 4,5mėn nebematau reikalo ir abejoju, ar ji išvis imtų g.gif

tiesa, gal visai praverstų čiulptukus automobilyje, kai nei maitint, nei nešiot negali, o sėdėt kėdutėj nenori, dūdas paleidžia doh.gif
GiedrėM
QUOTE(donna bona @ 2009 05 06, 13:37)
kaip po to sekėsi žindyti? lankiau žindymo kursus, kur įspėjo, kad dėl žinduko GALI vėliau sumažėt pieno, vaikiukas neteisinga ima žįsti ir t.t.
*

doh.gif Jau kelias dienas sūnus MP valgo tik du tris kartus per parą. Pvz.: dabar yra nežindęs nuo vakar 22val. Naktį atsibunda įprastai, bet nežinda, tik dar labiau įsiverkia, kai mėginu krūtį duot doh.gif O čiulptuko pastaruoju metu beveik nepaleidžia verysad.gif Bandžiau šiandien nuo ryto iki pietų neduot jo, tai tokia abstinencija vaikiną kankino verysad.gif Dabar miega tvirtai įsikandęs, o aš kaupiu energiją žaisti visą laiką, kad užsimirštų. Neįsivaizduoju, kaip atpratint tokio amžiaus, juk nepasakysi, kad katytė nusinešė unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(donna bona @ 2009 05 06, 14:44)
o šiaip kasdien 23val. maitinant ji užmiega. ir pietų dažnai užmiega valgydama. nemanau, kad dėl to tapau jos soske. aš tiesiog jos mama biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif
Genute M
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 05 04, 00:29)

mano situacija yra tokia: Kai tik pagimdziau buvau nusistacius pries ciulptukus, ir net savo mamai neleidau kai ta kiso mano maziukei dar ligoninej soske, sakiau kad mums tu nesamoniu nereikia. doh.gif  dabar mano mazei jau beveik 2 men. ir niekaip negaliu jai ikisti soske nors ir kaip noreciau, nes ziuriu pas drauge ciulpia sau ir ramu, o maniske vis nerami verkslena, kisa kumscius i burna (net iskarto povalgius), tai galvoju kad ta soske vis del to reikalingas daiktas, bet kad dabar niekaip maniske jos nenori ciulpti.  unsure.gif Gal kas kokiu patarimu turit?
*

smile.gif sveikos,
o as esu uz soskes,nes tai yra nusiraminimo budas vaikuciams.as pati turejau iki 6m,zinau kad tai labai ilgai,bet ir dantys mano sveiki ir neiskrype.o dabar turiu du vaikucius,Pauliui jau 9m, ir jis soske turejo iki 3m, Evelinai dabar 2m, ir ji dar su soske,gal kitiems ir keista atrodo,kad nemaza mergaite, o dar su soske,bet as matau kad jai yra gerai ir tegu turi,na as manau, kad blogiau tikrai nebus.ji dar ir merliuka ir buteliuka turi,nu ir kas cia tokio,svarbu vaikui gerai.
taip kad cia jau patys tevai sprendzia,kiek ilgai vaikas turi tureti visa ,,atributika,,. bigsmile.gif
Emiliomamayte
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 05 04, 00:29)

*

labas,ar isbandei keleta formu ciulptuku?nes viei mazyliai ima bet kokios formos, o kiti tik viena...manasis stebuklas pvz lab megsta bumbulo forma... smile.gif
pomada
duodu soske ir jokiu problemu.is papo valgo,pieno turiu.o kad pasilengvinu pati sau,kad lelius ramesnis ir mama taip pat-kas cia blogo?visi isaugom su popkem juk biggrin.gif
giedre-marija
Prieš soskes esu ne prieš, bet pas mane nei viena dukrytė soskės neėmė. Tai pirmoji buvo labai nerami, migdydavau, supdavau 2 val., o miegodavo 10 min. Tai sugalvojau, kad reikia duoti soskę ir bus ramesnė. Tai pratinau, neimdavo, žiaugčiodavo, bet vistiek su marliuku pakišdavau ir pripratinau. Ir žinokit vaikas ramus pasidarė ne tas žodis. O antroji neėmė visiškai jokių, 5 rūšių buvau nupirkus, pratinau ir niekaip. Nes kažkaip buvo įprasta, kad vaikui reikia soskės. Ir išaugom be soskės. Ir kaip gerai, nereik ieškoti kai pameta, nereik atpratinti. O beje mano antroji dukrytė, ne tai kad soskės neimdavo, bet ir buteliuko jokio neimdavo. Tai ir be buteliuko išaugom, nes maitinau iki metų. O trečioji auga taip pat be soskės. Nes kažkaip man labiau patinka vaikai be soskių. Nors ji nuo pat gimimo labai norėdavo čiulpti, kišdavo kumštukus ir dabar kiša. Bet pradžioj aš duodavau, nes galvodavau irgi, kad vaikas pats pasirenka. Ir duodavau kai būdavo nerami, spjaudavo, dar kelis kartus buvau davus, spjaudavo, tai ir pamiršom tą soskę ir augam taip pat be soskės smile.gif .
d-krall
QUOTE(Krista J. @ 2009 05 04, 15:28)
maniskei 3 men, o tiutes vis dar neima. kisa rankytes i burnyte, seiliojasi, zirzia, daznai buna nerami, bet neima. bandziau ir silikonine, ir gumine tiute ikist, bet ji taip susiraukia lyg citrina buciau ikisus  biggrin.gif spjauna ir viskas. skaiciau, kad kol maitini krutimi tol ir nereik duoti ciulptuko.
*

Ne tik kol maitini, išvis nereikia. Negerai sąkandis vystosi. Man gydytoja LIEPĖ jo atsisakyti(tiesa, manoji ilgai nuo jo neatprato, jaučiu, iki kokių metų vaikščiojo). Išp radžių irgi nenorėjo imti, bet ieškojau lengvo kelio ir norėdama ją greičiau nuraminti verkiančią, kažkaip ir pripratinau.
Fatimaallaa
mums jau beveik 3 menesiai, o soskes nu niekaip neikisi. jau isbandziau 4 skirtingu formu, beviltiska. doh.gif nereiketu tos soskes jei vaikas nors kiek ramesnis butu. migdyti tenka po pora valandu ir tik su papuku, nesiojant, supant ir dainuojant. diena is viso neimiega kietai, atroro ant ranku taip graziai miega, o tik padedi i lovyte ir dudas paleidzia. siaip cia dar butu baika, bet kad is viso nieko negaliu daryti cray.gif net i tualeta negaliu nueiti, kad namas visas nedrebetu nuo jos verksmo. taigi tenka ja visur su savim tampyti. bet tas taip vargina, kad man kartais atrodo, kad jau is proto issikraustyti galiu. viska turiu darytis tik po 12 val nakti kai ji kietai imiega. wacko.gif jauciuosi tokia issekus. soske mums butu tikras issigelbejimas, bet... nors manoji ir buteliuka grieztai atsisako imti. gyvenam dabar kur labai karsta ir gydytojas liepe duoti vandenuko mazylei, tai tenka su pipete tai daryti doh.gif idomu kaip toliau bus.....
Krista J.
QUOTE(donna bona @ 2009 05 06, 15:44)
na, jei manoji zirzia, man pirma mintis, kad ji alkana arba nori gerti, duodu papą ir nesuku galvos, kas ką sako. juk vis vien davus ji valgo, o jei nealkana, meta ir rėkia toliau, krūtis nepadeda.
aš džiaugiuos, kad ji žinda ir noriai pati siūlau vien dėl to, kad buvau išsigandus, kai priaugo tik 300g per mėnesį. sutapimas ar ne, bet tuomet ji buvo atradus nykštį ir eidama miegot jį čiulpė blush2.gif dabar pamiršo šitą savo užsiėmimą.

soskės tikriausiai būtinas daiktas nemaitinant MP. kadangi visada norėjau neturėti problemų su MP, nedaviau čiulptuko iki 3mėn pagal rekomendacijas. 4,5mėn nebematau reikalo ir abejoju, ar ji išvis imtų g.gif

tiesa, gal visai praverstų čiulptukus automobilyje, kai nei maitint, nei nešiot negali, o sėdėt kėdutėj nenori, dūdas paleidžia doh.gif
*

as irgi daznai pasiulydavau papuka. bet manoji kas menesi priauga beveik po kila, o pirmaji men net virs pusantro priaugo blink.gif dabar ji sveria kaip puses metu leliukas ax.gif bijau, kad nebutu kokiu problemu del svorio. ji gal nera stora, bet palyginus didele. ir tas rankytes taip skaniai ciulpia, kad galvojau gal tiute jai butu patogiau biggrin.gif bet kadangi taip grieztai atsisako, o ir mamytes pataria nekist, tai ir nebesiulysiu smile.gif
Angeliocikas
dukra tiutes isvis neeme,spjaudavo ir vsio doh.gif
sunus irgi is pradziu neeme,po to gal 2men paeme ir tai kur lauke budavom,ir po gal 3men isspjove ir vel jam jos nereik thumbup.gif
Krista J.
QUOTE(d-krall @ 2009 05 13, 13:45)
Ne tik kol maitini, išvis nereikia. Negerai sąkandis vystosi. Man gydytoja LIEPĖ jo atsisakyti(tiesa, manoji ilgai nuo jo neatprato, jaučiu, iki kokių  metų vaikščiojo). Išp radžių irgi nenorėjo imti, bet ieškojau lengvo kelio ir norėdama ją greičiau nuraminti verkiančią, kažkaip ir pripratinau.
*

jeigu iki metuku, tai dar nieko tokio mirksiukas.gif o va vienos pazystamos lelyte iki 3 metu su soske visur keliaudavo blink.gif
vaic2007
mes ciulptuka duodam tik kai vaziuojam pas gydytoja ar kai vystant lelius isirekia per daug ypac nakti, nes gyvenam ne vieni tai nenoretusi ryte isgirst nusiskundimu unsure.gif
Razynka
kai tik gime musu princese bandziau duoti ciulptuka, spajudavo lauk ir neimdavo, tai ir nekisdavau. po to draugai turintys vaika sako pratinkit prie soskes, nes ateity turesit vargo,vaikas reks be priezasties nezinodamas ko nori, bet ir sis ju argumentas manes neitikino, bet... kur buvus,kur nebuvus rankas prikiso anyta, kas tik biski ir iskart ciulptuka,o jei cepsedavo,kas budavo gan daznai,tai vis sakydavo kad vaikas alkanas ir reikia duot pavalgyt, neesme,kad budavo tik ka pavalgius. taigi vaika pripratino prie ciulptuko, bet nuo 5menesio pradejau nebeduot dienos metu,tik tuomet kai eina miegot, dabar reikia sukt galva kaip atpratint nuo sio dalyko,nes jei mieganciai isimu ir padedu salia,net miegodama sugeba pasiimti ir isideti i burna,o jei neranda,tada aliarmas. mums jau bus greit vieneri, bet miego metu vis dar reikia ciulptuko,net ir dienos metu radusi isikisa burnon, bet paprasius atiduoti,issiima ir paduoda.
taigi jeigu vaikas neiima ciulptuko, pratint ir nereikia, nes ne visi vaikai vienodai atpranta doh.gif
S.B.M.
Jei vaikas pats neima ciulptuko, tai tikrai nereikia per prievarta kisti ir stengtis, kad iprastu...
Del ciulptuko atsikratymo su vyresnele kai buvo dvieju metuku susitarem, kad ji jau didele mergaite ir jai jo nebereikia.... nuo tos dienos ir neprase ir nereikejo...
Dabar mazyle ciulptuka pasiima tik kai eina miegoti.... tikiuosi, kad atpratinat neturesiu bedu smile.gif
ingista
Pirasis sūnus neėmė soskės iki 3 mėn., o vėliau pradėjo imti. Taip norėjau, kad jis imtų, nes buvau aš kaip soskė, norėjo jis miegoti ir pastoviai ciulpti, tad teko pasikankinti blink.gif
Antrasis taip pat ištisai nori būti prie krūtinės, tai neiškentusi ligoninėje įkišau soskę blush2.gif Speneliai buvo jau žiauriai nugraužti unsure.gif Ištisai bandau neduoti soskę čiulpti, bet labai praverčia, taip neįsiverkia, ramesnis, bet aišku pastebiu ir trūkumus. Tai, kad netaisyklingai paima krūtį, vis bando jis pasitaisyti, kaip jam patogiau, tai tenka pavargti. Ir dar jau susirgo pienlige (aišku nežinau ar tai dėl čiulptuko)
Serniukas
mano maziukui soske reikalinga tik besimigdant, o dabar kai dantukai dygsta tai intensyviai soske kramto zinda, masazuoja dantenukes.
Vaiva.S
pirmus du menesius tai jei paduodavau tai iskarto isspjaudavo, o dabar kartais ir neatsisako, gal dantukai pradeda dygt, nes seiles fontanais eina doh.gif ji ta tutika tik kramto bet netraukia, kai pradeda traukti tai krutine duodu, kad valgytu, tikiuos kad su atpratinimu labai daug bedos neturesim blush2.gif
-DolceVita-
[quote=Krista J.,2009 05 13, 12:22]
as irgi daznai pasiulydavau papuka. bet manoji kas menesi priauga beveik po kila, o pirmaji men net virs pusantro priaugo blink.gif dabar ji sveria kaip puses metu leliukas ax.gif bijau, kad nebutu kokiu problemu del svorio. ji gal nera stora, bet palyginus didele. galvojau gal tiute jai butu patogiau biggrin.gif bet kadangi taip grieztai atsisako...

analogiska situacija pas mus smile.gif
vaidacka:)
O maniske tai pusiau ima, pusiau ne smile.gif Siaip visai nereikalinga, duodam tik tada kai labai zirzia, arba kad uzmigdyt, is pradziu nenoriai ima, bet kai paima tada jau umpuoja biggrin.gif
raskila...
sveikutes 4u.gif
klausimelis visom... ax.gif
patarkit kokius ir kokiu firmu ciulptukus perkat savo leliams?
ar istikruju tie isgirtieji AVENT firmos yra patys geriausi???
aciu uz info 4u.gif
BalticSeo
Mažajai duodame pastoviai ir dėl to ramus.
Kiti vaikai ( jau dabar jiems 9 ir 11 metų ) naudojo nuo pat pradžių ir viskas su dantimis bei sveikata ok, nors tais lakais nebuvo tokių gerų soskių kaip dabar.
Skaitau kas soske normalus dalykas ir jokių nusiskundimų dėl jų naudojimo per 12 metų šeiminio gyvenimo negirdėjau.
man-patinka-tyla
Buvau kategoriškai nusistačiusi prieš čiulptukus, buteliukus ir pan. Tačiau būna dienų lyg tyčia... Kai mažylė nenori paleisti mamos papulio, net jei tik ka valgiusi prašo, kad nusiramintų, po to prasideda atpylimai, pilvelių raižymai, klyksmai, ir vis dar mamos papo ieškojimas... Vieną tokią dieną neišsikentusi daviau čiulptuką. Oi kaip sąžinė graužė! Iš pradžių neėmė, net žiaugčioti pradėjo, po keik laiko vėl pabandžiau - paėmė ir užmigo. Daugiau nebandžiau duoti ir dėl to vieno karto sąžinė graužia, kad kažkokį silikoninį gabalą vaikui kišau, bet nesu tikra, kaip pasielgsiu kitą kartą, pasikartojus tokiai pačiai situacijai unsure.gif unsure.gif
Krista J.
QUOTE(agnuciukas @ 2009 05 25, 10:42)
sveikutes  4u.gif
klausimelis visom... ax.gif
patarkit kokius ir kokiu firmu ciulptukus perkat savo leliams?
ar istikruju tie isgirtieji AVENT firmos yra patys geriausi???
aciu uz info  4u.gif
*

maniske labai ilgai neeme tiutes. visokias badziau kist. spjove, raukesi, ziaukciojo... ir tik pries pora dienu isigijom Chicco lateksini ciulptuka. jis visas minkstas, net ir rankenele. tai maze labai patenkinta juo biggrin.gif o ir teveliams ramiau, nes vaikutis pasidare ramesnis, pati uzmiega, kai anksciau be mamos papuko niekaip neuzmikdavo biggrin.gif jeigu rekomenduociau, tai tik sita tiute thumbup.gif

va kaip jis atrodo
http://www.chicco.lt/lt/produktai/5m/ciulp...tly--vidutinis/
buvo pirkt nuo 0 men., 4 men. ir 12 men.
Okei
Pirmus 3 men. soskiuko neeme o po to, iprato ir ramu thumbup.gif
Kas liecia firmas tai maniskiui geriausia yra Avento o Chico labai issokdavo is burnytes del savo lateksines strukturos ax.gif ir ji dedama tik viena puse, priesingai nei Avento galimos abejos puses ax.gif
Elemire
QUOTE(man-patinka-tyla @ 2009 05 25, 09:35)
Vieną tokią dieną neišsikentusi daviau čiulptuką. Oi kaip sąžinė graužė! Iš pradžių neėmė, net žiaugčioti pradėjo, po keik laiko vėl pabandžiau - paėmė ir užmigo. Daugiau nebandžiau duoti ir dėl to vieno karto sąžinė graužia, kad kažkokį silikoninį gabalą vaikui kišau, bet nesu tikra, kaip pasielgsiu kitą kartą, pasikartojus tokiai pačiai situacijai unsure.gif  unsure.gif

Mano nuomone tai nereikia taip sureikšminti soskės - vieniems vaikams soskės patinka, kitiems ne.

Mums soskė buvo išsigelbėjimas, nes kai pučia pilvuką o mergina soti, ji krūties neima ir tik klykia. O su soske ramu, pačiulpia ir užmiega.
Arvilyte
Na soske mums kaip antra aukle thumbup.gif neisranki mano mazyle: bet kuris ciulptukas jai tinka :}
Kiek skaiciau,tai vaikuciams,maitinamiems mp patartina soskyte tik po menesio duoti (kad labiau isisavintu kruties zindyma) , as tai perskaiciau,tai mum jau buvo menuo.. ax.gif bet niekis..Siaip pas mazylius buna labai stiprus refleksas ciulpimo ypatingai pirmus 6 menesius ir tas ciulptukas juos labai ramina, nematau reikalo neduoti, jei tik nori rolleyes.gif
Ir dar beje, nustatyta,kad vaikuciai,kurie ciulpia soske yra mazesneje rizikos grupeje "Staigios kudikiu mirties sindromo" .. smile.gif
Krista J.
QUOTE(Okei @ 2009 05 25, 18:34)
Pirmus 3 men. soskiuko neeme o po to, iprato ir ramu  thumbup.gif
Kas liecia firmas tai maniskiui geriausia yra Avento o Chico labai issokdavo is burnytes del savo lateksines strukturos  ax.gif ir ji dedama tik viena puse, priesingai nei Avento galimos abejos puses  ax.gif
*

tai cia kaip kam patinka. pvz. maniske neeme nei Avento, nei Campol babys, o va Chicco su pasigardziavimu ciulpia biggrin.gif beveik iki 4 men. vargau, istisai su papu uzmikdyt ar nuramint reikedavo, nes nepripazino jokiu ciulptuku. o dabar kuo puikiausiai pati uzmiega biggrin.gif
be to Chicco tiutes turi daug privalumu kaip pvz. teisingos liezuviuko padeties skatinimas, tinkamas gumurio vystymosi skatinimas, isgaubimai dantenoms masazuoti, kai pradeda kaltis pirmieji dantukai, tinkamas burnytes uzdarymas ir pan. su tokiu ciulptuku nelieka nuospaudeliu ant veiduko, kaip nuo kitu tiuciu, ramiai palieku nakciai miegot, nes zinau, kad nesusizeis. Avento tokiu geru ciulptuku nesu macius. jeigu mazylis isrankus, tikrai verta pabandyti.
ir visai ji neissoka is burnytes. kol pati neisspjauna biggrin.gif
SNAIGUTĖ999
Mano dukra tai nuo pirmos dienos negalejo be ciulptuko isbuti bet vat 8men kazkaip pati atsisake ciulptuka imti tai net dziaugiausi kad nereikes slepti ir galvoti kaip atpratinti o vat sunus tai jokio ciulptuko neima net 6 skirtingus turim ir nei vieno nereikia jam smile.gif
Tahoe
Mano panyte neima soskes... O taip noretusi, kad imtu ax.gif Dar tik 4 men ai bus, tai neprarandu vilties, vis bandau ikist karts nuo karto smile.gif
Bluebell
as pirma savaite nedaviau nes tiesiog nepagalvojau apie tai, buvom ligoninejm doh.gif grizom namo, padavem soske is karto taip fainai pradejo ciunkt ir nuo tada soske jos geriausia drauge thumbup.gif aisku neciulpia istisai, ispjauna ir miega be soskes, bet nematau cia nieko blogo tame - jum leliukams naturalus refleksas ciulpti yra.. pripirkau graziu soskiu su drugeliais gelytem ir sviecianciu nakti visokiu wub.gif manau jau geriau soskyte lai siunkia negu pirstus savo ar rankove g.gif
vikusedo
QUOTE(Bluebell @ 2009 05 27, 12:45)
as pirma savaite nedaviau nes tiesiog nepagalvojau apie tai, buvom ligoninejm doh.gif  grizom namo, padavem soske is karto taip fainai pradejo ciunkt ir nuo tada soske jos geriausia drauge  thumbup.gif  aisku neciulpia istisai, ispjauna ir miega be soskes, bet nematau cia nieko blogo tame -  jum leliukams naturalus refleksas ciulpti yra.. pripirkau graziu soskiu su drugeliais gelytem ir sviecianciu nakti visokiu  wub.gif  manau jau geriau soskyte lai siunkia negu pirstus savo ar rankove g.gif
*

biggrin.gif geras thumbup.gif
vetruze
as tai pries ciulptukus, maniske auga net nezinodama kas tai yra, kazkas raso paremti su marle, kad neiskristu, kazkokia nesamone, nieko jis ten nepadeda, o atpratinti sunku, cia ,aisku tik mano nuomone
vikusedo
QUOTE(vetruze @ 2009 05 27, 15:38)
as tai pries ciulptukus, maniske auga net nezinodama kas tai yra, kazkas raso paremti su marle, kad neiskristu, kazkokia nesamone, nieko jis ten nepadeda, o atpratinti sunku, cia ,aisku tik mano nuomone
*

na jei vaikelis ramus tai zinoma, kam tas soskis mirksiukas.gif bet jei niurzgaliukas tai vis siokia tokia pagalba mazyliui ir mamai. na manoji mergina su charakteriu, buna dienu kad soskes nei per kur neikisi, vimcioja tiesiog. o buna kad nusiramina tik tada kai soske gauna biggrin.gif o su atpratinimu tai jo ..... cia tai jau kita kalba... as dar dabar pamenu kaip mano soske tevai ateme....nes reikejo i pirma klase jau eiti ....... cool.gif
WildCat
Mano mergytei jau šeši mėnesiukai smile.gif augam be čiulptuko. Pradžioje dar galvojau, kad reikia jai to čiulptuko, bet ji atkakliai neėmė. O ir kam, jei visi poreikiai patenkinti? ax.gif
O bernužėliams teko čiulptuko ragauti ir sunkiai sekėsi nuo jo atprast. O ir kišau tą čiulptuką, per savo nežinojimą
JOKU
Sveikos,
mano tai visi trys bernai su ciulptukais augo, mazius dar auga. Vyresnieji nuo ciulptuko atprato mazdaug apie metus turedami. Kaip pirma atpratinom neatsimenu, o antram suplyso ciulptukas, o mes buvome ne namie ir antro neturejome, tai bande ciulpti suplysusi, bet nepatiko, taip ir mete. Treciasis sunus tai jau ligonineje ciulptuka paragavo ir iki siol su juo draugauja ypac kai nori miego. Ir nematau as nieko blogo.
TOCAMI
kūdikis turi daugiau proto už mamytę. nenori - negrūsk to čiulptuko. o, kad kumštukus į burnytę deda, lai apžiūri pediatrė, gal pienligė. ji dažnai mažiuliams pasitaiko. ne mamyčių klausti reikia, o skaityti PSO rekomendacijas. nes ne visos mamytės domisi ką rekomenduoja specialistai, o vadovaujasi bobučių pamokymais. net Vingras yra griežtai prieš žindukus bei čiulptukus. trys pagrindinės priežastys kodėl neduoti čiulptuko: formuojasi netaisyklingas sąkandis, vaiko raida lėtėja, nes čiulpimas veikia kaip raminamieji vaistai, maitinanti krūtimi gali netekti pieno nes kūdikis apgautas soske. vienintelis čiulptuko privalumas: užkišai vaiką ir galvos nesuki, o tas guli ir į lubas spokso, gumą begrauždamas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.