p. Kikimora
2005 12 28, 11:04
QUOTE(Sesilija @ 2005 12 27, 22:57) Atrodo, kad tokiu. Kiek įžiūriu čia tas pats... Va šitą turėjau omeny...  šitas nėra labai sudėtingas, žodžiu, taip, 1 eilėje - gera - uždėjimas (6 kart), tada po dvi sumezgi į vieną (6 kart), , ir taip iki galo, antra eilė blogosiomis, trečia - ketvirta pagal mane irgi gerosiomis ir vėl raštas.. buvo didžiojoj mezgėjoj, jei turėsiu laiko, nuskenuosiu
QUOTE(Azalija @ 2005 12 28, 11:04) šitas nėra labai sudėtingas, žodžiu, taip, 1 eilėje - gera - uždėjimas (6 kart), tada po dvi sumezgi į vieną (6 kart), , ir taip iki galo, antra eilė blogosiomis, trečia - ketvirta pagal mane irgi gerosiomis ir vėl raštas.. buvo didžiojoj mezgėjoj, jei turėsiu laiko, nuskenuosiu  Aš mezgiau šituo rašteliu Dabar mezgu iš tų pačių siūlų tik plonesniais virbalais, dar geriau atrodo  Radau, čia Augė mus taip išmokino.
Azalija, pas mane ne kas 6, o kas 4 akys
Sesilija
2005 12 28, 16:52
Aga, o kiek akių uždedi? Ir kokio Nr. virbalais mezgi? Ačiū visoms atsakiusioms  .
Kiek jus tokiems salikams sumezgat siulu?Aciu atsakiusioms.
QUOTE(Azalija @ 2005 12 28, 11:01) pirmas šalikėlis:1 eilė: 1 užmetimas geroj pusėj, tada sumezgamos dvi akys, vėl užmetimas, 2 akys sumezgamos ir t.t. 2 eilė: 1 užmetimas blogoj pusėj, dvi sumezgamos ir t.t. (visos akys geroj pusėj mezgamos gerosiomis akimis, blogoj pusėj - blogosiomis) trečias šalikėlis:1 ir 2 eilė: vien gerosiomis akimis; 3 eilė: 5 akis sumegzti kartu gerosiomis akimis iš apačios, nenukelus užmesti dar kartą megzti tas pačias akis, užmesti, kartoti tol, kol iš 5 kartu sumegztų akių atsiras 5 naujos akys; 4, 5 ir 6 eilės: vien gerosiomis akimis; 7 eilė: megzti 3 gerąsias akis, iš 5 akių megzti 5 naujas akis, lygiai kaip 3 eilėje; 8 eilė: vien gerosiomis akimis. toliau vėl kartojama nuo 1 eilės
QUOTE(VilmaM @ 2005 12 28, 19:32) 3 eilė: 5 akis sumegzti kartu gerosiomis akimis iš apačios, nenukelus užmesti dar kartą megzti tas pačias akis, užmesti, kartoti tol, kol iš 5 kartu sumegztų akių atsiras 5 naujos akys;
Dabar aš prašysiu pagalbos Jau nuo vasaros neiššifruoju šito raštelio, na niekaip nedašyla kaip megzti  Kadangi esu savamokslė, tai nėra ko ir paklausti. Labai jau norėjosi šalį numegzti, tai dariau taip: suėmiau 5 akis ir išmezgiau jas - gera, užmetimas, gera, užmetimas, gera = gaunasi penkios akys. O dar radau aprašymą, kuris visai mane suklaidino:
Sesilija, 62 akys, 5,5 nr. virbalai
Sesilija
2005 12 28, 21:00
QUOTE(Aga @ 2005 12 28, 20:31) Sesilija, 62 akys, 5,5 nr. virbalai  Ačiū už atsakymą  .
QUOTE(rim@ @ 2005 12 28, 20:27) ...tai dariau taip: suėmiau 5 akis ir išmezgiau jas - gera, užmetimas, gera, užmetimas, gera = gaunasi penkios akys. O dar radau aprašymą, kuris visai mane suklaidino: na tai čia gi tas pats raštas, niekuo jis nesiskiria nuo tavo mezgamo
QUOTE(VilmaM @ 2005 12 28, 21:07) na tai čia gi tas pats raštas, niekuo jis nesiskiria nuo tavo mezgamo  Kai paliginau savo šalį su taviškiu, supratau, kad tas pats. Bet pagal tą aprašymą, kurį įkėliau niekaip negalėjau išmegzti, nes gaunasi 7 akys iš 5  Na, aš čia taip suskaičiavau
QUOTE(VilmaM @ 2005 12 28, 20:32) pirmas šalikėlis:1 eilė: 1 užmetimas geroj pusėj, tada sumezgamos dvi akys, vėl užmetimas, 2 akys sumezgamos ir t.t. 2 eilė: 1 užmetimas blogoj pusėj, dvi sumezgamos ir t.t. (visos akys geroj pusėj mezgamos gerosiomis akimis, blogoj pusėj - blogosiomis) trečias šalikėlis:1 ir 2 eilė: vien gerosiomis akimis; 3 eilė: 5 akis sumegzti kartu gerosiomis akimis iš apačios, nenukelus užmesti dar kartą megzti tas pačias akis, užmesti, kartoti tol, kol iš 5 kartu sumegztų akių atsiras 5 naujos akys; 4, 5 ir 6 eilės: vien gerosiomis akimis; 7 eilė: megzti 3 gerąsias akis, iš 5 akių megzti 5 naujas akis, lygiai kaip 3 eilėje; 8 eilė: vien gerosiomis akimis. toliau vėl kartojama nuo 1 eilės O gal galima antrojo šalikėlio aprašymą?  atrodo
QUOTE(Irunia @ 2005 12 28, 18:52) Viskas būtų gražu, bet mezgant šaliką iš kelių spalvų siūlų negražūs gaunasi kraštai... QUOTE(rim@ @ 2005 12 28, 22:04) Kai paliginau savo šalį su taviškiu, supratau, kad tas pats. Bet pagal tą aprašymą, kurį įkėliau niekaip negalėjau išmegzti, nes gaunasi 7 akys iš 5  Na, aš čia taip suskaičiavau  Mezgimo knygose dažnai pasitaiko klaidų... o tokį nesudėtingą raštą gali megzt varijuojant įvairiu akių skaičium, esmė būtų tokia - kiek sumezgi, tiek ir turi gaut uždėjus... jei 7 tai 7, jei 5 tai 5.
QUOTE(Devi @ 2005 12 28, 23:06) O gal galima antrojo šalikėlio aprašymą?  atrodo ten beveik tas pats raštas kaip ir trečio, tik šitam kaikur išvirkščiosiomis reikia megzti 1 eilė: vien gerosiomis akimis; 2 eilė: vien išvirkščiosiomis akimis; 3 eilė: 5 akis sumegzkite kartu gerosiomis akimis iš apačios, nenukelkite, užmeskite, dar kartą megzkite tas pačias akis, užmeskite, kartokite tol, kol iš 5 kartu sumegztų akių atsiras 5 naujos akys; 4 ir 5 eilės: vien gerosiomis akimis; 6 eilė: megzkite vien išvirkščiosiomis akimis; 7 eilė: megzkite 3 gerąsias akis, iš 5 akių megzkite 5 naujas akis, lygiai kaip 3 eilėje; 8 eilė: vien gerosiomis akimis.
~♥TikTaiTaip♥~
2005 12 29, 09:35
 labai faini šalikėliai ir rašteliai  pradėsiu narplioti
QUOTE(rim@ @ 2005 12 28, 21:27) Dabar aš prašysiu pagalbos Jau nuo vasaros neiššifruoju šito raštelio, na niekaip nedašyla kaip megzti  Kadangi esu savamokslė, tai nėra ko ir paklausti. Labai jau norėjosi šalį numegzti, tai dariau taip: suėmiau 5 akis ir išmezgiau jas - gera, užmetimas, gera, užmetimas, gera = gaunasi penkios akys. O dar radau aprašymą, kuris visai mane suklaidino: Nepastebėjau,kad kas atsakytų tai bandysiu padėti: Sumezgi kartu 5 akis (per visas 5 akis ištrauki siūlą bet nuo kairiojo virbalo nenukeli) tuomet ant dešinio virbalo padarai užmetima,vėl per 5 akis eančias ant kairiojo virbalo perneri akį,vėl užmetimas ant dešiniojo virbalo ir vėl per 5 akis esančias ant kairiojo virbalo perneti akį.Dabar jau nuo kairiojo virbalo visos 5 akys nukeltos ir ant dešinio virbalo turi naujas 5 akis. Nežinau ar aiškia parašiau
QUOTE(VilmaM @ 2005 12 29, 10:31) ten beveik tas pats raštas kaip ir trečio, tik šitam kaikur išvirkščiosiomis reikia megzti 1 eilė: vien gerosiomis akimis; 2 eilė: vien išvirkščiosiomis akimis; 3 eilė: 5 akis sumegzkite kartu gerosiomis akimis iš apačios, nenukelkite, užmeskite, dar kartą megzkite tas pačias akis, užmeskite, kartokite tol, kol iš 5 kartu sumegztų akių atsiras 5 naujos akys; 4 ir 5 eilės: vien gerosiomis akimis; 6 eilė: megzkite vien išvirkščiosiomis akimis; 7 eilė: megzkite 3 gerąsias akis, iš 5 akių megzkite 5 naujas akis, lygiai kaip 3 eilėje; 8 eilė: vien gerosiomis akimis.
Ačiū Dacor, šalis jau numegztas. Gavosi, kai knygelę su schema į šoną padėjau, pasirodo ten klaida buvo įvelta Iš naujausio žurnalo
p. Kikimora
2005 12 29, 13:13
QUOTE(VilmaM @ 2005 12 28, 21:32) ačiū, prisidėjau, prisispausdinau, dabar jau megsiu  kelios išeiginės... kažkaip dar žiūrėdama mintyse pradėjau rikiuoti - šitas draugei, šitas -  - o pirmą savo mokytoją noriu aplankyti ... tas pirmas raštas - scema ta pati, tik mano mezgamas kažkaip kitaip atrodo... trečias - mačiau siūlų parduotuėje numegztą, tik nesugebėjau išmegzti  iš tų sumegztų 5 akių... 4 numerio virbalai,,, mohera..
Edinka, reikia tik įgūdimo ir kraštas gaunasi liuks Šiaip tai man gaunasi...
QUOTE(rim@ @ 2005 12 29, 13:07) Iš naujausio žurnalo
Vat tokį jau turu nusinarpaliojus
QUOTE(Ladute @ 2005 12 29, 14:36) Vat tokį jau turu nusinarpaliojus  O kodėl nesigiri su vaizdeliu?
QUOTE(VilmaM @ 2005 12 29, 10:31) ten beveik tas pats raštas kaip ir trečio, tik šitam kaikur išvirkščiosiomis reikia megzti 1 eilė: vien gerosiomis akimis; 2 eilė: vien išvirkščiosiomis akimis; 3 eilė: 5 akis sumegzkite kartu gerosiomis akimis iš apačios, nenukelkite, užmeskite, dar kartą megzkite tas pačias akis, užmeskite, kartokite tol, kol iš 5 kartu sumegztų akių atsiras 5 naujos akys; 4 ir 5 eilės: vien gerosiomis akimis; 6 eilė: megzkite vien išvirkščiosiomis akimis; 7 eilė: megzkite 3 gerąsias akis, iš 5 akių megzkite 5 naujas akis, lygiai kaip 3 eilėje; 8 eilė: vien gerosiomis akimis. Labukas,  labai puikus visi tavo salikeliai! Bandysiu ir as ka nors sunarplioti. Gal gali pasakyt, kelinto numerio virbalais mezgei?
QUOTE(Irunia @ 2005 12 29, 13:27) Edinka, reikia tik įgūdimo ir kraštas gaunasi liuks Šiaip tai man gaunasi...  Gerai gaunasi jei dažnai keičiama spalva, o jei daugiau eilių vienos spalvos, tai ką darai ... kerpi siūlą ar ne...  Tada slėpt reikia.
QUOTE(Ladute @ 2005 12 29, 19:17)  kreipkis i betkuria,pamokys
QUOTE(rutast @ 2005 12 29, 18:22) Gal gali pasakyt, kelinto numerio virbalais mezgei?  7 arba 9 numerio  neatsimenu kuris šalikėlis kuriuo numeriu megztas
QUOTE(edinka @ 2005 12 30, 00:23) Gerai gaunasi jei dažnai keičiama spalva, o jei daugiau eilių vienos spalvos, tai ką darai ... kerpi siūlą ar ne...  Tada slėpt reikia. Kai toks margas ir įmegzti galima.
Pirkau kepurę, prie kurios ir šalikas buvo, bet kaip šalikas pairodė man per brangus - 60 Lt kainavo. tai pamaniau, nusimegsiu.... Išėjo labai gražus šalikas, bet man neleidžia įkelti nuotraukos...gal kuri padėsit?
Iš naujausio žurnalo [/quote] Va kaip tik tokio ir norėjau O iš kokio čia žurnalo ir kaip tokį nusinarplioti? Gal ir nusinerti būtų galima pasistengus.
QUOTE(Dzine @ 2005 12 31, 17:14) Pirkau kepurę, prie kurios ir šalikas buvo, bet kaip šalikas pairodė man per brangus - 60 Lt kainavo. tai pamaniau, nusimegsiu.... Išėjo labai gražus šalikas, bet man neleidžia įkelti nuotraukos...gal kuri padėsit? Atsiųsk man taika@kalnieciai.lt aš bandysiu įkelti.
QUOTE(Irunia @ 2005 12 30, 20:27) Kai toks margas ir įmegzti galima.  Nu ir gudruolė tu, Irunia...  Kai retai bemezgu, o ir nuo naminių rūpesčių...matyt protas iš paskos vaikšto
Labai gražus šalikėlis, tačiau niekaip neiseka įkelt, tad dedu nuorodą: http://knitty.com/ISSUEfall04/PATTclapotis.htmlir prašau paaiškint, kaip mezgamas tokio tipo raštas, kai tarp gerų akių gaunasi toks tarpas..
SU PRAĖJUSIOMIS ŠVENTĖMIS, MEZGEJĖLĖS! Šiomis dienomis numezgiau šalikėlį, atrodo, pagal VilmosM čia jau rodytą darbelį, jei leis, tai bandysiu įkelt.  Rodos,kad nieko neišeis su įkėlimu.
Taip, labai nepatogu dabar su nuotraukų įkėlimu  Turiu porą darbelių, bet...
QUOTE(Minnie @ 2006 01 02, 23:02) Labai gražus šalikėlis, tačiau niekaip neiseka įkelt, tad dedu nuorodą: http://knitty.com/ISSUEfall04/PATTclapotis.htmlir prašau paaiškint, kaip mezgamas tokio tipo raštas, kai tarp gerų akių gaunasi toks tarpas.. Koks gražus šalis  , gal kas galėtų nuosekliai aprašyti kaip jį megzti.
QUOTE(Kozete @ 2006 01 04, 14:27) Koks gražus šalis  , gal kas galėtų nuosekliai aprašyti kaip jį megzti.  Tiksliai nežinau  ,gal ir yra kokia spec.mezgimo technika, bet aš galvoju, kad tie siūlų tarpai padaryti išardžius (t.y. paleidus) numegztas akis.
QUOTE(edinka @ 2006 01 04, 17:41) Tiksliai nežinau  ,gal ir yra kokia spec.mezgimo technika, bet aš galvoju, kad tie siūlų tarpai padaryti išardžius (t.y. paleidus) numegztas akis. O kaip taip nuardyti, kad po to viskas neišsiardytu?
Gal numegzti viską lygiai, o po to pabaigoj tam tikrais tarpais paleisti po 2-3 akis (jas "nuardyti" iki pat apačios). Nors pagal aprašymą lygtai kažkaip kitaip turėtų būti - kažko labai sudėtingai aprašyta
p. Kikimora
2006 01 05, 14:24
QUOTE(Minnie @ 2006 01 03, 01:02) Labai gražus šalikėlis, tačiau niekaip neiseka įkelt, tad dedu nuorodą: http://knitty.com/ISSUEfall04/PATTclapotis.htmlir prašau paaiškint, kaip mezgamas tokio tipo raštas, kai tarp gerų akių gaunasi toks tarpas..  sakyčiau kad gal paleidžia akį, na žinot kaip nubėgusi kojinė...  mano kolegė taip yra mezgusi, aš nerizikavau
QUOTE(Kozete @ 2006 01 05, 11:13) O kaip taip nuardyti, kad po to viskas neišsiardytu?  Reikia paleist akis norimais tarpais, tik nepamiršt, kad mezginys išplatės Tokiu raštu megzta bliuskutė yra žurnale Mala Diana Nr. 5-7, 1996 m., tik nežinau ar įmanoma tą žurnalą rast internete...
Bandysiu paaiškint raštą šalikėlio  http://knitty.com/ISSUEfall04/PATTclapotis.htmlPabandžiau rimtai užsiimti ir kažką padariau. Esmė tokia, kad paprastai numezgus ir paleidu norimas akis, jos nuyra iki pat apačios, nebelieka jokios, net pirmos eilutės akių, tik siūlas. Kažkada radau internete megztuko pavyzdį ir jame pamačiau, kad jame nuardytos akys ne per visą ilgį. Tai daryta taip: mezgama tiek eilių kiek norima, kad būtų neardyta, po to sumezgama tiek akių kiek bus norimas tarpas. Aš megzdama normalaus storumo siūlais sumezgiau 3 akis ir gavosi 2 cm tarpas. Mezgant kitą eilę virš tų sumegztų akių gaunasi tarpas. Tada reikia įvertinti maždaug kiek reikia užmesti naujų akių, kad jas išardžius siūlas būtų tokio ilgio kaip tas tarpas ankstesnėje eilutėje. Pagal mano mezginį uždėjau vieną naują akį ir toliau mezgiau kaip normalų iki tos vietos nuo kurios reikia paleisti ąkį (nereikia išsigąst, kad mezginys siusiaurėja, nes vietoj 3 akių liko 1; kuo daugiau bus ardomų eilių, tuo labiau susitrauks mezginys). Ją paleidus gaunasi tarpas iki kitos akies. Tad reikia užmesti tiek pat akių kiek buvo sumegzta apačioje, kad gautųsi proporcingai. Tikiuos teisingai, jei ką patikslinkit.
mano naujai narpliotas šalis (arba dar gali būti ir skraistė  )
kastaneda
2006 01 09, 19:23
Labai gražiai  , bet skraistei gal per siauras - turbūt akių nedaug?
QUOTE(VilmaM @ 2006 01 09, 18:45) mano naujai narpliotas šalis (arba dar gali būti ir skraistė  ) Aš gal kvailą klausimą  o čia koks raštas, paprastas gerom akim?  labai gražiai atrodo šalikėlis
Labai gražus  aš ir tokio užsimaniau..ot užkrečiama. Kokiu raštu megzta?
|
|