Rimokas
2006 05 30, 06:00
Sveikos statybininkes ir statybininkai  , Apie www sam-uab lt putplascio blokelius tikriausiai zinote . Noriu jusu paklausti , gal kas gyvenat is ju statytame name , kokie +/- name is ju . Dar radau , kad prekiauja "Budnista" tokiais Thermohem putplascio blokeliais . Nedaug skiriasi nuo SAM blokeliu . Gal turit ziniu apie tuos Thermohem blokelius ? Aciu uz pasidalyta patirti !
Aš jau seniau mėginau ieškoti atsiliepimų iš juos naudojusių žmonių. Šie blokeliai dar labai "nauji" Lietuvoje, nelabai žinomi ir gan brangūs. Todėl ir nėra tų atsiliepimų
Rimokas
2006 06 03, 21:47
QUOTE Aš jau seniau mėginau ieškoti atsiliepimų iš juos naudojusių žmonių. Šie blokeliai dar labai "nauji" Lietuvoje, nelabai žinomi ir gan brangūs. Todėl ir nėra tų atsiliepimų
Na nenoreciau sutikti , kad jie brangus . SAM blokeliai gal kiek brangesni 75 Lt + PVM . Dar kiek tai reiks betonui ir armaturai . Gautusi koks 100-105 Lt/m2 medziagu savikainai . Thermohem - su PVM 80 Lt/m2 Jie man atrase , kad medziagu savikaina ( putplascio blokas + betonas + armatura ) apie 94 Lt/m2 . Ivertinus tai , kad tai greita statyba , kad nereiks papildomai siltinti - verta pie juos pagalvoti . Ir nereikia kalusyti visokiu pasaku del to kad putplastis . As pats buvau pries ji . Bet ir pats issiaiskinau , kad yra daug mitu apie ji . Tikrai verta demesio statybine medziaga . As dar kiek tai skaiciavau , jie gaunasi siek tiek pigiau nei iprastiniai blokeliai ( akyto , Fibo , keramikiniai ir pan. ) Dar ju pliusas yra , kad ir velesni rudeni prie zemesniu temperaturu ( iki -15 Cel ) galima testi darbus . Pigiau gaunasi , kad darbas cia yra betonavimas , jis vertinamas siek tiek pigiau nei murijimas . TauRe , gal jus vilniete ? Tuomet jums butu paprasciau ( as is vieno Lietuvos rajono centro ) , beliktu paskambinti ar i SAM ar i Budnistata ir paprasyti staciusiu vilinieciu kontaktu . Beliktu pabendrauti su jais ir nutarti ar verta su tais putplascio blokeliais prasideti ... As pats zadu taip ir daryt , tik tikiuosi ( tikejausi ? ), kad ir forume , kas nors atsisauks :-((
Mes statysime Vilniuje, bet aš pati ne Lietuvoje. Mes irgi galvojom apie tuos putplasčio blokelius. Neradę jokių žmonių atsiliepimų apie juos nusprendem nebesikvaršinti sau galvos
QUOTE Dar ju pliusas yra , kad ir velesni rudeni prie zemesniu temperaturu ( iki -15 Cel ) galima testi darbus . Nesutiktume su teiginiu kad galima darbuotis prie zemu temperaturu. Polistirolo blokeliams naudojamas betonas kaip karkasas, kuriam minusine temperatura nera sveika, paprasciausias dalykas - jis uzsals. Aisku galima naudoti ivairiu priedu, ar statybos technologijas.. bet mano akim ziurint, -15C laipsniu tikrai jau nebera temperatura, kuri tiktu betonavimo darbams. Tokiu blokeliu pliusai - galbut darbu kainoje, nors neteko susidurti su ju darbu kaina, bet turetu buti viskas tiek elementaru, kad turint laiko, pats gali is ju namuka pasistatyti. Blokelius ar plytas sumuryti, kaip zinia ne kiekvienas gali.. Dar kitas dalykas - varza, norint pasiekti tokia kokia ji reikalinga pagal sios dienos statybos reglamentus (5 m2K/W), tai betonas polistirolo storis turetu buti ne maziau 20cm. Va o pasiziurejus SAM putu polistirolo blokelius ten viso labo tera 15cm, vadinasi ir ketvirtadaliu varza mazesne realiai turesime. O del kainu, aciu uz informacija, idomu buvo palyginti su blokeliu sienos kaina. Isvadoj - rinktumemes visgi kitokius dalykus nei polistiroliniai blokeliai P.S. Veites vyrukas cia atrase, jei pridariau klaidu jos nekaltinkit
Rimokas
2006 06 05, 07:56
QUOTE Nesutiktume su teiginiu kad galima darbuotis prie zemu temperaturu. Polistirolo blokeliams naudojamas betonas kaip karkasas, kuriam minusine temperatura nera sveika, paprasciausias dalykas - jis uzsals. Aisku galima naudoti ivairiu priedu, ar statybos technologijas.. bet mano akim ziurint, -15C laipsniu tikrai jau nebera temperatura, kuri tiktu betonavimo darbams. Tokiu blokeliu pliusai - galbut darbu kainoje, nors neteko susidurti su ju darbu kaina, bet turetu buti viskas tiek elementaru, kad turint laiko, pats gali is ju namuka pasistatyti. Blokelius ar plytas sumuryti, kaip zinia ne kiekvienas gali.. Dar kitas dalykas - varza, norint pasiekti tokia kokia ji reikalinga pagal sios dienos statybos reglamentus (5 m2K/W), tai betonas polistirolo storis turetu buti ne maziau 20cm. Va o pasiziurejus SAM putu polistirolo blokelius ten viso labo tera 15cm, vadinasi ir ketvirtadaliu varza mazesne realiai turesime. O del kainu, aciu uz informacija, idomu buvo palyginti su blokeliu sienos kaina. Isvadoj - rinktumemes visgi kitokius dalykus nei polistiroliniai blokeliai
Na taip , -15 cia daugiau toks reklaminis triukas , ir man taip atrodo :-) . Be to nemanau , kad taip paprastai gauciau darbininku , kurie prie tokios temperaturos dar su betonu tampytus ... :-) Kalbejaus su vienu SAM vadybininku , jis sake , kad i betona maiso plastifikatorius bet kokiu atveju . Ir betonas turi buti takus . Plastifikatoriaus kaina 1l - 5 Lt . Priklausomai nuo namo dydzio , apie 120 m2 mano , jo reiktu 100 L - papildomi 500 Lt nera baisu . Taip pat dar ziurejau Budnistatos produkcija - ji ivairesne nei SAMo ir siulo 3 plociu blokelius 25 , 30 ir 35 cm . 35 cm varza butu 5.4 - tikrai gera varza . Skaiciavau ir kainas , as lyginau su akyto betono blokeliais , nes anksciau galvojau is ju statytis . Tai blokeliu muro savikaina medziagoms siek tiek mazesne gaunasi . Emiau lenkisku akyto betono blokeliu kainas - 190Lt/m3 + 15lt/m3 klijams = 205 Lt/m3 . Bet velgi - kiti niuansai , silumine varza , sienos stipris g/b perdangos plokstems , murijimo darbai . Kitu medziagu ( Fibo , keramikiniai ) muro medziagu kaina susilygina , nes sie blokeliai brangesni nei akytbetonio ir juos dar reiks butinai papildomai apsiltinti . Siek tiek nedaug atsiliepimu apie gyvenima juose buvo - kad tai siltas namas , sildymo sezona pradeda veliau nei kituose namuose ir baigia anksciau . Energetine prasme tai taupus namas . Gaila , kad neatsisaukia zmones gyvenantis juose . Tikrai idomu butu juos isgirsti ...
o kokiam psl. skaitet apie tuos kitus blokelius
QUOTE o kokiam psl. skaitet apie tuos kitus blokelius  Yra info, puslapio neatmenu, bet jei google ivesi blokeliai putu polistireno, tai rasi. Bet kuriuo atveji mano nuomone nepasikeite, ju atzvilgiu. Nors polistirenas puiki medziaga, taciau ju blokeliai.. grynai prasimanymas. Paprasciau imt ir pasistatyt monolitinio g/b nama ir ji apsisiltinti polistirenu, rezultatas tas pats manau bus. P.S. raso veites vyras todel prie moterisku asmenuociu neprates. Mano galva siai dienai elementariausias ir daug leidziantis del savo stipruminiu savybiu variantas - silikatbetonio blokeliai (SILKA, kurie dabar pavadinti akro M, poritas ir dar visokiausiu) apsiltinti polistirenu. Kainu analize ir kitu dalykeliu analize buvau pateikes temoje prie blokeliu +/-
Rimokas
2006 06 14, 21:05
QUOTE Yra info, puslapio neatmenu, bet jei google ivesi blokeliai putu polistireno, tai rasi. Bet kuriuo atveji mano nuomone nepasikeite, ju atzvilgiu. Nors polistirenas puiki medziaga, taciau ju blokeliai.. grynai prasimanymas. Paprasciau imt ir pasistatyt monolitinio g/b nama ir ji apsisiltinti polistirenu, rezultatas tas pats manau bus. P.S. raso veites vyras todel prie moterisku asmenuociu neprates. Mano galva siai dienai elementariausias ir daug leidziantis del savo stipruminiu savybiu variantas - silikatbetonio blokeliai (SILKA, kurie dabar pavadinti akro M, poritas ir dar visokiausiu) apsiltinti polistirenu. Kainu analize ir kitu dalykeliu analize buvau pateikes temoje prie blokeliu +/- Daugiau info yra rusiskuose puslapiuose . Jeigu rusiskom raidem paguglintumet isplestinej paieskoj - izodom - mnenie otkliki - gautumet nemazai saitu . Aisku , jeigu rusu kalba ne problema . Buvau vakar Skaisdiskese , 11 km nuo Vilniaus - Budnistata ten stato viena nama . Namas butent statymo stadijoje ir norejau apziureti , kaip viskas atrodo naturoj . Siaip viskas atrodo super - sienos lygios , bus siltos , betonas viduj su armatura . Na bet nezinau ... Kas tai dar mane sulaiko nuo ju ... Veites vyrui : sitie Silkos blokai varzos galima sakyti neturi - juos paskui kokiu 15 cm storio putplasciu reikia siltinti . Poritas - akytas betonas , nemaisykit jo su Silka ar ArkoM . Mano kolega pasistate nama is SilkosM blokeliu per klaida - na cia kita ilga istorija , jis norejo is akyto betono . Tai paskui siltino ta SIlka 15 cm sluoksniu putplasciu , nes norejo butent tinkuoto fasado . Na cia dar prisideda simpatijos , sava nuomone - man ArkoM nieko nesisikiria nuo iprastos plytos , tik dydziu . O tos silikatines - saltos dregnos baltos plytos ... Brrrr , net nupurto ... :-))) Cia mano asmenine nuomone , nenoreciau kokio fleimo sia tema ... O monolitinio tokio namo , kaip jus sakot , taip lengvai nepasistatysit - pabandyk bent 1 m sienas iskelti , paziuresim , kiek jums tas kainuos :-))) . Butent sie blokeliai ta ir atlieka - labai palengva toki uzdavini ir is karto sprendzia du dalykus - gaunamas monolitinis tinklinis karkasas ir silta siena . Kaip tik is inzinierines puses ziurint - originalus ir geras sprendimas . Juk namas paskui laikosi ne ant putplascio blokeliu , o ant to g/b tinklo . Ir jeigu sienas siltina tokiu paciu putplasciu , kodel jo nepanaudojus kaip forma betonui ? Tikrai idomus sprendimas . Na jeigu , kas nors gyenantis dar atsilieptu - butu idomu , kokia tikslene patirtis . O tai dabar tokia diskusija - vokrug do okolo - "grynai prasimanymas" is vienos puses , nezinant tos patirties . Ir as - is kitos puses - dar kiek ginu juos - todel , kad labai rimtu argumentu pries juos neisgirdau . O medziaga idomi ... Pirminis klausimas ir buvo gyvenantiems tokiuose namuose - kokie +/- , ar tikrai ten viskas jau taip super ? Nesutikciau del to , kad jie tik girtu savo nama - teko diskutuot su gyvenanciu karkasiniame skydiniame name zmogumi . Buvo kritikos tokiems namams is jo ir argumentuotos . Taip , kad dar tikiuosiu sulaukti atsiliepimu ...
mildutes tetis
2006 06 16, 14:53
Vel veites vyras  Tai va vietoj porito norejau parasyti matuzu plytines silitblokus, atsiprasau. Pastaba pas jumi teisinga, tiesiog suklydau. O del apsiltinimo, kaip manote ar betonas ar silikatbetonio blokelis turi didesne varza? Visais atvejais betono varza bus zemesne nei silikatbetonio blokelio. Dar vienas dalykas - siltinimas vien is isores yra efektyvesnis dalykas nei is is isores ir vidaus apsiltintas betonas, del silumos islaikymo per laiko tarpa. Dar viena detale, kaip betonas sutankinamas tame nedideliame polistirolo kanale? Teko matyti broka statyboje, kai is polistirolo gaminio nieko neliko prisilietus prie jo vibratoriumi. Nors.. kuo toliau tuo durniau su tom statybinem medziagom, as ziuriu is konstruktorines puses ir kaip mano vienas pazistamas architektas po ranga 2006 parodos pareiske, tuoj statysim is bet kokio sh.. namus. Dar vienas minusas mano manymu polistirolo blokeliu, uztinkuosi juos ir kabindamas ant sienos paveiksla sraigta kol isuksi i reikiama vieta, gali keleta skyliu pridaryti. O saltus ir baltai atrodancius blokelius bet kuriuo atveju uztinkuosi is vidaus ir jie pasidarys siltesni, gebantys ilgiau islaikyti siluma savyje, bo is isores yra labiau apsiltinti nei betonas kazkur polistireno blokelio viduje. Nematau as tuose polistiroliniuose blokeliuose tiek geruju savybiu, kad juos mieliau naudociau nei tarkim silikatbetonio blokelius, kurie man plius dar leidzia kaip konstruktoriui, labiau realizuoti architekturines idejas, nes turi pakankama stipruma. Nors tikrai butu smagu pasiklausyti zmoniu kurie gyvena tokiuose namukuose atsiliepimu
Rimokas
2006 06 18, 10:00
QUOTE(mildutes tetis @ 2006 06 16, 15:53) manote ar betonas ar silikatbetonio blokelis turi didesne varza? Visais atvejais betono varza bus zemesne nei silikatbetonio blokelio. Dar vienas dalykas - siltinimas vien is isores yra efektyvesnis dalykas nei is is isores ir vidaus apsiltintas betonas, del silumos islaikymo per laiko tarpa. Dar viena detale, kaip betonas sutankinamas tame nedideliame polistirolo kanale? Teko matyti broka statyboje, kai is polistirolo gaminio nieko neliko prisilietus prie jo vibratoriumi. Nors.. kuo toliau tuo durniau su tom statybinem medziagom, as ziuriu is konstruktorines puses ir kaip mano vienas pazistamas architektas po ranga 2006 parodos pareiske, tuoj statysim is bet kokio sh.. namus. Dar vienas minusas mano manymu polistirolo blokeliu, uztinkuosi juos ir kabindamas ant sienos paveiksla sraigta kol isuksi i reikiama vieta, gali keleta skyliu pridaryti. O saltus ir baltai atrodancius blokelius bet kuriuo atveju uztinkuosi is vidaus ir jie pasidarys siltesni, gebantys ilgiau islaikyti siluma savyje, bo is isores yra labiau apsiltinti nei betonas kazkur polistireno blokelio viduje. Nematau as tuose polistiroliniuose blokeliuose tiek geruju savybiu, kad juos mieliau naudociau nei tarkim silikatbetonio blokelius, kurie man plius dar leidzia kaip konstruktoriui, labiau realizuoti architekturines idejas, nes turi pakankama stipruma. Nors tikrai butu smagu pasiklausyti zmoniu kurie gyvena tokiuose namukuose atsiliepimu
Neuprantu as jusu ... :-)) As viso labo programuotojas , nesu konstruktorius . Bet mano tetis statybininkas ir dar vienas kaimynas statybininkas . Ir ju poziuriu sie blokeliai turi tik viena minusa , kaip jus ir pastebejot - minksta vidine siena . Bet ir tai ji nera problema , todel kad dabar mazai kas ir tinkuoja - deda GKP . O paskui jeigu reikia ka nors pakabinti ant tos GKP yra ankeriniai laikikliai . Plius kiek zinau virtuvese deda po 2 GKP sluoksnius - kaip is tikruju ir turi buti - tuomet tikrai nera problemu ir virtuvines spinteles sukabinti ant tu GKP . Nesisizeiskit , bet atrodot kaip kabinetinis konstruktorius - as bent jau perziurejau statybos procesa Skaidiskese . Sudedamos 4 eiles blokeliu - 1 oje eileje 2 armaturos strypai butini per visa perimetra + prie visu angokrasciu po 4 strypus vertikaliai ir kampuose taip pat . Tos keturios eiles ramiai is kibiro uzpilamos lakiu betonu - neprisimenu markes tiktai , galima pasiziureti rekomenduojamos - patrombuojant rankiniu budu . Aisku armatura bus virs visu saramu , galima savo nuoziura kur nors dar jos ideti del stiprumo . Kita diena vel 4 eiles . Ir jus sakot , kad tokia konstrukcija bus nestabili , tipo gali namas pradet griuvinet ? Nu atleiskit .... :-))) Del betono varzos nesiginciju - bet taigi siluma sulaiko ne jis o putplastis . Cia betonas ir atlieka laikancios konstrukcijos vaidmeni . Ta pati galima sakyti ir apie silikatinius blokelius - kokia ten varza , juokas ima - jie pagrinde tik del konstrukcijos , o ne del silumos . Dar yra isorinis tinkavimas ... Gaila , ir vel isiveliau i bereikalinga fleima . Argumentai pries - is pirsto lauzti , galima sakyti . Stai ka radau stipresnio pries juos rusiskuose puslapiuose , guglindamas "izodom" mynusy : - tikrai reikia geros ventiliacijos . Namas gaunasi labai sandarus . Gal tai ir nebutinai priverstines - nors tada ji turi buti labai gerai apgalvota . Nesant gerai ventiliacijai prasideda diatezes - bronchos , atsmos ir pan. - pozymiai ir ypac tai atsiliepia vaikams . Jeigu deti rekuperatoriu - nepigus malonumas , tai papildomi pinigai . Aisku , ir kitokios medziagos namas gali gautis sandarus , bet putplastis tuom pasizymi , kad beveik neigeria dregmes . Todel vedinimas turi buti tikrai labai geras . - vistik putplastis nemegsta ugnies , kaitros . Net ir elektros trumpinimas vercia putplasti susitraukti , reikia papildomu investiciju i vamzdzius elektros instaliacijai . Ypac gerai reiktu pasistengti isirengiant koki zidini prie tokios sienos pvz. Velgi papildomos islaidos apsaugai nuo kaitros . Stai situos minusus tikrai galeciau pripazinti . Nors kaip paziureti - vieni jau namo be rekuperacines sistemos namu nelaiko ... :-))) . Ir elektros apsaugos stipriai istobulejusios - visokios nuotekio reles ir pan.
mildutes tetis
2006 06 19, 09:20
Na nematau prasmes gincytis, mano nuomone yra geresniu statybiniu medziagu nei polistirolo blokeliai. Juo labiau kad mano, manymu kai kuriais atvejais jus klystate. Nors neteko tokio namo projektuoti, ir siuo atveju daugiau teoriskai ziurejau i toki blokeliu varianta, bet jis daugiau minusu turi nei bet koks kitas muro variantas
 Sveiki, netrukus pradesime kelti namo sianas. Dar neapsisprendėme iki galo, kokias medžiagas pasirinkti statybai. Vieni statybininkai mums rekomenduoja blokelius, kiti molines plytas. Koks yra kokybės ir kainos santykis tarp šitų medžiagu? Gal kas žino kiek kainuoja pastatyti dežutę iš blokelių? Namo bendras plotas apie 250 kv. m (1 aukštas su mansarda).
Rimokas
2007 03 03, 22:07
QUOTE(emilka @ 2007 03 03, 21:17)  Sveiki, netrukus pradesime kelti namo sianas. Dar neapsisprendėme iki galo, kokias medžiagas pasirinkti statybai. Vieni statybininkai mums rekomenduoja blokelius, kiti molines plytas. Koks yra kokybės ir kainos santykis tarp šitų medžiagu? Gal kas žino kiek kainuoja pastatyti dežutę iš blokelių? Namo bendras plotas apie 250 kv. m (1 aukštas su mansarda). Man atrodo , kad statybininkai turejo omeny keramikinius blokelius , o ne molio plytas . Jauciu , uz molio plytas dabar ir neissimoketumet ... :-) . Mano patarimas - statykites sienas kuom pigiau . VISTIEK REIKS SILTINTI . Tai koks skirtumas is ko jusu sienos bus padarytos ? Ar is keramikiniu , ar is FIBO , ar is akyto betono , ar silikatiniu blokeliu ? Tai tik laikancioji konstrukcija . Viska toliau daro isorinis apsiltinimas . Vieni megsta silikatiniu blokeliu ( Arko M ) tvirtumo , kiti giria akytbetonio ( Ytong pvz ) blokeliu varza silumai , treti tik uz Fibo , dar ketvirti uz keramikinius ( Porotherm , Wienerbeg , Rokai ... ) blokelius . Xuinia visa tai , ziurekit , kad sienos iseitu kuom pigiau , o paskui ant apsiltinimo nepagailekit . Visi blokeliai turi savu + ir - . Ir cia toki fleima galima isvystyti ... Pigumos prasme as neturiu taupymo ant butinu konstrukciju . Dabar kainos prasme pigiausia butu pirkti kokiu 15 cm storio silikatinius blokelius ( asmeniskai man silikatas vistiek nepatinka - cia tarp kitko ... ) . Gautusi mazaaukstei statybai tvirta ir pigi siena . Paskui kokiais 15 cm neoporu apsiltinus butu siltas namas .... :-)) . Statykit sienas kuom pigiau ... :-))
Lilajar
2007 03 04, 12:16
Aciu uz nuomone, kazkaip man irgi atrode, kad sienas reikia kuo pigesnes daryti. O is ko gaunais pigiausios vidines pertvaros? Maciau musu pazistami is plytu state (nu tokiu kaip sovietmieciu visus namus is ju vare). Bet gal ir blokeliai nera tai brangu? As kazkaip apie keramikinius galvoju, greiciausia Porotherm.
Matai, kad ir silikatinės plytos: jei po 1lt, o jų iki 50/m2-tai gaunasi viso 50lt/m2; o pertvariniai blokeliai iki 30lt/m2+darbo mažiau.
QUOTE(Rimokas @ 2007 03 03, 23:07) Man atrodo , kad statybininkai turejo omeny keramikinius blokelius , o ne molio plytas . Jauciu , uz molio plytas dabar ir neissimoketumet ... :-) . Mano patarimas - statykites sienas kuom pigiau . VISTIEK REIKS SILTINTI . Tai koks skirtumas is ko jusu sienos bus padarytos ? Ar is keramikiniu , ar is FIBO , ar is akyto betono , ar silikatiniu blokeliu ? Tai tik laikancioji konstrukcija . Viska toliau daro isorinis apsiltinimas . Vieni megsta silikatiniu blokeliu ( Arko M ) tvirtumo , kiti giria akytbetonio ( Ytong pvz ) blokeliu varza silumai , treti tik uz Fibo , dar ketvirti uz keramikinius ( Porotherm , Wienerbeg , Rokai ... ) blokelius . Xuinia visa tai , ziurekit , kad sienos iseitu kuom pigiau , o paskui ant apsiltinimo nepagailekit . Visi blokeliai turi savu + ir - . Ir cia toki fleima galima isvystyti ... Pigumos prasme as neturiu taupymo ant butinu konstrukciju . Dabar kainos prasme pigiausia butu pirkti kokiu 15 cm storio silikatinius blokelius ( asmeniskai man silikatas vistiek nepatinka - cia tarp kitko ... ) . Gautusi mazaaukstei statybai tvirta ir pigi siena . Paskui kokiais 15 cm neoporu apsiltinus butu siltas namas .... :-)) . Statykit sienas kuom pigiau ... :-))  Sake Svencioniu keramika 88 marke. Kas tai yra, velnias zino. Bet jauciu, viena plyta kainuoja apie 1 lt.
Visiskai pritariu Rimokas.  QUOTE(emilka @ 2007 03 05, 09:55) Sake Svencioniu keramika 88 marke. Kas tai yra, velnias zino. Bet jauciu, viena plyta kainuoja apie 1 lt. 1 m2 ~ 20 plytos ( berods ) - vadinasi medziagu kaina aiski . Kiek darba suderejot ? Paprastai eina m3 sumurijimo kaina . Is tokiu plytu m3 ( jeigu plyta 24x12x8 ) iseina ~8 m2 muro . Tai vadinasi darbas butu 100-120 Lt/m3 / 8 = 12-15 Lt/m2 . Sudejus su medziagu kaina gautusi apie 40 Lt/m2 . Gera kaina ... :-)) Nors , gal as klystu del darbo . Kokia darbu kaina ?
palang-mamyte
2007 03 05, 11:14
QUOTE(Rimokas @ 2007 03 05, 12:58) 1 m2 ~ 20 plytos ( berods ) - vadinasi medziagu kaina aiski . Kiek darba suderejot ? Paprastai eina m3 sumurijimo kaina . Is tokiu plytu m3 ( jeigu plyta 24x12x8 ) iseina ~8 m2 muro . Tai vadinasi darbas butu 100-120 Lt/m3 / 8 = 12-15 Lt/m2 . Sudejus su medziagu kaina gautusi apie 40 Lt/m2 . Gera kaina ... :-)) Nors , gal as klystu del darbo . Kokia darbu kaina ? tikrai ne 20 plytu, o 42 vienetai i 1m2 cia tiksliai zinau nes pirkau. dabar silikatine plyta be nuolaidos 0.72cnt , molio plyta (kaminui) 82cnt. seip neapsimoka viso namo muriti is plytu, brangoka.
Rimokas
2007 03 05, 11:30
QUOTE(palang-mamyte @ 2007 03 05, 12:14) tikrai ne 20 plytu, o 42 vienetai i 1m2 cia tiksliai zinau nes pirkau. dabar silikatine plyta be nuolaidos 0.72cnt , molio plyta (kaminui) 82cnt. seip neapsimoka viso namo muriti is plytu, brangoka.  ... Tikrai taip - 42 ! Reiks matematika pasikartot  . Tada taip - brangokai gaunasi , geriau is blokeliu jau ...
QUOTE(Rimokas @ 2007 03 05, 11:58) 1 m2 ~ 20 plytos ( berods ) - vadinasi medziagu kaina aiski . Kiek darba suderejot ? Paprastai eina m3 sumurijimo kaina . Is tokiu plytu m3 ( jeigu plyta 24x12x8 ) iseina ~8 m2 muro . Tai vadinasi darbas butu 100-120 Lt/m3 / 8 = 12-15 Lt/m2 . Sudejus su medziagu kaina gautusi apie 40 Lt/m2 . Gera kaina ... :-)) Nors , gal as klystu del darbo . Kokia darbu kaina ? Tai kad jau antra menesi skaiciuoja. Ir neaisku kiek bus. O gal zinote kiek reikes tokiu plytu 265 kv. m. namui. 2 aukstu, pamatu plotis 25 cm? Kiek man realiai iseitu sienos su darbu normaliomis kainomis? Tos plytos yra po 83 ct/vnt. Papildyta:Is blokeliu statyti negaliu, nes musu namas tures daug kampu.. Statybininkai sako, kad puse blokeliu ismesime
Rimokas
2007 03 06, 09:17
QUOTE(emilka @ 2007 03 06, 09:50) Is blokeliu statyti negaliu, nes musu namas tures daug kampu.. Statybininkai sako, kad puse blokeliu ismesime  Nu nieko sau ! Tikrai nustebino . Kuom jau tie blokeliai butu blogai ? Pvz. Fibo standartiskai eina 185x490 mm . Tuo tarpu plyta 80x250 . Tai blokelis tik 2 kartus ilgesnis uz plyta ir 2.2 karto aukstesnis uz plyta . Kaip jie gali ta tvirtinti ? Be to Fibo , Ytong blokeliai puikiai pjaustosi . Na nezinau ... nustebino mane tokie statybininkai . Ar nebus truputi sudrankiai kokie ... O gal statotes kokia Sv.Onos baznycia ? Tai tada gal tikrai nelabai su blokeliais eina padaryt ...
Mums architektas sakė tą pat, ką Rimokas. Vyras paskaičiavo, kad pigiausia siena gautųsi su ARKO M. Nors šiltinti reikia storiau nei keramikinius, bet bendroj sumoj vis tiek pigiau išeina. Be to tinko sluoksnis plonesnis reikalingas nei mūrijant iš keramikinių.
Rimokas
2007 03 06, 14:25
QUOTE(ringa @ 2007 03 06, 15:13) Mums architektas sakė tą pat, ką Rimokas. Vyras paskaičiavo, kad pigiausia siena gautųsi su ARKO M. Nors šiltinti reikia storiau nei keramikinius, bet bendroj sumoj vis tiek pigiau išeina. Be to tinko sluoksnis plonesnis reikalingas nei mūrijant iš keramikinių. Siltinkit su neoporu - www.kaunosilas.lt . Geresnes silumos savybes ir plonesnis siltinimo sluoksnis . Jo m3 kaina ~ 30 lt brangiau nei iprastas putplastis . Pvz. imtumet 15 cm iprasto putplascio siltinimui . Vadinasi is m3 gausit 6 m2 , tuo tarpu neoporo galit imti 12.5 cm plocio - 8 m2 gaunasi .
QUOTE(Rimokas @ 2007 03 06, 15:25) Siltinkit su neoporu - www.kaunosilas.lt . Geresnes silumos savybes ir plonesnis siltinimo sluoksnis . Jo m3 kaina ~ 30 lt brangiau nei iprastas putplastis . Pvz. imtumet 15 cm iprasto putplascio siltinimui . Vadinasi is m3 gausit 6 m2 , tuo tarpu neoporo galit imti 12.5 cm plocio - 8 m2 gaunasi . Mes taip ir planuojam  Bet kain ų skirtumas didesnis. Ne 30, o 50 Lt. Deja.
Neoporo kubas 190Lt. Paprasto putplascio apie 150-180Lt, ziurint koks atsparumas gniuzdymui, o tuo paciu ir varza. Neoporo jei 15cm tai jau 5 varza. Dar plius blokelis, apdaila ir gaunasi labai geri rezultatai. Realiai neoporo ir 10 uztektu jei blokeliai neploni. tas suinvestuotas papildomas koks 1000Lt i apsiltinimo medziagas atsipirks per kelias ziemas sildymo islaidomis.
QUOTE(Rimokas @ 2007 03 06, 10:17) Nu nieko sau ! Tikrai nustebino . Kuom jau tie blokeliai butu blogai ? Pvz. Fibo standartiskai eina 185x490 mm . Tuo tarpu plyta 80x250 . Tai blokelis tik 2 kartus ilgesnis uz plyta ir 2.2 karto aukstesnis uz plyta . Kaip jie gali ta tvirtinti ? Be to Fibo , Ytong blokeliai puikiai pjaustosi . Na nezinau ... nustebino mane tokie statybininkai . Ar nebus truputi sudrankiai kokie ... O gal statotes kokia Sv.Onos baznycia ? Tai tada gal tikrai nelabai su blokeliais eina padaryt ...  Zinokite, panasiai ir bus. Namas gana sidetingas ir pjaustymo bus tikrai daug  . Paskaiciavo mums chebryte ir sako, bus 30 proc. atlieku  . O sisip musu namo projekta galite pamatyti cia http://www.archipelag.lt/projekty-zopisem.php?KatID=8990500. Nors ju specifikacijoje yra numatyti Ytong blokeliai. O kiek brangiau gausis, jeigu statysime is situ plytu, o ne is Ytong? Jus matau jau ne naujokas statybose
nerkasavas
2007 03 06, 22:17
kad pigiausia siena gautųsi
2 lapai 1x1 m. putplascio 10cm. ir 5cm. sutvirtinti 4mm. dratu su fixsuojamomis saibomis ir papildomai pakabinamu lubu spyryokle lausta pusiau. 16 vnt i 1m2. Tarp putplascio 15cm tarpas pripildytas armuoto betono pacio maisyto. Betono pripilti perimetru ne daugiau kaip 50cm aukscio per para. Sumesti betona negali nes ispus "isbandziau" turi nuleisti per kokia lenta. Armuot kaip ir putplascio blokelius. Pakabinamu lubu spyruokles ir saibas kurios liko is isores naudosi kitam metrui auginti. Pasak putplascio blokeliu technologijos silumine varza turetu buti apie 5.
Tokios 1m2 kaina apsildintos sienos !!! . Kokius 40 lt.
Darbo nezinau nes pats. Bet pildosi greitai.
Gal kas daret dar taip idomu gal ka dar patobulint.
pakabinamu lubu spyruokle 0.3lt iseina 2 vnt po 0.15lt Fixsuojamos saibos 0.12lt vnt Dratas ten kilais nebrangu tiesinau prie medzio ir masinos risau.
Rimokas
2007 03 07, 08:46
QUOTE(emilka @ 2007 03 06, 20:55) Zinokite, panasiai ir bus. Namas gana sidetingas ir pjaustymo bus tikrai daug  . Paskaiciavo mums chebryte ir sako, bus 30 proc. atlieku  . O sisip musu namo projekta galite pamatyti cia http://www.archipelag.lt/projekty-zopisem.php?KatID=8990500. Nors ju specifikacijoje yra numatyti Ytong blokeliai. O kiek brangiau gausis, jeigu statysime is situ plytu, o ne is Ytong? Jus matau jau ne naujokas statybose  O tai kuris cia is ju , ten keli projektai - pavadinimas koks ? Ytong m3 kaina susizinokit , skambinkit i Vilonga . Rudeni buvo ~ 260 Lt/m3 ( nujauciu , kad dabar brangiau ) . Tai ir lyginkint . Kiek Fibo m3 , kiek Ytong ar dar kas nors . Bet NEAPSIGAUKIT ! Iprastu plytu muras yra dvigubas - vidine plytu siena - oro tarpas ( arba kuom nors uzpildomas . pvz. ekovata ) - isorinis plytu muras . Tai ir skaiciuokit , kad 1 m2 plytu muro jums reiks 84 plytu . Blokeliais butu pigiau , mano nuomone . Ytong'as gerai pjaustosi . Jeigu jau tikrai ten pas jus kazkokiu tai ispjaustymu , kampu - tai manau verta pagalvot apie Ytong'a , tuo labiau , kad ir specifikacijose , kaip jus sakot , nurodyta . Pliusai - pats blokelis siltas , nereiks daug isorinio apsiltinimo ( pvz. imciau 24 cm plocio Ytonga + 10 cm neoporo - labai silta siena butu ) . Is 24 cm plocio blokeliu m3'o iseina 4 m2 . Paskaiciuokim - 260 / 4 = 85 Lt/m2 ... tas pats kas ir plytom :-)) - o darbas greitesnis ... O tai klausimas toks - ar architekta turit koki ? :-)) Vistik projektas tai jo aprobuotas - turetu jus konsultuot uz sumoketus pinigelius , mano nuomone ...
Vyckaju
2007 03 07, 09:09
QUOTE(nerkasavas @ 2007 03 06, 23:17) kad pigiausia siena gautųsi 2 lapai 1x1 m. putplascio 10cm. ir 5cm. sutvirtinti 4mm. dratu su fixsuojamomis saibomis ir papildomai pakabinamu lubu spyryokle lausta pusiau. 16 vnt i 1m2. Tarp putplascio 15cm tarpas pripildytas armuoto betono pacio maisyto. Betono pripilti perimetru ne daugiau kaip 50cm aukscio per para. Sumesti betona negali nes ispus "isbandziau" turi nuleisti per kokia lenta. Armuot kaip ir putplascio blokelius. Pakabinamu lubu spyruokles ir saibas kurios liko is isores naudosi kitam metrui auginti. Pasak putplascio blokeliu technologijos silumine varza turetu buti apie 5. Tokios 1m2 kaina apsildintos sienos !!! . Kokius 40 lt. Darbo nezinau nes pats. Bet pildosi greitai. Gal kas daret dar taip idomu gal ka dar patobulint. pakabinamu lubu spyruokle 0.3lt iseina 2 vnt po 0.15lt Fixsuojamos saibos 0.12lt vnt Dratas ten kilais nebrangu tiesinau prie medzio ir masinos risau. varza tai varza, bet pamirsai apie salcio tiltelius  Visi normalus kaisciai tvirtinti apsiltinimo medziagoms yra apvilkti plastiku, kad tik salcio tilteliu nebutu, o tu siulai daryti salciui tiltelius 4mm dratu tiesiai is kambario i lauka... Drasu  Manau turetu apserksnyti tau
QUOTE(Rimokas @ 2007 03 07, 09:46) O tai kuris cia is ju , ten keli projektai - pavadinimas koks ? Ytong m3 kaina susizinokit , skambinkit i Vilonga . Rudeni buvo ~ 260 Lt/m3 ( nujauciu , kad dabar brangiau ) . Tai ir lyginkint . Kiek Fibo m3 , kiek Ytong ar dar kas nors . Bet NEAPSIGAUKIT ! Iprastu plytu muras yra dvigubas - vidine plytu siena - oro tarpas ( arba kuom nors uzpildomas . pvz. ekovata ) - isorinis plytu muras . Tai ir skaiciuokit , kad 1 m2 plytu muro jums reiks 84 plytu . Blokeliais butu pigiau , mano nuomone . Ytong'as gerai pjaustosi . Jeigu jau tikrai ten pas jus kazkokiu tai ispjaustymu , kampu - tai manau verta pagalvot apie Ytong'a , tuo labiau , kad ir specifikacijose , kaip jus sakot , nurodyta . Pliusai - pats blokelis siltas , nereiks daug isorinio apsiltinimo ( pvz. imciau 24 cm plocio Ytonga + 10 cm neoporo - labai silta siena butu ) . Is 24 cm plocio blokeliu m3'o iseina 4 m2 . Paskaiciuokim - 260 / 4 = 85 Lt/m2 ... tas pats kas ir plytom :-)) - o darbas greitesnis ... O tai klausimas toks - ar architekta turit koki ? :-)) Vistik projektas tai jo aprobuotas - turetu jus konsultuot uz sumoketus pinigelius , mano nuomone ... Aciu uz patarimus, skaiciuosime  , o del architekto Ir neklauskite, pinigelius paeme ir pasiplove net projekto nepabaiges.. Vakar vaziavau i savivaldybe pati atsiimti. Rasiau apie ji archipelad projektu temoje. O siaip musu namukas yra artemide.
nerkasavas
2007 03 07, 21:09
QUOTE(Vyckaju @ 2007 03 07, 10:09) varza tai varza, bet pamirsai apie salcio tiltelius  Visi normalus kaisciai tvirtinti apsiltinimo medziagoms yra apvilkti plastiku, kad tik salcio tilteliu nebutu, o tu siulai daryti salciui tiltelius 4mm dratu tiesiai is kambario i lauka... Drasu  Manau turetu apserksnyti tau  Manau reiks juos karpyti gal dar puta pustelt. O putplastis laikosi. Nenulupsi. Velox irgi lieka dratai neka maziau.
Vyckaju
2007 03 09, 09:55
QUOTE(nerkasavas @ 2007 03 07, 22:09) Manau reiks juos karpyti gal dar puta pustelt. O putplastis laikosi. Nenulupsi. Velox irgi lieka dratai neka maziau. del nukarpymo reiketu juos kazkaip is giliau siek tiek nukirpti ir uzpusti ta skyle makrofleksu. polistirolas tai laikysis kur jam detis na gal klijai skirti jo klijavimui geriau laiko nei misinys betonavimui, bet jais tepi tik daugiau nei 50% plokstes, o cia 100% prilipe bus gerai. O velox ir visos panasios pornuxos ne rodiklis  Ko tik neprisigalvojama, kad uzsidirbti net ir gaminant kazkokius uper super blokelius nors rimciausia statyba vistiek is plytu ar silikatiniu, keraminiu bloku.
Rimokas
2007 03 09, 10:24
QUOTE(Vyckaju @ 2007 03 09, 10:55) del nukarpymo reiketu juos kazkaip is giliau siek tiek nukirpti ir uzpusti ta skyle makrofleksu. polistirolas tai laikysis kur jam detis na gal klijai skirti jo klijavimui geriau laiko nei misinys betonavimui, bet jais tepi tik daugiau nei 50% plokstes, o cia 100% prilipe bus gerai. O velox ir visos panasios pornuxos ne rodiklis  Ko tik neprisigalvojama, kad uzsidirbti net ir gaminant kazkokius uper super blokelius nors rimciausia statyba vistiek is plytu ar silikatiniu, keraminiu bloku. Cia tarp kitko .. http://www.tenax.lt/page.php?cat=43&id=74 . Maciau juos Restoj 2006 . Galima sakyti , kad paliko gera ispudi . Tik viena yra blefas - normaliai jeigu daryt toki nama , jo kaina gautusi aukstesne . Normaliai - tai is vidaus , pagal visus reikalavimus reikia deti dviguba GKP . Vis tik putplascio siena . Bet manau , kad paskui ant sildymo sanaudu bus galima gerai islost ... :-) . Toki nama pasistacius , gautusi tikrai "pasyvus namas" . Cia kazkur apie vokieti Silutej pasistaciusi toki nama buvo rasyta - butent statesi is tokiu klojiniu .
nerkasavas
2007 03 09, 17:46
QUOTE(Rimokas @ 2007 03 09, 11:24) Cia tarp kitko .. http://www.tenax.lt/page.php?cat=43&id=74 . Maciau juos Restoj 2006 . Galima sakyti , kad paliko gera ispudi . Tik viena yra blefas - normaliai jeigu daryt toki nama , jo kaina gautusi aukstesne . Normaliai - tai is vidaus , pagal visus reikalavimus reikia deti dviguba GKP . Vis tik putplascio siena . Bet manau , kad paskui ant sildymo sanaudu bus galima gerai islost ... :-) . Toki nama pasistacius , gautusi tikrai "pasyvus namas" . Cia kazkur apie vokieti Silutej pasistaciusi toki nama buvo rasyta - butent statesi is tokiu klojiniu . Tenax brangu gausis tas armaturos tinklas, putplastis kietas, ir labai jau dauk tasku tvirtinimo. As 16 tasku ir minksta putplasti ir laiko. Nu jo jai nepats maisysi betona o slanga paduosi tada islakstys viskas. Dar galvoju gal yra koks plasmasinis strypas apie 3 - 6 mm. Gal kas matet gal pigiau nei metalinis. Butu nebloga alternatyva. ps. Velox mums ne lygis !!!
regina34
2007 03 11, 17:29
Kaip padarei sujungimus tarp vienos plokštės ir kitos į aukštį ir į plotį, kad neprasikeistų? Ir kaip darei kampus, kad namas neišsiskleistų?
nerkasavas
2007 03 11, 18:13
QUOTE(regina34 @ 2007 03 11, 18:29) Kaip padarei sujungimus tarp vienos plokštės ir kitos į aukštį ir į plotį, kad neprasikeistų? Ir kaip darei kampus, kad namas neišsiskleistų? Du lapai perdurti dratu 4mm. kurio vienas galas uzlenktas ir uzdeta saiba. Kitas drato galas uzdeta saiba ir papildomai pakabinamu lubu spyruokle. Saibos plasmasine naudojamos siltinimo medz. tvirtinimui tokios melynos be skyles tvirtinasi is sono kaip sponkes "labai patogu" 0.12lt. Pakabinamu lubu spyruokles skirtos lubu auksciui sureguliuoti dvigubos labai gerai persilauze ir gaunasi dvi 0.15x2 lt. Tokiu tvirtinimu turi daryti 16 vnt i lapa 1x1m. Sekanti m2 prilipinti Penofleks putom kurios nesilplecia. Kampam, pjaustai putoplasta ir lipdai. 90 laipsniu kampa is tu paciu dratu tvirtinau. Tiesiog perveriau sulipdyta isorini kampa istrizai po to saiba ir spyruokle ir laikosi. TIK NEPILK DAUGIAU KAIP 50 CM. AUKSCIO PER DIENA. Ai dar susidedi du lapus ir veri kiaurai poto ispleti sudedi saibas spyruokles ir pasiemes putas eini montuot.
daiva999
2007 03 26, 13:54
Sveiki Mes ruosiames statyti is putaplascio blokeliu. Rinkau daug medziagos apie ivairius blokelius ir apsistojom prie situ. Salia kaimyne pirko nama pries metus is siu blokeliu, ziema sake buvo labai patenkinta  Ir kaina tikrai normali
Pasirinkome molines plytas. Esame labai patenkinti. Is ju mums is karto padare ir nisas kolektorinems ir santechnikai, kad nereiketu skyliu su kuju must  , visi kampukai dailiai issimuryjo. Zodziu, namukas atrodo dailiai. Tikrai nepasirinkciau dabar jokiu blokeliu. Jie man pasirode tokie trapus  , ir tinka tik paprastu konstrukciju namukams. Aisku namukai is ju kyla kaip ant mieliu.. Bet...
Serilina
2007 08 09, 15:21
Ar kas nors pirkote Ytong blokelius? Man reikia konkreciai jei kas pirko ir kokie atsiliepimai ir kokioj firmoj galima ju greitai gauti, nes ten kituose forumuose maciau yra daug aferistu kurie paima pinigus ir dingsta
Egliux-Spygliux
2007 08 28, 10:15
Laba diena, mergaites, o gal galite pasakyti kuo ytong blokeliai pranasesni uz Fibo. statybininkai pataria fibo
QUOTE(Egliux-Spygliux @ 2007 08 28, 11:15) <span style='font-family:Times'></span>Laba diena, mergaites, o gal galite pasakyti kuo ytong blokeliai pranasesni uz Fibo. statybininkai pataria fibo Mes norėjome statyti iš Ytongo, bet architektas jų nerekomendavo, statysim iš Fibo Ytong blokeliai ne tokie atsparūs gniuždymui, o ir visos kitos savybės kiek supratau prastesnės  Neatsparūs drėgmei, šiluminė varža mažoka.
QUOTE(Egliux-Spygliux @ 2007 08 28, 11:15) <span style='font-family:Times'></span>Laba diena, mergaites, o gal galite pasakyti kuo ytong blokeliai pranasesni uz Fibo. statybininkai pataria fibo Mes statomės iš Ytong, labai esame patenkinti, sienos gavosi milimetrų tikslumu, nes labai tikslūs jų matemenys, žadam nešildyti, nes šiluminė varža pakankama. Mes juos pasirinkome, nes jie patys ekologiškiausi iš visų blokelių ir mažiausiai skleidžia radiacijos. Gavau vakar reklaminį jų aprašyma, taigi perkopijuoju privalumus: Akytojo betono blokeliai YTONG® gaminami iš natūralių medžiagų: kalkių, smėlio ir vandens. Tai nekenksminga aplinkai medžiaga. Pagal mineralinę kilmę, tai nedegi, atitinkanti aukščiausius priešgaisrinės apsaugos reikalavimus medžiaga. Ytong izoliacinės savybės yra geresnės nei normatyvų reikalavimai, todėl sienoms, statomoms iš šios medžiagos, nereikia jokio papildomo apšiltinimo. Plono mišinio sluoksnio kaip jungiamosios medžiagos panaudojimas eliminuoja terminių tiltelių atsiradimą, todėl mažėja statybos išlaidos, o sutaupyta šiluminė energija suteikia galimybę sumažinti išlaidas šildymui. Kodėl verta statyti iš YTONG® firmos blokelių? Statyba vyksta kelis kart greičiau, taigi sutaupote savo brangaus laiko. Nereikia naudoti papildomų apšiltinimo medžiagų, taigi sutaupote pinigų. Jūsų namo matmenys bus nepriekaištingai tikslūs, o sienos lygios. Namas pastatytas iš YTONG® blokelių kvėpuoja. Mūro iš YTONG® blokelių pagrindinės savybės: Didelė keliamoji geba 1 metras 36,5 cm storio sienos, padarytos iš blokelių PP2/0,4 išlaiko 20 tonų apkrovą. Nedidelis konstrukcijos svoris 1 kv.m. sienos iš 40 cm storio YTONG® blokelių sveria apie 200 kg. Gera šiluminė izoliacija Vienasluoksnė YTONG® blokelių siena siekia šiuos koeficientus: U=0.23W/(m 2 K) R=4.38 (m 2 K)/W Aukštas atsparumas ugniai YTONG® yra nedegus. 17.5cm storio siena atitinka F4 ugnies atsparumo klasę ir R 240 minučių Pralaidumas garui Aukštas šilumos imlumas Lygus mūro paviršius
Otecmolodec
2007 09 05, 13:41
QUOTE(aulina @ 2007 08 28, 16:16) Prie šito reikia pridurti, kad į sudėtį taip pat įeina aliuminio milteliai (nežinau kiek jie ekologiški). 4.38 nebeatitinka STR reikalavimų pagal kuriuos varža turėtų būti 5. Vadinasi šiltinti kažkiek reikia. Reklama ne visada viską pasako. Todėl domėkitės plačiau. Yra ir kitų medžiagų manams statyti.
agniux911
2007 09 06, 08:03
Siulomi blokeliai Ytong, Arco ,Kerapor ir Durisol. noreciau rimto atsakymo is patirties ar specialisto dirbancio statyboj. tai kurie is ju geriausi pagal diduma savybiu ir gal kas nutuokiat apie kainas.aciu
antanas_d
2007 11 13, 17:59
QUOTE(agniux911 @ 2007 09 06, 09:03) Ytong, Arco ,Kerapor ir Durisol Ytong blokeliai yra akytbetonio blokeliai. Jų šiluminė varža labai didelė, praktiškai išmūrijus 36 cm storio blokeliais apšiltinimo nereikia. Akytbetonio blokelius dar gamina Matuizų silikatas ir vadinasi jie Porito blokeliais. Arco blokeliai tai silikatiniai blokeliai, jų šiluminė varža labai maža, reikia didesnio apšiltinimo. Durisol blokeliai Lietuvoje mažai naudojami ir gan brangūs.
renatascer
2007 11 25, 19:24
mes ruosemes statyti nama is sam blokeliu bet apie juos forume niekas neuzsimena
QUOTE(renatascer @ 2007 11 25, 20:38) tai mes ir ziurejom tam ju tinklalapy bet kad kazkaip kaip firma pasakoja tai viena o gal kas jau turi toki nama  na mes tik buvom tokiam name ir tikrai viskas ten gerai. sienos lygios, sildymas pas juos is viso minimalus buvo nors lauke buvo apie -20. jie sildosi per rekuperatoriu ortakiais ir peciumi. pas juos vieno auksto namas, tai ta peciuka jie pakurena glebuku malku ir labai silta name. mes irgi statysim vieno auksto namuka ir darysim tokia sildymo sistema.
Analogas SAM blokeliams yra EUROMAC 2 sistema. Gal kas girdėjote atsiliepimų apie ją?
QUOTE(renatascer @ 2007 11 25, 20:24) mes ruosemes statyti nama is sam blokeliu bet apie juos forume niekas neuzsimena  musu draugus atkalbejo nuo SAM, gal jie ir greitai ir lengvai statomi, taciau principu kaip 'sumaunamos' kaladeles. todel namo ismatavimai turi atitikti SAM blokeliu parametrus. jei juos pjaustai, praranda savo gerasias apsildomas savybes. manau suprantamai parasiau.
|
|