Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko ožiukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Legere
susiduria su man visai nauja situacija ir man reikia pagalbos unsure.gif .Mano dukrele paskutiniu metu pradejo tokius "oziukus" rodyti,kad nebezinau ka daryti.Kai ko negauna puola ant zemes,zviegia,spardosi.Gal as auklejime kur klaida padriau,na net nezinau,lyg ir nevygdziau visu jos uzgaidu.Butu idomu jei pasidalintumete savo patyrimais,ar jums nenutinka tokiu situaciju,ir kaip elgiates nestuke.gif
pliusiukas
tokiose situacijoes geriausiai ignoruoti vaiko isterijas... tiesiog apsisukti ir nueiti - juk vaikas pats saves nesizalos...
mano irgi dar budama mazute jei kas negerai budama ant ranku pradejo lostis atgal ir rekti tada pora kartu uzteko paguldyt ant grindu ir palikt... tuom ir baigesi
Pookelis
Aš jau buvau nevilty vienu momentu, nežinojau, kaip kovoti su vaiku ir isterijom, tai nusipirkau Dr. Christopher Green Mažylio tramdymas: patarimai, kaip auginti vaikus nuo vienerių iki ketverių metų. Daug kas pasidarė aiškiau. Kaip ten rašo, visas tas spektaklis (isterijos) skirtas mums-žiūrovams, nebus žiūrovų, nebus ir spektaklio. Dar galima mėgint nukreipt dėmesį, jei jau pastebit kad tuoj bus BUM. Skirti pertraukėlę išvedant į kitą kambarį, kai užpuolą ožiai. Maniškei labai padeda, ožiai dar neuždarius durų išsilaksto
*Persefonė*
QUOTE(Pookelis @ 2009 03 12, 13:18)
Aš jau buvau nevilty vienu momentu, nežinojau, kaip kovoti su vaiku ir isterijom, tai nusipirkau Dr. Christopher Green Mažylio tramdymas: patarimai, kaip auginti vaikus nuo vienerių iki ketverių metų. Daug kas pasidarė aiškiau. Kaip ten rašo, visas tas spektaklis (isterijos) skirtas mums-žiūrovams, nebus žiūrovų, nebus ir spektaklio. Dar galima mėgint nukreipt dėmesį, jei jau pastebit kad tuoj bus BUM. Skirti pertraukėlę išvedant į kitą kambarį, kai užpuolą ožiai. Maniškei labai padeda, ožiai dar neuždarius durų išsilaksto
*

drinks_cheers.gif Maniskiui irgi oziukai dingsta, jei nera ziurovu smile.gif Artistukai musu wub.gif
^Braškytė^
QUOTE(pliusiukas @ 2009 03 12, 09:32)
tokiose situacijoes geriausiai ignoruoti vaiko isterijas... tiesiog apsisukti ir nueiti - juk vaikas pats saves nesizalos...
mano irgi dar budama mazute jei kas negerai  budama ant ranku pradejo lostis atgal ir rekti tada pora kartu uzteko paguldyt ant grindu ir palikt... tuom ir baigesi
*

o mano tai pats krenta lotuliukas.gif doh.gif ir vaidina kad verkia ,bet pagulejes pora minuciu ,pamato kad nieks i ji nekreipia demesio tai pakila greitai smile.gif
o oziuku tai turi vaikinukas rolleyes.gif
Raske80
QUOTE(Pookelis @ 2009 03 12, 12:18)
*

Si knyga tikrai geras vadovelis teveliams drinks_cheers.gif
Naudingu patarimu tikrai,manau, ras kiekviena mamyte 4u.gif ,o ir siaip labai idomu paskaityti thumbup.gif
rasyte.b
Labai teisingai pastebeta, kad vaikuciai oziuojasi tik tada, kai izno, kad kaskas i tai atkreips demesi! Pas mus tas pats. Jei ko negauna ir nujaucia, kad kazkas gali duoti, iskart prasideda spektaklis!!! Taciau mes turim toki kampeli namie, kuriame paliekami oziukai blush2.gif kai tik jie ilenda i mano0 mazyle, iskart begam abi i kampa, ir per kelias minutes jie visi pabega biggrin.gif aisku kartais reikia ir kelis kartus eiti ju isvaryti, bet.. tai padeda tongue.gif
Daugiaziede
Taip pat ignoruoju oziukus.Ir tuomet jie greitai liaujasi smile.gif

Bet idomu slapcia stebet maziuka:jis lyg ir oziuojasi,o viena akim,gudrus selmis,stebi ar kazkas i tai reaguoja... biggrin.gif
dideee
va va, mazieji oziukai gudresni kartais uz tevus g.gif jie zino kada oziuotis, o kada neverta, tad, teveliai, nepasiduokit ir kovokit smile.gif
Liutukex
O ka daryti kai vaikas savo oziukus pradeda rodyti viesoj vietoj, PVZ; parduotuvej apsiperkinejant?
Pookelis
Turbūt mano atsakymas nepatiks.... Nesivesti į parduotuvę
O ar ožiai puola dėl tų pačių priežasčių? Jei taip, tai stengtis išvengt tokių situacijų.
Liutukex
O jei vaika augini viena ir paprasciausiai reikia maisto nusipirkti, tai tu nori nenori vaika imsi su savim. O situacijos tai buna tokios, isisodini i Maximos vezima ir kol vezimas vaziuoja tol gerai, o jei tik sustoji tai rekia visa gerkle doh.gif ir jau braunasi lipti is jo. O jei paleisi eiti, tai toj parduotuvej nepagausi. Bet cia pas mus taip tik paskutiniu metu, seniau tokiu problemu niekada nebuvo
rasyte.b
Pas mus irgi pora kartu buvo toks spektaklis doh.gif bet as jai daviau tokiu suriu "pagaliuku" ir viskas baigesi tongue.gif jai tik reikejo kazkokio uzsiemimo tongue.gif kartais duodu vynuogiu nuvalius, irgi suveikia blush2.gif
Liutukex
As jai irgi i rankas kisu viska kas imanoma, bet ji viska meto i salis ir rekia. Bet sakau cia tik paskutiniu metu taip yra. Tai net nesuprantu del ko taip g.gif
*AJR*
mums dar taip per daug viesoj vietoj oziai nepasireiske, bet va si savaitgali maciau kaip vienas tevelis tvarkesi su sunelio oziukais, labai patiko. Vaikas verke ir reke visa gerkle, o jis paeme tvirtai uz rankos atsitupe, kad butu lygus su juo, ziurejo i akis ir snekejo nepiktai, nerekianciai, bet ramiai ir tvirtu tonu..gaila, negalejau sustot ir spoksot kaip visa tai baigesi, nors buvo tikrai idomu, bet jau neilgai trukus triuksmo is uz nugaros nebesigirdejo..
__snowflake
ožiai yra natūralus vaiko raidos etapas, vaikas pyksta, o kitaip išreikšti to nemoka, užtai ir ožiuojasi. geriausia nekreipti dėmesio. skatinti gerą ir ignoruoti blogą elgesį-taip išmoks gerai elgtis. nei vienas be ožių neužaugo.
Daugiaziede
QUOTE(__snowflake @ 2009 04 13, 21:50)
ožiai yra natūralus vaiko raidos etapas, vaikas pyksta, o kitaip išreikšti to nemoka, užtai ir ožiuojasi. geriausia nekreipti dėmesio. skatinti gerą ir ignoruoti blogą elgesį-taip išmoks gerai elgtis. nei vienas be ožių neužaugo.
*

Sutinku drinks_cheers.gif
Kai pradeda oziuotis,kazko reikalauti ar pykti,kad neleidau papaisyti ant sienos ar kokiu obuoliu ismazoti visa veidrodi ir pn..,tai nekreipiu demesio i "protesta",ar stengiuosi nukreipti demesi kitur,i kita veikla.
Donalita
QUOTE(Pookelis @ 2009 03 12, 10:18)
*

Žiūriu, daug kas ją skaitė, tikrai puiki knyga. Svarbiausia būti nuosekliam smile.gif

QUOTE(Liutukex @ 2009 04 06, 11:28)
O jei vaika augini viena ir paprasciausiai reikia maisto nusipirkti, tai tu nori nenori vaika imsi su savim. O situacijos tai buna tokios, isisodini i Maximos vezima ir kol vezimas vaziuoja tol gerai, o jei tik sustoji tai rekia visa gerkle  doh.gif  ir jau braunasi lipti is jo. O jei paleisi eiti, tai toj parduotuvej nepagausi. Bet cia pas mus taip tik paskutiniu metu, seniau tokiu problemu niekada nebuvo
*

Aukščiau minėtoje knygoje būtent ir patariama - nesustoti smile.gif Visus pirkinius alei vieno suplanuoti namuose - perki juk įprastus dalykus. Prasineši kosminiu greičiu per parduotuvę ir namo. Aišku, teks sustoti prie kasos. Šitos vietos nepamenu ax.gif
Neringa25
QUOTE(Pookelis @ 2009 03 12, 14:18)
*

Mano situacija panaši ax.gif Ir tą knygą pirkau, ir labai patiko, ir kažkiek padėjo. Viskas lyg ir neblogai, kol nėra pašalinių...Lauke, parke, smėly, o jau prekybcentry... verysad.gif niekaip nesusitvarkau, pradeda cypti, klykti, atrodo, kad jį smaugčiau. Krūva žiūrovų, bobutės, bobulytės, ar šiaip protingos mamos mad.gif Daryk taip, daryk anaip, lyg aš nežinočiau, kas padeda, kas ne mad.gif Kuo daugiau jų prisirenka, tuo baisiau jis cypia. Vienintelė išeitis į jokius prekybentrius su juo kojos nekelti, bet kad ne visada išeina verysad.gif Pasijaučiu tokia vieniša tokioj situacijoj, toks jausmas, kad mano vaikas vienos toks verysad.gif
Bonifacija
QUOTE(asta.m @ 2009 04 13, 20:08)
mums dar taip per daug viesoj vietoj oziai nepasireiske, bet va si savaitgali maciau kaip vienas tevelis tvarkesi su sunelio oziukais, labai patiko. Vaikas verke ir reke visa gerkle, o jis paeme tvirtai uz rankos atsitupe, kad butu lygus su juo, ziurejo i akis ir snekejo nepiktai, nerekianciai, bet ramiai ir tvirtu tonu..gaila, negalejau sustot ir spoksot kaip visa tai baigesi, nors buvo tikrai idomu, bet jau neilgai trukus triuksmo is uz nugaros nebesigirdejo..
*

man kazkaip sis budas priimtinesnis - kalbeti, o ne ignoruoti. wub.gif
Neringa25
QUOTE(asta.m @ 2009 04 13, 22:08)
*

neveikia mano ožio kalbėjimas, nė tėvelio, nė mano... schmoll.gif
Daugiaziede
QUOTE(Neringa25 @ 2009 04 14, 16:39)
Mano situacija panaši  ax.gif Ir tą knygą pirkau, ir labai patiko, ir kažkiek padėjo. Viskas lyg ir neblogai, kol nėra pašalinių...Lauke, parke, smėly, o jau prekybcentry...  verysad.gif niekaip nesusitvarkau, pradeda cypti, klykti, atrodo, kad jį smaugčiau. Krūva žiūrovų, bobutės, bobulytės, ar šiaip protingos mamos  mad.gif Daryk taip, daryk anaip, lyg aš nežinočiau, kas padeda, kas ne  mad.gif Kuo daugiau jų prisirenka, tuo baisiau jis cypia. Vienintelė išeitis į jokius prekybentrius su juo kojos nekelti, bet kad ne visada išeina  verysad.gif Pasijaučiu tokia vieniša tokioj situacijoj, toks jausmas, kad mano vaikas vienos toks  verysad.gif
*

Pas mus tas pats prekybos centre.Kazkaip jis itin nepalankiai veikia vaiku nervu sistemai.. g.gif tevu,beabejo, taip pat .O jei mazylis dar isgirs kur saukianti vaikuti,tai ir pradeda saukti-"prisisaukti pokalbiui".Sustoti ilgeliau neimanoma,nes prasideda spardymasis,vezimelio purtymas-"vaziuokim!".Na,bobuciu as nepastebiu.. rolleyes.gif
Bet i parduotuve be vyro nebevaikstau.Jis vezina maziuka,o as renku prekes smile.gif
Siaip dar padeda koks dziuveselio davimas pagriauzti,buna kuo uzsiimti mazyliui,maziau sukauja... biggrin.gif
JM
QUOTE(Liutukex @ 2009 04 06, 11:28)
O ka daryti kai vaikas savo oziukus pradeda rodyti viesoj vietoj, PVZ; parduotuvej apsiperkinejant?
*

paimti vaikuti ir iseiti is parduotuves..paaiskinti,kad taip elgtis nevalia tad..siandien i parduotuve nebeisit...mums uzteko vieno karto thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(__snowflake @ 2009 04 13, 19:50)
*

tikrai ne visiems vaikams tai galioja...kai nekreipi demesio schmoll.gif
laisla
QUOTE(Liutukex @ 2009 04 06, 13:28)
*

Vaikučiai apie antruosius gyvenimo metus pradeda rodyti savo asmneybę, todėl tie ožiukai ir išlenda. Mamos dažnai pasimeta, nebežino kas atsitiko su jų vaikeliu. Bet reikia apsišarvuoti kantrybe ir laukti kol praeis. Vaikas tuo metu bando ribas. Kiek jūs jam leisite šiuo periodu tiek jis elgsis. Todėl labai svarbu tėvams išlikti ramiems, nepasiduoti mažųjų bandymams. Tai 2-3 metų krizė - sudėtingas laikotarpis ir tėvams ir vaikams.
Kaip čia jau ir buvo rašyta, svarbu stengtis nekreipti dėmesio ir išlikti ramiems, bet nepamirškite, kad kiekvienas vaikas individualus ir jei vienas nurimsta jei niekas nekreipia dėmesio - kitam tai gali nepadėti ir teks ieškoti kitų būdų.
Į parduotuvę vaikus vestis būtina, nes tokie dalykai skatina jų socializaciją, vaikas ugdomas, jis privalo matyti ką veikia suaugusieji kasdieninėje veikloje. Jei parduotuvėje krenta ant žemės ir isterikuoja taip pat vertėtų nekreipti dėmesio, aišku jei vaikas tokiu būdu nurimsta, bet neleisti jam gauti tai dėl ko jis krito ant tos žemės, nes jei vieną kartą nusileisite - privalėsite ir kitą kartą tą patį padaryti, nes kitu atveju bus dar didesnis emocijų protrūkis. Svarbu išlikti nuosekliems ir visada laikytis tų pačių principų. smile.gif
VytautasSt
pas pazystama tai mazoji kai oziuodavosi galva i siena dauzyt pradedavo biggrin.gif
Vegas
QUOTE(VytautasSt @ 2009 04 15, 12:52)
pas pazystama tai mazoji kai oziuodavosi galva i siena dauzyt pradedavo  biggrin.gif
*

Mano mažius ir būdavo krenta ant žemės ir galvą daužo ir taip buvo kokius 3 kartu, dabar tai jei kas nepatinka tai gulas ant pilvo guli ir rekia, mes nekreipem dėmesio bet jis vistiek ir toliau taip daro.
Neringa25
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 04 14, 22:20)
Pas mus tas pats prekybos centre.Kazkaip jis itin nepalankiai veikia vaiku nervu sistemai.. g.gif tevu,beabejo, taip pat .O jei mazylis dar isgirs kur saukianti vaikuti,tai ir pradeda saukti-"prisisaukti pokalbiui".Sustoti ilgeliau neimanoma,nes prasideda spardymasis,vezimelio purtymas-"vaziuokim!".Na,bobuciu as nepastebiu.. rolleyes.gif
Bet i parduotuve be vyro nebevaikstau.Jis vezina maziuka,o as renku prekes smile.gif
Siaip dar padeda koks dziuveselio davimas pagriauzti,buna kuo uzsiimti mazyliui,maziau sukauja... biggrin.gif
*

Gal tos bobulės taip nepultų, jei ne tas kraupus spiegimas. Nes atrodo, kad tikrai kažkas baisaus nutiko doh.gif Ir iš kur toksai balselis doh.gif doh.gif doh.gif
ciuke
O gal jums iseitu kada demonstratyviai iseiti vienai i parduotuve, vaikui pasakant, kur einate, bet ji paliekant su teciu namie, kad vaikas aiskiai suprastu, kad del tokio jo elgesio paskutini karta parduotuveje, jis tikrai su jumis ten nebeis. O kita syki vel bandyti eiti kartu.... g.gif

Neringa25
QUOTE(laisla @ 2009 04 15, 14:33)
Tai  2-3 metų krizė - sudėtingas laikotarpis ir tėvams ir vaikams.
Svarbu išlikti nuosekliems ir visada laikytis tų pačių principų. smile.gif
*

Krizė prasidėjo nuo 1 metų, nesibaigia iki šiol... Mes laikomės principų, bet jis taip pat biggrin.gif
Kartą taip trenkė su nosim į grindis, kad pasileido kraujas. Nosis akyse pamėlynavo, teko greitai važiuoti į ligoninę. Ir vis tiek tranko, jei grynai užsispiria ko doh.gif
Aš kenčiu ir laukiu kol išaugs, po žiaurių cirkų kartais paimu raminančių smile.gif
elenuxus
Oi kokia aktuali tema.Prasidejo ir mum oziai.Siaip rami mergina, bet kai kazko nori, arba paima ko negalima ir tenka paimti is jos, tai ohoho...Rekia, kartais pradeda riestis.Ypac jei nenori eiti ozius rodo, praso nesti, o jau vaiksto laisvai pati...sunki gi, kai reikia nesioti "isejus pasivaikscioti".Bandom nekreipti demesio, arba prajuokinti, dazniausiai padeda.Tik aplinkiniu demesys nervina - "kokie tevai, jei savo vaiko nuraminti negali"sako karta partduotuvej kazkokia bobelka...tai kad ozius rodo ir rekia, juk nei kas ja musa, nei skriaudzia...oi... doh.gif
Daugiaziede
QUOTE(laisla @ 2009 04 15, 13:33)
Vaikučiai apie antruosius gyvenimo metus pradeda rodyti savo asmneybę, todėl tie ožiukai ir išlenda. Mamos dažnai pasimeta, nebežino kas atsitiko su jų vaikeliu. Bet reikia apsišarvuoti kantrybe ir laukti kol praeis. Vaikas tuo metu bando ribas. Kiek jūs jam leisite šiuo periodu tiek jis elgsis. Todėl labai svarbu tėvams išlikti ramiems, nepasiduoti mažųjų bandymams. Tai  2-3 metų krizė - sudėtingas laikotarpis ir tėvams ir vaikams.
Kaip čia jau ir buvo rašyta, svarbu stengtis nekreipti dėmesio ir išlikti ramiems, bet nepamirškite, kad kiekvienas vaikas individualus ir jei vienas nurimsta jei niekas nekreipia dėmesio - kitam tai gali nepadėti ir teks ieškoti kitų būdų.
Į parduotuvę vaikus vestis būtina, nes tokie dalykai skatina jų socializaciją, vaikas ugdomas, jis privalo matyti ką veikia suaugusieji kasdieninėje veikloje. Jei parduotuvėje krenta ant žemės ir isterikuoja taip pat vertėtų nekreipti dėmesio, aišku jei vaikas tokiu būdu nurimsta, bet neleisti jam gauti tai dėl ko jis krito ant tos žemės, nes jei vieną kartą nusileisite - privalėsite ir kitą kartą tą patį padaryti, nes kitu atveju bus dar didesnis emocijų protrūkis. Svarbu išlikti nuosekliems ir visada laikytis tų pačių principų. smile.gif
*

Si knygine pedagogika aisku grazi ir tiksli.Bet visgi tai sausa taisykle,kuriai realus tiesioginis pritaikymas,nuoseklumas sunkiai gaunasi. O ypac islikti ramiems,kai maziukas tarkim be paliovos rekimu ir rankomu mostais vis bando ribas ir pavargusiu,issekusiu tevu paskutinias jegas smile.gif Tikekimes,ne kantrybe.. rolleyes.gif
pukuotukas
mano panelyte kelis karts bande ir riestis ir kristi reikalauti , trypiti kojomis bet as tiesiog eidavau i kita kambari , ji ateina is paskos , as vel isienu , jei jau nesiramindavo tada paimdavu koki daikta ir nukreipdavau tema ...aciu dievuj parduotueje kolkas viskas patinka ir isteriju nebuvo, pastaruoju metu oziuku beveik nera bet mum tik 1 m dar viskas pres akis rolleyes.gif
Ausriuxs
Sveikos mamytes

Oi oi ir mus oziukai uzpuole ir dar kokie blink.gif Kad pats pyktu tai dar nieko, uzdarau i kambari ir praeina, bet dabar mustis pradejo ir taip zviegia, kad neimanoma namie buti. Patarkit mamytes kaip musimasi isgyvendint verysad.gif Supyksta kartais visai be priezasties, neleidzia pamperso pakeist pavyzdziui, pradeda draskytis, laiko rubus ir t.t. Viska su vyru bandom ir graziai aiskinam, kad mustis negalima ir pabaru, bet neklauso ir viskas.
elenuxus
QUOTE(Ausriuxs @ 2009 04 17, 17:38)
Sveikos mamytes

Oi oi ir mus oziukai uzpuole ir dar kokie  blink.gif  Kad pats pyktu tai dar nieko, uzdarau i kambari ir praeina, bet dabar mustis pradejo ir taip zviegia, kad neimanoma namie buti. Patarkit mamytes kaip musimasi isgyvendint  verysad.gif Supyksta kartais visai be priezasties, neleidzia pamperso pakeist pavyzdziui, pradeda draskytis, laiko rubus ir t.t. Viska su vyru bandom ir graziai aiskinam, kad mustis negalima ir pabaru, bet neklauso ir viskas.
*

Tai palikite viena per toki "ispuoli"jei yra galimybe.Musiske irgi kartais tetis kambary uzdaro patupdes i lovyte.Po minutes kaip pauksciukas laukia, tyli rami.Sedi ir zaidzia sau, atrodo oziuku kaip nebuta.
Daugiaziede
QUOTE(Ausriuxs @ 2009 04 17, 17:38)
Oi oi ir mus oziukai uzpuole ir dar kokie  blink.gif  Kad pats pyktu tai dar nieko, uzdarau i kambari ir praeina, bet dabar mustis pradejo ir taip zviegia, kad neimanoma namie buti. Patarkit mamytes kaip musimasi isgyvendint  verysad.gif Supyksta kartais visai be priezasties, neleidzia pamperso pakeist pavyzdziui, pradeda draskytis, laiko rubus ir t.t. Viska su vyru bandom ir graziai aiskinam, kad mustis negalima ir pabaru, bet neklauso ir viskas.
*

Ir gi buna,kad rankytem ima mosuotis,kai kada mustis,ypac tetei per akinius(vienus jau sulauze doh.gif ).Tokiu atveju as sugriebiu rankyte,rimtai ir itin grieztai ziuriu i akis ir sakau,kad man tas nepatinka ir pasisalinu nuo mazylio,palieku ji viena.Padeda:susigesta,pasijunta kaltas,aprimsta... smile.gif
Kai reikia keisti sauskelnes,taip pat daznai tenka nuoga gaudyti.Bet cia ir grieztai elgiuosi:pasiguldau pasigavus,tvirtai laikau ir darau kas reikia.Siaip dazniausiai kai keiciu,demesi patraukiu i daineles,visokius gyvunu garsus:"kaip gaidelis sako?-kakarekuu,o sunelis?-au au ir pn...smile.gif tai nurimsta,suklusta,klausosi smile.gif
Oresta3
Sveikos, oi kokia pazystama tema, kazkaip neuzkliudavo man tie oziai, paburzgia ir nustoja, bet cia nuvaziavom i parduotuve ir pamate didele masina, na ir prasidejo, nors tu vietoj nusisauk, isterika tokia pakele, kai pasakem kad masinos nepirksim, klyke per visa prekybcenry, net suprakaitavo visas, bandem nuo masinos nuveti, kur tau krenta ant zemes ie spardos, siaubas, atrodo visi zmones ziuri, o vaikas klykia, baigesi tuo, kad MB isnese visa apsiverkusi besispardanti is pardes, o as uzmokejau uz pirkinius ir parejau veliau doh.gif tokiu oziu dar neteko matyt, nes anksciau tai jei ko uzsioziuoja pasakau kad eitu rekti i virtuve, nueina, uzsidaro verkia, po to ateina sypsos, kibina, viskas ok. O va viesoj vietoj oziai didziule problema doh.gif
zioga
Pas mus irgi krenta ant zemes ir spardosi ir klykia. Bet dabar dar atsirado viena elgesio problema: musasi jei ko nenori. Musasi taip kad su rankom duoda i veida ir kartais ne blogai kliuva ir mamai ir teciui ir auklei. Sakom kad taip negalima, duodu per rankas, barame. Nezinau kodel taip pradejo elgtis ir ka reiktu daryt... verysad.gif
toscana
QUOTE(zioga @ 2009 04 17, 21:30)
Pas mus irgi krenta ant zemes ir spardosi ir klykia. Bet dabar dar atsirado viena elgesio problema: musasi jei ko nenori. Musasi taip kad su rankom duoda i veida ir kartais ne blogai kliuva ir mamai ir teciui ir auklei. Sakom kad taip negalima, duodu per rankas, barame. Nezinau kodel taip pradejo elgtis ir ka reiktu daryt... verysad.gif
*

Aš kaip sakoma, ne psichologas, bet man kažkodėl atrodo, kad vaikui tai kaip žaidimas. Jis mušasi, jūs jam atgal, jis vėl ir gaunasi užburtas ratas.
Maniškis buvo pradėjęs kandžiotis ir muštis kartais (dabar jau retai) noras užeidavo. Bet aš jį sustabdydavau ir aiškindavau, kad taip daryti negalima, kad mamai skauda. Nu nežinau man padeda unsure.gif
Maniškis mėnesiu jaunesnis.
zioga
Nelabai zaidzia, jis buna piktas. Aiskinu ir as, o kaip nauja buda pabandziau duoti per rankas. Aiskinimas kaip zirniai i siena, o sudavus pradeda verkti ir dar labiau draskytis nesiduoti aprengiamam. Dazniausiai musasi kai pakakoja ir reikia pamperi pakeisti. Nepatinka jam si procedura.
As tai kantrybes neturiu, bet aukle tai tikrai ji daug aiskina moko, bet ir ji nesusitvarko. doh.gif
toscana
Pas mus irgi buvo momentas, kai pamperso uždėjimas buvo lygus kovai, bet pastebėjau kad kuo labiau aš nervinuosi, tuo labiau mes nesusikalbam. Pyksta vaikas, pykstu aš, o finale abu įraudę, o pampersas taip ir neuždėtas. Paskui pradėjau ramiai, ramiai su juo kalbėt kai dedu pampersą, kad va tuoj užsidėsim ir eisim žaist. Neleidžiu sau pykt ir nervuotis. Bent jau maniškis kai mato kad aš rami ir nesiruošiu su juo kariaut ir pats labai greit nurimsta. Nebelieka stimulo.
zioga
QUOTE(toscana @ 2009 04 17, 23:59)
Pas mus irgi buvo momentas, kai pamperso uždėjimas buvo lygus kovai, bet pastebėjau kad kuo labiau aš nervinuosi, tuo labiau mes nesusikalbam. Pyksta vaikas, pykstu aš, o finale abu įraudę, o pampersas taip ir neuždėtas. Paskui pradėjau ramiai, ramiai su juo kalbėt kai dedu pampersą, kad va tuoj užsidėsim ir eisim žaist. Neleidžiu sau pykt ir nervuotis. Bent jau maniškis kai mato kad aš rami ir nesiruošiu su juo kariaut ir pats labai greit nurimsta. Nebelieka stimulo.
*

Tiesa. Bet buna kad pasakai einam pamperi pasikeisti, kaku padarei smirda kelnytes ir duoda su ranka i veida blink.gif
toscana
QUOTE(zioga @ 2009 04 17, 22:18)
Tiesa. Bet buna kad pasakai einam pamperi pasikeisti, kaku padarei smirda kelnytes ir duoda su ranka i veida  blink.gif
*

Nu net nežinau, ką ir patart. Tiesiog nepasiduot emocijoms ir ramiai aiškinti, aiškinti, aiškinti unsure.gif Labai linkiu, kad pavyktų susitvarkyt su šitais pykčiais 4u.gif
Ausriuxs
Zioga kaip tai panasu i musu atveji, nu siaubas, kai pakakoja tai sauskelnes pakeisti didziausia problema doh.gif draskosi, musasi, verkia netgi ir jokios kalbos nepadeda. Na mano berniukas 2m ir 1 men. ir jis nekalba dar praktiskai, tai susitarti su juo neimanoma. Jis negali pasakyti kas jam nepatinka ar ko jis pyksta ir jam vaikui matyt dar tas streso prideda amziaus krizes laikotarpiu. Taip laukiu kol prakalbes ax.gif
Uodegyte
musiskis ir ant zemes krisdavo ,krisdamas ir uzsigaudavo,netgi save musdavo,o db truputi paaugo 2,4 m tai zviegia baisiausiai doh.gif
Teja 2
Oi kaip pažįstama problema,mano mažiukei didžiausia problema pareiti iš kiemo,kai reikia pareiti tai tokie ožiukai blink.gif ,pradeda klykti baisiausiai,net pamėlsta ir neatgauna kvapo nuo riksmo,o kai vargais negalais parsineši namo,tai tuomet negali pamperso pakeisti,draskosi kaip kačiukas.Nebežinau ka ir bedaryti verysad.gif
little bear
Sveikos 4u.gif
Mus ir kamuoja ožiukai... namie dar susitariam. bet daržely tai sudėtinga doh.gif auklėtoja sako, kad atiminėja žaislus iš kitų nors pats turi kuo užsiimti. jei neleidžia tai isterija doh.gif doh.gif ir valgant, jei ne jam pirmam paduos lėkštę, tai atims iš kito verysad.gif taip tai ramus vaikas, bet užeina tokie momentai, tai ojojoi blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Teja 2 @ 2009 04 18, 21:11)
Oi kaip pažįstama problema,mano mažiukei didžiausia problema pareiti iš kiemo,kai reikia pareiti tai tokie ožiukai  blink.gif ,pradeda klykti baisiausiai,net pamėlsta ir neatgauna kvapo nuo riksmo,o kai vargais negalais parsineši namo,tai tuomet negali pamperso pakeisti,draskosi kaip kačiukas.Nebežinau ka ir bedaryti verysad.gif
*

maniškis net į mūsų gatvę įvažiavus pykti pradeda, iš kiemo grįžti kartais sudėtinga, bet sakau "einam pažiurėt kur tetis", " kur tavo mašinytė, "einam pažiūrėt", o jei nepadeda, tai pradedam skaičiuot laiptus, dainuojam ir pan.
Zuoga
Sveikos 4u.gif

Pas mus irgi panasiai, tik kolkas nekrenta ant zemes, bet kojytes trypia. doh.gif
Numenor
QUOTE(zioga @ 2009 04 17, 22:30)
*

Manau, per rankytes tikrai musti nereikia, bus tik blogiau nuo to. Jei musiskis ( jis, tiesa, beveik metais vyresnis) bando mustis, arba ramiai nueinu, kad vienas pabutu ir apsiramintu, arba jei stipriau uzgauna, eina ant "neklauzadu laiptelio" pasedeti, paskui atsipraso. Zinoma, ne visada iseina ramiai viska susitvarkyti, ir as uzpykstu, bet duoti atgal tikrai,manau, negalima.
Zuoga
QUOTE(Numenor @ 2009 04 19, 12:25)
bet duoti atgal tikrai,manau, negalima.
*

Ir as taip manau, kad atgal duodami teveliai vaikuciams taip nieko neisspres schmoll.gif
Maitė
Panasi problema ir mus pradeda pulti. As tikrai zinau del ko oziukai atsiranda-vaikai visur ir visada turi tureti remus. Ju laikytis turi visi suaugusieji, gyvenantys kartu su juo. Ypac problemu kyla, kai vienas leidzia ka nors vaikui, kitas ne, kai viena diena leidzia, kita jau ne ir pan.
Vyresniu vaiku oziukams suvaldyti puikus budas -elgtis kaip ir jie (kalbu ne apie musimasi). Pvz. griuti ant zemes ir saukti. Aisku, ne kiekvienas suauges ta daryti isdris, ypac parduotuvej.
Na, aisku, kantrybe, kantrybe, kantrybe...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.