Odilija5
2010 06 08, 22:09
Tikrai pritariu Rytinei-kavai. Kiekvienas statytojas turi savo teorija, ir ji atrodo tokia rimta. Reikia pačiam pasiskaitinėti, kad turėti nors kokį supratimą apie karkasinį namą. Bet tas galioja visom statybų rūšim. Mokam mes nemažai už darbą, atskirai kaina nelabai išsiskaido, nes darbai kompleksiniai - nuo pamatų iki stogo dengimo, langų dėjimo. Bet patys, savo rankom tikrai nebūtume statę. Išvis labai viliojo ir skydinio namo atvežimas - namas atsiranda per kelias dienas. Toliau lieka tik vidaus apdaila. Bet turim savos medienos, reikėjo ją išnaudoti.
QUOTE(Odilija5 @ 2010 06 08, 22:09) Mokam mes nemažai už darbą, atskirai kaina nelabai išsiskaido, nes darbai kompleksiniai - nuo pamatų iki stogo dengimo, langų dėjimo. Bet patys, savo rankom tikrai nebūtume statę. Išvis labai viliojo ir skydinio namo atvežimas - namas atsiranda per kelias dienas. Toliau lieka tik vidaus apdaila. Bet turim savos medienos, reikėjo ją išnaudoti.  As neturejau omeny, kad savo rankom statyti  . Tik manau susirandant darbininkus patiems, kiekvienai darbu stadijai, tikrai sutaupoma  . O pamatai, sienos ir stogas, tai tik maza dalis ir kad skidinio namo sienos atsiranda per kelias dienas, tai irgi tik maza pradzia  . Visi sake, palaukit ieisit i namo vidu, na dabar as jau matau, ka visi turrejo omeny ta sakydami
Odilija5
2010 06 08, 22:41
Negasdink  O kada jūs įėjote į vidų? Šią visą žiemą apdailą darėte? Ir pavasarį? Bandau skaičiuotis, nes sakei statotes nuo anų metų gegužės. Jau bijau tada.
QUOTE(Odilija5 @ 2010 06 08, 22:41) Negasdink  O kada jūs įėjote į vidų? Šią visą žiemą apdailą darėte? Ir pavasarį? Bandau skaičiuotis, nes sakei statotes nuo anų metų gegužės. Jau bijau tada.  Gruodi mes betono neissipylem ir darbai sustojo per ziema ..... Darbininkai dar vasaros gale stoga blogai padare buvo, tai ieskojom kas taisys 3 sav ir tada dar 3 sav. taisymas vyko. Bet uzsitese darbai daugiausiai del saltos ziemos. Siaip metu namui pilnai uztenka, jei visa laika kazkas vyksta. Na bet musu ir namas truputi didesnis nei standartinis, gal dar del to mums pilnam isbaigimui gausis 1.5 metu viso (su visais trukdziais darbams), o ir dabar brigadu kruvu nesamdom, nes viskas i pinigus atsimusa. Bet jau spirgu kaip laukiu finiso, nes jis jau matosi
Knopkute3
2010 06 08, 23:32
Oi, isivaizduoju Rytine Kava kaip bus gera naujuose erdviuose namuose  Tik, va viena taisykle, kad namui visada reikalingos investicijos  Darai, darai ir galo nesimato, bet kita vertus daraisi sau  )) Gal daugiau galit suteikti info, ko reikia, kad namas butu gerai pastatytas Papildyta:Ir beje nerandu pirmosios temos paie karkasinius namus ;(
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 08, 23:32) Oi, isivaizduoju Rytine Kava kaip bus gera naujuose erdviuose namuose  Tik, va viena taisykle, kad namui visada reikalingos investicijos  Darai, darai ir galo nesimato, bet kita vertus daraisi sau  )) Gal daugiau galit suteikti info, ko reikia, kad namas butu gerai pastatytas Papildyta:Ir beje nerandu pirmosios temos paie karkasinius namus ;( Investicijos aisku reikalingos, tik vieni ta pati gali pastatyti uz viena suma, kiti uz kita, nenukenciant kokybei. Kad gerai pastatyt, reik daug dometis paciam, kodel taip, o ne kitaip. Zodziu galvos skausmas DIDELIS  . Mastem grindis daryt ar medines ar betono, visgi betono darem. Kaip kiti uz, o kiti pries sildomas grindis miegamuosiuose, tai mes abu variantus darem  , na jei jau labai blogai bus grindinis, tai radiatoriui atsivedem vamzdzius  . Buvau idejus i supermama, statybu eigos foto, tai iskart gavau komentaru, kad virs langu saramos blogai padarytos, tai MB info ieskojo ir teko visus langus ardyt  . MB sake kad osb ant sienu nedetu antra karta  (o nuomoniu del to yra visokiu). Siaip as daug nezinau, o jau kazka ir pamirsus, o MB kamantinet nebenoriu, nes grizta nusikales kasdien juodai
Karkasinis namas iki raktu pastatomas per puse metu. Jei darant paciam ar esant kazkokioms prastovoms gaunasi ilgiau.
biesas66
2010 06 09, 07:45
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 08, 23:24) As neturejau omeny, kad savo rankom statyti  . Tik manau susirandant darbininkus patiems, kiekvienai darbu stadijai, tikrai sutaupoma  . O pamatai, sienos ir stogas, tai tik maza dalis ir kad skidinio namo sienos atsiranda per kelias dienas, tai irgi tik maza pradzia  . Visi sake, palaukit ieisit i namo vidu, na dabar as jau matau, ka visi turrejo omeny ta sakydami  Seip,neskaiciuojant pamatu,suregzti skydini nama iki raktu,uztenka dvieju menesiu trim zmogiukam. Aisku su paprasta apdaila Elektra santechnika atskirai. 150 m2
Knopkute3
2010 06 09, 08:29
niu ka reik inirtingai narsyti internete ir ieskoti info apie karkasiniu namu statyba  , o tai palyginus su Jumis esu dar visai zalia Ar realu pasistatyti 100 kv. nama, visi iprate statyti didziausius namus  ? Labai mazai projektu radau tokio dydzio namukui
Knopkute3
2010 06 09, 08:53
isziurejau visas temas ir niekaip neradau pirmosios temos apie karkasinius namus  (( Taip noretusi, kad pakomentuotu ir pasidalintu info mamytes apie jau pastatytus ju namukus, bei viena kita nuotraukyte  ir apie firmas, kurios state.
QUOTE(Dario @ 2010 06 09, 06:24) Karkasinis namas iki raktu pastatomas per puse metu. Jei darant paciam ar esant kazkokioms prastovoms gaunasi ilgiau. Jei brigada, kuri viska daro iki raktu tai jo. O kai pats samdai pavienius darbininkus, tai kiekviena stadija uzsitesia ir realiai gaunas metai. QUOTE(biesas66 @ 2010 06 09, 07:45) Seip,neskaiciuojant pamatu,suregzti skydini nama iki raktu,uztenka dvieju menesiu trim zmogiukam. Aisku su paprasta apdaila Elektra santechnika atskirai. 150 m2 Tik nepamirskim, kad kelis menesius ta skydini karkasa gamykloj daro, vietoj to kad ji darytu vietoj, ai, toks cia ir laiko taupymas  . Ir nesuprantu as to iki raktu  , nes duris su raktu mes turim nuo spalio menesio  . O apdaila, elektrika ir santechnika ir sueda daugiausiai darbo juk  . Pagaliukus sustatyt daug laiko tikrai nereikia, jei ta norejei pasakyt. QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 08:29) niu ka reik inirtingai narsyti internete ir ieskoti info apie karkasiniu namu statyba  , o tai palyginus su Jumis esu dar visai zalia Ar realu pasistatyti 100 kv. nama, visi iprate statyti didziausius namus  ? Labai mazai projektu radau tokio dydzio namukui  Ka turi omeny ar realu? Tai koki nori, toki statai  . O individualaus projekto nenorit? Kaip suprantu tik projekto ieskot, tai statyba pradet turetumet pavasari, daug laiko turrit domejimuisi karkasiniu namu statyba Papildyta:QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 08:53) isziurejau visas temas ir niekaip neradau pirmosios temos apie karkasinius namus  (( Taip noretusi, kad pakomentuotu ir pasidalintu info mamytes apie jau pastatytus ju namukus, bei viena kita nuotraukyte  ir apie firmas, kurios state. Istrinta negalletu but, gal moderatores paklausk
Knopkute3
2010 06 09, 09:56
Galiu pasakyti, kad labai grazus Jusu namukas, liuks. Ir as nekantrauciau i toki isikelti, o kiek pas jus kvadratu? Papildyta:Kadangi esu dar prie naujoku, tad nelabai zinau, kur surasti ta moderatore
kaip grazu ir smagu, kad esat jau finiso tiesiojoj
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 09:56) Galiu pasakyti, kad labai grazus Jusu namukas, liuks. Ir as nekantrauciau i toki isikelti, o kiek pas jus kvadratu? Papildyta:Kadangi esu dar prie naujoku, tad nelabai zinau, kur surasti ta moderatore  Aciu  . Namo isplanavima pati paisiaus, fasada sudeliojau is susirinktu pavyzdziu is isnterneto ir architektei rodziau, kad iejimo noriu tokio, stogo tokio. Garazo irgi norejau pasukto taip  . Terasos norejau sone, kad matyt ir namo prieky, o ne kad terasa uz namo. Pradejau piestis projekta nuo 200 kvadratu, o dabar turim 350 kvadratu, o jei isnaudotume mansardoj visus plotus, tai ir virs 400 butu, tik jau nebereikejo mums tiek. O jums 100 kvadratu tai isvis nesunku, nes bus pamatas kvadratas, o viduj galesit gi pertvarines sienas kaip norit keist eigoj, langu angas keist darbu angoj. As buvau uzsinorejus kad man langu puse didintu, tai perdaryt lengviau nei blokeliai sudeti butu... O moderatorei cia parasyk asmenine zinute, nors ji pasikeitusi, bet gal zino kaip rast tema, nes as irgi neradau, o istrint negalejo manau http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showuser=101416QUOTE(Gema @ 2010 06 09, 09:58) kaip grazu ir smagu, kad esat jau finiso tiesiojoj  Oi, zinok, tikrai
Knopkute3
2010 06 09, 10:16
Noretusi didesnio, bet va vis kas atsiremia i pinigelius, tad toki maziuka ir reiks planuotis
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 10:16) Noretusi didesnio, bet va vis kas atsiremia i pinigelius, tad toki maziuka ir reiks planuotis  Tu pasipaisyk ant lapo namo plotus. As emiau sasiuvinio 4 kvadratukus kaip 1 metra ir braiziaus 9 menesius  , kol galvau norima rezultata. Nemanau, kad tilpsit i 100 kvadratu, juk nesinori namo kaip buto dydzio  , o ir voniu 2 noresis ir katiline bus ir t.t. Pazystami ziema isikele i karkasini 170 kvadratu, tai isleido 250 tukst. su voniom, virtuviniu, zidiniu, tik kazka is darbu patys dare, vata dejo, lauko dailylentes. (savo namo foto istrinu, nenoriu palikt  ).
Knopkute3
2010 06 09, 10:33
Gerai, istrink, dekui, kad pasidalinai siuo groziu Niu reiks pradet braizytis, nors man su braizyba ir visais skaiciavimais, plotais kambariu nelabai sekasi, ale Mes linke pasinaudoti Bukra firmos variantu , ten su sklypu is kart, tik pagal ju aprasymus statybos nezinau ar uztenka tu sildinimo medziagu, nes nelabai dar gaudausi
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 10:33) Gerai, istrink, dekui, kad pasidalinai siuo groziu Niu reiks pradet braizytis, nors man su braizyba ir visais skaiciavimais, plotais kambariu nelabai sekasi, ale Mes linke pasinaudoti Bukra firmos variantu , ten su sklypu is kart, tik pagal ju aprasymus statybos nezinau ar uztenka tu sildinimo medziagu, nes nelabai dar gaudausi  Neissitrina O ka cia skaiciuot, va tamburui tiek metru ant tiek reikia, dar spintos nepamirsk, voniai reikia tiek ant tiek, nes vonia bus cia, uzims vietos tiek, o gal dar dusas bus, o gal dviguba kriaukle, virtuvei reikia tiek metru, o gal salos nori, kiek cia reikia vaslgomajam stalui, kokio dydzio jis ir kad apeit normaliai, kas kur stoves mazdaug, kolidorius aisku bus. As pripiesiau 3 didelius sasiuvinius, kol galutini varianta gavau. Pagalvok i kuria puse nori langu, as va norejau saliono su terasa kur leidziasi saule vasara. Virtuve i ivaziavima man turejo buti. Vaiku kambariuose, kad butu saule diena. Vonias piesiaus prie namo sienos, kad butu ar langas ar stoglangis. Taip kad pirmyn
Knopkute3
2010 06 09, 10:53
Labai dekui uz naudinga informacija  , apie tavo paminetus kai kuriuos dalykus net nebuvau pagalvojusi va salono su terasa tavo mintis kur leidziasi saule, super isivaizduoju kaip turetu buti grazu. Ta pati isdestyma tai viskas ok, galima pasipaisyneti, bet man sunkiai sekasi su tom kvadraturom, kiek turetu buti vieno ar kito kambario plotas
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 10:53) Labai dekui uz naudinga informacija  , apie tavo paminetus kai kuriuos dalykus net nebuvau pagalvojusi va salono su terasa tavo mintis kur leidziasi saule, super isivaizduoju kaip turetu buti grazu. Ta pati isdestyma tai viskas ok, galima pasipaisyneti, bet man sunkiai sekasi su tom kvadraturom, kiek turetu buti vieno ar kito kambario plotas  Informacijos supermamoj nemazai, tik reik laiko turet, skaityt, konspektuotis  . Tai ziurek kokius kambarius dabar turit, kokio ilgio sienos, o kokiu noretum name. As su metru tasej metus vaiskciojau, matavaus pas draugus sienas, langus, laiptu pakopas  . O tambura pamenu issipiesiau pas uosvius ant zvirkelio ir bandziau zingsniais ziuret, kad nebutu mazas apsisukt ten, net i MB pasikvieciau, kad aiskiau butu ar tilpsim normaliai  , nes daug kur tamburai padaryti ilgi ir siauri, o kai spinta dar kokia atsiranda, tai ir prasilenkti neiseina  . Pasidarem ji 6 kvadratus  , plius ieinama spinta tambure. Apie statybas galeciau pliurpt ir pliurpt, jau apie kitka sneket nemoku  . O kokiam mieste esat? As prie Klaipedos statybininkiu bendrauju, tai ten 1 puslapy esu pririnktos informacijos (patarimu) prirasius, gal pravers: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=596747Mes jau cia apie projektus pradejom  , man atrodo yra temu grynai apie projektus
Knopkute3
2010 06 09, 14:19
vis tiek labai dekui uz apsvietima, sioje srityje mes is Vilniaus, ir deja senoji karkasiniu namu tema istrinta, tad dabar kazkokiu kitu budu reiks susirinkti issamia informacija, kokios sildymo plokstes geriau ir pan.
Odilija5
2010 06 09, 16:43
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 09:29) niu ka reik inirtingai narsyti internete ir ieskoti info apie karkasiniu namu statyba  , o tai palyginus su Jumis esu dar visai zalia Ar realu pasistatyti 100 kv. nama, visi iprate statyti didziausius namus  ? Labai mazai projektu radau tokio dydzio namukui  Aš panašiai kaip Rytine_kava - pirma nusipiešiau visą vidaus išplanavimą (kokių kambarių reikia, į kurią pasaulio pusę kuris), tada viską davėm architektui, o jis jau viską tiksliai supaišė, išorę nupiešė, stogą ir kitas konstrukcijas. Tik aš gal labiau rinkausi išplanavimus internete (ypač padėjo archipelag.lt puslapiukas, ten kokių tik nori yra, galima ir veidrodinį vaidą pasidaryt). Radau artimiausią man planą, perkeliau jį į elementarią "paint" programėlę ir ten jau karpiau, dėliojau. Beje, išėjo nedidukas - 124 kv., tik kai jie visi viename aukšte tai atrodo nemažas. Beje, nebijok kiek didesnio namuko, bendroj namo kainoje tai nelabai atsilieps Skydinį statėsi SM forumietė Raganėlė, jau gyvena porą metų (šiltai ir linksmai). Gali pabandyt jos per a.ž. pasiklausinėti. ji daug pasakodavo Jei bus įdomu per a.ž. pasakysiu kur gali pažiūrėti karkasinių namų Vln.
Knopkute3
2010 06 09, 16:50
QUOTE(Odilija5 @ 2010 06 09, 17:43) Aš panašiai kaip Rytine_kava - pirma nusipiešiau visą vidaus išplanavimą (kokių kambarių reikia, į kurią pasaulio pusę kuris), tada viską davėm architektui, o jis jau viską tiksliai supaišė, išorę nupiešė, stogą ir kitas konstrukcijas. Tik aš gal labiau rinkausi išplanavimus internete (ypač padėjo archipelag.lt puslapiukas, ten kokių tik nori yra, galima ir veidrodinį vaidą pasidaryt). Radau artimiausią man planą, perkeliau jį į elementarią "paint" programėlę ir ten jau karpiau, dėliojau. Beje, išėjo nedidukas - 124 kv., tik kai jie visi viename aukšte tai atrodo nemažas. Beje, nebijok kiek didesnio namuko, bendroj namo kainoje tai nelabai atsilieps Skydinį statėsi SM forumietė Raganėlė, jau gyvena porą metų (šiltai ir linksmai). Gali pabandyt jos per a.ž. pasiklausinėti. ji daug pasakodavo Jei bus įdomu per a.ž. pasakysiu kur gali pažiūrėti karkasinių namų Vln.  Butu labai dziugu, kad parasytumei i az info tik nezinau ar projektuotis viska vienoje ertmeje, ar per dvi (antras aukstas), man grazu ir taip ir taip aciu, mielosios, uz pagalba
Monolituke
2010 06 09, 17:03
[quote=Knopkute3,2010 06 09, 09:29] niu ka reik inirtingai narsyti internete ir ieskoti info apie karkasiniu namu statyba  , o tai palyginus su Jumis esu dar visai zalia Ar realu pasistatyti 100 kv. nama, visi iprate statyti didziausius namus  ? Labai mazai projektu radau tokio dydzio namukui  [/quo  te] Yra tu namuku iki 100 m2 ir su leidimais paprasciau, nera labai imantrus, bet ko kam reikia  zinau Ugna turi, archas Papildyta:QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 09, 11:26) Tu pasipaisyk ant lapo namo plotus. As emiau sasiuvinio 4 kvadratukus kaip 1 metra ir braiziaus 9 menesius  , kol galvau norima rezultata. Nemanau, kad tilpsit i 100 kvadratu, juk nesinori namo kaip buto dydzio  , o ir voniu 2 noresis ir katiline bus ir t.t. Pazystami ziema isikele i karkasini 170 kvadratu, tai isleido 250 tukst. su voniom, virtuviniu, zidiniu, tik kazka is darbu patys dare, vata dejo, lauko dailylentes. (savo namo foto istrinu, nenoriu palikt  ). nei daug mazai m2 kaina 1470 Lt
Knopkute3
2010 06 09, 17:16
kur cia tokios kainos?
Monolituke
2010 06 09, 17:56
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 09, 18:16) Pazystami ziema isikele i karkasini 170 kvadratu, tai isleido 250 tukst. su voniom, virtuviniu, zidiniu, tik kazka is darbu patys dare, vata dejo, lauko dailylentes. 250 000/ 170 = 1470 . Nelygu kokios vonios, zidinys
QUOTE(Monolituke @ 2010 06 09, 17:56) Pazystami ziema isikele i karkasini 170 kvadratu, tai isleido 250 tukst. su voniom, virtuviniu, zidiniu, tik kazka is darbu patys dare, vata dejo, lauko dailylentes. 250 000/ 170 = 1470 . Nelygu kokios vonios, zidinys  Kiek zinau, tai kuo daugiau kvadratu, tuo mazesne suma gaunasi 1 kvadratui, jei taip skaiciuot. Nes bet kuriuo atveju vonios bus 2 tarkim, virtuvinis 1, zidinys 1, paradines durys1, garazo vartai 1, sildymo katilas 1 ir t.t.
biesas66
2010 06 09, 21:12
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 09, 10:12) Jei brigada, kuri viska daro iki raktu tai jo. O kai pats samdai pavienius darbininkus, tai kiekviena stadija uzsitesia ir realiai gaunas metai. Tik nepamirskim, kad kelis menesius ta skydini karkasa gamykloj daro, vietoj to kad ji darytu vietoj, ai, toks cia ir laiko taupymas  . Ir nesuprantu as to iki raktu  , nes duris su raktu mes turim nuo spalio menesio  . O apdaila, elektrika ir santechnika ir sueda daugiausiai darbo juk  . Pagaliukus sustatyt daug laiko tikrai nereikia, jei ta norejei pasakyt. Ka turi omeny ar realu? Tai koki nori, toki statai  . O individualaus projekto nenorit? Kaip suprantu tik projekto ieskot, tai statyba pradet turetumet pavasari, daug laiko turrit domejimuisi karkasiniu namu statyba Papildyta:Istrinta negalletu but, gal moderatores paklausk  As norejau pasakyti kad skydini nama surenki per dvi dienas,trecia diena uzdeti stogo konstrukcija. kai sakau duris iki raktu vadinasi jos stovi duru angoje,apkaltos apvadais. Gamykloje ka jie daro nera svarbu nes tu to nematai ir uzsisakai is anksto. Beto,gamina ne kelis menesius o menesi. Bet ai smulkmena. Bet realiai kai sienos ir visos kitos detales atvaziuoja mes nuztrukome ir ne viena karta apie pora menesiu. Na..cia tik pavyzdys.
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 09, 21:12) As norejau pasakyti kad skydini nama surenki per dvi dienas,trecia diena uzdeti stogo konstrukcija. kai sakau duris iki raktu vadinasi jos stovi duru angoje,apkaltos apvadais. Gamykloje ka jie daro nera svarbu nes tu to nematai ir uzsisakai is anksto. Beto,gamina ne kelis menesius o menesi. Bet ai smulkmena. Bet realiai kai sienos ir visos kitos detales atvaziuoja mes nuztrukome ir ne viena karta apie pora menesiu. Na..cia tik pavyzdys. O ka norejai tuo pavyzdziu pasakyt? Kad tiek pat laiko gamykloj skydini daro kaip ir statybu aikstelej karkasini?
Monolituke
2010 06 09, 21:53
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 09, 22:22) O ka norejai tuo pavyzdziu pasakyt? Kad tiek pat laiko gamykloj skydini daro kaip ir statybu aikstelej karkasini?  karkasinis niekuo nesiskiria nuo monolitinio (salyginai), karkasinis nuo blokinio; gerai cia palyginau, bet statybu budas panasus. Zinau buda, kai karkasini galima tinkuoti. Kam idomu duociau kontaktus
Knopkute3
2010 06 09, 21:57
ui, kaip reikia buti gerai pasikauscius, kad suprasti Jusu kai kurias kalbas
QUOTE(Monolituke @ 2010 06 09, 21:53) karkasinis niekuo nesiskiria nuo monolitinio (salyginai), karkasinis nuo blokinio; gerai cia palyginau, bet statybu budas panasus. Kuria prasme panasus?
biesas66
2010 06 10, 07:44
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 10, 01:07) Nu tu ir uzduodi klausimus ..  Ar cia kad prisikabinti ar noras tikrai suzinoti???? Man tai kazkaip uznesa i nora prisikabinti..
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 10, 07:44) Nu tu ir uzduodi klausimus ..  Ar cia kad prisikabinti ar noras tikrai suzinoti???? Man tai kazkaip uznesa i nora prisikabinti..  Na ziurint is kurios puses paziuresi i ta panasuma. Abu variantai turi pamatus, stogus, bet vat visa kita jau skirtingai: blokeliu sienos viena, o karkaso sienu sumustini apgalvoti kaip darysi - visai kita, kaip idet langus i karkasini jau neklausi pas ta, kas is blokeliu state; kai pilasi betonas reikia izoliuoti plevelem, kad nesiliestu su medziu, ne taip kaip blokeliu name manau; perdangos irgi visai kas kita abiems variantams. Sia minute tiek sove i galva ir prisikabinimas cia ne prie ko Geriau pasakyk, jei zinai, kada geriausia vedziot elektra  . Pas mus dabar deda profilius, tai jei gerai suprantu, ant vienos sienos puses des profilius ir gipsa ir vata i siena, o is kitos puses des profili, o gipsa uzdes kai suvedzios laidus. Kazkaip sumaltai paaiskinau, bet gal suprasi
biesas66
2010 06 10, 11:38
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 10, 11:58) Na ziurint is kurios puses paziuresi i ta panasuma. Abu variantai turi pamatus, stogus, bet vat visa kita jau skirtingai: blokeliu sienos viena, o karkaso sienu sumustini apgalvoti kaip darysi - visai kita, kaip idet langus i karkasini jau neklausi pas ta, kas is blokeliu state; kai pilasi betonas reikia izoliuoti plevelem, kad nesiliestu su medziu, ne taip kaip blokeliu name manau; perdangos irgi visai kas kita abiems variantams. Sia minute tiek sove i galva ir prisikabinimas cia ne prie ko Geriau pasakyk, jei zinai, kada geriausia vedziot elektra  . Pas mus dabar deda profilius, tai jei gerai suprantu, ant vienos sienos puses des profilius ir gipsa ir vata i siena, o is kitos puses des profili, o gipsa uzdes kai suvedzios laidus. Kazkaip sumaltai paaiskinau, bet gal suprasi  kada vedzioti elektra? ktada kada elektrikam patogiau  tai gerai,paliksite vienos sienos puse atvira,elektrikai tures priejima ir viskas.
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 10, 11:38) kada vedzioti elektra? ktada kada elektrikam patogiau  tai gerai,paliksite vienos sienos puse atvira,elektrikai tures priejima ir viskas. Aciu, kadangi MB jau pats viduj darbuojas su sienom, tai galvojau pasitikslinsiu, nes kita kart patiems atrodo taip, o is tikro gali but kitaip Tik galvoju, elektrikai prieis vienoj pusej, o kaip, jei kitoj pusej sienos rozetes, jungikliai, tai jiems sudeti jau ner priejimo? Kis laidus per vata Ir dar, lyg desim pries gipsa kazkokia plevele  . Kazi, daug kas taip daro  ?
biesas66
2010 06 10, 12:57
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 10, 13:14) Aciu, kadangi MB jau pats viduj darbuojas su sienom, tai galvojau pasitikslinsiu, nes kita kart patiems atrodo taip, o is tikro gali but kitaip Tik galvoju, elektrikai prieis vienoj pusej, o kaip, jei kitoj pusej sienos rozetes, jungikliai, tai jiems sudeti jau ner priejimo? Kis laidus per vata Ir dar, lyg desim pries gipsa kazkokia plevele  . Kazi, daug kas taip daro  ? Pries gipsa dedasi garo izoliacija,tam kad neitu dregme i vata is vidaus. (tai galioja isorinem sienom) Normaliam elektrikui uztenka atidengtos vienos sienos puses. Per akis.
Ihmantas
2010 06 10, 14:13
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 10, 13:57) Pries gipsa dedasi garo izoliacija,tam kad neitu dregme i vata is vidaus. (tai galioja isorinem sienom) Normaliam elektrikui uztenka atidengtos vienos sienos puses. Per akis. visiskai pritariu
Pas mus visose vidinėse sienose - iš abiejų pusių prieš gipsą yra OSB plokštė Lauko taip pat
Knopkute3
2010 06 10, 15:21
Gal gaetu man kas nors tiksliau ir issamiau paaiskinti apie karkainio namo statyba, bandau isigilinti i jusu pastaruosius komentarus, bet nepagaunu galu
sena pažįstama
2010 06 10, 15:35
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 10, 16:21) Gal gaetu man kas nors tiksliau ir issamiau paaiskinti apie karkainio namo statyba, bandau isigilinti i jusu pastaruosius komentarus, bet nepagaunu galu  Aiskinu kaip blondine  : 1. Isigyjat sklypa. 2. Pasidarot projekta namo. 3. Gaunat leidima. 4. Pilat pamatus, laukiat, kol sustings(dvi-trys savaites) 5. Dedat storus, stacius brusus(pagalius), tvirtinat su tvirtinimo detalemis. 6. Dengiat stoga. 7. Griztat prie sienu. Ant isores tvirtinat OSB plokste. Ant jos siltinimo medziaga(putupolistiroli ar akmens vata), plevele, tada plonus bruselius kalat ir dedat isorine apdaila(dailylente ar ka ten sugalvosite, kiti plytom dekoratyvinem apmurija). 8. Pereinat i vidu, nes dabar galit dirbti ir lietui lyjant bei sniegui sningant. Vel siltinimo medziaga, vel plevele. 9. Isvedziojama elektra. Numatomi sviestuvai, rozetes ir kiti paskirstytojai. 10. Dedat vel OSB plokste ir gipsa arba vien gipsa-cia jau jusu pasirinkimas. Namo dezute jau gatava. Viso to galit nedaryti, o samdyti nutuokiancius zmones
Knopkute3
2010 06 10, 15:46
dekui, uz paaiskinima. dabar noreciau pasitikslinti pamatai, turi buti kokie - gręžtinių polių įrengimas, gelžbetoninio rostverko (juostinių pamatų) įrengimas? Taip pat reikalingos pleveles - vėjo izoliacinė plėvelė TYVEC išorinėms sienoms. Koks geriausias stogas is bituminiu cerpiu, skardos ar siferio? Ar uztenka tiek izoliacijos: izoliacija grindims (250 mm), izoliacija stogui (300 mm), izoliacija vidinėms sienoms (100 mm), izoliacija išorinėms sienoms (200 mm) dekui
sena pažįstama
2010 06 10, 16:04
QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 10, 16:46) dekui, uz paaiskinima. dabar noreciau pasitikslinti pamatai, turi buti kokie - gręžtinių polių įrengimas, gelžbetoninio rostverko (juostinių pamatų) įrengimas? Taip pat reikalingos pleveles - vėjo izoliacinė plėvelė TYVEC išorinėms sienoms. Koks geriausias stogas is bituminiu cerpiu, skardos ar siferio? Ar uztenka tiek izoliacijos: izoliacija grindims (250 mm), izoliacija stogui (300 mm), izoliacija vidinėms sienoms (100 mm), izoliacija išorinėms sienoms (200 mm) dekui  Visa sita jums isdestys architektas, kuris darys projekta  Mat yra ten paskaiciavimai ir kokia turi buti stogo danga, ir kokie pamatai, mat tai priklauso dar nuo vietoves, nuo gruntiniu vandenu, smelingumo ir bla, bla, nepamenu visko. Nekvarsinkit sau galvos, geriau ieskokites norimo namo projekto  Nebent norit nudirbti visa architekto darba
Knopkute3
2010 06 10, 16:15
architekto darbo nenoreciau nudirbti, bet sioki toki suvokima noreciau tureti
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 10, 12:57) Pries gipsa dedasi garo izoliacija,tam kad neitu dregme i vata is vidaus. Mes ne garo dejom, o kitokia, nes su garo gaunasi kaip siltnamis. QUOTE(ADA @ 2010 06 10, 14:18) Pas mus visose vidinėse sienose - iš abiejų pusių prieš gipsą yra OSB plokštė Lauko taip pat  O mes tiesiog desim dviguba gipsa. QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 10, 15:21) Gal gaetu man kas nors tiksliau ir issamiau paaiskinti apie karkainio namo statyba, bandau isigilinti i jusu pastaruosius komentarus, bet nepagaunu galu  Cia jau teks paciai aiskintis ir rinktis jums atrodanti geriausia varianta I google ivesk: karkasiniai namai diskusijos (yra ir kitu forumu ir info). QUOTE(Knopkute3 @ 2010 06 10, 16:15) architekto darbo nenoreciau nudirbti, bet sioki toki suvokima noreciau tureti  O as taip lengvai nepasitikeciau architektais  . Jo, nebent eiti pas labai gera, kuris ir kainuoja gerai  . O musu konstrukcine dalis keliose vietose tai tokios pievos buvo  , kad zmogus (kuris konstrukcine dali dare, o ne architekte), turbut supratimo neturi apie staybas  ........... tai mes i projekta isvis neziurim. Beje, dejom bitumines cerpeles ir pamatai pas mus greztiniai.
sena pažįstama
2010 06 11, 05:43
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 10, 22:58) tai mes i projekta isvis neziurim. Patarciau ziureti  Bent vieno cm nuokrypis nuo projekto-ir jus niekada nepriduosit namo, teks architektams moketi is naujo, kad pripiestu nuokrypius
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 06 10, 22:58) O mes tiesiog desim dviguba gipsa. Man asmeniškai gipsas apdailinė plokštė - manau ji nepakeis OSB tvirtumo.
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 06 11, 05:43) Patarciau ziureti  Bent vieno cm nuokrypis nuo projekto-ir jus niekada nepriduosit namo, teks architektams moketi is naujo, kad pripiestu nuokrypius  Oi, pas mus jau darant stoga ir langus kruva nukrypimu  . Turejau omeny, neziurim i projekta, na i visus sumustinius sienu ar grindu......., kiek ko cm. turi but. QUOTE(ADA @ 2010 06 11, 06:44) Man asmeniškai gipsas apdailinė plokštė - manau ji nepakeis OSB tvirtumo.  Sutinku.
admin*1
2010 06 11, 07:43
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|