Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skyrybų metu abiems likę įsipareigojimai bankui
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Socialinių reikalų labirintuose
Pages: 1, 2
Deilina
Sveiki,

Gyvenime niekada nesi apdraustas nuo kai kurių dalykų, kad ir skyrybų. Tiesiog labai įdomu sužinoti kaip kas būna. Esam pasiėmę paskolą 250 000 lt. Paskolos terminas 40 metų. Turtas: bendra jungtinė nuosavybė. Turim mažametį vaiką. Kaip viskas vyksta skyrybų metu, kaip reaguoja bankas jei:

1. Vienas iš sutuoktinių lieka tame bute?

2. Nenori nei vienas iš sutuoktinių likti tame bute?

Kaip dalinami įsipareigojimai?

Labai iš anksto dėkoju už atsakymus.
Medinis
QUOTE(Deilina @ 2009 05 06, 10:51)
Kaip viskas vyksta skyrybų metu, kaip reaguoja bankas jei:

Viskas priklauso nuo banko ir tų sąlygų, kokiomis jūs gyvenate - pajamos, žmonių skaičius, nekilnojamo turto kainos, etc.
Deilina
Dėkui Medini, už atsakymą. Mes paskolą ėmėm per patį kainų pakilimą, kai buvo pačios aukščiausios būsto kainos. Skirtumas tarp kiek kainavo anksčiau ir dabar, drąsiai apie 100 000, o gal ir daugiau, pagal šiandienines kritusias kainas unsure.gif Logiškai mąstant, bankas manau parduoda tą butą, likusį skirtumą ir palūkanas padengia abu bendros jungtinės nuosavybės partneriai (sutuoktiniai) per pusę. Jei kas mėnesį reikia mokėti paskolą 1000 lt., tada po 500 lt kas mėnesį moka kiekvienas. Jei lieka bute vienas iš sutuoktinių, tuomet visus įsipareigojimus perima likęs gyventi tame bute.

Gal aš neteisi, nežinau g.gif Bet kad bankas nepatirs nuostolių, tai manau faktas.
Medinis
QUOTE(Deilina @ 2009 05 06, 11:41)
Logiškai mąstant, bankas manau parduoda tą butą, likusį skirtumą ir palūkanas padengia abu bendros jungtinės nuosavybės partneriai (sutuoktiniai) per pusę. Jei kas mėnesį reikia mokėti paskolą 1000 lt., tada po 500 lt kas mėnesį moka kiekvienas. Jei lieka bute vienas iš sutuoktinių, tuomet visus įsipareigojimus perima likęs gyventi tame bute.

Gal aš neteisi, nežinau g.gif Bet kad bankas nepatirs nuostolių, tai manau faktas.

Bankas gali patirti nuostolius tuomet, jei skolininkai tampa nemokūs. Bet kokiu atveju tai nevyksta greitai, parduoti šiuo metu net ir bankui yra sunku.

O jūs dėl banko rūpinatės ar dėl savęs? Skyrybų metu jūs arba draugiškai suderinsite visus tuos dalykus su banku ir tarpusavyje, arba tai nustatys teismas.

Ir dar... Jei bute lieka vienas iš sutuoktinių, tai tuomet kitas sutuoktinis turėtų gauti kompensaciją - pusę jau sumokėtų įmokų sumos.
Deilina
QUOTE(Medinis @ 2009 05 06, 12:51)
O jūs dėl banko rūpinatės ar dėl savęs? Skyrybų metu jūs arba draugiškai suderinsite visus tuos dalykus su banku ir tarpusavyje, arba tai nustatys teismas.

Ir dar... Jei bute lieka vienas iš sutuoktinių, tai tuomet kitas sutuoktinis turėtų gauti  kompensaciją - pusę jau sumokėtų įmokų sumos.
*

Aišku rūpestis kyla dėl savęs. Tik noriu pasakyti, kad bankas savęs tikrai nenuskriaus ir baisiausia pradėti naują gyvenimą, kažkur išeiti ir dar su didelėm skolom. Realiai tame bute negyvensi, o mokėsi bankui kaip priklauso. Savaime suprantama, prieš imant paskolą reikia pagalvoti apie tai, kad gali visko nutikti. Kartais gyvenime, nežinai kaip geriau pasielgti, o paskui nudegi stipriai.

Tai va, jei lieka vienas iš sutuoktinių bute, viskas daug paprasčiau. Tai antrai pusei kuri išeina, tokiu atveju rojus, nes nukrenta banko našta. Ir kiek teko girdėti ne taip paprasta tam likusiam. Ta prasme, kad vyksta perskaičiavimai iš banko pusės-žiūri į algą ir turi likti kažkiek pragyvenimui. Labai realus variantas, kad jo algos gali neužtekti paskolos išmokėjimui.
Medinis
QUOTE(Deilina @ 2009 05 06, 12:00)
Ir kiek teko girdėti ne taip paprasta tam likusiam. Ta prasme, kad vyksta perskaičiavimai iš banko pusės-žiūri į algą ir turi likti kažkiek pragyvenimui. Labai realus variantas, kad jo algos gali neužtekti paskolos išmokėjimui.

Žiūrėti mano pirmą žinutę šioje temoje.
Deilina
QUOTE(Medinis @ 2009 05 06, 13:12)
*

blush2.gif 4u.gif rolleyes.gif
Papildyta:
Dar būčiau labai dėkinga, jei parašytų kas konkrečiai su tuom susidūrė, praėjo visą tą nemalonią procedūrą ir kaip išsisprendė viskas notworthy.gif 4u.gif
Jupi
Šiaip tai bankai neskuba visų įsipareigojimų perkelti vienam sutuoktiniui ant pečių. Nepaisant to, kad turtas bankui įkeistas, ir kas gyvens tame bute... Todėl, kad kai lieka tik vienas skolininkas, padidėja dvigubai rizika, kad jis taps nemokus. Bijau ką iš anksto prognozuot, bet ko gero bankui paprieštaravus, tas turtas apskritai liks nepadalintas (nes finansiniai įsipareigojimai didesni už dalintino turto vertę), o įmokas sėkmingai mokėsite kartu.
poison
Skyrybų metu dalinamas turtas, nesvarbu kam jis lieka, paskola neperrašoma turto savininko vardu. Jei nemokės buvęs sutuoktinis, bankas reikalaus mokėti bendraskoliui.
Jupi
QUOTE(poison @ 2009 05 07, 01:09)
Skyrybų metu dalinamas turtas, nesvarbu kam jis lieka, paskola neperrašoma turto savininko vardu. Jei nemokės buvęs sutuoktinis, bankas reikalaus mokėti bendraskoliui.
*

nu ne visai taip. Cituoju AT nutartį : "Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad mokėtinų skolų dydis (415 675,12 Lt) ženkliai viršija šalių santuokoje įgyto turto vertę (20 525 Lt), kolegija sprendžia, kad nėra tikslinga sustabdyti nagrinėjamą civilinę bylą. Be to, tai prieštarautų ir teisingumo bei protingumo principams (CK 1.5 str.). Įvertinus šiuos argumentus, kolegija sprendžia, kad ieškovės reikalavimą padalinti santuokoje įgytą turtą pirmosios instancijos teismas atmetė pagrįstai (Lietuvos Aukščiausiojo Teismo 2003 m. birželio 16 d. nutartis civilinėje byloje L. M. v A. M. ir B. L., bylos Nr. 3K-3-705/2003). "
poison
Jupi , tai kaip supratau, turto teismas nedalina? Gali skirtis, tačiau turtas įkeistas bankui lieka bendra buvusių sutuoktinių nuosavybė?
Medinis
QUOTE(poison @ 2009 05 07, 09:53)
Jupi , tai kaip supratau, turto teismas nedalina? Gali skirtis, tačiau turtas įkeistas bankui lieka bendra buvusių sutuoktinių nuosavybė?

Norėčiau pamatyti tokį teismo sprendimą biggrin.gif
Anksčiau taip būdavo, bet dabar - norėčiau pamatyti ...
Aniute
QUOTE(Medinis @ 2009 05 07, 09:11)
Norėčiau pamatyti tokį teismo sprendimą biggrin.gif
Anksčiau taip būdavo, bet dabar - norėčiau pamatyti ...
*

vat man si tema ir aktuali.... vaje... doh.gif ot iklimpau......nei bek nei rek g.gif
Nuelė
QUOTE(Medinis @ 2009 05 06, 12:12)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ale ir nepatingek parasyti... lotuliukas.gif
Jupi
QUOTE(poison @ 2009 05 07, 10:53)
*

Nu turtas tirkai turi būti dalinamas. Ir pasidalinę turtą galit būt įkeisto buto bendrasavininkiais. O tai ar bus perkeltas kreditas ant vieno sutuoktinio pečių, tai manyčiau priklauso tik nuo banko sutikimo, o jie paprastai to nepraktikuoja.
Mabel
QUOTE(Jupi @ 2009 06 22, 08:42)
Nu turtas tirkai turi būti dalinamas. Ir pasidalinę turtą galit būt įkeisto buto bendrasavininkiais. O tai ar bus perkeltas kreditas ant vieno sutuoktinio pečių, tai manyčiau priklauso tik nuo banko sutikimo, o jie paprastai to nepraktikuoja.
*

eina sau...jau isgazdinot mane..mes paskolos labai nedaug turim palyginus, tik 14 000 ..na eisiu pirmadieni i banka ziuresiu ka pasakys!
Nasturcija
Skyrybu atveju dalinamas ne tik turtas, bet ir isipareigojimai. Tai yra padalinat turta kaip norit (jei geruoju skiriates) arba dalina teismas. Atitinkamai ir visas skolas (iskaitant paskolas). Paprastai vienas perima turta kartu su paskola, o kitas dar gali gauti kompensacija, jei turto verte isaugo arba jau dali paskolos grazinino.
ottile
O jeigu skyrybų atveju abu nebenori to buto,nes išsiskyrus nei vienas nei antras neišgalėtų mokėti paskolos? blink.gif
Jupi
QUOTE(ottile @ 2009 08 26, 11:10)
O jeigu skyrybų atveju abu nebenori to buto,nes išsiskyrus nei vienas nei antras neišgalėtų mokėti paskolos? blink.gif
*

o perkant butą ne kilo mintis, kad taip gali atsitikti?
Medinis
QUOTE(ottile @ 2009 08 26, 10:10)

Parduodat butą, atiduodat paskolą ir skiriatės sau į sveikatą.
Jupi
QUOTE(Medinis @ 2009 08 26, 14:46)
Parduodat butą, atiduodat paskolą ir skiriatės sau į sveikatą.
*

tai vat, kad šiais laikais pardavus butą, turbūt neišeina paskolos atiduoti, nes butų kainos ženkliai mažesnės
Medinis
QUOTE(Jupi @ 2009 08 27, 07:55)
tai vat, kad šiais laikais pardavus butą, turbūt neišeina paskolos atiduoti, nes butų kainos ženkliai mažesnės

Tai nieko nereiškia. Tokiu atveju parduoda butą, pasidalina likusią paskolos dalį po lygiai, skiriasi, moka skolas ir gyvena sau laimingai.
shokoladasss
QUOTE(Medinis @ 2009 08 27, 09:05)
Tai nieko nereiškia. Tokiu atveju parduoda butą, pasidalina likusią paskolos dalį po lygiai, skiriasi, moka skolas ir gyvena sau laimingai.
*

Lengva pasakyt .O jei nebus iš ko mokėt tų skolų? Jei išeisi,reikės kažkur išsinuomot,mokėt už nuomą,išlaikyt 2 vaikus.. Ką tada daryt???? Padėtis be išeities verysad.gif
Medinis
QUOTE(shokoladasss @ 2009 09 16, 22:29)
Ką tada daryt???? Padėtis be išeities  verysad.gif

Visada yra bent jau dvi išeitys...
Ką daryti... Galit išsiimti individualios veiklos patentą dirbti batų valytoja. Čia jei oficialiai. Jei ne oficialiai - galit būti prostitute.
Jie netinka išeitis dirbti - galit nusižudyt.... Jūs esate laisvas žmogus...
Jupi
QUOTE(Medinis @ 2009 09 17, 00:12)
Ką daryti... Galit išsiimti individualios veiklos patentą dirbti batų valytoja. Čia jei oficialiai. Jei ne oficialiai - galit būti prostitute.
*

oho blink.gif
gal tada jau geriau atiduoti butą bankui...
shokoladasss
QUOTE(Medinis @ 2009 09 17, 00:12)
*

Ir iš kur tokių silpnapročių atsiranda??? doh.gif Jei neturi ką protingo ir normalaus pasakyt,tai geriau išvis patylėk.
Moteris
QUOTE(Jupi @ 2009 09 17, 12:04)
oho  blink.gif
gal tada jau geriau atiduoti butą bankui...
*

bet jei buto vertė mažesnė negu paskola, jūs vistiek liksite skolinga bankui... Ir be gyvenamo ploto...

Tikrai nuoširdžiai užjaučiu atsidūrusius tokioje nepavydėtinoje situacijoje...

O Medinis tiesiog ironizavo. Nepriimkit visko giliai į širdį smile.gif
Medinis
QUOTE(shokoladasss @ 2009 09 18, 19:54)
Ir iš kur tokių silpnapročių atsiranda???  doh.gif Jei neturi ką protingo ir normalaus pasakyt,tai geriau išvis patylėk.

Silpnapročius gimdo motinos. Labai dažnai tai yra paveldima...
Aš jums pasakiau tris išeitis, tuo tarpu jūs sakote, kad išeities neturite. Kadangi už bandymą padėti išvadinote mane silpnapročiu, tai darau išvadą, kad pagalbos jums nereikia. Esama padėtis jus tenkina.
Džiaugiuosi už jus ir ilsėkitės ramybėje.
sanli
na tokia situacija greičiausiai ir mane palies verysad.gif visą tai tai paskaičiusi kaip ir sunerimau,nes paskolą turim paėmę nemažą o ir skirtis taikiai nesutariam verysad.gif tai greičiausiai vienas ar kitas nukentėsim.Parduoti butą būtų neverta, nes nepraėję 3 metai tai dar nemažą sumą reikėtų ir valstybei atiduoti.O dabar krizės laiku bankai tikrai nepasiims to buto o paliks vienam ar kitam mokėti, bent jie turės iš to buto pajamų, nes parduoti tai tikrai yra sunku, o juk bankai tikrai nelaikys jo nenaudojamą
Medinis
QUOTE(sanli @ 2009 09 23, 22:17)
O dabar krizės laiku bankai tikrai nepasiims to buto o paliks vienam ar kitam mokėti, bent jie turės iš to buto pajamų, nes parduoti tai tikrai yra sunku, o juk bankai tikrai nelaikys jo nenaudojamą

Greičiausiai jūs tiesiog neišsiskirsit. Bankas nesutiks "perrašyti" paskolą vienam kuriam, kol nėra išspręsti finansiniai klausimai teismas neišskirs. Taigi esate susituokę su butu.
axa
Parduoti butą būtų neverta, nes nepraėję 3 metai tai dar nemažą sumą reikėtų ir valstybei atiduoti.
*

mokesčius valstybei reikėtų mokėti tik tuo atveju, jei parduodate už didesnę sumą nei pirkote. O jei buto kaina nukritusi - jokių mokesčių mokėti nereikia.
miix
QUOTE(sanli @ 2009 09 23, 23:17)
na tokia situacija greičiausiai ir mane palies verysad.gif visą tai  tai paskaičiusi kaip ir sunerimau,nes paskolą turim paėmę nemažą o ir skirtis taikiai nesutariam verysad.gif tai greičiausiai vienas ar kitas nukentėsim.Parduoti butą būtų neverta, nes nepraėję 3 metai tai dar nemažą sumą reikėtų ir valstybei atiduoti.O dabar krizės laiku bankai tikrai nepasiims to buto o paliks vienam ar kitam mokėti, bent jie turės iš to buto pajamų, nes parduoti tai tikrai yra sunku, o juk bankai tikrai nelaikys jo nenaudojamą
*

Mano situacija labai panasi, tai as bandau tartis, kad kol praeis krize vykdytumem abu isipareigojimus bankui, o veliau galesim parduoti turta, kai rinkos atsigaus. Situacija nepavydetina, todel turi deti pastangas abu. Bankai labai nenori, kad paskola ir turtas pereitu vienam kazkuriam, jiems butinas laiduotojas, kad jeigu kas nutiks bankas neliktu "ant ledo". verysad.gif
nikvik
QUOTE(miix @ 2009 09 24, 10:47)
Mano situacija labai panasi, tai as bandau tartis, kad kol praeis krize vykdytumem abu isipareigojimus bankui, o veliau galesim parduoti turta, kai rinkos atsigaus. Situacija nepavydetina, todel turi deti pastangas abu. Bankai labai nenori, kad paskola ir turtas pereitu vienam kazkuriam, jiems butinas laiduotojas, kad jeigu kas nutiks bankas neliktu "ant ledo". verysad.gif
*

bankai protingi- jie ivertina viska-kuo dirbat, kiek uzdirbat, ar turite kito turto papildomai ikeisti, gal kas gali papilodmai uzh jus laiduoti-tad galvokit, eikit i baka ir tarkites. Sekmes!!!!
Žm@nytė
Sveiki, man irgi įdomi ši situacija,
pvz, sakėt kažkuri kad jei vienas iš sutuoktinių lieka gyventi bute, kitas turi padengti jau įmokėtų įmoku pusę? taip?
bet jeigu tas įmokas mokėjo tik vienas sutuoktinis vią laiką, ir banko sąskaitose aiškiai matosi kas pervedinėjo (uždirbo) pinigus.
ir jei lieka gyventi nemokusis?
ar tas kuris mokėjo gali atgauti visas įmokėtas sumas? ar tik pusę?
ir jei pradinis įnašas (nemaža suma) buvo mokėta irgi iš "mokiojo" sąskaitos?
ar galima išsireikalauti iš kito sutuoktinio tuos pinigus skirybų atveju?

ačiū už atsakymus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(axa @ 2009 09 24, 08:58)
mokesčius valstybei reikėtų mokėti tik tuo atveju, jei parduodate už didesnę sumą nei pirkote. O jei buto kaina nukritusi - jokių mokesčių mokėti nereikia.
*

ačiū, šito nežinojau. mūsų buto vertė kritusi, o dar kiek įkišta į jį... siaubas kai pagalvoji.... doh.gif
tai jei mes parduodam pigiau nei pirkom... tai dar liks taip, kad gražinam paskolą, ir vistiek dar liksime skolingi bankui... nes parduotume jaučiu geriausiu atveju pigiau net nei už tiek, kiek paskolos esam paėmę verysad.gif nu koks šūdc

nors aš parduoti nelinkusi, bet gyventi čia irgi nenoriu.
norėčiau atgauti savo "įkištus" pinigus ir pradėti gyvenimą iš naujo.
Medinis
QUOTE(Žm♥nytė @ 2009 10 10, 12:30)
Sveiki, man irgi įdomi ši situacija,
pvz, sakėt kažkuri kad jei vienas iš sutuoktinių lieka gyventi bute, kitas turi padengti jau įmokėtų įmoku pusę? taip?
bet jeigu tas įmokas mokėjo tik vienas sutuoktinis vią laiką, ir banko sąskaitose aiškiai matosi kas pervedinėjo (uždirbo) pinigus.

Na jei įmanoma įrodyti, kad kiekvienas sutuoktinis mokėjo atskirai už savo maistą, drabužius, paskolas, pramogas, yra saugomi visi čekiai, tai bus įrodyta liudytojų parodymais ir psichiatrų išvadomis... Vis tiek turtas ir įsipareigojimai bus dalinami po lygiai.
Žm@nytė
QUOTE(Medinis @ 2009 10 10, 13:21)
Na jei įmanoma įrodyti, kad kiekvienas sutuoktinis  mokėjo atskirai už savo maistą, drabužius, paskolas, pramogas, yra saugomi visi čekiai, tai bus įrodyta liudytojų parodymais ir psichiatrų išvadomis... Vis tiek turtas ir įsipareigojimai bus dalinami po lygiai.
*

čia keblu, nes šeimą pagrinde išlaikiau aš, po buto pirkimo. MB visai nedirbo, o kiek gaudavo pajamų tai išleisdavo ant auto savo ir savo reikalams... na kartais pirkdavo maisto. bet retai.
čekių jokių nesaugojau, bet mano banko kortelės ataskaitoje matosi mano įplaukos ir mano išlaidos parduotuvėse ir už paskolą.
MB įplaukos labai jau minimalios.
ar tai nebūtų argumentai?

ir kodėl aš neklausiau kad reikia pasirašyti ikivedybinę sutartį doh.gif ot galava doh.gif
Medinis
QUOTE(Žm♥nytė @ 2009 10 10, 13:52)

Ne.
mikasis
Sveikos, motereles... atsiverciau sia tema, nes mano drauge kaip tik eina kryziaus kelius panasioje situacijoje... galiu pasakyti tik tiek, kad jei nerasite pirkejo, kuris duos tiek pinigeliu, kad pasidengtu visa paskola- bankas neduos sutikimo net parduoti buta... nebent turite pinigeliu saskaitoje, kurie padengs skirtuma, arba kita nekilnojama turta, kuris ir bus garantas likusiai skolos daliai... vien zo- situacija pati durniausia... ir jei neuztenka pinigeliu vienam moketi paskola- neleis net dalinti...
iseitis viena... islaukti krize ir parduoti tada, kai kainos grys i aukstumas... ax.gif
o skirtis galima ir veliau:)... cia juk tik antspaudas dokuose:)... jei yra sutarimas is abieju pusiu- spinta ir saldytuva pasidalinate pusiau (ta prasme- lentyneles)- ir gyvenate bei laukiate geresniu laiku isspresti siai problemai... 4u.gif
kristi...u
čia keblu, nes šeimą pagrinde išlaikiau aš, po buto pirkimo. MB visai nedirbo, o kiek gaudavo pajamų tai išleisdavo ant auto savo ir savo reikalams... na kartais pirkdavo maisto. bet retai.
čekių jokių nesaugojau, bet mano banko kortelės ataskaitoje matosi mano įplaukos ir mano išlaidos parduotuvėse ir už paskolą.

ir kodėl aš neklausiau kad reikia pasirašyti ikivedybinę sutartį doh.gif  ot galava doh.gif
*

bendras principas-santuokoje igytas turtas (pajamos) yra bendra jungtine nuosavybe (net jei vienas is sutuoktiniu apskritai pajamu neturejo).
AZUBA
Dalinuosi savo patirtimi: Swedbanke yra buto paskola, vyras buvo paskolos gavėjas, o aš laiduotoja. Skyrybų proceso metu norėjau, kad butas liktų man su paskola, bet bankas nedavė sutikimo (per mažos mano pajamos, per didelė rizika bankui). Paskui procesas pasikreipė taip, kad mes sudarėme taikos sutartį... rezultatas toks: vyrui sumokėjau kompensaciją už pusę buto, o bankas padarė jį laiduotoju (kitas banko pasiulymas buvo parduoti buta ir grazinti pinigus, bet to negalejom padaryti, nes mazameciai vaikai) ... taigi, paskui banko vadybininkė mane perspėjo, kad stengčiausi mokėti paskolą, nes kitu atveju vyras perims mokejimą ir butas bus jo... Ir dabar jis labai to siekia, kad aš likčiau nemoki verysad.gif
Taigi, galima likti ir be buto blink.gif
Reikia būti labai atidžioms, nes kai pasirašinėjom sutartį, manęs advokatė dėl to neperspėjo, o pati buvau tokiam strese, kad nesusigaudžiau, paskui tik banke viską išsiaiškinau, bet paskolų vadybininkės žodžiais kitokiom sąlygom jie nebūtų sutikę...
Sėkmės 4u.gif
Beerry
vnz, nieko gero... lauksim geresniu laiku
gute73
Galbut kam nors pravers mano ir mano patirtis su banku (Swedbank).
2002m. buvo paimta lengvatine paskola bustui isigyti, kredito gavejas buves sutuoktinis, as laiduotoja,banko motyvas del kredito gavejo - tuo metu didesnes jo pajamos. Tai turejo itaka ir turto dalyboms skiriantis - bankui kaip skolininkas buvo parankesnis buves vyras, todel sioje situacijoje galejau tik pretenduoti i kompensacija(ja man ir priteise). 2005m. pabaigoje bankui iteikiau prasyma atleisti mane nuo laidavimo po skyrybu ir gavau teigiama atsakyma, taciau jokio oficialaus rasto (beje kaip veliau teko isitikinti ten laikomasi tokios gan keistos pozicijos aiskintis viska zodziu). Po skyrybu 2006m. kreipiausi i banko vadybininke del laidavimo sutarties nutraukimo, bet ten paaiskino, kad kazkodel sutartis bus nutraukta tik tada, kai mano sutuoktinis pasirasys del pakeitimu, taciau patikino, kad problemu ateityje tikrai neturesiu. Dar karta pasitikrinimui i Swedbanka buvo kreiptasi pries 2 metus imant busto paskola SEB (kreipiausi ir as, ir bankas), ir apie jokius mano isipareigojimus nebuvo nieko pranesta. Bet dabar manau, kad bankas taip apsidraude, nes is kart po skyrybu vyras buvo ismestas is darbo ir prasidejo velavimai atsiskaitant. Karts nuo karto i mane kreipdavosi vadybininkai su prasymais padeti surasti skolininka (beje butui po skyrybu uzdetas arestas), bet kaskart patikindavo kad manes tai neliecia... Iki 2009m. liepos men, kai gavau ispejama laiska, kad pagal galiojancia laidavimo sutarti nr....turiu sumoketi isiskolinimus. Vel kreipimaisi rastu i banka, oficialiai atsakymo jokio, tik daugybe skirtingu vadybininku skambuciu, pradedant vel prasymais duoti kontaktus, baigiant tuo kad visgi gal man ir teks moketi paskola, o gal perpirkti hipoteka ir tt. Besiaiskinant atejo kitas laiskas su jau trigubai didesne skola ir visai kitu vadybininku parasais. Truko kantrybe, pareiskiau jau kazkuriam n-tajam rizikingu paskolu vadybininkui, kad nesiruosiu moketi ir tai tikrai rimta ir nesvarbu kur man reikes kreiptis ir kiek tai kainuos. Kreipiausi i advokata, kuris surase oficialu paklausima i banka pridedant visus turimus nuorasus, kopijas ir etc, ir prierasa, kad tikimasi isspresti saliu susitarimu, t.y. mano ir banko smile.gif po gero menesio galu gale gavome atsakyma: sutartis nutraukta nuo 2009 11 men.Pasirodo visgi nieko nera neimanomo. Beje dar atsiprasoma del nepatogumus sukelusiu kai kuriu darbuotuoju neteisetu veiksmu smile.gif
Austulka
na tokia situacija greičiausiai ir mane palies verysad.gif visą tai  tai paskaičiusi kaip ir sunerimau,nes paskolą turim paėmę nemažą o ir skirtis taikiai nesutariam verysad.gif tai greičiausiai vienas ar kitas nukentėsim.Parduoti butą būtų neverta, nes nepraėję 3 metai tai dar nemažą sumą reikėtų ir valstybei atiduoti.O dabar krizės laiku bankai tikrai nepasiims to buto o paliks vienam ar kitam mokėti, bent jie turės iš to buto pajamų, nes parduoti tai tikrai yra sunku, o juk bankai tikrai nelaikys jo nenaudojamą
*

Jei parduodi buta nepraejus 3-ms metams, tai turi bankui atiduoti ju nustatytus procentus pelno. Siais laikais buto pelningai neparduosi niekaip schmoll.gif Taigi, liksi skolinga bankui ta skirtuma, kuri skolinaisi ir uz kuri pardavei.

ir kodėl aš neklausiau kad reikia pasirašyti ikivedybinę sutartį doh.gif  ot galava doh.gif
*

Na, jeigu as saugociau visus kasdieniniu islaidu cekius, tai atskiros komodos jiems prireiktu hihihi.gif O jei atsiskaitineju grynais, tai kaip man tada irodyti, kad tai mano uzdirbti pinigai?
O sutarti gali sudaryti net ir po vedybu t.y. vedybine sutarti.
Pas mane situacija tokia - bankas "nuima" pinigus uz buta is jo saskaitos, o gyvenam is mano saskaitos. Taip pat buto irengimas, remontas, baldai ir pan. yra is mano kisenes. Zinau, kad jis skyrybu metu teismui pateikes visas ataskaitas gali "issikovoti" buta sau (nors tame dar daug niuansu yra). Bet esu sudarius buto irengimo ir t.t. samata, issaugojus cekius. Belieka viska tik notariskai patvirtinti ir sudaryti vedybine sutarti. Deja, sunku surasti advokata, kuris padetu visa tai teisiskai sutvarkyti. O ir tevai, gimines, draugai vis stabdo mane - ale as izeisiu Jo vyriska oruma su tokiu poelgiu doh.gif Tiesa, gyvenam kol kas draugiskai, apie skyrybas negalvojam, bet... ka gali zinoti, kaip viskas pasisuks...
diana34
[quote=Austulka,2009 11 30, 05:01]
Jei parduodi buta nepraejus 3-ms metams, tai turi bankui atiduoti ju nustatytus procentus pelno. Siais laikais buto pelningai neparduosi niekaip schmoll.gif Taigi, liksi skolinga bankui ta skirtuma, kuri skolinaisi ir uz kuri pardavei.
Na, jeigu as saugociau visus kasdieniniu islaidu cekius, tai atskiros komodos jiems prireiktu hihihi.gif O jei atsiskaitineju grynais, tai kaip man tada irodyti, kad tai mano uzdirbti pinigai?
Pas mane situacija tokia - bankas "nuima" pinigus uz buta is jo saskaitos, o gyvenam is mano saskaitos. Taip pat buto irengimas, remontas, baldai ir pan. yra is mano kisenes. Zinau, kad jis skyrybu metu teismui pateikes visas ataskaitas gali "issikovoti" buta sau (nors tame dar daug niuansu yra). Bet esu sudarius buto irengimo ir t.t. samata, issaugojus cekius. Belieka viska tik notariskai patvirtinti ir sudaryti vedybine sutarti. Deja, sunku surasti advokata, kuris padetu visa tai teisiskai sutvarkyti. O ir tevai, gimines, draugai vis stabdo mane - ale as izeisiu Jo vyriska oruma su tokiu poelgiu doh.gif Tiesa, gyvenam kol kas draugiskai, apie skyrybas negalvojam, bet... ka gali zinoti, kaip viskas pasisuks...
*

[/quote
po kokiu 7 bendro, draugisko gyvenmo metu, as savo dabar jau beveik ex vyrui irgi buvau pasiulius pasirasyt vedybine sutarti mirksiukas.gif tai tokios reakcijos net numatyt negalejau doh.gif viskas skrido i sienas kas po ranka pakliuvo. taigi, as jau tada supratau , kad sutarti as turejau surasyt zymiai anksciau doh.gif ir jei dar iseina butinai tai padaryk 4u.gif
Kristyna
QUOTE(Austulka @ 2009 11 30, 05:01)
Jei parduodi buta nepraejus 3-ms metams, tai turi bankui atiduoti ju nustatytus procentus pelno. Siais laikais buto pelningai neparduosi niekaip  schmoll.gif  Taigi, liksi skolinga bankui ta skirtuma, kuri skolinaisi ir uz kuri pardavei. 
Na, jeigu as saugociau visus kasdieniniu islaidu cekius, tai atskiros komodos jiems prireiktu  hihihi.gif  O jei atsiskaitineju grynais, tai kaip man tada irodyti, kad tai mano uzdirbti pinigai?
Pas mane situacija tokia - bankas "nuima" pinigus uz buta is jo saskaitos, o gyvenam is mano saskaitos. Taip pat buto irengimas, remontas, baldai ir pan. yra is mano kisenes. Zinau, kad jis skyrybu metu teismui pateikes visas ataskaitas gali "issikovoti" buta sau (nors tame dar daug niuansu yra). Bet esu sudarius buto irengimo ir t.t. samata, issaugojus cekius. Belieka viska tik notariskai patvirtinti ir sudaryti vedybine sutarti. Deja, sunku surasti advokata, kuris padetu visa tai teisiskai sutvarkyti. O ir tevai, gimines, draugai vis stabdo mane - ale as izeisiu Jo vyriska oruma su tokiu poelgiu  doh.gif  Tiesa, gyvenam kol kas draugiskai, apie skyrybas negalvojam, bet... ka gali zinoti, kaip viskas pasisuks...
*

Didžiausia problema, kad santuokoje nėra "mano" ir "jo" kišenės, tiek pajamos, tiek išlaidos bendros, o skiriantis jau reikia įrodinėt, kad vienas iš dviejų įnešė ir išleido daugiau kaip 50%. Belieka kaupti bet kokius pajamų ir išlaidų įrodymus ir tikėtis, kad neprireiks įrodinėt smile.gif
diana34
noriu paklaust jusu nuomos stai tokioj situacijoj . vyras paemes vartotojiska paskola. as laiduotoja. siuo metu skiriames ir jis jau beveik metai piktybiskai nemoka imoku. jis aisku "bedarbis" oficialiai. bankas man grasina saskaitos arestu. su vaiku, jau beveik 2 metai, gyvename atskirai nuo vyro ir TIK is mano gaunamo atlyginimo (i ta saskaitele kuria grasina blokuot doh.gif) . musu turtas dar bendras (butas), bet 100 proc. jis liks mums su vaiku. taigi...klausimas g.gif kaip reaguotu bankas i tai, jei mane atleistu is darbo arba sumazintu etata ? kaip tada bankas padalina isipareigojimus? (abu bedarbiai ax.gif ) ...dabar bankas siulo man vienai viska sumoket (kad neblokuotu saskaitos/neisieskotu per anstolius) , o po to jau su juo aiskintis doh.gif ..
Kristyna
QUOTE(diana34 @ 2010 03 24, 12:42)
noriu paklaust jusu nuomos stai tokioj situacijoj . vyras paemes vartotojiska paskola. as laiduotoja. siuo metu skiriames ir jis  jau beveik metai piktybiskai nemoka imoku. jis aisku "bedarbis" oficialiai. bankas man grasina saskaitos arestu. su vaiku, jau beveik 2 metai, gyvename  atskirai nuo vyro ir TIK is mano gaunamo atlyginimo (i ta saskaitele kuria grasina blokuot  doh.gif)  . musu turtas dar bendras (butas), bet 100 proc. jis liks mums su vaiku. taigi...klausimas  g.gif  kaip reaguotu bankas i tai, jei mane atleistu is darbo arba sumazintu etata ? kaip tada bankas padalina isipareigojimus? (abu bedarbiai  ax.gif  ) ...dabar bankas siulo man vienai viska sumoket (kad neblokuotu saskaitos/neisieskotu per anstolius) , o po to jau su juo aiskintis  doh.gif ..
*

Skolininkas ir laiduotojas atsako kreditoriui (bankui) solidariai, jei kitaip nenustatyta sutartyje. Kadangi atsakomybė solidari, bankas bando išieškoti iš to iš kurio gali, paprasčiau tariant pasirenka lengvesnį kelią, kadangi jūs dirbanti, o jis ne. Kaip reaguotų, jei jus atleistų iš darbo sunku pasakyti, bet iš esmės, manau, bankui tai visiškai vienodai. Kaip minėjau, iš kurio kiek galės paiimt, tiek ir paims. Čia teismas sprendžia kaip padalinti turtą ir skolas, o bankui svarbu atsiimti savo pinigus.
diana34
QUOTE(Kristyna @ 2010 03 24, 13:36)
Skolininkas ir laiduotojas atsako kreditoriui (bankui) solidariai, jei kitaip nenustatyta sutartyje. Kadangi atsakomybė solidari, bankas bando išieškoti iš to iš kurio gali, paprasčiau tariant pasirenka lengvesnį kelią, kadangi jūs dirbanti, o jis ne. Kaip reaguotų, jei jus atleistų iš darbo sunku pasakyti, bet iš esmės, manau, bankui tai visiškai vienodai. Kaip minėjau, iš kurio kiek galės paiimt, tiek ir paims. Čia teismas sprendžia kaip padalinti turtą ir skolas, o bankui svarbu atsiimti savo pinigus.
*

aciu uz atsakyma aciuks.gif
populistinis
eisiu ir as su swedderetis geguzes pradzioi, galesiu pranesti ka sake,nes situacija ir pas mane panasi.
diana34
QUOTE(populistinis @ 2010 04 09, 13:41)
eisiu ir as su swedderetis geguzes pradzioi, galesiu pranesti ka sake,nes situacija ir pas mane panasi.
*

labai lauksim mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.