Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agresivus vaikas tarp vaiku
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Tiomama
Sveiki. Nezinau nuo ko ir pradeti.... Mano vaikas (jam 2.5) nuo pat maziuko labai judrus, greitas, visur visada pirmas, jo pilna visur.... Pamenu, dar vos paeidavo, pamates, kad i zaidimu aikstele ateina koks vaikutis, begdavo pasitikti jo, saukdamas LIALIA ir cypdamas... Aisku, jis tik zaisti noredavo, bet daznai vaikai net issigasdavo to jo tokio pripuolimo.... Dabar dar irgi panasiai, atejes i zaid.aikstele apibega vos ne visus vaikucius, saukdamas HELLO (gyvenam ne LT), aisku, iki siol kai kurie vaikuciai issigasta jo, einant per musu miesteli, beveik visiems is eiles zmonems sako HELLO, parduotuvej, kur mes dazniausiai lankomes, pardavejos jau pirmos sveikinasi su juo lotuliukas.gif .... Jei koks vaikas aikstelej supasi, tai ir jam reikia i kita salia esancia supyne, jei prie kitos supynes ar ciuozyklos koks vaikutis priejo - jis jau ten.... Visur jo pilna... Tik spek suziureti..... Toki jo elgesi priskirdavau norui bendrauti, nes gyvenam uzsienyje, tai su kitais vaikuciais jis ir matosi tik toj zaid. aikstelej arba, kai nuvaziuojam i koki zaidimu kambari.... Kartais isgirstu, kad auginu hiperaktyvu vaika, BET...... Namuose jis labai megsta knygutes skaityti, piesti, pasiemes masinyte ar traukinukus gali ilgai vienas ramiai zaisti.... Sakyciau, hiperaktyvus sunkiai vietoj issedetu, o jis gali ir turi kantrybes daryti kazka tokio ramesnio....

Is tiesu visa tai man nesudarydavo problemu, bet... Pries pusmeti pora savaiteliu savo namuose priziuredavau jo bendraamze mergyte, ir jis, neprates iki tol dalintis zaisliukais, vis suduodavo jai... Aisku, neisleisdavau ju is akiu ne minutelei, stengdavausi uzkirsti kelia musimuisi, bet nuo tada jau jis ir kitus vaikucius tai pastumdavo, tai trinkteldavo su rankyte..... Visaip stengdavausi jam tai atpratinti, bet nei grazus paaiskinimai, nei grieztesnis zodis ilgai neveikdavo - tik tam kartui (tada jam dar ne 2 nebuvo).... Emiausi grieztesniu priemoniu - jei musiesi, po poros perspejimu, kad negalima taip, kad eisim namucio, ir jo neklausymo, isodindavau i vezima ir vaziuodavom namo.... Kad kompensuoti gryno oro trukuma (juk nesedes vaikas visa diena namuose), po valandeles pabuvimo namie, nueidavom iki juros, pametydavom akmenukus i vandeni, pavaikstinedavom kur vieni.... Ir visa laika jam pasakodavau, aiskindavau, kad va, priekyje pareina vaikutis, jo musti negalima, reikia pasisveikinti ir t.t. (nuo tada jis ir pradejo sveikintis su visais is eiles thumbup.gif ) Zinokit, gal mano metodas ir kvailai skamba, bet suveike thumbup.gif Nebesimuso.... O, jei uzeidavo noras kam trinktelti, tuoj paziuredavo i mane, ir as spedavau uzbegti ivykiams uz akiu.....
Jau dziaugiausi, kad iveikem sia problema..... Bet.... Neseniai pradejom lankytis pas vaikuciu, kur skaito knygeles, dainuoja, zaidzia (vaikuciams nuo 2m.).... Is pradziu nieko, bet kuo toliau, tuo labiau vel musasi..... Kas svarbiausia, kad jis viska supranta, juk visada pats sako, kad nemus vaikuciu, neatimines zaisliuku ir pradzioj viskas gerai.... Bet paskui tampa nevaldomas... Pvz., vazineja su masinyte, paskui nueina prie kitu zaisliuku, ta masinyte pasiima kitas vaikutis, tai pribega prie jo ir tuoj atimti, saukti, rekti, mustis.... Siaip ne taip nukreipiu demesi i kitus zaislus, bet jis jau nepergeriausioj nuotaikoj, tai kliuva kiti vaikuciai, nesvarbu, su kuo zaidzia kiti salia vaikuciai, bet butinai atima, dar pastumia, trinkteli.... I mano zodzius visai nereaguoja.... Paimu ji ant ranku, nunesu, pasodinu atokiau ant kedes nusiraminimui, kol nesu ji, mane aptranko, cypia, rekia..... Nereaguoja visai i mano zodzius ar tiesiog pastangas nukreipti demesi..... Neleidziu eiti zaisti, kol neapsiramina ir nepasako, kad nesimus (pats sako, neprasau jo, reiskia, supranta, kame esme). Leidziu eiti zaisti, uz minuteles tas pats.... Kliuva visi aplinkiniai, nesvarbu, kad niekas jo ne neuzkabino..... Isodinau i vezima (pasiimu ji dar tokiems atvejams), pasakiau, vaziuosim namo, tai jis NENORIU NAMO, NORIU PAS VAIKUCIU ZAISTI, NEMUSIU VAIKUCIU..... Zodziu, uzburtas ratas. Kaip matau, mano vaikas tarp vaiku gali buti iki pirmo susinervinimo, paskui daryk kazka nedares, jau graziai nebezais... Tai ir siand. is 2 valandu isbuvom tik pusvalandi doh.gif Eidama namo vos neverkiau, jau nebezinau, ka daryti, kaip elgtis..... Zinau, kad kazkur auklejime padariau spraga, bet nesuprantu, kur..... Kaip pvz., pries pora dienu... Buvom parduotuvese, bego mergyte salia jo, jam, matyt, nepatiko, kad ji bega, tai pastume ja, ji, vargsyte, nuvirto.... Arba, stovi zaidimu kambary keli vaikuciai (maniskis irgi), ziuri, kaip vieno vaikucio mama, kazka savo vaikui rode, priejo mergyte ir atsistojo salia jo (nors nebuvo vienas, buvo salia kitu vaikuciu), tai trenke jai, ir neaisku, kas jam nepatiko.... Ji jo ne neuzkliuvo...

Namuose auksinis vaikas!!! Oziukus matom labai labai retai, nesioziuoja netgi, jei ko negauna, pats sako, pvz., PASKUI SALDAINELI, KAI PAVALGYSIU...PASKUI SAUSAINUKA....- nors ir matosi, kad noretu dabar.... Viska daro, ko paprasytas, gali daug vienas zaisti, kol as namus tvarkausi, kai plaunu grindis, paprasytas atsiseda ant lovos, pasiemes koki zaisliuka ir t.t. Nu jokiu problemu... Ir sneka daug, matosi, kad masto, zino, kas kaip ir del ko.... Toks jausmas, kad kazkas pakeicia mano vaika, kai atsiduria tarp vaiku... Tai ir nezinau, ka daryti, ar eiti kita sav.pas vaikuciu, ar laukti, kol jam praeis ir stengtis apsieiti vien zaidimo aikstele, kur jis net ir dabar nesimusa (nu labai retai).... Suprantu, tai bendravimo trukumas, nemokejimas graziai elgtis su vaikuciais, bet nezinau, ka ir daryti, kokiu priemoniu dar imtis.... Papasakokit, kaip elgiates tos mamytes, kuriu vaikuciai musasi, jau neberandu jokios naujos info, kiek ieskau - visur pagrindinis patarimas - laukti.... toks amzius.....verysad.gif Bet, zinokit, atvirai pasakius, nemaciau daugiau nei vieno vaikucio, kuris elgtusi panasiai (kalbu ne tik apie musimasi, labiau apie jo judruma)..... Vasara porai savaiteliu vaziuosim i LT, tai galvoju nueiti pas koki psichologa, nes jau baigiu nuleisti rankas.... verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Atsiprasau, kad tiek daug prirasiau ir is karto aciu uz bet koki patarima verysad.gif

Ir atsiprasau uz klaida pavadinime blush2.gif
samsam
Pazinojom toki panasu berniuka mes doh.gif . Nenusedes vietoj, nepazais su vienu zaislu penkiu minuciu. Jam REIKAI TIK TO KA TURI KITAS VAIKAS. Pribega, atima is vaiko zaisla, pavarto ji ir numetes bega kazkur kitur. Tas kitas vaikas susiranda kita zaisla ir jau bando zaisti, bet sis judruolis vel pribega prie jo ir atima. Kai pasitaiko priesininkas stipresnis ir gudresnis ir zaislo neatiduoda tuomet sis rekia, bega pas mama ir skundziasi, kad jam zaislo neduoda unsure.gif . Ir taip uzburtas ratas. Siaubas kazkoks. Na bet jam tevai nieko ir nesakydavo, bet aisku cia kita tema. NORIU PASAKYTI, KAD ISAUGO TAS BERNIUKAS. Jam dabar keturi metai. Vaikas kaip vaikas.

Tik va mane tai tas vaikas baisiai nervindavo. Ir kitus tevus ir vaikus nervindavo. Viska sugriauna, isvercia, neleidzia kitiems vaikams zaisti. Tai mes kokius metus su ta seima net nebendravom. Vis karts nuo karto pasimatydavom su viltim, kad padetis pasikeite, bet.... ir musiskis vaikas jau nenoredavo ten vaziuoti. Sakydavo: ir vel musis..... verysad.gif

Turetu isaukti, bet psichologas manau tikrai duotu keleta patarimu kaip padeti tokiam vaikui. Jei zinoma turit noro ir laiko. Kantrybes smile.gif

Ai tiesa zinau tokiu tevu, kurie didziuojasi, kad ju vaikas panasiai elgiasi. Tipo saunuolis, kad moka pakovot uz save......... unsure.gif
Tiomama
QUOTE(samsam @ 2009 05 06, 13:30)
*

Tai vat butent, kad pries zmones nesmagu ir vaikuciu gaila..... Del to man nepriimtinas pasakymas - isaugs (kaip teko daug kur skaityti), tai negi man dabar sedeti ir laukti, kol mano vaikas uzaugs?! Nu negaliu as taip!!!! Turi gi buti kazkoks budas, kaip paraukleti museikiuka, juk nera jau toks mazas, kad nesuprastu, ka daro..... As ir MB jau sakau, juk protingas vaikas, masto, zino, kas galima, kas ne, dazniausiai apsieinam su paaiskinimais.... Tik va kur rasti ta "mygtuka", kad galeciau panaudoti ji, kai jam uzeis noras mustis????
Ramunita
kokia kalba kalba/supranta jūsų berniukas? ir kokiomis kalbomis kalba tie kiti vaikai?
Tiomama
QUOTE(Ramunita @ 2009 05 09, 18:46)
kokia kalba kalba/supranta jūsų berniukas? ir kokiomis kalbomis kalba tie kiti vaikai?
*

Maniskis gerai supranta ir viska kalba lietuviu kalba. Bet zino ir supranta kelis rusiskus, bei angliskus zodelius.
O vietiniai kalba angliskai, turi drauga, kalbanti bulgariskai... Zodziu, tiek ir tesusikalba su kitais vaikuciais ax.gif
Ramunita
QUOTE(Tiomama @ 2009 05 09, 22:11)
Maniskis gerai supranta ir viska kalba lietuviu kalba. Bet zino ir supranta kelis rusiskus, bei angliskus zodelius.
O vietiniai kalba angliskai, turi drauga, kalbanti bulgariskai... Zodziu, tiek ir tesusikalba su kitais vaikuciais ax.gif
*

o nemanai,kad dėl to jis ir pyskta ant tų vaikų,kad nsusikalba? Mano pusseserė rusaitė, būdama 3jų metų atvyko į LT atostogoms ir nepavykus susikalbėti su vaikais,tiksliau nepavykus išaikinti kažkokių žaidimo taisyklių pykdavo ant tų vaikų ax.gif
Tiomama
QUOTE(Ramunita @ 2009 05 10, 12:23)
o nemanai,kad dėl to jis ir pyskta ant tų vaikų,kad nsusikalba? Mano pusseserė rusaitė, būdama 3jų metų atvyko į LT atostogoms ir nepavykus susikalbėti su vaikais,tiksliau nepavykus išaikinti kažkokių žaidimo taisyklių pykdavo ant tų vaikų  ax.gif
*

Nu vat ir nezinau.... Namuose nuostabiausias vaikas..... Kur kitur, kai labai uzsiemes (kaip zaidimo kambariai, kur daug veiklos) irgi gerai, bet va kur ramesnej aplinkoj, tuoj prasideda piktumai... Na ir musu miestelio zaidimu aikstelej kol kas viskas gerai, gal kad nuo maziuko pazista kiekviena kampeli.... Tai ir nesuprantu, kas gi mano geram vaikuciui kartais pasidaro???... Greiciausiai tai, visgi, nemokejimas bendrauti, nemokejimas dalintis zaisliukais..... verysad.gif
Ramunita
QUOTE(Tiomama @ 2009 05 10, 16:15)
Nu vat ir nezinau....  Namuose nuostabiausias vaikas..... Kur kitur, kai labai uzsiemes (kaip zaidimo kambariai, kur daug veiklos) irgi gerai, bet va kur ramesnej aplinkoj, tuoj prasideda piktumai... Na ir musu miestelio zaidimu aikstelej kol kas viskas gerai, gal kad nuo maziuko pazista kiekviena kampeli.... Tai ir nesuprantu, kas gi mano geram vaikuciui kartais pasidaro???... Greiciausiai tai, visgi, nemokejimas bendrauti, nemokejimas dalintis zaisliukais.....  verysad.gif
*

o kada planojat grįžt į LT? kad galėtų su lietuviukais pabendraut? bent kelioms dienoms,nes sakau-sprendžiant pagal mano pusseserę,tai ji tikrai pykdavo,kai negalėdavo susišnekėti su vaikais... Rodos 3metė,maža dar,gal ir nemokėjo tobulai ir tos rusų kalbos,ta prasme,turėjo savo žodžių,bet kai tavęs nesupranta niekaip-nei gestų kalba,nei žodžiu-tai ima nervas net tokius mažius 4u.gif
Tiomama
QUOTE(Ramunita @ 2009 05 10, 14:41)
o kada planojat grįžt į LT? kad galėtų su lietuviukais pabendraut? bent kelioms dienoms,nes sakau-sprendžiant pagal mano pusseserę,tai ji tikrai pykdavo,kai negalėdavo susišnekėti su vaikais... Rodos 3metė,maža dar,gal ir nemokėjo tobulai ir tos rusų kalbos,ta prasme,turėjo savo žodžių,bet kai tavęs nesupranta niekaip-nei gestų kalba,nei žodžiu-tai ima nervas net tokius mažius 4u.gif
*

Rugpjucio menesi skrisim, bet tik 2-3 savaitelems verysad.gif Nu gal kaip nors pralausim tuos ledus, tuo labiau, kad tai ne pirmas kartas (kalbu apie musimasi).... Pirma karta atpratinau gal per 2 sav.intensyvaus aiskinimo, bet ir tekdavo, kaip sakiau, po poros perspejimu, eiti namo, jei musdavosi..... Padejo.... Net labai... thumbup.gif Iki siol vietiniai sako, kad mazai tokiu mandagiu vaikuciu thumbup.gif lotuliukas.gif Gal kazkaip ir dabar pavyks..... Tik tiek, kad jis jau didesnis, gudresnis.... Ir dar daugiau einam pas vaikuciu, nei anksciau.....
Vienintelis klaustukas, ka daryti su tais, vadinamais, playgroup'ais, gal kolkas pamirsti ta reikala, nors kelioms savaitelems, o gal kaip tik eiti ir kartoti praejusio treciadienio scenariju tol, kol supras???.... g.gif
Ir dar.... Kazkaip jis pikciau reaguoja i mano bandymus ji pasodinti nusiraminimui ar pan. Tai vis norisi jam paduoti homeopatiniu vaistuku raminamu, bet ranka nekyla blush2.gif doh.gif
Ramunita
QUOTE(Tiomama @ 2009 05 10, 16:54)
Rugpjucio menesi skrisim, bet tik 2-3 savaitelems  verysad.gif  Nu gal kaip nors pralausim tuos ledus, tuo labiau, kad tai ne pirmas kartas (kalbu apie musimasi).... Pirma karta atpratinau gal per 2 sav.intensyvaus aiskinimo, bet ir tekdavo, kaip sakiau, po poros perspejimu, eiti namo, jei musdavosi..... Padejo.... Net labai...  thumbup.gif  Iki siol vietiniai sako, kad mazai tokiu mandagiu vaikuciu  thumbup.gif  lotuliukas.gif Gal kazkaip ir dabar pavyks..... Tik tiek, kad jis jau didesnis, gudresnis....  Ir dar daugiau einam pas vaikuciu, nei anksciau.....
Vienintelis klaustukas, ka daryti su tais, vadinamais, playgroup'ais, gal kolkas pamirsti ta reikala, nors kelioms savaitelems, o gal kaip tik eiti ir kartoti praejusio treciadienio scenariju tol, kol supras???....  g.gif
Ir dar.... Kazkaip jis pikciau reaguoja i mano bandymus ji pasodinti nusiraminimui ar pan. Tai vis norisi jam paduoti homeopatiniu vaistuku raminamu, bet ranka nekyla  blush2.gif  doh.gif
*

na...nemanau,kad reikia vaiką vaistais matinti savo nuožiūra. Gal geriau mokinkint jį anglų kalbos 4u.gif pamažu,žaidimo forma vaikas išmoks kalbėt ir viskas bus gerai ax.gif
prisimenu,kaip draugės mama pasakojo,kad turėjo labai daug problemų,kai lietuviškai nemokančia dukrą (lenkų šeimoj jie šnekėjo tik lenkiškai,augo sovietmečiu,tai ta lietuvių klb buvo lygi nuliui) išleido į lietuvių darželį,nes kito arčiau nebuvo.. tai sakė,kad ir mušėsi,ir isterikavo vaikas,kad su ja niekas nekalba jai suprantama kalba ax.gif bent jau mano nuomone į tuos playgroupus reikėtų eiti gal šiek tiek labiau mokant tą kalbą,kuria kalbama užsiėmimų metu,tiksliau tą kalbą,kuria kalba dauguma vaikų ax.gif
Tiomama
QUOTE(Ramunita @ 2009 05 10, 15:14)
na...nemanau,kad reikia vaiką vaistais matinti savo nuožiūra. Gal geriau mokinkint jį anglų kalbos 4u.gif pamažu,žaidimo forma vaikas išmoks kalbėt ir viskas bus gerai ax.gif
prisimenu,kaip draugės mama pasakojo,kad turėjo labai daug problemų,kai lietuviškai nemokančia dukrą (lenkų šeimoj jie šnekėjo tik lenkiškai,augo sovietmečiu,tai ta lietuvių klb buvo lygi nuliui) išleido į lietuvių darželį,nes kito arčiau nebuvo.. tai sakė,kad ir mušėsi,ir isterikavo vaikas,kad su ja niekas nekalba jai suprantama kalba ax.gif bent jau mano nuomone į tuos playgroupus reikėtų eiti gal šiek tiek labiau mokant tą kalbą,kuria kalbama užsiėmimų metu,tiksliau tą kalbą,kuria kalba dauguma vaikų ax.gif
*

Del vaistu - as irgi kazkaip pries juos schmoll.gif
Gal rimtai as vaika per daug vienu metu vedzioti pradejau g.gif (Iskart i 2 skirtingas vietas), bet as labai bijau, kad jis taip ir neismoks graziai zaisti su vaikuciais, dalintis, nesipesti, nes kita rudeni jau reikes vesti i mokyklele, o uz musimasi gali iskart buti pasalintas is mokyklos, airiai labai rimtai i tai ziuri (nors siuo metu dauguma mane kaip tik bando paguosti, kad toks amzius)..... g.gif
Tai vat ir norisi kokio psichologo patarimo, kaip elgtis.... g.gif
Alchemie
Agresija kyla is nesaugumo ir trukstamos komunikacijos. Ramunita labai teisingai pasake, jo nesupranta, jis zmogus ekspresyvus, ekstravertas, turi ideju, nori dominuoti ir be kalbos to padaryti negali, tada lieka tik vienas budas - kuno kalba. kadangi nauja aplinka,nauji zmones ir jo nesupranta prisideda dar ir vidinis nesaugumas (kuri jis greitai nugaletu, jei butu galimybe susikalbeti).
Siuo atveju, reiketu pabandyti pamokyti pagrindiniu fraziu angliskai, "let's play" ir pan, pabuti vaikui verteju, isaikinti, kad tie vaikai jo nesupranta, nes jus kalbate kita kalba ir kalbu pasaulyje daug. kad jis saunuolis ir moka jau sveikintis keliom kalbom, kad zmoniu reakcija i jo "Hello" yra teigiama, o kitokios kalbos nelabai supranta.
jei jis bendrauja su mazesniais, kuriems dar kalba, kaip verbaline israiska nera tiek islavejusi, jis matyt suranda kontakta per zaidima, judesius, o su kitais, kiek vyresniais - jau reikia zodines israiskos.
vaistai cia nepades. Manau, kad jei turite galimybe pavartyti kokias knygeles, kur ismoktu kambario daiktu, zaislu pavadinimus, pagrindines frazes, vaikui palengvetu, nes butu ir uzsiemimas ir kartu momentali nauda gyvenant anglakalbeje aplinkoje 4u.gif
Ramunita
QUOTE(Tiomama @ 2009 05 10, 17:25)
Del vaistu - as irgi kazkaip pries juos  schmoll.gif 
Gal rimtai as vaika per daug vienu metu vedzioti pradejau  g.gif (Iskart i 2 skirtingas vietas), bet as labai bijau, kad jis taip ir neismoks graziai zaisti su vaikuciais, dalintis, nesipesti, nes kita rudeni jau reikes vesti i mokyklele, o uz musimasi gali iskart buti pasalintas is mokyklos, airiai labai rimtai i tai ziuri (nors siuo metu dauguma mane kaip tik bando paguosti, kad toks amzius).....  g.gif
Tai vat ir norisi kokio psichologo patarimo, kaip elgtis....  g.gif
*

nemanau,kad taip imtų ir pašalintų-pirmiausia jie bandytų ieškoti sprendimo ir beveik esu tikra-mokytų vaiką kalbos mirksiukas.gif
kai grįši į Lietuvą,tada pastebėk kaip jis bendrauja su jį suprantančiais vaikais mirksiukas.gif Ta mano pusseserė rusaitė irgi duodavo į kaulus tiems,kad jos visai nesuprasdavo (turiu omeny vaikams),bet Lietuvoj šiaip nėra sunku susirast rusakalbių draugų,tai kažkaip neužakcentavom šios problemos ax.gif Bet,kad mušali,kai lieka nesuprasta-pastebėjom....
Tiomama
Aciu jums uz palaikyma, o jau buvau benuleidzianti rankas.... verysad.gif Kazkaip nepagalvojau del vaikucio kalbos, nemaniau, kad tai galetu buti problema..... Galvojau, kad tokio amziaus vaikuciai zaidimams nelabai naudoja kalba... Blogiau nebus, jei pramoks anglu, tuo labiau, kad jis pats stengiasi viska kartoti... Pastebejau, kai jis girdi lietuviu ar rusu kalba, jam nera sunku pakartoti ir gana tiksliai net sunkiausius zodzius, o va kai girdi angliskai, toks jausmas, kad jam tai pauksciu kalba - suvelia bet ka su liezuveliu ir tiek biggrin.gif Isskyrus tik kelis pagrindinius zodzius, kuriuos siuo metu jau zino.

O del vaikuciu - draugu amziaus, tai jis kaip tik labiau megsta didesnius, kokiu 4-5 metu, o trinkteli ar pastumia mazesnius ar lygius sau verysad.gif Bet tai gal del to, kad neseniai pas mus buvo mano sesuo su 1.3m. berniuku ir vel mano vaikui teko dalintis zaislais g.gif Nors buna ir isimciu - turi gera drauga metukais vyresni bulgariuka ir airiuka jo amziaus, tai va su jais graziai zaidzia, tik kad nera galimybes dazniau susitikti verysad.gif
Alchemie
Tiomama, jei gyvenat UK, vaikui vis tiek reikes pramokti ta kalba..deja, bet mes daznai net neisivaizduojame, kokia itaka mums daro kalba ir sugebejimas komunikuoti.
jei imanoma, bandyk gal su tuo airiuku vaiku susitarti, kad jis pamokytu pvz. tavo vaika zaislu pavadinimu, zaidimu pavadinimu, kuriuos jie zaidzia.
Siaip tavo vaikui dabar didelis kruvis, jis ne tik mokosi savo kalba, bet ir bando suvokti, kokia kalba aplinkiniai kalba..jam tai didziulis darbas, veikla, kuria reikia suvirkinti, o jei neiseina, kartais ima pyktis, nes zmogus nori rezultato, o cia dar reikia va ideti darbo, kai kitiems vaikams to nereikia. bet manau, kad viskas bus gerai, tik jokiu budu pati nepradek su vaiku kalbeti angliskai. Tu jam gali duoti vertima i gimtaja kalba is anglu, bet nekalbek su juo anglsikai, tokiu budu jis zinos, su kuo kokia kalba kalbeti ir ismoks persijungti is vienos kalbos i kita, o ne maisys visu kalbu zodzius 4u.gif
laukinukė
QUOTE(Tiomama @ 2009 05 11, 12:02)
Aciu jums uz palaikyma, o jau buvau benuleidzianti rankas.... verysad.gif  Kazkaip nepagalvojau del vaikucio kalbos, nemaniau, kad tai galetu buti problema..... Galvojau, kad tokio amziaus vaikuciai zaidimams nelabai naudoja kalba... Blogiau nebus, jei pramoks anglu, tuo labiau, kad jis pats stengiasi viska kartoti... jais graziai zaidzia, tik kad nera galimybes dazniau susitikti  verysad.gif
*

Patikėkite, dar ir kaip jie naudojasi kalba ir tikrai gali būti viena iš bėdų, kad jis nesupranta kitų vaikų
Tiomama
QUOTE(laukinukė @ 2009 05 12, 09:37)
Patikėkite, dar ir kaip jie naudojasi kalba ir tikrai gali būti viena iš bėdų, kad jis nesupranta kitų vaikų
*

Buvome siandien pas vaikuciu, surizikavau, nes trunka tik apie pusvalandi, po to galima dar siaip pasilikti... Nu nieko gero.... verysad.gif Tai, greiciausiai, rytoj i ta playgroup'a neisim, bandysiu padaryti pertraukele, nes jau retkarciais ir zaidimu aikstelej uzkliuva koks vaikutis (ko pries tai nebuvo) verysad.gif Gaila, kad taip, nes jis labai nori vaikuciu, vien tik ir kalba apie juos.... verysad.gif Ir zinokit, atidziau pastebejau savo vaika, tai jis tikrai bando megdzioti angliska tarima, sako bele kokius zodelius, skiemenukus, bet butent tas tarimas pas ji uzakcentuotas... Nu nemoku paaiskinti, bet matosi, kad vaikas supranta, jog aplinkiniai kalba kazkaip kitaip negu mes ir netgi ne taip, kaip girdi per TV (rusiskai)..... Ir tikrai to anksciau nebuvo.... schmoll.gif Pvz., seniau jis vaikucius kviesdavo lietuviskai suptis (yra tokiu supyniu, kur maziausiai 2 vaikuciai turi buti) ir gerai, jei tas kitas vaikas is jo parodymo suprasdavo, ko jis nori, arba as isversdavau, o jei ne, tai supykdavo... O va siandien pastebejau, kad kviete kita vaikuti suptis kazka svebeldziuodamas (nu nemoku kitaip apibudinti lotuliukas.gif ) , tai paskubejau tam vaikuciui "isversti"... Ir parduotuvese, ar gatvese uzkalbintas zmoniu (o ji daznai kalbina, nes sugeba atkreipti visu demesi biggrin.gif ) , jis butent kazka neaiskaus (atseit, anglisko) atsako, nors seniau tik NO atsakydavo smile.gif
liute
QUOTE(Tiomama @ 2009 05 12, 12:28)
Buvome siandien pas vaikuciu, surizikavau, nes trunka tik apie pusvalandi, po to galima dar siaip pasilikti... Nu nieko gero.... verysad.gif  Tai, greiciausiai, rytoj i ta playgroup'a neisim, bandysiu padaryti pertraukele, nes jau retkarciais ir zaidimu aikstelej uzkliuva koks vaikutis (ko pries tai nebuvo)  verysad.gif  Gaila, kad taip, nes jis labai nori vaikuciu, vien tik ir kalba apie juos....  verysad.gif      Ir zinokit, atidziau pastebejau savo vaika, tai jis tikrai bando megdzioti angliska tarima, sako bele kokius zodelius, skiemenukus, bet butent tas tarimas pas ji uzakcentuotas... Nu nemoku paaiskinti, bet matosi, kad vaikas supranta, jog aplinkiniai kalba kazkaip kitaip negu mes ir netgi ne taip, kaip girdi per TV (rusiskai)..... Ir tikrai to anksciau nebuvo.... schmoll.gif  Pvz., seniau jis vaikucius kviesdavo lietuviskai suptis (yra tokiu supyniu, kur maziausiai 2 vaikuciai turi buti) ir gerai, jei tas kitas vaikas is jo parodymo suprasdavo, ko jis nori, arba as isversdavau, o jei ne, tai supykdavo... O va siandien pastebejau, kad kviete kita vaikuti suptis kazka svebeldziuodamas (nu nemoku kitaip apibudinti  lotuliukas.gif ) , tai paskubejau tam vaikuciui "isversti"... Ir parduotuvese, ar gatvese uzkalbintas zmoniu (o ji daznai kalbina, nes sugeba atkreipti visu demesi biggrin.gif ) , jis butent kazka neaiskaus (atseit, anglisko) atsako, nors seniau tik NO atsakydavo  smile.gif
*

Vaikutis, augdamas vienas, nesupranta dalinimosi prasmės, tiesiog natūraliai to neišmoko dar. Pabandykit jūs su juo dalintis, kad ir vieną saldainį per pusę.Dar labai padėtų žaidimai kai reikia kažką daryti paeiliui. Vaikas tiesiog turi išmokti sulaukti savo eilės, suprasti, jog kai žaidžia kitas vaikas žaislo atimti negalima.

Na o dėl mušimosi - ar jis žiūri multikus per tv? Aš tiesiog visiškai eliminuočiau tv iš vaiko gyvenimo, be jokių paaiškinimų, tiesiog nebejungčiau kol jis nemiega. Kokiem dviem trim metam.

Jūsų metodas, kurį aprašėt anksčiau tiesiog puikus, pabandykit dar kartą. Žinoma gali prireikti daug daug kantrybės smile.gif.

Tiomama
QUOTE(liute @ 2009 05 12, 14:29)
1.  Vaikutis, augdamas vienas, nesupranta dalinimosi prasmės, tiesiog natūraliai to neišmoko dar. Pabandykit jūs su juo dalintis, kad ir vieną saldainį per pusę.Dar labai padėtų žaidimai kai reikia kažką daryti paeiliui. Vaikas tiesiog turi išmokti  sulaukti savo eilės, suprasti, jog kai žaidžia kitas vaikas žaislo atimti negalima.

2.    Na o dėl mušimosi - ar jis žiūri multikus per tv? Aš tiesiog visiškai eliminuočiau tv iš vaiko gyvenimo, be jokių paaiškinimų, tiesiog nebejungčiau kol jis nemiega. Kokiem dviem trim metam.

3.    Jūsų metodas, kurį aprašėt anksčiau tiesiog puikus, pabandykit dar kartą. Žinoma gali prireikti daug daug kantrybės smile.gif.
*

1. Tai vat, kad norisi isispirti sau i uzpakali, kad gal per mazai suteikiau galimybes vaikui bendrauti su kitais vaikais.... Einam kasdien bet kokiu oru i zaid.aikstele (tik kad blogesniu oru tu vaikuciu nevisada yra, o geru - pilna), ir maniau, kad nebus bendravimo trukumo.... Kartais nuvaziuodavom i zaidimu kambarius.... Bet tik dabar suvokiu, kad bent jau mano judriam, bendraujanciam vaikuciui to per mazai verysad.gif

2. Net nusisypsojau vos ne per asaras - kaip tik siandien is bibliotekos paemiau pora disku multiku, galvojau, kad bus lengviau vaikui, dazniau girdint anglu kalba verysad.gif Iki siol tai tik retkarciais multikus ijungdavau ir tai tik pries kokius 3-4 menesius pradejau jam juos rodyti, bet ir tai labai atrinkdama...

3. Zinau, kad kantrybes daug daug reikes ir tikrai as jos turiu, tik kad paskutines 3 savaiteles nebelabai zinau, ka darau gerai ir ka nelabai, ir ka gi is tikruju reiketu daryti, kad ismokinti vaikuti grazaus elgesio ir bendravimo su kitais vaikuciais....

Is tiesu tai net neisivaizduoju, ka daryti del rytojaus - eiti ar neiti i ta playgroup'a??? Jau bijau.... Nes kaskart jis vis blogiau elgiasi (jau 3-ia savaite po 2 dienas).... Kai jis pastumia koki vaikuti ar trinkteli, tai norisi i zeme sulysti is gedos.... Jei jau as pagalvoju apie SAVO vaika - koks neisaukletas!!!, tai isivaizduoju, kad ir aplinkiniams ne ka geriau atrodo doh.gif
darara
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif uzaugs musu Artiomukas ir bus viskas gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Alchemie
Tiomama, puikiai suprantu kaip jautiesi..teko tai isgyventi ir butent delto, kad mano vaiko kalba deja atsilieka nuo vystymosi. Jis tu bedu turejo daug, nori zaisti su vaikais, o iseina verysad.gif
bandyk ryt nueiti ir visur sudalyvauti, kaip verteja, pries eidama pamokyk ji poros zodziu "lets play" dar kokiu, ka jis galetu pasakyti ir ji suprastu, o ne pamegdzioti intonacija. maniskis vaikas lietuviskai kalba su anglisku akcentu doh.gif delto, kad pirmiausiai jie isiklauso i kalbos skambejima, o tik paskui ima suvokti paskirus zodzius ir ju reiksmes. Bandyk tartis, kad jei jis nemoka pakviesti vaiku zaisti, kreiptusi i tave ir tu padesi.
dar momentas, taip tavo vaiko veiksmai nera geri, bet tavo vaikas NERA blogas 4u.gif
Filmukai, rekomenduociau Dora the explorer, kur yra mokomasis, aiski kalba anglu taigi ismoktu ir zodzius ir kartu lavintusi (maniskis ismoko per ta filmuka anglu kalba)
samsam
Manau mamytes tikrai dave geru patarimu.

Na, bet jei jau tikrai taip isgyvenat, del sios problemos tai tikrai patarciau kreiptis pas psichologa. Jums paciai manau jis duos patarimu, kaip tokioje situacijoje elgtis. Kalbu is savo patirties. Musu didysis labai ilgai nekalbejo. Na tiksliau kalbejo laaaaaaaaaaaaaabai dauk, bet savo kalba. Sulaukem taip 3,5 metu unsure.gif Susikaupiau ir nuejom pas logopeda. Patikekit kiek patarimu dave. Visi tokie atrodo elementarus, tokie paprasti biggrin.gif Vaikas po menesio pazanga padare thumbup.gif O mano drauge ejo pas psichologa nes su savo penkemeciu nenusitvarke. Rezultatas taip pat buvo thumbup.gif

Neuzsiskleskit su savo problema smile.gif Specialistas yra specialistas.
Alchemie
samsam, matai logopedas ir psichologas gali padeti, kai vaikas yra savo kalbos terpeje, o cia uzsienis. psichologas negales su vaiku pasikalbeti ir su logopedu tokioje situacijoje irgi dar ankstoka, nes anglakalbis logopedas tik lieptu mkytiskalbos, juk nesusikalbejimo problema yra ne del kalbos neisvystymo, o del skirtingu kalbu ir nemokejimo, kas kelia vaikui naturalias psichologines priestaravimo reakcijas. O siaip pritariu, kad, jei kalba veluoja ir kyla bedu su bendravimu reiktu kreiptis pas specialista, nes pirmiausia tai padetu ir mamai, ir vaikui
samsam
AUUUUUUUUUU.......... Prasau skaityti atidziau, kas parasyta doh.gif . As jokiais budais NESAKAU, KAD SI MAMA TURI VESTI VAIKA PAS PSICHOLOGA AR PAS LOGOPEDA. Logopeda paminejau, kaip savo pavyzdi turedama omenyje, kad jei atsiranda problema nereikia uzsisklesti, kad gal specialistas tos srities padetu. O KAS LIECIA PSICHOLOGA NE VAIKUI, O MAMAI REIKTU NUEIT IR JIS TUOMET DUOTU PATARIMU, KAIP ELGTIS TOKIOJE SITUACIJOJE. Va ka norejau pasakyti smile.gif
Tiomama
Buvo praejusi savaitgali musu miestelyje svente maziems vaikuciams, pagrinde iki 5 metuku, bet galima ir vyresniems....... Tai, zinokit, kiek renginuku aplankem ir siaip kitas dienas kai kur nors nuvaziuojam, pastebejau viena dalyka - mano vaikui netinka ramus uzsiemimai!!!!! Kur buvo piesiama, dainuojama, rodomi spektakliukai ir t.t., mano zuikis elgesi labai graziai... Visur dalyvauja, viska daro.... Jokiu problemu, jokiu musimosi.... Kai nuejom i pasaku skaityma, tai doh.gif doh.gif doh.gif Nors moteris ir labai vaizdziai pasakojo pasakeles, jis begiojo, kalbino kitus vaikucius (laimei, nors nesimuso!!!), zodziu, trukde tai moterytei... doh.gif Bet vos tik ji pradedavo dainuoti daineles (tarp pasakeliu) kartu su vaikuciais, rodydami tam skirtus judesiukus, mano maziukas, jau vos ne vidury kilimo, ir stebi, ka daro kiti, rodo judesiukus, bando dainuoti, ploja...... Nu saunuoliukas, zodziu!!!
Ir va dabar galvoju, ar gali taip buti, kad ne viskas vaikuciui tinka, kad uzsiemimus reikia rinktis pagal vaikucio temperamenta? Beje, sita minti pakiso viena temele SM... blush2.gif Tik kad nera is ko cia rinktis!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.