[FONT=Times]Mano dukryte labai padykusi. savo mazajam broliukui liepe daryti blogus darbus. pati negirdejau kaip ji tai pasake bet man pasake kaip ji liepe savo broliukui eiti ir ispirti besilaukianciai mamytei. zinoma as su ja pasikalbejau bet ji nieko man nepsake kodel taip elgesi. as juk abejiems skiriu demesio, prie akiu ji kaip angeliukas o uz akiu kaip velniukas. net nezinau kodel ji taip daro. juk demesio jai netruksta ir pazaidziam ir pajuokaujam kartu net nazinau ka ir galvoti kodel taip daro. Prasau patarkit kanors.
tai jums atrodo kad netrūksta. o vaikams gal atrodo kitaip.
as taip nemanau jei per daug demesio skiriam ir manau kad ji taip darydama nori pasirodyt kad ji visada buna gera o jos broliukas visad buna blogas
Mano manymu čia bandymas atkreipti į save dėmesį.
kaip gali netureti demesio jeigu visa laika uzsiimu su ja zaidziam kartu rasom raideles mokinames skaityti mano nuomone jei tikrai demesio netruksta
QUOTE(alnama @ 2008 01 09, 19:54) kaip gali netureti demesio jeigu visa laika uzsiimu su ja zaidziam kartu rasom raideles mokinames skaityti mano nuomone jei tikrai demesio netruksta Gal laiko su dukra praleidi daug, bet ji ir nori būt geresnė už brolį, kad tarsi ją labiau mylėtumėt. Jis gi mažesnis - vistiek dėmesys (nebūtinai tavo) sutelkiamas į broliuką. Mergaitė tarsi kaunasi dėl dėmesio su broliu. Taip daro daugelis vaikų. Nes kai šeimoje yra ne vienas vaikutis, atsiranda konkurencija. Gal tiesiog priglausk, apkabink ją, pasakyk dukrai, kad labai ją myli, tikrai ne mažiau nei brolį. Pamėgink tiesiog įdiegti dukrytei supratimą, kad nereikia konkuruoti su broliu, nes kaip bebūtų, ji tavo dukra, ir visada ją iš visos širdies mylėsi. QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 01 09, 20:45) Gal laiko su dukra praleidi daug, bet ji ir nori būt geresnė už brolį, kad tarsi ją labiau mylėtumėt. Jis gi mažesnis - vistiek dėmesys (nebūtinai tavo) sutelkiamas į broliuką. Mergaitė tarsi kaunasi dėl dėmesio su broliu. Taip daro daugelis vaikų. Nes kai šeimoje yra ne vienas vaikutis, atsiranda konkurencija. Gal tiesiog priglausk, apkabink ją, pasakyk dukrai, kad labai ją myli, tikrai ne mažiau nei brolį. Pamėgink tiesiog įdiegti dukrytei supratimą, kad nereikia konkuruoti su broliu, nes kaip bebūtų, ji tavo dukra, ir visada ją iš visos širdies mylėsi. visiskai sutinku. tik vienas niuansas: "prisipazinimo meileje situacijoje" brolio is viso nereikia mineti. uztenka kalbeti tik apie pacia mergaite, kad ji yra svarbi ir mylima. QUOTE(alnama @ 2008 01 03, 20:54) jus gal kudikio laukiates? jei taip, tai gali buti, kad mergaite del to nerimauja...
tai jei gerai suprantu, ji tiesiog labai gerai supranta,kad kai gims dar vienas vaikas, jei to demesio is vis nebeliks...brolis dar to nezino, o ji jau karta tai patyre...dabar turi tik viena iseiti, aiskinti jai, kad ji labai svarbi tavo gyvenime, kai tai ,ko jus laukiat bus BUTENT JOS , ir tai yra labai gerai. Kad ji jau didele, jau visa mergina, ir kad tau jos reikia kaip niekad labai, nes reiks ir padeti paziureti ir pamyleti maziuli, ir kad jau tu be jos nebeissiversi... nes jau kas kas o ji tai nuostabi padejeja.... tokie dalykai labai padeda pakelti savo verte, bent jau man labai padeda...o ir ji jausis be galo reikalinga seimoje...pabandyk
jau po truputi bandom su dukrele susitarti
Auginu 12 metu vaika - berniuka. Visko buna, kartais mielas, kartais kaip velnio apsestas. Atrodo dabar kaip tik tas amzius kai reikia saugoti kad sunkeliais nenueitu. Turbut naturalu kad man idomu kur jis buna ir ka jis veikia. Internete radau kad galima zinoti zmoniu buvimo vieta pagal mobilu telefona www.locator.lt. Gal kas jau naudojotes. Ar ka nors is to isloset? Ir dar man kilo toks klausimas ar nesergu kartais paranoja? Kartais labai bijau kad nepradetu vartot narkotiku ir nesugriautu sau gyvenimo - labai ji myliu. Bet namie gi neuzdarysiu...
Jei konkrečiai apie locator.lt - tai ten tikslumas gana mažas, apibrėš 1 km skersmens ratą (tai mieste, o už miesto dar didesnis netikslumas), ir nežinosi, ar jis mokykloje, ar už 1 km nuo jos. Kartais buvimo vieta net nepataiko į tą ratą. Aišku, jei jis atsidurs kitame miesto gale, tai jau žinosi, kad ne mokykloje
pirma žinutė ir jau reklama. temai bus spyna
QUOTE(urte.kardiene @ 2009 05 06, 15:34) Auginu 12 metu vaika - berniuka. Visko buna, kartais mielas, kartais kaip velnio apsestas. Atrodo dabar kaip tik tas amzius kai reikia saugoti kad sunkeliais nenueitu. Turbut naturalu kad man idomu kur jis buna ir ka jis veikia. Internete radau kad galima zinoti zmoniu buvimo vieta pagal mobilu telefona www.locator.lt. Gal kas jau naudojotes. Ar ka nors is to isloset? Ir dar man kilo toks klausimas ar nesergu kartais paranoja? Kartais labai bijau kad nepradetu vartot narkotiku ir nesugriautu sau gyvenimo - labai ji myliu. Bet namie gi neuzdarysiu... o kuo locator.lt padės, jei vaikas girtaus ar narkotikus vartos pvz mokyklos tualete?
Visu pirma reikia vaika leisti i normalia mokykla, pazinti klasiokus ir draugus. O as bent jau zinau ar jis mokykloj ar ne. Jezau, tikejausi patarimu, o cia visi tik gasdina. Nesamoningas forumas.
QUOTE(Lithium @ 2009 05 06, 22:50) QUOTE(urte.kardiene @ 2009 05 06, 15:34) Auginu 12 metu vaika - berniuka. Visko buna, kartais mielas, kartais kaip velnio apsestas. Atrodo dabar kaip tik tas amzius kai reikia saugoti kad sunkeliais nenueitu. Turbut naturalu kad man idomu kur jis buna ir ka jis veikia. Internete radau kad galima zinoti zmoniu buvimo vieta pagal mobilu telefona www.locator.lt. Gal kas jau naudojotes. Ar ka nors is to isloset? Ir dar man kilo toks klausimas ar nesergu kartais paranoja? Kartais labai bijau kad nepradetu vartot narkotiku ir nesugriautu sau gyvenimo - labai ji myliu. Bet namie gi neuzdarysiu... as irgi turiu problema tik su mergaite 13 metu vargstu juodai kol kas meginu graziuoju bet nelabai gaunasi,pokstai po pokstu, baisu darosi, jau uzsirasiau pas psichologa, nors pazystami sako kol proto dar neturi gal reiktu, kad bijotu (dirzo),nors paaugle musti as nelabai noriu, jau buvo is namu pabegus , bet kai gryzo grazioju kalbejom, po savaites apsivoge, pas mociute, vel kalbejau , bet pasakiau dar kartas tai jau tikrai lupsiu QUOTE(relyte @ 2009 05 11, 15:07) ... bet pasakiau dar kartas tai jau tikrai lupsiu Kiek kartų jau esate tai sakiusi? QUOTE(urte.kardiene @ 2009 05 06, 15:34) Auginu 12 metu vaika - berniuka. Visko buna, kartais mielas, kartais kaip velnio apsestas. Atrodo dabar kaip tik tas amzius kai reikia saugoti kad sunkeliais nenueitu. Turbut naturalu kad man idomu kur jis buna ir ka jis veikia. Internete radau kad galima zinoti zmoniu buvimo vieta pagal mobilu telefona www.locator.lt. Gal kas jau naudojotes. Ar ka nors is to isloset? Ir dar man kilo toks klausimas ar nesergu kartais paranoja? Kartais labai bijau kad nepradetu vartot narkotiku ir nesugriautu sau gyvenimo - labai ji myliu. Bet namie gi neuzdarysiu... Jūsų baimė labai natūrali. Praktiškai visi paaugliai išgyvena tą audringą ir neprognozuojamą laikotarpį, kuris mums dažnai kelia nerimą. Be abejo, tokiam amžiuj vaikus reikėtų labai kontroliuoti, bet tuo pačiu ir daug kalbėtis, bendrauti, nes didžiausią pasipriešinimų audrą juk ir sukelia jiems draudimai... Aš jus labai suprantu, nes pati šiuo metu auginu du paauglius... oi, kaip nelengva...
Tik iš savo klaidų žmogus pasimoko. aip kad leiskite klysti, bet kontroliuokite, kad nenuklystų perdaug.
QUOTE(relyte @ 2009 05 11, 14:07) as irgi turiu problema tik su mergaite 13 metu vargstu juodai kol kas meginu graziuoju bet nelabai gaunasi,pokstai po pokstu, baisu darosi, jau uzsirasiau pas psichologa, nors pazystami sako kol proto dar neturi gal reiktu, kad bijotu (dirzo),nors paaugle musti as nelabai noriu, jau buvo is namu pabegus , bet kai gryzo grazioju kalbejom, po savaites apsivoge, pas mociute, vel kalbejau , bet pasakiau dar kartas tai jau tikrai lupsiu As tai pat turiu mergaite 13 metu, pagrindine pikstomes del nesusipratimu. Jinai susinervina del nesamoniu, tai yra man nesamones o jai gal ir svarbu... Siaip manau musimu nieko neisspresite, jinai tik jus prades nekesti visa gyvenima. Sis laikotarpis labai sunkus ir sudetingas ne tik tevams bet ir paaugliams. Jie patis nesupranta saves As bandau kalbetis daugiau, klausineju kas atsitiko mokykloje ar su draugemis.. Leidziu pasikviesti drauges pas mus su nakvyne relyte, ar jinai turi kisenpinigius? Gal del to ir apsivoge kad pinigu reikejo...
[quote=fillipa,2009 05 14, 09:24]relyte, ar jinai turi kisenpinigius? Gal del to ir apsivoge kad pinigu reikejo...
[/quGauna mano pana kišenpinigių ir iš manę ir iš tėvo ir iš senelių, bei tetų, šiaip pasižiūriu į ją nu visai neblogas vaikas, vakar grįžtu po darbo tai bulvės išvirtos, kotletai iškepti, Papildyta: [quote=fillipa,2009 05 14, 09:24]relyte, ar jinai turi kisenpinigius? Gal del to ir apsivoge kad pinigu reikejo... [/quGauna mano pana kišenpinigių ir iš manę ir iš tėvo ir iš senelių, bei tetų, šiaip pasižiūriu į ją nu visai neblogas vaikas, vakar grįžtu po darbo tai bulvės išvirtos, kotletai iškepti,
Maniskiui tik rudeni bus 10, bet jau ir mokytoja sako, kad jam paauglyste prasidejo. Labai rupi mergaites, visokie suaugusiu vaizdeliai. Panasi situacija-kartais nors prie sirdies dek, bet kai uzeina, nepazistu savo vaiko. ir is mobiliu priskambino, pries Kaledas 300 lt sumokejau saskaitas, kai is tetos pinigu parsinese, tai jau ir lupt gavo. As ligoninej gulejau, tai jis 3 savaites nesiojosi i mokykla, slepe.
beveik 2 menesius pas psichologe mokykloj lankosi,ir as sneku , sneku, visaip aiskinu, bet vagystes taip ir nesibaigia. sioks toks postumis i prieki atsirado-bent jau pasako tiesa, prisipazista, nes pries tai, vos ne i policija tempt reikia. nezinau, kuo baigsis.neturiu jau ir as nei nervu, nei kantrybes, nei sveikatos...stengiuosi but stipri, galvot apie ji, kaip jam padet, bet kai vel eilini cirka iskres, bijau, kad ir paciai gali prireikt psichologo, o gal jau net ir psichiatro pagalbos.... QUOTE(isNidos @ 2009 05 16, 01:11) Maniskiui tik rudeni bus 10, bet jau ir mokytoja sako, kad jam paauglyste prasidejo. Labai rupi mergaites, visokie suaugusiu vaizdeliai. Panasi situacija-kartais nors prie sirdies dek, bet kai uzeina, nepazistu savo vaiko. ir is mobiliu priskambino, pries Kaledas 300 lt sumokejau saskaitas, kai is tetos pinigu parsinese, tai jau ir lupt gavo. As ligoninej gulejau, tai jis 3 savaites nesiojosi i mokykla, slepe. beveik 2 menesius pas psichologe mokykloj lankosi,ir as sneku , sneku, visaip aiskinu, bet vagystes taip ir nesibaigia. sioks toks postumis i prieki atsirado-bent jau pasako tiesa, prisipazista, nes pries tai, vos ne i policija tempt reikia. nezinau, kuo baigsis.neturiu jau ir as nei nervu, nei kantrybes, nei sveikatos...stengiuosi but stipri, galvot apie ji, kaip jam padet, bet kai vel eilini cirka iskres, bijau, kad ir paciai gali prireikt psichologo, o gal jau net ir psichiatro pagalbos.... Na, smurtas tikrai nepadės. Smurtas-ugdo žiaurumą ir viskas. Vaikas sąmoningai gali pradėti keršyti už tai. QUOTE(urte.kardiene @ 2009 05 07, 09:31) Visu pirma reikia vaika leisti i normalia mokykla, pazinti klasiokus ir draugus. O as bent jau zinau ar jis mokykloj ar ne. Jezau, tikejausi patarimu, o cia visi tik gasdina. Nesamoningas forumas. ka reiskia NORMALI mokykla? tai nereiskia, kad ten viskas idealu. ir draugai gali atrodyti labai gerai. Juk narkomanais daznai tampa pasiturinciu ir garbingu zmoniu vaikai. QUOTE(relyte @ 2009 05 13, 15:06) daug kartų tai sakiau, tik nieko nedariau ir vyrui neleidau, o gal reikėjo, tik man atrodo, kad gal jau peraugusi diržą tai nereikejo daug kartu sakyt ir nieko nedaryt. reikejo viena karta ispert ir namu aresta uzdet. O dabar jau velu. Agresija issauks dar didesne agresija
lupt gavo kai 10metu apsivogė
Sakoma, kad visos bėdos išaugamos, tačiau savieigai palikti nieko taip negalima. Bandykite daugiau užklasinės veiklos suorganizuoti. Kai vaikas užsiėmęs, neturi laiko šunkeliais eiti.
tai, kad klausiau ką nori lankyti, atsako ogi nieko
Galiu iš savo patirties pasakyti, geriau ne kokį mėnesį namų arešto, o tiesiog savaitgalį.
Jeigu žinot, kad jūsų vaikas planuoja į kokį gimtadienį ar vakarėlį eiti, tam laikotarpiui uždrauskit kurnors eit ir poto jau patys susivokia, kad kitą kartą nereikės prisidirbt:) Vieną kartą nepasimoko, tai antrą, trečią kartą, kol supras. Nuolaidžiaut dėl kažkokių nusižengimų irgi nereikia, nes poto su draugais būna 'mano tėvams, tai viskas vienodai šviečia kur aš esu ir ką veikiu', o tuo momentu tie tėvai baisiausiai nervinasi, kad tų jų atžaloms nieko nenutiktų. Dėl vagysčių įžengus į dviženklį amžių, nieko stebėtino, nes ir pati ir daugelis draugų taip elgėsi. Tai tikrai turėtų baigtis, ankščiau ar vėliau. Galima pvz. iš piniginės išimti visus grynuosius ir palikti tik centus, arba porą litų padėti ant staliuko kokiam koridoriui, įdėti į palto kišenę. Jeigu jau jiems prireikia, tai lyg siurbliai preina pro visus kampus:D
Prie mūsų namų yra žirgynas tai vasarą jodinėja, viskas gerai, namų arešto gavo tik dviem savaitėm ir poto iš namų pabėgo, centai pas mus guli matomoje vietoje tai ateina pasako, kad kažkas pinigus ten padėjo prašom pasiimti, tipo ne mano aš radau ir gražinu, nes mes mokinam, kad namuose ar būnant svečiuose gali pamest tik savi, negali būti jokio aš radau ir čia mano, tai centus kai randa gražina,kas link draudimo eiti kur nors į šventę tai buvo pasakyta, kad jei nesimokysi nedarysin jai gimtadienio, nu ir ka , sako , o man ir nereikia
Taip tai yra blogiausia - kai nėra kuom pagasdinti , nes nieko nereikia...Atimi telefoną- tai nežinai kur randasi, neleisi niekur eiti - iš neturėjimo ką veikti rankas pjaustysis, juk ne visi gali kartu per dienas sėdėti. Pasakai kad nepirksi - o man ir nereikia...Geri buvo laikai kai dar galėjai diržu ar saldainiais veikti...Kažkaip reikia tą laiką pragyventi ir susitaikyti su tuo kad vaikui atėjo laikas mokintis iš savų klaidų...
nemanau, kad gasdinimai ir pan yra gera ir efektyvi auklėjimo priemonė.
relyte, o kaip sekėsi pas psichologą?
sveikutes zinot skaitau ir taip po biski plaukai šiaušiasi , mums irgi desimt metu , ir galvojau kad mano sunus mane irgi neklauso , kambario nesitvarko ir t.t. bet palyginus su tuo ka perskaiciau , tai cia pas mus tai dar neblogai . mamytes stiprybes jums
QUOTE(Lithium @ 2009 05 29, 18:17) nemanau, kad gasdinimai ir pan yra gera ir efektyvi auklėjimo priemonė. relyte, o kaip sekėsi pas psichologą? buvom pas psichologą, tai sakyčiau visai neblogai, pirmas kartas buvo pažintinis, tačiau maniškė pradėjo kalbėt, taip daug papasakojo, kad net plaukai pasišiaušė, lyg kalbėdavom ir nemažai ir apie draugus ir viską, tačiau dabar sužinojau, kad mokykloje yra didelių problemų tarp jos ir kitų vaikų,kas turbūt ir yra blogiause nes verkėm abi kai ji pasakojo, poto kelis kartus reikėjo jai vienai nueiti, lygtai jai patiko,dabar sakė ateiti abiem nes gal ir mamai reikia paaiškinti kaip su paaugle bendrauti,nusprendėm persivesti į kitą mokyklą, jau išsirinkom ir dokumentus tvarkom, aš ten buvau man labai patiko, todėl labai daug tikiuosi iš kitos mokyklos, kad jai padės taip pat matau, kad ji pradėjo stengtis, nors ir ne per daugiausia, bet pradžia yra QUOTE(brasta @ 2009 05 12, 10:40) Jūsų baimė labai natūrali. Praktiškai visi paaugliai išgyvena tą audringą ir neprognozuojamą laikotarpį, kuris mums dažnai kelia nerimą. Be abejo, tokiam amžiuj vaikus reikėtų labai kontroliuoti, bet tuo pačiu ir daug kalbėtis, bendrauti, nes didžiausią pasipriešinimų audrą juk ir sukelia jiems draudimai... Aš jus labai suprantu, nes pati šiuo metu auginu du paauglius... oi, kaip nelengva... bet juk nieko nesakyti irgi negali,maniskiui tik 9metai,lankemes pas psihologo tai dave suprasti,kad as blogai aukleju vaika,vaikas is vieno pasakymo turi klausyti tevu,o jei neklauso vdinasi as pati kalta,sakykit ar jusu nors vienos vaikas paklusta is vieno pasakymo?nepazystu ne vienos seimos kur pasakoma vaikui eit miegot ir vaikas eina ruostis miegui.
Na juk būna ir paklusnių vaikų.
|