mielos mamytes noreciau suzinoti jusu nuomone api vaiku darzeli kaip manote kokio amziaus vaika griausiai leisti darzeli ir ar geriau darzelis ar auginti iki mokyklos namuose paciai?nes turiu dukryte kuriai čmetukai bet nuo ęmetuku noreciau jau vesti i darzeli nes manau jai paciai taip geriau
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 06, 17:27) mielos mamytes noreciau suzinoti jusu nuomone api vaiku darzeli kaip manote kokio amziaus vaika griausiai leisti darzeli ir ar geriau darzelis ar auginti iki mokyklos namuose paciai?nes turiu dukryte kuriai čmetukai bet nuo ęmetuku noreciau jau vesti i darzeli nes manau jai paciai taip geriau Aisku i darzeli Vaikui reikia kitu vaiku, bendrauti, zaisti su jais, galu gale ismokti kaz ka naujo. Mamai irgi gerai: daugiau laisvo laiko, galimybe save realizuoti darbe ar kaz kur kitur. Daugumos mamu problema kad jos nenori paleisti savu vaiku, kad vaikas be jos nesusitvarkis ir taip toliau As savaja atidaviau pas aukle kai jai nebuvo metuku. Kiekviena diena vaikas kaz ka ismoksta. Nemanau kad sededama namuose su vaiku butu geriau. Manau bendravimas su kitais vaikais pagreitina kalba. Jinai (ir kiti vaikai pas aukle)jau sneka trumpais sakiniais, jei as nesuprantu rodo su pirstuku, karta per savaite parnesa piesinuka arba koki darbeli
aš tai pat manau kad vaikeliui butinai reikalingas darželis.Aš žadu leisti nuo 2 metuku
tik i darzeli. mes pradesime eiti nuo 1.8men, tai tikiuosi, kad iki 2metuku jau apsiprasime ten ir vienos pasilikti. siaip esame ne is tu, kurios bendrauja su suaugusiais, todel galvoju, kad sunkiai apsiprasime
Man atrodo geriausiai yra leisti nuo 3 metuku, taciau mes leisime nuo 2m2men, kadangi reikia grizti i darba
Kadangi as jau dirbu kai mano pupai buvo 10 mėnesiu (taip aplinkybės susiklostė) todėl turime aukle tai vaika leisiu dar nuo kito rudens, kai bus 3,5 metukai, spes dar darzeli palankyti
Mes pas aukle pradejom leisti sunu nuo 1metuku. Apsiprato greitai ir gerai. Bet dabar nesuprantu kas darosi jam 1.8m. ir labai pradejo nenoreti eiti. Beto ir manes nepaleidzia is akiu. Ypac buna kaprizingas sveciuose bijo kad jo nepalikciau. Nesuprantu, ar vaikas paaugo ir daugiau pradejo suprast, ar kazkas su aukle tapo negerai (nors negaleciau ka nors blogo pasakyti apie ja)? O gal pyksta kam ji sodina ant puoduko (namie taip pat mokom). Beto ir alergija labai paumejo. Nezinau kazkas negerai tik priezastis neaiski.
Mes į darželį jau užsirašėm ir eisim nuo 2 metukų ir 6 mėn.
kol nepradėsiu dirbti tol nevesiu į darželį
Žadu bandyti vesti nuo 2 metų ir 4 mėnesių, bet tokį mamyčiuką turiu, baisu kažko
As nezinau,as esu nusiteikus pries darzelius
Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais. Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai Cia mano nuomone QUOTE(fillipa @ 2009 05 07, 01:22) Aisku i darzeli Vaikui reikia kitu vaiku, bendrauti, zaisti su jais, galu gale ismokti kaz ka naujo. Mamai irgi gerai: daugiau laisvo laiko, galimybe save realizuoti darbe ar kaz kur kitur. Daugumos mamu problema kad jos nenori paleisti savu vaiku, kad vaikas be jos nesusitvarkis ir taip toliau As savaja atidaviau pas aukle kai jai nebuvo metuku. Kiekviena diena vaikas kaz ka ismoksta. Nemanau kad sededama namuose su vaiku butu geriau. Manau bendravimas su kitais vaikais pagreitina kalba. Jinai (ir kiti vaikai pas aukle)jau sneka trumpais sakiniais, jei as nesuprantu rodo su pirstuku, karta per savaite parnesa piesinuka arba koki darbeli as uz darzeli, bet tikrai ne nuo 2metu O su vaiku nesedekit namie - eikit pasivaiksciot, darykit darbelius, lavinkites, ugdykites, negi siuolaikines mamos pacios nieko nesugalvoja kaip vaika lavinti ir ta reikala nori permesti ant darzelio aukletoju peciu?
Ruosimes i darzeli nuo 2 mietu
QUOTE(gutte86 @ 2009 05 08, 18:11) Tai kad labai jau naminukas, maminukas ir pan., bijo visko, norėtųsi, kad pakovotų už save, vaikštom ir į mokyklėlę, bet net po kelių mėnesių rezultato - jokio QUOTE(meile0409 @ 2009 05 08, 18:38) Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais. Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai Cia mano nuomone ta prasme nuo 6 mėnesių vaiko amžiaus
o pas mus priima vaikus nuo 3menesiu iki 3 metu,yra neprivalomi darzeliai,nuo triju iki mokyklinio amziaus,privalomi darzeliai.
Cia apmokami tik 3 menesiai buvimas su vaiku,darbo vieta sagama iki 6 menesiu,del to tokius mazus ir priima i darzelius,daro tam specialias grupes QUOTE(gutte86 @ 2009 05 08, 20:03) as uz darzeli, bet tikrai ne nuo 2metu O su vaiku nesedekit namie - eikit pasivaiksciot, darykit darbelius, lavinkites, ugdykites, negi siuolaikines mamos pacios nieko nesugalvoja kaip vaika lavinti ir ta reikala nori permesti ant darzelio aukletoju peciu? nu tu čia pasakei
Mes planuojam i darzeli nuo 2 metu,nes man reikia grizti i darba
manau, kad geriausia butu nuo kokiu 2metuku leisti i darzeli, nei per anksti nei per velai
bet ne visada taip gaunasi QUOTE(gutte86 @ 2009 05 08, 19:03) as uz darzeli, bet tikrai ne nuo 2metu O su vaiku nesedekit namie - eikit pasivaiksciot, darykit darbelius, lavinkites, ugdykites, negi siuolaikines mamos pacios nieko nesugalvoja kaip vaika lavinti ir ta reikala nori permesti ant darzelio aukletoju peciu? Manau, kad gerokai klystate. Zmonems iprasta gyventi bendruomeneje ir vaikas turi ismokti uzmegzti socialinius rysius. Man patiko A. Landsbergienes mintis, kad vaikui uzaugti reikia viso kaimo - t.y. neuztenka mamos, tecio ir seneliu. Tam, kad jis vystytusi visapusiskai reikia daugybes zmoniu. Darzelis tam pasitarnauja. O siaip is mamyciu patirties galima daryti isvada, kad greiciausiai apsipranta darziukuose vaikai iki 2 m., o veliau jau atsiranda daugiau problemikiu issiskiriant, gal per daug jie pripranta prie vienos aplinkos ir vis tu paciu zmoniu
Visokiu tu nuomoniu yra, bet mes busim priverstos eiti nuo 2.5metu, nezinau kaip ten gausis
Šiaip literatūroje siūloma vesti tik nuo trijų metų, aš ir pati taip norėčiau, deja, bet man teks vesti mažiuką nuo dviejų metukų su kapeikomis - darbas laukia. tiesa, noriu paklausti mamyčių - aš prieš išeidama tėvystės atostogų, esu neišnaudojus gal du tris mėn. atostogų - ar galėčiau jas paimti po tėvystės atostogų ir išnaudoti vaiko grūdinimui prie darželio ( na kai pradžioje mamos palieka vaiką tik iki pietų ir vis ilgina laiką )? atostogos baigsis 08.24, darželis nuo 09, o jei dar du mėn. prisidurčiau, gal jis ir adaptuostųsi lengviau? kiek reikia laiko tai adaptacijai?
Planuojam nuo 2.5 m
As kolkas neleisiu,nes neaisku kaip bus su darbais ar susirasiu,beto mes darzeli gausime tk ant 4 metuku
as pati seip esu uz darzelius nes vaikas bendrauja su savo bendraamziais mokosi apsiginti save ir bendrauti su vaikais.bet kai mano tikia maminuke tai neznau kaip cia bus noreciau pradet leisti nuo 3metuku,bet ziuresim kaip bus,seip manoji mergaite myli vaikus ir zaidzia su jais tada net ir manes nebereikia bet buna kad jei as vienam o ji su vaikais kitam kambari retkarciais ateina patikrint ar as esu vietoj
Pradėjom leisti 2,5 metuku. Atrodė labai mažytė, todėl vesdavom tik pusdieniui, miegoti gryždavom namo. Aišku turėjau galimybę (nuo 5 sav. dėl gresiančio persileidimo buvau namuose). O jau kaip sirgo, beveik ištisai, bet užtat šiemet jau turi imunitetą ir taip dažnai neserga
Mes uzsirasem nuo 2.4 metu, o kaip ten bus ziuresime
labas mamytes
as manau, kad vaikui geriausia eiti link treciu metuku i darzeli, nors yra vaikuciu, kurie ir mazesni gana greitai pritampa
mes jau koki menesi lankom, jai tai aisku lankimu galima pavadinti, nes 5 dienas lankom ir pusantros savaites sergam
seip saviske jauciu teks vesti nuo rugsejo, nors noreciau tik nuo kokiu triju. zodziu bus matyti.
Nesakyčiau kad viskas priklauso nuo vaiko amžiaus, vaikas pasiruošęs į darželį, kai gali savarankiškai pavalgyt, apsirengti. Nedaug yra vaikučių, kurie palikti neverkia, neieško mamos. Mano mamyčiukas žygiuos nuo rugsėjo, jaučiu, kiek bus ašarų
mes savo dukrą pradėjome leisti nuo dviejų metų,pradžioje aišku jai buvo nelengva,pati nevalgė,nenorėjo vaikščioti visko bijojo,bet po keleto mėnesių tie nepatogumai pas vaiką dingo,dabar ji daug dainuoja,šoka yra drasi ir savarankiška
gerai, jeigu neserga vaikutis, nes kai prasideda ligos 1 savaitę eina, o po to mėnesiuką namučiuose atserga, tai manau tikrai dar neapsimoka leisti, nes už darželį vis tiek mokėti reikia, o vaikutis dienas namuose leidžia.
Greiciausiai, kad pradesiu vesti nuo 2metu, nors jei butu mano valia ir nereiketu skubeti i darba, tai tikrai tik nuo triju metuku pradeciau leisti.... Baisu kai tik pradeda lankyti tai ir serga pastoviai....
Laba
Mes savo gražuolę užrašėm nuo rugsėjo 1d. į darželį, tai kaip "mokinukė" žygiuos Dėl ligų tai sutinku 100 proc. Vyresnėlį pradėjau leisti anksti, metukų laiko, tai iš ligoninių neišsikapstėm. Prasirgom visais įmanomais virusais Manau su ja ir taip mažiau bus problemų, nes dabar kai nueinam pasiimti brolio iš darželio, tai ta pirmoji nulekia į grupę ir net neiškrapštysi
Uzrasiau savo mazuliukus i darzeli, kai jiems sueis dveji metukai. Vidurinele pradejo lankyti beveik treju, bet pastoviai serga, mazai tenka ten buti. Kol pati namuose, tai nieko baisaus, pamatau, kad vesu, salta, tai ir neinam i darzeli, bet rudeni pradesiu dirbti, tai visi trys zengs i darzeli, nezinau, kaipp reiks elgtis, gal taip nesirgs...
Mes pradejome praejusi rudeni tai iki siol pavyko eiti apie keturias savaites, neistempiame ten ilgiau nei 4 dienos, visada 5toje naktyje pakyla temparatura. Dabar asmeniskai manau, kad 2 metai yra per mazai., maniskis jau apie tris tai matau, kad supranta, kad darzelis, zaidzia su kitais vaikais.
Planuojam eiti nuo rugsejo,bus du metukai
mes ir nuo rugsejo du metukai kai bus,nes reikia grysti i darba
Mano mažė pradėjo lankyti lopšelį nuo 1 m. ir 1 mėn. Gan lengvai priprato. Tik va ligos tai ėmė pulti, nuo to neapsaugosi.
Galiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi, jog ji eina į lopšelį. Išmoko savarankiškumo, pasidarė drąsesnė, nebijo žmonių, labai daug ko išmoksta. Na o dėl ligų - juk vaikui būtina susidurti su visokiausiais virusais ir sirgti, taip stiprėja jo imuninė sistema.
Mes pradejom leisti nuo 2metu, butume visikai patenkinti, jei ne ligos, serga serga serga serga, galo tam nera, savaite nueina- 2sav neina, as su baime laikiu visu savaitgaliu, nes dazniausiai 5-adieni "prasideda", visas ruduo, ziema ir puse pavasario- namie, nes istisai ji serga..ir dabar serga...
O i darzeli eit nori, turi savo draugus, buna uzsiemimai, aukletojos nuostabios, ismoksta daineliu, pridaro darbeliu, zodziu darzeliu mes patenkinti, 2metai visai geras amzius pradet lankyt kolektyva, tik vat del ligu nezinau ka pasakyt...
dukryte pradejo lankyt darzeli nuo 3,6 m jau ir pati norejo , o maziuka leisiu nuo rudens bus 2,8m dukryte laikiau prie saves tiek laiko nes sedejau namuose ir manau vaikui reik mamos bent iki 3 metu tai tikrai,bet pagal galimybes-sikart suneli teks isleist anksciau-bijau-nes mamyciukas jis pas mane..
leisiu nuo dvieju, nes reik i darbeli, nors noreciau labiau nuo triju leisti.
As bijau ir pagalvot apie darzeli
Leisiu ir aš savo džiaugsmiuką nuo 2-jų metuku, nors gydytoja nuteikė, kad pastoviai sirgsim, jei ką, teks atsisakyti minties apie darželį, žiūrėsim kaip seksis
o aš bandysiu dar nevest, nors rudenį sueis 2 metukai
Isleidau 1.4m ir neatsidziaugiu. Labai lengvai adaptavosi, jokiu asareliu, greit priprato be soskes, valgo ten, zaidzia, patenkintas bega i darzeli. vieni privalumai
Mano dičkis pradėjo lankyti 2 metų, tai pirmą savaitę buvo labai gerai, antrą-paašarodavo rytais. O paskui viskas susitvarkė, nemo eiti nenorėdavo. Sirgo mažai ir tik per masinius visis grupės virusus.
Mažė į darželį eis šį rudenį, jai irgi bus jau du metukai. Manau bus viskas gerai, nes dabar nuėjus su ja kartu pasiimti brolio, laksto ten kaip žuvis vandeny, tikiuosi, kai riekės- irgi gerai jausis ir labai mamos nepasiges.
Manau kiekvienam individualiai ateina tas noras eiti i darzeli
|