Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuo kelių metukų vaiką leisti i darželį?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ispanija650
mielos mamytes noreciau suzinoti jusu nuomone api vaiku darzeli kaip manote kokio amziaus vaika griausiai leisti darzeli ir ar geriau darzelis ar auginti iki mokyklos namuose paciai?nes turiu dukryte kuriai čmetukai bet nuo ęmetuku noreciau jau vesti i darzeli nes manau jai paciai taip geriau 4u.gif
fillipa
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 06, 17:27)
mielos mamytes noreciau suzinoti jusu nuomone api vaiku darzeli kaip manote kokio amziaus vaika griausiai leisti darzeli ir ar geriau darzelis ar auginti iki mokyklos namuose paciai?nes turiu dukryte kuriai čmetukai bet nuo ęmetuku noreciau jau vesti i darzeli nes manau jai paciai taip geriau 4u.gif
*

Aisku i darzeli bigsmile.gif
Vaikui reikia kitu vaiku, bendrauti, zaisti su jais, galu gale ismokti kaz ka naujo. Mamai irgi gerai: daugiau laisvo laiko, galimybe save realizuoti darbe ar kaz kur kitur. Daugumos mamu problema kad jos nenori paleisti savu vaiku, kad vaikas be jos nesusitvarkis ir taip toliau doh.gif Dauguma vaiku labai lengvai pripranta prie darzelio.
As savaja atidaviau pas aukle kai jai nebuvo metuku. Kiekviena diena vaikas kaz ka ismoksta. Nemanau kad sededama namuose su vaiku butu geriau. Manau bendravimas su kitais vaikais pagreitina kalba. Jinai (ir kiti vaikai pas aukle)jau sneka trumpais sakiniais, jei as nesuprantu rodo su pirstuku, karta per savaite parnesa piesinuka arba koki darbeli thumbup.gif .
vygita
aš tai pat manau kad vaikeliui butinai reikalingas darželis.Aš žadu leisti nuo 2 metuku smile.gif
mabi
tik i darzeli. mes pradesime eiti nuo 1.8men, tai tikiuosi, kad iki 2metuku jau apsiprasime ten ir vienos pasilikti. siaip esame ne is tu, kurios bendrauja su suaugusiais, todel galvoju, kad sunkiai apsiprasime
ciuke
Man atrodo geriausiai yra leisti nuo 3 metuku, taciau mes leisime nuo 2m2men, kadangi reikia grizti i darba verysad.gif .
Idda
Kadangi as jau dirbu kai mano pupai buvo 10 mėnesiu (taip aplinkybės susiklostė) todėl turime aukle tai vaika leisiu dar nuo kito rudens, kai bus 3,5 metukai, spes dar darzeli palankyti 4u.gif
zioga
Mes pas aukle pradejom leisti sunu nuo 1metuku. Apsiprato greitai ir gerai. Bet dabar nesuprantu kas darosi jam 1.8m. ir labai pradejo nenoreti eiti. Beto ir manes nepaleidzia is akiu. Ypac buna kaprizingas sveciuose bijo kad jo nepalikciau. Nesuprantu, ar vaikas paaugo ir daugiau pradejo suprast, ar kazkas su aukle tapo negerai (nors negaleciau ka nors blogo pasakyti apie ja)? O gal pyksta kam ji sodina ant puoduko (namie taip pat mokom). Beto ir alergija labai paumejo. Nezinau kazkas negerai tik priezastis neaiski. g.gif
IngaEstera
Mes į darželį jau užsirašėm ir eisim nuo 2 metukų ir 6 mėn. 4u.gif
bimkutele
kol nepradėsiu dirbti tol nevesiu į darželį smile.gif o šiaip planuoju kokiu 3-4m.
Meina
Žadu bandyti vesti nuo 2 metų ir 4 mėnesių, bet tokį mamyčiuką turiu, baisu kažko blush2.gif Be to, turėsim ir mažesnį jau, nesinori, kad ligas neštų namo. Todėl labai dvejoju, ką daryti g.gif
InJe*kcija
QUOTE(Meina @ 2009 05 08, 18:04)
Žadu bandyti vesti nuo 2 metų ir 4 mėnesių, bet tokį mamyčiuką turiu, baisu kažko blush2.gif Be to, turėsim ir mažesnį jau, nesinori, kad ligas neštų namo. Todėl labai dvejoju, ką daryti g.gif
*

Taigi turesit maziuka, busit namie, o kodel didiji i darzeli norit leisti? ax.gif
meile0409
As nezinau,as esu nusiteikus pries darzelius schmoll.gif mes pradejom eiti i darzeli nuo dvieju metu,puse metu ejom,tai is ligu neislindom ir aukletojos man visko nesake,kas mane domino. Buvo nemazai atveju,kad musu persalimai baigdavosi ligonineje. Ten praleisdavom kelias savaites. Del to paprasiau mamos pagalbos. Dabar zinau,ka mano vaikas daro,ka valge,trumpiau tariant viska. O del bendravimo,tai jie nuo ryto iki pietu miego praleidzia parkelyje,kur yra jo amziaus vaiku,ir po miego iki vakaro irgi ten buna. Bendrauja kiek tik nori. O del ugdymo,as su juo uzsiemu,mokau skaiciuoti,visokiausiu kalbu,daineliu.
Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais.
Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai
Cia mano nuomone ax.gif
InJe*kcija
QUOTE(fillipa @ 2009 05 07, 01:22)
Aisku i darzeli bigsmile.gif
Vaikui reikia kitu vaiku, bendrauti, zaisti su jais, galu gale ismokti kaz ka naujo. Mamai irgi gerai: daugiau laisvo laiko, galimybe save realizuoti darbe ar kaz kur kitur. Daugumos mamu problema kad jos nenori paleisti savu vaiku, kad vaikas be jos nesusitvarkis ir taip toliau doh.gif  Dauguma vaiku labai lengvai pripranta prie darzelio.
As savaja atidaviau pas aukle kai jai nebuvo metuku. Kiekviena diena vaikas kaz ka ismoksta. Nemanau kad sededama namuose su vaiku butu geriau. Manau bendravimas su kitais vaikais pagreitina kalba. Jinai (ir kiti vaikai pas aukle)jau sneka trumpais sakiniais, jei as nesuprantu rodo su pirstuku, karta per savaite parnesa piesinuka arba koki darbeli thumbup.gif .
*

as uz darzeli, bet tikrai ne nuo 2metu doh.gif anksciausiai nuo keturiu.
O su vaiku nesedekit namie - eikit pasivaiksciot, darykit darbelius, lavinkites, ugdykites, negi siuolaikines mamos pacios nieko nesugalvoja kaip vaika lavinti ir ta reikala nori permesti ant darzelio aukletoju peciu? blink.gif
VI-VA-VI
Ruosimes i darzeli nuo 2 mietu 4u.gif bet dar ziuresim kaip bus su darbu bigsmile.gif
Meina
QUOTE(gutte86 @ 2009 05 08, 18:11)
Taigi turesit maziuka, busit namie, o kodel didiji i darzeli norit leisti?  ax.gif
*

Tai kad labai jau naminukas, maminukas ir pan., bijo visko, norėtųsi, kad pakovotų už save, vaikštom ir į mokyklėlę, bet net po kelių mėnesių rezultato - jokio unsure.gif sėdi pas mane ant kelių ir viskas, net nežinau, gal per daug noriu iš vaiko... o leisti į darželį visgi gaila dar ax.gif

QUOTE(meile0409 @ 2009 05 08, 18:38)

Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais.
Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai
Cia mano nuomone  ax.gif
*

ta prasme nuo 6 mėnesių vaiko amžiaus g.gif ar aš nesupratau g.gif jei taip, tai visų pirma mūsų darželiai tokių vaikų nepriima, kiek žinau, o svarbiausia neįsivaizduoju tokio mažiuko darželyje doh.gif aš saviškį maitinau iki pusantrų pilnu tempu, niekur praktiškai nesiskyrėm, tik dabar su seneliais pabūna.
meile0409
o pas mus priima vaikus nuo 3menesiu iki 3 metu,yra neprivalomi darzeliai,nuo triju iki mokyklinio amziaus,privalomi darzeliai.
Cia apmokami tik 3 menesiai buvimas su vaiku,darbo vieta sagama iki 6 menesiu,del to tokius mazus ir priima i darzelius,daro tam specialias grupes
vygita
QUOTE(gutte86 @ 2009 05 08, 20:03)
as uz darzeli, bet tikrai ne nuo 2metu   doh.gif  anksciausiai nuo keturiu.
O su vaiku nesedekit namie - eikit pasivaiksciot, darykit darbelius, lavinkites, ugdykites, negi siuolaikines mamos pacios nieko nesugalvoja kaip vaika lavinti ir ta reikala nori permesti ant darzelio aukletoju peciu?  blink.gif
*

nu tu čia pasakei doh.gif [ant auklėtoju pečiu]nemanau kad kas nors veda į darželi kad auklėtojos viska išmokintu schmoll.gif g.gif o del to kad paprasčiausia reikia eiti mamytėms dirbti,nejaugi taip sunku suprasti rolleyes.gif
Lineja 29
Mes planuojam i darzeli nuo 2 metu,nes man reikia grizti i darba ax.gif jau dabar baisu ir neramu darosi kai pagalvoju,bet tikiuosi greitai apsipras,ir viskas bus ok ax.gif
GMM
manau, kad geriausia butu nuo kokiu 2metuku leisti i darzeli, nei per anksti nei per velai smile.gif
bet ne visada taip gaunasi smile.gif as Viltele leidau nuo metuku i lopsi, nebuvo lengva.. kol ji apsiprato kol kas, o ir aukletojos ne kokios mums papuole, kaskart kai ateiavau pasiimt prikaisiodavo kad tokio amziaus vaikui dar reik namie but, o ne drazeli, nes jos ir taip darbo turi, kad negali kiekvienam mazam vaikui papmpersu kesit ax.gif blush2.gif
laukinukė
QUOTE(gutte86 @ 2009 05 08, 19:03)
as uz darzeli, bet tikrai ne nuo 2metu  doh.gif  anksciausiai nuo keturiu.
O su vaiku nesedekit namie - eikit pasivaiksciot, darykit darbelius, lavinkites, ugdykites, negi siuolaikines mamos pacios nieko nesugalvoja kaip vaika lavinti ir ta reikala nori permesti ant darzelio aukletoju peciu?  blink.gif
*

Manau, kad gerokai klystate. Zmonems iprasta gyventi bendruomeneje ir vaikas turi ismokti uzmegzti socialinius rysius. Man patiko A. Landsbergienes mintis, kad vaikui uzaugti reikia viso kaimo - t.y. neuztenka mamos, tecio ir seneliu. Tam, kad jis vystytusi visapusiskai reikia daugybes zmoniu. Darzelis tam pasitarnauja.
O siaip is mamyciu patirties galima daryti isvada, kad greiciausiai apsipranta darziukuose vaikai iki 2 m., o veliau jau atsiranda daugiau problemikiu issiskiriant, gal per daug jie pripranta prie vienos aplinkos ir vis tu paciu zmoniu g.gif Maniske isejo 1 m. 10 men. be jokiu asaru (tiesa, pries tai 8 men. veziojau dar pas auklyte)
lanvita
Visokiu tu nuomoniu yra, bet mes busim priverstos eiti nuo 2.5metu, nezinau kaip ten gausis unsure.gif , noretusi nuo kokiu 3-4metu, bet neiseina, reik teveliams i darbus ax.gif .
Zuikių_dainos
Šiaip literatūroje siūloma vesti tik nuo trijų metų, aš ir pati taip norėčiau, deja, bet man teks vesti mažiuką nuo dviejų metukų su kapeikomis - darbas laukia. tiesa, noriu paklausti mamyčių - aš prieš išeidama tėvystės atostogų, esu neišnaudojus gal du tris mėn. atostogų - ar galėčiau jas paimti po tėvystės atostogų ir išnaudoti vaiko grūdinimui prie darželio ( na kai pradžioje mamos palieka vaiką tik iki pietų ir vis ilgina laiką )? atostogos baigsis 08.24, darželis nuo 09, o jei dar du mėn. prisidurčiau, gal jis ir adaptuostųsi lengviau? kiek reikia laiko tai adaptacijai?
Atene*
Planuojam nuo 2.5 m
neringa_lt
As kolkas neleisiu,nes neaisku kaip bus su darbais ar susirasiu,beto mes darzeli gausime tk ant 4 metuku
ispanija650
as pati seip esu uz darzelius nes vaikas bendrauja su savo bendraamziais mokosi apsiginti save ir bendrauti su vaikais.bet kai mano tikia maminuke tai neznau kaip cia bus noreciau pradet leisti nuo 3metuku,bet ziuresim kaip bus,seip manoji mergaite myli vaikus ir zaidzia su jais tada net ir manes nebereikia bet buna kad jei as vienam o ji su vaikais kitam kambari retkarciais ateina patikrint ar as esu vietoj biggrin.gif tik kad sunku kai darzeliuose tai puola ligos vaikus ir ju nieks taip nepriziuri kaip mes priziurim mamos. ax.gif
riuke
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 12, 12:09)
tik kad sunku kai darzeliuose tai puola ligos vaikus ir ju nieks taip nepriziuri kaip mes priziurim mamos. ax.gif
*

pritariu ax.gif
Speige
Pradėjom leisti 2,5 metuku. Atrodė labai mažytė, todėl vesdavom tik pusdieniui, miegoti gryždavom namo. Aišku turėjau galimybę (nuo 5 sav. dėl gresiančio persileidimo buvau namuose). O jau kaip sirgo, beveik ištisai, bet užtat šiemet jau turi imunitetą ir taip dažnai neserga smile.gif . Man atrodo, kad geriau jaustūsi darželyje, visai nieko blogo lopšiuką palankyti, nes ten auklėtojos turi mažiau vaikučių, mažiai dėmesio daugiau gauna.
Beautiful Life
Mes uzsirasem nuo 2.4 metu, o kaip ten bus ziuresime 4u.gif
Tomassella
labas mamytes 4u.gif

as manau, kad vaikui geriausia eiti link treciu metuku i darzeli, nors yra vaikuciu, kurie ir mazesni gana greitai pritampa smile.gif mes bandeme eiti 1.6 men, bet buvo blogai, klykdavo baisiai, tai net ir nebevedziau, tada pradejome eiti 2 metuku, sunkiai pratinosi maziuke, kai jau situacija pradejo gereti, dvi savaites ejom kazkur po 2 - 2.5 val., tai susirgo ir vel u menesius neina. Atsimena aukletoja (kauka lotuliukas.gif ), vaikus, draugus, parodo, kur jos darzelis, bet nenori eiti. Nezinau, kaip bus... manau 3 metu vaikas jau kitaip reaguotu, bet cia nuo vaiko priklauso smile.gif
gretute703
mes jau koki menesi lankom, jai tai aisku lankimu galima pavadinti, nes 5 dienas lankom ir pusantros savaites sergam doh.gif . rytoj vel einam idarza, idomu kaip ilgam si karta
zuga
seip saviske jauciu teks vesti nuo rugsejo, nors noreciau tik nuo kokiu triju. zodziu bus matyti.
GREK
Nesakyčiau kad viskas priklauso nuo vaiko amžiaus, vaikas pasiruošęs į darželį, kai gali savarankiškai pavalgyt, apsirengti. Nedaug yra vaikučių, kurie palikti neverkia, neieško mamos. Mano mamyčiukas žygiuos nuo rugsėjo, jaučiu, kiek bus ašarų doh.gif Jam bus tada 2,8m.
dzeine01
mes savo dukrą pradėjome leisti nuo dviejų metų,pradžioje aišku jai buvo nelengva,pati nevalgė,nenorėjo vaikščioti visko bijojo,bet po keleto mėnesių tie nepatogumai pas vaiką dingo,dabar ji daug dainuoja,šoka yra drasi ir savarankiška 4u.gif
žuviukė
gerai, jeigu neserga vaikutis, nes kai prasideda ligos 1 savaitę eina, o po to mėnesiuką namučiuose atserga, tai manau tikrai dar neapsimoka leisti, nes už darželį vis tiek mokėti reikia, o vaikutis dienas namuose leidžia. g.gif gerai, jei stipresnis vaikelio imunitetas, bet tokių išimtys cool.gif
S.B.M.
Greiciausiai, kad pradesiu vesti nuo 2metu, nors jei butu mano valia ir nereiketu skubeti i darba, tai tikrai tik nuo triju metuku pradeciau leisti.... Baisu kai tik pradeda lankyti tai ir serga pastoviai.... doh.gif
Elinga_27
Laba 4u.gif
Mes savo gražuolę užrašėm nuo rugsėjo 1d. į darželį, tai kaip "mokinukė" žygiuos ax.gif Ir nemanau, kad darželyje vaikams blogai, juk sutikime kad ne visada patys tėveliai turi galimybių kasdien užsiimti su vaiku, o ten jie ir dainelių ir eilėraštukų išmoksta, ir darbelius visokius daro.. Galų gale ir bendravimas su bendraamžiais tikrai į naudą.. jie pasidaro savarankiškesni.. thumbup.gif
Dėl ligų tai sutinku 100 proc. Vyresnėlį pradėjau leisti anksti, metukų laiko, tai iš ligoninių neišsikapstėm. Prasirgom visais įmanomais virusais doh.gif Bet labai tikiuosi, kad mažoji bus stipresnė šiuo atžvilgiu. O jau ir nueis dviejų metukų..
Manau su ja ir taip mažiau bus problemų, nes dabar kai nueinam pasiimti brolio iš darželio, tai ta pirmoji nulekia į grupę ir net neiškrapštysi hihihi.gif kiek ašarų būna kai jau reikia išeiti lotuliukas.gif
inrinke
Uzrasiau savo mazuliukus i darzeli, kai jiems sueis dveji metukai. Vidurinele pradejo lankyti beveik treju, bet pastoviai serga, mazai tenka ten buti. Kol pati namuose, tai nieko baisaus, pamatau, kad vesu, salta, tai ir neinam i darzeli, bet rudeni pradesiu dirbti, tai visi trys zengs i darzeli, nezinau, kaipp reiks elgtis, gal taip nesirgs... g.gif
gabute
Mes pradejome praejusi rudeni tai iki siol pavyko eiti apie keturias savaites, neistempiame ten ilgiau nei 4 dienos, visada 5toje naktyje pakyla temparatura. Dabar asmeniskai manau, kad 2 metai yra per mazai., maniskis jau apie tris tai matau, kad supranta, kad darzelis, zaidzia su kitais vaikais.
Šypsenėlė24
Planuojam eiti nuo rugsejo,bus du metukai ax.gif
renatukasss
mes ir nuo rugsejo du metukai kai bus,nes reikia grysti i darba schmoll.gif
Rama33
Mano mažė pradėjo lankyti lopšelį nuo 1 m. ir 1 mėn. Gan lengvai priprato. Tik va ligos tai ėmė pulti, nuo to neapsaugosi.

Galiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi, jog ji eina į lopšelį. Išmoko savarankiškumo, pasidarė drąsesnė, nebijo žmonių, labai daug ko išmoksta. Na o dėl ligų - juk vaikui būtina susidurti su visokiausiais virusais ir sirgti, taip stiprėja jo imuninė sistema.
coffeeLATTE
Mes pradejom leisti nuo 2metu, butume visikai patenkinti, jei ne ligos, serga serga serga serga, galo tam nera, savaite nueina- 2sav neina, as su baime laikiu visu savaitgaliu, nes dazniausiai 5-adieni "prasideda", visas ruduo, ziema ir puse pavasario- namie, nes istisai ji serga..ir dabar serga...
O i darzeli eit nori, turi savo draugus, buna uzsiemimai, aukletojos nuostabios, ismoksta daineliu, pridaro darbeliu, zodziu darzeliu mes patenkinti, 2metai visai geras amzius pradet lankyt kolektyva, tik vat del ligu nezinau ka pasakyt...
irmuzele
dukryte pradejo lankyt darzeli nuo 3,6 m jau ir pati norejo , o maziuka leisiu nuo rudens bus 2,8m dukryte laikiau prie saves tiek laiko nes sedejau namuose ir manau vaikui reik mamos bent iki 3 metu tai tikrai,bet pagal galimybes-sikart suneli teks isleist anksciau-bijau-nes mamyciukas jis pas mane.. doh.gif
anilewe
leisiu nuo dvieju, nes reik i darbeli, nors noreciau labiau nuo triju leisti.
vabalai
As bijau ir pagalvot apie darzeli doh.gif ,stengsimes kuo ilgiau namuciuose sedet smile.gif
Deilina
Leisiu ir aš savo džiaugsmiuką nuo 2-jų metuku, nors gydytoja nuteikė, kad pastoviai sirgsim, jei ką, teks atsisakyti minties apie darželį, žiūrėsim kaip seksis mirksiukas.gif
gintariux.82
o aš bandysiu dar nevest, nors rudenį sueis 2 metukai ax.gif planuojam, kad mano mama prižiūrės, nes nedirba, o man teks į darbą grįžt doh.gif o šiaip kokių 3 metų planuoju pradėt į darželį vest, bet kaip išeis, parodys laikas smile.gif mes ir taip gana dažnai sergam, be to, AD turim, tai noriu namie pasaugot dar šiek tiek 4u.gif
mamkexx
Isleidau 1.4m ir neatsidziaugiu. Labai lengvai adaptavosi, jokiu asareliu, greit priprato be soskes, valgo ten, zaidzia, patenkintas bega i darzeli. vieni privalumai wub.gif
prekestolen
Mano dičkis pradėjo lankyti 2 metų, tai pirmą savaitę buvo labai gerai, antrą-paašarodavo rytais. O paskui viskas susitvarkė, nemo eiti nenorėdavo. Sirgo mažai ir tik per masinius visis grupės virusus.
Mažė į darželį eis šį rudenį, jai irgi bus jau du metukai.
Manau bus viskas gerai, nes dabar nuėjus su ja kartu pasiimti brolio, laksto ten kaip žuvis vandeny, tikiuosi, kai riekės- irgi gerai jausis ir labai mamos nepasiges. rolleyes.gif
Flavia
Manau kiekvienam individualiai ateina tas noras eiti i darzeli smile.gif ,as savaji pradejau leisti beveik 2 metuku, viskas butu puiku,jei ne tos ligos,kuriu nebeimanoma atsiginti verysad.gif unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.