Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Visa tiesa apie skiepus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
barclayte
QUOTE(dange @ 2009 05 07, 11:14)
Nieko, tiesiog supratau, kad neklydau išmdama savo vaiko nuotrauką iš avataro: pasirodo svetimų vaikų nuotraukos, publikuojamos internete, gali būti panaudotos labai įvairiais tikslais  mirksiukas.gif Manau, savo mergaitės nuotraukos, kad ir kokios būtų jūsų idėjos dėl vakcinavimo, niekuomet nesutiktumėt įdėti panašiame apipavidalinime  g.gif
P.S kadangi tema apima "visą tiesą apie skiepus", vadinasi logiška būtų sudėti kontra- nuotraukas iš reanimacijų, su vaikais pvz prijungtais prie gyvybės palaikymo aparatų, juk egzistuoja ir tokia tiesos pusė  g.gif
Kurią pusę diskusijoje bepalaikytumėm, etikos principų visgi reikėtų laikytis  mirksiukas.gif
*

Jei tai pagelbėtų kitiems vaikams,sutikčiau įdėti savo vaiko nuotrauką,nematau čia nieko blogo.
drinks_cheers.gif bimkutele,nuotrauka gal ir žiauroka,bet gal tai padės kai kuriems tėveliams pagalvoti,ne tik apie skiepų naudą,bet ir apie žalą!!!!
Fedes
bevardė , aš irgi visai ne medikė. bet pagal immunologės paaiškinimą, su kuria kalbėjausi apei skiepus, kepenys imuniteto susidarymo procese nedalyvauja skiepų metu, todėl jos nėra pažeidžiamos ar kažkaip kitaip įtakojamos.

šiaip iš tikro aš irgi įsivaizudoju tą procesą kaip imuniteto reakciją, nes juk neleidžiama susirgti (bent jau nenorima leisti), o tiesiogiai tam tikri organai gali būti paveikiami tik dėl komplikacijų.

aij, dėl to paties hepB skiepo sakė tose šalyse, kur visas nėščiąsias tikrina dėl užsikrėtimo juo, tai vaikiukus lyg tik apie metukus skiepija, jei mama neturi hepB. o jei mamai randa HepB, tai skiepija iš karto, nes tai apsaugo kūdinį nuo susirgimo.
AlfaBeta
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 05 12, 23:32)
bevardė , aš irgi visai ne medikė. bet pagal immunologės paaiškinimą, su kuria kalbėjausi apei skiepus, kepenys imuniteto susidarymo procese nedalyvauja skiepų metu, todėl jos nėra pažeidžiamos ar kažkaip kitaip įtakojamos.

šiaip iš tikro aš irgi įsivaizudoju tą procesą kaip imuniteto reakciją, nes juk neleidžiama susirgti (bent jau nenorima leisti), o tiesiogiai tam tikri organai gali būti paveikiami tik dėl komplikacijų.
*

Vienas iš šalutinių vakcinos nuo hepatito B poveikių:

Kepenų ir tulžies sistemos sutrikimai:
Reti: sutrikusi kepenų funkcija.

http://extranet.vvkt.lt/paieska/MedicineVi...30&Kalba=LT

Kažin, ar žinoma, kaip tiksliai praktikoje viskas vyksta organizme po vakcinavimo.

Kepenys atlieka nemažai funkcijų. Viena jų - detoksikacija. Manau, sutrikus tokiai funkcijai, kepenis gali pakenkti vakcinų papildomos cheminės medžiagos. Bet, ko gero, gali būti ir dar kitoks paaiškinimas. Arba priežasčių gali būti ne viena.
Fedes
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 12, 22:40)
Vienas iš šalutinių vakcinos nuo hepatito B poveikių:

Kepenų ir tulžies sistemos sutrikimai:
Reti: sutrikusi kepenų funkcija.

http://extranet.vvkt.lt/paieska/MedicineVi...30&Kalba=LT

Kažin, ar žinoma, kaip tiksliai praktikoje viskas vyksta organizme po vakcinavimo.

Kepenys atlieka nemažai funkcijų. Viena jų  -  detoksikacija. Manau, sutrikus tokiai funkcijai, kepenis gali pakenkti vakcinų papildomos cheminės medžiagos. Bet, ko gero, gali būti ir dar kitoks paaiškinimas. Arba priežasčių gali būti ne viena.
*

na, kaip tu sakai, nieks nežino, kaip ten iš tirkov iskas vyksta, bet vakcinos tam ir kuriamos, kad nepersirgtum, o įgytum atsparumą. taigi iš dalies tikiu, kad immunologė sako tai, kas bent jau prieinama info yra.

o šalutiniai poveikiai, tai ir yra, ką turėjau omeny komplikacijos, aš iš tikro nesu irgi dėl kai kurių vakcinų šal poveikių rami, bet kita vertus net kai gydausi nuo kokios ligos antibiotikais ar kt, juk galiu tikėtis jų.
AlfaBeta
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 05 13, 00:31)
na, kaip tu sakai, nieks nežino, kaip ten iš tirkov iskas vyksta, bet vakcinos tam ir kuriamos, kad nepersirgtum, o įgytum atsparumą. taigi iš dalies tikiu, kad immunologė sako tai, kas bent jau prieinama info yra.

o šalutiniai poveikiai, tai ir yra, ką turėjau omeny komplikacijos, aš iš tikro nesu irgi dėl kai kurių vakcinų šal poveikių rami, bet kita vertus net kai gydausi nuo kokios ligos antibiotikais ar kt, juk galiu tikėtis jų.
*

Gal visi vaistai turi šalutinių poveikių sąrašus, bet juk ne visi naujagimiai gydomi antibiotikais ar kitais vaistais. Tuo tarpu LT vakcinuoti pradedama nuo pirmų gyvenimo valandų. O kokia naujagimio imuninė sistema?

Naujagimių kepenys dar nebrandžios. Ar joms lengva išvalyti organizmą nuo vakcinų cheminių priedų? Gal net absorbuojami jie. Bent jau vaistai labiau absorbuojami, kol kūdikio žarnų gleivinė ir kepenys subręsta.

Mano žiniomis, tose valstybėse, kuriose neinfekuotų motinų naujagimiai neskiepijami nuo hepatito B, skiepijamos rizikos grupės.

barclayte
QUOTE(Salvina @ 2009 05 11, 09:48)
Jūs visiškai teisi verysad.gif
Vadinasi mes nesiskiepysim nuo nieko rolleyes.gif Ir labai džiaugiuosi,kad neskiepijau iki šiol,nes pastebėjau,kad dukra ir taip alergiška baltymams verysad.gif (kiaušiniui,pieno prod.) ir,matyt,ne tik,,maitinu tik MP,bet nuo mano maisto ją dažnai išberia,būna,žandukai stpriai užrausta verysad.gif
Bet tai įdomu,kuo skiepija vaikučius su neurologinėm problemom,kuriems buvo didelė reakcija į vakciną su kokliušo komponentu g.gif
*

Aš taip pat atsisakiau visų skiepų(nors iki metų suskiepijom visus skiepus privalomus),mano nuojauta man kužda kad gerai padariau.
Mano vaikas taip pat alergiškas baltymams,bet gydytojai kažkodėl nenori duoti siuntimo išsitirti,arba mokėk pinigus.O skiepyti tai įkalbinėja.Manau tokius vaikus kurie alergiški reiktų ištirti prieš skiepijant?
Kuo toliau tuo labiau nepasitikiu gydytojais schmoll.gif
Fedes
QUOTE(barclayte @ 2009 05 13, 00:22)
Aš taip pat atsisakiau visų skiepų(nors iki metų suskiepijom visus skiepus privalomus),mano nuojauta man kužda kad gerai padariau.
Mano vaikas taip pat alergiškas baltymams,bet gydytojai kažkodėl nenori duoti siuntimo išsitirti,arba mokėk pinigus.O skiepyti tai įkalbinėja.Manau tokius vaikus kurie alergiški reiktų ištirti prieš skiepijant?
Kuo toliau tuo labiau nepasitikiu gydytojais schmoll.gif
*

alergenų tyr mokami ar su siuntimu ar be tiek pat, galit tiesiog nueiti į privačią laboratoriją ir priduoti kraują.

aš iš esmės manau, kad skiepai reikalingi, tik nesuprantu tokio ankstyvo atakavimo vaikų skiepais.

o su baltymu skiepai kiek aš žinau susiję tiek, kad tam skiepe gali būti baltymo, čia reiktų išsiaiškinti sudėtį, kiek žinau anksčiau gripo vakcinose kai kuriuose būdavo, nes prieš skiepijant visų klausdavo, ar nealergiškas kiaušiniui, dabar nežinau. bet gal mergaitės daugiau skaitę suteiks daugiau info apie tai.

mano vaikui taip atsitiko su mielėm, kol išsiaiškinom, kad jom alergiškas, visi skiepai su mielėm jau buvo suvaryti, o to amžiaus, kokio jie leidžiami, tai net neįmanoma dar išsiaiškinti alergijų.
milduks
Mes irgi nutarėm nebeskiepyti savo mažiaus, nors jis gavo visus skiepus iki 15 mėn. verysad.gif - per vėlai išgirdom apie "galimą" skiepų pašalinį poveikį mega_shok.gif
Iš pradžių skiepus atidėjom neribotam laikui, bet dabar, kai pradėjau domėtis book.gif , nusprendėm, kad visisiškai atsisakysim skiepų sleep.gif
Tik pradėjusi domėtis supratau, kad mūsų mažiaus bėrimai tiesiogiai buvo susiję su skiepais. Jam buvo mėnuo, kai pradėjo berti aplink genitalijas - gydytoja išrašė fuxino - visi vaiko rūbeliai, rankšluosčiai, vystiklai ir patalai buvo raudoni. Kai jau buvom beveik užgydę savo bėrimus atėjo 2-jų mėnesių skiepas - ir vėl stiprus paūmėjimas... iš šitaip po kiekvieno skiepo cry.gif ilgai gydėmės ir pagaliau išsigydėm. Bet tada atėjo 6-ių mėn skiepas - ir vėl viskas iš naujo wacko.gif Kai jau pagaliau ir šį bėrimą mums pavyko įveikti, sulaukėm 11-os mėnesių skiepo doctor.gif - tada ir prasidėjo "linksmybės" - pradėjo berti veidelį, iš pradžių nedaug, bet sparčiai plėtėsi ir bėrimai virto žaizdomis, kol galų gale visas veidelis buvo gyva žaizda ir kitose vietose ant kūnelio pradėjo rastis žaizdelės. cray.gif Kuom tik mūsų negydė - tepėm hormoninius tepalus, gėrėm hormoninius vaistus - niekas nepadėjo, o padėtis vis blogėjo cray.gif Ėjau iš proto, verkiau kartu su vaiku, kol pavyko išsiprašyti siuntimo pas odos gydytojus - ten - paskyrė stiprų spiritinį vaistą, kuriuo turėjau ištepti visas žaizdas - galite įsivaizduoti metukų vaiko klyksmą, kai vaidelis ištisa žaizda ir jį reikia ištepti deginančiais vaistais (Rašau ir prisiminus mane visą krečia šiurpas ) mellow.gif cray.gif Bet, ačiū tai dermatologei, tie vaistai mus išgydė, nors dvi savaites vaikas vaikščiojo violetiniu veiduku 4u.gif
Tai dabar man viskas taip aiškiai susidėliojo į vietas, o visą tą laiką aš net nebūčiau galėjusi pagalvoti, kad viskas nuo skiepų, nes visada ŽINOJAU ir TIKĖJAU, kad skiepai yra TIK gerai doh.gif O gydytoja, gerai žinodama visas mūsų bėdas nė karto nepasakė, kad "jūs gal neskiepykit", ar bent jau "atidėkit skiepus"... Bet aš ant jos nepykstu, nes suprantu, kad visi gydytojai dar būdami studentais yra MOKOMI tik apie skiepų NAUDĄ, o apie ŽALĄ jiems niekas per daug nesivargina papasakoti...
Vaikutis ir dabar yra alergiškas ir pastoviai kovojam su smulkiais bėrimais...
gun_bandana.gif
Atleiskit, kad taip išsiplėčiau, tiesiog išliejau viską, kas gulėjo ant širdies ax.gif 4u.gif
GiedrėM
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 05 13, 08:39)
mano vaikui taip atsitiko su mielėm, kol išsiaiškinom, kad jom alergiškas, visi skiepai su mielėm jau buvo suvaryti, o to amžiaus, kokio jie leidžiami, tai net neįmanoma dar išsiaiškinti alergijų.
*

Gali būti, kad vaikutį būtent skiepai ir alergizavo g.gif
barclayte
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 05 13, 08:39)
alergenų tyr mokami ar su siuntimu ar be tiek pat, galit tiesiog nueiti į privačią laboratoriją ir priduoti kraują.

aš iš esmės manau, kad skiepai reikalingi, tik nesuprantu tokio ankstyvo atakavimo vaikų skiepais.

o su baltymu skiepai kiek aš žinau susiję tiek, kad tam skiepe gali būti baltymo, čia reiktų išsiaiškinti sudėtį, kiek žinau anksčiau gripo vakcinose kai kuriuose būdavo, nes prieš skiepijant visų klausdavo, ar nealergiškas kiaušiniui, dabar nežinau. bet gal mergaitės daugiau skaitę suteiks daugiau info apie tai.

*

O mūsų niekas neklausė prieš skiepijant ar vaikas kam alergiškas schmoll.gif ,jei iš pažiūros atrodo gydytojai sveikas,tai vadinasi sveikas.
Jeigu gydytojai užsiminiau kad vaikas gali būti alergiškas(jis pats atsisakydavo valgyti visus pieniškus produktus.Keletą sykių buvau įsiūlius šiek tiek,tai labai viduriavo ir pabėrė smulkiai veiduką),ji tik numojo ranka,jei nenori tegul nevalgo blink.gif
AlfaBeta
milda02, gaila, kad neparašėte šio postuko Nukentėjusiųjų temoje. 4u.gif Nes tikrai patyrėte žalą.

Negalima skiepyti vaikučių jautrių bet kuriam vakcinos komponentui., pavyzdžiui, jautrių neomicinui.

Negalima skiepyti DTP, jei kuri nors vakcina nuo stabligės, difterijos, kokliušo, poliomielito (injekuojamoji) arba b tipo Haemophilus Influenzae buvo sukėlusi alerginę reakciją.
http://extranet.vvkt.lt/paieska/MedicineVi...68&Kalba=LT

FedeeSperanza, barclayte kiaušinio baltymo pėdsakų yra MMR, erkinio encefalito vakcinose. Netikrinau, ar jo yra dabartinėse vakcinose nuo gripo, bet anksčiau buvo.

Alergiškų vaikučių nerekomenduojama skiepyti šiomis vakcinomis. Jau esu apie tai rašiusi.

Hepatito B vakcinos pagamintos rekombinantinių mielių ląstelių (Saccharomyces cerevisiae pagrindu. Antigenas adsorbuotas aliuminio hidroksidu.
Negalima skirti asmenims, kurių padidėjęs jautrumas bet kuriam vakcinos komponentui arba kuriems buvo padidėjusio jautrumo požymių po ankstesnio vakcinos vartojimo.

Kol kas tikiu tokia hipoteze: per dažnas imuniteto stimuliavimas ,,įerzina" imuninę sistemą, ji gali prad4ti neadekvačiai reaguoti į nekaltus baltymus, pvz. maistą. Dėl to labiau skatinamos alerginės reakcijos.
Beja, vakcinose yra ligos sukėlėjų baltymų.
Amica
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 08:23)
Mes irgi nutarėm nebeskiepyti savo mažiaus, nors jis gavo visus skiepus iki 15 mėn.  verysad.gif  - per vėlai išgirdom apie "galimą" skiepų pašalinį poveikį  mega_shok.gif
*

O jums nėra nustatytas atopinis dermatitas?

AlfaBeta, labai teisingai viską surašei, tik kas taip domisi tomis reakcijomis po skiepų? Daugumai gydytojų nei motais visa tai. Manau dar nėštukės turėtų būti labai išsamiai informuojamos apie skiepus, jų reakcijas, kaip stebėti vaiką po skiepo ir pan. Ir kai skiepijamas tik gimęs vaikutis, tai kas pasakys ar jis yra kažkam alergiškas ar ne? Aš kai dabar atseku visą skiepų grandinę savo mažiui, tai visi bėrimai, konjunktyvitai, patekimas į ligoninę, galiausiai atopinis dermatitas buvo susiję su skiepais. Bet niekas iš gydytojų apie tai ir šiandien nekalba. Va tokia reali situacija. Todėl belieka tik patiems tėvams labai domėtis skiepais. Ir ne tuomet, kai jau kažkas po skiepo vaikui atsitinka, o dar nėščiai mamai bebūnant. Tą supratau pati jau po laiko, deja unsure.gif
AlfaBeta
QUOTE(Amica @ 2009 05 13, 13:21)
AlfaBeta, labai teisingai viską surašei, tik kas taip domisi tomis reakcijomis po skiepų? Daugumai gydytojų nei motais visa tai. Manau dar nėštukės turėtų būti labai išsamiai informuojamos apie skiepus, jų reakcijas, kaip stebėti vaiką po skiepo ir pan. Ir kai skiepijamas tik gimęs vaikutis, tai kas pasakys ar jis yra kažkam alergiškas ar ne? Aš kai dabar atseku visą skiepų grandinę savo mažiui, tai visi bėrimai, konjunktyvitai, patekimas į ligoninę, galiausiai atopinis dermatitas buvo susiję su skiepais. Bet niekas iš gydytojų apie tai ir šiandien nekalba. Va tokia reali situacija. Todėl belieka tik patiems tėvams labai domėtis skiepais. Ir ne tuomet, kai jau kažkas po skiepo vaikui atsitinka, o dar nėščiai mamai bebūnant. Tą supratau pati jau po laiko, deja  unsure.gif
*

drinks_cheers.gif
milduks
QUOTE(Amica @ 2009 05 13, 12:21)

Iki šiol tokios diagnozės mes neturėjom, ar bent jau ji mums nebuvo akcentuota g.gif
Reikės prie progos pavartyti mažiaus medicininę kortelę rolleyes.gif Kaip minėjau niekas mums to neakcentavo, neaiškino ir nesuteikė tam visiškai jokios reikšmės, išskyrus tą atvejį, kai veidelis buvo tapęs vientisa žaizda verysad.gif
Bet ir tada viską nurašė kažkokiai infekcijai doh.gif nors man dabar atsigręžus atgal visiškai aišku, kad tai buvo skiepų pasekmės verysad.gif

o dabar mus labiausiai kankina raustantys skruostai - odelė tarsi luobelė ir nesveikas raudonis; taip pat - paraudimas aplink išangę... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 11:47)
milda02, gaila, kad neparašėte šio postuko Nukentėjusiųjų temoje. 4u.gif  Nes tikrai patyrėte žalą.

Jeigu kam nors tai padėtų, galiu viską pacituoti ir Nukentėjusiųjų temelėje 4u.gif

QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 11:47)
Kol kas tikiu tokia hipoteze: per dažnas imuniteto stimuliavimas ,,įerzina" imuninę sistemą, ji gali prad4ti neadekvačiai reaguoti į nekaltus baltymus, pvz. maistą. Dėl to labiau skatinamos alerginės reakcijos.
Beja, vakcinose yra ligos sukėlėjų baltymų.
*

drinks_cheers.gif
AlfaBeta
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 13:44)
Jeigu kam nors tai padėtų, galiu viską pacituoti ir Nukentėjusiųjų temelėje  4u.gif
drinks_cheers.gif
*

Kilnus požiūris smile.gif
milduks
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 13:26)
Kilnus požiūris  smile.gif
*

Atleiskit, jeigu ne taip supratau, bet man pasigirdo pašaipi gaidelė unsure.gif

"Jeigu kam nors tai padėtų" - turėjau omeny, kad galbūt mano istorija padėtų kažkam apsispręsti dėl skiepų. O Nukentėjusiųjų tema yra labai skaudi ir labai primena mūsų išgyvenimus, todėl stengiuosi ten nesilankyti 4u.gif ax.gif
Išliejau širdį čia, nes, manau, kad sprendžiantys klausimą "skiepyti ar ne" tikrai lankosi šioje temoje rolleyes.gif 4u.gif
AlfaBeta
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 15:12)
Atleiskit, jeigu ne taip supratau, bet man pasigirdo pašaipi gaidelė  unsure.gif

"Jeigu kam nors tai padėtų" - turėjau omeny, kad galbūt mano istorija padėtų kažkam apsispręsti dėl skiepų. O Nukentėjusiųjų tema yra labai skaudi ir labai primena mūsų išgyvenimus, todėl stengiuosi ten nesilankyti  4u.gif  ax.gif
Išliejau širdį čia, nes, manau, kad sprendžiantys klausimą "skiepyti ar ne" tikrai lankosi šioje temoje  rolleyes.gif  4u.gif
*

Keista, kad Jūs išgirdote pašaipą mano poste blink.gif . Kaip aš galėčiau šaipytis iš tokių dalykų? verysad.gif Visiškai priešingai. Jūsų pasisakyme išgirdau kilnius motyvus, norą kitiems padėti.

Bet aš Jus irgi ne taip supratau. Maniau, rašysite į Nukentėjusių nuo skiepų temą. Savaime suprantu, kad tema skaudi. Tačiau jei galėjote pasidalinti skaudžia patirtimi šioje temoje, tai toje temoje ji tikrai būtų tikusi. Ji tam ir skirta - pasidalinti tokia pairtimi. Ir be reikalo toje temoje nesilankote, nes ten yra nemažai naudingos informacijos apie vakcinas.

Be abejo, pasisakydama ir šioje temoje, taip pat padedate kitiems apsispręsti arba suprasti, kaip turėtų elgtis, jei nutiktų panašiai. Jūsų teisė rašyti ten, kur, Jūsų nuomone, yra prasmingiau 4u.gif
milduks
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 14:31)
Kaip keista, kad Jūs išgirdote pašaipą mano poste. Kaip aš galiu šaipytis iš tokių dalykų?  verysad.gif Visiškai priešingai. Jūsų pasisakyme išgirdau kilnius motyvus, norą kitiems padėti.

Tada labai prašau man atleisti 4u.gif
Tikriausiai "sugrojo" įaudrintos mano emocijos, nes pasidalinus savo patirtim vėl atgijo visi patirti išgyvenimai, todėl sureagavau neadekvačiai blush2.gif ax.gif doh.gif
Tikrai nemaniau, kad mane pačią šitaip paveiks prisiminimai, nes iki šiol jie buvo paslėpti giliausiame kamputyje doh.gif
Visgi manau, kad mes po visų gautų skiepų išsisukom palyginti sėkmingai ir tikiu, kad nesulauksim vėlesnių baisesnių liekamųjų reiškinių rolleyes.gif
Dar kartą atsiprašau ax.gif 4u.gif
Peace 4u.gif
AlfaBeta
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 15:54)
Tada labai prašau man atleisti  4u.gif
Tikriausiai "sugrojo" įaudrintos mano emocijos, nes pasidalinus savo patirtim vėl atgijo visi patirti išgyvenimai, todėl sureagavau neadekvačiai  blush2.gif  ax.gif  doh.gif
Tikrai nemaniau, kad mane pačią šitaip paveiks prisiminimai, nes iki šiol jie buvo paslėpti giliausiame kamputyje  doh.gif
Visgi manau, kad mes po visų gautų skiepų išsisukom palyginti sėkmingai ir tikiu, kad nesulauksim vėlesnių baisesnių liekamųjų reiškinių  rolleyes.gif
Dar kartą atsiprašau  ax.gif  4u.gif
Peace  4u.gif
*

Puikiai suprantu. 4u.gif

Friendship console.gif
Fedes
QUOTE(barclayte @ 2009 05 13, 11:36)
O mūsų niekas neklausė prieš skiepijant ar vaikas kam alergiškas schmoll.gif ,jei iš pažiūros atrodo gydytojai sveikas,tai vadinasi sveikas.
Jeigu gydytojai užsiminiau kad vaikas gali būti alergiškas(jis pats atsisakydavo valgyti visus pieniškus produktus.Keletą sykių buvau įsiūlius šiek tiek,tai labai viduriavo ir pabėrė smulkiai veiduką),ji tik numojo ranka,jei nenori tegul nevalgo blink.gif
*

o mūsų irgi niekas neklausė , o ir viduriavimus nurašydavo į normalų MP maitinamo vaiko tuštinimąsi sad.gif man iš tikro šito labiausiai ir trūksta - kad gyd ne tik duotų tau pasirašyti sutikimą, bet ir išsamiai informuotų apie sudėtį ir šalut. poveikius. nemanau, kad skiepai dėl visko kalti, jų tik tas blogumas buvo, kad alergenų šėrėm vaikui tuo metu, kai jis iš maisto jų dar negaudavo ir gal organizmas nebūtų taip stipriai įsijautrinęs jei būtų pradėjęs nuo 9 mėn kaip priklauso tik tuos mielinius produktus ragaut. o dabar jo organizmas labia jautriai reaguoja net i gerosiomis bakterijomis laikomas mieles, kurios net nieko bendro neturi su iprastomis mielemis doh.gif
milduks
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 13, 15:14)
Puikiai suprantu.  4u.gif 

Friendship  console.gif
*

4u.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Amica
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 11:44)
Iki šiol tokios diagnozės mes neturėjom, ar bent jau ji mums nebuvo akcentuota  g.gif
Reikės prie progos pavartyti mažiaus medicininę kortelę  rolleyes.gif Kaip minėjau niekas mums to neakcentavo, neaiškino ir nesuteikė tam visiškai jokios reikšmės, išskyrus tą atvejį, kai veidelis buvo tapęs vientisa žaizda  verysad.gif
Bet ir tada viską nurašė kažkokiai infekcijai  doh.gif  nors man dabar atsigręžus atgal visiškai aišku, kad tai buvo skiepų pasekmės  verysad.gif

o dabar mus labiausiai kankina raustantys skruostai - odelė tarsi luobelė ir nesveikas raudonis; taip pat - paraudimas aplink išangę...  unsure.gif
*

Ar rodėtės kada dermatologui? Jei ne, pabandykite. Paraudimas apie išangę dažnai rodo, kad pas vaiką yra vidinė alergija, kad kažkas vaiką alergizuoja. Pagal aprašytus jūsų vaikiuko skruostus spėčiau, kad vaikui gali būti atopinis dermatitas. Ar drėkinate odelę? Jei taip, kuo tepate ir kiek kartų dienoje? Patarčiau apsilankyti atopinio dermatito temoje, gal rasite naudingos info 4u.gif . Beje, ką apie jūsų vaikiuko skruostus ir išangę sako pediatrė?
milduks
QUOTE(Amica @ 2009 05 13, 16:48)
Ar rodėtės kada dermatologui? Jei ne, pabandykite. Paraudimas apie išangę dažnai rodo, kad pas vaiką yra vidinė alergija, kad kažkas vaiką alergizuoja. Pagal aprašytus jūsų vaikiuko skruostus spėčiau, kad vaikui gali būti atopinis dermatitas. Ar drėkinate odelę? Jei taip, kuo tepate ir kiek kartų dienoje? Patarčiau apsilankyti atopinio dermatito temoje, gal rasite naudingos info  4u.gif . Beje, ką apie jūsų vaikiuko skruostus ir išangę sako pediatrė?
*

Savo pediatre mes nebepasitikim ir mūsų tikėjimas tradicine medicina labai susvyravęs unsure.gif todėl dabar dairomės gydytojo homeopato ir su jo pagalba tikimės išspręsti savo problemas rolleyes.gif
Ir skruostus, ir apie išangę patepu Traumeel tepalu - per naktį nuima paraudimą, tačiau, jeigu ne kitą, tai dar kitą dieną tie paraudimai vėl atsiranda unsure.gif

Ačiū už patarimą, būtinai apsilankysiu atopinio dermatito temoje 4u.gif
Amica
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 16:05)
Savo pediatre mes nebepasitikim ir mūsų tikėjimas tradicine medicina labai susvyravęs  unsure.gif  todėl dabar dairomės gydytojo homeopato ir su jo pagalba tikimės išspręsti savo problemas  rolleyes.gif
Ir skruostus, ir apie išangę patepu Traumeel tepalu - per naktį nuima paraudimą, tačiau, jeigu ne kitą, tai dar kitą dieną tie paraudimai vėl atsiranda  unsure.gif

Ačiū už patarimą, būtinai apsilankysiu atopinio dermatito temoje  4u.gif
*

Kažin ar Traumeel šioje situacijoje tinkamas g.gif . Na, jūs pasirodykit dėl visa ko dermatologui, nes jei tai atopinis dermatitas, tai žinosit tikslią diagnozę ir tada galima kažko bus imtis. Pabandykit žandukus tepti atopinei odai skirtais kremais, tik pasakyti konkrečiai kokiu tepti - negaliu, nes nežinau kas tiks jūsų vaikiukui. Reikia bandyti. Galite vaistinėse paprašyti mėginukų atopinei odai, būna pvz Atoderm PP drėkinančio kremo mėginukai. Tai patepsite ir matysite kaip oda reaguoja. Jei tiks, nusipirksite. O išangės nebandėte su Sudocremu tepti?
milduks
QUOTE(Amica @ 2009 05 13, 18:07)
Kažin ar Traumeel šioje situacijoje tinkamas  g.gif . Na, jūs pasirodykit dėl visa ko dermatologui, nes jei tai atopinis dermatitas, tai žinosit tikslią diagnozę ir tada galima kažko bus imtis. Pabandykit žandukus tepti atopinei odai skirtais kremais, tik pasakyti konkrečiai kokiu tepti - negaliu, nes nežinau kas tiks jūsų vaikiukui. Reikia bandyti. Galite vaistinėse paprašyti mėginukų atopinei odai, būna pvz Atoderm PP drėkinančio kremo mėginukai. Tai patepsite ir matysite kaip oda reaguoja. Jei tiks, nusipirksite. O išangės nebandėte su Sudocremu tepti?
*

Kiek aš žinau, tai Traumeel yra gana plataus vartojimo rolleyes.gif Mes jį naudojam ne tik sumušimams gydyti, bet ir bet kokiems paraudimams, jei pakelia dantį, jei skaudžiai šiurkšti oda, kylantiems spuogams, po depiliacijos thumbup.gif kartą man padėjo išspręsti ir moterišką problemėlę blush2.gif thumbup.gif - taip patarė mūsų draugų homeopatas Panevėžyje. Jis beje pasisako prieš vaikų skiepijimą smile.gif
Labai norėčiau rasti tokį homeopatą Kaune rolleyes.gif
Sudocremą nustojom naudoti kai atsisakėm sauskelnių, bet dar turėtų būti likę, tai reikės pabandyti rolleyes.gif 4u.gif
Ir pas dermatologą būtinai apsilankysim rolleyes.gif
Ačiū labai 4u.gif wub.gif
MAMarija
Jau pasigedau Dangės šioje temoje. Taip ir nespėjome išsiaiškinti apie tuos th1 ir th2 (berods taip ax.gif), manau tai būtų buvę naudinga, siekiančioms atlikti skiepų atranką.
GiedrėM
QUOTE(MAMarija @ 2009 05 14, 08:58)
Jau pasigedau Dangės šioje temoje. Taip ir nespėjome išsiaiškinti apie tuos th1 ir th2 (berods taip ax.gif), manau tai būtų buvę naudinga, siekiančioms atlikti skiepų atranką.
*

Pablevyzgojom teoriškai apie juos mirksiukas.gif O kokia realybė Lietuvos gydymo įstaigose (tarkim, aš iš n miestelio: ar veš mano vaikiuko kraują į Santariškių laboratorijas) g.gif

Be to, kažin ar th1/th2 yra pagrindinis komplikacijas po skiepo lemiantis veiksnys g.gif
Amica
QUOTE(milda02 @ 2009 05 14, 07:46)
Kiek aš žinau, tai Traumeel yra gana plataus vartojimo rolleyes.gif Mes jį naudojam ne tik sumušimams gydyti, bet ir bet kokiems paraudimams, jei pakelia dantį, jei skaudžiai šiurkšti oda, kylantiems spuogams, po depiliacijos  thumbup.gif  kartą man padėjo išspręsti ir moterišką problemėlę  blush2.gif  thumbup.gif  - taip patarė mūsų draugų  homeopatas Panevėžyje. Jis beje pasisako prieš vaikų skiepijimą  smile.gif
Labai norėčiau rasti tokį homeopatą Kaune  rolleyes.gif
Sudocremą nustojom naudoti kai atsisakėm sauskelnių, bet dar turėtų būti likę, tai reikės pabandyti  rolleyes.gif  4u.gif
Ir pas dermatologą būtinai apsilankysim  rolleyes.gif 
Ačiū labai  4u.gif  wub.gif
*

Prašom 4u.gif

Matai kokia plati Traumeel paskirtis bigsmile.gif , o aš jį tik sumušimams naudoju g.gif doh.gif . Bet ar padeda jis jūsų vaiko odelei, ar pakankamai drėkina? Ar matosi rezultatas?

Užeikite į atopinio dermatito temą, visai neseniai viena mama rašė apie Kaune dirbantį vaistininką, Daukšos g esančioje vaistažolių vaistinėje, kuris žolėmis gydo vaistų padarytą žalą ir pan. Ten, temoje, ir nuoroda tos vaistinės buvo įdėta, galima tam vaistiniNkui parašyti emailą. Jis arba tik konsultuoja ir už tai susimoki berods 350lt, arba perki iš jo tai, ką jis pagal vaiko ar suaugusio diagnozę paskiria ir tada moki tik už tas žoles ir kitus preparatus.
milduks
QUOTE(Amica @ 2009 05 14, 16:13)
Matai kokia plati Traumeel paskirtis  bigsmile.gif , o aš jį tik sumušimams naudoju  g.gif  doh.gif . Bet ar padeda jis jūsų vaiko odelei, ar pakankamai drėkina? Ar matosi rezultatas?

Taip, padeda, bet laikinai, nes, kaip jau rašėt, tikriausiai kažkas alergizuoja iš vidaus, tai, manau, kad vien tepaliukai čia nepadės g.gif
o taip plačiai naudoti, kaip minėjau, patarė draugų homeopatas thumbup.gif

Užeikite į atopinio dermatito temą, visai neseniai viena mama rašė apie Kaune dirbantį vaistininką, Daukšos g esančioje vaistažolių vaistinėje, kuris žolėmis gydo vaistų padarytą žalą ir pan. Ten, temoje, ir nuoroda tos vaistinės buvo įdėta, galima tam vaistiniNkui parašyti emailą. Jis arba tik konsultuoja ir už tai susimoki berods 350lt, arba perki iš jo tai, ką jis pagal vaiko ar suaugusio diagnozę paskiria ir tada moki tik už tas žoles ir kitus preparatus.
*

Sudominot 4u.gif būtinai pasidomėsiu smile.gif 4u.gif
Izolda
Na papasakosiu ką man apie skiepus pasakojo vienas žmogus, kuris mokėsi iš imunologų.

Skiepai organizmui nereikalingi, erzina imunitetą. Organizmas prigamina antikūnių, bet tie antikūniai neturi proto, tad puolas tiek ligos, tiek savas ląsteles. Va taip ir alergija randasi - padidinta imuninė reakcija į alergeną. Su skiepais gali ir vėžį įsivaryt. Be to po kiekvieno skiepo, kad ir nestipriai organizmas priverstas persirgti ta liga, nuo kurios skiepijama, o tai organizmui visiškai nereikalinga. Tos visos ligos, nuo kurių skiepijama - išpūstas reikalas. Žmogus daug stipresnis ir atsparesnis, o dabar ir higienos sąlygos daug palankesnės. Aplamai skiepus vadina sąmokslo teorija. Ir išvis medicina neturi kuo didžiuotis, pasak jo.
Amica
QUOTE(Izolda @ 2009 05 14, 19:04)
Na papasakosiu ką man apie skiepus pasakojo vienas žmogus, kuris mokėsi iš imunologų.
*

Ar tas jūsų minimas žmogus medikas? Įdomu kur čia tokie imunologai dirba? bigsmile.gif . Va pas tokius tikrai būtų įdomu apie skiepus pasikonsultuoti bigsmile.gif

Daug medikų tarpusavyje pašnibždomis kalbasi panašiai kaip jūs aprašėte, bet garsiai visiems apie tai mažai kas kalba.
žydrynė
QUOTE(Izolda @ 2009 05 14, 20:04)

Skiepai organizmui nereikalingi, erzina imunitetą. Organizmas prigamina antikūnių, bet tie antikūniai neturi proto, tad puolas tiek ligos, tiek savas ląsteles. Va taip ir alergija randasi - padidinta imuninė reakcija į alergeną. Su skiepais gali ir vėžį įsivaryt. Be to po kiekvieno skiepo, kad ir nestipriai organizmas priverstas persirgti ta liga, nuo kurios skiepijama, o tai organizmui visiškai nereikalinga. Tos visos ligos, nuo kurių skiepijama - išpūstas reikalas. Žmogus daug stipresnis ir atsparesnis, o dabar ir higienos sąlygos daug palankesnės. Aplamai skiepus vadina sąmokslo teorija. Ir išvis medicina neturi kuo didžiuotis, pasak jo.
*

Tai va,būtent,žmonės yra nuolat bauginami tomis baisiomis ligomis ir galimomis jų komplikacijomis,o kada žmogų valdo baimė,jis tampa bejėgis unsure.gif
Izolda
QUOTE(Amica @ 2009 05 14, 23:20)
Ar tas jūsų minimas žmogus medikas? Įdomu kur čia tokie imunologai dirba?  bigsmile.gif . Va pas tokius tikrai būtų įdomu apie skiepus pasikonsultuoti  bigsmile.gif

Daug medikų tarpusavyje pašnibždomis kalbasi panašiai kaip jūs aprašėte, bet garsiai visiems apie tai mažai kas kalba.
*

Daug jis mokslų baigęs, tai nė nežinau kaip pavadinti, žinau, kad veda paskaitas apie mitybą. O imunologijos mokėsi iš V. Vaičiuvėno.
Fedes
QUOTE(Salvina @ 2009 05 14, 23:45)
Tai va,būtent,žmonės yra nuolat bauginami tomis baisiomis ligomis ir galimomis jų komplikacijomis,o kada žmogų valdo baimė,jis tampa bejėgis unsure.gif
*

na, bet kiek čia parašyta, tai vėlgi tiesiog požiūris ir mes nežinom jokių argumentų. aišku, Sm ne viską išrašysi ir gausis traktatas, lengviau būtų jei to žmogaus koks straipsniukas bent būtų pasiskaityt kuo jis grindžia tą požiūrį...
AlfaBeta
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 05 15, 09:29)
na, bet kiek čia parašyta, tai vėlgi tiesiog požiūris ir mes nežinom jokių argumentų. aišku, Sm ne viską išrašysi ir gausis traktatas, lengviau būtų jei to žmogaus koks straipsniukas bent būtų pasiskaityt kuo jis grindžia tą požiūrį...
*

Na, vaikus auginantiems tėveliams skirtuose spaudos leidiniuose dažniausiai rasime agitaciją už kūdikių skiepijimą.

Speciali medicinos mokslo literatūra prieinama ir terminologija geriau suprantama medikams. Na, užsienio kalbomis gal ir galima rasti daugiau info.
Kas finansuoja mokslinius darbus, skirtus išsiaiškinti ilgalaikį vakcinų teigiamą ar neigiamą poveikį?

Ar teko skaityti mokslinius straipsnius apie skiepus? Manau, retas iš tėvų ne medikų tvirtins skaitęs mokslinę literatūrą apie skiepus, kad ir apie jų naudą. Tad daugelis apsiriboja žiniomis apie vakcinų nekaltumą, prilygstantį ,,ramunėlių arbatai".
Bekasė
QUOTE(milda02 @ 2009 05 13, 17:05)
Savo pediatre mes nebepasitikim ir mūsų tikėjimas tradicine medicina labai susvyravęs  unsure.gif  todėl dabar dairomės gydytojo homeopato ir su jo pagalba tikimės išspręsti savo problemas  rolleyes.gif
*

nieko asmenisko, tik labai geras pvz.
Vaikui jau trys metai, beria ir gan stipriai nuo gimimo, o motina nieko nedaro. (ieskom homeopato - visi zingsniai per tris metus).
Tik gal is kazkokiu vos ne pletku lygio pasirasinejimo suzino, kad vaikui gali buti atopinis dermatitas. Ir tai cia kiti pagal jos aprasytus simptomus sprendzia
Aisku gydytoja nekokia sioje situacijoje papuole, nu bet ir motinos poziuris toks visiskai atsainus.
bimkutele
QUOTE(Bekasė @ 2009 05 15, 15:18)
Vaikui jau trys metai, beria ir gan stipriai nuo gimimo, o motina nieko nedaro. (ieskom homeopato - visi zingsniai per tris metus).
Tik gal is kazkokiu vos ne pletku lygio pasirasinejimo suzino, kad vaikui gali buti atopinis dermatitas. Ir tai cia kiti pagal jos aprasytus simptomus sprendzia
Aisku gydytoja nekokia sioje situacijoje papuole, nu bet ir motinos poziuris toks visiskai atsainus.
*

idomiai gaunasi. kaip nepasuksi, vis mamos kaltos lieka, o ne medikai. kai mamos stengiasi ką nors išsiaiškinti apie skiepų žalą, tada sako nelįskit melžėjos, tegul medikai sprendžia, nes turi diplomus. Kai medikas aplaidžiai atlieka pareigas aplaidžiausia lieka nemedikė mama, kuri leido pediatrei su diplomu spręsti savo vaiko sveikatos klausimus.
Zuwytes
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 16, 00:43)
idomiai gaunasi. kaip nepasuksi, vis mamos kaltos lieka, o ne medikai. kai mamos stengiasi ką nors išsiaiškinti apie skiepų žalą, tada sako nelįskit melžėjos, tegul medikai sprendžia, nes turi diplomus. Kai medikas aplaidžiai atlieka pareigas aplaidžiausia lieka nemedikė mama, kuri leido  pediatrei su  diplomu spręsti savo vaiko sveikatos klausimus.
*

Taikliai pastebeta drinks_cheers.gif

Nors milda02 minejo kad ir pas gyd ejo ir ivairiais budais gyde, bet kai kam vistiek tai pasirode nieko nedarymas doh.gif
meinherz
QUOTE(Bekasė @ 2009 05 15, 13:18)
*

Net kraujas uzvire beskaitant doh.gif Jeigu mes viska zinotumem, nereiktu ir apie skiepu zala cia diskutuoti... Gal, kad skiepai kenkia irgi pletkai g.gif

QUOTE(bimkutele @ 2009 05 15, 23:43)
idomiai gaunasi. kaip nepasuksi, vis mamos kaltos lieka, o ne medikai. kai mamos stengiasi ką nors išsiaiškinti apie skiepų žalą, tada sako nelįskit melžėjos, tegul medikai sprendžia, nes turi diplomus. Kai medikas aplaidžiai atlieka pareigas aplaidžiausia lieka nemedikė mama, kuri leido  pediatrei su  diplomu spręsti savo vaiko sveikatos klausimus.
*

drinks_cheers.gif .
AlfaBeta
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 16, 01:43)
*

drinks_cheers.gif
Bekasė
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 16, 00:43)
*

apie vaiko gydytoja nuomone isreiskiau. Bet lygiai taip pat galiu isreiksti nuomone apie mama, nes cia jos pareiga ir rupestis yra rupintis savo vaiku, o ne onytes, petrutes ar dar kazko. Viena, antra karta nepatiko poziuris gydytojos, nu tai keisk ja, eik pas kita, pas specialista vizitas be siuntimo kainuoja nuo 40 iki 80 lt ( imu valstybines poliklinikas), tyrimus galima ir mokamai pasidaryti. O cia vaikui trys metai beria nuo 2 menesio, bet apie atopini dermatita mama tik dabar isgirdo. alergologiniai tyrimai nedaryti ir t.t.
Kas visu situo turi pasirupinti jeigu ne mama?
Ir nereikia medicininio issilavinimo, kad pastebeti kad vaikui yra kazkas blogai ir pradeti dometi tuo - gi cia aiskus pozymiai, o ne tik is atliktu tyrimu galimi pamatyti simptomai.
Gi ne vidury misku gyvena, interneta turi, tai informacijos galima absciai susirasti ir tokios, kur zmogui be spec issilavinimo suprantama. Tik dometis tuo reikia, o ne laukti, kad viska kazkas ant lekstutes atnes.

P.s. sakydama mama, turiu omeny vaiko tevai. Paprasciausiai taip jau sutapo, kad cia mamos diskutuoja.
kice
Vaikus skiepyti privalomais skiepais yra privaloma.. Kodel? Va todel.. Isivaizduiokit, kad jusu vaikas po geru 30 metu isvyksta i kokia Afrika, i poilsine kelione, ir ten turi kontakta su zmonemis serganciai tikraisiais raupais.. Jei neskiepytas - butinai uzsikres.. Man atrodo 98% Lietuvos gyventoju nera mate zmogaus sergancio raupais.. Galite pasidometi: http://www.eurika.projektas.lt/3_maras.htm

Manote tada jums vaikas padekos?
GiedrėM
QUOTE(kice @ 2009 05 16, 19:56)
Vaikus skiepyti privalomais skiepais yra privaloma.. Kodel? Va todel.. Isivaizduiokit, kad jusu vaikas po geru 30 metu isvyksta i kokia Afrika, i poilsine kelione, ir ten turi kontakta su zmonemis serganciai tikraisiais raupais.. Jei neskiepytas - butinai uzsikres.. Man atrodo 98% Lietuvos gyventoju nera mate zmogaus sergancio raupais.. Galite pasidometi: http://www.eurika.projektas.lt/3_maras.htm

*

Privalomai skiepija nuo raupų? blink.gif Vykstant į kelionę, priklausomai nuo šalies, yra rekomenduojamų skiepų sąrašėlis. Viską galima "apsiformint" kelios savaitės iki kelionės unsure.gif
AlfaBeta
QUOTE(kice @ 2009 05 16, 20:56)

*

Prieš vykstant į Afriką yra rekomenduojama pasiskiepyti nuo tam tikrų ligų.

LT vaikai nuo raupų pagal rekomenduojamų profilaktinių skiepų nuo infekcinių ligų kalendorių neskiepijami. Nuo jų išvis nustota skiepyti 1980-aisiais, kai Pasaulinė Sveikatos Organizacija paskelbė, kad šios ligos neliko nė viename planetos kampelyje.

LT buvo patvirtintas pasirengimo raupų grėsmei planas.

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...c_l?p_id=271624]

Raupų virusas saugomas mikrobiologijos laboratorijose. Baimintasi bioterorizmo atvejų. Geriausias būdas apsaugoti pasaulį nuo raupų - sunaikinti laboratorijose saugomą užkratą.

http://ml.lms.lt/index.php?option=com_cont...2&Itemid=64

Na, o jei Jūs ar jūsų vaikai po 30 m. sugalvos važiuoti į Afriką, tai Jūsų šventai ramybei tektų skiepytis ir Jums, ir Jūsų vaikams, nes nuo raupų reikia revakcinuotis kas 3 metus. Kada paskutinį kartą skiepijotės nuo raupų? Ar jau spėjote paviešėti Afrikoje?

Beja, yra skiepai ir nuo maro. Taip pat buvo baiminamasi, kad gali būti panaudotas užkratas terorizmo tikslais.
Tačiau skiepijami tik endeminėje teritorijoje gyvenantys gyventojai ir tie, kurie ten keliauja. Specifinis imunitetas trunka labai trumpai.
http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/...-sukelejas.html
http://www.lsveikata.lt/index.php?page_id=57&s=1396
AlfaBeta
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 16, 21:16)
Vykstant į kelionę, priklausomai nuo šalies, yra rekomenduojamų skiepų sąrašėlis. Viską galima "apsiformint" kelios savaitės iki kelionės unsure.gif
*

drinks_cheers.gif
Štai informacija apie tai, kokios ligos kokiose valstybėse paplitę, tame tarpe, Afrikoje; kur keliaujant reikėtų skiepytis.

http://www.uzsukam.lt/?g=vaistinele&id...play&p=main
Fedes
QUOTE(kice @ 2009 05 16, 19:56)
Vaikus skiepyti privalomais skiepais yra privaloma..
*

šiaip patikslinimas - skiepai pas mus nėra "privalomi" (nors daug kas taip eskaluoja), jie yra "valstybės kompensuojami".
Amica
QUOTE(kice @ 2009 05 16, 18:56)

*

biggrin.gif Įdomiai Jūs čia... Kur Jūs tarp privalomų, o tiksliau - valstybės kompensuojamų - skiepų matėte skiepus nuo raupų? g.gif . Kas bus po 30 metų mes aplamai nežinome doh.gif . O jūs manote, kad paskiepijus vaiką pvz nuo tikrųjų raupų, tas skiepas vaiką apsaugos ir po 30 metų? g.gif . AlfaBeta ir GiedrėM labai išsamiai atsakė į Jūsų postą smile.gif
Raganaa999
QUOTE(Bekasė @ 2009 05 16, 19:52)
Viena, antra karta nepatiko poziuris gydytojos, nu tai keisk ja, eik pas kita, pas specialista vizitas be siuntimo kainuoja nuo 40 iki 80 lt ( imu valstybines poliklinikas), tyrimus galima ir mokamai pasidaryti. O cia vaikui trys metai beria nuo 2 menesio, bet apie atopini dermatita mama tik dabar isgirdo. alergologiniai tyrimai nedaryti ir t.t.
*

Ir kas kad butu padaryti alergologiniai tyrimai? jie iki 3 metu netikslus, tai kam vaika badyti? Ir kas jei dermatitas butu nustatytas? Butu paskirti hormoniniai vaistai kaip ir visiems, o ju pasekmes zinote??? Gal mama tiesiog kremais drekina vaiko oda ir laukia kol isaugs? Nes nemazai iki 3 metu vaiku isauga. Nereikia daryti tragedijos.
mums nustatytas dermatitas. Tyrimus kraujo daremes, ir kas is to? liepe ateit pakartoti bet nejome, vaiko nebebadysiu be reikalo, tuo labiau kad zmoniu bijojo baisiausiai po kraujo emimo... Buvom ne pas viena gydytoja, visos prirase hormoniniu tepalu, tepem.. Dabar nebetepam, drekinam tik kkremais ir baigiam isaugti tongue.gif
MAMarija

Teko su juo pabendrauti, tikrai pasirodė kompetetingas žmogus.

QUOTE(Bekasė @ 2009 05 16, 19:52)
Viena, antra karta nepatiko poziuris gydytojos, nu tai keisk ja, eik pas kita, pas specialista vizitas be siuntimo kainuoja nuo 40 iki 80 lt ( imu valstybines poliklinikas), tyrimus galima ir mokamai pasidaryti. O cia vaikui trys metai beria nuo 2 menesio, bet apie atopini dermatita mama tik dabar isgirdo. alergologiniai tyrimai nedaryti ir t.t.
Kas visu situo turi pasirupinti jeigu ne mama?

Pritariu jau išsakytai nuomonei, kad iki trejų metų niekas nieko tiksliai nepasako. Bent jau manąjam taip pat nuo gimimo dermatitas, bet pirmuosius kraujo tyrimu KMUKo' gydytojas (kurio kompetencija aš kol kas pasitikiu) skyrė tik trejų metų. Deja, tyrimai nieko neparodė, ir net dabar, šiai alergijai besitęsiant, gydytojas vis dar nerekomenduoja atlikinėti tyrimų dėl galimo jų netikslumo. O sūnui jau ketveri. Taigi, kad tai dermatitas žinom tik dėl to, kad taip pasakė gydytojas. Kaip supratau ta "bloga" mama taip pat lankėsi pas specialistus, tai kuo ji kalta, kad pataikė ant absoliučios nekompetencijos g.gif bigsmile.gif?
Ir vaistai čia prie ko? Asmeniškai mes iki šiol jokių vaistų nevartojam, o ir gydytojas nieko neišrašė. Tepam spec. kremukais, drėkinam sausą odą, bandom vengti spėjamų alergenų ir tiek. Baisaus čia daikto, pamanykit bigsmile.gif.
Fedes
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 05 17, 08:30)
Ir kas kad butu padaryti alergologiniai tyrimai? jie iki 3 metu netikslus, tai kam vaika badyti? Ir kas jei dermatitas butu nustatytas? Butu paskirti hormoniniai vaistai kaip ir visiems, o ju pasekmes zinote??? Gal mama tiesiog kremais drekina vaiko oda ir laukia kol isaugs? Nes nemazai iki 3 metu vaiku isauga. Nereikia daryti tragedijos.
mums nustatytas dermatitas. Tyrimus kraujo daremes, ir kas is to? liepe ateit pakartoti bet nejome, vaiko nebebadysiu be reikalo, tuo labiau kad zmoniu bijojo baisiausiai po kraujo emimo... Buvom ne pas viena gydytoja, visos prirase hormoniniu tepalu, tepem.. Dabar nebetepam, drekinam tik kkremais ir baigiam isaugti  tongue.gif
*

Manau, kad norint diskutuoti šia tema toliau, geriau perkelti diskusiją į alergiškų vaikų skyrelį.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.