Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Visa tiesa apie skiepus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Sviesioji
http://herballure.com/Products/VaccinesRis...enny/index.html

Mokslininke pateike argumentuotus tyrimus pries skiepus, istraukos.
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2010 08 06, 21:16)
Vaistų registre iki šiol puikuojasi tik ,,arkliškasis" Tetanea.

Tai ar pavyko prof.A.Ambrozaičiui iš SAM ko nors pasiekti, kad būtų organizuotas centralizuotas būtinų vaistų, tame tarpe antitetaninio serumo žmogaus imunoglobulino pagrindu, pirkimas konkurso būdu arba būtų įtrauktas į valstybės rezervo sąrašus gydymo įstaigoms aprūpinti? Kiek laiko reikia laukti tokio serumo riekalui esant?

Profaniškas klausimas tikintis profesionalo paaiškinimo  ax.gif :

Iš ko, kaip tas serumas gaminamas? Ar ,,žmogiškojo" antitetaninio serumo gamybos metu užtikrinama, kad ligoniui ar susižeidusiajam profilaktiškai  suleidus, žmogus neužsikrėstų AIDS ar hepatitu?
*

Teoriškai, kiekvienas medikamentas, registruotas ES, nereikalauja atskiros registracijos valstybėje-narėje, tp ir Lietuvoje.Praktiškai, antitetaninis serumas nėra medikamentas, kuriuo prekiaujama nuo vaistinės prekystalio, taigi apsirūpinimą juo reguliuoja SAM.O kainų skirtumas tarp "arkliškojo" ir "žmogiškojo"- įspūdingas.
Profilaktikai serumas turi būti suleistas, kaip galima greičiau.Gydymui- iki tada, ir tiek, kiek reikės.

QUOTE(GiedrėM @ 2010 08 06, 22:19)
O kaip jis gaminamas? Juk ne taip pat, kaip arkliškasis g.gif
*

Labai panašiai bigsmile.gif Iš donorų(žmonių) plazmos. Saugumas užtikrinamas analogiškomis priemonėmis kaip ir kitų kraujo preparatų.
GiedrėM
QUOTE(dange @ 2010 08 09, 17:51)
Labai panašiai  bigsmile.gif Iš donorų(žmonių) plazmos. Saugumas užtikrinamas analogiškomis priemonėmis kaip ir kitų kraujo preparatų.
*

O iš kur pas donorus ak prieš stabligės toksiną? Nuo skiepo?
dange
QUOTE(GiedrėM @ 2010 08 10, 13:56)
O iš kur pas donorus ak prieš stabligės toksiną? Nuo skiepo?
*

Taip.
Sviesioji
Pries darant bet koki skiepa, siulau paziureti si video (5 dalys, subtitrai rusu k.):
http://www.autismnet.ru/video.html
Zziviliukas
apie skiepus, kur lietuva uzsipirko ir siulys skiepytis, filmas rusu kalba

http://www.sozvezdie-love.ru/pandemii_lzhi.html
sena pažįstama
Geras straipsnis lietuviu imunologu, komentuojanciu amerikieciu sukurta filmuka.
http://projektai.delfi.lt//pazinksave_v/ko...u.d?id=38245093
Sviesioji
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 10, 08:57)
Geras straipsnis lietuviu imunologu, komentuojanciu amerikieciu sukurta filmuka.
*

Buvau pas 2 Santariskiu infektologus. Todel tikrai galiu patikinti mano posta skaitancius: daugelis iš imunologu neturi net bendro supratimo apie virusologiją ir imunologiją. Situacija del gydymo akmens amziaus lygyje ir dar blogiau.
Galiu patikinti 200 proc., kad susirgus nuo skiepu, ne tik neprisiteisit jokios zalos, bet niekas ir negydys, o nusius gydytis pas psichiatrus. lotuliukas.gif
barclayte
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 10, 08:57)
*

Gal galima pavardes lietuviu IMUNOLOGU???
sena pažįstama
QUOTE(barclayte @ 2010 11 10, 22:06)
Gal galima pavardes lietuviu IMUNOLOGU???
*

Prasom:
Ačaitė Juzefa, Bajorinienė D.,Bernotienė Eiva,Bizanov Gazim, Biziulevičienė Genė, Bogušienė Irena, Characiejus Dainius, Čiaponienė Nijolė, Čerkienė Živilė, Dadonienė Jolanta, Darinskas Adas, Dubakienė Rūta, Dumalakienė Irena ir t.t., tingiu ikelineti visus 70 zmoniu pavardziu cool.gif
Juodaplaukė
QUOTE(Sviesioji @ 2010 11 10, 17:20)
Buvau pas 2 Santariskiu infektologus. Todel tikrai galiu patikinti mano posta skaitancius:  daugelis iš imunologu neturi net bendro supratimo apie virusologiją ir imunologiją.
*

o tai infektologas tai jau labai dideli supratima turi apie virusologija ir imunologija? blink.gif Man atrodo sita diskusija yra visiskai beprasme,mamytes,kurios tiki kad skiepai blogis-tikes kad ir kokius straipsnius apie skiepu nauda jom rodytumem,jos klausys tik tu daktaru ir tikes tik tais daktarais kurie pasisako pries skiepus. O mamytes kurios tiki skiepais lygiai taip pat sventai tiki teigiamainfo apie skiepus. Ir nebandykit perkalbeti viena kitos.Tebunie taika 4u.gif
p.s paskiepyjau savo sunu nuo gripo,po skiepo jam prasidejo kosulys,paumino astma.Daktare taip ir pasake,kad faktiskai normali reakcija,kad skiepas siek tiek paumino letine liga.Bet tuo paciu pasake " Isivaizduok kas butu jei vaikas susirgtu gripu". Na pakosejo po skiepo,daviau pakvepuoti vaistuku reikiamu ir tiek. O jei susirgtu ne diek Dieve gripu,tai jis smogtu i ir taip jau pazeistus astma bronchus ir tada vien pakvepuoti vaistuku neuzteku,situacija butu tragiska.Todel vistiek skiepas nuo gripo butinas mano berniukui. Nors kitu skiepu stiengiuosi vengti,kad neerzinti organizmo.Todel manau kiekviena mamyte ivertina rizika ir nauda.O tik tada daryt isvadas.
Sviesioji
Поствакцинальные нарушения поведения
http://forum.1796kotok.com/viewtopic.php?p...5dbdbfb25e7785a
Papildyta:
QUOTE(Juodaplaukė @ 2010 11 11, 11:09)
p.s paskiepyjau savo sunu nuo gripo,po skiepo jam prasidejo kosulys,paumino astma.

O jums neatrodo, kad ir astma jusu vaikui g.b. greiciausiai nuo kalendoriniu skiepu? Beje, skiepu zala pagydoma. Tik gydo ne musu oficiali medicina, aisku.
Sviesioji
Post-Vaccination Syndrome
http://www.post-vaccination-syndrome.com/3909/hib.aspx
( Difterija, Kokliušas, Stabligė, poliomielitas, HIB, kiaulytė, Tymai, raudonukė, Hepatitas B, Meningitas )
Juodaplaukė

QUOTE(Sviesioji @ 2010 11 11, 14:49)
O jums neatrodo, kad ir astma jusu vaikui g.b. greiciausiai nuo kalendoriniu skiepu? Beje, skiepu zala pagydoma. Tik gydo ne musu oficiali medicina, aisku.
*

ne,tikrai ne,jam 6 metukai,astmos pozymiai pradejo rysketi pries metus.O paskutini skiepa kalendorini jis gaves berods 1.5 metu kai buvo smile.gif Beto jam alergine astma,o alergija nuo erkuciu ir zoliu jam del to kad jo tevelis alergiskas smile.gif Beabejo butu labai lengva visas letines ligas-astma,cukrini diabeta ir t.t nurasyti ant skiepu smile.gif Reikia ne skiepu bijoti ir ne ant skiepu visas ligas nurasyneti,o keisti gyvenimo buda,maista,daugiau buti gryname ore ( tik kur toki gauti,kai aplink viskasuztersta),ismesti kompiuterius prie kuriu pacios kiaura diena sedim ir skaitom visokius straipsnius,musu vaikai sedi ir zaidzia zaidimus ,mob telefonus,mikrobangines,tada ir pacios ir musu vaikai bus sveikesni smile.gif
Perkune
QUOTE(Juodaplaukė @ 2010 11 12, 12:35)
Reikia ne skiepu bijoti ir ne ant skiepu visas ligas nurasyneti,o keisti gyvenimo buda,maista,daugiau buti gryname ore ( tik kur toki gauti,kai aplink viskasuztersta),ismesti kompiuterius prie kuriu pacios kiaura diena sedim ir skaitom visokius straipsnius,musu vaikai sedi ir zaidzia zaidimus ,mob telefonus,mikrobangines,tada ir pacios ir musu vaikai bus sveikesni smile.gif
*

drinks_cheers.gif
Aš saviškius skiepijau ir skiepinsiu. Galiu suprasti, kad skiepai gali turėti šalutinį poveikį kaip ir VISI be išimties medikamentai. Tačiau nenoriu, kad mano vaikai susirgus kažkuria iš šių ligų liktų neįgalūs arba jiems tektų gyventi su liekamaisiais reiškiniais... o taip ir bus, nes pasaulyje dabar masiškai atsisakoma skiepų - vadinasi praeis eilė metų ir grįš ligos nuo kurių dabar skiepijama ir nereikia tikėtis kad bus kitaip...
ruta_zalia
QUOTE(Juodaplaukė @ 2010 11 12, 12:35)
Beabejo butu labai lengva visas letines ligas-astma,cukrini diabeta ir t.t nurasyti ant skiepu smile.gif Reikia ne skiepu bijoti ir ne ant skiepu visas ligas nurasyneti,o keisti gyvenimo buda,maista,daugiau buti gryname ore ( tik kur toki gauti,kai aplink viskasuztersta),ismesti kompiuterius prie kuriu pacios kiaura diena sedim ir skaitom visokius straipsnius,musu vaikai sedi ir zaidzia zaidimus ,mob telefonus,mikrobangines,tada ir pacios ir musu vaikai bus sveikesni smile.gif
*

doh.gif ne nu jau kaip parasot, tai nesinori ir visos temos skaityti doh.gif Norit pasakyti, kad temperatura, klykimas, nemigos issaukimas po skiepo yra teigiama reakcija ir visu tuo reikia dziaugtis. Visa diena dirbu prie kompo ir daug bendrauju mob.telefonu - jauciuosi normaliai sveika, bet stai vaiko saluti skiepo poveiki ir po geru metu dar jauciam. Aciu siuolaikiniai medicinai ir partizaniskam mediku tylejimui. Kodel tik puse lupu, kalbant su mediku kaip tos pacios istaigos darbuotojai, jie prasitaria, kad patys siais laikais vaiku neskiepytu g.gif
Juodaplaukė
QUOTE(ruta_zalia @ 2010 11 12, 13:55)
doh.gif ne nu jau kaip parasot, tai nesinori ir visos temos skaityti  doh.gif Norit pasakyti, kad temperatura, klykimas, nemigos issaukimas po skiepo yra teigiama reakcija ir visu tuo reikia dziaugtis. Visa diena dirbu prie kompo ir daug bendrauju mob.telefonu - jauciuosi normaliai sveika, bet stai vaiko saluti skiepo poveiki ir po geru metu dar jauciam. Aciu siuolaikiniai medicinai ir partizaniskam mediku tylejimui. Kodel tik puse lupu, kalbant su mediku kaip tos pacios istaigos darbuotojai, jie prasitaria, kad patys siais laikais vaiku neskiepytu  g.gif
*

norit pasakyti kad inkstu ar sirdies nepakankamumas po persirgto gripo yra geriau negu temperatura ir klyksmasnakti? Gal jei maziau sedetumet prie kompiuterio ir kalbetumet telefonu nestumo metu,jusu vaikas ne taip jautriai reaguotu i skiepus smile.gif Jei jau taip domites skiepu zala,tai vertetu pasidometi ir nuolatinio sedejimo prie kompiuterio ir nuolatinio kalbejimo telefonu zala,ir neuzbegti uz akiu cia nesigirti kad jauciates sveika smile.gif
paziurekite i gerbiamaja Sviesioji,susidaro ispudys kad ji tik ir daro kad sedi internete narso narso googlina,kad tik rasto koki straipsniuka apie skiepu zala ir ideti i visus imanomus forumus doh.gif
ruta_zalia
QUOTE(Juodaplaukė @ 2010 11 12, 14:09)
norit pasakyti kad inkstu ar sirdies nepakankamumas po persirgto gripo yra geriau negu temperatura ir klyksmasnakti? Gal jei maziau sedetumet prie kompiuterio ir kalbetumet telefonu nestumo metu,jusu vaikas ne taip jautriai reaguotu i skiepus smile.gif Jei jau taip domites skiepu zala,tai vertetu pasidometi ir nuolatinio sedejimo prie kompiuterio ir nuolatinio kalbejimo telefonu zala,ir neuzbegti uz akiu cia nesigirti kad jauciates sveika smile.gif
paziurekite i gerbiamaja Sviesioji,susidaro ispudys kad ji tik ir daro kad sedi internete narso narso googlina,kad tik rasto koki straipsniuka apie skiepu zala ir ideti i visus imanomus forumus doh.gif
*

as nekalbu apie gripo vakcina. Linksma kalbeti, kad nera liudnu pasekmiu doh.gif Turetumete namuose neramu, nemieganti vaika ir kai sios bedos atsirado po tam tikru skiepu, gal kitaip pakalbetumete.
O kompa ir telefona gal palikite ramybeje, visi sedi prie ju ir dirba darba, net ir nestukes iki dekreto, benet Jus galite sau leisti nedirbti rolleyes.gif
Sviesioji

*

Paziurekit i gerbiamaja Juodaplaukė Susidaro ispudis kad namie neturi nei kompiuterio, nei mobilaus telefono. Akmens amzius. lotuliukas.gif

QUOTE(Juodaplaukė @ 2010 06 02, 20:21)
maniskiam metai ir du menesiai,pradejo vaikscioti nuo 11 men,bet vaiksciojo puikiai,o nuo 1 m ir 2 men pradejo namie vaikscioti kaip balerina sad.gif
*

Jei paidometumete idemiau skiepu zala, tai suprastumete, kodel jusu vaikas pradejo vaikscioti kaip balerina. cool.gif
Beje, jei jus manot kad skiepu zala pasireiskia is karto (jusu atveju tai bronchitas) po pacio skiepo , tai labai klystate. Dazniausiai zala pasireiskia po keliu metu, kai organizmas iseikvoja savo resursus ir jau nesugeba kompensuoti.
Juodaplaukė
4u.gif
Sviesioji
QUOTE(Perkune @ 2010 11 12, 13:42)
drinks_cheers.gif
Aš saviškius skiepijau ir skiepinsiu. Galiu suprasti, kad skiepai gali turėti šalutinį poveikį kaip ir VISI be išimties medikamentai. Tačiau nenoriu, kad mano vaikai susirgus kažkuria iš šių ligų liktų neįgalūs arba jiems tektų gyventi su liekamaisiais reiškiniais... o taip ir bus, nes pasaulyje dabar masiškai atsisakoma skiepų - vadinasi praeis eilė metų ir grįš ligos nuo kurių dabar skiepijama ir nereikia tikėtis kad bus kitaip...
*

Jusu vaikas JAU gyvena su liekamaisiais SKIEPU reiskiniais. doh.gif Skiepykit i sveikata ir toliau. Jusu vaikas, jusu bedos.

QUOTE(Perkune @ 2010 10 20, 15:56)
Mano pirmagimis nuo gimimo atlylinėjo fontanais. Tekdavo keisti ir drabužius, ir patalynę  doh.gif Nenoriu mamų gąsdinti, tačiau metams bėgant pasirodė, kad tai buvo pirmoji alergijos forma, vėliau atsirado bėrimai, na o dabar turime astmą. Kaip sakoma visas pavyzdinis "alergijos maršas".
*

http://forum.1796kotok.com/viewtopic.php?p...5dbdbfb25e7785a
Перевод новой статьи Tinus Smits.

Случай 4. Bregje, 11 месяцев, страдает бронхиальной астмой, часто одышка, хронический кашель, экзема, применяют Ventolin. Постоянно плачет и хочет все время сидеть на коленях у матери. После 3 курсов потенцированной DPTP/HIB вакцины исчезла экзема и астма, восстановился сон, играет с другими детьми, намного более весёлая, постоянно смеётся; может легко оставаться спокойной, когда мать находится вне поля зрения.

Daugiau informacijos idejau i astmatiku temele.
Juodaplaukė
QUOTE(Sviesioji @ 2010 11 12, 17:16)
Jusu vaikas JAU gyvena su liekamaisiais SKIEPU reiskiniais.  doh.gif Skiepykit i sveikata ir toliau. Jusu vaikas, jusu bedos.

Daugiau informacijos idejau i astmatiku temele.
*

gal jums laikas apsiraminti ir baigti tersti visas!!!!! temas savo nuorodom i visokius bauginancius straipsnius? Atrodo jus neturite nieko idomesnio veikti,kaip tik iskoti internete kiaura para apie tai kokias ligas sukelia skiepai ir visom mamo irodineti kad ju vaiku ligos butent nuo skiepu. Aciu kad rupinates musu vaikais ir persate savo nuomone,bet gal raskite idomesni uzsiemima? smile.gif
Sviesioji
QUOTE(Juodaplaukė @ 2010 11 12, 17:20)
gal jums laikas apsiraminti ir baigti tersti visas!!!!! temas savo nuorodom i visokius bauginancius straipsnius? Atrodo jus neturite nieko idomesnio veikti,kaip tik iskoti internete kiaura para apie tai kokias ligas sukelia skiepai ir visom mamo irodineti kad ju vaiku ligos butent nuo skiepu. Aciu kad rupinates musu vaikais ir persate savo nuomone,bet gal raskite idomesni uzsiemima? smile.gif
*

Jusu postas neatspindi temos esmes ir tersia SIA TEMA !!!!! spam.gif
barclayte
QUOTE(Juodaplaukė @ 2010 11 12, 17:20)
*

As sutinku su Sviesioji apie skiepu zala 100%!!!Duok dieve kad butu daugiau tokiu mamu kurios skelbtu tiesa!!!
given444
sveikutes, daznai paskaitinėju temą, esmę ta , kad esu iš tų, kurios mėtosi dėl nepakankamos info. kaip kuri mama čia yra rašiusi- kad pyksta iš dalies, kad tiek nuomonių dėl skiepų, ir kaip neprofesionaliam žmogui susigaudyti???

mums liko 3 sav. iki 2mėn-ir reiks pasiryžt skiepyt ar ne. hepat atsisakėm, tik tbc gavom skiepą. naujag sesutė atėjo į namus pirmą sav -, na ir pradėjo...iš ties baisu kai ji kalba- ech neskiepysit nuo difterijos, nuo tų mirtin ligų? nematėt šeimų šalimais, jų vaikai gydomi ne šiaip ligoninėj, bet reanimacijoj. difterito metu išaugusi plėvė skersai gerklų yra tokia stora, kad vos skalpeliu įmanoma nupjaut. na tikrai baisu kai pasiklausai. jei sirgs, kaltins visi tik MANE, pas mane giminėj palaikančių nėr - noriu paklaust, ar sutiktumėt eit vienos prieš srovę giminėj ir prisimt visą kaltę: kas jeigu vaikis sirgs... unsure.gif
kita vertus, sutinku kad skiepai - tai ne vitaminu dozė, jie pilni nuodingų suded dalių. bet vat kaip žinot kad tikrai kūdikis nesirgs? aš pvz esu tokia, kad visur einu-nuo pirmos sav į prekyb centrus su kūdikiu naujagimiu neturiu sąlygų kad namiškiai man duoną pieną iš pardos nešiotų. taigi visur su mažium kartu. pastebėjau, kad natūralistai sodybas turi vienkiemius, da-nai pareiškia kas saugo vaikus, viena pvz mama pasakė kad iki 3-6mėn vaiko neimdavo į pard. na,m aš tokių sąlygų neturiu.

kita vertus, naujagimių seselei atSAKIAU, kad mano vyresn vaikis, 5m.vistiek sirgo kokliušu, nors buvo kūdikyst skipeytas. seselė argumentavo tai džiaukis kad tokio amžiaus. plius, džiaukis kad komplikacijų nebuvo, nes skie;pai apsaugo būtent nuo baisių komplik, ne kiek nuo pačios ligos. džiaukis, nes sirgo ne kūdikystėj, o vėliau, lengvesne forma, be šalut reiškinių. na ir ką galėjau jai atsakyt? tikrai trūko žinių paargumentuot.

kita vertus, ji taip pat man neatsakė, ko į skiepus dedama šlamšto tiek, tik ji viliasi vis kad kasmet skiepai vis tobulesni daromi.

ar yra abejojančių kaip aš...et, sunku apsispręst, nervas siutas ima g.gif
Pellagija
http://www.ulac.lt/

Patariu nueiti i Užkrečiamųjų ligų valdymas/ Ataskaitos ir pasiziureti, kiek registruota difterijos ir kitu ligu.

Ka noriu pasakyti - kad nera taip paprasta tom ligom uzsikresti. Jusu patirtis su kokliusu iskalbinga- skiepijot, o sirgot vis tiek. Kad skiepai apsaugo nuo komplikaciju yra tiesiog teiginys, niekuo nepagristas, jokiais tyrimais.

Kadangi yra skiepas, tai Jus ir zinot, kokia tai baisi liga vajei vajei. Hepatitas A ir Hepatitas C irgi labai baisios ligos, skiepu nera, tai ka dabar daryt, nemiegot naktimis, bijot iseit i gatve paliest rankena viesoj vietoj, kad neuzsikrest? Siulau paprastinti poziuri- jei susirgsit, tai gydysites, ir difterija yra isgydoma. Ar Jums nepakanka to zinoti?

Is visu ligu nuo kuriu skiepijama kalendoriuje, man baisiausia yra stablige. Skiepijimo galimybe svarstysiu kai mergyte paaugs. Nagrineju skiepa kur difterija + stablige, kur suaugusiems siulo. Bet is esmes- mums skiepai jau seniai isgarave, suaugusieji nesivakcinuoja, ir nera tos stabliges epidemijos. Kaip suprantu, pavojus menkas, tieiog visi pavojai ir gresmes yra labai farmacininku ispusti.
žydrynė
QUOTE(zuzu @ 2010 11 14, 14:26)
nematėt šeimų šalimais, jų vaikai gydomi ne šiaip ligoninėj, bet reanimacijoj. difterito metu išaugusi plėvė skersai gerklų yra tokia stora, kad vos skalpeliu įmanoma nupjaut.
*

kur jau čia taip šalimais net šeimom vaikai serga difterija,jei Lietuvoj registruojami tik pavieniai atvejai g.gif
Aronia
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 14, 18:00)
Kad skiepai apsaugo nuo komplikaciju yra tiesiog teiginys, niekuo nepagristas, jokiais tyrimais.
*

Idomu butu suzinoti kokiu budu susirgus, anot skiepu salininku, skiepai apsaugo nuo ligu komplikaciju g.gif
Man atrodo, kad ar liga komplikuosis ar ne, priklauso nuo to ar tinkamai gydoma, ar stiprus zmogaus imunitetas.
given444
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 14, 16:00)

Jusu patirtis su kokliusu iskalbinga- skiepijot, o sirgot vis tiek. Kad skiepai apsaugo nuo komplikaciju yra tiesiog teiginys, niekuo nepagristas, jokiais tyrimais.

pellagija, gal neįsiskaitėt...seselė man argumentavo kad būtent, mano vaikis sirgo penkių m. būdamas, o ne kūdikystėj, tai ir turiu džiaugtis. viena jos klientė, mama su kūdikėliu, atsisakė kokl skiepo, ir staiga dingo kažkur...seselė susižinojo kad 2mėn kūdikis su kokliušu reanimacijoj guli. taigi, turiu vistiek džiaugtis,nes mano vaikis irgi galėjo susirgt kūdikystėj. turiu pažįstamų šeimą natūralistų, jie neskiepijo vaikų. gyveno už kauno, atokioj sodyboj. jų trys vaikai mažiukai persirgo kokliušu. tikrai kas juos matė girdėjo kosulius iki vėmimo dusimo, buvo baisu. užtat sakau, gerai kai ji turėjo vyro palaikymą. du mėnesius lai kosti vaikas. bet jei man su kiekv kostelėjimu pašonėj isterikuos ar aš tau nesakiau...turbūt nesuvokiat ką reiškia tokie artimieji...ta mama pati baigė mediciną, bet ne tam kad dirbtų medike, bet tam kad neapmautų jos daktarai...tai ji ramiai gal reagavo...ramiau, ta prasme. beje, ji buvo ta kuri vaikų į prekyb c nevesdavo iki šešių mėn, na aš tokių sąlygų neturiu. pati viską perkuosi ir sociali esu, negaliu sėdėt vien namie ar prie tvenkinio su vaiku.

bet taipogi žinau kad skiepai pagal sudėtį yra brudas...nu ir ką padarysi, kankinuos ir čia tik mano problema. g.gif
slyva
zuzu, as panasiai kamuojuos del skiepu. Visokiu pavyzdziu yra aplink, o ka rinktis, tenka vis tiek paciam spresti. Mano vaikas kol kas paskiepytas visais iki 6men. skiepais. O toliau jokiais MMR neskiepysiu.
O tu geriau savo kaip mamos balso klausyk - tik tu geriausiai zinai, kas gerai tavo vaikui, o ne mociute, teta ar dar kas nors. Jei jauti, kad nereikia skiepyti, tai ir neskiepyk.
pandorita
QUOTE(zuzu @ 2010 11 16, 10:35)
pellagija, gal neįsiskaitėt...seselė man argumentavo kad būtent,  mano vaikis sirgo penkių m. būdamas, o ne kūdikystėj, tai ir turiu džiaugtis. viena jos klientė, mama su kūdikėliu, atsisakė kokl skiepo, ir staiga dingo kažkur...seselė susižinojo kad 2mėn kūdikis su kokliušu reanimacijoj guli. taigi, turiu vistiek džiaugtis,nes mano vaikis irgi galėjo susirgt kūdikystėj. turiu pažįstamų šeimą natūralistų, jie neskiepijo vaikų. gyveno už kauno, atokioj sodyboj. jų trys vaikai mažiukai persirgo kokliušu. tikrai kas juos matė girdėjo kosulius iki vėmimo dusimo, buvo baisu. užtat sakau, gerai kai ji turėjo vyro palaikymą. du mėnesius lai kosti vaikas. bet jei man su kiekv kostelėjimu pašonėj isterikuos ar aš tau nesakiau...turbūt nesuvokiat ką reiškia tokie artimieji...ta mama pati baigė mediciną, bet ne tam kad dirbtų medike, bet tam kad neapmautų jos daktarai...tai ji ramiai gal reagavo...ramiau, ta prasme. beje, ji buvo ta kuri vaikų į prekyb c nevesdavo iki šešių mėn, na aš tokių sąlygų neturiu. pati viską perkuosi ir sociali esu, negaliu sėdėt vien namie ar prie tvenkinio su vaiku.

bet taipogi žinau kad skiepai pagal sudėtį yra brudas...nu ir ką padarysi, kankinuos ir čia tik mano problema.  g.gif

Oi, Zuzu, čia visa filosofija, taip išeitų... Tačiau, kaip bebūtų, tai mes, mamos, atsakingos už savo vaikus. Gydytojai, net jei ir skiepija, neprisiima jokios atsakomybės.
Dėl tos sesutės, ji jus greičiausiai apgavo dėl difterijos, ar verta ja pasitikėti ir toliau?
O dėl vyro ir kitų atrimųjų palaikymo... Kaip manot, ar jie labiau palaikys, jei po skiepo pasireikš šalutinis poveikis ar bus liekamųjų reiškinių, kurių šalinimas pareikalaus kasdienio darbo? Mano kuklia nuomone, sprendimas dėl skiepų turėtų būti bendras abiejų tėvų, bet aplinkinių nuomonė ne tas dalykas, į kurį reikėtų atsižvelgti šiuo atveju.
Čia daug yra apie ką galvoti ir nėra kažkokio universalaus algoritmo, nes visos šeimos skirtingos. Šiaip ar taip, sprendimą neskiepyti sunku priimti... kaip ir sprendimą skiepyti...
Tiesa, pamiršau parašyti, mano abu vaikai neturi imuniteto kokliušui, važinėja viešuoju transportu ir lankosi parduotuvėse. Bet nemanau, kad tai kažkam turėtų būti argumentas, priimant sprendimą dėl skiepų.
given444
slyva, jūs skiepijot vaiką ir nuo tbc ir hep b? skiepysit pusantrų metų ta kombinuota vakcina taip pat?
aš vyresnį skiepijau pusantrų metų paskutinį kart kombvakcina kokl/stab ir tt. vėjar natūraliai ir lengva forma persirgom patys. keturių metų rodos.
mokyklon einant nesiskiepijom visai - tai reiškias praradom tas kūdikystės vakcinas? g.gif

pandorita, rašot kad jūsų vaikai neturi imuno kokliušui. bet pažvelkit į jų amžių. tai ne kūdikis. juk akcentuoju poste ir seselė tą sakė-pavojingiausia sirgt kūdikiams iki šešių mėn. kai maniškis poenkių metų sirgo, išvis nesigaučiau kas čia-kiti pasakė, gal kokliušas, nes kosti ilgai varginančiai sausai du mėnesius. kūdikį kaip suprantu tokiu atveju dar dusimai kamuotų vėmimai. nors maniškis irgi iki žiaukč/apsivėmimo kosti šiaip.

vat aš ir neturėjau argumentų seselei ką atsakyt-baisu aikšu jei kūdikis sirgtų kokliušu. jūs gi sutinkat kad kūdikiui eiga ligos baisesnė tokiu atveju? o kas duos garantija kad nepasigausiu tos bacilos? va ir snd buvom prekyb centre - nėr pas mane namų tvarkytojos kuri man viską nešiotų.
pandorita
QUOTE(zuzu @ 2010 11 17, 12:40)
pandorita, rašot kad jūsų vaikai neturi imuno kokliušui. bet pažvelkit į jų amžių. tai ne kūdikis. juk akcentuoju poste ir seselė tą sakė-pavojingiausia sirgt kūdikiams iki šešių mėn. kai maniškis poenkių metų sirgo, išvis nesigaučiau kas čia-kiti pasakė, gal kokliušas, nes kosti ilgai varginančiai sausai du mėnesius. kūdikį kaip suprantu tokiu atveju dar dusimai kamuotų vėmimai. nors maniškis irgi iki žiaukč/apsivėmimo kosti šiaip.

vat aš ir neturėjau argumentų seselei ką atsakyt-baisu aikšu jei kūdikis sirgtų kokliušu. jūs gi sutinkat kad kūdikiui eiga ligos baisesnė tokiu atveju? o kas duos garantija kad nepasigausiu tos bacilos? va ir snd buvom prekyb centre - nėr pas mane namų tvarkytojos kuri man viską nešiotų.

Na, mano vaikai juk irgi kažkada buvo kūdikiai mirksiukas.gif (jaunėlis tebėra), todėl nelabai supratau, kodėl siūlot dabar žvelgti į jų amžių. Tas laikas praėjo ir nesusirgom (nors negyvenom sodyboje, važinėjom troleibusais ir šiaip turėjom daug socialinių kontaktų).

Dėl argumentų seselei, nesuprantu, kodėl išvis turite kažką jai argumentuoti. Bet tebūnie. Kokliušas pavojingiausias iki 3 mėn., nes tuomet kūdikiai dar nemoka gerai atsikosėti bei gali kilti kitų komplikacijų; 3-6 mėn. kūdikiams ligos eiga taip pat būna sunki. Skiepijant nuo kokliušo priklauso 4 injekcijos (bent skiepų kalendoriuje taip nurodyta), kurių paskutinė - 18 mėn. Tikriausiai galima būtų teigti, kad pakankamai antikūnių skiepo dėka vaikas įgija būdamas pusantrų metu. O tuo laikotarpiu, kai ši liga pavojingiausia, skiepas neapsaugo.
Nežinau, kažkaip man kokliušas neatrodo pati ta liga, nuo kurios verta skiepyti rolleyes.gif Bet, žinoma, viskas individualu - pvz. jei intuicija, kuri niekad nėra apgavusi, nuolat kužda "paskiepyk nuo kokliušo", gal tai ne šiaip sau g.gif
dange
QUOTE(Aronia @ 2010 11 15, 13:38)
Idomu butu suzinoti kokiu budu susirgus, anot skiepu salininku, skiepai apsaugo nuo ligu komplikaciju  g.gif
Man atrodo, kad ar liga komplikuosis ar ne, priklauso nuo to ar tinkamai gydoma, ar stiprus zmogaus imunitetas.
*

O kas yra stiprus imunitetas?
Fedes
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 14, 18:00)
Is visu ligu nuo kuriu skiepijama kalendoriuje, man baisiausia yra stablige. Skiepijimo galimybe svarstysiu kai mergyte paaugs. Nagrineju skiepa kur difterija + stablige, kur suaugusiems siulo. Bet is esmes- mums skiepai jau seniai isgarave, suaugusieji nesivakcinuoja, ir nera tos stabliges epidemijos. Kaip suprantu, pavojus menkas, tieiog visi pavojai ir gresmes yra labai farmacininku ispusti.
*

smag i skaityt sveką ramų požiūrį 4u.gif
nuo stabligės reik skiepytis kas 10 metų. ir vat man keista, kodėl kūdikiams trūks plyš kiša skiepus, gal dėl to, kad lengviausia. o vat suaugusiems jau tos vakcinacijos nebetęsia. o mažiau besidomintis žmogus gal ir galvoja, kad apsaugotas visam gyvenimui...
Aronia
QUOTE(Fedes @ 2010 11 22, 23:13)
smag i skaityt sveką ramų požiūrį  4u.gif
nuo stabligės reik skiepytis kas 10 metų. ir vat  man keista, kodėl kūdikiams trūks plyš kiša skiepus, gal dėl to, kad lengviausia. o vat suaugusiems jau tos vakcinacijos nebetęsia. o mažiau besidomintis žmogus gal ir galvoja, kad apsaugotas visam gyvenimui...
*

Taip, bet teisybes delei nepamirskite pamineti, kad ivykus traumai suaugusius iskart revakcinuoja. Tai, tai tie stabliges skiepai buna isgarave tik jeigu 10 metu nepatyrete traumu ir nesikreipete del ju i gydymo istaiga.
Fedes
QUOTE(Aronia @ 2010 11 23, 14:06)
Taip, bet teisybes delei nepamirskite pamineti, kad ivykus traumai suaugusius iskart revakcinuoja. Tai, tai tie stabliges skiepai buna isgarave tik jeigu 10 metu nepatyrete traumu ir nesikreipete del ju i gydymo istaiga.
*

taip, tas tiesa. bet tai tik dalis, nes tikrai ne kiekvienas patiriame tokių traumų, kai reikia eiti siūles siūti, ir kad mum pasiūlytų tą vakciną.
Pellagija
QUOTE(zuzu @ 2010 11 17, 13:40)

*

Zuzu, sesele ir vel Jus apmove- skiepas neapsaugo nuo kokliuoso kudikiu, 100 proc neapsaugo ju iki 6 men. 4 kartus reik revakcinuoti kad isigaliotu apsauga. Todel 2 men kudikiui tiesiog nepasiseke, pasigavo kokliusa. O sesele cia pasinaudojo ir zuzaide Jusu jausmais.
Voveriukė
QUOTE(pandorita @ 2010 11 17, 14:28)
O tuo laikotarpiu, kai ši liga pavojingiausia, skiepas neapsaugo.
Nežinau, kažkaip man kokliušas neatrodo pati ta liga, nuo kurios verta skiepyti  rolleyes.gif
*

Gal ir neverta, bet jei norim pasiskiepyti nuo stabliges vaikysteje tai teks ir kokliuso komponenta gauti. doh.gif

nors man kokliusas atrodo baisesne liga nei vejauraupiai, nes kosuliai gali kamuoti stipriai ir ilgai.
Fedes
QUOTE(*Soleo* @ 2010 11 24, 18:09)
Gal ir neverta, bet jei norim pasiskiepyti nuo stabliges vaikysteje tai teks ir kokliuso komponenta gauti. doh.gif

nors man kokliusas atrodo baisesne liga nei vejauraupiai, nes kosuliai gali kamuoti stipriai ir ilgai.
*

na, aš dėl šitos vakcinos ilgai domėjaus, nes vienintelė, kurią svarstėm skiepyt anksti, vien dėl to, kad kokliušo persirgimo sunkumas ir pavojingumas būntent ankstyvoj kūdikystėj, o nešiotojų yr daug, ir daug tokių, kurie serga net to nežinodami - alia bronchitas ir bronchitas, niekaip neiššsigydau....
su vėjaraupiais to net nepalyginsi.

Pellagija, dėl vakcinos įsigaliojamo tik po ketvirtos vakcinacijos - gal turit šaltinį, kur tai skaitėt? man truputį susikerta su logika, nes ką tuomet tos trys vakcinos veikia organizme ir reikalingos, jei tik ketvirtoji veiksminga? visų principas yra apsaugos veikimo ilginimas per kelis kartus.
žydrynė
QUOTE(Fedes @ 2010 11 25, 01:05)
Pellagija, dėl vakcinos įsigaliojamo tik po ketvirtos vakcinacijos - gal turit šaltinį, kur tai skaitėt? man truputį susikerta su logika, nes ką tuomet tos trys vakcinos veikia organizme ir reikalingos, jei tik ketvirtoji veiksminga? visų principas yra apsaugos veikimo ilginimas per kelis kartus.
*

pilna apsauga susidaro po trijų skiepų,t.y.po 6 mėn skiepo,pirmi trys suformuoja imunitetą,ketvirtas skiepas po metų jau yra revakvinacija arba kaip jūs parašėt apsaugos veikimo ilginimas mirksiukas.gif
pandorita
QUOTE(*Soleo* @ 2010 11 24, 18:09)

Galima pasiskiepyti vakcina nuo stabligės ir difterijos, be kokliušo komponento.

QUOTE(Fedes @ 2010 11 25, 00:05)
na, aš dėl šitos vakcinos ilgai domėjaus, nes vienintelė, kurią svarstėm skiepyt anksti, vien dėl to, kad kokliušo persirgimo sunkumas ir pavojingumas būntent ankstyvoj kūdikystėj, o nešiotojų yr daug, ir daug tokių, kurie serga net to nežinodami - alia bronchitas ir bronchitas, niekaip neiššsigydau....
su vėjaraupiais to net nepalyginsi.

Na, aš ne Pellagija, bet... trijų injekcijų toleruojamomis dozėmis reikia, kad nepasireikštų šalutinis poveikis (kuris būtų, jei visą tą kiekį suvaryt vienu kartu), jos turėtų užtikrinti minimalią apsaugą. Kai organizme jau yra pakankamai antikūnių (tam ir reikalingos pirmosios trys vakcinos), skiepija darkart, taip sukeldami aktyviąją imunizaciją ("mažąją ligą"). Kuri šiaip jau turėtų suteikti ilgametę apsaugą, bet, deja, ne visada ją užtikrina. Bent aš taip supratau iš visko, ką teko skaityti ax.gif

Fedes
QUOTE(pandorita @ 2010 11 25, 11:48)
Galima pasiskiepyti vakcina nuo stabligės ir difterijos, be kokliušo komponento.
Na, aš ne Pellagija, bet... trijų injekcijų toleruojamomis dozėmis reikia, kad nepasireikštų šalutinis poveikis (kuris būtų, jei visą tą kiekį suvaryt vienu kartu), jos turėtų užtikrinti minimalią apsaugą. Kai organizme jau yra pakankamai antikūnių (tam ir reikalingos pirmosios trys vakcinos), skiepija darkart, taip sukeldami aktyviąją imunizaciją ("mažąją ligą"). Kuri šiaip jau turėtų suteikti ilgametę apsaugą, bet, deja, ne visada ją užtikrina. Bent aš taip supratau iš visko, ką teko skaityti  ax.gif
*

aš tikro prisipažinsiu tingiu eit į kitą aukštą ir susirasti knygą, kur viskas būtų aprašyta konkrečiai doh.gif kada kitą kartą, bet tikrai jūsų paaiškinimas skamba logiškai ir manau turėtų būti tiesa ar arti tiesos 4u.gif tiek tik pridėsiu, ką prisimenu, kad antikūnai jau gaminasi ir po pirmosios vakcinos dozės, todėl netiesa, kad po pirmųjų dozių neįgyjam jokio imuniteto.
Papildyta:
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 25, 09:57)
pilna apsauga susidaro po trijų skiepų,t.y.po 6 mėn skiepo,pirmi trys suformuoja imunitetą,ketvirtas skiepas po metų jau yra revakvinacija arba kaip jūs parašėt apsaugos veikimo ilginimas mirksiukas.gif
*

4u.gif drinks_cheers.gif
Sviesioji
http://adventuresinautism.blogspot.com/200...-day-in-dc.html

Green Our Vaccines
Pellagija
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 25, 10:57)
*

Sutinku... O saltinis yra Infarix vakcinos informacinis lapelis:

Imuninis atsakas Pa komponentui

Praėjus vienam mėnesiui po pirminio trijų dozių vakcinacijos kurso Infanrix-IPV+Hib vakcina, 100 % kūdikių buvo seropozityvūs trims kokliušo komponentams (PT, FHA, pertaktinui), o atsakas kiekvienam iš trijų kokliušo antigenų atitinkamai buvo 98,4; 97,7 ir 97,3 %.

Atsakas suleidus busterinę vakcinos dozę atitinkamai buvo 97,6; 99,0 ir 98,5 % kiekvienam iš trijų kokliušo antigenų. Praėjus vienam mėnesiui po šios dozės suleidimo, nustatyta, kad visi asmenys buvo seropozityvūs.
Cooper
Skiepyju savo dukryte ir nemanau klausytis jokiu pasakojimu apie salutini poveiki schmoll.gif
kampulia
QUOTE(kremuole @ 2010 12 12, 16:02)
Skiepyju savo dukryte ir nemanau klausytis jokiu pasakojimu apie salutini poveiki schmoll.gif
*

Labai atsakingas poziuris. O vaistu salutiniu poveikiu irgi nesidomit?
Fedes
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 30, 21:53)
Sutinku... O saltinis yra Infarix vakcinos informacinis lapelis:

Imuninis atsakas Pa komponentui

Praėjus vienam mėnesiui po pirminio trijų dozių vakcinacijos kurso Infanrix-IPV+Hib vakcina, 100 % kūdikių buvo seropozityvūs trims kokliušo komponentams (PT, FHA, pertaktinui), o atsakas kiekvienam iš trijų kokliušo antigenų atitinkamai buvo 98,4; 97,7 ir 97,3 %.

Atsakas suleidus busterinę vakcinos dozę atitinkamai buvo 97,6; 99,0 ir 98,5 % kiekvienam iš trijų kokliušo antigenų. Praėjus vienam mėnesiui po šios dozės suleidimo, nustatyta, kad visi asmenys buvo seropozityvūs.
*

na, bet čia nerašo apie tai, kas įvyksta po pirmojo skiepo wink.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.