ar kas susiduret su sita problema? praejus menesiui po gimdymo pastebejau, kad... nenulaikau slapimo
QUOTE(vilke @ 2005 09 01, 15:15) ar kas susiduret su sita problema? praejus menesiui po gimdymo pastebejau, kad... nenulaikau slapimo Su šia problema dar nesusidūriau, bet mano draugės mama - taip. Ji su "tena" ir panašiais iklotais pravargo nemažai metų. Pernai jai darė a lia operaciją... dėjo tinklelį kažkokį (nepamenu kaip vadinasi tiksliai jis Gal kuri forumietė žinos kaip jis vadinas ir parašys čia plačiau. Arba galėsiu aš draugės pasiteiraut, jei reikia QUOTE(vilke @ 2005 09 01, 15:15) ar kas susiduret su sita problema? praejus menesiui po gimdymo pastebejau, kad... nenulaikau slapimo Gal tau tiesiog Kegelio pratimų užtektų...
Man buvo ta pati problema.Kartais jei garsiai nusijuokdavau atsisedus,tai budavo geda atsisto,blynas ant kelniu likdavo slapias
Bet nieko nepadarysi,si problema mane labai erzino ir nervino,bet po pusmecio panasiai ir savaime praejo. Ti dabarpagalvojus,ko as taip ilgai laukiau???Jaunyste-kvailyste,maniau viskas greiciau susitvarkys,bet.... Na svarbu kad bet kokiu atveju visa tai savaime praejo.
zinau kam po gimdymo nepraejo tokia beda ir vartojant vaistus ir darant tuos Kegelio pratimus, ne vieni metai po gimdymo,bet zmogus pinigu neturi operacijoms tai vargsta ir kompleksuojasi.jei kas ka zinot, kiap gelbetis dar rasykit,perduosiu, gal ateity ir man pravers jei taip nutiks
Kažkas ir man pasikeitė, tik tiksliai negaliu įvardinti kas. Jei užsinoriu į tualetą, dabar man reikia kuo skubiausiai atlikti savo reikalus, nes gali būti liūdna.
Anksčiau to nebūdavo QUOTE(nerkasa @ 2006 03 15, 10:21) Kažkas ir man pasikeitė, tik tiksliai negaliu įvardinti kas. Jei užsinoriu į tualetą, dabar man reikia kuo skubiausiai atlikti savo reikalus, nes gali būti liūdna. Anksčiau to nebūdavo Ir man tas pats. Ne kiek pakentet nebegaliu. Skaiciau kad butinai reikia pas terapeute pasirodyti ir pasisakyti kad yra tokia beda. Bet ka as cia patarineju. Pati nesugebu pas daktare nueiti. Bet jau pirmadieniui uzsirasiau.
Tenka pripažinti kad mane vargina ta pati bėda
QUOTE(Odri20 @ 2006 03 26, 14:06) Tenka pripažinti kad mane vargina ta pati bėda Nemanau, kad tai susije. Tiesiog raumuo po gimdymo issitampe ar kaz kas panasaus (cia skaiciau kazkur). Siule ten pries tai Kegelio pratimus ir knygose juos siulo ir prie gimdyma ir po. Bandyk susirasti ju aprasyma ir "pasportuoti" gal pades.
Manau, kad po gimdymo bent jau kuri laika, slapimo nelaiko daugelis. Tik visos bijo kalbeti, nes tai ne liga, o geda - nuo vaikystes visiem tai i galva ikalta. Visa laime, kad dazniausiai tai laikui begant susitvarko - daugeliui. Gimdant ishsitampo raisciai ir raumenys, kuriems reikia atsistatyti. Kegelio pratimai tokiu atveju padeda. Ir nauda triguba - greiciau atsistatyti po gimdymo, geresnis seksas ir mazesne tikimybe nelaikyti slapimo senatveje. Beje, apie Kegelio pratimus ir slapimo nelaikyma raso www.tena.lt Ir dar - ash kazkodel labai abejoju, ar nuejus pas ginekologa jis sugebetu paaiskinti, kaip tuos pratimus daryti ir aplamai - kas tai yra ir su kuo valgoma... Ar kam teko susidurti?
na, man tada ginekologe paaiskino - sake sutraukineti raumenis lyg norint sulaikyt slapinimasi ir tustinimasi, ta prasme, ne tik raumenukus prieky kaip slapinantis sutraukt, bet ir uzpakalines dalies. dar sake slapinantis meginti sustabdyt slapinimasi ir paskui vel slapintis. pradzioj dar dariau tuos pratimus, bet paskui efekto nesijaute ir kazkaip nustojau. tiesa pasakius problema tik su laiku susitvarke.
dar ginekologe pasiule pagerti care lady spanguoliu kapsuliu. o siaip tai si problema kamavo ilgai.. aisku, po biski vis mazejo. jei iskart po gimdymo sudrekdavo kelnaites, tai paskui budavo tik vos vos, kad tik kvapas siek tiek jausdavosi ant kelnaiciu. ir taip kokius 7 , 7,5 menesius. taip kad visom kantrybes
As tuos Kegelio pratimus dariau siek tiek pries gimdyma. bet per gimdyma visvien kirpo...
po gimdymo apie dvi savaites neislaikydavau nei slapimo nei ismatu.Siaubas buvo kai privarydavau nevietoi ir nelaiku.Dabar po gimdymo praejo jau 10menesiu,bet ir dabar jei jau uzsimanau tai reikia skubet nes islaikyt ilgai negaliu,bet pasisiot nors ir keliais lasais dar neteko...
QUOTE(ingridukas @ 2006 08 21, 16:24) po gimdymo apie dvi savaites neislaikydavau nei slapimo nei ismatu.Siaubas buvo kai privarydavau nevietoi ir nelaiku.Dabar po gimdymo praejo jau 10menesiu,bet ir dabar jei jau uzsimanau tai reikia skubet nes islaikyt ilgai negaliu,bet pasisiot nors ir keliais lasais dar neteko... Manau tau butinai reik daryt Kegelio pratimus
As juos dariau niestumo metu,ir kartais po gimdymo.Dabar tiesa sakant nedarau,tai gera tavo ideja -
na ir buvo man juoko del to slapimo nelaikymo.... ligonineje aplanke mane draugas ir kazka juokingo papasakojo. o as kad juokiuos, negaliu susilaikyt. na ir prisisisiojau...
bet ta problema greitai susitvarke.
Man ir tokia problemėlė buvo. Iškart po gimdymo tai visai, tik atsistodavau ir bėgdavo.Tai baisu buvo, net ašaros riedėdavo
Na ir kokia gi čia gėda - jūs man pasakykit. Ot kokios drovios tos mūsų supermamos... Taigi čia nieko gėdingo nėra! Nesigėdykit ir drąsiai klauskit gydytojo, draugių ir bandykit tą problemą spręsti - juk savaime niekas nepasidaro...
O šiaip aš nors tos problemos ir neturiu, bet be įklotų negaliu. QUOTE(nerkasa @ 2006 03 15, 10:21) Kažkas ir man pasikeitė, tik tiksliai negaliu įvardinti kas. Jei užsinoriu į tualetą, dabar man reikia kuo skubiausiai atlikti savo reikalus, nes gali būti liūdna. Anksčiau to nebūdavo jo ir man tas pats,po pirmo gimdymo taip nebuvo,bet as optimiste kad po pusmecio viskas bus ciki,dar pratimukus reik padaryt
O aš tai nemėgstu įklotų, tai geriau jau kelnaites namie sėdėdama pasikeičiu dėl tų kelių lašų.
O įdomu ar visoms tie Kėgelio pratimai padeda ar kas nors efektyvesnio, greičiau veikiančio yra???
ir man taip buvo, bet metu begyje viskas atsistojo i savo vietas
Man labai padejo kegelio pratimai
Dar gal man atmintys sluboja po gimdymo
Ir as nutariau parasyti
Su sia problema as pragyvenau septynis metus ir nieks nepasikeite ,tik isivariau baime net uzsideti sviesius rubus Pries metus laiko dariausi operacija ir tikrai esu labai patenkinta Zinoma iskarto nereiktu griebtis tokiu priemoniu bet jeigu tai uztrunka ilgiau laiko tai gali ir nesusitvarkyti pvz.(pacios patirtis) Jei jau nesusitvarko tikrai neverta kenteti.
Ar buvote http://www.pasnekesiai.lt/
ir chia: http://www.supermama.lt/content/view/3666/54/ ? Rekomenduoju.
nelabai man tie pratimai efekto darė, dar ir dabar tos bėdos tebėra, bet neinu pas gydytoją, nusivyliau aš jais, nežinau ar ką padoraus pasakyt su savo atsainumu amžinu
Yra labai gera knyga "Tigro jausmas" galima įsigyti IKI parduotuvėje, knygynuose. Knygos kaina šiek tiek daugiau nei 20Lt. Ten yra nemažai dubens dugno lavinimo pratimų ir visi jie labai aiškiai aprašyti
Man gydytojas sake, kad dazniausiai po gimdymo slapimo nelaiko tos, kurios dares epidurine nejautra. nzn kiek cia teisybes, bet as ja dariaus, ir keli lasiukai per diena isbega...
na po gimdymo buvo tokia problema, bet laikui begant lygtais susitvarke, bet kenteti tau jau tikrai ilgai negaliu, ko seniau tikrai nebudavo
Kaip buvo po pirmo gimdymo nepamenu, bet po antro turėjau šią problemą. Gimdžiau pati, be epidūro, kirpo, vaikas 4400 g. Šlapimo išbėgdavo kai čiaudėdavau, juokdavausi ar ką nors sunkiai keldavau. Jau buvau pasiryžusi eiti pas gydytoją, bet problema per 2 mėn. išsisprendė
Pas mane slapimas laikosi, bet yra kita beda
man tas skausmas slapinimosi pabaigoje taip pat yra.gimdziau pati.ilgiau pasedejus ant kieto pagrindo taip pat pradeda skaudeti.nezinau ka daryti?ar dar palaukti,gal praeis?ar kreiptis pas gydytoja?gal kas turejot tokia beda?
As tai siulyciau nueit pasikonsultuos pas ginekologa ir pas urologa. arba bent jau pirmai pradziai paprasyt kad seimos gydytojas padarytu slapimo tyrima. bent jau zinosit kad ner uzdegimo. sita problema yra daugeliui, bet jei nueisit pasikonsultuot, bus jums ramiau. Yra juk vaistu nuo slapimo nelaikymo, galbut juos rekomenduos pradziai. aisku gerai ir tie kegelio pratimai, ir ne tik del slapimo nelaikymo. man tai taip kad lasetu tai nebuvo, bet jeigu jau noriu i WC tai jau truks plys turiu eit. Buvo atveju, kai vyras parduotuvej prase ileist i tarnybini WC, nes jau kentet negalejau
Laikyti laiko, bet jautrumas po gimdymo sumažėjo
Man tokių problemų nėra
QUOTE(kristute.u @ 2006 03 26, 17:50) Nemanau, kad tai susije. Tiesiog raumuo po gimdymo issitampe ar kaz kas panasaus (cia skaiciau kazkur). Siule ten pries tai Kegelio pratimus ir knygose juos siulo ir prie gimdyma ir po. Bandyk susirasti ju aprasyma ir "pasportuoti" gal pades. is tikruju, tai siuos pratimus gimdziusiom reikia visa gyvenima daryti... ![]() Mano brolis medikas taip sake. Tik tada ta problema neatsinaujins ir net pradings. Nes jei tingesim(as irgi is tu), tai veliau dauguma moteru su tuo susiduria ![]() Tai vat... ![]() Man padejo, nes budavo suciaudau ar sukosciu ir...
Man maždaug savaitę po gimdymo į tualetą reikėjo eiti pagal laikrodį.Pasižiūrėdavau, kada buvau ir žinau, kad max. po valandos turiu eiti, kitaip - kelnių sausumui galas ir nesulaikysiu ir nejausiu.Bet dabar jau nieko.Skūstis negaliu.
Slapima man laiko, o vat kito galo nelabai... Negaliu raumenu itempti, nes gimdos kakleli ir tarpviete kai siuvo, matyt patempe gerokai. Gerai, kad dar namie sedziu, o jei taip mieste papultu, tai oi oi oi
nestumu metu sudetinga budavo ypac jei nusiciaudedavau
Man buvo ir per nėštumą, ir po gimdymo kelias savaites, kad kai nusičiaudėdavau, nesulaikydavau... Na bet dabar jau lyg ir susitvarkė viskas. Labai padėjo Kėgelio pratimai
Galvojau,kad man vienai taip buvo nėštumo metu ir kurį laiką po gimdymo (nusičiaudau ir ...). Kėgelio pratimai tikrai padėjo.
fistule lietuviskai yra prataka. kad butu paprasciau suprati, parasysiu pavyzdi.
esant ginekologiniu, urologiniu operaciju komplikacijoms, ar kartais gimdymo metu, gali susidaryti fistules. vienas is tipu galimas slapimo pusles - maksties fistule. tai reiskia, kad siu organu sienelese yra defektas, ir slapimas is pusles nuteka i maksti. dazniau ne visas, priklauso nuo vietos, kurioje yra prataka. kliniskai tai pasireiskia daliniu ar visisku slapimo nelaikymu. QUOTE(ligita8352 @ 2008 07 01, 19:17) fistule lietuviskai yra prataka. kad butu paprasciau suprati, parasysiu pavyzdi. esant ginekologiniu, urologiniu operaciju komplikacijoms, ar kartais gimdymo metu, gali susidaryti fistules. vienas is tipu galimas slapimo pusles - maksties fistule. tai reiskia, kad siu organu sienelese yra defektas, ir slapimas is pusles nuteka i maksti. dazniau ne visas, priklauso nuo vietos, kurioje yra prataka. kliniskai tai pasireiskia daliniu ar visisku slapimo nelaikymu. O retrovaginaline fistule? Kaip ja pagydyti galima? |