Gintarėtarė
2009 05 07, 22:22
As jau pradejau po trupuciuka zvalgytis kraitelio. Kol nezinau lyties, perku universalius baltus, geltonus drabuziukus. Bet va pasiziurejau kad ir tie naujagimiu drabuzeliu dydziai labai skiriasi: early baby, tiny baby, new baby, 0-3 months (po to dar suskirstyti pagal svori ir ugi). Is kur cia gali zinoti koks tas leliukas bus. Na mano pirmoji dukra buvo beveik 4kg, tada kaip ir "new baby", bet is kur zinau kaip bus si karta, be to jau 7 metai praejo, tada net nezinau kaip ir ka pirkau, lygtais nebuvo tokio smulkaus suskirstymo... Ypac sliauztinukai netiks jei bus per trumpi, bet jei pirkti didziausius, per dideli irgi negerai, leliukui bus nepatogu ir bus apsmukes. Ir idomu kaip greitai auga tie mazyliai, kaip greitai tas gardorobas bus isaugtas... Koks gi dydis pats tinkamiausias ir einamiausias, kokius jus pirktumet?
Na,aš jau pamoką turėjau.Daugiau nei pusės rūbelių neuždėjau,kepurytės beveik visos mažos buvo Maniškė gimė 57cm  tai va ir buvo visi per maži drabužėliai. Geriau pirk didesnius rūbelius.Ir vaikiuko nevaržo.O rankoves užraitot galima. Dar toks pastebėjimas.Man žiauriai buvo nepatogūs rūbeliai,kuriuos reikėdavo užvilkti per galvą (tol kol galvytės nenulaikė normaliai).Antram leliui pirmam mėnesiui pirksiu tokius,kurių nereik per galvą dėti  Na čia tik man taip,kitom normaliai viskas būna
as nors ir zinau kad mano mazoji gims mazyte vistiek turiu tik kelis 56 dydzio drabuziukus. geriau iskart pirkt didesnius, kaip jau buvo mineta geriau rankoves paraitot negu nekart neuzdet arba uzdet viena kart... juk ir kainuoja nemazai  arba jei jau taip nenori kad apsmukes butu tada palauk kol gine pasakys panasiai koks bus mazius didelis ar maziukas
Luttuke
2009 05 08, 16:43
Pas mane nusimato mazas vaikutis, taigi įš dydis tikrai tiks  Nors turiu ir didesniu rubeliu. Kai pirmas lialius baisiai sunku suvokti kiek ir ko reiks...
Gintarėtarė
2009 05 09, 10:12
na taip, tikrai sunku sumastyti kiek cia ir ko reiks. Nesinori paskui pirmus menesius del tokiu dalyku kaip drabuziukai su leliuku po parduotuves lakstyti Galvoju dabar kad tikrai labiau verta pirkti didesnius, na gal kelis komplektukus siek tiek mazesniu paimsiu, del visa ko... Eisiu siandien po parduotuves pasizvalgyti. MMM kaip man patinka leliuku dalykeliai  Tik kai reikia taip sunku issirinkti... nepasiliksiu visko paskutinems savaitelems...
virdzexx
2009 05 09, 16:52
kas del kraitelio tai as iki siol neturiu  man jau 31 savaite eina. taciau tikiu prietarais kad negalima naksti pirkti nieko, o be to kai jau turi tai tokia nostalgija ima, vis norisi ziureti, delioti ir jau nebesulauki tos akimirkos o be to ir baisoka, o jei kas nutiks... kas tada, kur viska deti ir panasiai...
Boruzele***
2009 05 11, 12:13
dziaugsmelis7x7
2009 05 12, 07:17
QUOTE(virdzexx @ 2009 05 09, 17:52) kas del kraitelio tai as iki siol neturiu  man jau 31 savaite eina. taciau tikiu prietarais kad negalima naksti pirkti nieko, o be to kai jau turi tai tokia nostalgija ima, vis norisi ziureti, delioti ir jau nebesulauki tos akimirkos o be to ir baisoka, o jei kas nutiks... kas tada, kur viska deti ir panasiai...   mums dar tik 9 savaites bet turiu labai dideli nora kazka jau pirkt savo leliui  labai noriu mazu batuku,nors ne nezinau koks ten dydis turetu but bet mama patare nepirkti anksciau laiko...taip nusiminiau... sake spesi kai lelius gims  tai net nezinau ka ir bedaryt ir taip norisi,ir siek tiek baisu,kad neispranasauciau kokios nelaimes
Mes daug daiktelių nuo dukrytės likusiu turim. O kadangi ji buvo slapukė, tai rubeliai neutralių spalvų  . Tai dabar pirksiu tik vieną kitą naują kostiumelį  , o pirmai pradžiai manau 56 dydžio
Na,kas dėl prietarų tai nesamonė  Pabaigoj nėštumo aš vos paėjau,tai jeigu dar būtų reikėja po parduotuves slankiot,būčiau numirus  O kai gimsta lelius iš vis nebelieka laiko po parduotuves vaikščiot.Nebent internetu apsipirkinėt,ką aš ir darau dabar
cvetocik
2009 05 12, 08:27
su pirmu nestumu pradejau pirkt rubelius nuo 12 sav,  reikia maziau tiket visokiais prietarais, kai vaikutis gims ne laikas bus lakstyt pirkt viska
Medulis
2009 05 12, 13:11
as turejau nusipirkus ir iki 2.5kg, ir 62 cm... visokiu, ir viskas tiko
dziaugsmelis7x7
2009 05 12, 18:54
sulauziau ta prietara-nusipirkom siandien mazus dramblio kaulo spalvos batukus labai dziaugiuosi siuo pirmu pirkiniu
pievu-gele
2009 05 13, 11:25
Na as tai manau, kad kokia smulkmenyte galima jau nusipirkti po 12 savaiciu. Nes jos laikomos kritinemis. O siaip jau 30 savaiciu ir jau daug ka turiu Na neimanoma atsispirti tiems pirkiniams O pradziai drabuziuku daug nepirk tikrai, labai vaikiukas greitai auga.
dziaugsmelis7x7
2009 05 13, 12:33
as ir galvoju kad labai daug nepirksiu be to manau kad gausiu ir is giminiu ir brolis ir vyro sesuo jau turi vaikuciu,pasiseke,maziau islaidu bus o visokiems niekuciams tikrai sunku atsispirt
Sveikos, mums jau 27 sav., o aš pati dar nieko nepirkau, užtat parduotuves nusiaubė anyta, daug drabužėlių perleis draugės, taigi kraitelis bus ogo koks  Pas mus kolkas rodė mergaitę, bet žiūrėta buvo apie 20 sav., tai realiai anskti dar ir neaiškus kas gims, tai turim visokių rūbelių - ir berniokiškų, ir mergaitiškų, o man labiausiai prie širdies netralūs
Busiukas
2009 05 13, 16:55
Mums jau beveik 31 sav.si savaitgali zadam viska susipirkti,netgi vezima. Negali zinoti kada mazylis sugalvos pasibelsti,tai tada reiks sukti galva kur ir kaip susipirkti.
dziaugsmelis7x7
2009 05 13, 22:39
QUOTE(googa @ 2009 05 13, 16:18) Sveikos, mums jau 27 sav., o aš pati dar nieko nepirkau, užtat parduotuves nusiaubė anyta, daug drabužėlių perleis draugės, taigi kraitelis bus ogo koks  Pas mus kolkas rodė mergaitę, bet žiūrėta buvo apie 20 sav., tai realiai anskti dar ir neaiškus kas gims, tai turim visokių rūbelių - ir berniokiškų, ir mergaitiškų, o man labiausiai prie širdies netralūs  oho,pavydziu tokios anytos rupinasi net vaiko rubeliais  maniske kai pasakem apie nestuma,net nesureagavo,tai ka jau apie rupesteli drabuzeliais besneket nezinau man taip prie sirdies ruzavi drabuzeliai,nezinau kodel...bet vytas sake net nenoresias echoskopu lyties suzinot mat kai gims bus didesne staigmena,tai teks irgi neutralius pirktis
Mano anyta, tai net megzti kojinytės pasiryžus ant tiek būsimuoju vaikaičiu džiaugias, taigi dar sulauksim iš jos  Vežimą mums visą komplektą irgi seneliai padovanojo
giedruteliux
2009 05 18, 09:49
Naudinga nuoroda besilaukiancioms mamytems apie pirmaji kudykio kraiteli http://www.kotryna.lt/naujagimio_kraitelis#homeAs jau laukiuosi antro vaikelio, tai daug daiktu liko nuo pirmojo bet atmintine butinu daiktu tikrai reikia tureti
skorpea
2009 05 18, 09:50
magiliene
2009 05 19, 18:26
Eaglute
2009 05 22, 11:14
QUOTE(Busiukas @ 2009 05 13, 16:55) Mums jau beveik 31 sav.si savaitgali zadam viska susipirkti,netgi vezima. Negali zinoti kada mazylis sugalvos pasibelsti,tai tada reiks sukti galva kur ir kaip susipirkti. Aš irgi už tai, kad paruošt viską iš anksto, nes paskui lengviau papildyti nei pirkti nuo nulio. Man lengva kalbėt  nes turiu beveik viską po pirmo bernužėlio, o prisipirkusi buvau  reiks kurią dieną traukt ir peržiūrėt. Kaip čia mamytės rašė, man irgi geriausi rūbeliai, kur nereikia per galva traukt, nors ir antras vaikelis, bet vis vien baisu  56 dydžio prireikė trumpam, labai greitai išaugo, tai dabar tokių visai nepirksiu.
Renata K
2009 05 22, 11:24
kiek prisiklausiau is visu draugiu tai rubelius reik pirkt ne mazesnius nei 56 cm, na tureti gal viena neisnesiotukui 50 cm gal ir nepakenktu jei liale gimtu pries laika
eglute544
2009 05 23, 09:30
as pritariu nuomonei, kad nereikia atidedinet paskutinei minutei, nes paskui ir paciai sunku bus ir per finansus mus. as jau pati beveik viska turiu, pirkausi po biskiuka patinkancius dalykelius, juk nezinai, kada maziukas pasibels...
ciku_caku
2009 05 25, 19:54
daugiausia rubuku supirkau 62 dydzio  zinoma, turim ir 56, kuriuos vesimes i ligonine
spengla
2009 05 25, 20:23
Kraitelį pradėjau dėlioti praeitą savaitę (nuo 31 sav.). Manau, jog dabar turiu tam daug gražaus laiko, juk atostogos prasidėjo! Be to, nenoriu chaotiškai p[risipirkti visokių daiktų, tad stengiuosi apgalvoti, kiek o tikrai reikia. O jei kažko truks - visada galima nusipirkti vėliau
editana
2009 05 26, 13:56
Sveikos, po truputi pradedu zvalgytis ir as  po kiek rubeliu vienodo dydzio jus perkate? pasivaiksciojus po parduotuves - galva susisuko, netneisivaizuoju kiek ko ir kokiu reikia
SVEIKOS,as su pirmaja jau 7 menesiu budama turejau viska,ir dbr jau turiu,manau neverta laukt kol gims,poto lakstyt po pardes,nesamone,yra malonesniu rupesciu,ir be to jei gimdymas sunkus o tu neturi nieko,tai vyrui vienam viska supirkti nesamone tikra butu..taip kad pirkit ir bukit laimingos ta darydamos,juk tai malonumas iki to tikro stebuklelio atsiradimo...
liliok1982
2009 08 31, 18:03
sveikos paneles as cia gal biski ir ne i tema, bet noriu paklausti, kur galima nusipirkti krepsy vaiko daiktams susideti (pvz. vaziuojant i svecius)? Aciu
QUOTE(liliok1982 @ 2009 08 31, 18:03) sveikos paneles as cia gal biski ir ne i tema, bet noriu paklausti, kur galima nusipirkti krepsy vaiko daiktams susideti (pvz. vaziuojant i svecius)? Aciu Paziurek skelbimu lentoje tikrai maciau pries kelis menesius pardavinejo ir ne viena
QUOTE(Renata K @ 2009 05 22, 12:24) kiek prisiklausiau is visu draugiu tai rubelius reik pirkt ne mazesnius nei 56 cm, na tureti gal viena neisnesiotukui 50 cm gal ir nepakenktu jei liale gimtu pries laika  manau tokius mazucius reiketu pirkti tik jeigu nestumas visa laika rizikingas labai. o siaip - tikrai neverta. gi atlenksi rankovytes, kelnyciu juosmens guma galima palenkti, o jeigu tai vientisiniai sliauztai, tai niekis - uzdarom kojytem/rankytem leliukui tik silciau bus  ir nepastebesit, kaip per kokias dvi savaites leliukas paaugs 2 cm ir pora simtuku gramu
Tai pagal jusu visu parasyma geriausiai pirkti 56 dydi
lauruciuxs
2009 09 06, 18:57
QUOTE(dezma @ 2009 09 06, 14:06) Tai pagal jusu visu parasyma geriausiai pirkti 56 dydi  as perkuosi po truputi 56 ir 62 dydzius
Magreco
2009 09 07, 13:20
O mes jau dabar pamažu pirkinėjamės Netikiu jokiais priatarais Perkam 56 ir 62 dydžio. Gal 62 kiek daugiau.
lauruciuxs
2009 09 07, 14:15
QUOTE(Magreco @ 2009 09 07, 14:20) O mes jau dabar pamažu pirkinėjamės Netikiu jokiais priatarais Perkam 56 ir 62 dydžio. Gal 62 kiek daugiau. as irgi netikiu prietarais. nesinori po to lakstyti po parduotuves su labai dideliu pilvu, sveikatos tam nebus, ir per pinigine taip nemus
spurgiux21
2009 09 07, 16:33
As tai is dalies tikiu prietarais, bet rubeliu vistiek su vyru prisipirkom, nes neimanoma atsispirt. Ir vezimeli jau turim. Likusius daugtus per gimdymo atostogas susipirksiu;) Man su anyta irgi pasiseke:)- ji griebesi kojnyciu mezgimo. Ir mano mama kojnyciu vilnoniu numezge:) tai dabar turiu ju kruva   nezinau kada sunesios leliukas jas:) O cia gal su ta mintim primezge, kad daug anuku tikisi
nu kad patys maziausi tai turbut 56, esu maciusi 50, bet kad vaikiukai siais laikais dideli gimsta  tai manau 56 pats tas, nebent tevai auksti tai ir tie gali buti mazoki
mamakarolina
2009 09 10, 14:31
VIENAS DIDŽIAUSIŲ MALONUMŲ NĖŠTUMO METU, BENT JAU MAN YRA LELIUKO KRAITELIS  MUMS 31 SAVAITĖ, TAI JAU PRADEDU ŽIŪRINĖTI, KĄ TURIU TINKAMO NUO PIRMOSIOS DUKRYTĖS, KO DAR REIKĖS NUSIPIRKTI. LABAI DAUG RŪBELIŲ ATIDAVĖ DRAUGAI, TAI IKI 3 MĖN. JAU BEVEIK VISKO TURIU, TIK KEPURYČIŲ NE  KOL KAS DIDESNIŲ RŪBELIŲ DAR IR NEPIRKSIU  PASILIKSIU ŠĮ MALONUMĄ VĖLESNIAM LAIKUI, O DABAR KONCENTRUOJUOS Į VEŽIMUKO IŠSIRINKIMĄ, BET MAN LABAI SUNKIAI SEKASI  NEGALIU APSISPRĘSTI, KURIO NORIU  MANAU, PO KOKIO MĖNESIUKO, BŪSIU JAU VISKĄ SUSIPIRKUS NUO A IKI Z
dainorab
2009 09 10, 18:17
kai laukiausi mazosios, viska predejau pirkti 5men. dabar laukiuosi jau 9 savaites tai dauk drabuzeliu liks is mazosios. galiu patarti is savo patirties,kad daug drabuzeliu nereikia prisipirkti vienodu dydziu, nes nezinosit kaip tas vaikas augs, kad ir mazas gims, maniske gime 55 centimetru per menesi priaugo 4centimetrus, po biski pradejo ji pilneti ugis augo kaip ant mieliu. tai daug drabuzeliu net nepanaudojau, o pinigu tikrai nemazai i bala ismetem ,kadangi pirmas vaikas tai negailejom nieko ir pirkom kas geriausia. sikart tos klaidos nepadarysim. beto mum zadejo berniuka, o gime dukryte tai nesinorejo jai mauti tu geltonu, baltu drabuzeliu norejosi ka matytusi kad mergaite pirkom naujus drabuzelius ruzavus.
Piranjai
2009 09 10, 22:00
Kai laukiausi pirmakart tiek atrodo daug prisipirkau ir aisku buvo jie nelabai  susidejau kraiteliui i ligonine 3komplektukus visko. Mazius gime 55cm 4246g svorio  na, tilpom i visus dar bet kadangi gulejom savaite ligonineje tai tu komplektuku 3neuzteko. naujasis tevelis nese is namu  aisku tos kepuryciu kruvos net neprireike  kasvakar kudikiu gydytoja isrengdavo vaikiuka apziurai tai siaubas naujiems teveliams tokie rubai kokiu as turejau pripirkusi - labai grazus, tik uzvilkti juos - profo darbas  labiausiai gaila kad praktiskai netilpom i ziemine kepuryte - jos klaikiai brangios ir grazios  geriau pirkti tikrai didesne - juk po apacia dar risite ta plona kepuriuka. todel as manau kad mamytem reikia turetu koki 2-3 rinkinukus 56dydzio ir kokius 7 62 dydzio. tik nesusaudykit manes mamytes, kurios nesutinka su manimi ir prasom paskaiciuoti, kiek pirmakartems  ju reiketu turetu kad ir uztektu ir negaila butu kad liko nenesioti. o tu kambariniu kepuryciu uzteks ir 2 o dabar vel laukiuosi, ir kadangi menesio gale eisiu i echo tai turbut jau suzinosiu ko laukiuosi ir tada pulsiu i parduotuves  nes visus maziaus pirmojo rubus padovanojau, nes nesitikejau tokiu greitu gandru
*caffe macchiato*
2009 10 16, 11:23
Pirkau 56 ir 62 dydzio rubelius, sunelis gime 52cm, tai i 56 dydi tilpom visa menesi. Jei gydytojai neprognozuoja didelio vaiko, tai 56 dydis pats tas Papildyta:QUOTE(Leonora_ @ 2009 09 10, 23:00) Kai laukiausi pirmakart tiek atrodo daug prisipirkau ir aisku buvo jie nelabai  susidejau kraiteliui i ligonine 3komplektukus visko. Mazius gime 55cm 4246g svorio  na, tilpom i visus dar bet kadangi gulejom savaite ligonineje tai tu komplektuku 3neuzteko. naujasis tevelis nese is namu  aisku tos kepuryciu kruvos net neprireike  kasvakar kudikiu gydytoja isrengdavo vaikiuka apziurai tai siaubas naujiems teveliams tokie rubai kokiu as turejau pripirkusi - labai grazus, tik uzvilkti juos - profo darbas  labiausiai gaila kad praktiskai netilpom i ziemine kepuryte - jos klaikiai brangios ir grazios  geriau pirkti tikrai didesne - juk po apacia dar risite ta plona kepuriuka. todel as manau kad mamytem reikia turetu koki 2-3 rinkinukus 56dydzio ir kokius 7 62 dydzio. tik nesusaudykit manes mamytes, kurios nesutinka su manimi ir prasom paskaiciuoti, kiek pirmakartems  ju reiketu turetu kad ir uztektu ir negaila butu kad liko nenesioti. o tu kambariniu kepuryciu uzteks ir 2 o dabar vel laukiuosi, ir kadangi menesio gale eisiu i echo tai turbut jau suzinosiu ko laukiuosi ir tada pulsiu i parduotuves  nes visus maziaus pirmojo rubus padovanojau, nes nesitikejau tokiu greitu gandru   o gandrai tikrai supergreiciu atskrido pas jus irgi pritariu, kad 62 dydzio komplektuku reikia tureti daugiau, o 56 dydzio kokiu 3 pilnai uztenka
eglieska
2009 11 10, 12:19
akivaizdu, kad 56 dydzio drabuzeliu prisipirkau ziauriai per daug...  teks per diena po kelis vilkti, kad spetume nors pasimatuoti visus
srauni_upe
2009 11 10, 14:28
QUOTE(jitute @ 2009 09 10, 13:17) nu kad patys maziausi tai turbut 56, esu maciusi 50, bet kad vaikiukai siais laikais dideli gimsta  tai manau 56 pats tas, nebent tevai auksti tai ir tie gali buti mazoki 50 dydis paprastai neišnešitukams būna. 56 - naujagymiam, oficialiai skirtas iki 1 mėn. arba kažkur iki 4,5 kg. Tokių rūbelių reikia mažai. 62 - iki 3 mėn
Rytinė pašvaistė
2009 11 10, 15:55
Parašykit tos mamytės, kurios gimdys žiemą, kokį maždaug kraitelį turit susiruošusios? Ką vešitės į ligoninę kūdikėliui?
*Sausutė*
2009 11 10, 17:56
Sveikos  prisiskaiciusi apie jus , noriu ir as pasisakyti,  manau pamanysit jog tai beprotiska, bet pirmuosius dvejus sliaustinukus kudikeliau nusipirkau dar nesilaukdama  as labai norejau kudikelio, o suzinojus, kad pastojau (4sav.) begau tekina dar apsipirkt  nes buvau tokia laiminga, o siaip viska susipirkau ipusejus nestumui  gerai ,kad dar vyro sese daug ka atidave nei vezimo,nei lovytes nereikejo pirkti  teliko tik smulkmenas nusipirkti  o dabar busimajam jau reikes pilno kraitelio  manau ji susiirksiu ipusejus nestumui
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 11 10, 15:55) Parašykit tos mamytės, kurios gimdys žiemą, kokį maždaug kraitelį turit susiruošusios? Ką vešitės į ligoninę kūdikėliui? i ligonine imsiu bodziuku ir sliauztukus po 3 vnt. Ir Kostiumeli parsivezimui, su kuriuo turbut tiesiai i silta kombinezona desim  Na ir pora kepuryciu ir kojinyciu
QUOTE(slyva @ 2009 11 11, 17:12) i ligonine imsiu bodziuku ir sliauztukus po 3 vnt. Ir Kostiumeli parsivezimui, su kuriuo turbut tiesiai i silta kombinezona desim  Na ir pora kepuryciu ir kojinyciu  Pasidomek ar ligoninej leidzia rengt bodziukais, nes pirmom savaitem, kol nenukritus virkstele rekomenduojama renkgt siaustinukais.
O as jau beveik ipusejau nestuma, bet nieko dauk neturiu  vezimelio dar tik dairomes, manau kad kai sueis 6 menesiai tai tada jau drasiai ruosiuos kraiteli,beto laukiam birzelio menesi tai lb dauk visko nereiks  turiu dar tik 1 smelinuka 62 dydzio, pedkelnes ir buteliuka  nors labai noreciau pulti viska pirkineti, taciau privengiu  echo kai dariaus mazylis slepe ka turi tarp kojyciu, tai ir neskubu rubeliu pirkineti  mastau susidaryti pirkiniu sarasa ko prireiks pirmaisiais menesiais tada turbut lengviau ir apsipirkti seksis
niurzga123
2010 01 24, 17:11
Aš irgi laukiau, laukiau, bet jau ilgiau nebegaliu  dabar mums jau 23 savaiteles, tai jau sakiau kai grys vyras (dabar ne namuose) jau galesim ka nors nupirkti leliukui, kad ir mažą smulkmenėlę  norisi kad pirmas pirkinys su vyru būtų
|
|