oi mergaitės, slidus reikalas su tom foto...atkask gi tu, kad gudras, kuri sava, kuri ne... kitas foto kokybė išduoda, kad jos tikrai naminės, bet turim gi ir profesionalių fotografių forume...negalima diskriminuoti ir jų, jei moka gražiai padaryti... reiktų priimti vieną sprendimą, kuris užkirstų kelią savinimuisi foto iš konkurso (šaldytio mėnesiui jas aš ką  ir paskui nepriimti niekada dalyvauti konkursuose jokiuose) o šitą konkursą gal palikti taip kaip yra, nes dabar gaunasi, kad kaip ir niekas nesakė, kad negalima, o kaip ir buvo (ir visada būna) aitšku, kad dalyvaujama su savom nuotraukom. fotosesijines, manau irgi reikėtų uždrausti, nebent autorė turi studiją, ir pati tuo užsiima. prašau pareikšti savo nuomonę šituo klausimu.
Cukraus pudra
2009 05 08, 09:24
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 09:20) fotosesijines, manau irgi reikėtų uždrausti, nebent autorė turi studiją, ir pati tuo užsiima. šitam kaip ir pritarčiau
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 05 08, 10:24) šitam kaip ir pritarčiau o aš va priėjau porie išvados, kad reikia neleisti išvis dalyvauti niekada tom, kurios savinasi foto... nes jei čia tik viešai įspėsim, jos atsiprašays ir dalyvaus vėl...
Vicious Vici
2009 05 08, 09:28
Aš tai labai griežtai bausčiau  kadangi kartą (o gal ir daugiau tiesiog to nepastebėjau, nebuvo man pranešta) buvo pavogtos mano šuniuko (populiarios veislės) foto, tai žinau kaip jaučiausi  labai šlykščiai, kai kažkoks žmogėnas, pasivadinęs jolantukksss užvardino mano mylimą ir puoselėjamą gyvūnėlį Luju  ir pateikė konkursui jos foto  jei man kas būtų pristatęs tą asmenį, tai mažiausiai - primusčiau, o daugiausia tai dar į teismą paduočiau kad ir kas pavogia gamtos foto, ne vaiką, ne gyvūną, bet vistiek, žmogus gaišo savo laiką, fotkino, ieškojo gražaus saulėlydžio, gražios žiemos ar pan., o kažkas bac ir panaudojo kaip savo  ir nesvarbu ar tai buvo mums nepažįstamo užsieniečio foto ar kažkieno iš Lietuvos - tai vistiek neteisėtas pasisavinimas yra apdovanojimai, padarykim ir anti-apdovanojimus  lai profilyje prie apdovanojimų kaba baudos 'medalis'
Cukraus pudra
2009 05 08, 09:31
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 05 08, 09:28) yra apdovanojimai, padarykim ir anti-apdovanojimus  lai profilyje prie apdovanojimų kaba baudos 'medalis'  maža naudos iš to. išsiregistruos ir vėl prisiregistrus šavus, be jokių medalių
Na gal ne niekada, o kažkokiam apibrėžtam laikui pradžiai (keliems konkusams). Bendrai už. O dėl to, kad ne pats fotkinau - nedalyvauju, pritariu. Šiaip užuojauta. Žmogiškai. Rustė labai humaniška ir supratinga, aš mažiau "terliočiaus" ir aiškinčiau.
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 05 08, 10:28) yra apdovanojimai, padarykim ir anti-apdovanojimus  lai profilyje prie apdovanojimų kaba baudos 'medalis'  o čia idėja  , kad visos matytų  `````````````` mane kankina dar kita bėda, tai ką darom su dabartiniu konkursu? jei čia kapstytis, tai dauguma foto su inetinėm detalėm, ir pasiskolintais fonais, akcentasi...ir žodžiais (ne visi, kitos autorius įdėję yra).
mazikeo
2009 05 08, 09:36
jei kas skaite diskusiajas ir aptarimus tai tikrai manau tas konkursas pasidare nebe konkursas....as ir pati visai nesmagiai jauciuos
Vicious Vici
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 05 08, 10:31) maža naudos iš to. išsiregistruos ir vėl prisiregistrus šavus, be jokių medalių tai juk piniginėm baudom gal nenubaus moderatoriai kodėl maža naudos? jau žmogus priverstinai turės pasikeisti niką, liniuotes vaikų, kad būtų mažiau atsimenamas, turės vėl iš naujo bendraminčius per a/ž informuoti: 'ę, čia gi aš, nu ta ir ta, teko išsiregistruoti  " ar pan. Vėl bus su naujoko statusu, kuris dažnai yra nemėgstamas, visi nori senbuviais greičiau tapti... Manau, kad bausmė kaip tik
Cukraus pudra
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 09:32) mane kankina dar kita bėda, tai ką darom su dabartiniu konkursu? jei internetinė foto koreguota, gražinta - paliekam. jei tik teksas užrašytas ar tik rėmas uždėtas - metam lauk, tokiu atveju, jei yra internete randamas orginalas (be teksto ar tai rėmo)
 +2009 05 08, 10:32--> QUOTE(hi  @ 2009 05 08, 10:32) Na gal ne niekada, o kažkokiam apibrėžtam laikui pradžiai (keliems konkusams). Bendrai už. O dėl to, kad ne pats fotkinau - nedalyvauju, pritariu. Šiaip užuojauta. Žmogiškai. Rustė labai humaniška ir supratinga, aš mažiau "terliočiaus" ir aiškinčiau.  galima ir kuriam tai laikui. tarkim parašyti bausmės laiką toje gedos stulpo temoje, nes konkursai nebūna konkrečiomis datomis, visaip čia išsimėto tas laikas. tik, manau senaties terminą galėtumėm pritaikyti laukinei, nes nesąžiningas konkursas buvo seniai, aš tada dar neprižiūrėjau konkursų, tad manyčiau pašalinu tą foto ir tiek.
Nieko sau
2009 05 08, 09:37
Gal būtų įmanoma, kad prieš pildant paraišką, reikėtų padėti varnelę ties tokiu punktu: Nuotrauka yra mano/nuotrauka nėra vogta. Neuždėsi varnelės, nepateks nuotrauka į konkursą. O tos kurios pavogė nuotraukas, negalės pasiteisinti, kad nežinojo, jog negalima dėti svetimų foto  .
Nemanau, kad detalės blogai, nors pati nenaudojau nieko. Jei tai tik detalės, jei aiškiai įdėta ir kažkas savo. Tarkim nematyčiau bėdos jei kokiam vaikiškam internetiniam fone įlipdytas savo vaikas, arba jei prie savo darbo pridėta kokia papildoma detalė (na bet kas : paveiksliukas, maža nuotraukytė dar kas), bet kai visas darbas iš esmės tik "skiautinių menas" iš ne nuosavų darbelių, tai man jau ne. Gražu būtų, kad bent kokia aiški "detalė" ir nuosava būtų...
Vicious Vici
2009 05 08, 09:39
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 10:32) mane kankina dar kita bėda, tai ką darom su dabartiniu konkursu?
jei čia kapstytis, tai dauguma foto su inetinėm detalėm, ir pasiskolintais fonais, akcentasi...ir žodžiais (ne visi, kitos autorius įdėję yra).
nepagautas - ne vagis bet... yra būdai laukim rezultatų ir trys pirmosios vietos turės papasakoti, pateikti vaizdinių pavyzdžių, nuotraukų originalų kaip padarė tuos atvirukus, iš kur rinko detales, fonus, kokiom programom dirbo... na nebent jie bus aiškūs visiškai aišku, gali jau dabar visos pradėti ruoštis, bet jei kuri vagilė ar nesąžininga, tai bent paprakaituos gerai, kad pasimaskuoti, kaip sakoma iš naujo pakurs atviruką  be to, juk niekas nežino kurie ten laimės  taigi jei kuri vagilė, tai galvodama, kad laimės bent pasinervins, paplušės, pasuks galvą kaip sakoma
Cukraus pudra
2009 05 08, 09:39
QUOTE(gritte @ 2009 05 08, 09:37) Gal būtų įmanoma, kad prieš pildant paraišką, reikėtų padėti varnelę ties tokiu punktu: Nuotrauka yra mano/nuotrauka nėra vogta. Neuždėsi varnelės, nepateks nuotrauka į konkursą. O tos kurios pavogė nuotraukas, negalės pasiteisinti, kad nežinojo, jog negalima dėti svetimų foto  . va čia tai idėja jei tik galima įgivendinti
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 10:36) galima ir kuriam tai laikui. tarkim parašyti bausmės laiką toje gedos stulpo temoje, nes konkursai nebūna konkrečiomis datomis, visaip čia išsimėto tas laikas. turėjau omeny, na tarkim "3 konkursams" ar kažką pan.
Vicious Vici
2009 05 08, 09:41
QUOTE(gritte @ 2009 05 08, 10:37) Gal būtų įmanoma, kad prieš pildant paraišką, reikėtų padėti varnelę ties tokiu punktu: Nuotrauka yra mano/nuotrauka nėra vogta. Neuždėsi varnelės, nepateks nuotrauka į konkursą. O tos kurios pavogė nuotraukas, negalės pasiteisinti, kad nežinojo, jog negalima dėti svetimų foto  . genialu dar ne tik, kad mano, bet dar plius, kad nuotrauka tik mano arba aš ją apdirbau, išdirbau iš įvairių detalių, ne iš vieno fono, na nebent tasd fonas paprastutis, tarkim žalia spalva, tai čia nesiskaito
QUOTE(gritte @ 2009 05 08, 10:37) Gal būtų įmanoma, kad prieš pildant paraišką, reikėtų padėti varnelę ties tokiu punktu: Nuotrauka yra mano/nuotrauka nėra vogta. Neuždėsi varnelės, nepateks nuotrauka į konkursą. O tos kurios pavogė nuotraukas, negalės pasiteisinti, kad nežinojo, jog negalima dėti svetimų foto  . Tap kitko, kažkas panašaus ir yra kai kuriuose saituose (facebooke tarkim), kad įkeldamas nuotrauką turi uždėti varnelę su "užtikrinu, kad turiu teisę publikuoti šią foto ir kad ji nepažeižia jokių autorinų teisių" ar kažkuom panašaus. Neblogai. Taip I certify that I have the right to distribute these photos and that they do not violate the Terms of Use
QUOTE(gritte @ 2009 05 08, 10:37) Gal būtų įmanoma, kad prieš pildant paraišką, reikėtų padėti varnelę ties tokiu punktu: Nuotrauka yra mano/nuotrauka nėra vogta. Neuždėsi varnelės, nepateks nuotrauka į konkursą. O tos kurios pavogė nuotraukas, negalės pasiteisinti, kad nežinojo, jog negalima dėti svetimų foto  . čia reikia sistremoje pakweitimus daryti, bandysiu užklausti valdžios.  +2009 05 08, 10:41--> QUOTE(hi  @ 2009 05 08, 10:41) turėjau omeny, na tarkim "3 konkursams" ar kažką pan. sutinku ir aš su tiek. gėdos stulpe paminėtas buv konkursas, nuotrauka, įdėti įrodymai iš kur pasisavino, ir pageidautina autorės prisipažinimas, na bet jei jo ir nebus, neverksim, faktas svarbiausia.
Cukraus pudra
2009 05 08, 09:48
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 09:46) gėdos stulpe paminėtas buv konkursas, nuotrauka, įdėti įrodymai iš kur pasisavino, ir pageidautina autorės prisipažinimas, na bet jei jo ir nebus, neverksim, faktas svarbiausia. tai nuo sekančio konkurso gėdos stulpas
aš bausčiau visas agitatores ir su jau kažkur dalyvavusiom foto. žinoma ir vagilkas. griežtai. bet tas 'gal palikti kaip yra' -
Cukraus pudra
2009 05 08, 10:04
QUOTE(l'eau @ 2009 05 08, 10:02) aš bausčiau visas ir su jau kažkur dalyvavusiom foto. dėl šito nesutikčiau. mano foto ir dedu ją kur noriu. nedarau jokio nusikaltimo
nedarot. bet vistiek negražu kitų dalyvių atžvilgiu ir rodo originalumo trūkumą.
Cukraus pudra
2009 05 08, 10:08
QUOTE(l'eau @ 2009 05 08, 10:05) nedarot. bet vistiek negražu kitų dalyvių atžvilgiu ir rodo originalumo trūkumą. nu, o ką man daryt, jei nesu aš orginali. arba padariau vieną man atrodantį super darbą ir daugiau nebeišspaudžiu iš savęs? dalyvaut su prastesniu?
ar kaltint save, kad kitos nedalyvauja kituose konkursuise su tais pačias darbais?
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 08:32) jei čia kapstytis, tai dauguma foto su inetinėm detalėm, ir pasiskolintais fonais, akcentasi...ir žodžiais (ne visi, kitos autorius įdėję yra). slidus reikalas. Fotografuojančios tarkim kartais savo nuotraukom panaudoja tekstūras. O jų yra nemokamai internete. Tiesiog yra gerų žmonių dovanojančių tokį gėrį. Kai kur prirašoma, kad galima naudoti laisvai nekomerciniais tikslais, kitur prašoma paminėti vardą, kieno tekstūra... Pradžioje šiam konkursui buvau įkėlusi kitą atviruką. Ruošiau jį su spec. programa. Nemokama. Ir ten visokie dailinimo elementai yra nemokami, tiesiog imi ir susidėlioji iš detalių detalyčių taip kaip tau patinka. Tai kaip ir legalu viskas, jokių pasisavinimų. Tik ten taip pat paminėta, nekomerciniams tikslams.Tai saviškį išėmiau, nes susimąsčiau, dalyvavimas konkurse, kad ir be prizų, tai vadinasi jau komerciniai tikslai ar nebe.. Žodžiu, yra nemažai nemokamų dalykų, tai reikia tik jų paieškoti. Bet juk uždraustas vaisius kai kam skanesnis..
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 05 08, 10:48) tai nuo sekančio konkurso gėdos stulpas taip, temą padarysiu iš karto, gal ir dabar, su paaiškinimu pirmame poste. QUOTE(l'eau @ 2009 05 08, 11:02) aš bausčiau visas agitatores ir su jau kažkur dalyvavusiom foto. žinoma ir vagilkas. griežtai. bet tas 'gal palikti kaip yra' -  šitas liks kaip yra...negalima per vidurį konkurso taisyklių koreguoti... nes peržiūrėjus foto, kurios dalyvauja dabar, gautųsi, kad liks tik dešimt nuotraukų, kurios visai visai paprastai padarytos savom rankom... taisyklėse bus įtrauktas punktas, kad dalyvaujame tik su SAVO darytomis nuotraukomis, ir drausim fotosesijines - tas, kur mamos perka fotosesijas, pas kokius žymius menininkus, tom, kurios dalyvauja su savo pačių darytomis naminėse studijose , manyčiau galės dalyvauti. dėl baudimo, tai pamiršau, kad taisyklėse yra paminėtas dešimties konkursų draudimo bausmė, manau nekeisim šitos taisyklių punkto.
Cukraus pudra
2009 05 08, 10:14
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 05 08, 11:14) siūlau dar ją padaryt užrakintą, nes po vieno "prikalto" skaityt dar 10 psl komentarų, kad oi kaip negrai, oi kaip gėda, oi kaip šitaip galima ir pan. gera mintis, tema bus tik informacine, prisegsiu i svarbias, kad nenueitu kur toli, desiu info ir rakinsiu is karto, kad nebutu bereikalingu komentaru.
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 11:10) šitas liks kaip yra...negalima per vidurį konkurso taisyklių koreguoti... nes peržiūrėjus foto, kurios dalyvauja dabar, gautųsi, kad liks tik dešimt nuotraukų, kurios visai visai paprastai padarytos savom rankom... taisyklėse bus įtrauktas punktas, kad dalyvaujame tik su SAVO darytomis nuotraukomis, ir drausim fotosesijines - tas, kur mamos perka fotosesijas, pas kokius žymius menininkus, tom, kurios dalyvauja su savo pačių darytomis naminėse studijose , manyčiau galės dalyvauti. dėl baudimo, tai pamiršau, kad taisyklėse yra paminėtas dešimties konkursų draudimo bausmė, manau nekeisim šitos taisyklių punkto. bet juk ir dabar yra punktas kad dalyvauti su savo nuotraukom? aš manau kad svarbu kokybė, ne kiekybė. nereikėtų ir iš šio konkurso daryti kaip kituose, kai svarbu kad šimtas, nesvarbu kad tik kitos dvidešimt atitinka temą. lakūdra - būkit neoriginali į sveikatą, nieks gi nedraudžia, bet kitų dalyvių atžvilgiu negražu. čia tik mano nuomonė, toliau kabinėtis nebbūtina.
Vicious Vici
2009 05 08, 10:23
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 11:10) taisyklėse bus įtrauktas punktas, kad dalyvaujame tik su SAVO darytomis nuotraukomis, ir drausim fotosesijines - tas, kur mamos perka fotosesijas, pas kokius žymius menininkus, tom, kurios dalyvauja su savo pačių darytomis naminėse studijose , manyčiau galės dalyvauti.
bet tai koks skirtumas?  šiame gyvenime ir pasaulyje mes praktiškai viską perkam... tai juk tuomet praktiškai gausis tai, kad laimės tik fotografės ir ilgainiui nei viena ne fotografė nepanorės dalyvauti, nes vistiek jai nebus šansų... juk niekam neuždrausta nueiti ir pasidaryti sau fotosesiją, gi ne milijonus kainuoja  jei turi už ką susimokėti už netą, turi laiko čia plepėti, tai jei yra noras dalyvauti ir laimėti galima ir dėl foto pasistengti. Nemanau, kad tie fotografai pyktų ar nesutiktų  Jei jau kada kuris pasipiktintų, tai tada ir galvotume  Bet realiai tai juk parduota paslauga... Juk ir duoną ne pačios sau kepame...
Sapokliaka
2009 05 08, 10:25
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 10:20) fotosesijines, manau irgi reikėtų uždrausti, nebent autorė turi studiją, ir pati tuo užsiima. QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 11:10) taisyklėse bus įtrauktas punktas, kad dalyvaujame tik su SAVO darytomis nuotraukomis, ir drausim fotosesijines - tas, kur mamos perka fotosesijas, pas kokius žymius menininkus, tom, kurios dalyvauja su savo pačių darytomis naminėse studijose , manyčiau galės dalyvauti. Kodel? jei zmogus perka fotosesija, fotografas atiduoda nuotraukas ir leidzia naudoti/viesinti ir platinti, tai kodel to negalima? Nuotrauka priklauso man.... (aisku, cia susitarimo su fotografu reikalas, bet jeigu priklauso?) Antra, gal as neturiu savo studijos, bet galiu ja issinuomoti ir ten fotografuoti vaika? Gal as namie "buitinem" salygom pasidarau mini studija, ir nuotrauka atrodys kaip studujine... Kaip zmogui reikes irodyti, kad jis fotografavo pats? Netgi save galima paciam nusifotografuoti (su statyvu ir distanciniu pultu arba timer`iu)... QUOTE(l'eau @ 2009 05 08, 11:02) aš bausčiau visas agitatores ir su jau kažkur dalyvavusiom foto. žinoma ir vagilkas. griežtai. bet tas 'gal palikti kaip yra' -  Mano darbas - kur noriu, ten ir dalyvauju... To apriboti tikrai negalima.... Del bausmiu butu tokie siulymai: 1) Pasisavinus nuotrauka, drausti pvz. metus ar 1/2 metu dalyvauti kituose konkursuose.
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 05 08, 11:04) Aš dėl šito irgi ne. Kiekvienam galima, o kad ne kiekvienas užmato kur kokie konkursai - kita kalba. Tarkim aš neužmatau, bet gal ir poreikio nėra. Kam yra ir jei darbas geras mano nuomone - why not...
Cukraus pudra
2009 05 08, 10:26
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 05 08, 10:23) bet tai koks skirtumas?  šiame gyvenime ir pasaulyje mes praktiškai viską perkam... tai juk tuomet praktiškai gausis tai, kad laimės tik fotografės ir ilgainiui nei viena ne fotografė nepanorės dalyvauti, nes vistiek jai nebus šansų... juk niekam neuždrausta nueiti ir pasidaryti sau fotosesiją, gi ne milijonus kainuoja  jei turi už ką susimokėti už netą, turi laiko čia plepėti, tai jei yra noras dalyvauti ir laimėti galima ir dėl foto pasistengti. Nemanau, kad tie fotografai pyktų ar nesutiktų  Jei jau kada kuris pasipiktintų, tai tada ir galvotume  Bet realiai tai juk parduota paslauga... Juk ir duoną ne pačios sau kepame...  ir dabar fotografės deda ir dažnai laimi.
bet, kuo mažiau bus profo nuotraukų tarp savo rankom fotkintų tuo geriau
dėl fotosesijinių aš turiu tokią mintį, kad ta nuotrauka nėra sava, ji daryta fotomenininko, kurie dažnai naudoja papildomas grafikas, kolnavimus ir kitus elementus, kurie teoriškai yra draudžiami.
pasitarsiu su moderatorėm, ką jos pasakys šituo klausimu.
Stebukle
2009 05 08, 10:43
Del bausmiu matau kaip ir aisku, Ruste jau paras4, kad palieka ismetima is 10 busimu fotokonkursu. Del fotosesiniu nuotrauku, aisku gal ir "abydna"tom kurios neisgali nusipirkt fotosesijos ir dalyvaut bando su savo nuotraukom, kurios tikrai skiriasi nuo prof. fotografu darbu. Arba tada konkursui daryt vienodas salygas : fotografuojama lauke, fotografuojama kambaryje ir t.t. tikrai del konkurso nebegs visi fotosesintis. Dirbs patys. O jei del studijiniu nuotrauku kyla nesklandumu,is vis ju nepriimt, kad butu visiems lygesnes teises, nes ne visi turi studijas ir nevisi moka pasidaryt namu salygom studijine aplinka. (nebent konkursas butu, fotografuojama studijinej aplinkoj, tada visos kurtu studijas, tokias kokias sukurtu).
Cukraus pudra
2009 05 08, 10:51
QUOTE(Stebukle @ 2009 05 08, 10:43) Del bausmiu matau kaip ir aisku, Ruste jau paras4, kad palieka ismetima is 10 busimu fotokonkursu. Del fotosesiniu nuotrauku, aisku gal ir "abydna"tom kurios neisgali nusipirkt fotosesijos ir dalyvaut bando su savo nuotraukom, kurios tikrai skiriasi nuo prof. fotografu darbu. Arba tada konkursui daryt vienodas salygas : fotografuojama lauke, fotografuojama kambaryje ir t.t. tikrai del konkurso nebegs visi fotosesintis. Dirbs patys. O jei del studijiniu nuotrauku kyla nesklandumu,is vis ju nepriimt, kad butu visiems lygesnes teises, nes ne visi turi studijas ir nevisi moka pasidaryt namu salygom studijine aplinka. (nebent konkursas butu, fotografuojama studijinej aplinkoj, tada visos kurtu studijas, tokias kokias sukurtu). biški ne į temą bet kas liečia studijines, tai savo miestuky jau pusmetį ieškau, kur galėtume nusifotkint. nu ir ką... verkt norisi. būna taip, kad į giriamų vietinių fotografų darbus (užfiksuotas vestuves, krikštynas...) žiūri ir matai, kad darbai geri, ale pamatai "studijoj" darytas jokio orginalumo ir šiuolaikiškumo. tik tipo retro stilius, vaikas lagamine, vieni sėdi kiti stovi ir viskas
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 11:39) dėl fotosesijinių aš turiu tokią mintį, kad ta nuotrauka nėra sava, ji daryta fotomenininko, kurie dažnai naudoja papildomas grafikas, kolnavimus ir kitus elementus, kurie teoriškai yra draudžiami.
ne visiems fotografams reikia taisyti nuotraukas programomis
Stebukle
2009 05 08, 10:58
Cukraus pudra
2009 05 08, 11:02
QUOTE(Stebukle @ 2009 05 08, 10:58) teks vaziuot is savo miestuko kazkur kitur  arba ismokt paciai pasidaryt namu salygom studijos atmosfera. būtų galimybės, nereiktų čia verkt
grįžtam prie temos
QUOTE(D*K @ 2009 05 08, 11:56) ne visiems fotografams reikia taisyti nuotraukas programomis  sutinku  bet naudoja... palauksiu moderatorių nuomonės.
Tai naudoja ne tik profesionalai gi, kiekvieną fotą programa "pereit" galima nepriklausomai nuo to kas fotkino. Nors iš esmės nematau didelės bėdos, jei koks mažas mažutėlytis taškutis šiukšlutis "nuklonuotas" (o to taip paprastai ir nepastebėsi  ), o ne kažks lipinta, į kažkur "įsodinta".
QUOTE(Rustė @ 2009 05 08, 09:32) mane kankina dar kita bėda, tai ką darom su dabartiniu konkursu? Gal paskelbt ta pati konkursą iš naujo?
Stebukle
2009 05 08, 12:13
as sitam konkurse isimciau visas nuotraukas, kur yra nuotraukos-fonai panaudotos be autoriu sutikimo, nes tai yra isdarkymas autoriaus kurinio. Nebent pats nuotraukos, fono autoriu yra leides. gal si karta apsieiciau be bausmiu, tik pacius darbus parodyciau, kuriuos isimu, nes panaudoti kito autoriaus kuriniai. nes reikejo gi "apdirbt" savo nuotrauka, o ne kokio Da Vinčio.
Cukraus pudra
2009 05 08, 12:16
QUOTE(Stebukle @ 2009 05 08, 12:13) as sitam konkurse isimciau visas nuotraukas, kur yra nuotraukos-fonai panaudotos be autoriu sutikimo, nes tai yra isdarkymas autoriaus kurinio. Nebent pats nuotraukos, fono autoriu yra leides. gal si karta apsieiciau be bausmiu, tik pacius darbus parodyciau, kuriuos isimu, nes panaudoti kito autoriaus kuriniai. nes reikejo gi "apdirbt" savo nuotrauka, o ne kokio Da Vinčio. visų išimt negalima, bet tas kurios yra randamos internete
išėmiau visas, kurios yra su įrodymais.
bendru administracijos sprendimu.
laukine
2009 05 08, 14:20
na ir as pasisakysiu, jei dar turiu teise  del dalyvavimusu ta pacia foto kituose konkursuose, tai biski be rysio butu uzdraust. net atrodo sm su ta pacia foto gali dalyvauti kitame konkurse, jei ji pries tai buvusiuose neuzeme priziniu vietu. del studijiniu, tai irgi ... nepuls gi visos rodyti savo paklodziu, kokiu spalvu turi, stendus kazkokius ir t.t. nebent daryt sarasa, kurios turi savo profesionalia, kad ir namudine studija. bet ir ta pati, kuri namuose savo studijelej fotkina, gali uzsimanyt nueit pas koki profa i tikra studija... na vnz Rustej cia bus darbo tuo atveju vel... del gedos stulpo, Ruste dekui uz senaties termina logiska butu, kad jis butu pildomas nuo kito konkurso. ir koki sakinuka apie ji reiktu gal prie aprasymo parasyti, kad dalyvauja tik savos foto, priesingu atveju, radus irdoymu bus taip ir taip. kad nebutu, kad neperskaiciau ir t.t. ir cia geda pries visa sm darot. kazkaip is vis tie konkursai tokie sudetingi pasidare. gal net ir aptarimu nereiktu. yra taisykles su aprasymu, jei papuola foto i konkursa, vadinasi tinkama. Ruste palaimino. o jei ta aptarimu tema reikalinga tik detektyvam, tai manau jei kazkuo itarimai kyla, galima tiesiai rustei i az rasyt  (idomu kiek pas ja zinuciu telpa, nes jauciu srautai oho kokie eina). ir viskas. na tikiuosi supratot ka norejau pasakyti
-simona-
2009 05 08, 14:31
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 05 08, 10:39) laukim rezultatų ir trys pirmosios vietos turės papasakoti, pateikti vaizdinių pavyzdžių, nuotraukų originalų kaip padarė tuos atvirukus, iš kur rinko detales, fonus, kokiom programom dirbo... na nebent jie bus aiškūs visiškai pritariu ir baikit su tais gėdos stulpais, ir taip tų temų pilna, pasiklyst galima, paraščiausiai jei kas kliudo: moderatorius pašalina. mažiau aiškintis su bobutėm
QUOTE(laukine @ 2009 05 08, 15:20) kazkaip is vis tie konkursai tokie sudetingi pasidare. gal net ir aptarimu nereiktu. yra taisykles su aprasymu, jei papuola foto i konkursa, vadinasi tinkama. Ruste palaimino. o jei ta aptarimu tema reikalinga tik detektyvam, tai manau jei kazkuo itarimai kyla, galima tiesiai rustei i az rasyt  (idomu kiek pas ja zinuciu telpa, nes jauciu srautai oho kokie eina). ir viskas. na tikiuosi supratot ka norejau pasakyti  šimtas žinučių telpa...trinu kasdien  aptarimu pašalinti neketinu, na šiaip smagu trn būna paskaityti...tik labai į lankas čiuožiam paskutriniu metu... QUOTE(-simona- @ 2009 05 08, 15:31) pritariu ir baikit su tais gėdos stulpais, ir taip tų temų pilna, pasiklyst galima, paraščiausiai jei kas kliudo: moderatorius pašalina. mažiau aiškintis su bobutėm  tema bus, gal paviešinus atšoks noras skolintis ne savas foto...o jei pašalinau ir viskas, na ir puiku, galima vogti ir toliau, niekas gi nesužinos...ane?
VI-VA-VI
2009 05 08, 21:05
Ne viska perskaiciau,gal jau buvo pamineta?Apie tai kad ta pacia nuotrauka ne galetu kitur dalyvauti.Man atrodo tai ne sazininga kitu mamu atzvilgiu. Apie vagis.  Jis visada gali pakeisti nika ir toliau dalyvauti.
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 05 08, 22:05) Ne viska perskaiciau,gal jau buvo pamineta?Apie tai kad ta pacia nuotrauka ne galetu kitur dalyvauti.Man atrodo tai ne sazininga kitu mamu atzvilgiu. konkursai juk ne tik keliuose jau paminėtuose forumuose vyksta. Kaip susekti kas kur su kokia foto dalyvavo.
|
|