Sveikos mamytes, gal kieno nors mazius ar maze lanko, o gal ruosiasi lankyt si darzeli?
Kai pries 4 metus atsikraustem i Zirmunus, apejau visus netoliese esancius darzelius. Sis darzelis mums buvo arciausiai, taciau minties ten vesti savo mergina atsisakiau. Pirmiausiai, teritorija yra nerealiai nesutvarkyta ir nyki, kas vakaras jaunimelis ten baliukus kelia ir po saves daug ko palieka. Antra, is sio darzelio teritorijos pastoviai girdisi vaiku verkimas ir aukletoju suksniai. Siandien sedejau prie darzelio tvoros esanciu suoliuku (ale krepsinio aikstele). Ten kaip tik "ganesi" rusakalbiu 2-3 metu vaikuciu grupele. Aukletojos (35-40 metu moteriskes, viena putli zema tamsiais trumpais plaukais, kita auksta su ilga i uodega surista kasa) ant tu mazuliu reke del menkniekiu. Pati maciau, kaip kitus paemusios purte. Gasdino juos "baisiais sunimis", kurie , atseit buvo uz tvoros. Kai koks nors vaikutis verkdamas prieidavo ir bandydavo jas paimti uz ranku, jos ji atstumdavo. Stovejau be zado. Jos apsiramino tik pamaciusios, kad jas stebiu. Ir dar, ir verkiantiem, ir sloguojantiem vaikam nosys buvo valomos viena nosine. Tikriausiai buciau ir pamirsusi si ivyki, jei nebuciau pamaciusi tavo klausimo. Jei tik yra galimybe, nevesk ten savo vaiko. Bandyk isiprasyti i "Ruta".
QUOTE(batuta @ 2005 09 07, 21:12) Kai pries 4 metus atsikraustem i Zirmunus, apejau visus netoliese esancius darzelius. Sis darzelis mums buvo arciausiai, taciau minties ten vesti savo mergina atsisakiau. Pirmiausiai, teritorija yra nerealiai nesutvarkyta ir nyki, kas vakaras jaunimelis ten baliukus kelia ir po saves daug ko palieka. Antra, is sio darzelio teritorijos pastoviai girdisi vaiku verkimas ir aukletoju suksniai. Siandien sedejau prie darzelio tvoros esanciu suoliuku (ale krepsinio aikstele). Ten kaip tik "ganesi" rusakalbiu 2-3 metu vaikuciu grupele. Aukletojos (35-40 metu moteriskes, viena putli zema tamsiais trumpais plaukais, kita auksta su ilga i uodega surista kasa) ant tu mazuliu reke del menkniekiu. Pati maciau, kaip kitus paemusios purte. Gasdino juos "baisiais sunimis", kurie , atseit buvo uz tvoros. Kai koks nors vaikutis verkdamas prieidavo ir bandydavo jas paimti uz ranku, jos ji atstumdavo. Stovejau be zado. Jos apsiramino tik pamaciusios, kad jas stebiu. Ir dar, ir verkiantiem, ir sloguojantiem vaikam nosys buvo valomos viena nosine. Tikriausiai buciau ir pamirsusi si ivyki, jei nebuciau pamaciusi tavo klausimo. Jei tik yra galimybe, nevesk ten savo vaiko. Bandyk isiprasyti i "Ruta". Aciu uz pagalba...bet mano gera drauge jau nuo pat mazens vede ir tebeveda savo maziu jau kelis metus i ten ir viskas tvarkoj, palyginus su kitais darzeliais kuriuose buvo vaikas maziausiai sirgo...manau priklausomai nuo aukletoju ten viskas yra...o rusu vaikuciai laksto ten atskirai nuo lietuviuku...nuo spalio drauge ves savo antra berna ir mes i ta grupe kartu veisim, o aukletoja bus ta kuri ir pirmesniajam daruges bicui buvo...tiesioig galvojau gal kartu dar su kuom busiu ir pan...
Sveiki. perskaiciau CHIKITOS zinute ir man pasidare pikta - kiek pasaulije yra "geru" zmoniu, kurie visada buna nepatenkinti, viada stengesi "padeti", visada turi savo nuomone ir visada laiku sedi ant suoliuko
Jau 3 metus mano vaikas vaikschioja i ta darzeli ir ash labai patenkinta aptarnavimo personalu, mano dukra labai gerai paruose mokyklai,ten labai skaniai maitina, priziuri vaikus, visada linksmos shventes ir niekas neima tiek pinigu "dovanai" kaip kitur. Antra savo vaika nusprendziau irgi vesti i ta darzeli. Aciu, "Ramunele"!!! QUOTE(rutaam @ 2005 10 04, 22:28) Sveiki. perskaiciau CHIKITOS zinute ir man pasidare pikta - kiek pasaulije yra "geru" zmoniu, kurie visada buna nepatenkinti, viada stengesi "padeti", visada turi savo nuomone ir visada laiku sedi ant suoliuko Jau 3 metus mano vaikas vaikschioja i ta darzeli ir ash labai patenkinta aptarnavimo personalu, mano dukra labai gerai paruose mokyklai,ten labai skaniai maitina, priziuri vaikus, visada linksmos shventes ir niekas neima tiek pinigu "dovanai" kaip kitur. Antra savo vaika nusprendziau irgi vesti i ta darzeli. Aciu, "Ramunele"!!! laba, nzn kuri mano zinute papiktino tave, bet siaip gal nesupratai arba as nelabai vykusiai issireiskiau...mano atsiliepimai yra geri apie si noustabu, paprasta ir visaip kitaip gera, darzeli, bet siaip norejau isgirst kitu nuomone ir apskritai suzinot gal koki drauga ar drauge maniskis tures nuo spalio, taip jau kita sav. zadu vest savo berna...tu minejai, kad savo antra irgi vesi...tai va gal kada ir susimatysim QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2005 10 25, 10:18) Jei vaikas pratinamas sest ant puodo tai ir sodins, jei nepratinamas tevu, tai darzely pratins. grupej, ivairiai, bet dazniausiai tenka matyt kokiu 10 vaiku. 8.30-9.00 Pusryciai, 11.45 Pietus, po ju pietu miegas iki 15.00, 16.00 Vakariene.
Sveikos, tai ar kas vedate savo vaikiukus į šį darzelį? Norečiau sužinoti jusų įspudžius apie darželį, aplinka ir aukletojas.
QUOTE(Regina _35 @ 2006 01 07, 16:29) Sveikos, tai ar kas vedate savo vaikiukus į šį darzelį? Norečiau sužinoti jusų įspudžius apie darželį, aplinka ir aukletojas. Sveika as galiu tai vamano vaikui ten patinka, daug idomiu zaislu tikrai yra ka veikti maziams valgyt gerai ir skaniai duoda, sodina ant puodo, aukletojos geros ir labai malonios visada atraportuoja ka vaikas veike kaip valge kaip miegojo ar sedejo ant puodo ir pan. taip apt pasako kaip jos su jais elgesi tai l. geraines kai vaikas dar pats negali pasakyti tai...aplinka grupese gera ir siaip viduj tik isore gal nelabai bet tai manes neatbaide vesti ten vaiko. Daznai buna lauke. ir siaip tiek direktore tiek pavaduotoja taip pat visad su sypsena buna jei tenka susitikt. ten buna visokios muzikos pamokeles, net mano mazas 1.6m jau koks menuo vaiksto i jas, didesniem yra rytines manksteles...zodziu tvu, tvu, tvu as kolkas patenkinta, joulab kad mano mazas jau moka pats suaksteli nulaikyt ir valgyt trupuiti, sedas noriai ant puodo ir prasos, renktis bei batus jau taip pat moka...na aisku ne taip kaip suauge bet jau pradzia...ir viso to ismoko vos per 3 men.! QUOTE(chikita @ 2006 01 13, 01:53) Sveika as galiu tai vamano vaikui ten patinka, daug idomiu zaislu tikrai yra ka veikti maziams valgyt gerai ir skaniai duoda, sodina ant puodo, aukletojos geros ir labai malonios visada atraportuoja ka vaikas veike kaip valge kaip miegojo ar sedejo ant puodo ir pan. taip apt pasako kaip jos su jais elgesi tai l. geraines kai vaikas dar pats negali pasakyti tai...aplinka grupese gera ir siaip viduj tik isore gal nelabai bet tai manes neatbaide vesti ten vaiko. Daznai buna lauke. ir siaip tiek direktore tiek pavaduotoja taip pat visad su sypsena buna jei tenka susitikt. ten buna visokios muzikos pamokeles, net mano mazas 1.6m jau koks menuo vaiksto i jas, didesniem yra rytines manksteles...zodziu tvu, tvu, tvu as kolkas patenkinta, joulab kad mano mazas jau moka pats suaksteli nulaikyt ir valgyt trupuiti, sedas noriai ant puodo ir prasos, renktis bei batus jau taip pat moka...na aisku ne taip kaip suauge bet jau pradzia...ir viso to ismoko vos per 3 men.! Labas norėčiau pasidomet, ar grupese labai daug vaikučių buna? Na ar neperpilditos grupes?
laba.koks menesinis mokestis i si darzeli
[quote=Elė,2006 01 13, 18:32]
[quote=rasulkadz,2006 01 13, 20:19] laba.koks menesinis mokestis i si darzeli o tai ka dar ir skirtingi mokesčiai buna? Man atrodo kad visur vienodai. [/quote] Sveikos siaip toj grupej kur mano mazius (Saulegraza vaikai iki 3m.) tai max 12 vaiku bet visu beveik niekad nebuna dazniausiai iki 10 matau. (tie 12 tai uzrasytos spinteles su vardais). Moku as puse kainos bes mokaus dieniniam skyriui tai 54 Lt tai pilna suma iseitu 108 Lt i menesi. Vyresniu grupiu vaiku mamos kazkur 10 Lt daugiau moka... QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2005 10 25, 10:18) Sveika, mes dar neiname i darzeli, nes dar nepersikeleme i Zirmunus. Vis dar svarstau, kuri pasirinkt - ar ramunele, ar smalsucius, ar ruta QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2006 01 31, 02:43) Sveika, mes dar neiname i darzeli, nes dar nepersikeleme i Zirmunus. Vis dar svarstau, kuri pasirinkt - ar ramunele, ar smalsucius, ar ruta Sveika kiek teko girdet is pazistamu kurios veda i siuos darzelius vaikus tai ruta ne pats geriausias variantas aisku nuo daug ko priklauso...bet bent jau as ka zinau tai taip yra...smalsuciai man l. patiko bet kai nuejom nebuvo vietos, kadangi reikejo kuo greiciau vaika leist tai nuvedziua i kita ne kuo neprastesni-ramunele. Dabar tai l. patenkinta QUOTE(chikita @ 2006 01 31, 20:58) Sveika kiek teko girdet is pazistamu kurios veda i siuos darzelius vaikus tai ruta ne pats geriausias variantas aisku nuo daug ko priklauso...bet bent jau as ka zinau tai taip yra...smalsuciai man l. patiko bet kai nuejom nebuvo vietos, kadangi reikejo kuo greiciau vaika leist tai nuvedziua i kita ne kuo neprastesni-ramunele. Dabar tai l. patenkinta O ka blogo girdejai apie ruta? QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2006 02 02, 23:28) As matai girdejau tik apie viena is aukletoju ir apie vedeja, kaip ir visuose darezeliuse pasitaiko...atseit aukletoja rekauja ant vaiku, suduoda per uzpakali kartais...vedeja, snekant apie priemima, uzuominom eina link pinigeliu pamokejimu atskiru, pvz. nera vietu, bet jei norit tai atsiras, bet reiktu pinigeliu tam...tam...bet cia jau girdejau senokai, pries kokius pusemetu, gal dabar jau kas ir pasikeite QUOTE(chikita @ 2006 02 12, 14:50) As matai girdejau tik apie viena is aukletoju ir apie vedeja, kaip ir visuose darezeliuse pasitaiko...atseit aukletoja rekauja ant vaiku, suduoda per uzpakali kartais...vedeja, snekant apie priemima, uzuominom eina link pinigeliu pamokejimu atskiru, pvz. nera vietu, bet jei norit tai atsiras, bet reiktu pinigeliu tam...tam...bet cia jau girdejau senokai, pries kokius pusemetu, gal dabar jau kas ir pasikeite Mes irgi šiandien užsirašeme į šį darželį, tikra tiesa kad labai šiltai ten priima. Ir darželio atmosfera man patiko. Pradesime lankyti jau kovo menesi lopšelį. QUOTE(Elė @ 2006 02 16, 23:32) Grupes pavadinimo tikrai neatsimenu Ugne girdetas...ten kur mes viena aukletoja vyresnio amziaus tokia zemo ugio, o kita jaunesne, tamsi. O kiap tavo mazutes vardas? QUOTE(chikita @ 2006 02 20, 22:34) Ugne girdetas...ten kur mes viena aukletoja vyresnio amziaus tokia zemo ugio, o kita jaunesne, tamsi. O kiap tavo mazutes vardas? Maniškes vardas Evita. O ta Ugne tai tokia ryžiuke O kaip aukletojos? Ar geros? Ar taviškis greit priprato? Man tai iš pirmo vaizdo aukletoja patiko. Ir pabendravo noriai, ir vaikučiai prižiureti visi, sušukuoti, vis žiuri ar kam nešalta, nekaršta. Vienu žodžiu rupestinga pasirode. QUOTE(Elė @ 2006 02 20, 23:55) Maniškes vardas Evita. O ta Ugne tai tokia ryžiuke O kaip aukletojos? Ar geros? Ar taviškis greit priprato? Man tai iš pirmo vaizdo aukletoja patiko. Ir pabendravo noriai, ir vaikučiai prižiureti visi, sušukuoti, vis žiuri ar kam nešalta, nekaršta. Vienu žodžiu rupestinga pasirode. Ta pati auksaplauke...mano maziaus mergaite, na jie labai draugauja pries kelias d. suzinojau QUOTE(chikita @ 2006 02 24, 21:37) Ta pati auksaplauke...mano maziaus mergaite, na jie labai draugauja pries kelias d. suzinojau Na va, kaip gerai kad tą pačią grupę lankisim Tikiuosi ir manoji greitai pripras, svarbiausia kad ne sirgtu, galvoju gal kokių vitaminų stiprinančių imunitetą pradet duot O jus kaip pradejot lankyti, jus su juo kartu pasilikdavot, ar viena palikdavote?
O dar norečiau paklausti ar vyresnėlių grupese yra anglų kalba, arba kokie kiti bureliai?
QUOTE(Elė @ 2006 02 27, 09:57) Del sito tai nzn...O mes tai pradejom taip : pirma diena iki pietu vienas buvo, tada kita diena jau valge pietus, trecia - jau miegojo pietu miega ir vakariene valge (iki 16h) po to koki men pasiimdavau iskart po vakarienes, o dabar visaip buna ir iki galo QUOTE(riesutukas @ 2006 03 03, 23:30) Ne, mes nepriklausom, net nesame iš žirmunų, bet gyvename visai netoli. Papildyta: QUOTE(chikita @ 2006 03 04, 14:05) Del sito tai nzn...O mes tai pradejom taip : pirma diena iki pietu vienas buvo, tada kita diena jau valge pietus, trecia - jau miegojo pietu miega ir vakariene valge (iki 16h) po to koki men pasiimdavau iskart po vakarienes, o dabar visaip buna ir iki galo Tai jus šaunoliai, labai greit pripratote. mes jaučiu kokis dvi savaites tik iki pietu busim, nes maniške jau didesne ir daugiau supranta. Ji jau dabar nelabai nori, nors mes jai taip gražiai pasakojam apie darželi, apie vaikučius. Tai ji nori kad ir aš su ją eičiau, ar bent jos drauge. bet kaip nors pomažu tikiuosi priprasim sveiki, mes irgi planuojam leist vaiką į šitą darželį, į lopšelinę grupę. sakė, kad priima jau net nuo metų, kiek supratau nėra nei eilių didelių, nereikia prieš metus užsirašyt. Dar įdomu kas vedat iki kelių tas darželis dirba,kelinta reikia pasiimt vaikus. QUOTE(Vetrune @ 2006 04 07, 12:36) sveiki, mes irgi planuojam leist vaiką į šitą darželį, į lopšelinę grupę. sakė, kad priima jau net nuo metų, kiek supratau nėra nei eilių didelių, nereikia prieš metus užsirašyt. Dar įdomu kas vedat iki kelių tas darželis dirba,kelinta reikia pasiimt vaikus. Labas, del eilių tai lyg ir nera, bet vistiek geriausiai užsirašyk iš anksto. Vaikučius reikia pasiimti iki 18 val.
Sveikos mamos
O gal yra vedanciu savo paaugusius vaikucius i paruosiamaja grupe pries mokykla ar i mokykla?Nes gal greitai ten netoliese gyvensim ir kaip tik mergickai mano jau reiks nuo rudens lankyti paruosiamaja grupe? Kaip ten ruosia? Kaip aukletojos ir pan... Buciau dekinga, jei kas apsviestu... QUOTE(Wiwa @ 2006 04 16, 19:03) Sveikos mamos O gal yra vedanciu savo paaugusius vaikucius i paruosiamaja grupe pries mokykla ar i mokykla?Nes gal greitai ten netoliese gyvensim ir kaip tik mergickai mano jau reiks nuo rudens lankyti paruosiamaja grupe? Kaip ten ruosia? Kaip aukletojos ir pan... Buciau dekinga, jei kas apsviestu... Laba apie paruosiamaja nieko nzn, nes maniskis dar mazas, bet va viena mama rase truputi : "Jau 3 metus mano vaikas vaikschioja i ta darzeli ir ash labai patenkinta aptarnavimo personalu, mano dukra labai gerai paruose mokyklai" gal kiek pades bent keli sie zodziai, o si mama kiek zinau issiregistravo is forumo QUOTE(chikita @ 2006 04 19, 00:57) Laba apie paruosiamaja nieko nzn, nes maniskis dar mazas, bet va viena mama rase truputi : "Jau 3 metus mano vaikas vaikschioja i ta darzeli ir ash labai patenkinta aptarnavimo personalu, mano dukra labai gerai paruose mokyklai" gal kiek pades bent keli sie zodziai, o si mama kiek zinau issiregistravo is forumo aciu chikita
Sveikos,
mums šis darželis kaip ir pagal gyvenamą vietą. Norėjau užrašyt, bet nuvykus pastebėjau, kad jis rusų ir lenkų, nors kai skambinau, sakė, kad lietuvių. Į vidų neužėjau. Kaip yra iš tiesų? QUOTE(Wiwa @ 2006 04 19, 16:10) aciu chikita Na nzn...bet, manau, verta pabandyti, ten diektore labai sauni, myli labai vaikus ir, manau, kas bus jos galioje viska padarys kad tavo mazoji ten mokytusi Papildyta: QUOTE(Skraiduole @ 2006 04 20, 08:37) Sveikos, mums šis darželis kaip ir pagal gyvenamą vietą. Norėjau užrašyt, bet nuvykus pastebėjau, kad jis rusų ir lenkų, nors kai skambinau, sakė, kad lietuvių. Į vidų neužėjau. Kaip yra iš tiesų? Siaip jo tam darzely ne vien lietuviai QUOTE(chikita @ 2006 04 20, 22:42) Na nzn...bet, manau, verta pabandyti, ten diektore labai sauni, myli labai vaikus ir, manau, kas bus jos galioje viska padarys kad tavo mazoji ten mokytusi Papildyta: Siaip jo tam darzely ne vien lietuviai ačiū. Klausiau, nes pastebėjau ant durų skelbimus rusų kalba, kad renkamos pirmokų klasės. Tai galvoju, ar ten ir pradinė mokykla visiems vaikams, ar lietuvių vaikus siunčia iš karto į kažkokią mokyklą QUOTE(Skraiduole @ 2006 04 21, 16:01) ačiū. Klausiau, nes pastebėjau ant durų skelbimus rusų kalba, kad renkamos pirmokų klasės. Tai galvoju, ar ten ir pradinė mokykla visiems vaikams, ar lietuvių vaikus siunčia iš karto į kažkokią mokyklą Na as nzn kaip ten bet manau kad visi tiek lietuviukai tiek rusiukai pirmas klases ten mokos, o poto kur siuncia tai nzn... QUOTE(chikita @ 2006 04 20, 23:42) Na nzn...bet, manau, verta pabandyti, ten diektore labai sauni, myli labai vaikus ir, manau, kas bus jos galioje viska padarys kad tavo mazoji ten mokytusi jau pabandem, bet sake, kad paruosiamoji grupe jau suformuota ir net joje daugiau vaiku nei numatyta Papildyta: O del kitatauciu vaiku grupiu, tai as manau, kad labai gerai sugalvota Mano manymu, net galetu vykti kokie bendri uzsiemimai zaidimai tarp tu skirtingu grupiu, taip vaikai nepastebimai ismoktu kita kalba, juk tai jiems tik i nauda ir ateityje tikrai pravers QUOTE(Wiwa @ 2006 04 25, 11:18) jau pabandem, bet sake, kad paruosiamoji grupe jau suformuota ir net joje daugiau vaiku nei numatyta Papildyta: O del kitatauciu vaiku grupiu, tai as manau, kad labai gerai sugalvota Mano manymu, net galetu vykti kokie bendri uzsiemimai zaidimai tarp tu skirtingu grupiu, taip vaikai nepastebimai ismoktu kita kalba, juk tai jiems tik i nauda ir ateityje tikrai pravers Kiek zinau, per visas sventes salese kur vyksta, tiek visi lopselinukai buna kartu salej tiek darzelinukai, na bent jau as kai buvau truputi siais metais kaledu vakarelyje tai buvo taip... o gal kas vedat Šitam darželį į lopšelinukų grupę, gal ką žinot? Kaip ten auklėtojos, po kiek vaikų?
Labas, mes lankome lopšelinukų grupe. Pradejome prieš menesi. Tik mano mergička labai jau sunkiai pripranta.
Aukletojos man patinka, labai geros, rupestingos, ir vaikučiai gerai prižiureti. Visada papasakoja kaip vaikelis valge, kaip miegojo ir visa kita. Dabar grupei man atrodo sarašinių tai 16 vaikučių, o kasdien buna kažkur po 12. QUOTE(Elė @ 2006 04 27, 18:47) Labas, mes lankome lopšelinukų grupe. Pradejome prieš menesi. Tik mano mergička labai jau sunkiai pripranta. Aukletojos man patinka, labai geros, rupestingos, ir vaikučiai gerai prižiureti. Visada papasakoja kaip vaikelis valge, kaip miegojo ir visa kita. Dabar grupei man atrodo sarašinių tai 16 vaikučių, o kasdien buna kažkur po 12. Man aukletoja sake 17 sarase, o kiek lanko nzn, nu jus su Evita tai daznai dabar sutinku QUOTE(Elė @ 2006 04 27, 19:47) Labas, mes lankome lopšelinukų grupe. Pradejome prieš menesi. Tik mano mergička labai jau sunkiai pripranta. Aukletojos man patinka, labai geros, rupestingos, ir vaikučiai gerai prižiureti. Visada papasakoja kaip vaikelis valge, kaip miegojo ir visa kita. Dabar grupei man atrodo sarašinių tai 16 vaikučių, o kasdien buna kažkur po 12. sveiki, dar norėjau paklaust, o ar yra visai mažiukų vaikų? Nuo metų su biškiu kažkur? Nes, kai skambinau, tai sakė priima jau nuo metų į lopšelį. QUOTE(Vetrune @ 2006 05 02, 21:48) sveiki, dar norėjau paklaust, o ar yra visai mažiukų vaikų? Nuo metų su biškiu kažkur? Nes, kai skambinau, tai sakė priima jau nuo metų į lopšelį. Sveika, tiksliai nežinau, bet gal kokie 2 vaikai yra maždaug 1,6 m. Gal Chikita geriau žinos nes jie ilgiau už mus lanko. Nes mes irgi kol kas naujokai, tik 1 menėsį lankome QUOTE(Elė @ 2006 05 03, 20:04) Sveika, tiksliai nežinau, bet gal kokie 2 vaikai yra maždaug 1,6 m. Gal Chikita geriau žinos nes jie ilgiau už mus lanko. Nes mes irgi kol kas naujokai, tik 1 menėsį lankome na as tik zinau, kad vienas toks Jonas neseniai (atejo panasiai kaip Evita) 1.4m, tai manau jis dabar pats jauniausias. Na kai mes atejom tai tokiu maziu buvo 3, tai mano bicas 1.3m, drauges bernas 1m., irdar toks kamilas 1.6m, tai su visais susitvarkydavo, ir maziai buvo patenkinti QUOTE(chikita @ 2006 05 03, 23:21) na as tik zinau, kad vienas toks Jonas neseniai (atejo panasiai kaip Evita) 1.4m, tai manau jis dabar pats jauniausias. Na kai mes atejom tai tokiu maziu buvo 3, tai mano bicas 1.3m, drauges bernas 1m., irdar toks kamilas 1.6m, tai su visais susitvarkydavo, ir maziai buvo patenkinti Sveiki, o kaip jūsų vaikučiai, kai pradėjop eit į lopšelį, ar neverkė? Ar priprato greit? Ar ėjot pirmas dienas ir būdavot kartu? Aš užrašiau nuo rugsėjo, tai bus 1,3 m, tai nežinau kaip jis reaguos, gal bus ašarų pakalnė. Nors jūs kažkaip mane nuraminot. Papildyta: dar noriu paklaust. O ar mokėjo jūsų vaikai jau patys valgyt? Ir kaip ar su pampersais būdavo? QUOTE(Vetrune @ 2006 05 09, 18:57) Sveiki, o kaip jūsų vaikučiai, kai pradėjop eit į lopšelį, ar neverkė? Ar priprato greit? Ar ėjot pirmas dienas ir būdavot kartu? Aš užrašiau nuo rugsėjo, tai bus 1,3 m, tai nežinau kaip jis reaguos, gal bus ašarų pakalnė. Nors jūs kažkaip mane nuraminot. Papildyta: dar noriu paklaust. O ar mokėjo jūsų vaikai jau patys valgyt? Ir kaip ar su pampersais būdavo? Maniske valgyt pati mokejo nes ejo 2m 9 men. Kai buvo tokia kaip tavo vaikas, tikrai pati nevalge, ir buvo dar su sauskelnem. Manau čia naturalus dalykas. Galiu nuramint, tik tuo kad mažesni vaikai greičiau ir lengviau pripranta, maniške jau eina, pusantro men. tai dar nepriprato. Nors ne tai kad nepriprato, bet rytais verkia. Šiandien taip verke ir už manes laikesi, tai kai aukletoja ja išplėšė iš ranku, ir aš apsižliumbiau QUOTE(Vetrune @ 2006 05 09, 16:57) Sveiki, o kaip jūsų vaikučiai, kai pradėjop eit į lopšelį, ar neverkė? Ar priprato greit? Ar ėjot pirmas dienas ir būdavot kartu? Aš užrašiau nuo rugsėjo, tai bus 1,3 m, tai nežinau kaip jis reaguos, gal bus ašarų pakalnė. Nors jūs kažkaip mane nuraminot. Papildyta: dar noriu paklaust. O ar mokėjo jūsų vaikai jau patys valgyt? Ir kaip ar su pampersais būdavo? Na maniskis priprato gan greit, ir kaip jau minejo Ele, pradejo eit nuo 1.3m. aisku buvo ir buna visko...pirmas dienas net nereagavo i mama, bet poto tai paverkdavo rytais, taciau aukletoja kai isplesdavo is ranku ir nusinesdavo i grupe greit aprimdavo, uz duru kartais paklausydavau...matai maziukus tokius lengviau "apgaut"... sveiki, ačiū už atsakymus ir patarimus. sakot,rugsėjį,bus mažiau vaikų,bet gali ateiti naujų ,kaip mes. na reikia vasarą mokintis valgyt, ant puodo prašyt, sunkiausia gal bus pačiam užmigti, nes dabar reikia pasupt prieš užmiegant. |