Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: man labai liudna
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
vysnia333
labutis , man labai liudna , jau 1,5 menesio vargstu su krutinemis. valgome kas pusvalandi ar valanda .ir taip dvi ,trys ir net keturiais valandas.valgome pasivaikstome kad atsirugtu ir vel verkia eisko papo doh.gif .siandiena nuo sesiu ryto iki desimt valgeme pasivaikstome uzmiega 15min, ir vel verkia vel valgo pradeda nervuotis verkti kad niekas nebebega, nes desine krutine pries dvi savaites sumazejo per pus negu kaire ,man sokas buvo nesuprantu kaip taip galejo atsitikti. unsure.gif ,tai valgome is abieju,ir dar neuztenka schmoll.gif .po keturiu val, maitinimo siandiena daviau misinuko tai dar suvalge 40ml. ir atsirugo ir uzmigo. nebezinau kai atgaivinti krutines unsure.gif .taip noriu maitinti,bet ka daryti pavargau jau po tiek valandu maitinti ir veltui po misinuko ramus ir miega po trys val. geriu labai daug vandens arbatas hipp valgau daug schmoll.gif ir nieko .vaziuosiu i gimdymo namus pas savo gydytoja ir paprasysiu kad pakviestu sesute kuri konsultuoja del krutu,gal ka patars.man labai liudna ,asaroju kiekviena diena unsure.gif suprantu kad nuo ju neatsiras pieno daugiau bet negaliu susivaldyti.taip smagu maitinti ,stebeti kaip mazas angeliukas toks gleznutis prisiglaudzia prie mamos krutines ir nieko jam daugiau nereikia ,ramus ,sypsosi,bet taip trunka neilgai nes jam truksta pienuko. schmoll.gif ,kaip laukiausi nestuke.gif su vyru kalbejomes kaip noriu maitinti savo mazyli ,kad augtu sveikas ir ramus.sirdingai pavydziu jums kurios maitinate ,kaip as noreciau ramiai maitinti .buciau pati laimingiausia mama thumbup.gif
Natuke
QUOTE(vysnia333 @ 2009 05 11, 10:42)
labutis , man labai liudna , jau 1,5 menesio vargstu su krutinemis. valgome kas pusvalandi ar valanda .ir taip dvi ,trys ir net keturiais valandas.valgome pasivaikstome kad atsirugtu ir vel verkia eisko papo doh.gif .siandiena nuo sesiu ryto iki desimt valgeme pasivaikstome uzmiega 15min, ir vel verkia vel valgo pradeda nervuotis verkti kad niekas nebebega, nes desine krutine pries dvi savaites sumazejo per pus negu kaire ,man sokas buvo nesuprantu kaip taip galejo atsitikti. unsure.gif ,tai valgome is abieju,ir dar neuztenka schmoll.gif .po keturiu val, maitinimo siandiena daviau misinuko tai dar suvalge 40ml. ir atsirugo ir uzmigo. nebezinau kai atgaivinti krutines unsure.gif .taip noriu maitinti,bet ka daryti pavargau jau po tiek valandu maitinti ir veltui po misinuko ramus ir miega po trys val. geriu labai daug vandens arbatas hipp  valgau  daug  schmoll.gif ir nieko .vaziuosiu i gimdymo namus pas savo gydytoja ir paprasysiu kad pakviestu sesute kuri konsultuoja del krutu,gal ka patars.man labai liudna ,asaroju kiekviena diena unsure.gif suprantu kad nuo ju neatsiras pieno daugiau bet negaliu susivaldyti.taip smagu maitinti ,stebeti kaip mazas angeliukas toks gleznutis prisiglaudzia prie mamos krutines ir nieko jam daugiau nereikia ,ramus ,sypsosi,bet taip trunka neilgai nes jam truksta pienuko. schmoll.gif ,kaip laukiausi nestuke.gif  su vyru kalbejomes kaip noriu maitinti savo mazyli ,kad augtu sveikas ir ramus.sirdingai pavydziu jums kurios maitinate ,kaip as noreciau ramiai maitinti .buciau pati laimingiausia mama thumbup.gif
*

sveikute, laikykis 4u.gif

O kiek priauga, kaip dažnai tuštinasi, šlapinasi? Kiek laiko vaikutis neramus, ką sakė gydytoja per mėnėsiuko apžiurą? Kaip vyko gimdymai, ar sunkus, ar mažylis iš karto gavo žysti? Kaip spėneliai, ar neskauda?
Zuwytes
Manau tu pati esi pervargus. Pailsek, issimiegok kartu su kudikiu. 4u.gif
Beje - o kiek laiko pirmaji vaikuti maitinai MP?
Košė-Malošė
QUOTE(vysnia333 @ 2009 05 11, 11:42)
*

Pagelbėt galėtų: http://www.zindymas.lt/node/254
Laikykis ir sėkmės!!! Tik nenuleisk rankų mirksiukas.gif Tau PAVYKS.
dreksis
man labai liudna ,asaroju kiekviena diena unsure.gif

patariu nusiraminti, atsipalaiduoti, jug jūsų emocijos persiduoda ir vaikeliui. duokite pilnai išžysti vieną krūtį nes tik paskutinis pienukas yra pats riebiausias ir maistingiausias, tada jei nori pasiūlykite antrą krūtį. mano nuostata tokia, kad vaikelis pilnai pilnai ištrauktų vieną krūtį. ir svarbiausia nestresuokit nes ir nuo to jug mažėja pienukas. labai linkiu jums kantrybės
Zuwytes
Ir dar - jei truktu jusu pieno tai nemanau kad 40 ml misinuko vaikuti pasotintu schmoll.gif Tiesiog misinys sunkiau virskinamas, apkrauna maziuko pilveli ir miega jis.
O prie papuko vaikas gali glaustis ne tik del maisto. Mano pvz. maziuke iki 2 men valge kas valanda ir kas pusvalandi, o nakti ant kruties kaip ant laselines kabedavo. Jai taip ramiau buvo o ir man gera. Pieno tikrai uzteko - priauginejo po kg ir tustinosi normaliai.

As ir siulyciau kaip dreksis - nurimti, pailseti ir zindyti wub.gif
kristinita
labutis , man labai liudna , jau 1,5 menesio vargstu su krutinemis. valgome kas pusvalandi ar valanda .ir taip dvi ,trys ir net keturiais valandas.valgome pasivaikstome kad atsirugtu ir vel verkia eisko papo doh.gif .siandiena nuo sesiu ryto iki desimt valgeme pasivaikstome uzmiega 15min, ir vel verkia vel valgo pradeda nervuotis verkti kad niekas nebebega, nes desine krutine pries dvi savaites sumazejo per pus negu kaire ,man sokas buvo nesuprantu kaip taip galejo atsitikti. unsure.gif ,tai valgome is abieju,ir dar neuztenka schmoll.gif .po keturiu val, maitinimo siandiena daviau misinuko tai dar suvalge 40ml. ir atsirugo ir uzmigo. nebezinau kai atgaivinti krutines unsure.gif .taip noriu maitinti,bet ka daryti pavargau jau po tiek valandu maitinti ir veltui po misinuko ramus ir miega po trys val. geriu labai daug vandens arbatas hipp  valgau  daug  schmoll.gif ir nieko .vaziuosiu i gimdymo namus pas savo gydytoja ir paprasysiu kad pakviestu sesute kuri konsultuoja del krutu,gal ka patars.man labai liudna ,asaroju kiekviena diena unsure.gif suprantu kad nuo ju neatsiras pieno daugiau bet negaliu susivaldyti.taip smagu maitinti ,stebeti kaip mazas angeliukas toks gleznutis prisiglaudzia prie mamos krutines ir nieko jam daugiau nereikia ,ramus ,sypsosi,bet taip trunka neilgai nes jam truksta pienuko. schmoll.gif ,kaip laukiausi nestuke.gif  su vyru kalbejomes kaip noriu maitinti savo mazyli ,kad augtu sveikas ir ramus.sirdingai pavydziu jums kurios maitinate ,kaip as noreciau ramiai maitinti .buciau pati laimingiausia mama thumbup.gif
*

Sveikutė,
Žinok man buvo lygiai tas pat...valgė be perstojo ir aš galvodavau, kad trūksta pieno unsure.gif tik pagal priaugimą, išmatas bei šlapimą suprasdavau, kad viskas ok... praktiškai du mėn po gimdymo išviso galima sakyti išmečiau iš gyvenimo unsure.gif nes tik gulėjom su mažyliu ir valgėm...bet žinai po tų dviejų mėn. pradėjo viskas stabilizuotis 4u.gif taip kad linkiu kantrybės, stiprybės, optimizmo ir nenuleisti rankų...tiesiog kai kuriom pasiseka ir mažyliai iškart greičiau pavalgo, o maniškis matyt buvo silpnesnis - tai ilgiau ir valgydavo mirksiukas.gif dabar patikėt dešimt min trukt trukt ir sotūs bigsmile.gif ir toliau mėgaujamės tuo nepakartojamu procesu wub.gif labai džiaugiuos, kad turiu galimybę žindyti ir už tai dėkoju visom super mamoms bei žinoma mergaitei Daivai (pamokėlių dėstytojai) 4u.gif
Numenor
labutis , man labai liudna ,......

Daug jau tau cia patarimu dave, visiems pritariu. Pailsek ir laikykis, VISKA BUS GERAI! 4u.gif Tikrai verta nenuleisti ranku!
Zuwytes
vysnia333 - kaip jums sekasi zindymo reikalai g.gif 4u.gif
jurtoma
labutis vysnia,na tikiuosi,kad po sitiek patarimu jums jau sekasi geriau 4u.gif as ir pritariu nesinervinti,juk jus dar labai mazutes..tik po keliu menesiu susitvarko maitinimas ir normalizuojasi krutys 4u.gif o tavo vaikiukas gal verkia ir todel ,kad jam pucia pilvuka g.gif be to ,kad pienelis gamintusi,reikia kuo dazniau glausti kudikely prie kruties....na o blogiausia ka tu padarei tai,kad griebiaisi misinuko...cia daugelio mamyciu klaida verysad.gif krutys lieka nestimuliojamos,o tada gali pienuko ir trukti verysad.gif na tikiuosi,kad tau taip nenutiks didziausios sekmes jums su leliuku 4u.gif ir butu gerai ,kad pranestumei,kaip tau sekasi!
Keit
Vysnia, dar mažutis tavo leliukas. O su mažuliais taip jau būna. Maniškis irgi ištisai verkdavo ir tik prie krūties pridėtas nusiramindavo ir galėdavo taip kabėt nors ištisą dieną. Naktį net ant kito šono apsisukt negalėdavau, vos tik pajusdavo kad šalia nėra pieno baro tuoj kniaukt pradėdavo. Kuo toliau tuo ramesnis darėsi. Maždaug trečią mėnesį jau viskas susitvarkė. Dabar jam keturi mėnesiukai ir tai dar pasitaiko dienų kai blogai jaučiasi dėl ko nors ir vis reikalauja krūties. Bet jau tik kartais taip.
Jei labai nori matint tereik kantrybės ir užsispyrimo ir galų gale viskas susitvarkys. Jei svoris auga vadinasi viskas ok.
Papildyta:
QUOTE(Keit @ 2009 06 08, 21:40)
Vysnia, dar mažutis tavo leliukas. O su mažuliais taip jau būna. Maniškis irgi ištisai verkdavo ir tik prie krūties pridėtas nusiramindavo ir galėdavo taip kabėt nors ištisą dieną. Naktį net ant kito šono apsisukt negalėdavau, vos tik pajusdavo kad šalia nėra pieno baro tuoj kniaukt pradėdavo. Kuo toliau tuo ramesnis darėsi. Maždaug trečią mėnesį jau viskas susitvarkė. Dabar jam keturi mėnesiukai ir tai dar pasitaiko dienų kai blogai jaučiasi dėl ko nors ir vis reikalauja krūties. Bet jau tik kartais taip.
Per visą tą laiką kad ir kaip sunku budavo, kad ir visa dieną verkadavo jokio mišinuko nedaviau, bijojau kad po to bus tik blogiau. Verčiau jau kiek galėdavau glauzdavau prie krūties arba duodavau kam nors panešiot.
Jei labai nori matint tereik kantrybės ir užsispyrimo ir galų gale viskas susitvarkys. Jei svoris auga vadinasi viskas ok.
*

murzinyte
*

Pas mane labai panasi situacija, vos ne identiska. Tik krutys vienodos ir misinuko dar nedaviau. dar nepasiduodu. O paskaiciusi cia parasiusias ir daugiau vilties atsiranda wub.gif
Maniske gime 3000, dabar sveria 3500, pamperiai kokie 6 slapi per para, pora kart tustinasi. Bet antroj dienos pusej visalaika nori papuko...

O kaip zinoti ar jau visa piena is kruties istrauke ? Kartais maniske pazinda 5 min ir snaudzia vis paciulpdama. Tai as nezinau ar del to kad pienuko nebera, ar tiesiog luzta... Istraukus paspaudziu speneli tai keli lasiukai isvarva bet vargiai daugiau.
Košė-Malošė
QUOTE(murzinyte @ 2009 06 10, 18:29)
O kaip zinoti ar jau visa piena is kruties istrauke ? Kartais maniske pazinda 5 min ir snaudzia vis paciulpdama. Tai as nezinau ar del to kad pienuko nebera, ar tiesiog luzta... Istraukus paspaudziu speneli tai keli lasiukai isvarva bet vargiai daugiau.
*

Kadangi ir kitoje temoje dalyvauji- parašiau ten, čia nesikartosiu mirksiukas.gif
o pienelis pastoviai gaminasi, ir ne ką patikrinsi spausdama mirksiukas.gif geriausia vaikiukai ištraukia.
Dar čia pasiskaityk: http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.44 ten ir daugiau teisingų straipsnių rasi mirksiukas.gif
murzinyte
Aciu kose-malose 4u.gif
zalmarge
QUOTE(vysnia333 @ 2009 05 11, 08:42)
*

Vysnele, brangioji,
mano maziukui truputi daugiau nei 3 men. ir as ka tik "islipau" is to "kaku" kuriame tu dabar. Budavo lygiai tokia pat istorija kaip tavo. Buvau gilioje depresijoje, vaika rikdziau, blioviau, bet nepasidaviau- nuo mazdaug 6-7 sav. pradejau nebepanikuoti ir normaliai zindyti. PIENELIS PIRMIAUSIA GAMINASI GALVOJE! NEPANIKUOK! Ketvirta para prie kruties laikiau 24 val- nuo vienos prie kitos. doh.gif Penkta para po gimdymo praradusi vilti zindyti pradejau skambinti visais varpais- draugems kurios zindo 1,5 ir 2 metus, akuserems, i zindyviu pagalbos linija (gyvenu Londone). Stai ka as suzinojau:
1. maitinanciai motinai reikia valgyti kaip geram vyrui (bent pradziai, kol isivaziuosi)
2. gerti daug vandens (iki 2,5l per diena)
3. ilsetis (paprasyk vyro, drauges, seses,..., pagalbos bent valandele per diena,pamiegok,pamirsk namu ruosa- truputis dulkiu ir kelios neplautos lekstes dar niekam nepakenke)
4. niekada nesakyk kad neturi ar mazai turi pieno!!! Jei vaikelis pasislapina ne maziau kaip 6 kartus per diena, pieno jam uztenka (pabandyk viena diena deti palutes ir paskaiciuok).
Ar tikrai visa tai darai?
Vaikelis gali verkti del tukstancio priezasciu, o pavalges verkia ir ima kruti ne del to kad alkanas, o nusiraminimui- tai geriausias budas vaikeliui nusiraminti, pavalges tavo pienelio temiega 15 min, o po misinuko ilgai del to, kad mamytes pienukas vaikeliui priimtinesnis ir greiciau susivirskina, o misinuka virskina kelias valandas, nes jis uzgriozdina maziui skrandeli. Mus "isgelbejo" viena akusere Lietuvoje- konsultavausi telefonu, skambindavau kasdien ir rezultatai puikus- ZINDYTI NUOSTABU!!! Parasyk man sms (+447862282999) ir as tau atsiusiu jos tel nr ir skambink jai skubiai (atsipr., dar nezinau kaip siusti zinutes kad kitos mamytes nematytu, o ir akuseres tel neturiu teises viesai paskelbti) Stiprybes!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.