Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Renkuosi graužiką
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2
d-krall
Taip jau yra, kad mažoji nenutyla, vis prašo kokio augintinio. Manau, kad šuo ar katė reikalauja pernelyg daug dėmesio, tai sugalvojom, kad reikėtų pirkti kokį graužiką. Tik kokį?
*Passion*
Perkat tikriausiai vistiek su suvokimu, kad ir jums teks priziureti? smile.gif Auginam mes triusiuka. Tai ji ir pasiulyciau. Mieli pukuoti padareliai, nesmirda namuose. O siaip ir piniginiu klausimu ir prieziuros ar demesio, kiekvienas gyvunas reikalauja... Tik va ne visi gyvunai ta demesi atgal grazina. Ziurkenas nepribegs prie taves ir nepalaizys rankos. Ziurint ko norit... rolleyes.gif
Prirasiau cia ir galvoju, ar suprasit ka norejau paskayt, ar ne doh.gif
d-krall
Supratau. Ir suprantu, kad visiems reikai preižiūros, bet, va, turim seną šunį, kuris visą laiką sisioja visur(VISĄ LAIKĄ, įsiviazduojat, eina paskui save ir lašina), nes yra labai senas. Jį reikai vedžioti kokius 5 k. į dieną ir tai nepadeda. Manau, tokio vargo su jokia pelyte nebūtų. Apie tai aš kalbu.
O dėl to, ko aš noriu, tai tikrai noriu, kad jis būtų žaismingas ir bendraujantis.
*Passion*
QUOTE(d-krall @ 2009 05 12, 10:42)
Supratau. Ir suprantu, kad visiems reikai preižiūros, bet, va, turim seną šunį, kuris visą laiką sisioja visur(VISĄ LAIKĄ, įsiviazduojat, eina paskui save ir lašina), nes yra labai senas. Jį reikai vedžioti kokius 5 k. į dieną ir tai nepadeda. Manau, tokio vargo su jokia pelyte nebūtų. Apie tai aš kalbu.
*

Na taip, cia jau nepalyginsi. et asmeniskai man, tos visos pelytes tai tas pats kas akvariumas, tik triuksma kelia. Nei meiles is ju atgal gausi nei ka. unsure.gif As patarciau pirkti triusiuka dekoratyvini 4u.gif
d-krall
Bet jo narve juk neauginsi? O galima palikti keletai dienų? Būna, kad išvažiuojam. Mano pažįstama savo šinšiliuką palikdavo 4-5 d. maisto pridėjus ir nieko jam neatsitiko. O šinšila tikrai labai meili, tik labai lepi.
*Passion*
QUOTE(d-krall @ 2009 05 12, 11:02)
Bet jo narve juk neauginsi? O galima palikti keletai dienų? Būna, kad išvažiuojam. Mano pažįstama savo šinšiliuką palikdavo 4-5 d. maisto pridėjus ir nieko jam neatsitiko. O šinšila tikrai labai meili, tik labai lepi.
*

Tai isleidi pasilakstyt, mespaleidziam vakarais, po darbu pasilakstyt, o siaip narve buna. Paliekam ir 4 ir 5 dienom. Vandens dideli nusipirke buteliuka, tai nesibaigia, prikraunam sieno daug, maisto ir viskas. mirksiukas.gif
aisha7
O aš tik už žiurkes smile.gif Triušis paleistas laaabai mėgsta graužti viską ir manau jam reikalingas didesnis auklėjimas nei kitam graužikui. Triušio nelaikysi ištisai narve. Tuo labiau priklauso kaip triušiuką išsiauklėsi, kad nekąstų, nebūtų piktas ir pan.
O žiurkė švarus , meilus gyvūnas, bet beabejonės irgi turi turėt laisve palakstyti ir turi bendrauti su žmogumi. Beto rekomenduojama laikyti bent jau po dvi žiurkutes.
*Passion*
Gi sinsila irgi reikia paleisti pasilakstyti. Mano pussesere turi sinsila, tai labai lepi, lepesne uz triusiuka musu. O ir ne tokia meili. Musu Zora, tai atbega kvieciama, glaustosi, megsta kai kasona nugaryte, labai juokingai sokineja i ora ir apskritai fainas sutverimas, su sinsila nepalyginsi meilumo jos. Va musu Zora:

user posted image

Papildyta:
QUOTE(aisha7 @ 2009 05 12, 12:02)
O aš tik už žiurkes smile.gif Triušis paleistas laaabai mėgsta graužti viską ir manau jam reikalingas didesnis auklėjimas nei kitam graužikui. Triušio nelaikysi ištisai narve. Tuo labiau priklauso kaip triušiuką išsiauklėsi, kad nekąstų, nebūtų piktas ir pan.
O žiurkė švarus , meilus gyvūnas, bet beabejonės irgi turi turėt laisve palakstyti ir turi bendrauti su žmogumi. Beto rekomenduojama laikyti bent jau po dvi žiurkutes.
*

Turejau ziurke. Vasara smirdedavo labai... schmoll.gif kai karsciai budavo. Nors ir keisdavau daznai tikrai. Ir pasikandziot megdavo ir pagrauzti isleista. Siaip visi grauzikai grauzia biggrin.gif Bet autore parasius, kad renkasi grauzika, tai manau supranta, kad jie grauzia biggrin.gif
aisha7
Aš manau, kad apskritai kitas žmogus tame negali patart.. Aš asmeniškai turėjau triušiuka su kuriuo neturėjau jokių bėdų. O dabar draugė turi ir po metų triušis pavirto truputi į monstrą smile.gif
Taip, kad negali būt visi graužikai vienodi, net tos pačios rūšies. Tiesiog reikia mąstyt ko tikitės iš augintinio.

P.s. yra kas mėgsta auginti žiurkėnus ir tvirtina, kad tai labai įdomus ir protingi padarai - o man tokios frazės sukelia tik stiprų juoką. Nes mano manymo ko jiems trūksta tai ir yra - protas smile.gif Bet aš nesmerkiu žiurkėnų augintojų - aš jų tiesiog neauginu.
*Passion*
QUOTE(aisha7 @ 2009 05 12, 12:12)
Aš manau, kad apskritai kitas žmogus tame negali patart.. Aš asmeniškai turėjau triušiuka su kuriuo neturėjau jokių bėdų. O dabar draugė turi ir po metų triušis pavirto truputi į monstrą smile.gif
Taip, kad negali būt visi graužikai vienodi, net tos pačios rūšies. Tiesiog reikia mąstyt ko tikitės iš augintinio.

P.s. yra kas mėgsta auginti žiurkėnus ir tvirtina, kad tai labai įdomus ir protingi padarai - o man tokios frazės sukelia tik stiprų juoką. Nes mano manymo ko jiems trūksta tai ir yra  - protas smile.gif Bet aš nesmerkiu žiurkėnų augintojų - aš jų tiesiog neauginu.
*

Na tai apie ka kalba ir eina. Ziurint ko zmogus tikisi is to grauziko, ar nori tik turet kazkoki gyvva padareli, juo rupintis. Ar nori bendravimo ir is gyvunelio puses 4u.gif Rinktis tik pats augintojas turi mirksiukas.gif
d-krall
QUOTE(Eileitija @ 2009 05 12, 13:06)
Gi sinsila irgi reikia paleisti pasilakstyti. Mano pussesere turi sinsila, tai labai lepi, lepesne uz triusiuka musu. O ir ne tokia meili. Musu Zora, tai atbega kvieciama, glaustosi, megsta kai kasona nugaryte, labai juokingai sokineja i ora ir apskritai fainas sutverimas, su sinsila nepalyginsi meilumo jos. Va musu Zora:

user posted image
Papildyta:
Turejau ziurke. Vasara smirdedavo labai...  schmoll.gif  kai karsciai budavo. Nors ir keisdavau daznai tikrai. Ir pasikandziot megdavo ir pagrauzti isleista. Siaip visi grauzikai grauzia  biggrin.gif  Bet autore parasius, kad renkasi grauzika, tai manau supranta, kad jie grauzia  biggrin.gif
*

Suprantu. Ir dėl to labai nepergyvenu. Reikės leisit palakstyti tame kambaryje, kur pagal žemę laidų nėra ir prižiūrėt. Dabar rimtai apei triušį galvoju. Na, dar palauksiu kitų komentarų. Šiaip, jei atvirai, man žiurkės yra šlykštokos dėl savo uodegų.
Papildyta:
Auginčiau aš mieliausiai katę, bet vyras labai prieš...
*Passion*
Na triusi dar ir i lauka galima issivesti vasara su pavadeliu.
Jurate0111
Aš tik už jūrų kiaulytes arba žiurkėnus, priežiūros daug nereikalauja 4u.gif
Niurzga
QUOTE(Eileitija @ 2009 05 12, 09:47)
Na taip, cia jau nepalyginsi. et asmeniskai man, tos visos pelytes tai tas pats kas akvariumas, tik triuksma kelia. Nei meiles is ju atgal gausi nei ka.  unsure.gif  As patarciau pirkti triusiuka dekoratyvini  4u.gif
*

Ei ei na tik jau nereikia ant pelyčių šitaip, laikiau įvairius graužikus pati socialiausia, meiliausia ... man pasirodė žiurkė (amžaius vidurkis 3 metai), kitas griaužikas pagal socialumą sakyčiau jūros kiaulytė (amžaius vidurkis 6 metai), kiaulytės antrą kartą nebepirkčiau meili, bendraujanti bet labai daug ėda ir atitinkamai daug... Žiurkė ir dabar gyvena mūsų namuose, kai išleidžiame iš narvelio mieliau būna pas mus ant pečių, kaklo, rankovėje...nei viena ant grindų ar už lovos. Labai paprasta priežiūra.
Čia mano nuomonė.
Pašėlusi kiaunė
Aš irgi visko daug laikius,tiesa,jau kai nebe vaikas buvau.Smulkiųjų graužikų minusai - labai trumpas gyvenimėlis.2-3 metai,ir vaikui raudoti tenka.O ir senatvėj nebe tokie judrūs,aptingsta,daug miega.Kitas minusas - būna tokių,kurie naujoj aplinkoj išsigandę dantukais grybšteli.Čia visiškai natūrali gynybinė reakcija,bet žinau nemažai atvejų,kai už tokią gynybą ir būna pasmerkti visą gyvenimą už grotų tupėti,vaikas bijo paimti,ir tėvai laukia kol nelaimingas gyvūnas nusibaigs.Pakankamai geras variantas jūrų kiaulytė - dantukus reta kuri parodo,jeigu jai dėmesio nestinga,ir visai jaukus gyvūnas patampa,tik kad va iš tiesų daug valgo ir sparčiai virškina.Triušis irgi gali visokio charakterio būti - neduok dieve,jei papuls nelabai bendrauti mėgstantis,tai gali ir krimstelti,o dažnai labai skaudžiai su galinių kojų nagais sužeidžia(čia kai nori iš glėbio ištrūkti).Šinšila - meilutė,bet tikrai nėra jau tokia lepi,kaip galvojat.Tik kauliukai posilpniai - gerai paspaudus galima ir sumaigyti.Tiek apie graužikus.Mes dabar turim triušį,šinšilą,akvariumą,katę.Mano vaikui labiausiai patinka katė - ir apsikabina,ir niekur nuo jo nebėga,ir palaižo,ir verkiantį nuramina,visokius fokusus rodydama(vartosi,glaustosi,ašarų kaip nebūta).Nepasakyčiau,kad katei reikia daugiau priežiūros nei kitam augintiniui - dėmesio reikia kiekvienam,ir tikrai neužtenka su graužiku 10 min.pažaisti.Nežinau,jūsų teisė rinktis,laimė,kai pas mus šeimoj man gyvūnų reikia ne mažiau,nei sūnui - nematau problemos,kad reikia kuopti,tvarkyti.Mažius,beje,irgi tai noriai daro,tik dar nelabai kruopščiai kol kas,tai tenka pagelbėti.
*Passion*
QUOTE(Niurzga @ 2009 05 12, 15:55)
Ei ei na tik jau nereikia ant pelyčių šitaip, laikiau įvairius graužikus pati socialiausia, meiliausia ... man pasirodė žiurkė (amžaius vidurkis 3 metai), kitas griaužikas pagal socialumą sakyčiau jūros kiaulytė (amžaius vidurkis 6 metai), kiaulytės antrą kartą nebepirkčiau meili, bendraujanti bet labai daug ėda ir atitinkamai daug... Žiurkė ir dabar gyvena mūsų namuose, kai išleidžiame iš narvelio mieliau būna pas mus ant pečių, kaklo, rankovėje...nei viena ant grindų ar už lovos. Labai paprasta priežiūra.
Čia mano nuomonė.
*

Na kai laikiau ziurke, tai pamenu ranka tik ikisi i narva, tai ji ranka uzlipa ir ant peciu budavo, taip striuke uzsimesdavau ir eidavom iki kiosko, siaip pasivaiksciot. Ziuredavo zmones kas cia per uodega man aplink smakra lotuliukas.gif
d-krall
QUOTE(Niurzga @ 2009 05 12, 16:55)
Čia mano nuomonė.
*

Na, man pažįstama irgi vakar pasakojo, kad žiurkės vos ne kaip šunys. Draugiškos, labai prisiriša, meilios. Bet ta jų uodega...
Pašėlusi kiaunė
QUOTE(d-krall @ 2009 05 13, 09:20)
Na, man pažįstama irgi vakar pasakojo, kad žiurkės vos ne kaip šunys. Draugiškos, labai prisiriša, meilios. Bet ta jų uodega...
*

Kai turėjom žiurkę,vyrą irgi labai ta uodega gąsdino,bet matė ją tik kokias 3 dienas - priprato.
Vaka
man tai nerealiai grazios ziurkes sfinksai (na be kailio, plikos tokios) man ju akutes tada labai isryskeja ir buna toooookios grazios wub.gif
Pati nelaikiau, tik nuotrauka maciau, tai maza cia is manes patareja rolleyes.gif
gitulia
Laikiau kiaulyte, laikau deguti, tai galiu palygint situos su gyvunus.
Jei ziurint is praktiskos puses, juros kiaulytes, triusiai turi minusa ta, kad daug slapinasi ir reikia narva valyti kas antra diena, kitaip kvapas nekoks, tai ir kraigo gana daug susinaudoja, kas nera pigu, o ir narvo reikia jiems tikrai nemazo. Sinsilos, degu voveriukai tuo atzvilgiu geriau, gali savaite dvi nekeisti kraigo, kvapo nebus jokio tikrai, gana svarus gyvunai. Be to degu labai judrus, smalsus ir draugiski gyvunai. Vaikams turetu patikti. Be to, degu gyvena ilgiau nei ziurkes ar ziurkenai.
*Passion*
QUOTE(gitulia @ 2009 05 14, 12:53)
Laikiau kiaulyte, laikau deguti, tai galiu palygint situos su gyvunus.
Jei ziurint is praktiskos puses, juros kiaulytes, triusiai turi minusa ta, kad daug slapinasi ir reikia narva valyti kas antra diena, kitaip kvapas nekoks, tai ir kraigo gana daug susinaudoja, kas nera pigu, o ir narvo reikia jiems tikrai nemazo. Sinsilos, degu voveriukai tuo atzvilgiu geriau, gali savaite dvi nekeisti kraigo, kvapo nebus jokio tikrai, gana svarus gyvunai. Be to degu labai judrus, smalsus ir draugiski gyvunai. Vaikams turetu patikti. Be to, degu gyvena ilgiau nei ziurkes ar ziurkenai.
*

Cia del to kraiko keitimo kas antra diena, tai tikrai nea schmoll.gif keiciam i savaite pora kartu. Kartais dar maziau ir tikrai kvapo jokio nera, nes MB laabai jautrus kvapams biggrin.gif

O temos autore gal jau isigijo gyvuneli koki? g.gif smile.gif
jukraa
Labukas, pries gera menesi ir as galvojau panasiaus klausimo temute atidaryti, tai dabar naudojuos proga cia parasyti.
mano vaikas yra labai irzlus, neurologe patare isigyti namuos augintini, bet yra daug minusu, bute visur kilimine danga, paleisto gyvunelio laikyt negalima, nes jei kartais pasisiotu,tai kvapo neapsikestume,ir tai su dregme vasara vargstam. Kol gyvenome kitame bute, esame tureje kaciuka, jo likimas- isvezem i kaima, nes nesusidraugavo su savo tuoletu ir reikalus atlikdavo kur papuola,tai su juo matomes ne kiekviena diena. MB pries bet koki augintini, tiksliau nesikistu prie jo net zvilgsniu, o as matau, kad kuo toliau tuo labiau vaikui mazo augintinuko reikia, bent bunant sveciuose kur yra akvariumas ar tai mazi griauzikai, suneliss nuo ju nesitraukia, visi nervai dingsta, randa veiklos. bigsmile.gif Tai man sirdis sako,kad turiu vaikui suteikt laime turet savo augintini. wub.gif galvoju,kad mums reikia tokio, kuri minimaliai reiketu issileisti is narvelio, kuri vaikas galetu valgydinti kiek tik sirdis leidzia blush2.gif man akis krypsta i degu wub.gif bet ar toks augintinis nepyks ant manes,jei as ji minimaliai laikysiu ant ranku? nu jau labai bijau tokiu gyvuneliu blush2.gif doh.gif o kaip tokie gyvuneliai reaguoja i tokio amziaus vaiku paemimus i rankas, nes pvz sinsilus stipriau suspaudus galima net sutrupint unsure.gif
Pašėlusi kiaunė
QUOTE(jukraa @ 2009 05 14, 18:09)
  man akis krypsta i degu  wub.gif  bet ar toks augintinis nepyks ant manes,jei as ji minimaliai laikysiu ant ranku? nu jau labai bijau tokiu gyvuneliu  blush2.gif  doh.gif  o kaip tokie gyvuneliai reaguoja i tokio amziaus vaiku paemimus i rankas, nes pvz sinsilus stipriau suspaudus galima net sutrupint  unsure.gif
*

plačiau tau pakomentuotų degučių temoj.Aš galiu pasakyti,kad degučiai labai protingi ir meilūs gyvūnai,kurie ir į vardą atsiliepia,ir kviečiami atbėga,tik...kaip ir kiekvienam dėmesio reikia.Ar tau patiktų visą gyvenimą kalėjime praleisti,nesvarbu,kad ir prie grotų kas nors kasdien meiliai pakalbina,ir skanėstą kokį įkiša?Kad ir su kokiais pribumbasais narvas bus(didelis,su daug kopetėlių,tunelių ar kt),vis tiek degučiui palakstyti laisvėj norėsis.Ir valgydinti kiek širdis leidžia nelabai gerai,nes jų organizmui nuodingas cukrus,o tokio amžiaus vaikas mažai tikėtina kad nepasiūlys kada paslapčiom kokio saldėsio palepinimui.
_Loona_
Sakyčiau jokių būdų ne žiurkėnas. Jie vienišiai, todėl šeimininkas jiems mažai įdomus. Turiu/turėjau daugelį graužikų:

* jūros kiaulytės - visai nelogos variantas, gan ramios, megsta dažniausiai ant rankų sedėti, būti glostomos, kandžiojasi retai
* šinšilas - labai judrus, meliau laksto nei ant rankų sedi, būna šveilnių, bet tikrai ne visi, jaukinimas kiek sudėtingesnis sakyčiau (bent jau dėl gyvūno gretumo)
* dekoratyviniai peliukai - kvailesni už žiurkę, mažesni už žiurę. Bendraujančios, dažnai būna "rankinukės".
* žiurkė - tikriausiai protingiausias iš graužikų, labai socialus. Galima pripratinti narvė reikalus daryti į tualetą. Išmoksta atsiliepti į vardą.
* triušius - mielas pukuotukas, tačiau tikrai ne kiekvienas! Priklauso nuo charakterio ir auklejimo.

Bet kurio atveju, kad ir ką pasirinktumėte, svarbiausias patarimas - būtinai pirkite gyvūną iš žmonių, jokių būdu ne iš parduotuvės. Parduotuvėje gyvūnai dažnai būna segantys, peranksti atskirti nuo motinos, neprjaukinti ir t.t.

Imkit gyvūną iš žmonių ir tikrai nepasigailėsite.
Ten
QUOTE(jukraa @ 2009 05 14, 20:09)
o as matau, kad kuo toliau tuo labiau vaikui mazo augintinuko reikia, bent bunant sveciuose kur yra akvariumas ar tai mazi griauzikai, suneliss nuo ju nesitraukia, visi nervai dingsta, randa veiklos.  bigsmile.gif  Tai man sirdis sako,kad turiu vaikui suteikt laime turet savo augintini. wub.gif  galvoju,kad mums reikia tokio, kuri minimaliai reiketu issileisti is narvelio, kuri vaikas galetu valgydinti kiek tik sirdis leidzia  blush2.gif  man akis krypsta i degu  wub.gif  bet ar toks augintinis nepyks ant manes,jei as ji minimaliai laikysiu ant ranku? nu jau labai bijau tokiu gyvuneliu  blush2.gif  doh.gif  o kaip tokie gyvuneliai reaguoja i tokio amziaus vaiku paemimus i rankas, nes pvz sinsilus stipriau suspaudus galima net sutrupint  unsure.gif
*

Dėl smulkių graužikų tai nelabai kaip skamba... Jokiam gyvūnui nebūtų gerai, kad jį valgydintų kiek širdis geidžia, o jei dar bet kuo... Ypač degučiams schmoll.gif
Be to, didelė tėvų priežiūra tiesiog būtina. Mažas vaikas yra mažas vaikas, jį reikia mokyti imti atsargiai, neperspausti, stebėti, kad netyčia nenumestų ir pan.
Gal jūrų kiaulytė neblogai būtų, bet ją tikrai reiks dažnai paleisti palakstyti.
Minėjot, kad sūnelis prilimpa ir prie akvariumų, tai galbūt apie jį verta pagalvot? Žinoma, jums irgi reiktų išmokti jį prižiūrėti, bet jei imant pačias nereikliausias žuvytes, tai nėra sudėtinga, o vaikui ir įdomu, ir tikrai ramina. Aišku, su jom jau nepažais, bet šiuo atveju paprasčiausiai skamba, kai nenorit ir daug priežiūros, ir išleisti, ir pan.
gitulia
QUOTE(Eileitija @ 2009 05 14, 13:08)
Cia del to kraiko keitimo kas antra diena, tai tikrai nea  schmoll.gif  keiciam i savaite pora kartu. Kartais dar maziau ir tikrai kvapo jokio nera, nes MB laabai jautrus kvapams biggrin.gif

Kol kiauliukas mazas buvo, taip pilnai uztekdavo vieno tvarkymosi per savaite. Kai uzaugo - kas antra diena butinai. Todel as keisdavau kas antra diena, nors ir narvas nebuvo is paciu maziausiu, tiesiog negalejau apsikesti kvapo, o ypac vasara (matyt turiu super jautria uosle), o ir gaila budavo ilgakasio kiauliuko slapio uzpakaliuko. Ilgiau nepakeitus kentedavo kasos.

jukraa, gal ir nepyks augintinis jei ant ranku neimsit, bet buti pakasinejamas, kalbinamas tikrai nores. Maniskis degutis supyksta (kanda) jei mes ji bandom kelti ant ranku, bet jei kasomi paausiai, pilvas, tai is malonumo net sustingsta. Deguciu bet kaip nepasersi, jiems yra skirtas pasaras daugiausiai zoplyciu pagrindu, ir be tu zolyciu, medziu sakeliu, giliuku, vienos kitos darzoves, nelabai jiems ka ir galima daugiau duoti. Bet visa tai vaikui isaiskinama.
kykute
Gal kažkiek padės informacija ir šioje temoje mirksiukas.gif :
Kokį augintinį rinktis?
d-krall
QUOTE(Eileitija @ 2009 05 14, 14:08)
Cia del to kraiko keitimo kas antra diena, tai tikrai nea  schmoll.gif  keiciam i savaite pora kartu. Kartais dar maziau ir tikrai kvapo jokio nera, nes MB laabai jautrus kvapams biggrin.gif
O temos autore gal jau isigijo gyvuneli koki?  g.gif  smile.gif
*

Dar ne. Sugalvojom, kad arba degu, arba žiurkę auginsim, o kai sužinojom, kad draugė žiurkė laukiasi, tai, sakom, pasiimsim porą patinų. Bet... visi 5 ar 6 žiurkiukai mirė sad.gif Iki sekančio gimdymo laukti nesinori(vl laukiasi), bet iš parduotuvės kažkaip nelabai pasitikiu pirkti.
d-krall
*

Dar ne. Sugalvojom, kad arba degu, arba žiurkę auginsim, o kai sužinojom, kad draugė žiurkė laukiasi, tai, sakom, pasiimsim porą patinų. Bet... visi 5 ar 6 žiurkiukai mirė sad.gif Iki sekančio gimdymo laukti nesinori(vl laukiasi), bet iš parduotuvės kažkaip nelabai pasitikiu pirkti.
d-krall
*

d-krall
*

d-krall
Draugų žiurkei prieš kelias dienais gimė 3 žiurkiukai. Už 3-4 savaičių pasiimsim smile.gif
aistuliaa
Mes irgi renkames, labai norejom juru kiaulytes, bet reikia narva tada pirkti, nes musu paliktas kaime dingo doh.gif doh.gif
Dabar galvojam apie degu, tokie mieli ir jiem gyvenama vieta turim, visa iranga, nereiktu sukti galvos jau g.gif biggrin.gif
Ir siaip kadangi degu neaugintas, tai norisi, nes esu turejusi vaikysteje ir smiltpele, ir triusi, ir ziurkena ne viena, ziurke biggrin.gif reikia kazko naujo gal blush2.gif
due drops
as balsuoju uz juru kiaule.nors turejau suni,kate,papugeliu,dabar turiu dar ziurkene,bet meilesnio gyvuliuko uz kiaulyte nemaciau wub.gif
Ayaan
Jūrų kiaulė ax.gif Man jos tiesiog labai gražios wub.gif Esu turėjus, labai fainutė buvo: nebaikšti, niekada nėra įkandus, mėgdavo miegot ant peties, rami palyginus su kitais graužikais (nors ir nesu visų rūšių graužikų turėjus, bet kiek teko stebėt, tai pasirodė, kad kiaulė tikrai ramiausia). Gan didelė, vaikas gali drąsiau imt į rankas, paimi ant kelių ir gali paglostyt, nesimuisto nuolat kaip pvz. žiurkėnai. O jau kaip šieną gražiai ėdė, buvo galima pusvalandį sėdėt prie narvo ir stebėt. biggrin.gif Paleisdavom palakstyt, tai aišku slėpdavos kartais po lova ar už šaldytuvo ir prikakodavo ten, bet juk reikia gyvūnui palakstyt. ax.gif Dar taip gražiai kvykčiodavo, kai išgirsdavo, kad šlama maišas su šienu thumbup.gif (beje šieno suvalgydavo nemažai, duodavom gražesnio iš kaimo, nes parduotuvinis tai dažnai kaip šiaudai atrodo schmoll.gif )
Gal būna ir labiau patrakusių kiaulių, juk kiekvieno gyvūno temperamentas kažkiek skirias. O dėl kvapo tai tiesą pasakius nebepamenu tiksliai, kaip ten buvo, bet man regis tikrai nebuvo blogai, na gal kažkoks biški specifinis kvapas jautės tame kambary, kur stovėjo narvelis, bet kad smirdėtų tai ne. Aišku aptvarkyt, bent minimaliai pjuvenas ar laikraščius pakeist, reikdavo gan dažnai.
due drops
QUOTE(Ayaan @ 2009 08 03, 23:53)
Jūrų kiaulė    ax.gif Man jos tiesiog labai gražios  wub.gif Esu turėjus, labai fainutė buvo: nebaikšti, niekada nėra įkandus, mėgdavo miegot ant peties, rami palyginus su kitais graužikais (nors ir nesu visų rūšių graužikų turėjus, bet kiek teko stebėt, tai pasirodė, kad kiaulė tikrai ramiausia). Gan didelė, vaikas gali drąsiau imt į rankas, paimi ant kelių ir gali paglostyt, nesimuisto nuolat kaip pvz. žiurkėnai. O jau kaip šieną gražiai ėdė, buvo galima pusvalandį sėdėt prie narvo ir stebėt.  biggrin.gif Paleisdavom palakstyt, tai aišku slėpdavos kartais po lova ar už šaldytuvo ir prikakodavo ten, bet juk reikia gyvūnui palakstyt.  ax.gif Dar taip gražiai kvykčiodavo, kai išgirsdavo, kad šlama maišas su šienu  thumbup.gif (beje šieno suvalgydavo nemažai, duodavom gražesnio iš kaimo, nes parduotuvinis tai dažnai kaip šiaudai atrodo  schmoll.gif )
Gal būna ir labiau patrakusių kiaulių, juk kiekvieno gyvūno temperamentas kažkiek skirias. O dėl kvapo tai tiesą pasakius nebepamenu tiksliai, kaip ten buvo, bet man regis tikrai nebuvo blogai, na gal kažkoks biški specifinis kvapas jautės tame kambary, kur stovėjo narvelis, bet kad smirdėtų tai ne. Aišku aptvarkyt, bent minimaliai pjuvenas ar laikraščius pakeist, reikdavo gan dažnai.
*

mes kiaulytei pilam granules,tikrai nera jokio kvapo.na,o laikrasciu tiest negalima,del svino schmoll.gif
d-krall
Oj, negalime atsidžiaugti savo žiurkėmis. Pasiėmiau 2 juodas. Jua meilumas, ant rankų nebijo eiti, draugiškos, nesikandžioja, labai žaismingos. Labai mielos.
*Mirabella*
Tik nesirinkit juros kiaulytes ! Esu didele gyvunu myletoja, ko tik nesu auginusi. Siuo metu turiu suni, triusi ir akvariuma. Kadaise turejau juros kiaualyte ir ji man paliko blogiausia ispudi. Mokslininku pripazinta , kad tai maziausia intelekta turintis grauzikas. Jei ko nori pastoviau zvygcioja ir tas zvygciojimas anaiptol nera malonus. Be to, nemazai tersia.

O jau issirinkot blush2.gif 4u.gif
*Mirabella*
QUOTE(d-krall @ 2009 05 12, 11:42)
O dėl to, ko aš noriu, tai tikrai noriu, kad jis būtų žaismingas ir bendraujantis.
*

Del suns... o pamapersiuku nebandet pasiuti is vaikam ar suaugusiems zmonems skirtu sauskelniu? unsure.gif
d-krall
Bandė uždėti, tai nusiima.
Astilbė
Jei galėčiau tai atiduočiau balsą už žiurkę.Jos yra protingos,guvios,nenusibostančios.aš pati rudenį planuoju pirkti žiurkę.Tik nežinau ar dvi pirkt ar vieną?Gal kas patarsit?
d-krall
Yra labai geras forumas ziurkes.lt, ten daug daug sužinojau. Ir ten rašo, kad reikia auginti bent po dvi. Aš pati džiaugiuosi, kad ėmiu dvi. Joms nenuobodu. Vieną būtų gaila palikt, o jos draugauja sau, prausia viena kitą, kartais susipeša. Ir netiesa, kad jeigu augini ne po vieną, neprijaukinsi, mano žiurkos labai bendrauja su žmonėmis.
*matrioshka*
Kadangi mergaitei dar nedaug metuku, prabalsavau uz juru kiaulyte 4u.gif Neikas kaip ziurke, nepabegs uz plintusu kaip ziurkenas, na ir siaip manau tinkamas gyvunelis vaikui (jei nealergiskas). Man paciai tevai nupirko juru kiaulyte, kai buvau 3 ar 4 m. ir buvau labai patenkinta ir laiminga thumbup.gif
Liepa88
Iš graužikų kolkas esu auginus tik žiurkes ir smiltpeles. Žiurkos patiko daug labiau ax.gif

Turėjau 2 patinukus vienodo amžiaus, jie labai gražiai sutarė, kiekvieną vakarą išleisdavau pasilakstyt po kambarį porai valandų. Negraužė nei baldų, nei laidų, kiek pamenu biggrin.gif užėjus į kambarį abu atbėgdavo manęs pasitikti... wub.gif Labai draugiški, mieli ir protingi gyvūnai drinks_cheers.gif Net nepagalvotum, kad kažkoks graužikas gali būti toks intelektualus!

Minusai buvo aštrus kvapas, dėl kurio tekdavo gana dažnai keist kraiką, o išleisti pasibėgiot jie irgi visur myžčiodavo... matyt teritoriją žymėdavo, visgi abu patinukai blush2.gif O pats didžiausias minusas - trumpa gyvenimo trukmė verysad.gif Nu jau labai skaudu buvo kai jie numirė.

O va smiltpelės tai kaip smiltpelės 4u.gif Aišku, mielos, jaukios, bet protelio menko... Tiesa, kvapo tokio aštraus kaip žiurkės neturėjo, o gyveno irgi šiek tiek ilgiau.

Išvada: ŽIURKĖS VALDO!!!!!!!!! lotuliukas.gif
due drops
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 08 20, 14:13)
Tik nesirinkit juros kiaulytes ! Esu didele gyvunu myletoja, ko tik nesu auginusi. Siuo metu turiu suni, triusi ir akvariuma. Kadaise turejau juros kiaualyte ir ji man paliko blogiausia ispudi. Mokslininku pripazinta , kad tai maziausia intelekta turintis grauzikas. Jei ko nori pastoviau zvygcioja ir tas zvygciojimas anaiptol  nera malonus. Be to, nemazai tersia.

O jau issirinkot  blush2.gif  4u.gif
*

visiska nesamone schmoll.gif
Filosophy
QUOTE(due drops @ 2009 08 27, 23:05)
*

drinks_cheers.gif

As dabar siaip pasisakysiu rolleyes.gif Prabalsavau uz kiaulyte. Ir visiskai nesutinku, kad juru kiaulytes maziausias intelektas is visu grauziku blink.gif Na nezinau, tai galeciau pilnai paneigti..Zinoma kiaulyte nelygu kiaulytei. Is esmes kiaulytes protingi padareliai tongue.gif uzudodusios kokias salotas, ar isgirdusios sieno 'traskejima' biggrin.gif jos taip sureaguoja, pradeda prasyti ir kartais sukvykia taip mielai...Maniske net pasaukta vardu gali pakelti galvyte, kartais pazistamoj vietoj ir atbega pasaukta, zinoma tada visada duodu koki skanesta tongue.gif Mielos jos man, moka kartais pralinksminti. smile.gif Tik tiek, kad narva tenka gan daznai keisti...
Radvyle
Aš rinkdamasi pirmiausia galvočiau apie gyvūno gyvenimo trukmę. 3-4 metai yra pakankamas laikas labai prisirišti ir paskui vaikui netekus savo gyvūnėlio labai ilgai širdelę skaudės.
Damiani
thumbup.gif
loret30
QUOTE(*Mirabella* @ 2009 08 20, 14:13)
Tik nesirinkit juros kiaulytes ! Esu didele gyvunu myletoja, ko tik nesu auginusi. Siuo metu turiu suni, triusi ir akvariuma. Kadaise turejau juros kiaualyte ir ji man paliko blogiausia ispudi. Mokslininku pripazinta , kad tai maziausia intelekta turintis grauzikas. Jei ko nori pastoviau zvygcioja ir tas zvygciojimas anaiptol  nera malonus. Be to, nemazai tersia.
*

schmoll.gif Nesutinku...
Prabalsavau už jūrų kiaulytę,nors jau matau,kad temos autorė išsirinko sau gyvūnėlius wub.gif
Turėjom Jūrų kiaulytę,cypčiodavo tik tada kai mes sugrįždavom namo,taip ji pasisveikindavo.Kraiką keisdavom į savaitę pora kartų.Rašau-turėjom...tikiuosi,kad vėl kada nors turėsim.
QUOTE(due drops @ 2009 08 27, 23:05)
*

drinks_cheers.gif
funtikas
QUOTE(*Mirabella* @ 2009 08 20, 15:13)

O jau issirinkot  blush2.gif  4u.gif
*

Pritariu. nesamone kiaulytes meilios ir mielos. o terst tersia visi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.