Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmieji dantukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Donata444
Sveikos!Kokio jusu vaikuciai amziaus ir kiek dantuku turit?Kaip priziurit?Ar visi dantukai sveiki,nuo kada pradejo gest?
Papildyta:
QUOTE(Donata444 @ 2009 05 14, 15:29)
Sveikos!Kokio jusu vaikuciai amziaus ir kiek dantuku turit?Kaip priziurit?Ar visi dantukai sveiki,nuo kada pradejo gest?
*

Mum 1,7men,turim 16 dantuku ir laukiam jau kitu smile.gif Kolkas dantukai auga gerai,yra sveiki.Valom dantukus su vaikiska dantu pasta,karta per diena mirksiukas.gif
renatukasss
mum pusantru metuku, bet dar be pastos plauname
Lesia
Nors ir priziurim dantukus,valom 2 kartus per diena,bet genda verysad.gif buvom pas odontologus,tepam,su spec pasta poliravo,bet vistiek cray.gif ne tragiskai,buna baisiau,bet...
Elinga_27
labas vakarėlis 4u.gif
dantukai, man labai skaudi tema, gal todėl kad vyresnėlio labai prasti cray.gif pirmuosius dantukus jis prarado operacijos metu, net tris priekinius dantukus reikėjo pašalinti, jie buvo pagedę, o poto dar darželyje jį labai smarkiai užgavo, ir būtent tuos dantukus cray.gif na nelinkėčiau niekam to išgyventi, maža to kaip kentėjo vaikas, patyręs pilną narkozę ir pasėkmes po operacijos, tai didžiausią košmarą išgyvenom ir mes su vyru verysad.gif
Todėl mažylės dantukus kruopščiai prižiūriu, valom su šepetuku ir dantų pasta.. kartais jai nepatinka kai aš valau, tuomet tiesiog duodu šepetėlį jai į ranką ir ji truputį pagraužia, truputį pamėgdžioja mane ir bando pati valytis dantukus..
Žodžiu nedarykit klaidos, jau nuo pirmų dantukų saugokit ir valykit.. 4u.gif
mylimuke
QUOTE(Lesia @ 2009 05 14, 21:05)
Nors ir priziurim dantukus,valom 2 kartus per diena,bet genda verysad.gif buvom pas odontologus,tepam,su spec pasta poliravo,bet vistiek cray.gif ne tragiskai,buna baisiau,bet...
*

Gal geriat naktį saldžius gėrimus ar šiaip dažnai užkandžiaujat?
Raske80
Mums 2,2m ,turim 16 dantuku,bet vis tikimes kad jau greit sulauksim ir paskutiniu smile.gif . Dantukus valom viena arba du kartus per diena,bet pries nakti butinai ir su pasta 4u.gif ,o nakti jokiu saldziu gerimu,tik vanduo thumbup.gif
anilewe
nesiduoda maniske valyti dantuku,kanda i pirsta biggrin.gif ,tai duodu obuoliuka vakare pagriausti kad nors taip issivalytu.
asta29
Valom dantukus nuo pat pirmo dantuko atsiradimo. Pradžioje tik vandenuku, o dabar jau normaliai dantų pasta be fluoro. Jinai jau puikiai moka ją išspjauti ir nenuryja, o dabar jau moka ir vandenuku paskalauti ir išspjauti viska. Valom kiekvieną vakarą.
zuza*
Labutis,mums 1,5 metuku.dantuku turim 12 ir jau lenda 4 iltynukai.
Bet su valymu,tai problema.visai neleidzia schmoll.gif
Nezinau ka daryt ir kaip sudomint.
sauluteR
mano maziui 1 metai 2 menesiai smile.gif turi 14 dantuku. nuo pirmo dantuko valau 2x dienoje, dar kolkas be pastos ax.gif leidziasi valyti tai pagal nuotaika, o kai tos nuotaikos nera lotuliukas.gif tai vyras palaiko ir vistiek ishvalau. dazniausiai tai sudominu kuo nors, pvz leidziu pakraustyt mano daiktus, pastatau i vonia ir paleidziu vandeni ir tt.. biggrin.gif o su kokia pasta tokiems maziukams jau galima valyti kazin? g.gif
Mazule
Mano antrai kruopai tuoj metai - dantukai tik 4 biggrin.gif
Brilliant Shine
Mano mažylei 1,1 m turim 8 dantukus smile.gif valom su dantu pasta vaikiška. jai patinka visada šypsosi turbūt kutena lotuliukas.gif
Jasminete
pirmieji du apatiniai isdygo 7 men
Dabar musm 11 men, tai jau ir visrsuj 3 islinde, tik ketvirtas priekinis labai jau sunkiai ir ilgai dygsta
just sweet
Turim 12 dantuku, jau pradejo gesti del naktiniu maitinimu doh.gif Buvom pas odontologe, sake nujunkyti nebutina, bet diena bent po 2-3 kartus valyti su spec pasta, ir pries miegeli butinai.
bilekokia
1.3 m mažiukei, turim 10 dantukų, bando pati valytis, ale daugiau kramto šepetuką, man lyst į burną su šepečiu neleidžia. Tai dar bandau perbraukti dregna marle per dantukus, tik skaudžiai kanda smile.gif ir stengiames, kad paskutinis gėrimas vakare būtų tik vanduo.
Miranda80
Pas mano mazge po kol kas dar tik 2 dantukai, bet du kartus per diena (ryte bei vakare) valau su silikoniniu sepeteliu be jokios dantu pastos, tik su vandenuku.
Sandulia83
Mums metukai ir beveik 2 men. turim 8 dantukus ir kiekviena vakar valom dantukus pries miegeli su dantu pasta be fluoro ir sepeteliu 4u.gif
neiruke
pradejom dantukus kasvakara vallyti uo 2,5metuku , ir dabar nepagudysi vaiko tol kol neisvalysi dantuku, taip jis jau priprates ir taip turi buti. daugiausia cia musu tevelio deka , jis turejo kantrybes vaikui ivesti tokia tvarka, o jau ivedus ir man tenka vaikui valyti dantukus kai tevelio salia tuo metu nebuna. ax.gif
JJmama
Pirmaji dantu sepeteli nupirkome kai maziukui buvo kokie 6-7 ,menesiai. diena jis su juo draugaudavo ir matyt taip kasydavosi skaudancias dantenytes, kai kalesi dantukai. Dabar mano sunui metukai ir greit bus pora menesiuku, turi 12 dantuku, 8 pieninius ir 4 kruminius, bet as neisivaizduoju, kaip vakare pries mieguti jam dantukus valyti, nes migdosi kartu su pieneliu, isgeria ir is karto uzmiega. Negi reikia zadinti vaika tam kad dantukus isvalyt blink.gif . Bijau, kad jei taip pradesiu daryti suerzinsiu dantenytes g.gif
Slabake
skaičiau, kad vaikų dantukams labiausiai kenkia čiulpinukai (karamelė) ir dar baisiau irisai: http://www.dantupastos.lt/kaip-priziureti-...-istorijos.html . Svarbiausia saldumynų neduoti tarp valgymų.
gylyte
Pirmieji dantukai išdygo 6 mėn. Dabar mums 1,5 metukų ir jau turime 16 perliuku smile.gif Dantukus pradėjome valyti nuo 9 mėn. su spec dantų pasta Weleda (ją galima nuryti) ir dantų šepetėliu. O iki tol valydavom merliuku.
Wild_Child
mano maziukui metukai, dantukus valom nuo pat pirmojo isdygimo. is pradziu su silikoniniu sepetuku,kur ant pirsto savo uzmauni, o dabar jau su iprastu sepeteliu,nes laaabai kandziojas biggrin.gif o valom be jokios pastos, tik su vandenuku mirksiukas.gif siaip noriai leidzia valyt, nors zinoma buna dieneliu,kai mazius ne nuotaikoj buna biggrin.gif
o valom pries veidrodi atsistoje visada mirksiukas.gif taip laabai patinka jam smile.gif ir dar eilerastuka sakau jam. pacios sugalvota:
valom valom dantukus,
valom valom maziukus.
ir virsuj,ir apacioj
isvalysim tuoj tuoj tuoj! biggrin.gif
sriukis
as nesenai pastebejau,kad vaikui(2metai ir 2men) lyg ir iskiles,lyg ir gendantis dantukas pats priekinis.tai mastau pas odontologa nuvest,nes kazko neramu unsure.gif
raskila...
pirmasis dantukas mums isdygo 11 men,jau buvau sunerimus,bet pasirodo ,tai pavedimumas itakojo.....dabar jau dantuoti smile.gif truksta tik 4 iki pilnos bunytes
astulencia
Mano mergytei greit metai ir 5men. Turim 8 dantukus. Kol kas valom tik su vandenuku, nors jau gal laikas ir dantu pastai. Pastebejau ant priekinio dantuko juodus taskelius, tai jau reiks pas odontologus apsilankyt doh.gif . Kazin kaip seksis ja ten praziodyt, nes svetimiem dantuku nerodo schmoll.gif oi bus triuksmo cry.gif
geeta
Mano dukrytei dabar 1m ir 4men,turim 12 dantuku,gal greitu metu dar sulauksim,nes viskas keliauja i burnyte doh.gif , o valomes tik su vandenuku,pastos dar nenaudojam,nemoka isspjauti,kartais su merle pavalau,bet laaaaaaaaaaaaaaabai kanda doh.gif ,dantukai baltuteliai,manau daug duoda ir genai,kadangi visa tevelio kopija,labai tikiuosi kad ir dantukai bus i ji,nes jo geri dantys rolleyes.gif
Edilija05
Mums irgi pirmasis dantukas isdygo tik 11 menesiuku. Labai nerimavau kad taip ilgai nepasirode. Bet po to visi vos ne kartu pradejo listi:) Dabar mums 1metukai ir 10 menesiu, truksta 2 dantuku. Valomes du kartus per diena su vaikiska dantu pasta.
aimute
Mums 11 menesiuku, turime 12 dantuku. valome tik su vandenuku smile.gif
Garry
mes taip pat tik su vandenuku
O-RE-AR
QUOTE(sriukis @ 2011 03 04, 21:59)
as nesenai pastebejau,kad vaikui(2metai ir 2men) lyg ir iskiles,lyg ir gendantis dantukas pats priekinis.tai mastau pas odontologa nuvest,nes kazko neramu unsure.gif

Va ir maniske tokio amziaus ir kazko itartini priekiniai virsutiniai dantukai,lyg juoduojantys.Kas tai galetu buti?Odontologa isvysime,tik po 3menesiu doh.gif
Katren
Maniskiui jau beveik pusantru metuku, pirmuosius dantukus valydavom su silikoniniu rankiniu pirstuku tokiu ir vandenuku, po to , matyt, pradejo skausmingai dygti dantukai ir nebesileido. Ir iki siol be sansu sepetuka ikisti i burnyte... doh.gif kaip pripratinti?!... Jau mes ir su vyru prie jo valomesdantis, bet ... mums jis dantukus valo, o jam valyti - nesileidzia vistiek sad.gif
ingulka35
mums 22 menesiai, o pas odontologa jau lankomes verysad.gif ruduoja priekiniai dantukai ir po truputi trupa. nei dantuku valymas su pasta net dantuku lakavimas nelabai padeda. buvo lyg ir nustoje gest, bet ziuriu vel... doh.gif jokiu saldziu arbateliu nei pries miega ,nei tuo labiau nakti negeria. tik MP.bet MP negali kenkti dantukams. nezinau ka ir bedaryt ir nezinau tikslios priezasties,bet turbut genai.., bet ji dar tokia mazyte verysad.gif gal, mamytes jusu vaikiukams taip buvo ar yra ir radote buda kaip uzkirsti kelia gedimui ir issaugoti juos nors iki 5 metuku
Doratija
Mes irgi dar tik pusantrų metų, valyti stengiamės kasdien dantis, bet priekiniai kažkodėl apsinešę schmoll.gif
*Elmyra*
Sveikos,

Mums dar tik 1m ir 5menesiai, o maziuko priekiniai dantukai parudave ir mano galva genda sad.gif viskas prasidejo po daug narkoziu :x man atrodo, kad tai ir itakojo dantukus, tuo metu o tai truko apie 2sav beveik nieko nevalge ir tik gerdavo arbatas :x
Prisipazinsiu, geriam mes nakti saldzia arbata, teks keisti i vandeni unsure.gif laukia musu kosmariskos naktys bet ka darysi verysad.gif gaila vaiko ir jo dantuku ir jokia prieziura mums nepadeda, planuose pasirodyti odontologams unsure.gif
tigrin
Aš ir noriu pasiguosti. Mažei 1.8mėn. Valom dantukus su pasta. Bet turim 4 priekinius ruduojančius dantukus. Manau, kad tai genai, nes ir aš su wyru negalim pasigirt sveikais dantukais. Gal galit parašyt kaip vyksta tas lakavimas, kiek kainuoja ir ar padeda? Tik vat abejoju, kad mažylė sutiks. Nes net pediatrei nesileidžia parodyt gerklytės, kai reikia. O ką jau kalbėt apie dantistą..
Papildyta:

pamiršau paminėt, kad ruduoja viršutiniai, o apatiniai (išdygę patys pirmieji) sveikut sveikutėliai. Tfu tfu tfu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.