Papildyta:
QUOTE(Donata444 @ 2009 05 14, 15:29)
Sveikos!Kokio jusu vaikuciai amziaus ir kiek dantuku turit?Kaip priziurit?Ar visi dantukai sveiki,nuo kada pradejo gest?
Mum 1,7men,turim 16 dantuku ir laukiam jau kitu
Sveikos!Kokio jusu vaikuciai amziaus ir kiek dantuku turit?Kaip priziurit?Ar visi dantukai sveiki,nuo kada pradejo gest?
Papildyta: QUOTE(Donata444 @ 2009 05 14, 15:29) Sveikos!Kokio jusu vaikuciai amziaus ir kiek dantuku turit?Kaip priziurit?Ar visi dantukai sveiki,nuo kada pradejo gest? Mum 1,7men,turim 16 dantuku ir laukiam jau kitu
mum pusantru metuku, bet dar be pastos plauname
Nors ir priziurim dantukus,valom 2 kartus per diena,bet genda
labas vakarėlis
dantukai, man labai skaudi tema, gal todėl kad vyresnėlio labai prasti Todėl mažylės dantukus kruopščiai prižiūriu, valom su šepetuku ir dantų pasta.. kartais jai nepatinka kai aš valau, tuomet tiesiog duodu šepetėlį jai į ranką ir ji truputį pagraužia, truputį pamėgdžioja mane ir bando pati valytis dantukus.. Žodžiu nedarykit klaidos, jau nuo pirmų dantukų saugokit ir valykit..
Mums 2,2m ,turim 16 dantuku,bet vis tikimes kad jau greit sulauksim ir paskutiniu
nesiduoda maniske valyti dantuku,kanda i pirsta
Valom dantukus nuo pat pirmo dantuko atsiradimo. Pradžioje tik vandenuku, o dabar jau normaliai dantų pasta be fluoro. Jinai jau puikiai moka ją išspjauti ir nenuryja, o dabar jau moka ir vandenuku paskalauti ir išspjauti viska. Valom kiekvieną vakarą.
Labutis,mums 1,5 metuku.dantuku turim 12 ir jau lenda 4 iltynukai.
Bet su valymu,tai problema.visai neleidzia Nezinau ka daryt ir kaip sudomint.
mano maziui 1 metai 2 menesiai
Mano antrai kruopai tuoj metai - dantukai tik 4
Mano mažylei 1,1 m turim 8 dantukus
pirmieji du apatiniai isdygo 7 men
Dabar musm 11 men, tai jau ir visrsuj 3 islinde, tik ketvirtas priekinis labai jau sunkiai ir ilgai dygsta
Turim 12 dantuku, jau pradejo gesti del naktiniu maitinimu
1.3 m mažiukei, turim 10 dantukų, bando pati valytis, ale daugiau kramto šepetuką, man lyst į burną su šepečiu neleidžia. Tai dar bandau perbraukti dregna marle per dantukus, tik skaudžiai kanda
Pas mano mazge po kol kas dar tik 2 dantukai, bet du kartus per diena (ryte bei vakare) valau su silikoniniu sepeteliu be jokios dantu pastos, tik su vandenuku.
Mums metukai ir beveik 2 men. turim 8 dantukus ir kiekviena vakar valom dantukus pries miegeli su dantu pasta be fluoro ir sepeteliu
pradejom dantukus kasvakara vallyti uo 2,5metuku , ir dabar nepagudysi vaiko tol kol neisvalysi dantuku, taip jis jau priprates ir taip turi buti. daugiausia cia musu tevelio deka , jis turejo kantrybes vaikui ivesti tokia tvarka, o jau ivedus ir man tenka vaikui valyti dantukus kai tevelio salia tuo metu nebuna.
Pirmaji dantu sepeteli nupirkome kai maziukui buvo kokie 6-7 ,menesiai. diena jis su juo draugaudavo ir matyt taip kasydavosi skaudancias dantenytes, kai kalesi dantukai. Dabar mano sunui metukai ir greit bus pora menesiuku, turi 12 dantuku, 8 pieninius ir 4 kruminius, bet as neisivaizduoju, kaip vakare pries mieguti jam dantukus valyti, nes migdosi kartu su pieneliu, isgeria ir is karto uzmiega. Negi reikia zadinti vaika tam kad dantukus isvalyt
skaičiau, kad vaikų dantukams labiausiai kenkia čiulpinukai (karamelė) ir dar baisiau irisai: http://www.dantupastos.lt/kaip-priziureti-...-istorijos.html . Svarbiausia saldumynų neduoti tarp valgymų.
Pirmieji dantukai išdygo 6 mėn. Dabar mums 1,5 metukų ir jau turime 16 perliuku
mano maziukui metukai, dantukus valom nuo pat pirmojo isdygimo. is pradziu su silikoniniu sepetuku,kur ant pirsto savo uzmauni, o dabar jau su iprastu sepeteliu,nes laaabai kandziojas
o valom pries veidrodi atsistoje visada valom valom dantukus, valom valom maziukus. ir virsuj,ir apacioj isvalysim tuoj tuoj tuoj!
as nesenai pastebejau,kad vaikui(2metai ir 2men) lyg ir iskiles,lyg ir gendantis dantukas pats priekinis.tai mastau pas odontologa nuvest,nes kazko neramu
pirmasis dantukas mums isdygo 11 men,jau buvau sunerimus,bet pasirodo ,tai pavedimumas itakojo.....dabar jau dantuoti
Mano mergytei greit metai ir 5men. Turim 8 dantukus. Kol kas valom tik su vandenuku, nors jau gal laikas ir dantu pastai. Pastebejau ant priekinio dantuko juodus taskelius, tai jau reiks pas odontologus apsilankyt
Mano dukrytei dabar 1m ir 4men,turim 12 dantuku,gal greitu metu dar sulauksim,nes viskas keliauja i burnyte
Mums irgi pirmasis dantukas isdygo tik 11 menesiuku. Labai nerimavau kad taip ilgai nepasirode. Bet po to visi vos ne kartu pradejo listi:) Dabar mums 1metukai ir 10 menesiu, truksta 2 dantuku. Valomes du kartus per diena su vaikiska dantu pasta.
Mums 11 menesiuku, turime 12 dantuku. valome tik su vandenuku
mes taip pat tik su vandenuku
QUOTE(sriukis @ 2011 03 04, 21:59) as nesenai pastebejau,kad vaikui(2metai ir 2men) lyg ir iskiles,lyg ir gendantis dantukas pats priekinis.tai mastau pas odontologa nuvest,nes kazko neramu Va ir maniske tokio amziaus ir kazko itartini priekiniai virsutiniai dantukai,lyg juoduojantys.Kas tai galetu buti?Odontologa isvysime,tik po 3menesiu
Maniskiui jau beveik pusantru metuku, pirmuosius dantukus valydavom su silikoniniu rankiniu pirstuku tokiu ir vandenuku, po to , matyt, pradejo skausmingai dygti dantukai ir nebesileido. Ir iki siol be sansu sepetuka ikisti i burnyte...
mums 22 menesiai, o pas odontologa jau lankomes
Mes irgi dar tik pusantrų metų, valyti stengiamės kasdien dantis, bet priekiniai kažkodėl apsinešę
Sveikos,
Mums dar tik 1m ir 5menesiai, o maziuko priekiniai dantukai parudave ir mano galva genda Prisipazinsiu, geriam mes nakti saldzia arbata, teks keisti i vandeni
Aš ir noriu pasiguosti. Mažei 1.8mėn. Valom dantukus su pasta. Bet turim 4 priekinius ruduojančius dantukus. Manau, kad tai genai, nes ir aš su wyru negalim pasigirt sveikais dantukais. Gal galit parašyt kaip vyksta tas lakavimas, kiek kainuoja ir ar padeda? Tik vat abejoju, kad mažylė sutiks. Nes net pediatrei nesileidžia parodyt gerklytės, kai reikia. O ką jau kalbėt apie dantistą..
Papildyta: pamiršau paminėt, kad ruduoja viršutiniai, o apatiniai (išdygę patys pirmieji) sveikut sveikutėliai. Tfu tfu tfu. |