Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: piesiniai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
RėjKa
Sveiki, ka reiskia??? Musu 6 metu sunus pradejo piesti kraupius piesinius, vakar nupiese kruvina peili ir dar parase ZUDIKAS NUZUDE ZMOGU. Klausiu, kodel jis tai piesia , atsako NEZINAU, bijau klausineti, kad neisgasdinciau. sad.gif
Psichologe
Kaip tik klauskite. Nes jei jau vaikas kazka jaucia ar kazkas atsitiko, tai jau yra tai, kas baisiausia- jei pasakos apie tai, juk tik dalinsis su Jumis tuo, ka jau turi savyje, ka jaucia. O pasidalinimas savo baimemis, nerimu- kaip tik juos mazina, ne didina.
zanetka
blink.gif mano vaikas pasakoja visokius baisius sapnus, pvz, kad rankos nebeturi ar tai kartais pamato kokį daiktą ar šešelį ir sako panašu į mirtį blink.gif Kas tai yra ?
Psichologe
Nezinau tiksliai, bet pirma mintis kyla, kad vaikas gali jausti, jog Jus tai sudomina, (tokie zodziai sukeltu nerima bet kuriems tevams), ir jus atidziai jo klausotes. Gal del to pasakojimai tesiasi. Jeigu jauciate, kad tokius sapnus vaikas pasakoja noriai, ir pats atrodo visai ju nebijo- tiketina, kad pasakojimu priezastis yra ta, kuria parasiau. Bet, is kitos puses, jei vaikas sapnuoja kosmariskus sapnus, tai gali buti susije su kokiais nors vaiko isgyvenimais, stresais ir pan..
stewie
o man paciai daznai buna, kad piesiu visokius kryzius... net nezinau kodel. tiesiog sedint pamokoje sasiuvinio parasteje paisau kryzius. ka tai galetu reiksti?
Pangasija
galbut nera cia kazkokios gilios psichologines priezasties, bet buna kad tiesiog uzeina toks laikas kada BAISYBES VEZA. gal jis per tv kokiu nors nesamoniu perdaug prisiziuri? o gal jus patys jo akivaizdoj ziurit kriminalus?
stewie
tai kad man nepatinka tokie filmai. siaip man daznai buna tokios depresines nuotaikos, tai gal del to... nezinau, pati nieko nesuvokiu...
Psichologe
tokie piesinukai padeda isreiksti kokius nors jausmus, kartais ir tuos, kuriu samoningai nesuvokiame. Kad piesiate kryzius tikrai neiko baisaus
zapuks
Puspenktu metu dukra eme dometis lyciu skirtumais. Jei anksciau zmones jos piesiniuose buvo belyciai, tai dabar - visada suskirstyti i vyrus ir moteris. Dazniausiai vyrams buna "prikabintas" pimpaliukas. Keliskart ramiai pasakiau, kad vyrai be kelnyciu juk nevaiksto, o ji sypteli ir toliau savo. Namuose nesidemonstruojam, bet ir nesislapstom, taip buvo nuo mazumes. Dideles problemos kaip ir nera, bet noretusi zinoti, kaip teisingai reaguoti ir kalbeti siuo klausimu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.