Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alokazija
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3
Gerbera
sveikutes 4u.gif

nusipirkau alokazija jau antra karta, nes man ji nerealiai grazi. viena karta nepavyko man niekas ir ji uzlinko blink.gif doh.gif ka daryti kad vel taip nebutu, gal kas turit, kaip liejat, kur laikot?
allegro
O g.gif kaip ji atrodo?
Jolli
QUOTE(ALMUX @ 2005 09 04, 19:25)
O g.gif  kaip ji atrodo?
*

user posted image
nusipirkau toki viena lapa grazuoli, ir ji isleido dar viena dar didesni lapa. Prieziura nieko ypatingo, zinau tik, kad megsta dregme (reikia purksti), sviesos labai daug nereikalauja. Sekmes auginant.
Gerbera
AHA SITOKIA 4u.gif
o idomu, gal zinot ar ji megsta liejima i vazona, ar i indeli?
Jolli
QUOTE(Gerbera @ 2005 09 07, 22:18)
AHA SITOKIA 4u.gif
o idomu, gal zinot ar ji megsta liejima i vazona, ar i indeli?
*

As laistau i vazona ir butinai ispilu pertekliu vandens, kuris atsiranda leksteleje.
Tarasca
aš irgi tokią turėjau, ji ne tik naują lapą išleido, bet ir pražydo...bet paskui numirė cry.gif nežinau kodėl g.gif
Natute
Turiu ir aš tokią. Auginu jau 3-4 metus, tai ji vieną lapą numeta, kitą užaugina. Taip ir laikosi su 4-5 lapais: nei bujoja, nei miršta. Ir žydi kasmet. O dar vieną veislę turėjau - tai ta panašu, kad numiro. Bet vazono su stiebo likučiu dar neišmetu, vis tikiuosi, kad gal atsigaus pavasarį.
O knygoje rašo, kad reik jas šiltai laikyt, daugiau kaip 20 laipsnių temepratūroje, o žiemą - ne vėsesnėje nei 17 laipsniu paunksnėje ir pusiau paunksnėje. O per šaltai laikant pūva šakniastiebiai. Lieti tik minkštu vandeniu (aš lieju tokiu, koks iš krano bėga), pavasarį, vasarą ir rudenį - gausiai (bet vandens padėkle nepalikti), o žiemą - nedaug. Ir dar oras privalo būti labai drėgnas - aš tam tikslui naudoju antrą lėkštutę, į kurią pripiliau keramzito ir vandens, kad pastoviai garuotų. Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.
Ramaškė
Mano alokazija irgi kažkokia nelinksma. Nusipirkau pernai, tai iki žiemos išleido tris didelius lapus, žydėjo ir dabar žydi, nors tie jos žiedai g.gif . Bet lapų pakraščiai pasidarė kažkokie dėmėti, tokie bjauriai geltoni. Taigi vaizdas nekoks. Gal per šalta?
***Austrija***
ir aš turiu tokią gėlytę. Jau gal kokius du metus. Tai jiu augo spartčiai, žydėdavo kas mėnesį po žiedą, vėliau ir po du žiedukus. Išleido tris ūgliukus ir visi numetė lapukus. Tik dabar žiūriu vienas ūgliukas leidžia naują lapuką. Laikau aš ją virtuvėj iir palaistau dažnokai.
*saulėgrąža*
QUOTE(Natute @ 2006 03 08, 15:23)
Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.
*

Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau unsure.gif Jei tokios nuodingos, tai gal susilaikyt g.gif
Ramaškė
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 03, 14:54)
Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau  unsure.gif Jei tokios nuodingos, tai gal susilaikyt  g.gif
*

Bet juk nevalgyti ją perki lotuliukas.gif , o , kad vaikai ar gyvūnai nepasiektų , galima pastatyti kur nors aukštai. Pas mane auga alokazija ir difenbachija (taip pat nuodinga), bet mes dar gyvi hihihi.gif
*saulėgrąža*
QUOTE(VUL @ 2006 08 03, 16:03)
Bet juk nevalgyti ją perki lotuliukas.gif , o , kad vaikai ar gyvūnai nepasiektų , galima pastatyti kur nors aukštai. Pas mane auga alokazija ir difenbachija (taip pat nuodinga), bet mes dar gyvi  hihihi.gif
*

nu taip, teisybė blush2.gif ale mano katinas toks smalsus ir visur užlipantis, kad vaje doh.gif bet jau žinokit, parsinešiau, neišturėjau ax.gif senukuose tik 7.99 kainuoja bigsmile.gif
Ramaškė
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 03, 21:15)
nu taip, teisybė  blush2.gif ale mano katinas toks smalsus ir visur užlipantis, kad vaje  doh.gif bet jau žinokit, parsinešiau, neišturėjau  ax.gif senukuose tik 7.99 kainuoja  bigsmile.gif
*

Sekmės auginant ir katinui sekmės, jei paragaus hihihi.gif .
*saulėgrąža*
Aš dar klausimėlį vieną kitą turiu ax.gif O į kokią žemę geriau sodint? Lyg ir lapinis augalas, bet žydi g.gif ar tiesiog universalią su putplasčio burbuliukais sumaišyt? g.gif Ir dar - ar vazonėlį didesnį/mažesnį mėgsta ? Neradau savo knygose apie tai, tai gal jūs iš patirties ką pasakyt galit?
Fikuselis
Aš alokaziją čia iš vienos supermamytės įsitaisiau-auga visai gerai,išleido dabar du lapus.Sodinau į paprastą žemę,į vidutinį vazoniką.Papurškiu kartas nuo karto,laistau saikingai-ir laikosi.Nors šiaip baisiai visi skundžiasi,kad ji lepi ir t.t.,bet manoji buvo išauginta namie,ne iš parduotuvės,gal todėl ir auga be problemų.
Gintaras Klimaitis
QUOTE(Fikuselis @ 2006 08 04, 19:32)
Aš alokaziją čia iš vienos supermamytės įsitaisiau-auga visai gerai,išleido dabar du lapus.Sodinau į paprastą žemę,į vidutinį vazoniką.Papurškiu kartas nuo karto,laistau saikingai-ir laikosi.Nors šiaip baisiai visi skundžiasi,kad ji lepi ir t.t.,bet manoji buvo išauginta namie,ne iš parduotuvės,gal todėl ir auga be problemų.
*

Alokazijos-tipiški oranžerijų augalai.Mėgsta šilumą,aukštą santykinį oro drėgnumą ir gerą šaknų aeraciją(purų substratą).Tarybiniais laikais turėjau kelias skirtingas alokazijas savo tropinių-lapinių augalų kolekcijoje.Geriausiai jos jautėsi akvariumų kambaryje,pasodintos į kiminus mirksiukas.gif
Fikuselis
Na iš Gintaro nurodytų dalykų pas mane tėra purus substratas... blush2.gif Didelės drėgmės negaliu pasiūlyt...Na dar tiesa šilumos stoka irgi nesiskundžiam.
*saulėgrąža*
Maniškė leidžia lapelį naują thumbup.gif Tai pradėjau turėti daug vilties, kad patinka jai pas mane ax.gif
Ramaškė
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 22, 21:53)
Maniškė leidžia lapelį naują  thumbup.gif Tai pradėjau turėti daug vilties, kad patinka jai pas mane  ax.gif
*

Tai šaunu, kad auga. Pas mane ji vasarą taip pat gerai auga. O vat žiemą pradeda kaprizintis. Bet tikiuosi, kad taviškė sėkmingai peržiemos smile.gif .
*saulėgrąža*
QUOTE(VUL @ 2006 08 23, 09:57)
Tai šaunu, kad auga. Pas mane ji vasarą taip pat gerai auga. O vat žiemą pradeda kaprizintis. Bet tikiuosi, kad taviškė sėkmingai peržiemos smile.gif .
*

Žiemą alokazijoms - ramybės metas, tai gal ir normalu, kad aprimsta g.gif
Ramaškė
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 23, 10:15)
Žiemą alokazijoms - ramybės metas, tai gal ir normalu, kad aprimsta  g.gif
*

Tai, kad žiemą apie lapų kraštus atsirado bjaurios geltonos dėmės ir sugadino visą vaizdą. Gal jai buvo per šalta? O pavasarį pradėjo vėl leisti naujus, gražius lapus ir žiedus. Tiesa, tie žiedai nelabai verti dėmesio irnesakyk.gif , bet matyt jai viskas gerai smile.gif .
mamka10
labai grazi gele thumbup.gif , reiks isigyti
*saulėgrąža*
Gal galit kas pasakyti, kada alokazijoms jau mažiau vandens reik ? g.gif na, kada tas ramybės periodas prasideda? pradėjau jau mažint po truputį laistymą, tai žiūriu, lapų galiukai ruduot ėmė unsure.gif tai ne laikas dar ar kaip? g.gif
Fikuselis
O tai kam alokazijai tą laistymą mažint,ji gi ne kaktusas? g.gif Aš laistau pastoviai vienodai ir žiemą,ir vasarą.Automatiškai rudeniop atvėsta,ne taip greit išdžiūna tai ir laistai rečiau.Išleido vėl naują lapą,bet per remontą du senus lapus vyras nulaužė verysad.gif
*saulėgrąža*
QUOTE(Fikuselis @ 2006 10 04, 20:30)
O tai kam alokazijai tą laistymą mažint,ji gi ne kaktusas? g.gif Aš laistau pastoviai vienodai ir žiemą,ir vasarą.Automatiškai rudeniop atvėsta,ne taip greit išdžiūna tai ir laistai rečiau.Išleido vėl naują lapą,bet per remontą du senus lapus vyras nulaužė verysad.gif
*

hmm g.gif mat kaip ax.gif na, aš šiemet pirmą kart žiemosiu su alokazija - tai ir klausiu, bo niekad nebuvau auginus. literatūroj radau, kad žiemą - ramybės periodas, tai galvojau, kad jis neturi prasidėti staiga, vat ir sumąsčiau kad reik pradėt mažint laistymą ax.gif ale, matyt, tu teisi esi - savaime gausis ta 'ramybė' ax.gif
Gintaras Klimaitis
QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 05, 09:06)
hmm  g.gif mat kaip  ax.gif na, aš šiemet pirmą kart žiemosiu su alokazija - tai ir klausiu, bo niekad nebuvau auginus. literatūroj radau, kad žiemą - ramybės periodas, tai galvojau, kad jis neturi prasidėti staiga, vat ir sumąsčiau kad reik pradėt mažint laistymą  ax.gif ale, matyt, tu teisi esi - savaime gausis ta 'ramybė'  ax.gif
*

Jokių ryškiau išreikštų ramybės periodų tokie augalai neturi.Jei jūs užsiimsite jų terorizavimu(t.y. priverstinai darysite poilsį vien dėl nesugebėjimo sudaryti optimalių sąlygų žiemą),rezultatas atrodys maždaug taip:"SOS,padėkite,gelbėkite,džiūsta,ruduoja,miršta" mirksiukas.gif
*saulėgrąža*
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 10 05, 08:53)
Jokių ryškiau išreikštų ramybės periodų tokie augalai neturi.Jei jūs užsiimsite jų terorizavimu(t.y. priverstinai darysite poilsį vien dėl nesugebėjimo sudaryti optimalių sąlygų žiemą),rezultatas atrodys maždaug taip:"SOS,padėkite,gelbėkite,džiūsta,ruduoja,miršta" mirksiukas.gif
*

Aišku, ačiū 4u.gif
beje, šian dar vieną lendantį lapelį pamačiau yahoo.gif
*saulėgrąža*
QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 05, 10:18)
Aišku, ačiū  4u.gif
beje, šian dar vieną lendantį lapelį pamačiau  yahoo.gif
*

na, pasirodo joks ten ne lapas, o žiedas biggrin.gif tik jau toks.. nevertas dėmesio visai schmoll.gif gal, sakau, nukirpt jį - na kam čia augalas save alins g.gif
Gintaras Klimaitis
QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 18, 15:42)
na, pasirodo joks ten ne lapas, o žiedas  biggrin.gif  tik jau toks.. nevertas dėmesio visai  schmoll.gif gal, sakau, nukirpt jį - na kam čia augalas save alins  g.gif
*

Tropiniai augalai,tokie kaip alokazijos,difenbachijos ir pan. paprastai žydi dviem atvejais:arba jie labai gerai jaučiasi,arba jaučia artėjančią mirtį(ryškų gyvenimo sąlygų pablogėjimą).Jūsų alokazijos žiedas-greičiausiai antrasis atvejis rolleyes.gif
Žiedo nukirpimas artėjančios mirties problemos neišspręs-reikia skubiai gerinti jai gyvenimo sąlygas(substratas,šiluma,šviesa,oro drėgmė). mirksiukas.gif
Fikuselis
Na manoji alokazija nežydi,bet difenbachijos,kai jas augindavau,žydėdavo,ir nė velnio nemirdavo...Tai negi aš joms tokias palankias sąlygas sukurdavau? g.gif
Gintaras Klimaitis
QUOTE(Fikuselis @ 2006 10 18, 21:52)
Na manoji alokazija nežydi,bet difenbachijos,kai jas augindavau,žydėdavo,ir nė velnio nemirdavo...Tai negi aš joms tokias palankias sąlygas sukurdavau? g.gif
*

Taigii iš arti jums geriau matosi tos sąlygos lotuliukas.gif
Labai galimas variantas,kad,jausdamos gyvenimo blogėjimą,gėlės pradeda krauti žiedus(lastelių lygmeny pradeda formuoti generatyvinius organus),bet per tą laiką,kol tas žiedas tampa matomas,salygos pagerėja ir gėlėms praeina nusistatymas mirti mirksiukas.gif
Jei šį reikalą nagrinėti truputį giliau(fiziologiniame,biocheminiame,rūšies genetinio kodo lygmeny),viskas yra labai sudėtinga... smile.gif
Pasakymas,kad augalas jaučia artėjančią mirtį ar meilę gyvenimui yra labai,labai primytyvus ir paviršutiniškas smile.gif
*saulėgrąža*
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 10 18, 18:56)
Tropiniai augalai,tokie kaip alokazijos,difenbachijos ir pan. paprastai žydi dviem atvejais:arba jie labai gerai jaučiasi,arba jaučia artėjančią mirtį(ryškų gyvenimo sąlygų pablogėjimą).Jūsų alokazijos žiedas-greičiausiai antrasis atvejis rolleyes.gif
Žiedo nukirpimas artėjančios mirties problemos neišspręs-reikia skubiai gerinti jai gyvenimo sąlygas(substratas,šiluma,šviesa,oro drėgmė). mirksiukas.gif
*

Na, manau, kad padėtis gerėja, nes juk nustojau tą ramybės periodą vaidinti, galai neberuduoja.. ax.gif matyt, kad buvo mano alokazija išsigandus kad paskutinioji išmušė biggrin.gif dėkui už patarimus 4u.gif
*saulėgrąža*
HELP - mano alokazijos vienas lapas kokiom tai dėmėm geltonom nuėjo - nuo ko čia galėtų būti?lyg ir sąlygos nepakito - ir drėgna, ir palaistau g.gif
Ramaškė
QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 29, 17:08)
HELP - mano alokazijos vienas lapas kokiom tai dėmėm geltonom nuėjo - nuo ko čia galėtų būti?lyg ir sąlygos nepakito - ir drėgna, ir palaistau g.gif
*

Mano pernai tokiu laiku taip pat prie kraštų atsirado tos bjaurios geltonos dėmės. O šiemet visi seni lapai pagelto verysad.gif , tai teko nuskinti. Dabar likę tik per vasarą išauginti, jie dar nerūduoja( scare.gif tfu tfu tfu). Gal jai šviesos permažai g.gif ?
*saulėgrąža*
QUOTE(VUL @ 2006 11 30, 10:35)
Gal jai šviesos permažai g.gif ?
*

na, negarantuoju, kad nemaišau, bet man rodos alokazija ir paunksmėj neblogai jaučiasi g.gif
Ramaškė
QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 30, 11:55)
na, negarantuoju, kad nemaišau, bet man rodos alokazija ir paunksmėj neblogai jaučiasi g.gif
*

Tai, kad kitaip nesuprantu kas jai nepatinka. Ir palaistyta, ir apipurkšta mastau.gif .
Papildyta:
QUOTE(VUL @ 2006 11 30, 11:35)
Gal jai šviesos permažai g.gif ?

Ta prasme, kad diena jai per trumpa. Gal žiemą reikėtų papildomo apšvietimo?
Fikuselis
QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 29, 18:08)
*

Mano vienas senas lapas irgi nugelto,nupjoviau,o kiti lygtai neblogai kolkas laikosi.Žiema,ruduo-nėr ko norėt... unsure.gif
gadget3
Pries savaite Senukuose (kas per geliu kankintojai) nusipirkau alokasija Polly atitrynimui uz lita (nukankintas augaliukas, bet su vienu sveiku lapu). Stebejau as ja, palaisciau tik karta. Tas sveikasi slapas laikosi. Tai uzejau i foruma apsizvalgyti - matau, kad sitoj temoj pacioj pradzioj nuotraukyte mano alokasijos ideta biggrin.gif
Paskaiciau, kad merginoms visai gerai sekasi jas priziureti, ir pati nusiteikiau sekmei mirksiukas.gif
Dideliu ir sveiku lapu jusu augaleliams!
Ausma
Aš šiandien važiuodama į darbą užsukau į Senukus, o ten kai kurios gėlytės net su 90 % nuolaida. Žinoma, kai kurios atrodė jau labai graudžiai, bet rinktis dar buvo iš ko. Taigi išsirinkau alokasiją ir afelandrą po 3 lt. Tiesiog negalėjau nenusipirkti. Seniai man jos patinka, bet kaina paprastai didelė būna. Dabar per pertrauką puoliau ieškoti informacijos internete, kaip jas auginti. Ir, kaip visada, daugiausiai žino supermamos bigsmile.gif Mano alokasija atrodo visai neblogai. Turi penkis stambius lapus. Tik juose yra po keletą sausų rudų dėmelių. Yra naujų lapų ir naujų atžalų užuomazgų, bet tokios apmirę. Žemė vazone buvo sausa lyg visą žiemą nelaistyta. Taigi pirmiausiai gerai priliejau. Savaitgalį reikės persodinti. Kokios žemės reikia, sužinojau iš ankstesnių žinučių mirksiukas.gif Taigi, bandysiu gelbėt augalėlį.
Beje, afelandros priežiūra pasirodo taip pat labai panaši.
anestute
Man ji tokia graži gelytė rolleyes.gif Vis praeinu parduotuvėj pro šalį su pavydu nužvelgdama, bet reikės pagaliau įsigyti. Tik su vieta namuose problema biggrin.gif Šviesos ji labai daug reikalauja?
Fikuselis
Manoji stovi nelabai šviesiai,atokiau nuo lango.Bet šiaip tai gana pretenzinga gėlė,dabar nebepirkčiau.
anestute
QUOTE(Fikuselis @ 2007 05 24, 19:56)
Manoji stovi nelabai šviesiai,atokiau nuo lango.Bet šiaip tai gana pretenzinga gėlė,dabar nebepirkčiau.
*

blink.gif rimtai? tai reikia dar apsvarstyt ar verta man ją pirkt g.gif
Ausma
Mano alokazija stovi darbe ant rytinės palangės. Todėl daugiau saulės gauna tik iš ryto. Kasdien atėjus į darbą apipurškiu. Jau išleido didelį gražų naują lapą bei mažutę atžalą. Ir sustojo g.gif Dabar sparčiai augina papildomas šaknis iš to sustorėjimo, esančio virš žemės, ir kažkokius gumbelius prie šaknų. Gal tai irgi atžalos g.gif
minus
QUOTE(Ausma @ 2007 05 25, 09:33)
Mano alokazija stovi darbe ant rytinės palangės. Todėl daugiau saulės gauna tik iš ryto. Kasdien atėjus į darbą apipurškiu. Jau išleido didelį gražų naują lapą bei mažutę atžalą. Ir sustojo g.gif Dabar sparčiai augina papildomas šaknis iš to sustorėjimo, esančio virš žemės, ir kažkokius gumbelius prie šaknų. Gal tai irgi atžalos g.gif
*

Tie gumbeliai prie šaknų, jei abi kalbam apie tą pat, ir mane domina. g.gif g.gif Vis išlenda į žemės paviršių, bet nieko doro iš jų taip ir neišauga doh.gif - nudžiūva.
Gerbera
nagi i virsu kapanojames.
kazkas mano alokazijai atsitiko jau gerai buvo leido lapus ir kazkoks kaip miltais apiberti lapai, cia liga kokia ar kas? nupurskiau lyg ner dabar gal kuriai taip buvo?
Ausma
Aš irgi pastebėjau, kad pas mano alokaziją ant senesnių lapų lyg tokios miltuotos dėmelės kitoje lapo pusėje. Iš pradžių tik nuvalydavau jas, o šiandien jau nusipirkau nuo miltligės, bandysiu purkšti.
JuzTea
turiu dvi alokazijas, tiksliau vieną išskirtą, biggrin.gif vienoji pagaliau išaugino antrąji lapa, o kita pradėjo ir sustojo.. senojo lapo kotas susiraukšlėjo ir linksta, neisivaizduoja ka daryt.. blush2.gif
Pusele_
aš kažkadu irgi turėjau, paskui kai persikrautėm numiro sad.gif
auginau taip:
šviesioje vietoje visą dieną (langai buvo į pietus) bet ne saulėj, jos praktiškai negaudavo, žemė tokia posausė, svarbu neperliet, nes ruduoja lapai, jai reikia drėgno oro, kadangi siūdavau bendrabuty, tai garo netrukdavo hihihi.gif išleido keliskart po žiedą, man jis kažkaip kaliją primena.
spyglis2
man tai su alokazija nesiseka, nesiprantu kaip ją prižiūrėt doh.gif gavau prieš kelis metus dovanų, su daug lapų, bet po kokių metų visi lapai nukrito, norėjau išmest, bet vyras neleido, vis palaistydavo, taip ir stovėjo daugiau nei pusmetį tuščias vazonas blink.gif paskui sugalvojau, kad reik pažiūrėt, kas vazono viduj, svogūnėlį persodinau ir tada atgijo, išleido kelis lapus thumbup.gif ale po gerų metų vėl numirė, dabar va, vėl persodinau, ir jau po truputį pradėjo leisti naują ugliuką mirksiukas.gif ar taip turi būti? man ji labai graži gėlė, bet tas numirimas kas metai mane erzina blush2.gif ir stovi tuščias vazonas kelis mėnesius blink.gif
Pusele_
numiroti taip neturėtų, aš kiek iš savo patirties manau ,kad vietos pakeitimas ar persodinimas sukelia jai stresą, kai apsipranta auga
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.