nusipirkau alokazija jau antra karta, nes man ji nerealiai grazi. viena karta nepavyko man niekas ir ji uzlinko
sveikutes
nusipirkau alokazija jau antra karta, nes man ji nerealiai grazi. viena karta nepavyko man niekas ir ji uzlinko
O
AHA SITOKIA
o idomu, gal zinot ar ji megsta liejima i vazona, ar i indeli?
aš irgi tokią turėjau, ji ne tik naują lapą išleido, bet ir pražydo...bet paskui numirė
Turiu ir aš tokią. Auginu jau 3-4 metus, tai ji vieną lapą numeta, kitą užaugina. Taip ir laikosi su 4-5 lapais: nei bujoja, nei miršta. Ir žydi kasmet. O dar vieną veislę turėjau - tai ta panašu, kad numiro. Bet vazono su stiebo likučiu dar neišmetu, vis tikiuosi, kad gal atsigaus pavasarį.
O knygoje rašo, kad reik jas šiltai laikyt, daugiau kaip 20 laipsnių temepratūroje, o žiemą - ne vėsesnėje nei 17 laipsniu paunksnėje ir pusiau paunksnėje. O per šaltai laikant pūva šakniastiebiai. Lieti tik minkštu vandeniu (aš lieju tokiu, koks iš krano bėga), pavasarį, vasarą ir rudenį - gausiai (bet vandens padėkle nepalikti), o žiemą - nedaug. Ir dar oras privalo būti labai drėgnas - aš tam tikslui naudoju antrą lėkštutę, į kurią pripiliau keramzito ir vandens, kad pastoviai garuotų. Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.
Mano alokazija irgi kažkokia nelinksma. Nusipirkau pernai, tai iki žiemos išleido tris didelius lapus, žydėjo ir dabar žydi, nors tie jos žiedai
ir aš turiu tokią gėlytę. Jau gal kokius du metus. Tai jiu augo spartčiai, žydėdavo kas mėnesį po žiedą, vėliau ir po du žiedukus. Išleido tris ūgliukus ir visi numetė lapukus. Tik dabar žiūriu vienas ūgliukas leidžia naują lapuką. Laikau aš ją virtuvėj iir palaistau dažnokai.
QUOTE(Natute @ 2006 03 08, 15:23) Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų. Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 03, 14:54) Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau Bet juk nevalgyti ją perki QUOTE(VUL @ 2006 08 03, 16:03) Bet juk nevalgyti ją perki nu taip, teisybė
Aš dar klausimėlį vieną kitą turiu
Aš alokaziją čia iš vienos supermamytės įsitaisiau-auga visai gerai,išleido dabar du lapus.Sodinau į paprastą žemę,į vidutinį vazoniką.Papurškiu kartas nuo karto,laistau saikingai-ir laikosi.Nors šiaip baisiai visi skundžiasi,kad ji lepi ir t.t.,bet manoji buvo išauginta namie,ne iš parduotuvės,gal todėl ir auga be problemų.
QUOTE(Fikuselis @ 2006 08 04, 19:32) Aš alokaziją čia iš vienos supermamytės įsitaisiau-auga visai gerai,išleido dabar du lapus.Sodinau į paprastą žemę,į vidutinį vazoniką.Papurškiu kartas nuo karto,laistau saikingai-ir laikosi.Nors šiaip baisiai visi skundžiasi,kad ji lepi ir t.t.,bet manoji buvo išauginta namie,ne iš parduotuvės,gal todėl ir auga be problemų. Alokazijos-tipiški oranžerijų augalai.Mėgsta šilumą,aukštą santykinį oro drėgnumą ir gerą šaknų aeraciją(purų substratą).Tarybiniais laikais turėjau kelias skirtingas alokazijas savo tropinių-lapinių augalų kolekcijoje.Geriausiai jos jautėsi akvariumų kambaryje,pasodintos į kiminus
Na iš Gintaro nurodytų dalykų pas mane tėra purus substratas...
Maniškė leidžia lapelį naują
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 23, 10:15) Tai, kad žiemą apie lapų kraštus atsirado bjaurios geltonos dėmės ir sugadino visą vaizdą. Gal jai buvo per šalta? O pavasarį pradėjo vėl leisti naujus, gražius lapus ir žiedus. Tiesa, tie žiedai nelabai verti dėmesio
labai grazi gele
Gal galit kas pasakyti, kada alokazijoms jau mažiau vandens reik ?
O tai kam alokazijai tą laistymą mažint,ji gi ne kaktusas?
QUOTE(Fikuselis @ 2006 10 04, 20:30) O tai kam alokazijai tą laistymą mažint,ji gi ne kaktusas? hmm QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 05, 09:06) hmm Jokių ryškiau išreikštų ramybės periodų tokie augalai neturi.Jei jūs užsiimsite jų terorizavimu(t.y. priverstinai darysite poilsį vien dėl nesugebėjimo sudaryti optimalių sąlygų žiemą),rezultatas atrodys maždaug taip:"SOS,padėkite,gelbėkite,džiūsta,ruduoja,miršta" QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 10 05, 08:53) Jokių ryškiau išreikštų ramybės periodų tokie augalai neturi.Jei jūs užsiimsite jų terorizavimu(t.y. priverstinai darysite poilsį vien dėl nesugebėjimo sudaryti optimalių sąlygų žiemą),rezultatas atrodys maždaug taip:"SOS,padėkite,gelbėkite,džiūsta,ruduoja,miršta" Aišku, ačiū beje, šian dar vieną lendantį lapelį pamačiau QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 18, 15:42) na, pasirodo joks ten ne lapas, o žiedas Tropiniai augalai,tokie kaip alokazijos,difenbachijos ir pan. paprastai žydi dviem atvejais:arba jie labai gerai jaučiasi,arba jaučia artėjančią mirtį(ryškų gyvenimo sąlygų pablogėjimą).Jūsų alokazijos žiedas-greičiausiai antrasis atvejis Žiedo nukirpimas artėjančios mirties problemos neišspręs-reikia skubiai gerinti jai gyvenimo sąlygas(substratas,šiluma,šviesa,oro drėgmė).
Na manoji alokazija nežydi,bet difenbachijos,kai jas augindavau,žydėdavo,ir nė velnio nemirdavo...Tai negi aš joms tokias palankias sąlygas sukurdavau?
QUOTE(Fikuselis @ 2006 10 18, 21:52) Na manoji alokazija nežydi,bet difenbachijos,kai jas augindavau,žydėdavo,ir nė velnio nemirdavo...Tai negi aš joms tokias palankias sąlygas sukurdavau? Taigii iš arti jums geriau matosi tos sąlygos Labai galimas variantas,kad,jausdamos gyvenimo blogėjimą,gėlės pradeda krauti žiedus(lastelių lygmeny pradeda formuoti generatyvinius organus),bet per tą laiką,kol tas žiedas tampa matomas,salygos pagerėja ir gėlėms praeina nusistatymas mirti Jei šį reikalą nagrinėti truputį giliau(fiziologiniame,biocheminiame,rūšies genetinio kodo lygmeny),viskas yra labai sudėtinga... Pasakymas,kad augalas jaučia artėjančią mirtį ar meilę gyvenimui yra labai,labai primytyvus ir paviršutiniškas QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 10 18, 18:56) Tropiniai augalai,tokie kaip alokazijos,difenbachijos ir pan. paprastai žydi dviem atvejais:arba jie labai gerai jaučiasi,arba jaučia artėjančią mirtį(ryškų gyvenimo sąlygų pablogėjimą).Jūsų alokazijos žiedas-greičiausiai antrasis atvejis Žiedo nukirpimas artėjančios mirties problemos neišspręs-reikia skubiai gerinti jai gyvenimo sąlygas(substratas,šiluma,šviesa,oro drėgmė). Na, manau, kad padėtis gerėja, nes juk nustojau tą ramybės periodą vaidinti, galai neberuduoja..
HELP - mano alokazijos vienas lapas kokiom tai dėmėm geltonom nuėjo - nuo ko čia galėtų būti?lyg ir sąlygos nepakito - ir drėgna, ir palaistau
QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 29, 17:08) HELP - mano alokazijos vienas lapas kokiom tai dėmėm geltonom nuėjo - nuo ko čia galėtų būti?lyg ir sąlygos nepakito - ir drėgna, ir palaistau Mano pernai tokiu laiku taip pat prie kraštų atsirado tos bjaurios geltonos dėmės. O šiemet visi seni lapai pagelto QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 30, 11:55) Tai, kad kitaip nesuprantu kas jai nepatinka. Ir palaistyta, ir apipurkšta Papildyta: QUOTE(VUL @ 2006 11 30, 11:35) Gal jai šviesos permažai Ta prasme, kad diena jai per trumpa. Gal žiemą reikėtų papildomo apšvietimo?
Pries savaite Senukuose (kas per geliu kankintojai) nusipirkau alokasija Polly atitrynimui uz lita (nukankintas augaliukas, bet su vienu sveiku lapu). Stebejau as ja, palaisciau tik karta. Tas sveikasi slapas laikosi. Tai uzejau i foruma apsizvalgyti - matau, kad sitoj temoj pacioj pradzioj nuotraukyte mano alokasijos ideta
Paskaiciau, kad merginoms visai gerai sekasi jas priziureti, ir pati nusiteikiau sekmei Dideliu ir sveiku lapu jusu augaleliams!
Aš šiandien važiuodama į darbą užsukau į Senukus, o ten kai kurios gėlytės net su 90 % nuolaida. Žinoma, kai kurios atrodė jau labai graudžiai, bet rinktis dar buvo iš ko. Taigi išsirinkau alokasiją ir afelandrą po 3 lt. Tiesiog negalėjau nenusipirkti. Seniai man jos patinka, bet kaina paprastai didelė būna. Dabar per pertrauką puoliau ieškoti informacijos internete, kaip jas auginti. Ir, kaip visada, daugiausiai žino supermamos
Beje, afelandros priežiūra pasirodo taip pat labai panaši.
Man ji tokia graži gelytė
Manoji stovi nelabai šviesiai,atokiau nuo lango.Bet šiaip tai gana pretenzinga gėlė,dabar nebepirkčiau.
Mano alokazija stovi darbe ant rytinės palangės. Todėl daugiau saulės gauna tik iš ryto. Kasdien atėjus į darbą apipurškiu. Jau išleido didelį gražų naują lapą bei mažutę atžalą. Ir sustojo
QUOTE(Ausma @ 2007 05 25, 09:33) Mano alokazija stovi darbe ant rytinės palangės. Todėl daugiau saulės gauna tik iš ryto. Kasdien atėjus į darbą apipurškiu. Jau išleido didelį gražų naują lapą bei mažutę atžalą. Ir sustojo Tie gumbeliai prie šaknų, jei abi kalbam apie tą pat, ir mane domina.
nagi i virsu kapanojames.
kazkas mano alokazijai atsitiko jau gerai buvo leido lapus ir kazkoks kaip miltais apiberti lapai, cia liga kokia ar kas? nupurskiau lyg ner dabar gal kuriai taip buvo?
Aš irgi pastebėjau, kad pas mano alokaziją ant senesnių lapų lyg tokios miltuotos dėmelės kitoje lapo pusėje. Iš pradžių tik nuvalydavau jas, o šiandien jau nusipirkau nuo miltligės, bandysiu purkšti.
turiu dvi alokazijas, tiksliau vieną išskirtą,
aš kažkadu irgi turėjau, paskui kai persikrautėm numiro
auginau taip: šviesioje vietoje visą dieną (langai buvo į pietus) bet ne saulėj, jos praktiškai negaudavo, žemė tokia posausė, svarbu neperliet, nes ruduoja lapai, jai reikia drėgno oro, kadangi siūdavau bendrabuty, tai garo netrukdavo
man tai su alokazija nesiseka, nesiprantu kaip ją prižiūrėt
numiroti taip neturėtų, aš kiek iš savo patirties manau ,kad vietos pakeitimas ar persodinimas sukelia jai stresą, kai apsipranta auga
|