Doviljana
2009 06 13, 14:55
QUOTE(JurgaSim @ 2009 06 13, 14:35) Jus neskiriate moralizavimo ir fakto konstatavimo. Nerasiau, kad tinginyste - tai blogis. Galbut jusu dorybiu ir ydu skaleje tinginyste priskiriama prie dorybiu... Visko gi tam gyvenime buna Taip pat neteisingai supratote, o gal net ir nesitengete suprasti, jog man maisto gaminimas nei malonumas, nei kancia. Tai naturalus mano kasdieninio gyvenimo procesas ir tiek. Kokiu pagrindu ir kodel jus norite susieti vaiko laime ir jo valgoma maista? Mesa verdant vandeni nupilu viena karta, verdu po 50 g. Kosiu trinti jau seniai nereikia - vaikas puikiausiai kramto. Ir is kur tas beribis tikejimas, kad jusu aprasomais budais maistas gaminamas pramoniniu budu? Miela, JurgaSim, jūs mane taip pat ne taip supratote, netgi aš(kuriai, anot jūsų, tinginystė dorybių-ydų skalėje priskirta prie dorybių) vaikui košeles virdavau, tačiau nedariau to taip fanatiškai, kaip gal būt kai kurios čia pasisakančios mamos, ir negalvojau(negalvoju), kad mano virtas maistas vaikui geriau nei pirktinis auginamas ekologiškuose ūkiuose(kuo, o šventas naivume, aš tikiu). tad kai būdavo ūpas stovėdavau prie viryklės ir virdavau tuos kelis gramus, tačiau tada man ramybės neduodavo mintis, kokį maistą dabar duosiu vaikui (gal su kokiais herbicidais-pesticidais)... štai kur ta-kita nuomonė o maistą iš indelių savo mažiukei duodavau ramia širdim...ir pasakykit jūs man kieno pusėje dabar tiesa? jūs turite savo nuomonę, aš - savo, kurios, beje niekam neperšu...
La pluie
2009 06 13, 20:55
QUOTE(Doviljana @ 2009 06 13, 15:55) Miela, JurgaSim, jūs mane taip pat ne taip supratote, netgi aš(kuriai, anot jūsų, tinginystė dorybių-ydų skalėje priskirta prie dorybių) vaikui košeles virdavau, tačiau nedariau to taip fanatiškai, kaip gal būt kai kurios čia pasisakančios mamos, ir negalvojau(negalvoju), kad mano virtas maistas vaikui geriau nei pirktinis auginamas ekologiškuose ūkiuose(kuo, o šventas naivume, aš tikiu). tad kai būdavo ūpas stovėdavau prie viryklės ir virdavau tuos kelis gramus, tačiau tada man ramybės neduodavo mintis, kokį maistą dabar duosiu vaikui (gal su kokiais herbicidais-pesticidais)... štai kur ta-kita nuomonė o maistą iš indelių savo mažiukei duodavau ramia širdim...ir pasakykit jūs man kieno pusėje dabar tiesa? jūs turite savo nuomonę, aš - savo, kurios, beje niekam neperšu... As neteigiau kategoriskai, kad tinginyste jus suvokiate kaip dorybe, tai tebuvo hipoteze... O kodel jus manote, jog mamos, kurios kasdien vaikams ruosia pusrycius, pietus ir vakariene, taip elgiasi vedamos kazkokiu fanatiniu tikslu ar ideju? Kodel jums sunku suprasti, jog daugeliui tai iprastas, jokiu vidiniu pastangu nereikalaujantis procesas? Mano nuomone jus vis stengiates izvelgti problema ten,kur jos ne kvapo nera. Jus taip ir neatsakete i klausima kodel siejate vaiko laime ir jo valgoma maista. Man idomus jusu samprotavimai - pasidalinkite jais ir siuo klausimu
skruzdeda
2009 06 14, 10:07
nemaitinau savo sunaus pirktu maistu, nes nuo jo budavo siaubinga alergija. Visas kunelis raudonom sausom demem. Kai tik pradejau virti savo maista, is karto pradejo orele tvarkytis. Taigi matyt namuose gamintas maistas sveikiau. Dukrytei nebandysiu duoti konservu.
Nu nežinau,atsirado lietuviškų daržovių,pradėjau viską virti ir vaikui iš kart vėl paūmėjo atopinis dermatitas  ,pradėjo berti žandus  taip kad pakolkas tos daržovės lietuviškos neva ekologiškos,labai jau mistiškai užaugintos
Doviljana
2009 06 14, 11:41
QUOTE(JurgaSim @ 2009 06 13, 20:55) As neteigiau kategoriskai, kad tinginyste jus suvokiate kaip dorybe, tai tebuvo hipoteze... O kodel jus manote, jog mamos, kurios kasdien vaikams ruosia pusrycius, pietus ir vakariene, taip elgiasi vedamos kazkokiu fanatiniu tikslu ar ideju? Kodel jums sunku suprasti, jog daugeliui tai iprastas, jokiu vidiniu pastangu nereikalaujantis procesas? Mano nuomone jus vis stengiates izvelgti problema ten,kur jos ne kvapo nera. Jus taip ir neatsakete i klausima kodel siejate vaiko laime ir jo valgoma maista. Man idomus jusu samprotavimai - pasidalinkite jais ir siuo klausimu  tikrai neteigiau, kad visos mamos verda savo vaikams vien iš fanatizmo, anaiptol, netgi rašiau, jog mamos, kurioms tai patinka daryti elgiasi teisingai ir sveikintinai bet pasikartosiu, kad tikrai yra mamų, kurios verda tik dėl to, kad taip ne va geriau jų vaikui, o tas mamas, kurios to nedaro-smerkia, vadina tinginėmis ir t.t. nemanau, kad tai teisingas požiūris-kiekviena turi pasirinkti pati, nes tik ji pati žino, kaip geriau jos vaikui (čia aišku kalbu apie normalias, ne asocialias mamas) ir jeigu, mama darys tai kas jai nepatinka vien dėl to, kad taip neva geriau jos vaikui-nieko iš to nebus, vėliau ji tikėsis dėkingumo iš vaikų už aukojimąsį (ir nesakykit, kad taip nebūna-paklausykit vyresnių moterų savo aplinkoje, jau užauginusių savo vaikus:"aš taip stengiausi, viską dėl jo padariau, kodėl jis daro taip ir taip?" ir panašiai). manau, nereikia niekada perženginėti per save (vėl gi su kai kuriomis išimtimis:smurtas;alkoholizmas;narkotikai ir pan.), nes vaikas laimingas tik tada, kai mato laimingą mamą.būtent laimingą, o ne pasiaukojančią čia atsakymas į klausimą kaip susieti maistą su laime... nežinau ar aiškiai išsireiškiau, tačiau visoms mamoms, kurios skundžiasi, jogauginant mažą žmogutį pritrūksta laiko, vyrui sau pačiai ar kt.šeimos nariams, siūlau paskaityti D.Einon knygą "Nuobodžiausia ir žavingiausia veikla" ir ateityje nereiks vaikų auginimo prisiminti vien tik kaip nesibaigiančio bemiegių naktų, maisto ruošimo ir namų ruošos maratono sėkmės, pasirenkant sau tinkamiausią vaiko auginimo būdą, ir maitinimo, be abejo
skruzdeda
2009 06 14, 12:01
QUOTE(Tomulyte @ 2009 06 14, 10:38) Nu nežinau,atsirado lietuviškų daržovių,pradėjau viską virti ir vaikui iš kart vėl paūmėjo atopinis dermatitas  ,pradėjo berti žandus  taip kad pakolkas tos daržovės lietuviškos neva ekologiškos,labai jau mistiškai užaugintos  aaa, nu teisingai, reikia zinoti, kaip tos darzoves uzaugintos. Nes lietuvaiciai dabar labai daug chemijos sudeda i augalus. Ir tresia ir purskia. Mano tai mama ir uosviai turi sodus, taigi gerai zinau, kaip ten viskas uzauginta. Bet as tai su mielu noru duociau vaikams pirkta produkcija, jeigu tai butu sveikiau. Gi lieka laiko pabendrauti, pazaisti su vaikais, kas yra lygiai taip pat svarbu kaip ir sveikai juos auginti. O dabar tai taip nusiplukiu nuo viskokiu namuo ruosos darbu, kad visai nesigauna jokio bendravimo.
La pluie
2009 06 14, 12:14
QUOTE(Doviljana @ 2009 06 14, 12:41) čia atsakymas į klausimą kaip susieti maistą su laime... nežinau ar aiškiai išsireiškiau, tačiau visoms mamoms, kurios skundžiasi, jogauginant mažą žmogutį pritrūksta laiko, vyrui sau pačiai ar kt.šeimos nariams, siūlau paskaityti D.Einon knygą "Nuobodžiausia ir žavingiausia veikla" ir ateityje nereiks vaikų auginimo prisiminti vien tik kaip nesibaigiančio bemiegių naktų, maisto ruošimo ir namų ruošos maratono Gavau sia knyga dovanu  Man ji sausoka ir neidomi. Nesu is tu moteru, kurios skundziasi laiko trukumu. Speju viska, nors auginu tikrai labai judru ir daug demesio reikalaujanti sunu. Viskas priklauso nuo prioritetu ir poziurio i gyvenima Papildyta:QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 14, 13:01) Bet as tai su mielu noru duociau vaikams pirkta produkcija, jeigu tai butu sveikiau. Gi lieka laiko pabendrauti, pazaisti su vaikais, kas yra lygiai taip pat svarbu kaip ir sveikai juos auginti. O dabar tai taip nusiplukiu nuo viskokiu namuo ruosos darbu, kad visai nesigauna jokio bendravimo. Praktinis patarimas: o kodel jums neijungus vaikuciu i maisto gaminima? Kuomet as ruosiu valgi, sunus visada buna salia: duodu jam pabarskinti per puodus, pakrausto stalcius, nuimineja magnetukus nuo saldytuvo ir pan, jei viskas nusibosta, tuomet dainuoju ir net pasoku jam - namai skamba nuo juoko  Mes viska darom kartu. Siek tiek leciau viskas vyksta, bet daug smagiau
RutaPuta
2009 06 18, 23:22
O man problemos iskyla, nes maniske tik namie gaminta maista valgo... bandau vis ikisti pirktinio.. isbandziau ir desertines koseles- spjauna..o va grikiu kose kapoja  Va,as kai kur ruosius iskeliaut, tai ruosiu maista namie ir pakuojuosi su visu maistu- na jei jau visai blogai- alkana, dar ta ryziu pudinga suvalgo pasivaipydama  Merginos, mano spintelese pilna vaikisko maisto- as pati valgau,o ka daryt
QUOTE(JurgaSim @ 2009 06 14, 10:14) Praktinis patarimas: o kodel jums neijungus vaikuciu i maisto gaminima? Kuomet as ruosiu valgi, sunus visada buna salia: duodu jam pabarskinti per puodus, pakrausto stalcius, nuimineja magnetukus nuo saldytuvo ir pan, jei viskas nusibosta, tuomet dainuoju ir net pasoku jam - namai skamba nuo juoko  Mes viska darom kartu. Siek tiek leciau viskas vyksta, bet daug smagiau  pas mus gaminant maista tokia pat tvarka virtuveje-karaliaujam abu su sunuciu. verdu viska jam pati, nes man ir siaip patinka suktis virtuveje. bet tikrai smerkiu mamas, kurios tingi savo vaikuciam isvirti naminio maisto, tuo labiau kai pacios tai pripazysta(geriau paskaitysiu knyga, nei stovesiu prie virykles viradama vien abulve ir puse morkos  ).o be to ,pacios sau "kasa duobe"-kas bus kai ateis laikas kai tures vaikas sestis prie bendro seimos stalo
Ingulyte
2009 06 20, 18:38
Retkarciais paivairinimui nupirkdavau ir pirktiniu tyreliu bei kosyciu, bet nuo 1 metu mazoji atsisake ju valgyt. Verdu pati visokias koses, niekada nedariau is to problemos, nu negi sunku isvirti bulve, morka .
Rikitikicik
2009 06 21, 23:15
As savo dukryte maitinu savo pienu, bei pirktinemis tyrelemis, nes skaiciau, kad tos tyreles gaminamos tik is ekologiskuose ukiuose uzaugintu vaisiu, darzoviu ir biomesytes, plius dar tos darzoves i tyreles verdamos garuose, kuomet praktiskai nezuva(nenuverda) vitaminai. As jomis maitinu, nes man atrodo taip yra sveikiausia ir negaila man lituku. Gyvenu mieste ir neturiu is kur gauti nei ekologiskos bulves, nei morkos. Suprantama, kai pas mociutes turgeliuose atsiras savu ekologisku darzoviu, tada as ju pirksiu ir virsiu. O kol kas nerizikuosiu savo kudikelio nuodyti darzovemis uzaugintomis ant chemijos - beje, buvo atliktas tyrimas, kad ypatingai daug nitratu ir nitritu buvo atrasta lietuviskose morkose, kopustuose bei salotose...
Emerencija
2009 06 22, 12:55
QUOTE(Rikitikicik @ 2009 06 22, 00:15) Suprantama, kai pas mociutes turgeliuose atsiras savu ekologisku darzoviu, tada as ju pirksiu ir virsiu.
 o iš kur tu žinosi, kad jos tikrai ekologiškos?  Ar vertinsi pagal pardavėja?
Zuzi_šoka
2009 06 23, 10:05
Ir pirktines tyreles naudoju, ir verdu pati. Kazkodel manau, kad pirktinis bananas ne toks sveikas, kaip tarkim tyreleje- tenai rasoma, kad jei isauginti ekologiskai ir t.t. taigi cia diskutuotina tema, tikrai...  Kai gaunu svariu, ekologisku darzoviu- morku, bulviu, moliugu, kopustu, spinatu- viska verdu pati, sumalu ir prasau! Bet kokia skania braskiu tyreje su varske, ar jogurtu- tai duodu beveik kasdien.
Rikitikicik
2009 06 23, 10:41
QUOTE(Emerencija @ 2009 06 22, 13:55)  o iš kur tu žinosi, kad jos tikrai ekologiškos?  Ar vertinsi pagal pardavėja?  Galima juk paklausti  -"ar be chemijos auginote, nes mazam kudikeliui perku...?" Siaip linkusi pasitiketi zmonemis - o jei tuo labiau patvirtina, kad drasiai galite imti... Nemanu, kad ten del keliu lituku meluos. O ka daryti, kai savo darzo neturim, o viena senele nors ir kaime gyvena - bet tingi ten kazka augintis...
airina4u
2009 06 25, 15:51
Siais laikais visi ziuri i akis ir meluoja. Todel labai sunku atrasti saziningu zmoniu. Bet gryztant prie temos pasigamintas maistas namuose, vistiek yra kur kas geresnis nei is stiklainiuko... O darzoviu isaugintu nemasinei prekybai galima surasti pas mociutes, kurios prekiauja prie parduotuviu, prie turgaus, tik jos turi ne dezes produktu, o pintines...
QUOTE(airina4u @ 2009 06 25, 16:51) Siais laikais visi ziuri i akis ir meluoja. Todel labai sunku atrasti saziningu zmoniu. Bet gryztant prie temos pasigamintas maistas namuose, vistiek yra kur kas geresnis nei is stiklainiuko... O darzoviu isaugintu nemasinei prekybai galima surasti pas mociutes, kurios prekiauja prie parduotuviu, prie turgaus, tik jos turi ne dezes produktu, o pintines... O Jūs bent įsivaizduojat,kiek trašų tos bobutės į daržoves pila,kad būtų kuo didesnės ir ryškesnės  ? Pažįstu vieną tokią gerietę močiutę,tai gal tiek to,susilaikysiu nuo bobučių daržovių Šiaip jau yra naminių,bet dabar sunku atsirinkt,kurios tinka,o kurios ne mano vaikui
airina4u
2009 06 25, 16:11
Nesigincysiu, visokiu yra, bet negi jus manote, kas stiklainiukuose is parduotuviu maistas yra sveikas? As nesu kategorsikai pries "gatava" maista, bet jis yra skirtas tik tais atvejais, kai nebuni namuose. Pasigaminti savo vaikui kosyte tikrai nesudetinga, ypac siais laikais, kai didieji miestai turi ekologiskus turgus. Beto juk tam ir yra internetas, kad galetumem rasti informacijos kur isigyti ekologisku praduktu.
Maitinu ivairiai, tiek pirktiniu tiek savo gamybos maistu. Manau kad vaikiskas maistelis parduotuvese tikrai yra geras, kiek zinau yra griezta kontrole ES gaminamam vaikiskam maisteliui, ir tikrai neprides pashvinkusios mesos ar zuvies, kokios galima pas mus nusipirkti. Taciau vien juo maitinti ganetinai brangu, todel verdu ir pati (kiek tai imanoma dedu savas darzoves), o mesa tenka pirkti. Tai ir uostau kaip shuo, kad mesa shviezia skerdiena kvepetu.
airina4u
2009 06 27, 11:58
O as girdejau, kad parduotuviniame maiste nera produktu kiekio, atitinkancio paros normos...ypac mesos.
Emerencija
2009 06 27, 12:31
QUOTE(airina4u @ 2009 06 27, 12:58) O as girdejau, kad parduotuviniame maiste nera produktu kiekio, atitinkancio paros normos...ypac mesos.  taip, tame yra tiesos  bet dažniai mamos savo išvirtą mėsytę deda į daržovių tyreles, arba perka mėsos ruošinius "hipp" ir įmaišo į tyreles.
mamulka10
2009 07 10, 14:37
As maitinu tiek pirktiniu maistu, tiek namuose gamintu Papildyta:QUOTE(airina4u @ 2009 06 27, 10:58) O as girdejau, kad parduotuviniame maiste nera produktu kiekio, atitinkancio paros normos...ypac mesos.  ne tik mesos ir kitu produktu , mano seimos are viena dirbo pardeje IKI tiek visko pripasakojo kad tikrai mazeja noras praduotuvese kazka ir pirkt
buruliuke
2009 07 12, 14:08
As pirkau pabandymui,ajajai okios jos neskanios,aisku lelyte valge.Vaisiu tyreles skanios,tik kad neapsimoka pirkti.Imetu i kokteiline banana,obuoliuka ir toks pat sloikutis gaunasi  Pabandziau ir daugiau nebepirkau,darau viska pati.
as maitinu pirktiniu maisteliu, nes manoji atsisako valgyti mano visrta kosele...man asmeniskai mano virta taip pat skanesne, bet deja....nelaikau blogiu nei paciai virti, nei pirktiny duoti...
AlmuteP
2009 08 21, 17:31
pirktinis tik kelionese, nors kas priprates prie naminio tai gali ir kelionej nevalgyt to pirktinio.
Raspberry
2009 09 13, 17:10
Kas blogo gali nutikti, jei vaikas valgys vien tik pirktines tyreles? Labai pergyvenu  vaikas mano gaminto maisto nevalgo, tad duodu tik pirktinį maistą, įdomu, kaip toks maitinimas gali atsiliepti vaikui ateityje??? gal neverta jaudintis, svarbu, kad tik valgo ir jokio skirtumo, kokį maistą ar mano gamintą ar pirktinį???
na nezinau,as savo maziui duodavau vien tik pirktines tyreles,koses uzpilamas.ir ka?  vaikas gyvas,sveikas ir stiprus  tiesiog maniskis nuo gimimo buvo labai neramus,istisai rekdavo, o as vaiksciodavau visa pajuodus nuo pervargimo  bandziau virti ir koses su mesa,ir grudu koses,bet tai buvo beviltiska- neidavo ikisti vaikui ,o pirktines valgydavo su malonumu . neturejau nei jegu, nei noro rekinti vaika papildomai  tai va ,isleidom kruvas pinigu tyrelem ir kosem ( maniskiui pvz milupos koses pakucio uztekdavo 3 kartam, didelio indelio mesines tyreles vienam kartui )  taip iki 1m 4men. galima sakyti valge tik pirktini maista ,o ne mano gaminta . paskui pradejau virti sriubas su mesa, ivairias koses su pienu ir pradejo valgyti  o nuo 1m. 6 men. valgo viska ,ka ir mes patys . ir beje, valgydamas pirktines tyreles nei isbertas buvo,nei su viduriukais problemu turejo, ir svorio gerai priaugdavo ,o ir sirgo tik pora kartu per 1,5 metu - viena karta tridiene karstine, o kita karta-sloga ir uzkimes buvo,bet temperaturos neturejo
vilke_ziema
2009 09 13, 18:29
Pati maitinkites vien pusfabrikaciais ir suzinosit kas nutiks, sau tai turbut yra laiko maista normalu pasigamint.
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 09 13, 19:29) Pati maitinkites vien pusfabrikaciais ir suzinosit kas nutiks, sau tai turbut yra laiko maista normalu pasigamint. oi oi oi  o tai jau jusu pirkta jautiena ( sumalti visokie kiauliu tesmenys ir t.t.) is maximos , ar parduotuvines darzoves, velniai zino kuo trestos ir kiek , yra daug naudingiau nei vaikiskos tyreles ?
Raspberry
2009 09 13, 19:17
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 09 13, 18:29) Pati maitinkites vien pusfabrikaciais ir suzinosit kas nutiks, sau tai turbut yra laiko maista normalu pasigamint. Kur jus matote, kad as rasyciau, kad as negaminu vaikui, as gaminu, bet ji nevalgo Bet tema ne apie tai. Prasom placiau apie blogumus, man neuztenka "pati maitinkites konsevais ir suzinosite"
QUOTE(eiksau @ 2009 09 13, 18:36) oi oi oi  o tai jau jusu pirkta jautiena ( sumalti visokie kiauliu tesmenys ir t.t.) is maximos , ar parduotuvines darzoves, velniai zino kuo trestos ir kiek , yra daug naudingiau nei vaikiskos tyreles ?  Yra ekojautienos pirkt,o pirkt maltus kiaules tesmenis-ka as zinau  ,geriau nupirkt mesos gabaliuka ir sumalk pati.Jei pasidometum tai yra labai daug ivairiu krautuveliu,turgeliu ir kitokiu prekybcentriu,netik maxima O kas garantuoja,kad tyreles gaminamos tik is sveikai auginamu darzoviu?Ka? Man nepriimtinas toks vaiko maitinimas  Kartkartem gal,bet nuolat
SuperMeska
2009 09 14, 17:48
Tikrai nieko blogo neatsitiks ir nesukit sau galvos
QUOTE(Silvy @ 2009 09 14, 11:48) Yra ekojautienos pirkt,o pirkt maltus kiaules tesmenis-ka as zinau  ,geriau nupirkt mesos gabaliuka ir sumalk pati.Jei pasidometum tai yra labai daug ivairiu krautuveliu,turgeliu ir kitokiu prekybcentriu,netik maxima O kas garantuoja,kad tyreles gaminamos tik is sveikai auginamu darzoviu?Ka? Man nepriimtinas toks vaiko maitinimas  Kartkartem gal,bet nuolat  o kas garantuoja,kad ta tavo ekojautiena is tiesu yra ekologiska ?  ar ,kad darzoves ekologiskos ? is vis as laikau didziausia nesamone vaika maitinti vien ekologisku maistu beje, labai aciu uz patarima ,kurio man nereikia :bigsmile:as jeigu ka, tai savo vaikui pirkau mesa ir sumaldavau  beda,kad maniskis nevalgydavo o tema buvo apie tyreliu kenksminguma ,as ir atsakiau,kad maniskiui nieko neatsitiko jei tau nepriimtina, maitink tada isvis is papo iki 10 metu, vat cia tai ekologiska tikrai bus
esme tame,kad vien ekologiskai vaiko maitinti neimanoma ,o ir prasmes mazai  vaika maitinti reikia stengtis kuo sveikiau,bet ne iki 'isdurnejimo'  tiesiog ziureti ,kad butu sviezias,tinkamas pagal amziu maistas( neduosi gal cepelinu ar pan metuku laiko vaikui) , man idomu pvz kur jus ziema imat tu ekologisku darzoviu , vaisiu? puiku ,jei rusy prisikaupet atsargu is savo darzo  jus ir banaNU,arbuzu turbut nieko neduodat ,nesveika gi labai . nieko,vaikui mokykloj pasiulys draugas ,tai gris namo visas isbertas ,nes niekada matyt nesusidures bus su trasom ir kt. medz.  o jei leisit i darzeli ,jau ten susipazins su ivairesniu maistu - pas mus lopsely ir koldunai,ir desreles.kazkaip abejoju ar labai ekologiskos nereik jau taip but isprotejus del valgymo  o jei kam idomu ,pasiziurekit i sudeti tyreliu nieko ten blogo nematau kazkaip pvz http://www.semper.lt/index.php?p=12-16-20-...;t=product_list
QUOTE(eiksau @ 2009 09 15, 10:26) vaika maitinti reikia stengtis kuo sveikiau,bet ne iki 'isdurnejimo' mintis gera. o kalba eina apie tyreles, tai ir amžius iki metų.o kad paskui nuo visokio brudo apsaugot neįmanoma visiškai,tai faktas.
In-Grid@
2009 09 15, 16:36
QUOTE(eiksau @ 2009 09 15, 08:39) o jus maitinkit kuo sveikiau - vaikas iseis i mokykla,prisipirks traskuciu,sokoladuku ,bandeliu ir baigsis ekologiskas maitinimas  o apie motinos piena truputi pasiskaitinekit daugiau  zmones kazkiek 'prasiprausia ' profesinej mokykloj siuvimo besimokydami arba universitete mechanika studijuodami ir pradeda forume savo tiesas apie ekologiska mityba porinti  nepriimkit asmeniskai,aisku  Jo mes ir gi net kaima vaikam nupirkom, kad savu darzoviu, vistu zasu anciu turim-mesai ir kiausiniam, avis auginam. O ka...ivertino kas nors duodi pietam,o pietai... kaip ir sake eiksau -sokaladukas, bandele. Na o as manau, kad pirktines tyrelės ir sultys termiškai apdorotos ir suyra pagrindinės alergizuojančios medžiagos (haptenai), ko nepasieksime virdamos tik ekologiska mesa ir darzoves. Beje tas "ekologiska" tai dar nereiskia kad tik ant "suduko" uzauginta pas mociute kaime - vien ti to nepakanka, kad prie tos morkos pridetume zodi ekologiska.
Deganti
2009 09 15, 22:06
Pirktiniu tyreliu blogumai - jos yra gana brangios, taciau labai taupo mamos laika, o siaip ponas Vingras, raso, kad visiskai nesvarbu ar jus pati gaminat ar duodat pirktini specialu kudikiams paruosta maista, as tuo ir remouosi, deja mano vaikas nevalgo piktiniu darzovieniu, todel as jas sekmingai verdu pati, o tyreles ir uzpilamas kruopu koses su didziausiu malonumu naudojam, tai kad sios tyreles nera nei cipsai, nei coca cola, nereikia maisyt
janneta
2009 09 16, 11:44
retkarciais duodu savo maziui pirktiniu kosyciu ir tyreliu,ir jas jis labai skaniai valgo,tikrai nemanau kad cia didele nuodeme jei pamaitinsiu pirktine kosele
turiu ir as nevalgiuka. pirktines tyres kapoja, net ausys raitosi. o namines - ne. pergudravau, labai gausiai pridedu morku, mazai bulviu, dar dadedu meliono. isvirusi pertrinu el trintuve. gaunasi ta pati parduotuvine. o su vaisinem perkant reikia atydziai perskaityti sudeti. uzpirkau maximoj nepaskaicius sudeties vaisiniu tyriu su modifikuotu krakmolu
QUOTE(lly @ 2009 09 17, 12:32) turiu ir as nevalgiuka. pirktines tyres kapoja, net ausys raitosi. o namines - ne. pergudravau, labai gausiai pridedu morku, mazai bulviu, dar dadedu meliono. isvirusi pertrinu el trintuve. gaunasi ta pati parduotuvine. o su vaisinem perkant reikia atydziai perskaityti sudeti. uzpirkau maximoj nepaskaicius sudeties vaisiniu tyriu su modifikuotu krakmolu  nemaisykit chemiskai modifikuoto krakmolo su genetiskai modifikuotu  tai ne tas pats  va taip buna, kai zmones yra kazka kazkur girdeje ...
genetiskai modifikuotas produktas man nepriimtinas
Emerencija
2009 09 17, 16:47
QUOTE(lly @ 2009 09 17, 17:32) genetiskai modifikuotas produktas man nepriimtinas  Genetiškai modifikuotų tyrelių vaikams nebūna
kuo maziau vaikas, o ir mes patys valgysim konservuoto maisto, tuo sveikesni busim
paulauske
2009 10 21, 13:58
Tos visos ekologijos, dabar taip madinga, kad jau išeinama už ribų... Įsivaizduojam save labai ekologiškais, bet.... Mes valgom pirktines košeles, tyreles, bet žinoma ne nuolatos. Verdu pati. Bet pirktinėse nieko blogo taip pat nematau.
Meškašunis
2009 10 21, 23:24
QUOTE(Raspberry @ 2009 09 13, 18:10) Kas blogo gali nutikti, jei vaikas valgys vien tik pirktines tyreles? Labai pergyvenu  vaikas mano gaminto maisto nevalgo, tad duodu tik pirktinį maistą, įdomu, kaip toks maitinimas gali atsiliepti vaikui ateityje??? gal neverta jaudintis, svarbu, kad tik valgo ir jokio skirtumo, kokį maistą ar mano gamintą ar pirktinį??? Nieko baisaus. As irgi ilgai maitinau. Gimem tokiu laiku, kad kai atejo laikas duoti tirsta maista, nebebuvo nei darzoviu geru, nei vaisiu. Tai duodavau Hipp. Manau, tikrai geriau, nei olandiskas brokolis... Domejausi giliau ju produkcija, tad pasitikiu. Kai pradejom mesa ragauti, irgi Hipp daviau, nes kai pasidairiau parduotuvese ir turguj - jautiena belgiska, kiaules kai kurios ir lietuviskos, bet irgi nekelia pasitikejimo, hormonais prisertos, be to , nuo kiauliu juk nepradesi... Visciukai - broileriai per savaite uzauga... Dar apie tas mesas skaiciau daug, kokia ju "nauda" organizmui... Tad rinkausi Hipp. Ir triusiuka katrais nusipirkdavom visa is kaimyno. Prie normalaus maisto perejom kai viskas grynai sviezia pradejo augt. O paprasta mesa nuo bendro stalo tik nuo metuku. Na, nebent, kaip minejau, ta triusiena... Kartais ir dabar pirktines duodu, kai nera apetito kitam maistui, kai siaip be nuotaikos ar pasirgus... Nesijaudinkit, mamyte. Nemanau, kad tos tyres blogai. Paskaitykite, ka kai kurios mamytes cia, SM, duoda savo vaikuciam ( sultinio kubelius, desras su konservantais, cipsus ) ir tikrai "atsoks jums fantazija" galvot, kad tyres is indeliu blogai... Tik, aisku, as sudeti ziuriu visada. Renkuosi be E 330, t.y. citrinu rugsties. Kitokiu baisybiu nesu maciusi jose.
moshke123
2009 10 28, 11:59
Mes pirktines koses - darzoves su mesa, darzoves valgom tik kelionese, nes man siurpu, kai po maitinimo tokia kose negalejau atplauti demes is plastikinio seilinuko - pasidare oranzine spalva, tai koki ten sh deda, kad net nudazo plastika  Aisku vaziuojant i keliones tai nepamainomas dalykas
QUOTE(paulauske @ 2009 10 21, 14:58) Tos visos ekologijos, dabar taip madinga, kad jau išeinama už ribų... Įsivaizduojam save labai ekologiškais, bet.... Mes valgom pirktines košeles, tyreles, bet žinoma ne nuolatos. Verdu pati. Bet pirktinėse nieko blogo taip pat nematau. As irgi viena diena taip pamaniau, stengiausi, kad vaikas tik ekologiskai maitintusi, paranojiskai bijojau visokiu maistu apart kudikisku, be E ir tt. Paskui pamaniau, kad kudiki maitinau iki 2 metuku, o as juk maitinausi ne tik ekologiskai  Taip, kad be E mes neapsieisim gyvenime. Megsta ir dabar mano sūnus tyreles, perku lietuviskas nebe hipp. Vaisiu zaliu nevalgo, manau, kad bent per tyreles vitamino C gauna
Emerencija
2009 10 28, 12:29
QUOTE(moshke123 @ 2009 10 28, 11:59) Mes pirktines koses - darzoves su mesa, darzoves valgom tik kelionese, nes man siurpu, kai po maitinimo tokia kose negalejau atplauti demes is plastikinio seilinuko - pasidare oranzine spalva, tai koki ten sh deda, kad net nudazo plastika  Aisku vaziuojant i keliones tai nepamainomas dalykas  Išvirk morkų, sutrink ir pamatysi tą patį  aš trinu blenderiu, blenderis lygiai taip pat pasidaro oranžinis tai juk natūralu
KRIAUKLELE
2009 10 28, 17:38
As ir nematau nieko bloga, jei vaikas pavalgo ar mamos ruosta maista ar parduotuvine tyrele. Svarbu, kad vaikas valgo ir svoris nekrent. Ir tai tikrai nera coca cola ar cipsai. Ir siaip paskaicius yra nemazai mamu labai netoliaruojanciu kitu
Dičkį buvau nusiteikus matinti tik naminiu maistu iki metų, bet gavau dovanų dėžę Hipp įvairių tyrelių, tai labai puikiai buvo sumaitintos... Labai praverčia kelionėse, svečiuose. Mažajai kol kas daviau tik naminio maistelio, bet tikrai nesibaidysiu ir pirktinių tyrelių.
Meškašunis
2009 11 08, 11:46
QUOTE(Jolitele @ 2009 05 15, 18:02) idedu pirktinio brokolio, spinatu...nes manau, kad jie sveikiau nei zali parduotuveje...  Papildyta:As vasara duodavau tik pirktini beveik, ryte tik namini, bet kadangi darba papildoma dirbau iki pat vakaro ir vaika su savim "tampiau" visada, tai duodavau hipp tyres ir paprastus jogurtus ( Magija ir pan.) Nieko baisaus tyreles pirktos. Mesa ar kokie egzotiski vaisiai net sveikiau, manau, nei hormoniniai visciukai ir pesticidiniai mango....
|
|