Tavo_Mano
2009 05 18, 15:43
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 16:39) Ar jūs visada, kuomet kitas yra pagerbiamas, jaučiatės pajuodusi? Pasakysiu taip. Pritariu pilnos šeimos koncepcijai ne todėl, kad tokią turiu ir juo labiau ne todėl, kad lengvatų reikėtų ar norėčiau. Pritariu, dėl to, kad plintantis laisvėjimas, emancipacija ir visi kiti liberalūs požiūriai nuniveliuoja vertybes iki jų išnykimo. Šeimos kuriamos nesuvokiant jų realios prasmės ir tikslų. Šeimos politikos idėja tai manau bandymas vis tik pasakyti, kad ją kuriant reikia rimtai pagalvoti apie tai kam ji kuriama ir koks esminis jos tikslas. Asmenys turi turėti siekiamybę auginti vaikus, kuriuos pakvietė į gyvenimą, kartu. Iki jie užaugs. Kaip norit, taip vyniokit, vaikui reikia dviejų tėvų ir nereikia to pamiršti. Tai nėra, taip nereikšminga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Priešingai, tai daug svarbiau, nei vienišų tėvų ambicijos, dėl neva tai jiems nepareikštos pagarbos. Auginate vaikus ir pati ko gero bent jau užsiminsit jiems apie tai, jog vis tik gerai, kai yra ir tėtis ir mama...Bet pati suprantat, kad pasakymas ir liks pasakymu, jei nebus įsisamonintas. Ir čia gal būt jūsų žodžio svarumą patvirtintų valstybiniu lygiu, skatinama vertybė. Na, tiesiog pačiai bus lengviau vaikams paaiškinti kas gyvenime yra tikra ir neištirpsta laike, o kas tik momentinis poreikis... Vaikui reikia dvieju GERU tevu..ka gero vaikui gali duoti kasdieniniai gincai seimoje, o kartais ir vyro pakelta ranka pries zmona? Tokiu atveju vistiek seima turi likti, nes tik pilnoje seimoje vaikai laimingi?
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 16:39) Asmenys turi turėti siekiamybę auginti vaikus, kuriuos pakvietė į gyvenimą, kartu. Iki jie užaugs. Kaip norit, taip vyniokit, vaikui reikia dviejų tėvų ir nereikia to pamiršti.
Teisingai. O jei vienam iš tėvų pasirodo, kad geriau nutraukti užsimezgusią gyvybę, o kitas ryžtasi to nedaryti, bet lieka pasekoje vienas ir su tais vaikais, kurie planuoti kartu, kai pirmasis atsisako gyventi tokioje šeimoje? Čia kaltė to iš tėvų, kuris yra prieš neplanuotos gyvybės žudymą?
salve123
2009 05 18, 15:58
QUOTE(Emilė @ 2009 05 18, 16:44) Teisingai. O jei vienam iš tėvų pasirodo, kad geriau nutraukti užsimezgusią gyvybę, o kitas ryžtasi to nedaryti, bet lieka pasekoje vienas ir su tais vaikais, kurie planuoti kartu, kai pirmasis atsisako gyventi tokioje šeimoje? Čia kaltė to iš tėvų, kuris yra prieš neplanuotos gyvybės žudymą? Niekas nieko nekaltina. Tiesiog bandoma garsiai sakyti, jog privalu abiems jausti atsakomybę už auginamą vaiką. O tie, kurie sugeba to pasiekti valstybės yra atskirai paskatinti. Ar tai blogai? Papildyta:QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 05 18, 16:43) Vaikui reikia dvieju GERU tevu.. Taip. Be abejo. Ir tuos gerus tėvus valstybė ketina atskirai pagerbti. Kas tame blogo ir ydingo?
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 16:58) Niekas nieko nekaltina. Tiesiog bandoma garsiai sakyti, jog privalu abiems jausti atsakomybę už auginamą vaiką. O tie, kurie sugeba to pasiekti valstybės yra atskirai paskatinti. Ar tai blogai?
O kodėl skatinami tik tie, kurie abu jaučia atsakomybę? Kuo blogesnis vienas iš tėvų, prisiimantis visą vaikų auginimo naštą/rūpestį? Dviese ir taip yra žymiai paprasčiau/lengviau...
Tavo_Mano
2009 05 18, 16:16
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 16:58) Taip. Be abejo. Ir tuos gerus tėvus valstybė ketina atskirai pagerbti. Kas tame blogo ir ydingo? ydingo? nebus parodomuju seimu vien tik del paramos? kaip yra invalidai del invalidumo pasalpos ir t.t.? Kaip siulot tikrinti ar seima tikrai gera ar tik parodomoji? Gal dar kokia komisija tegul sukuria? daugiau biurokratams darbo...jei remti..remti ir pilnas ir nepilnas seimas..jei neremti, neremti nieko...kodel nuolat norima supriesint zmones?
salve123
2009 05 18, 16:22
QUOTE(Emilė @ 2009 05 18, 17:03) O kodėl skatinami tik tie, kurie abu jaučia atsakomybę? Skaityti aukščiau... Papildyta:QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 05 18, 17:16) Kaip siulot tikrinti ar seima tikrai gera ar tik parodomoji? Niekaip. Pakanka, kad jie atitiktų įstatyminius kriterijus. O tie, kurie tiesiog pasinaudos, jų daroma žala nublanks, prieš skleidžaimos idėjos svarbą....
mamulia
2009 05 18, 16:24
QUOTE(Medinis @ 2009 05 18, 15:21) Kuriam politiko teiginiui konkrečiai jūs prieštaraujate? Ar tai, kad jūs didžiuojatės tėvais, kurie vieni augina vaikus, reiškia, kad norėtumėt, jog jų būtų daugiau? Jeigu tu nesugebėjai susitvarkyti savo gyvenimo ir užaugini vaiką be tėvo ar be motinos, tai ar tu prisiimi atsakomybę ir kaltę už tai, ar ne? Kad ir šitam. Kokią kaltę aš turiu prisiimti????????? Gink Dieve, nenorėčiau. Bet didžiuojuosi tais, kurie augina, nors yra smerkiami. O smerkiami turėtų būti tie, kurie NEAUGINA< NESIRŪPINA. Va kur esmė. O politikai turi padaryti taip, kad BIO būtų priversti rūpintis ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Valstybė privalo tai padaryti. Normali valstybė. QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 15:39) Ar jūs visada, kuomet kitas yra pagerbiamas, jaučiatės pajuodusi? Pritariu, dėl to, kad plintantis laisvėjimas, emancipacija ir visi kiti liberalūs požiūriai nuniveliuoja vertybes iki jų išnykimo. Šeimos kuriamos nesuvokiant jų realios prasmės ir tikslų. Tai nėra, taip nereikšminga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Priešingai, tai daug svarbiau, nei vienišų tėvų ambicijos, dėl neva tai jiems nepareikštos pagarbos. Ne, bet kai esu kaltinama dėl to, kad auginu vaikus viena - jaučiuosi. O kaip, jeigu šeima sukuriama suvokiant, o paskui vieno iš jų vertybės nuvertėja? Kaltas pirmas??? Tai yra labai reikšminga. Bet jeigu jau taip įvyko, post factum, tai nemanau, kad turiu jaustis kalta. Neturiu tam laiko, reikia vaikais rūpintis. Ne apie parekštą pagarbą kalba. Apie pareikštą nepagarbą. QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 15:58) Kaltina. Jeigu tu nesugebėjai susitvarkyti savo gyvenimo ir užaugini vaiką be tėvo ar be motinos, tai ar tu prisiimi atsakomybę ir kaltę už tai, ar ne?
salve123
2009 05 18, 16:32
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 17:24) Jeigu tu nesugebėjai susitvarkyti savo gyvenimo ir užaugini vaiką be tėvo ar be motinos, tai ar tu prisiimi atsakomybę ir kaltę už tai, ar ne? [/color] Atsakyčiau, taip. Ir tikrai nepykčiau, nes tai būtų tiesa. Tapačiai, kaip ir aš kalta dėl to, kad turiu pilną šeimą.
Kristule2895
2009 05 18, 16:37
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 16:58) Niekas nieko nekaltina. Tiesiog bandoma garsiai sakyti, jog privalu abiems jausti atsakomybę už auginamą vaiką. O tie, kurie sugeba to pasiekti valstybės yra atskirai paskatinti. Ar tai blogai? Papildyta:Taip. Be abejo. Ir tuos gerus tėvus valstybė ketina atskirai pagerbti. Kas tame blogo ir ydingo? Bet jei mama/tevas issiskiria su girtaujanciu, asocialiu tapusiu asmeniu, tai ar nemanote, kad ji elgiasi kur kas atsakingiau, nei ta, kuri pasileidzia pasroviui? Kodel ji neturi buti paskatinama ir pagerbta? Papildyta:QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 17:32) Atsakyčiau, taip. Ir tikrai nepykčiau, nes tai būtų tiesa. Tapačiai, kaip ir aš kalta dėl to, kad turiu pilną šeimą. Man atrodo, kad skyryboms pasiryztama kaip tik norint susitvarkyti ta asmenini gyvenima.
salve123
2009 05 18, 16:43
mamulia, frazė į kurią jūs apeliuojat yra mažų mažiausiai nekorektiška, bet žvelgiant į esmę tai tėra tušti niekai. Papildyta:QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 17:37) Man atrodo, kad skyryboms pasiryztama kaip tik norint susitvarkyti ta asmenini gyvenima. O gyvenimui kartu pasiryžtama, norint sutvarkyti vaiko gyvenimą...
mamulia
2009 05 18, 17:07
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 16:32) Atsakyčiau, taip. Ir tikrai nepykčiau, nes tai būtų tiesa. Tapačiai, kaip ir aš kalta dėl to, kad turiu pilną šeimą. aš nesutinku. nes nelaikau savęs kalta dėlto, kad kažkam nerūpėjo šeima. QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 16:43) mamulia, frazė į kurią jūs apeliuojat yra mažų mažiausiai nekorektiška, bet žvelgiant į esmę tai tėra tušti niekai. Papildyta:O gyvenimui kartu pasiryžtama, norint sutvarkyti vaiko gyvenimą... Nėra. Nesakau,kad valstybė turi skatinti visus auginti vaikus vieniems, bet neturi smerkti tų, kas ir taip neša nelengvą kryžių. Nevisada  Jei vaikas auga su tėvu alkoholiku, smurtautoju/narkomanu/mergišium ar pan.ir tt., abejoju ar padėkos užaugęs mamai už tai, ką matė vaikystėje.
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 17:43) O gyvenimui kartu pasiryžtama, norint sutvarkyti vaiko gyvenimą... Viskas tiesa, o kaip tuo atveju, kai vienas iš tėvų tieisog išeina be jokios atsakomybės? Ir ne po metų, o kad ir po dvidešimties? Tik todėl, kad pasidarė per sunku vaikus auginti?
salve123
2009 05 18, 20:42
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 18:07) aš nesutinku. nes nelaikau savęs kalta dėlto, kad kažkam nerūpėjo šeima. Jums to negana? Nesuprantu, kodėl jums reikia, kad pvz. valstybės vadovas viešu pareiškimu pakartotų tai kuo jūs tikite? Tikite net gi netikslus apibūdinimas, reikėtų sakyti, tai ką žinote? Ar gali žodžiai pakeisti paties fakto buvimą? Žinoma negali. P.S. Jūsų reikalavimas būti viešai pripažinta, tik pavirtina jūsų pačios abejones tuo ką teigiate. Papildyta:QUOTE(Emilė @ 2009 05 18, 20:31) Viskas tiesa, o kaip tuo atveju, kai vienas iš tėvų tieisog išeina be jokios atsakomybės? Ir ne po metų, o kad ir po dvidešimties? Tik todėl, kad pasidarė per sunku vaikus auginti? Supraskit galu gale. Ypatingas dėmesys pilnoms šeimoms, automatiškai nereiškia, kad nepilnos yra blogybė. Bandoma pasakyti ko reikia siekti ir kodėl to reikia. Ir ne tik vienišoms mamoms, o ir vyrams palikusiems savo vaikus. Panašu, kad man nepavyksta pritraukti pagrindinės minties iki oponentų.
mamulia
2009 05 18, 21:08
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 20:42) Jums to negana? Nesuprantu, kodėl jums reikia, kad pvz. valstybės vadovas viešu pareiškimu pakartotų tai kuo jūs tikite? Tikite net gi netikslus apibūdinimas, reikėtų sakyti, tai ką žinote? Ar gali žodžiai pakeisti paties fakto buvimą? Žinoma negali. P.S. Jūsų reikalavimas būti viešai pripažinta, tik pavirtina jūsų pačios abejones tuo ką teigiate. Kuo aš abejoju? kad esu gera mama, atsakingas žmogus? nesidarau abortų ir nemėtau vaikų? kuo? man nereikia, kad valstybės vadovas man pasakytų, jog esu gera mama. aš noriu, kad politikai neverstų MAN kaltės, kad vaikus auginu viena. Nenoriu, kad mane laikytų visuomnenės atmata, o mano vaikus - benkartais. Aiškiau?
salve123
2009 05 18, 21:29
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 22:08) Kuo aš abejoju? kad esu gera mama, atsakingas žmogus? nesidarau abortų ir nemėtau vaikų? kuo? man nereikia, kad valstybės vadovas man pasakytų, jog esu gera mama. aš noriu, kad politikai neverstų MAN kaltės, kad vaikus auginu viena. Nenoriu, kad mane laikytų visuomnenės atmata, o mano vaikus - benkartais. Aiškiau? Kas keičiasi jūsų gyvenime, nuo politikų kalbų? Jis proporcongai gerėja, blogėja? Kaip konkrečiai jūs tai įtakoja? Ir ar galite pažvelgti toliau nei savas daržas? Jūs nesuprantat ką noriu pasakyti. Pasitaisysiu - aš nemoku jums paaiškinti. P.S. Asmeniškai man, toli iki žvaigždučių idėjos pateikimo forma, man svarbesnis jos turinys.. Papildyta:QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 22:08) Nenoriu, kad mane laikytų visuomnenės atmata, o mano vaikus - benkartais. Aiškiau? Ne. Dar labiau neaišku. Visuomenė gali manyti jog aš keturkojė, bet nuo to man papildomos galūnės neišdygs...Be reikalo baiminatės...
Kristule2895
2009 05 18, 21:37
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 22:29) Papildyta: Visuomenė gali manyti jog aš keturkojė, bet nuo to man papildomos galūnės neišdygs... Galunes neisdygs. Bet nuolat tai kartojant galite pati patiketi, jog esate keturkoje, ir pradeti atitinkamai elgtis. Taigi, prikisamai irodinejant, jog auginamas vieno tevo vaikas nera pilnavertis, tuo isitikinimu persisunks zmogaus kasdienybe, mintys.
Viktute
2009 05 18, 21:37
o! salve123..kazkada jau teko pasidiskutuoti..tik neprisimenu apie ka, bet kazkodel, pamacius si nika sioje temoje, iskart supratau kokia bus pozicija  tad visai nesvarbu kas ka pasake, svarbiausia, kad ginti pozicija tu, kurie nusistate pries vienisus tevus mieloji oponente, kas leidziama mirtingajam, tas neleidziama tokio lygio politikui..deja, bet tokia jau ta "sloves ir viesumo" kaina, nes toks elgesys gali tureti pasekmes
mamulia
2009 05 18, 21:46
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 21:29) Kas keičiasi jūsų gyvenime, nuo politikų kalbų? Jis proporcongai gerėja, blogėja? Kaip konkrečiai jūs tai įtakoja? Ir ar galite pažvelgti toliau nei savas daržas? Jūs nesuprantat ką noriu pasakyti. Pasitaisysiu - aš nemoku jums paaiškinti. P.S. Asmeniškai man, toli iki žvaigždučių idėjos pateikimo forma, man svarbesnis jos turinys.. Papildyta:Ne. Dar labiau neaišku. Visuomenė gali manyti jog aš keturkojė, bet nuo to man papildomos galūnės neišdygs...Be reikalo baiminatės... Nuo politikų priklauso mūsų statusas ir gyvenimas. Pirma požiūris, mintis, tada žodis, o tada jau veiksmas. jau dabar valstybės tarnyboje jūs prieš mane turit pirmenybę konservatorių dėka, nes jūs - "normalios' šeimos atstovė. Man svarbu koks yra visuomenės ir politikų požiūris todėl, kad tai turi įtakos požiūriui į mano vaikus. tiesiogiai. O toliau nei savas daržas pažvelgti aš galiu, tai darau nuolat, kasdien, toks mano darbas. Ir mano darbas - neleisti politikams neatsakingai mėtytis žodžiais, kurie žeidžia žmones. Jeigu sashą pavadinęs išgama konservatorius nusipelnė pasmerkimo, kodėl nesulaukia pasmerkimo konservatorius apkaltinęs mane, kad aš viena auginu vaiką? Ok, valdžia rytoj sakys, kad jūs keturkojė. Jums dzin, nekreipsit dėmesio, o kaip elgsitės, kai ateisit į kokią įstaigą ar pan., o ten bus užrašas - keturkojams ne! Ir jūsų neįleis, nors jums ir dzin, nors tokia savęs nelaikot. kaip tada?
salve123
2009 05 18, 21:52
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 22:37) Taigi, prikisamai irodinejant, jog auginamas vieno tevo vaikas nera pilnavertis, tuo isitikinimu persisunks zmogaus kasdienybe, mintys. Sutinku. Tas pats rezultatas, kuomet visuomenei įrodinėjama, kad nepilnos šeimos yra gėris ir būtų gerai tokiais atvejais, medalius kabinti vienišam tėvui. Taigi reikia pasirinkti, kuris gi šeimos modelis vertesnis medalio. Ir nesakykit, kad pilna šeima lygu nepilnai. Jei ambicija neleidžia su manim sutikti, paklauskit savo vaiko, kuris variantas jam labiau patiktų. Sako vaiko lūpomis kalba tiesa....
mamulia
2009 05 18, 21:54
Pilna šeima - gėris, nieks nesiginčija. Bet nepilna irgi verta pagarbos. Ar norit sakyti, kad ne?
Kodėl atmata yra laikoma motina/tėvas, kur vaikus augina, o ne tas, kur palaidai gyvena, yra neatsakingas? nagi, paaiškinkit man, neišmanėlei. Kodėl mano ex yra vertas pagarbos, o aš - politikų ir visuomenės pasmerkimo.
Medinis
2009 05 18, 21:56
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 22:46) kodėl nesulaukia pasmerkimo konservatorius apkaltinęs mane, kad aš viena auginu vaiką?
Nemačiau citatoje pasmerkimo. Aš mačiau klausimą - ar prisiimate atsakomybę? Kas yra atsakingas už tvirtą šeimą? Valstybė? Ministras? Konservatoriai? Aš manau, kad tai dviejų žmonių atsakomybė. Ministro mintis buvo ta, kad vienas auginantis vaiką nėra didvyris. Tai žmogus, kuris kažkada neteisingai pasirinko.
salve123
2009 05 18, 21:58
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 22:46) Nuo politikų priklauso mūsų statusas ir gyvenimas. Mano statusas ir gyvenimas priklauso nuo manęs. Jei rytoj aš papildysiu vienišų mamų gretas, nuomonės nepakeisiu ir palailysiu pilnos šeimos koncepciją.
mamulia
2009 05 18, 21:58
Trumpiau tariant - lūzeris?
Medinis
2009 05 18, 21:59
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 22:54) Kodėl mano ex yra vertas pagarbos, o aš - politikų ir visuomenės pasmerkimo.
Jūs norite grįžti prie beviltiškos diskusijos appie šeimos koncepciją? Manau savo laiku pakankamai buvo klykta, gasdinta, piktintasi. Jums blogai gyventi, kai neturite ko užsipulti? Papildyta:QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 22:58) Trumpiau tariant - lūzeris?  Nebūtinai. Tiesiog žmogus neteisingai pasirinkęs. Ir to pasirinkimo pasekmės skaudžios.
mamulia
2009 05 18, 22:01
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 21:58) Mano statusas ir gyvenimas priklauso nuo manęs. Jei rytoj aš papildysiu vienišų mamų gretas, nuomonės nepakeisiu ir palailysiu pilnos šeimos koncepciją. Linkiu, kad gyvenimas nenuimtų rožinių akinių ir netektų susivokt, kad deja - ne. Jūs diskutuojat teoriškai ir iš idėjos, tebūnie. Lai jums netektų susidurt su realybe.
Kristule2895
2009 05 18, 22:01
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 22:52) Sutinku. Tas pats rezultatas, kuomet visuomenei įrodinėjama, kad nepilnos šeimos yra gėris ir būtų gerai tokiais atvejais, medalius kabinti vienišam tėvui. Taigi reikia pasirinkti, kuris gi šeimos modelis vertesnis medalio. Ir nesakykit, kad pilna šeima lygu nepilnai. Jei ambicija neleidžia su manim sutikti, paklauskit savo vaiko, kuris variantas jam labiau patiktų. Sako vaiko lūpomis kalba tiesa.... As nenoriu kabintis sau medalio uz tai jog vaika auginu viena. Nereikia man ir nukabinti medalio nuo pilnos seimos atstovu. Tiesiog noriu kad mano vaikas nesijaustu atstumiamas ir nevertinamas, nes buvo isaugintas tik mamos. Gaunasi kad lyg ir pusiau mylimas. Dzin man ka apie mane mano, ar pasakys politikai. Seima as susikursiu bet tai juk nebus visa seima, pilna, ta prasme priklausomai nuo zmogaus uz kurio istekesiu, vaikas jaus, kiek gali pasikliauti tuo zmogum kaip tevu, kiek ne. As tai vel igysiu gerbtina seimos nares statusa, bet mano vaikas kaip bus uzauges be tevo, taip ir liks.
mamulia
2009 05 18, 22:03
QUOTE(Medinis @ 2009 05 18, 21:59) Jums blogai gyventi, kai neturite ko užsipulti? man gera gyventi, kai manęs niekas nepuola
salve123
2009 05 18, 22:03
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 22:54) Kodėl mano ex yra vertas pagarbos, o aš - politikų ir visuomenės pasmerkimo. Iš kur tą ištraukėte? Pasakysiu taip. Kaip save pateikiate, taip ir esate priimama...
Medinis
2009 05 18, 22:05
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 23:03) man gera gyventi, kai manęs niekas nepuola  Niekas jūsų ir nepuls. Svarbu padaryti taip, kad tokių kaip jūs būtų kuo mažiau. Ir manau tam reikėtų visų bendrų pastangų - tame tarpe ir vienišų tėvų.
mamulia
2009 05 18, 22:09
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 22:03) Iš kur tą ištraukėte? Pasakysiu taip. Kaip save pateikiate, taip ir esate priimama... rašau AŠ, tam, kad aiškiau jums būtų. tarkim ne aš, tarkim vieniši tėvai su vaikais ir jų ex. Kodėl toks visuotinas pasmerkimas, a? aš tai pakankamai gerbiama ir pakankamai mano ex nuo to ką prisidirbo yra blogoj situacijoj  čia aš ginčijuosi IŠ PRINCIPO. Ai, mes, kaip ir kokie gėjai, vistiek nesulauksim palaikymo. Reiks eit paradą kokį suorganizuot  kartu su gėjais Papildyta:QUOTE(Medinis @ 2009 05 18, 22:05) Svarbu padaryti taip, kad tokių kaip jūs būtų kuo mažiau. Ir manau tam reikėtų visų bendrų pastangų - tame tarpe ir vienišų tėvų. aha, suraskit man vyrą Papildyta:PS. Ne į temą - o salve visur su Mediniu kartu vaikštot? čia kokia unija ar kaip?
Medinis
2009 05 18, 22:11
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 23:09) aha, suraskit man vyrą  Į tokius prašymus visada prisimenu reklamą apie tai, kai moteris paprašė seklio surasti kažkokią optiką: - Pamirškite tai....  Prisiimkite atsakomybę
salve123
2009 05 18, 22:11
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 23:01) Linkiu, kad gyvenimas nenuimtų rožinių akinių ir netektų susivokt, kad deja - ne. Jūs diskutuojat teoriškai ir iš idėjos, tebūnie. Lai jums netektų susidurt su realybe. Aš neturiu rožinių akinių. Ir diskutuoju suvokdama, kad ir pati galiu, bet kurią akimirką patapti vieniša mama. Bet tai nekeis mano pozicijos. Ir atviru tekstu pasakysiu - aš kalta dėl negebėjimo suteikti vaikui galimybės augti pilnoje šeimoje. Sakau Jums nuoširdžiai.
Medinis
2009 05 18, 22:17
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 23:09) čia aš ginčijuosi IŠ PRINCIPO. Aš tai žinau. Blogai tai, kad tarp vienišų mamų ne visos yra galinčios suvokti apie ką diskusija. Po to prasideda stresai, kad valstybė jų vaikams mokslų neleis baigti ir tt. Susidaro choras, kuris pats save užveda vos ne iki baltų arklių. Puikiai pamenu ankstesnes diskusijas... Ten jau iki isterijų buvo...
mamulia
2009 05 18, 22:22
QUOTE(Medinis @ 2009 05 18, 22:11) Į tokius prašymus visada prisimenu reklamą apie tai, kai moteris paprašė seklio surasti kažkokią optiką: - Pamirškite tai....  Prisiimkite atsakomybę  Prisiimu, noriu turėti normalią šeimą. Nu ir ką man dabar daryt? Gal išskirt kokį iš tų normaliųjų ir susikurt sau normalią, o ta paliktoji tegul užima mano vietą?  nerealybių šou.
Medinis
2009 05 18, 22:24
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 23:22) Prisiimu, noriu turėti normalią šeimą. Nu ir ką man dabar daryt? Gal išskirt kokį iš tų normaliųjų ir susikurt sau normalią, o ta paliktoji tegul užima mano vietą?  nerealybių šou. <mamulia>, normalių nėra. Nesu sutikęs nei vieno normalaus žmogaus savo gyvenime. Aš negaliu patarti kaip susirasti vyrą. Esu bandęs, bet man nepavyko.
salve123
2009 05 18, 22:34
QUOTE(mamulia @ 2009 05 18, 23:22) Prisiimu, noriu turėti normalią šeimą. Nu kodėl savo šeimą vadinate nenormalia? Pasakysiu tik jums. Aš visais atvejais esu graži...Nepaisant jokių politinių pareiškimų...
Kristule2895
2009 05 18, 22:39
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 23:34) Nu kodėl savo šeimą vadinate nenormalia? Pasakysiu tik jums. Aš visais atvejais esu graži...Nepaisant jokių politinių pareiškimų...  Manau tokie pasakymai kaip ''vienisi tevai patys kalti, kad nesusitvarke savo gyvenimo'' tokia seima kaip Mamulios, mano, ar kitu sio skyrelio nariu ir prilygina prie nenormaliu. Ne jei gyvenimas nesutvarkytas, jis ir negali buti vadinamas normaliu? Ir labai dziaugiuosi del Jusu grozio.
Medinis
2009 05 18, 22:40
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 23:39) Manau tokie pasakymai kaip ''vienisi tevai patys kalti, kad nesusitvarke savo gyvenimo'' Blin... nu o kas kaltas? Ministras? Aš? Mao Dze Dunas? hm... susireikšminau čia aš...
Kristule2895
2009 05 18, 22:49
QUOTE(Medinis @ 2009 05 18, 23:40) Blin... nu o kas kaltas? Ministras? Aš? Mao Dze Dunas? hm... susireikšminau čia aš... O ka gi kaltinau? uz savo klaidas turiu atsakomybe pajausti pati ir dar pataisyti jas taip kad mano palikuonys nejaustu pasekmiu. Bet kodel ta valstyve vyriausybe ar koks ten varztas sistemos mano, jog pataisys padeti, paskleide tokia stulbinancia zinia? Negi jie mano, kad as bandydama isaukleti savo vaika, pirsiu jam nuostata: vaikeli, tik neaugink vaiko seimoje, o jei jau susizenijai, tuoj pat skirkis, matei juk, kaip mes su tavim laimingi gyvenom.
Medinis
2009 05 18, 22:52
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 23:49) Negi jie mano, kad as bandydama isaukleti savo vaika, pirsiu jam nuostata: vaikeli, tik neaugink vaiko seimoje, o jei jau susizenijai, tuoj pat skirkis, matei juk, kaip mes su tavim laimingi gyvenom.
Vaikai augę su vienu iš tėvų dažniau augina vaikus vieni. Tai nėra paslaptis ir tokią statistiką lengva surinkti. Taip pat kaip statistiką, kad vaikai, kuriuos augina tik vienas iš tėvų labiau linkę nusikalsti. Tai nėra vien jūsų problema. Tai visuomenės problema.
Kristule2895
2009 05 18, 22:55
QUOTE(Medinis @ 2009 05 18, 23:52) Vaikai augę su vienu iš tėvų dažniau augina vaikus vieni. Tai nėra paslaptis ir tokią statistiką lengva surinkti. Taip pat kaip statistiką, kad vaikai, kuriuos augina tik vienas iš tėvų labiau linkę nusikalsti. Tai nėra vien jūsų problema. Tai visuomenės problema. Tai kodel tada vis del to ta visuomene man vis primeta morala: tu kalta, tu, kad nesusitvarkei gyvenimo. Tada pradeda vesti statistikas, kas gresia mano vaikui.
Medinis
2009 05 18, 23:05
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 23:55) Tai kodel tada vis del to ta visuomene man vis primeta morala: tu kalta, tu, kad nesusitvarkei gyvenimo. Tada pradeda vesti statistikas, kas gresia mano vaikui.
Dėl moralo tai manau čia jūsų pačios mintys. O su statistika sunku ginčytis, čia jau niekuo negaliu padėti.
salve123
2009 05 18, 23:07
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 23:55) Tai kodel tada vis del to ta visuomene man vis primeta morala: tu kalta, tu, kad nesusitvarkei gyvenimo. Tada pradeda vesti statistikas, kas gresia mano vaikui. Na, tai jūs ir esate kalta. Ir visuomenės dalimi taipogi esate ir jūs. Aš vat nesuprantu, negi taip sunku suvokti, kad ne aplinka kalta dėl to kas vyksta jūsų pačios gyvenime, ne aplinka...Ir paprasčiau žiūrėkite į terminą "kalta". Susidaro įspūdis, kad vos tik jį išgirstat tuoj pradedat matyti grotas. Niekas gi neketina laisvės apriboti. P.S. Netaikau šio posto asmeniškai Jums. Bendrai diskutuoju.
Kristule2895
2009 05 18, 23:13
QUOTE(Medinis @ 2009 05 19, 00:05) Dėl moralo tai manau čia jūsų pačios mintys. O su statistika sunku ginčytis, čia jau niekuo negaliu padėti. Del moralo tai as ir pati dabar matau, kad cia netikusiai mintis tik isreiksta. QUOTE(salve123 @ 2009 05 19, 00:07) Na, tai jūs ir esate kalta. Ir visuomenės dalimi taipogi esate ir jūs. Aš vat nesuprantu, negi taip sunku suvokti, kad ne aplinka kalta dėl to kas vyksta jūsų pačios gyvenime, ne aplinka...Ir paprasčiau žiūrėkite į terminą "kalta". Susidaro įspūdis, kad vos tik jį išgirstat tuoj pradedat matyti grotas. Niekas gi neketina laisvės apriboti. P.S. Netaikau šio posto asmeniškai Jums. Bendrai diskutuoju. Bet juk cia ir diskutuojame apie kalte. Prisipazinsiu: labai megstu tokiu dalyku atsikratyti. Kalte. Perkelti ja kitam ant peciu. Uztat turbut ir plesausi cia.
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 23:49) Negi jie mano, kad as bandydama isaukleti savo vaika, pirsiu jam nuostata: vaikeli, tik neaugink vaiko seimoje, o jei jau susizenijai, tuoj pat skirkis, matei juk, kaip mes su tavim laimingi gyvenom. bet gi auklejama taip. Vaikas auklejamas ne tik zodziu, bet ir pavyzdziu - tai ka jisai mato kasdienineje situacijoje. Gal but tu to specialiai nesieki, bet toksai tavo gyvenimo budas uzsifiksuoja vaiko pasamoneje. Ir islieka didelis klausimas ar ateity jisai susidures su menkais nesutarimais su parneriu nepuls skirtis, nes gi vienam auginti vaikus yra norma, mane mama taip augino. Tai gal ir man geriau ji vienam auginti negu cia prie kazko taikytis. Vienisa mama ar tevas turetu ideti zymiai daugiau kalbedamas vaikui apie seima ir pabrezdamas kokia seima turetu buti ( nes savo pavyzdziu jisai to vaikui negali parodyti ir siuncia priestaringa informacija), tik idomu ar taip yra jeigu jau taip parodomai ekskaluojama kaip man gera gyventi vienai kad ir sioje temoje
Medinis
2009 05 19, 07:45
Manau geresnis pavyzdys šioje temoje. Metus susituokę, jau yra vaikas, nesutarimai dėl pinigų ir prašoma forumiečių, kad pritartų skyryboms.
mamulia
2009 05 19, 07:57
QUOTE(salve123 @ 2009 05 18, 22:34) Nu kodėl savo šeimą vadinate nenormalia? Pasakysiu tik jums. Aš visais atvejais esu graži...Nepaisant jokių politinių pareiškimų...  Mano šeima nėra normali - žr. konservatorių nutarimą  man mano sąjunga su vaikais yra nuostabi. Bet noriu ir tos normalios, kur nieks nesikabinėja  ir turiu neblogas perspektyvas turėt ją, bet net tapus ne vieniša, vistiek ginsiu tą pačią nuomonę, kaip dabar  QUOTE(Medinis @ 2009 05 18, 22:52) vaikai, kuriuos augina tik vienas iš tėvų labiau linkę nusikalsti. Tai nėra vien jūsų problema. Tai visuomenės problema. valio.pagaliau priėjom prie taško, kurio labai laukiau  ar aiškinotės kada, kodėl toks polinkis atsiranda? nes pvz., kai mano vaiką įžeidinėja mokykloje, tai jam kyla agresija  o kodėl mano vaiką įžeidinėja?? nes - dėdės ir tetos per TV sako, kad tokie, kaip tas vaikas - blogis, kad jo šeima net ne šeima, o velniai žino kas, tai reik jį akmenim užmėtyt. Aiškėja ko drąskaus?
Medinis
2009 05 19, 08:00
QUOTE(mamulia @ 2009 05 19, 08:57) kai mano vaiką įžeidinėja mokykloje, tai jam kyla agresija  o kodėl mano vaiką įžeidinėja?? nes - dėdės ir tetos per TV sako, kad tokie, kaip tas vaikas - blogis, kad jo šeima net ne šeima, o velniai žino kas, tai reik jį akmenim užmėtyt. Aiškėja ko drąskaus? Ne, neaiškėja. Medinuko klasėje yra vaikų, kurie gyvena su vienu iš tėvų, o vienas berniukas gyvena su močiute. Kalbėjau apie tai su Medinuku. Jis visiškai to nesureikšmina, tas faktas neturi jokio ryšio bendravimui tarp vaikų. Pabrėžiu - jokio.
mamulia
2009 05 19, 08:04
Medini, nu baik. jei problemos nėra tavo kieme, ji neegzistuoja? Nebūk trumparegis.
Medinis
2009 05 19, 08:09
QUOTE(mamulia @ 2009 05 19, 09:04) Medini, nu baik. jei problemos nėra tavo kieme, ji neegzistuoja? Nebūk trumparegis.
Ar į jūsų vaikus kiti vaikai mėto akmenimis todėl, kad jų tėvas kartu negyvena? Gal apklausą sukurkit - "ar kiti vaikai terorizuoja jūsų vaikus dėl to, kad jie gyvena tik su jumis"? Mano kieme to nėra. O kaip jūsų kieme?
|
|