Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Padėkim nėštukėm mesti rūkyti!
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
VaiPė
Yra begalė temų apie rūkymą,bet nei vienoje iš jų neradau atsakymų,kaip gi visdėlto mesti rūkyti? Neduok Die parašo rūkanti nėštukė,iškart mes ją apmėtom akmenim. O GAL BŪTŲ GErIAU PADĖT tokiai mamai, o ne smerkti ją?

Šioje temoje laukiu patarimų,kaip gi mesti rūkyti. Pasidalinkit patirtim, kokius metodus ar priemones naudojot, kad lengviau būtų atsikratyti šio įpročio.

Asmeniškai man padėjo mest rūkyti ta vadinamoji stebuklingoji knyga "Lengvas būdas mesti rūkyti".Sėkmingai nerūkiau visą nėštumą ir tol kol maitinau.Tačiau pradėjau vėl. Dabar suplanavom antrą leliuką,skaitau vėl tą knygą,bet man ji nebepadeda.Protas viską suvokia,bet kaip sunku atsikratyt šio įpročio doh.gif

Tad laukiu patarimų mirksiukas.gif Padėkim vienos kitom 4u.gif
srauni_upe
O tai kodėl pradėjai jei metei? smile.gif

Nenoriu nieko smerkti į svetimą kailį neįlysi, bet prieš porą dienų mačiau tokį vaizdą. Sėdi jauna mamytė ir matyt jos draugė skverelį, stumdo vežimėlį. Abi rūko ir dar pučia dūmus leliukui veidą doh.gif Man taip jo pagailo....

Na iš manęs būtų prasta patarėja, nes kažkada rūkiau ir man tai nepatiko. Ir dabar man cigaretės dūmai yra šlykštūs ir nuo jų skaudą galvą. Ir labai nervuoja kai laukiesi, o negali praeiti pro prie įėjimo rūkančius bendradarbius, ir jiem dzin kad aš su jais 'rūkyt" nenoriu.
seimynele :)
4u.gif Sveikutes.

As kai suzinojau kad esu nestuke.gif darukiau likusias kelias cigarete blush2.gif ir paskui jau neberukiau schmoll.gif na buvo pora kartu kai buvau uztraukus bet tuomet jau i plaucius netraukiau verysad.gif nors tai vistiek nieko gero.o siaip mintys apie rukyma daznai aplanko bet as iskart pagalvoju apie savo pilvuko gyventoja kad jam tai kenkia ir tos mintis dingsta. Tai taip ir kovoju su savo kvailu zalingu iprociu mirksiukas.gif

Armando mamyte
man kaip keistai atrodo tas negalejimas mesti rukyt, gal del to kad nesu rukale ...na surukau pora cigareciu i savaite, jei koks baliukas gal daugiau, kai tik pastojau iskart meciau ir net noras nekilo schmoll.gif o dar sunkiau suprast kaip moteris gali i diena surukyt pokeli ar daugiau cigareciu, nepykit, bet tai jau ziauru !!
nepriimkit nieko asmeniskai, as tik issakiau savo nuomone smile.gif pas mus seimoje nera rukanciu, tai as jau skaitausi rukale..nors tik pora cigareciu i savaite, kartais net ir maziau smile.gif
VaiPė
Mielosios mano,manau visos puikiai suprantam rūkymo žalą,protas viską suvokia,tačiau ne kiekvienai išeina nerūkyti mirksiukas.gif Šiandien pirma diena kaip nesurūkiau nei vienos cigaretės. Bet kaip bebūtų,tai yra priklausomybė,kurios sunku atsikratyti. Užtat ir uždaviau klausimą,kaip visa tai palengvinti 4u.gif
_Foxy_
QUOTE(Armando mamyte @ 2009 05 17, 17:48)
man kaip keistai atrodo tas negalejimas mesti rukyt, gal del to kad nesu rukale ...na surukau pora cigareciu i savaite, jei koks baliukas gal daugiau, kai tik pastojau iskart meciau ir net noras nekilo  schmoll.gif  o dar sunkiau suprast kaip moteris gali i diena surukyt pokeli ar daugiau cigareciu, nepykit, bet tai jau ziauru !!
nepriimkit nieko asmeniskai, as tik issakiau savo nuomone smile.gif pas mus seimoje nera rukanciu, tai as jau skaitausi rukale..nors tik pora cigareciu i savaite, kartais net ir maziau  smile.gif
*

Jei jau surūkai kelias per savaitę, tai žinoma Tau mesti nieko nereiškia ... Tačiau įsivaizduok, jei pas Tave vyras namuoes rūkytų pastoviai? Kažin ar lengva būtų mesti? Aš tokios bėdos neturiu, nes mano vyras metė iškart su manimi. Kad retkarčiais su draugais susitikęs parūko, tai nieko nesakau, svarbiausia, kad nebereikia pirkti ir kasdien traukti. Žodžiu, aš nerūkau, nes man baisu pagalvoti, kaip mažiukui tai nepatiktų, o vyras nerūko dėl to, kad mums su mažiuku nereikėtų tos smarvės uostyti. Net jei šalia ir nerūkytų, bet grįžęs vis vien smirdėtų ...
Taigi, nors ir sunku, bet bandykite galvoti kaskart apie savo mažą angelėlį berūkantį kartu su Jumis ...
Laurisimo
Mano draugei kaip tik irgi labai sunku mesti, vyras rūko, nors ji sumažino labai, bet mesti niekaip neišeina .... gal kažkiek ir vyras kaltas, nes jinai visą dieną nerūkė, ir tik pasiemė cigaretę, galvojo nors kelis dūmus įtraukti, o vyras iš paskos eina ir zirzia, nu kiek tu gali rukyti, kokia tu motina ir t.t. o jai nuo to tik dar sunkiau... ir ji sutraukia tada vietoj pusės vos ne dvi cigaretes. Tai va, tokia situacija g.gif
asta29
Aš knygos neskaičiau smile.gif Bet nors vienu dalyku esu dėkinga toksikozei, nes kai pykina rūkyti tikrai nebesinori, tai tikrai man labai pagelbėjo mesti. O pirmą kartą tai mečiau palaipsniui, mažinau po vieną cigaretę per dieną ir taip iki 3, o tada pagalvojau, kad esu beprotė, jei tik tiek rūkau, tada išvis neverta. Ir stengiausi, kad cigarečių po ranka nebūtų, kad pagundos nekeltų. O jei jau baisiai užeidavo noras, tai iš ko nors pasiimdavau. Bet imti nemalonu, todėl dažnai ir neimi smile.gif. Žodžiu nei su vienu, nei su kitu nerūkiau ilgiau, kaip 10 sav.
dziaugsmelis7x7
as skaiciau ta knyga kai dar nebuvau nestuke.gif bet nieko man ji nepadejau,rukiau toliau.ir mesti bandymai baigdavosi tuo paciu...vel pradejimu. verysad.gif kadangi stazas jau kokie 4 meteliai...zodziu priklausomybe kaip turi but,budavo kad po pakeli sutrauki ir nejauti.vat kaip pastojau meciau iskart. smile.gif daug visokiu pagundu aplink,ir negaliu pasigirti supratingu vyru-jis ruko net toj pacioj patalpoj kur esu as...bet kazkaip atsilaikyti tenka del savo mazylio smile.gif
mano patarimas jau pasikartosiu-galvoti apie savo brangiausia turta pries imant cigarete 4u.gif wub.gif
...Dream...
as jau laukiuosi antro ir su abiem meciau taip pat:
tik pamatau II, surukau viena cigarete ir po jos pasizadu daugiau nerukyti cool.gif abu kartu sekasi gerai biggrin.gif bet va kai laukiausi pirmo visai nebenorejau rukyti, o dabar jau vis pagalvoju kad noreciau, bet jau 5 menesius iskenciau bigsmile.gif as nusistatau save "RUKYTI NESCIA NEGALI... REIKIA GALVOTI APIE KUDYKI... JEI KAD ATSITIKS, KALTINSIU SAVE VISA GYVENIMA..." ir man tai padeda mirksiukas.gif
spurgiux21
sveikutes,

Musu seimos draugas pasakojo, kad jam mest rukyt padejo, perskaityta kazkokia knyga apie rukyma( psichologija sake veikia). Pasakojo, kad pradejo cigareciu smarve uzuost, kuri anksciau jokio nepasitenkinimo nekele. Tik nezinau kaip ta knyga vadinasi.
Gal ir jums kuriai padetu blush2.gif
sandrushka
man ta knyga tai nepadejo, prastas psichologas rase turbut, nes as viska realiai supratau ka jis nori padaryti, kokia yra sistema.. mat pati nemazai tokiais dalykais domejausi kazkada smile.gif kai suzinojau, kad laukiuosi, tai po poros dienu meciau visiskai, pradzioj viskas gerai buvo, mat didziavausi savim, nes tai buvo pirmas kartas, kai taip puikiai sekesi smile.gif po kokiu triju menesiu pasidariau visai zombis, kuo toliau, tuo daresi sunkiau, kiekviena nakti sapnavau, kad rukau, paskui atsikeldavau ir bliaudavau, kad noriu rukyt, bet nerukysiu, nes nesveika... paskui pasipasakojau gydytojai, tai ji apsauke mane, kad pagalvociau koki vaikui stresa sukeliu kai zliumbiu ir kai nervinuosi, tai ji man liepe nebesinervuot, knygas skaityt, kad nusiraminciau, internete sedet... nu kad tipo negalvociau apie rukyma... nu jo... nepadejo, ciut su vyru neissiskyrem per mano isterijas, liepiau jam eiti pas mama gyvent, kol pagimdysiu, nu zodziu ryskiai isprotejau... verysad.gif paskui kazkodel paemiau ir uzsirukiau ohmy.gif pradzioj po puse cigaretes per diena surukydavau, paskui ziuriu, kad jau ir po tris surukau... vel blogai, sirdi skauda, kad blogai elgiuosi, rukau ir zliumbiu... tada atsigulem i ligonine, del per trumpo gimdos kaklelio, gulejau savaite su kapeikom ir vel nustojau rukyti.. gryzau namo, sakau nu vat, nebe daug liko tai nerukysiu.. ir vel prasidejo nesamones, rankos drebedavo kaip noriu, beveik visus indus sukuliau blink.gif nusprendem su vyru, kad rukysiu po viena cigarete per diena, jei nenoresiu tai nerukysiu visai.. na tai vat antra ar trecia savaite rukau po viena cigarete. aisku jauciuosi slyksciai, kad nesugebu saves suvaldyti, ir blogiausia, kad cia pas mane psichologinis dalykas, nes kas ta viena cigarete is tikruju yra... bet vat surukau ir smegenyse prasvieseja... liko nedaug iki kol gims leliukas, vis prasau jos, kad nepyktu ant mamytes... wub.gif
Pretoria
Lengviau buna kai nieks aplink nevaiskto su cigarete.O as si karteli meciau taip:nubudom ryte su vyru daryt nera ka rukyt nera ka(kaip baisiai skamba blink.gif ) sakau ai ir neik nepirk,paziuresim kiek istempsim,tai jis apie 4 val popiet jau isdume pirkt,o as jau 7 diena be dumo,jauciuosi puikiai,net minties nera.Siaip ta yra mano nestumo pozymis nes su pirmu (nutrauktu) ir su antru nestumu tai paciai meciau rukyt,ir po gimdymo tik po pusmecio vel pradejau,ir be reikalo blush2.gif Tik va si karta nzn ar tai buvo nestumas,taip ir nesulaukiau II.
sandrushka
as tai netgi pavydziu toms, kurias pykina nuo kvapu... turiu kelias drauges, kurias pykino, tai irgi be vargo mete rukyt rolleyes.gif
Pretoria
Manes nepykino nei karto,as tiesiog nebenoriu,atsimenu pirma karta kai laukiaus,isejau i balkona parukyt,buvo ziema sutraukaiu pora dumu ismeciau cigarete ir viskas.Su antru irgi dar nezinojau kad laukiuosi,sirdis pradejo permusinet po kiekvienos cigaretes irgi meciau,o dabar velgi is lempos.Man aplink gali rukyt kiek nori,tik veliau pradeda nebepatikt.Bet pats metimo principas kaip psichologinis,atrodo kad gavau signala i smegenis ir viskas-stop.Nereik nei mazinimu,nei priezasciu ir pasiteisinimu.
sandrushka
kai pagalvoju, tai kaip noreciau pasukti laika atgal ir pasiusti drauge, kuri pasiule pirma karta, toli toli rolleyes.gif kazkaip as nkd nesiparinau del rukimo, zinojau,kad sau kenkiu,kad negrazu ir siaip smirda, nu bet kad mazytei negerai tai jau nebejuokinga ir parkes ima unsure.gif
Pretoria
QUOTE(sandrushka @ 2009 05 19, 14:42)
kai pagalvoju, tai kaip noreciau pasukti laika atgal ir pasiusti drauge, kuri pasiule pirma karta, toli toli rolleyes.gif kazkaip as nkd nesiparinau del rukimo, zinojau,kad sau kenkiu,kad negrazu ir siaip smirda, nu bet kad mazytei negerai tai  jau nebejuokinga ir parkes ima unsure.gif
*

Tai negana kad rukai,tai dar ir nervuojies...na gi drasiau mergyt 4u.gif Nepirk tu cigareciu ir ziurek kas vyksta su tavim,nusipirk bambonkiu ar karameles kokios,zodziu kad turetum kuo uzsiimt,o siaip jau kai ateis tas noras rukyt,tai sau grieztai garsiai ar mintyse pasaky-negalima!Labai stipriai reik uzsiimti su savim as manau.Knygu skaitymas atitraukia mintis nuo rukymo geriau negu kompas.
sandrushka
QUOTE(Pretoria @ 2009 05 19, 17:04)
Tai negana kad rukai,tai dar ir nervuojies...na gi drasiau mergyt 4u.gif Nepirk tu cigareciu ir ziurek kas vyksta su tavim,nusipirk bambonkiu ar karameles kokios,zodziu kad turetum kuo uzsiimt,o siaip jau kai ateis tas noras rukyt,tai sau grieztai garsiai ar mintyse pasaky-negalima!Labai stipriai reik uzsiimti su savim as manau.Knygu skaitymas atitraukia mintis nuo rukymo geriau negu kompas.
*

tai vat antra diena kaip prisiregistravus super mamose tai negaliu nuo pc atsikabint.. greit greit viska sutvarkau namie ka reikia ir vel ininku... visai dziaugiuosi... o dar kaip pasiskaitau kaip kitos mete ir siaip stengiasi tai ir man toks geras upas pakyla rolleyes.gif
zipzip
nemoralizuosiu, bet... Paskaitykite šį straipsnį, gal sukels kokių prasmingų minčių...

Rūkymas turi įtakos daugelio ypač sunkių nėštumo komplikacijų išsivystymui. Rūkančios nėščiosios dažniau patiria savaiminius persileidimus, joms dažniau randama placentos pirmeiga, gausūs vaisiaus vandenys, prieš gimdymą atšoka placenta ar nuteka vaisiaus vandenys. Manoma, jog net 14 procentų priešlaikinių gimdymų yra dėl nėščiosios rūkymo.
Rūkymas yra dažniausias ir vienas iš daugiausiai vaisių žalojančių kenksmingų faktorių. Liūdna, kai būsimos mamos nežino, jog rūkydamos kenkia ne tik sau. Rūkydama nėščioji įkvepia nikotiną ir anglies monoksidą, šie keliauja per placentą ir pasiekia vaisių. Vaisiaus organizme jie trukdo įsisavinti deguonį ir maisto medžiagas bei taip lėtina vaisiaus augimą. Remiantis daugelio tyrimų rezultatais, nėra abejonių, jog motinos rūkymas tiesiogiai veikia naujagimių gimimo svorį. Jie gimsta vidutiniškai 200 g lengvesni. Šis rodiklis tiesiogiai priklauso nuo rūkymo intensyvumo. Rūkymas sąlygoja apie 18-20 proc. mažo gimimo svorio (<2500 g) atvejų ir 3,5-4 kartus padidina sulėtėjusio augimo vaisiaus gimimo tikimybę. Nors nėščiosios dažnai galvoja, jog per mažo svorio naujagimį pagimdyti yra lengviau, tiesa yra kitokia. Maži gimę naujagimiai dažniau serga ne tik vaikystėje, bet ir suaugę. Tokie vaikai yra silpnesni ir dažnai jau nėštumo metu ir gimdami pradeda dusti, o gimę turi būti ilgiau ir atidžiau slaugomi. Mažo gimimo svorio naujagimiai suaugę dažniau serga cukriniu diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis ir net įvairiais psichiniais sutrikimais.
Pasyvaus rūkymo atveju vaisius taip pat nukenčia, nors ir mažiau, nes net ir šiuo atveju nikotinas gali būti randamas vaisiaus vandenyse.
Mokslininkai teigia, jog kas dešimta kūdikio mirtis yra dėl motinos rūkymo, o kova su rūkymu yra efektyviausias negyvagimių sumažinimo būdas. Įrodyta ir rūkymo neigiama įtaka vaisiaus apsigimimų susiformavimui, ypač – širdies ir kraujagyslių sistemoje.
Rūkančių motinų naujagimiai tik gimę gali kentėti nuo pripratimo simptomų (jiems gali drebėti rankos, dažnai plakti širdis, džiūti burna – savijauta, kaip ir metus rūkyti). Vaikystėje jie dažniau serga kvėpavimo takų ir vidurinės ausies infekcinėmis ligomis bei astma, net 2 kartus dažniau ištinka staigi kūdikių mirtis. Stebimi ir elgsenos sutrikimai (sumažėjęs intelekto koeficientas, mąstymo ir atminties pokyčiai, specifinis balsas) bei psichomotorinio vystimosi ir fizinio augimo atsilikimas.
Rūkymas ir nėštumas nesuderinami, mokslas tai jau įrodė. Norėtųsi, jog tuo patikėtų kiekviena besilaukianti ar planuojanti vaikelį mama ir padovanotų savo mažyliui brangiausią dovaną – sveiką gyvenimo pradžią…

*Laurusha*
Mano rukymo stazas virs 10 metu. Nemazai... verysad.gif Kai laukiausi pirmojo tai rukiau visa nestuma, nors ir sumazinau iki 1-2 per diena. Vyras mane kad visai meciau, bet manau kad as ir nemeciau vien del jo reakcijos pamacius mane rukancia. Pats tai net nesiruose nei mest nei mazint... Na nezinau, taip jau isejo. Bet va praeitais metais perskaiciau ta knyga Allan Carr "Lengvas budas mesti rukyti" ir meciau be jokiu parkiu ir va nuo rugsejo 16 d nerukau. Ir manau kad didziausia kalida daro visi bandantys (ir as tokia visada darydavau), kad META rukyti - tai gaunasi kad del kazko TU turi kazko ATSISAKYTI. Ir tada darosi sunku. Kaip toje knygoje pataria, reikia ne MESTI rukyti, o tiesiog NUSTOTI. Nes is tikruju tu nieko "gero" neatsisakai ir tau nereikia nieko aukoti del to. Psichologine prikalusomybe atsiranda tik tada, kai apie tai galvoji, juk kai esi uzsivertes darbais arba i kazka labai isitraukes, net minties nera apie rukyma ir organizmas nestreikuoja del to... Reikia tik tinkamai nusistatyti ir isisamoninti, kad jokios priklausomybes ir "lomkiu" nera, tiesiog neberukai ir viskas.

Linkiu visoms teigiamu emociju 4u.gif ir kuo greiciau mesti rukyti, jei ne del saves tai bent del savo angeliuku. As iki siol save grauziu, kad laiku nemeciau ir aciu Dievui, viskas mano zuikiui gerai. Bet kaip kazkas sake, neduok Dieve, jei kas atsitiktu...
super_wife
Sveikos mergytes 4u.gif As irgi susiduriau su tokia problema,noriu pasakyti,kad rukiau gan ilgai 3 metus kokius,gal net 4 blink.gif Ir kai suzinojau,kad turiu leliu savyje nemeciau schmoll.gif Rukiau ir toliau,aisku as nerukydavau pakeli i diena man uztekdavo 1 pak.3-4 dienoms. Vis sakydavau sau,kad nereikia rukyti,bet ejau ir rukiau,cia pacioj pradzioj,kai buvo tik 4 sav. kokios o paskui atejo tokia diena,kad rukyti pasidare neskanu,negrazu,smirda blink.gif Tai noriu pasakyti,kad pas mane pakeliai namie guledavo ir db guli,bet as net neprieinu,prie jo,nesinori,nes ziauriai smirda smile.gif Aciu Dievui,kad MB neruko,tai problemu neturim,aisku uzruko kai baliukas koks,bet maximum 3 cigaretes,o taip,kad pirktu tai schmoll.gif Tiesiog manau turi ateiti momentas ir tau paciai nesinores,bus tiesiog slykstu blink.gif Linkiu,kad kuo greiciau mestum mirksiukas.gif 4u.gif
Samanta-S
Manua pats lengviausias budas mesti rukyti nestumo metu, tai pagalvoti apie kudikeli, kurio laukiat, turbut rimtai apgalvojus apie ji nekils noras rukyti
Renata K
as skaitau jei jau nescia moteris nesugeba mest rukyt del savo vaikelio sveikatos, tai gal jai reiktu apskritai susimastyt ar verta tureti ta vaikuti. g.gif

Rukiau 6 metus nezmoniskais kiekiais, bet vos pradejus planuot nestuma atsisakiau cigaretes, nors neneigsiu pradzioj nebuvo labai lengva schmoll.gif
Owlet
Šiandien ryte po testo supratau, kad ir man reiktų mesti tą bjaurų užsiėmimą, bet dabar darbe artėja pietų metas ir mintyse sukasi cigaretė... labai laukčiau patarimų šitoje temoje 4u.gif Nors ir džiaugiuosi šia žinia tačiau nesuvokiu savo padėties rimtumo 4u.gif na netikiu nors tu ką ... gal po vizito pas gydytoją prašviesės..

beje, iš mano draugių -rūkančių mamyčių patirties.
Viena metė apie 12-14 sav. kartais užeidavo noras, bet kol prisiruošdavo nusipirkti nebenorėdavo thumbup.gif
kitoji metė vos sužinojus ir sakė, kad visai nenori rūkyti, juk apie vaiką reikia galvoti.
o trečioji prarūkė visą nėštumą, dabar vaikutis pilnas neišaiškinamų bėrimų ir alergijų, o šiaip sveikas (tik neaišku nuo ko).
VaiPė
Aš sėkmingai nerūkau biggrin.gif Nors noras yra,kaip bebūtų liūdna ax.gif

Šiaip kas norit, parašykit savo el. paštą,permesiu knygą "Lengvas būdas mesti rūkyti" mirksiukas.gif Kaip rašo knygoj, 95% žmonių,ją paskaitę meta rūkyti biggrin.gif
Owlet
Allen Carr "Lengvas būdas mesti rūkyti"

http://dl.getdropbox.com/u/214251/books/Al...omredaguota.pdf
tyli upė
QUOTE(Tomulyte @ 2009 05 17, 20:04)
Mielosios mano,manau visos puikiai suprantam rūkymo žalą,protas viską suvokia,tačiau ne kiekvienai išeina nerūkyti mirksiukas.gif  Šiandien pirma diena kaip nesurūkiau nei vienos cigaretės. Bet kaip bebūtų,tai yra priklausomybė,kurios sunku atsikratyti. Užtat ir uždaviau klausimą,kaip visa tai palengvinti 4u.gif
*

Sveikos visos būsimos ir jau mamos smile.gif
Tomulyte, džiaugiuosi Tavo drąsa kelti šį skaudų, keblų klausimą. Patikėk, kad esi ne viena tokia. Ir labai gerai, kad apie tai (apie sunkumus) galima pasidalinti čia.. Smerkti (juk tokia dažniausiai būna aplinkinių reakcija; kiek pastebėjau, taip pat ir šiame forume, taigi..) smerkti yra lengva (ypač, jei žmogus nesusidūręs su problema), tačiau vargu, ar paveiku. Kažkaip nemalonu net skaityti komentarus apie tai, "kokia tu baisi motina, jei rūkai".
Mano pačios rūkymo stažas apie 10 metų ir labai sunku buvo mesti, net sužinojus, kad laukiuos. Bet mečiau ax.gif jei galima taip drąsiai teigti (juk negaliu garantuoti, kad ir vėl nepaimsiu?). Nustojau, nors noras, bent pamąstymai, sapnai ir kt. ženklai sugrįžta ir išduoda, kad esu priklausoma. Bet susivaldau ir kol kas sekasi. Noriu ir dabar, kai rašau jums. O padeda susilaikyti ir vėl nepradėti tai: pirmiausia, galvojimas apie mažiukų sveikatą pilvelyje (dviejų mažiukų), nerimas dėl nėštumo ir dar daugiavaisio blush2.gif ; antra, kitų gėdinimai, vyro pabarimai nelabai mane veikė pirmą trimestrą, bet atėjo laikas, kai pačiai viduje atsirado 'nepatogumo jausmas', lyg gėda (pasirodo, labai geras jausmas blush2.gif ); trečia, gal pasirodys nerimta priežastis, bet sau atrodau graži storėdama nestuke.gif ax.gif , o tokia padėtis, palaiminga šypsena veide ir cigaretė kažkaip nedera, bent man doh.gif smile.gif
Man padėjo pats apsisprendimas ir sustojimas vieną dieną, o ne 'metimas' mažinant ir skaičiuojant cigaretes. Tiesa, reikėjo bent kelių tokių bandymų ir atkritimų.
Sėkmės Tomulytei ir kitoms 4u.gif
eglute544
sweikos, patarimu as cia ne daug radau, supranta tik tos, kurios is tikro ruke, o ne tos, kur i diena sutraukdavo 1 cigarete, ir jau didvyres kad mete!
pasisako tik metusios, rukancios tyli bijodamos buti uzmetytos akmenim. skaiciau ir as knyga, nepadejo... pastojusi pirmaji karta ko tik nedariau kad mesti deja, turiu namie rukanti vyra... slapsciausi bet rukiau, ir tai nebuvo negalvojimas apie vaikeli, kuri labai myliu ir didziuojuosi, valios buvo per mazai. aciu dievui vaikelis gime sveikas ir didelis, puikiai vystesi wub.gif . si karta vel laukiuosi, nuo pirmos uztrauktos cigaretes praejo 12 metu, o pilnai mest vis nesigauna. vienintelis dalykas padedantis mazinti yra saldainiai (bonbonkes). kvepia man dumas ir nieko negaliu padaryt. aisku kieki sumazinau, rukau pacias silpniausias, taciau... zmogui kuris padetu mesti ruryt, matyt pastatyciau paminkla... dabar uzmetykit mane akmenim... unsure.gif
srauni_upe
Na aš pati nerūkau ir paprastai pykstu ant rūkalių (ypač tų , kurie rūko šalia manęs). Na bet juk "mėtymas akmenimis" nepadės.
Man tiesiog kilo mintis, o gal būna kokių tokios problemos būrelių, terapijų, psichologų ir t.t.
VaiPė
Kas baisiausia,Lietuvoje paklausus ginekologės kaip man mesti rūkyti,gauni atsakymą-valgyk saldainius vietoj rūkymo doh.gif Kai esi priklausomas nuo nikotino,jokie saldainiai nepadeda.
Galiu parašyt,kai mečiau rūkyti per pirmą nėštumą blush2.gif
Labai lengva daugumai šūkauti - pagalvok apie kūdikėlį pilve ir t.t. Bet pati pradžia nėštumo-bent man asmeniškai,tai suvokimo laikas.Tu nesupranti kad tavyje auga nauja gyvybė,o čia jau iškart patarimas,galvok apie vaikelį-bus lengviau mest rūkyt. Nė velnio unsure.gif Žinojo mano ginekologas,kad rūkau,matė ir suprato,kad aš neįstengiu mest rūkyti.Patarė rūkyti bent jau lengvesnes 4u.gif Maždaug 8 nėštumo savaitę,daro jis man echo ir sako "na va,tavo rūkymas dar pakolkas nepakenkė vaikeliui".Visą vakarą tuomet praverkiau,tik tada suvokiau realią grėsmę,kad tikrai galiu pakenkt.Nežinau,man toks jausmas,kad gydytojas kaip bebūtų psichologiškai labai gerai sužaidė 4u.gif Tuomet atradau knygą,kuri ir padėjo mest rūkyti.bet kokia aš tada buvau arši prieš rūkančias blush2.gif Man tai juk pavyko mest,tai kaip kitos nesugeba blush2.gif Rėkavau aš čia SM,kad kaip smerkiu rūkančias.Dabar dėl to labai gėda 4u.gif Po gimdymo nepavykus maitinti MP,po dviejų savaičių vėl griebiausi rūkymo.Man tai buvo palaima 4u.gif Man malonu rūkyti,kad ir kaip žiauriai tai skamba 4u.gif
Suplanavom antrą mažiuką,tos pačios knygos įveikiau tik pusę.Bet stebuklingai nerūkau 4u.gif Sunku tikrai,esu nervuota ir pikta.Sapnuoju,kad rūkau.Bet dabar suvokimas naujos gyvybės kitoks 4u.gif Neberieikia laiko susivokt,kad pilvelyje gyvena,nors ir taškiukas,bet visgi gyvena 4u.gif
Owlet
Šiandien pirmą kart nuėjau prisiduoti akušerei . pasisakiau apie rūkymą, gražiai išbarė blush2.gif sakė mesk ir viskas. ir nereikia vaizduoti, kad sunku, va sako atėjo tokia mergaitė 19 metų, "kaip aš mesiu kaip aš mesiu juk du metus rūkau", o jei aš kokius 8 metus suskaičiuoju ... lengva jai pasakyti, bet gal ir gerai, kad bara smile.gif
tyčia parūkiau prieš ateidama pas daktarus, dabar jau darbe ir dar nerūkiau. nežinau kiek tempsiu schmoll.gif

vienas argumentas truputį paveikė, vaikutis juk be placentos, jam dabar visi organai tik vystosi. sako meta rūkyt, kai pilvas lyst pradeda, tada jau vaikas placentoi ir nebe taip baisu, nes organai išsivystę būna tik auga į dydi.

o man nebaisu, tegu mėto tuos akmenis. aš žinau, kad yra suprantančių, kad čia ne taip paprasta nors ir labai reikia ir labai nori ...
VaiPė
Aš 12 metų prarūkiau 4u.gif Dideliais kiekiais 4u.gif Ir sėkmingai nerūkau antrą kartą biggrin.gif Nors po gimdymo ir maitinimo manau 99% kad vėl griebsiuos rūkalų.
~Narnija~
Na jo, čia temelė... smile.gif
6 metus rūkiau kaip kaminas (1 pakelis per dieną). Kai sužinojau, kad laukiuosi nerūkiau savaitę ir... neatsilaikiau, pradėjau paslapčiomis nors po vieną-dvi per dieną. Vargu ar tai galima pavadinti rūkymu - paskubom be jokio pasimėgavimo, tarsi tai būtų pareiga kažkokia (priklausomybė procesui matyt)...
Taigi - per echo gydytoja pasakė, kad įtaria, kad mažius turi "kiškio lūpą". Statistiškai - beveik 70% tai gali būti rūkymo pasekmė. Dvi savaites iki 3D echoskopo pražliumbiau ir prakeikiau save milijonus kartų, kad šlykštynė per savo nelemtą įprotį, valios neturėjimą sužalojau savo mažytį. Ačiū Dievui - 3D parodė, kad viskas ok...
Niekam nelinkiu tokios situacijos - suvokti, kad tik dėl tavo kaltės tavo vaikas nebus pilnavertis. Galima iš proto išeiti... Ir vis dėl to - tai geriausias būdas mesti rūkyti, kad ir kaip bebūtų parodoksalu ir kvaila verysad.gif

Taigi visoms būsimoms mamytėms linkiu kuo anksčiau suprasti, kad nuo pat tos minutės, kai nauja gyvybė užsimezga, ji yra visiškai priklausoma nuo visų mūsų poelgių, kad mes nuo šiol esame patys svarbiausi žmonės tam angelėliui ir kad nuo pat pirmos sekundės turime jį saugoti ir daryti viską, kas jam geriausia... smile.gif
jumana
Kaip manes paklausdavo kada mesiu rukyti visada atsakydavau kaip pastosiu. Taip buvau sau isikalbejusiu, kad kaip suzinojau, kad laukiuos net neatejo mintis paimti cigarete. Siaip esu pakankamai silpnavale, be niekada negaleciau sau atleisti, jei vaikuciui kas nors atsitiktu del to, kad rukiau. Paprasiau vyro, kad stengtusi prie manes nerukyti ir negryztu namo prisirukes, nes man pasidare nemalonus rukalu kvapas. Tai irgi manau turetu padeti mamytems negalincioms atsisakyti.Bent jau viena pagunda,nueiti parukyti su vyru,butu maziau.
aize
Labutis. Iki pastojant rukiau daugiau kaip 10metu. Budavo surukau po pakeli per diena, kartais net daugiau blush2.gif Kai pastojau, deja, bet nemeciau. Aisku stipriai sumazinau, budavo kad 1 surukau, budavo, 5. Bet rukiau iki paskutines dienos blush2.gif (pas gine vaziavau surukiusi paskutine cigarete, o is jos teko vaziuoti gimdyti) Na niekaip negalejau pesilauzti doh.gif Be to esu girdejusi, kad nera ir labai gerai mesti is karto, nes organizmui gaunasi kaip sokas (ypac jei yra dar noras) ir vaikui tai nera gerai, nes motina kaip ir stresuoja.
Pagimdziusi gal menesi dar jutau potrauki, bet jau sugebejau susilaikyti, nes ligonineje su maze pragulejom beveik 2sav., o ten kazkur i kiema lakstyti lapkricio menesi nebuvo jokio noro. Kol maitinau (11men.) nerukiau visai, dabar tik kai koks baliukas buna kokia cigarete surukau. O taip kazkada pabandziau is neturejimo ka veikt, ale kad neskanu schmoll.gif lotuliukas.gif
Patarimas mamytems, kurios jau labai nori mesti:
Suskaiciuokit kiek dabar isleidziat pabrangusioms cigaretems ir kiek uz tuos pinigelius galetumet visko nupirkti savo vaikeliui (netgi tai, kas jums atrodo galbut brangu) mirksiukas.gif Man tai padeda vel nepradeti rukyti is neturejimo ka veikti. Prisimenu, kad paskutini pakeli pirkau uz 2.7Lt., o dabar tektu pakloti 5Lt. Tada paskaiciuoju, kad per men gaunasi ~150Lt. Tada perkant vaikui niekas netrodo per brangu, eini ir perki tai kas grazu ir tinkama thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(eglute544 @ 2009 05 23, 12:24)
zmogui kuris padetu mesti ruryt, matyt pastatyciau paminkla...

SU ŠIMTADIENIU TAVE!!! SEKMES FINISO TIESIOJOJ 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Owlet
pasisakysiu ir aš 4u.gif jau trečia para be cigaretės smile.gif kai tik pradedu norėt mintyse vis kartoju, kad aš galiu arba , kad aš nerūkau blush2.gif ir kartoju kartoju ...
nežinau kaip bus toliau, bet noriu savimi tikėti.
taigi nuo 10-15 cigarečių per pora dienų perėjau iki 5. Po to sugalvojau kad nerūkysiu iki pat vakaro, tik po darbo. Užsitraukiau ir taip galva apsvaigo, apsisuko... Tada supratau , kad svarbiausia nebepradėti vėl, jei vėl parūkysiu norėsiu ir vėl ir vėl...

o kai noriu jau sakiau vis kartoju, juk aš nerūkau!!!!! 4u.gif

na aišku, jog viskas dėl vaikelio, juk negalima.

stiprybės visoms 4u.gif
Jeta
mane, kai patapau nestuke.gif pradėjo pykinti cigarečių kvapas, nors buvau užkietėjusi rūkalė - stažas apie 13 metų. Pertarauka buvo, kai laukiausi pirmojo. Tačiau vėl pradėjau. Labai norėčiau nebepradėt. Tą knygą irgi turiu, draugė j paskaičius metė rukyt
andziukas
pasisakysiu ir as blush2.gif rukiau kaip kaminas ( pakelis i diena) nuo 18 metuku, devyniolikos pastojau, bet nemeciau...sumazinau iki kokiu 3-5 cigareciu per menesi, kol pats organizmas atmete...mazdaug iki 4 menesio....tada pertraukele metai ir vel i savo roges...: biggrin.gif tai va, taip 11 metu ir vejais leidau pinigelius su savo sia silpnybe smile.gif ir tik dabar, pries nepilna savaitele meciau visiskai , kai pasidariau testa ir jis parode du brusnelius smile.gif thumbup.gif vardan leliaus zadu kovoti su sia priklausomybe wink.gif kolkas puikiai sekasi smile.gif
Owlet
<andziukas> Stiprybės tau 4u.gif kovojam su nikotinu ir toliau smile.gif aš ir žadu nebepradėti, gal ir vyra į savo pusę palenksiu smile.gif
andziukas
QUOTE(betoox @ 2009 05 28, 20:29)
<andziukas> Stiprybės tau 4u.gif  kovojam su nikotinu ir toliau smile.gif aš ir žadu nebepradėti, gal ir vyra į savo pusę palenksiu smile.gif
*

aciu tau wink.gif kaip nors, visko atsisakyti galeciau, kad tik tas mazas stebuklelis nepabegtu smile.gif
VaiPė
Na,rūkyt nerūkysiu tikrai per nėštumą,bet taip noris,kad net saldu blush2.gif
andziukas
QUOTE(Tomulyte @ 2009 05 28, 21:46)
*

tasyk jo biggrin.gif kartais tokia pagunda kyla kai kolege eina parukyti smile.gif bet laikausi smile.gif thumbup.gif
Jeta
QUOTE(Tomulyte @ 2009 05 28, 21:46)
*

kaip tave suprantu. Atsisėsčiau kur lauko pavėsinėj ir užtraukčiau... Bet, mergaitės, laikykimės, juk mes stiprios 4u.gif
dziaugsmelis7x7
sveikos.
as taip pat sekmingai laikausi nuo to laiko kai suzinojau kad nestuke.gif
o dabar ir vyra baigiu atpratint thumbup.gif jau pora savaiciu neruko ir net neuzsimina apie tai,turbut jau nebera tokios priklausomybes smile.gif
dziaugiuosi del musu,o tuo paciu ir del jusu,stiprybes mirksiukas.gif
ramintukas
hey
as taip pat, pamaciau dvi juosteles, ir viskas, nuo to laiko, nuo tos minutes nei vienos cigaretes nebesurukiau. O rukiau pakankamai nemazai, tikrai ne 3 cigaretes i savaite blush2.gif
GAL kartais ir noretusi, bet pasidarius tikrai abejinga rukalams.
daug labiau norisi vyno taures, bet ne cigaretes... blush2.gif 4u.gif
Omrum
na mest protinga mamyte turėtu dar prieš planuojant lelių nes tai kad mes jau pastojus po poros mėnesių mažai ką ir bepakeis , nes pirmais mėnesiais lelius formuojasi , o paskui tiesiog auga kaupia riebaliukus ir tobulėja, tai ir reikia žinot vieną dalyką rūkymas gali ir pakentėt va jei vaikui kas su juo teks visa gyvenimą neduok die kančioj nugyvent. O šiaip nėštumas nėra pagrindinis aspektas mest rūkyt?
Jeta
QUOTE(Lera @ 2009 05 29, 23:43)
na mest protinga mamyte turėtu dar prieš planuojant lelių nes tai kad mes jau pastojus po poros mėnesių mažai ką ir bepakeis , nes pirmais mėnesiais lelius formuojasi , o paskui tiesiog auga kaupia riebaliukus ir tobulėja, tai ir reikia žinot vieną dalyką rūkymas gali ir pakentėt  va jei vaikui kas su juo teks visa gyvenimą neduok die kančioj nugyvent. O šiaip nėštumas nėra pagrindinis aspektas mest rūkyt?
*

Tai beabejo, kad nėštunmas viena pagrindinių priežaščių mesti rūkyt, bet kai esi priklausomas, tai labai sunku padaryt. Tam ir sukurta tema, kad būsimos mamytės galėtų pasidalinti patirtimi kaip metė, ir palaikyti bei paskatinti kitas, atsisakyti rūkalų. Juk labai dažnas reiškinys - pilvota, būsima mamytė ir cigaretė rankoje.
O kas tiesa, tai tiesa, kad jau planuojant reikėtų mest rūkyt, tačiau realybė kitokia
Horo
QUOTE(Lera @ 2009 05 29, 23:43)
na mest protinga mamyte turėtu dar prieš planuojant lelių nes tai kad mes jau pastojus po poros mėnesių mažai ką ir bepakeis , nes pirmais mėnesiais lelius formuojasi , o paskui tiesiog auga kaupia riebaliukus ir tobulėja, tai ir reikia žinot vieną dalyką rūkymas gali ir pakentėt  va jei vaikui kas su juo teks visa gyvenimą neduok die kančioj nugyvent. O šiaip nėštumas nėra pagrindinis aspektas mest rūkyt?
*

Na su šituo tai tikrai nesutinku... Svarbūs visi mėnesiai ir kuo vaikiukas pilve didesnis, tuo daugiau jam reikia kokybiško deguonies smegenims vystytis.
Bittersweet
QUOTE(Lera @ 2009 05 30, 00:43)
*

netiesa, rukymas beje labiausiai kenkia po 3-4 men.
o kad pastojo, iki neprasidedanciu mm, nezino daug moteru, ir tas parukymas kol nezinojo nepakenks vaisiaus vystimuisi, tas pats ir su alkoholiu. svarbu mesti suzinojus, kad jau esi nescia.
asta29
QUOTE(Bittersweet @ 2009 05 30, 11:23)
netiesa, rukymas beje labiausiai kenkia po 3-4 men.
o kad pastojo, iki neprasidedanciu mm, nezino daug moteru, ir tas parukymas kol nezinojo nepakenks vaisiaus vystimuisi, tas pats ir su alkoholiu. svarbu mesti suzinojus, kad jau esi nescia.
*

Aš taip pat esu skaičiusi, kad svarbiausia atsisakyti rūkymo iki 2-o trimestro, kuomet pradeda vystytis vaikelio plaučiai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.