Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Darželyje atsirado problema
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
SuperMama
Visos mamos dažniausiai džiaugiasi, kad vaikas nuėjus į darželį, pradeda prašytis ant puodo, greitai "išauga" iš sauskelnių.

O mums kaip tik atvirksčiai. verysad.gif

Kleo (2,9 metai) šį vasarą nuėjo į lopšelį. Kiekvienas vaikas ten turėjo savo naktipuodį, mes taip pat. Pagal visą tvarką sėdosi ant puodo prieš ir po valgio/miego, bet miego metu prikakodavo ir prisisiodavo į kelnes.
Ir nors auklėtojos sakė, kad ji tai darydavo miegant, netikiu. Na kad prisisioja, dar galima patikėti, nes taip kartais atsitinka ir namie kartą per savaitę-dvi.
Bet ne vieno karto nebuvo apsikakojusi pradedant nuo 1.5 metų schmoll.gif

Pampersų atsisakėm dieną dar prieš metus, naktį - nuo 2 metų.

Dabar pervedė į darželinukų grupė, problema dar pasunkėjo: naktipuodžių ten nėra, o tik mažas vaikiškas unitazas. Tai jau antrą dieną turėjau pasiimti iš darželio maišą su šlapiais rūbais: 3 kelntaitės, 2 poros kelnių.
Nors ir aš rodžiau ir auklėtojos aiškino kur ir kaip reikia daryti.
Ir mes pradėjome namie ant unitazo sodinti...

Šiandien auklėtoja pasakė atsinešti sauskelnes.
Nežinau, ranka man nekila pradėti vaikui dėti pampersus, kai jų jau atsisakėme prieš metus doh.gif

Ar kam nors buvo tokia problema?
Katinėlis
Siaubas. Maniškis kelis kartus irgi yra ir apsikakojęs ir apsisisiojęs, bet dažniausiai tai jis nepasiprašydavo ant puodo prieš sirgimą. kitą dieną dažniausiai pakildavo temperatūra.
Gali būti, kad kartais ir auklėtojos nepažiūri. kelis kartus parsivedžiau vaiką su kakute kelnytėse. Negi jos neužuodžia...
Gal taip neigiamai veikia vaiką darželis. cry.gif
SuperMama
Lopšelyje tai dar gerai, kad dažnai sodindavo, o darželyje "nori į tualetą - eini, nenori - niekas neverčia'.

Gal maniškė pasiprašyti bijo ar gėdijasi kažko. g.gif Iš jos pačios sunku paaiškinimą išgauti. Vos tik pradedu apie tai kalbą, iškart užbėga man už akių ir kaip išmutruota atsako " daugiau taip nedarysiu", o iš ryto viskas prasideda iš naujo doh.gif
renax
Maniske nepripazino darzelinio unittazo , neseme puoduka ( graziai su aukletoja susitareme kava pamaloninom ) , su laiku pradejo daryt ir ant unitazo , nes kaip snekejau su psichologe matyt per daug iskarto pakeitimu grupe ir puodelio nebuvimas . Su laiku issisprende viskas , tik ji nedarydavo ji visa diena bandydavo kenteti ir dazniausiai i vakare neiskentedavo ir atsirado nenoras eit i darzeli .
Etina
Pritariu, Renax, gali būti, kad dėl naujų pasikeitimų. Dar viena priežastis gali būti, kad ji užsižaidžia su vaikais ir nebespėja g.gif Reikia tartis auklėtojom, kad daugiau prižiūrėtų. O pamperio tikrai nepatarčiau dėti, tai jau būtų vaikui tarsi psichologinis smūgis, jo pastangų nevertinimas. g.gif
SuperMama
Dėkoju už patarimus. 4u.gif

Bandysiu neštis mūsų "namų " puodą į darželį, o namie sodinti ant unitazo.
nors su pačiu unitazu problemų nebūna, svečiuose ar prekybos centruose/kavinėse mielai ant jų sėdasi.
renax
Pas mus irgi butinybei esant sarydavo bet as prilaikydavau ( gal del to kad viena ) niekaip po siai dienai ir nesupratom tiksliai kodel ,bet poto pripratimas prie unitazo buvo nebeskausmingas .
ENIGMA
Na pirmiausia tai jokiu sauskelniu schmoll.gif
O antra reiketu grieztai pasikalbeti su aukletojomis, nes kiek suprantu darzelyje si problema, o namie vaikas taip nedaro , reiskia kazkodel bijo aukletoju sad.gif tad pasiulyciau aukletojoms, kad kontroliuotu savo elgesi ir juolab tokius bukus pasiulymus duoti tevams kur vaikas jau metus nedevejo sauskelniu, idomu koks ju issilavinimas.... doh.gif
ligitukeB
nu nesamone!TRIJU METUKU VAIKA VEL PRATINT PRIE SAUSKELNIU?Absurdas!Kas ten per aukletoja?Tai ar jinai aukleja vaikus ar dirba taip,kaip jai patogiau???Susidaro toks vaizdelis,kad vaika kazkas darzelyje isgazdino,todel ir daro i kelnytes.
Aushrine
Keista, kad taip grieztai pereinama prie darzelio tvarkos-paprastai tokiose grupese buna ir puodukai, ir unitazai-kam kaip patogiau pradzioj, taip ir daro. O panasi problema mano drauges berniukui buvo, nes aukletoja per stipriai uzpakaliuka nuvalydavo-pradejo bijot eit i tualeta darze ir, aisku, "nelaimiu" neisvengdavo. Dar buna visokiu lyg ir menkniekiu-saltas unitazo krastas, ziurintys kiti vaikai, tykstantis vanduo ir pan. Visa tai susideda su siaip darzeliniu stresu ir-israiska visiem nemaloni...
Etina
Supermama, kaip dabar jums sekasi? ax.gif

pasiskaičiau ir aš pradėjau bijoti unsure.gif kad nebūtų panašių problemų unsure.gif
SuperMama
Per tris dienas viskas susitvarkė, tai yra kaip ir lopšelyje Kleo šlapinasi tik miego metu į lovą. Dieną eina į tualetą, jau priprato.
Kodėl liko problema su dienos miegu, aš nežinau. Namie taip nebūna, bet gal dėl to, kad savaitgaliais ji eina miegoti kada nori pati - apie 16 ar 17 val. o darželyje apie 12.00, prisivalgiusi sriūbos ir išgėrusi kompotą, be to stipriai miega. Auklėtojos sako, kad neprabunda net tada, kai šlapia guli, jie žadina Kleo ir perrenginėja.

Kadangi atšalo, prasidėjo mums slogos, tai nusprendžiau pietų miegui nešti sauskelnes. Atavizmas, žinoma, bet ką daryti, tikiuosi išaugs iš šios problemos.
Miledi.N
Kiekvienas atvėjis žinoma labai individualus. Mes irgi turėjom tokią problemą, tai buvo kai iš lopšelinukų grupės perėjom į darželinukų grupę. Pasikeitė žinoma ir auklėtoja ir prasidėjo šlapios kelnės, tai per miegą tai bežaidžiant.
Taip kaip man auklėtoja nepatiko (nes ji vertė vaiką piešti, karpyti ar klijuoti), o man vis skusdavosi kad jūsų vaikas nepiešia, nedaro darbelių nu ir t.t. Nusprendžiau pakeisti auklėtoją ir grupę. Nuėjau pas direktorę ir pasakiau kad noriu pakeisti grupę tai kito mėnesio pradžioj jau lankėm kitą grupę.
Po kokių 2 savaičių problema dingo. Ir piešia ir darbelius daro 4u.gif
vaižgantė
Mano dukra pradėjo šlapintis į kelnytes. Nesiruošiu iš to daryti problemos- vyksta adaptacija darželyje. Kasdien duodu valerijonų ir... į darželį pridedu krūvą kelnių. Praeis...
Irvingiukomamytė
Mano Mažiukui metukai ir 5 mėn. Eisim į darželį. Nežinau ką daryti? blink.gif Jis pas mane truputi mamyčiukas, be mamos niekur. Labai bijau, kad bus labai daug ašarų verysad.gif . Gal kas žino ką apie Vilniaus d/l "Lašelis", jis rusų (lituvių d/l vietų nėra). Busiu labai dėkinga už patarimus.
Miledi.N
QUOTE(vaižgantė @ 2005 09 25, 18:51)
Mano dukra pradėjo šlapintis į kelnytes. Nesiruošiu iš to daryti problemos- vyksta adaptacija darželyje. Kasdien duodu valerijonų ir... į darželį pridedu krūvą kelnių. Praeis...
*

Valerijono.. blink.gif blink.gif blink.gif , o ką padeda blink.gif blink.gif blink.gif
Shanti
QUOTE(SuperMama @ 2005 09 05, 11:37)
Ar kam nors buvo tokia problema?
*

Musiškis vasarą išmoko naudotis puoduku, o nuvestas į darželį "regresavo". Viena auklėtoja ėmė spausti jį ir mus - tai jos darbo dieną ir dabar "nespėja" ant puoduko arba nespėja grįžt namo - laiko. Tuo tarpu kita paliko procesą savieigai (matyt, siūlydavo kartu su visais, bet neversdavo) - su ja viskas kuo puikiausiai. Tiesa, pradžioje nešiojom po 2-3 komplektus rūbų pakeitimui, dažnai jų pritrūkdavo. Dabar jau seniai tebesinešiojam vieną ir tą patį komplektėlį - nebeprireikia. Tiesa, vaikas nešiojasi į darželį SAVO puoduką, nes nenori daryt į jokį kitą. biggrin.gif
nmante
pas mus panasiai-nedaro i darzelio tuoleta,prisisioja i kelnes-bet blogiausia,kad perrengiamas nesiduoda-bijo gal svetimu...tai net nezinau,ka daryt
siandien va lekiau i darza raminti,nes isterija po viso sito buvo
ka patarsit
Radvyle
QUOTE(Miledi.N @ 2005 09 27, 08:23)
Valerijono..  blink.gif  blink.gif  blink.gif , o ką padeda  blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

Valerijonų arbatėlės patariama duoti net kūdikiams. Šiandieniniame pasaulyje labai daug streso. Mažiesiems reikia padėti su juo susidoroti 4u.gif
raketa
As manau, kad jei vaikutis pradejo slapintis i kelnes tai butinai reikia pasidometi ar jam darzelyje viskas gerai, ar neskriaudzia kiti vaikai ir ar viskas tvarkoj su aukletoja.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.