man gydytoja sakė, kad šią savaitę jau turėčiau pagimdyt. Užeina maudžia pilvą kai per mmm, ar kojas būčiau pašalus. Ir vis jaučiu tokį spaudimo jausmą ten, lyg šlapintis norėčiau, lyg vaikas spaustu stipriai. Dar jau tris kartus per dvi valandas buvau tualete didelio reikalo. Skausmas nedidelis, tai nesuprantu ar tai jau reik važiuot ar ne. Per kursus sakė, kad skausmas turi stiprėti tai laukiu
QUOTE(labukas @ 2009 06 02, 11:35) man gydytoja sakė, kad šią savaitę jau turėčiau pagimdyt. Užeina maudžia pilvą kai per mmm, ar kojas būčiau pašalus. Ir vis jaučiu tokį spaudimo jausmą ten, lyg šlapintis norėčiau, lyg vaikas spaustu stipriai. Dar jau tris kartus per dvi valandas buvau tualete didelio reikalo. Skausmas nedidelis, tai nesuprantu ar tai jau reik važiuot ar ne. Per kursus sakė, kad skausmas turi stiprėti tai laukiu Man taip pat ir jau keleta savaiciu taip,o vis dar namie,laukiu kol stipriau uzeis,tada is vis praeina ,taip ir slenka musu dienos QUOTE(Inseta @ 2009 06 02, 12:11) tai kad man ginekologas mano pasake dabar reikia tik laiko ir jau kada gamta pasauks ta leliuka tada gimdysiu nes vaikas jau yra pasiruosias islysti...beja man skauda labai kirksnis ir labai jau sunku vaikscioti nes kyla skausmai nuo pilvo apacios pradeda ir kyla iki pilvo virsaus ir persimeta i nugara... Inseta, kadangi tai Tavo pirmas leliukas, gali neskubeti Siaip daugiau gali pasiskaitineti http://supermama.lt/portal/content/view/3513/167/ QUOTE(labukas @ 2009 06 02, 12:35) man gydytoja sakė, kad šią savaitę jau turėčiau pagimdyt. Užeina maudžia pilvą kai per mmm, ar kojas būčiau pašalus. Ir vis jaučiu tokį spaudimo jausmą ten, lyg šlapintis norėčiau, lyg vaikas spaustu stipriai. Dar jau tris kartus per dvi valandas buvau tualete didelio reikalo. Skausmas nedidelis, tai nesuprantu ar tai jau reik važiuot ar ne. Per kursus sakė, kad skausmas turi stiprėti tai laukiu labukas, nenusiteik, kad skaudes - ne visoms tas skausmas buna nepakeliamas ir didelis. Jis gali ir nesustipreti Kita vertus, nei viena gydytoja negali atspeti, kada tas gimdymas prasides. Tai yra taip individualu ir neprognozuojama. Jei gydytojai galetu nustatyti, kada prasides gimdymas, nebutu ir SM diskusiju Pavyzdziui pries antrojo leliaus gimdyma nejutau jokiu parengiamuju saremiu, nejauciau nei kaklelio atsidarymo. Supratau, kad gimdau tik tada, kai pora sauksteliu vandenuko nutekejo ir iskart prasidejo saremiai kas 5 min. Po 3-4 valandu jau QUOTE(gabiegabriele @ 2009 06 02, 13:06) Man taip pat ir jau keleta savaiciu taip,o vis dar namie,laukiu kol stipriau uzeis,tada is vis praeina ,taip ir slenka musu dienos Tai jau... Aš jau pradėjau labai pavydėti toms, kurios nejaučia paruošiamųjų... Mane mažius irgi jau trečią savaitę dresiruoja ir galvoju vis ar dar viena treniruotė, ar jau pasimatysim pagaliau...
Jau paskutini menesi man labai daznai susitraukinedavo pilvukas, maniau, kad iki galo nedatempsiu, datempiau, net pora dienu po
claudija,tai kad zinok siandien nusnaudus popiete ciut pakilau is lovos toks buvo nezmoniskas skausmas pilvo apacioj ir klubuose...na lauksiu as tur tikruju saremiu nes jauciu kad ir sia nakti gali buti kad isvaziuosiu gimdyti nes pilvas labai susitraukineja,ir neina vaikscioti begalo skauda
Siandien buvo pas savo gine. Sake, kad pataise kakleli taip kaip reikia ir realiai jau telpa pirstas (t.y. sutilpo truputi per prievarta). Po apziuros buvo jausmas kaip mm prasidedant, po to vel nieko, o vakare vel pradejo jaustis...
Aiskiai kazkas bando vykti... Kolkas neaisku man kas, bet bent jau kazkoks progresas, nes siaip terminas buvo 05 31, o nei ku nei ka nesidare... Jauciu einu i dusa
zinokit merginos man tai gimdymas buvo superinis iki 12 val nakties biski tik pilva skaudejo o jau po 12 viskas prasidejo bet tada jau kaklelis 5 cm buvo atsidares ir 3 jau lialka pas mane
isvada tokia as net nesupratau kad tas skausmas tai saremiai nes visi sake kad cia nezmoniskas skausmas pradzioj bet ne viskas buvo gale
Mes jau su vyru juokaujam, kad mūsų vaikelis tinginukas, pabando pabando lyst ir po to galvoja ai gal geriau rytoj
QUOTE(Sarkele_87 @ 2009 06 03, 10:22) Oho O i patologini dar neguldo? Jei iki savaitės galo nepagimdysiu guldys. Gydytoja sakė, kad paruošiamieji būna iki dviejų savaičių. Vaiko širdelė ir tonai geri, ruošiasi gimdymui tik niekaip neišeina
Manajam irgi matyt pilvelyje gerai...
Siandien vel pas gydytoja, si karta i ligonine tonu uzsirasyti. Siaip po vakarykstes apziuros vis dar teplioja ir pamaudzia pilvo apacia. Jeigu maudzia, tai gali buti, kad kaklelis po truputi atsidarineja..? QUOTE(Inseta @ 2009 06 02, 20:36) claudija,tai kad zinok siandien nusnaudus popiete ciut pakilau is lovos toks buvo nezmoniskas skausmas pilvo apacioj ir klubuose...na lauksiu as tur tikruju saremiu nes jauciu kad ir sia nakti gali buti kad isvaziuosiu gimdyti nes pilvas labai susitraukineja,ir neina vaikscioti begalo skauda Na, ka, sekmes Tau Papildyta: QUOTE(Luttuke @ 2009 06 03, 00:29) Siandien buvo pas savo gine. Sake, kad pataise kakleli taip kaip reikia ir realiai jau telpa pirstas (t.y. sutilpo truputi per prievarta). Po apziuros buvo jausmas kaip mm prasidedant, po to vel nieko, o vakare vel pradejo jaustis... Aiskiai kazkas bando vykti... Kolkas neaisku man kas, bet bent jau kazkoks progresas, nes siaip terminas buvo 05 31, o nei ku nei ka nesidare... Jauciu einu i dusa Mano terminas irgi buvo 05.31. Antradieni gine sugrudo ranka - sako PIRSTAS TELPA Na, ziuresma, kaip cia viskas bus... Papildyta: QUOTE(Luttuke @ 2009 06 03, 16:40) Siaip po vakarykstes apziuros vis dar teplioja ir pamaudzia pilvo apacia. Jeigu maudzia, tai gali buti, kad kaklelis po truputi atsidarineja..? Taip, kaklelis ruosiasi
Na ka, tonai pas mano lialiuka liux. Gydytoja dave laiko iki 7-adienio. O tada jau su daiktais i ligonine... Vakar po apziuros dar po miesta pavazinejom, po to vakare su vyru
man pries 2dienas pradejo skaudeti pilvo apacia, o kai liko diena iki gimdymo dar ir nugara, tada jau variau gimdyti
QUOTE(Luttuke @ 2009 06 04, 13:42) Na ka, tonai pas mano lialiuka liux. Gydytoja dave laiko iki 7-adienio. O tada jau su daiktais i ligonine... Vakar po apziuros dar po miesta pavazinejom, po to vakare su vyru Jei yra parengiamieji saremiai, jie gali bet kada peraugti i tikruosius. O pas mane nieks nevyksta. Siandiena kaip stirna po miesta beginejau - ir nieko Kazi, ka ryt gine pasakys - gi liepe su daiktais atvykti...
Siandie pas gine buvau - viskas OK, todel dar dave man laiko iki primadienio (tada bus 8-a diena). Pirmadieni turesiu vaziuoti pasirodyti ligonineje
Man gimdymas vėlavo. Visą savaitę vaikščiojau toniukų užrašyti, rodė, kad viskas gerai ir atsidarymas savaitės pradžioje buvo jau 5 cm, nors jokių skausmų nejaučiau. Po savaitės vieną vakarą pradėjau jausti pilvo susitraukinėjimus, bet irgi be skausmo. Kai jie pasidarė kas 3 min. prikėliau vyrą, kad eiti į ligoninę. Atsikėlus nubėgo vandenys (deja jau žali). Ligoninėje atsidarymas buvo jau 7 cm. Tada sąrėmiai pasidarė skausmingi, bet nebaisiai. Po poros valandų kaklelis pilnai atsidarė, bet vaikutis neslinko gimdymo takais, nebuvo stangų, ėmė strigti širdelės tonai, todėl darė cezarį. Pasirodo mažius buvo visą kūną ir rankytę apsivijęs virkštele, negalėjo įsistatyti į dubenį, todėl ir vėlavo. Bet be ilgų nagučių kitų pernešiojimo požymių nebuvo
QUOTE(aslin @ 2009 06 05, 15:50) Man gimdymas vėlavo. Visą savaitę vaikščiojau toniukų užrašyti, rodė, kad viskas gerai ir atsidarymas savaitės pradžioje buvo jau 5 cm, nors jokių skausmų nejaučiau. Po savaitės vieną vakarą pradėjau jausti pilvo susitraukinėjimus, bet irgi be skausmo. Kai jie pasidarė kas 3 min. prikėliau vyrą, kad eiti į ligoninę. Atsikėlus nubėgo vandenys (deja jau žali). Ligoninėje atsidarymas buvo jau 7 cm. Tada sąrėmiai pasidarė skausmingi, bet nebaisiai. Po poros valandų kaklelis pilnai atsidarė, bet vaikutis neslinko gimdymo takais, nebuvo stangų, ėmė strigti širdelės tonai, todėl darė cezarį. Pasirodo mažius buvo visą kūną ir rankytę apsivijęs virkštele, negalėjo įsistatyti į dubenį, todėl ir vėlavo. Bet be ilgų nagučių kitų pernešiojimo požymių nebuvo O del apsisukusios virksteles gydytojai nieko nemate? Ligonineje tik toniukus klause ir viskas? QUOTE(Inseta @ 2009 06 06, 16:11) Papildyta: siandien visa diena kankinuosi kazi ar neteks man gimdyti ant dienu nes bealo dideli skausmai.... Na, gimdymo dienos jokia gydytoja 100 procentu negaletu nustatyti is anksto, juolab mes O gal jau ir greitai gimdysi. Siaip normalu, kai QUOTE(Inseta @ 2009 06 06, 15:11) siandien visa diena kankinuosi kazi ar neteks man gimdyti ant dienu nes bealo dideli skausmai.... liniuote nueik į savo profilį ir į parašą priklijuok o ne į savo postus kitas dalykas , čia ne akušerijos priimamasis jei jau taip darosi kad net nepaeini tau brangioji ne prie kompo sedėt ir pagalbos ieškot reikia , o varyt į priimamaji ir ten pasakot kas neramina , nes taip neturėtu būt. taip ir namie pagimdyt galima , tai kad krauk matankes kibk vyrui į paranke ir pirmin. sėkmes. Papildyta: QUOTE(claudija @ 2009 06 05, 17:13) būna mato bet mamai nesako , kad likęs nėštumas nebūtu panikoj
3dienas iki gimdimo visalaik gulejau lovoj, nenorejau nieko matyt ir su niekom bendraut, kazkokia depresija buvo uzejusi
Tai va galų gale pasigimdžiau aš dukryte. Paskutiniai požymiai buvo, kad nežymiai pakaitom maudė strėnas, pilvo apačią. Su vyru skaičiavom ar reguliariai, pradėjo vykt reguliariai. Nuėjau į dušą, galvoju jei po dušo nepraeis tai jau važiuosim į ligoninę. Išėjau iš dušo ir už 2 min nubėgo vandenys. Linkiu visoms kantrybės negimdžiusios neliksit
QUOTE(labukas @ 2009 06 08, 12:22) Tai va galų gale pasigimdžiau aš dukryte. Paskutiniai požymiai buvo, kad nežymiai pakaitom maudė strėnas, pilvo apačią. Su vyru skaičiavom ar reguliariai, pradėjo vykt reguliariai. Nuėjau į dušą, galvoju jei po dušo nepraeis tai jau važiuosim į ligoninę. Išėjau iš dušo ir už 2 min nubėgo vandenys. Linkiu visoms kantrybės negimdžiusios neliksit Dideliausi sveikinimai Sėkmės auginant dukrytę! Mes irgi turbūt tuoj byrėsim... Paruošiamieji jau riečia kaip turi būti ir šiaip kažkokia tarsi nuojauta, kad jau tuoj tuoj... QUOTE(labukas @ 2009 06 08, 12:22) Tai va galų gale pasigimdžiau aš dukryte. Paskutiniai požymiai buvo, kad nežymiai pakaitom maudė strėnas, pilvo apačią. Su vyru skaičiavom ar reguliariai, pradėjo vykt reguliariai. Nuėjau į dušą, galvoju jei po dušo nepraeis tai jau važiuosim į ligoninę. Išėjau iš dušo ir už 2 min nubėgo vandenys. Linkiu visoms kantrybės negimdžiusios neliksit Dideliausi ruzavi sveikinimai Tai kiek dienu po termino praejo, kaip pagimdei? Per kiek laiko? Man leido laukti iki 11-os, po to guldys i ligonine O taip noriu, kad QUOTE(claudija @ 2009 06 01, 13:14) Kai antrojo laukiausi, tai vaiksciojau patenkinta, dar tokis badas uzejo, prisvalgiau vakarienes, po to i parduotuve nulekiau - bais sokolado uzsinorejau. Arbatos pasdariau namuose, jau sesiu gert.... Ups, sakau, jau tokia pasiseke tau as tai po14 val tik leliuko sulaukiau po to kai nubego vandenis gerai kad gimdymas yra toks dalykas kad tuos skausmus gimdymo metu kankinusius pamirsti
Na pas mane vaikelis gime per Naujus metus. Siaip buvau labai geros nuotaikos, tik tiek kad vis pamausdavo strenas. PO to pastebejau, kad vis pamaudzia, bet reguliariai. Nuvaziavom i ligonine su vyru pasitikrint, o gydytoja sako per 15 min ruoskit gimdykla
QUOTE(agne.vln @ 2009 06 09, 12:36) Na pas mane vaikelis gime per Naujus metus. Siaip buvau labai geros nuotaikos, tik tiek kad vis pamausdavo strenas. PO to pastebejau, kad vis pamaudzia, bet reguliariai. Nuvaziavom i ligonine su vyru pasitikrint, o gydytoja sako per 15 min ruoskit gimdykla Kiap fainai QUOTE(claudija @ 2009 06 08, 14:13) Dideliausi ruzavi sveikinimai Tai kiek dienu po termino praejo, kaip pagimdei? Per kiek laiko? Man leido laukti iki 11-os, po to guldys i ligonine O taip noriu, kad Vandenys nubėgo likus dviem dienom iki būtų guldę į ligoninę. Nepergyvenkit vistiek viskas bus netikėtaim ir staiga
o as nejutau nieko,tikrai,atsikeliau,isgeriau kavos,pasidaziau ir isvaziavau kaip i svente,nes jau buvo 10d po termino,o ten jau ir prasidejo...
Sveikutes supermamaos.
Rasau labai svarbiu klausimeliu. Mano data birzelio 12, jau siandien 14 d. Ir man siandien visa diena (ir nakti), skauda,maudzia pilvo apacia. Atrodo net ir skrandi skauda (tai issiviriau bulijono), pilvukas istisai sukieteja ir vel atsileidzia..Ir atrodo taip suspazmuoja-issitempia pilviukas...vel atleidzia.....Aisku vandenys nenubege, kamstis vis nepasirodes...tik tokie pozymiai Sakykyt-ga jau cia tie pirmi saremiai? Skaitau issitai apie tuos saremius ir nesuprantu iki galo..... Na randuosi ne Lt. cia gydyt maziau i viska reaguoja....Man istisai maudzia-aisku kenteti galiu kaip sakant...bet kad neprazioplint.... QUOTE(Jestea @ 2009 06 14, 14:03) Sveikutes supermamaos. Rasau labai svarbiu klausimeliu. Mano data birzelio 12, jau siandien 14 d. Ir man siandien visa diena (ir nakti), skauda,maudzia pilvo apacia. Atrodo net ir skrandi skauda (tai issiviriau bulijono), pilvukas istisai sukieteja ir vel atsileidzia..Ir atrodo taip suspazmuoja-issitempia pilviukas...vel atleidzia.....Aisku vandenys nenubege, kamstis vis nepasirodes...tik tokie pozymiai Sakykyt-ga jau cia tie pirmi saremiai? Skaitau issitai apie tuos saremius ir nesuprantu iki galo..... Na randuosi ne Lt. cia gydyt maziau i viska reaguoja....Man istisai maudzia-aisku kenteti galiu kaip sakant...bet kad neprazioplint.... Ech..tai tai ir yra pirmieji saremiai ,tik paruosiamieji. As su tais paruosiamaisiais taip vargau,vis atrodo gimdau..o pasirodo ne.
Mamytes, kiek laiko eina tas nelemtas kamstis? Toks jausmas, kad jau simta metu laukiuosi...
o man su abiem jokių klausimų nebuvo-paruošiamieji,neparuošiamieji...atsibudau vidury nakties,sąrėmiai kas 10-15 min nu i pirmyn i ligoninę
QUOTE(Jestea @ 2009 06 14, 14:03) Sveikutes supermamaos. Rasau labai svarbiu klausimeliu. Mano data birzelio 12, jau siandien 14 d. Ir man siandien visa diena (ir nakti), skauda,maudzia pilvo apacia. Atrodo net ir skrandi skauda (tai issiviriau bulijono), pilvukas istisai sukieteja ir vel atsileidzia..Ir atrodo taip suspazmuoja-issitempia pilviukas...vel atleidzia.....Aisku vandenys nenubege, kamstis vis nepasirodes...tik tokie pozymiai Sakykyt-ga jau cia tie pirmi saremiai? Skaitau issitai apie tuos saremius ir nesuprantu iki galo..... Na randuosi ne Lt. cia gydyt maziau i viska reaguoja....Man istisai maudzia-aisku kenteti galiu kaip sakant...bet kad neprazioplint.... cia jau pradzia...sekmes
jau matyt kai prasides tai nei viena neprazioplinsim, tik kad is baimes nepaveluotume nuvaziuoti...
Kazi,o kiek ilgai gali trukti paruosiamieji saremiai?
Labai noreciau suzinoti,kiek ilgiausiai jie yra buve?Ar gali jaust juos savaite,dvi ar ir visa menesi ir tik po to pagimdyt?
Kazkaip kraujo kamscio as nepastebejau, pas mane ir vandenys nenutekejo, o ta nakti jauciau siek tiek daugiau pilvo pamaudenimus, ir tokius gan reguliarius, ir kad i tuoleta laksciau ta nakti n kartu, atrodo, kad jau buvau ir vel lekiu, nes ziauriai norisi, tik paryciais vyrui pasakiau, gal nuvaziuokim pasitikrinti, nes man kazkaip itartina, ir vaziuojam kol piko valandos neprasidejo. Taigi nuvaziavus paaiskejo, kad atsidarymas jau 5 cm
QUOTE(Sarkele_87 @ 2009 06 15, 07:53) Kamstis gali iskristi visas iskart, o gali po truputi gabaliukais eiti savaite ar net ilgiau. Papildyta: QUOTE(Dianuliukas @ 2009 06 16, 12:20) Kazi,o kiek ilgai gali trukti paruosiamieji saremiai? Labai noreciau suzinoti,kiek ilgiausiai jie yra buve?Ar gali jaust juos savaite,dvi ar ir visa menesi ir tik po to pagimdyt? Paruosiamieji saremiai prasidda keletas menesiu iki gimdym. Vienoms jie praeina nepastebimai, kitos - jaucia. Paskutiniji menesie jie sustipreja, bet velgi, ne visos juos jaucia. Taigi, taisykles nera: vienoms ,,staiga" prasideda gmdymas, nejutus paruosiamuju sremiu, kitos menesi ar ilgiau spazmuoja, o veliau parengiamieji saremiai perauga i tikruosius.
savaite laiko pries jausdavau stiprius kaip per menesines skausmus... o ta nakti tiesiog atsibudau jau nuo laabai stipraus skausmo, dar pasiraiciau valanda netikedama kad jau viskas, o kai jau nebegalejau kentet isvaziavom i ligonine. jokiu kitokiu pozymiu nebuvo.
na o man jau keletas savaiteliu kai prasidejo pamaudimai, kurie jau trecia diena perejo prie gan stipriu skausmu kaip per menesines...
na bet ramina tai, kad jau nebedaug beliko ir pagaliau pamatysiu savo brangiausia mazyle
Atsidarymas 3 cm, idomu kiek ilgiausiai su tokiu atsidarymu galima tempti ?
Gydytojai nieko konkretaus negali pasakyti, tik tiek kad reikia laukti.
na as antraja dukryte gimdziau ne LT.tai kaip 3cm.atsiverimas buvo mane siunte namo ir sake dar tokioje padetyje galiu prabuti kelias dienas, bet patare ka daryti, kad pagreitinti.karsta vonia ir daugiau judeti.o tuo paciu apie nelemta kamsti
|