Praeitos temos plepiausių TOP 10 klopedija 95 ruzava 78 light blue 57 sanmara 52 pinciuke 51 vaivos juosta 43 Žemaika 27 vardė 26 speciuke 19 &joy 15
light blue
2009 05 19, 11:47
Laba naujoje temoje
klopedija
2009 05 19, 12:15
Ačiū, Ruzava, už temą! QUOTE(ruzava @ 2009 05 19, 10:17) Praeitos temos plepiausių TOP 10 klopedija 95 ruzava 78 light blue 57 Truputį stresuoju prieš renginį. Vaikai ir taip visiškai išsiblaškę, o rytą dar išvedė į kažkokias sportines varžybas  ... Įtariu, bus nekas  .
Sveikutės naujuose namuose Mokyklų speciukės, kaip darot mokslo metų užbaigimo ir pasiekimų vertinimus? Kviečiat mokytojus į SUK posėdį papasakot, ar per metodinį kokį? Ar tik parašo mokytojai po programa ką mokinys pasiekė ko ne ir viskas? Ar jum parašo atskirai tuos vertinimus? Mane užpuolė mokytojai su kandidatais į SP  Nespėju dokumentų pildyt. Light blue, gal pas tamstą ryt į svečius trumpam galima?
Sveikos naujuose namuose:  Mes du kartus metuose (čia darželyje) kviečiame į SUK auklėtojas ir tos atsiskaito už vaikų pasiekimus. T.y. aptariame individualių programų pasiekimus. Man dabar iškilo klausimas dėl IP. Gal kas turite pvz. kaip rašote.? Mūsų naujoji direktorė sukritikavo mūsų darytas IP. Norėčiau palyginti ar taip jau blogai padarytos mūsiškės.
klopedija
2009 05 19, 19:50
Aš jau po renginio. Išėjo geriau, nei tikėjausi, bet blogiau, negu galėjo būti ("Gerai" čia parašiau, net pačią juokas suėmė  .) Viskas pavyko, bet vieną mergiotę prieš pat šventę tėvai išsitempė paskubomis. 17 val., kai jau turėjo būt pilnutėlė salė, sėdėjo viena vienintelė mama  . Kaip buvo sutarta, 17.05 auklėtoja atvedė į salę vaikus, ir mes pradėjome šventę. Tada prasidėjo didysis durų varstymas, mano skaitovų blaškymasis ir t.t. Gaila, dviejų vaikų, kurių tėvai taip ir nepasirodė  . O po šventės nugirdau, kaip vienas buvęs mano logopedinis, kurio sesė šiuo metu yra mano logopedinė, nueidamas su tokiu nežymiu priekaištu mamai sako: - Mama, tu ir šiemet nespėjai į kalbos šventę. Tskant, ir man jau mokslo metų galas!
kristute123
2009 05 19, 20:39
QUOTE(klopedija @ 2009 05 19, 20:50) Aš jau po renginio. Išėjo geriau, nei tikėjausi, bet blogiau, negu galėjo būti ("Gerai" čia parašiau, net pačią juokas suėmė  .) Viskas pavyko, bet vieną mergiotę prieš pat šventę tėvai išsitempė paskubomis. 17 val., kai jau turėjo būt pilnutėlė salė, sėdėjo viena vienintelė mama  . Kaip buvo sutarta, 17.05 auklėtoja atvedė į salę vaikus, ir mes pradėjome šventę. Tada prasidėjo didysis durų varstymas, mano skaitovų blaškymasis ir t.t. Gaila, dviejų vaikų, kurių tėvai taip ir nepasirodė  . O po šventės nugirdau, kaip vienas buvęs mano logopedinis, kurio sesė šiuo metu yra mano logopedinė, nueidamas su tokiu nežymiu priekaištu mamai sako: - Mama, tu ir šiemet nespėjai į kalbos šventę. Tskant, ir man jau mokslo metų galas!  na žinai, toks jau tų tėvelių atsakingumas.... pas mus kažkaip punktualesni tėveliai, kas jau atėjo- tai atėjo, ir vedam be trukdžių  o kokio tipo renginį darei?
klopedija
2009 05 19, 21:25
QUOTE(kristute123 @ 2009 05 19, 21:39) kokio tipo renginį darei?  Kalbos šventę. Kai "publikos" paklausiau: "Kaip manote, ką čia mes švęsim?", visų antakiai tik pakiiiiiiloooo  ... O šiaip tai pravedžiau beveik atvirą veiklą, tik truputį pagražintą ir parežisuotą. Ir pa-IKT-izuotą  .
kristute123
2009 05 20, 05:48
QUOTE(klopedija @ 2009 05 19, 22:25) Kalbos šventę. Kai "publikos" paklausiau: "Kaip manote, ką čia mes švęsim?", visų antakiai tik pakiiiiiiloooo  ... O šiaip tai pravedžiau beveik atvirą veiklą, tik truputį pagražintą ir parežisuotą. Ir pa-IKT-izuotą  . dalyvavo ir vaikai?  kiek laiko jis užtruko?
pinciuke
2009 05 20, 11:52
ups - sukūriau ir aš naują temą, nes neradau sukurtos.......... nuo žioplumo vaistų nėra ji Čiatai galėsime ją tęsti, kai baigsime šitą. sveikutės visos
klopedija
2009 05 20, 11:52
QUOTE(kristute123 @ 2009 05 20, 06:48) dalyvavo ir vaikai?  kiek laiko jis užtruko? O tai kaip be vaikų?  Su visais priešmokyklinukais! (Turėjo būt 10, bet buvo tik 7). Grynos veiklos, be visų plepėjimų ir apdovanojimų, maždaug 30 min.
light blue
2009 05 21, 07:08
QUOTE(&joy @ 2009 05 19, 16:12) Sveikutės naujuose namuose Mokyklų speciukės, kaip darot mokslo metų užbaigimo ir pasiekimų vertinimus? Kviečiat mokytojus į SUK posėdį papasakot, ar per metodinį kokį? Ar tik parašo mokytojai po programa ką mokinys pasiekė ko ne ir viskas? Ar jum parašo atskirai tuos vertinimus? Mane užpuolė mokytojai su kandidatais į SP  Nespėju dokumentų pildyt. Light blue, gal pas tamstą ryt į svečius trumpam galima?  Labas visoms  Sveikiniami Klopedijai, renginį atbarabanyjusiai  Aš pas tave jau eisiu  Manau kitą savaitę ir asteisiu  =&joy, nepriimsiu šią savaitę jau tavęs  Mama šnd tyrimui atvažiavo, nežinau, ką jis parodys  Sėdžiu širdim per ausis ritmą mušančia, lydėsiu ją pas gydytojus  Labai neramu man  Vertinimų aš SPM nerašau, juos padaro mokytojai, yra toks lapas. Bet tik AD vaikams. SUK posėdį metų pabaigoje turėdavau  Paskutinis iki išėjimo buvo pats įspūdingiausias  Padalinau visoms po bonbonkę ir pasakiau, kad jis truks lygiai tiek, kiek trunka tos bonbonkės sučiulpinas  Nes pasakyti daug ko neturėjau o ir klausytojai birželį būna nusikasę nuo posėdžių, tai...trumpai kažką pasakiau, pristačiau spm ketvirtokus (kad dalykininkai pavardes bent pasižymėtų jų) ir palinkėjau gerų atostogų per multi medią  Vat tiek ir veiklos Beje, parašysim tavo popieriukus iki tau atvykstant
Ok  O dėl mamos tai te  kad viskas gerai būtų
klopedija
2009 05 21, 16:22
QUOTE light blue,2009 05 21, 08:08 Sveikiniami Klopedijai, renginį atbarabanyjusiai  Aš pas tave jau eisiu  Manau kitą savaitę ir asteisiu  Ačiū! Ir ateik gi galų gale!  Supažindinsiu su "būsimųjų" sąrašu. Nors negalima, ale bet vis tiek ... Šiemet pas Tave iš maniškių nemanau, kad kas pateks, bet pas logopedę tai pora kandidatų garantuotai  . Aš visada tvirtinau, kad šveplavimas - ne logopedinė problema. Bet kuo toliau, tuo labiau bijau švepluojančių šešiamečių.  Peršasi mintis, kad, jei iki šio amžiaus artikuliacinė motorika neišlavėjo, motorinis kalbos centras veikia nepakankamai  . Štai jums ir logopedinė problema  . Ką manot? QUOTE Labai neramu man  Ir kaip? Gal jau yra kokių žinių?
[quote=klopedija,2009 05 21, 17:22] Aš visada tvirtinau, kad šveplavimas - ne logopedinė problema. Bet kuo toliau, tuo labiau bijau švepluojančių šešiamečių.  Peršasi mintis, kad, jei iki šio amžiaus artikuliacinė motorika neišlavėjo, motorinis kalbos centras veikia nepakankamai  . Štai jums ir logopedinė problema  . Ką manot? Klopedija, suintrigavai  O tai kieno tada problema šveplavimas ir kas yra logopedinės problemos? Aš kartais sakau, kad rašymas ir skaitymas - dažnai ne logopedinė problema( bet ne visada). Tai ir galvoju, o tai su kuo bedirbti
klopedija
2009 05 21, 20:47
QUOTE(MAMTE @ 2009 05 21, 21:23) O tai kieno tada problema šveplavimas ir kas yra logopedinės problemos? Kas, kas? O gi visokie ten kalbos neišsivystymai, foneminio suvokimo problemos, artikuliacijos aparato defektai ir pan. O šveplavimas iki tam tikro amžiaus - visiškai normalus fiziologinis reiškinys. Tik kad vis dažniau patiriu, jog vaikui labai sunku įveikt šveplavimą, kai būna jau peržengtas tasai "tam tikras" amžius. Beje, tai, kad šveplavimas - ne logopedinė problema, įsikandau dar pačioj "karjeros" pradžioj, nugirdus vienos labai garsioooooos ir autoritetiyyyyyyyngos logopedės samprotavimus  . Dabar jau taip nemanau, būtent todėl siūlau pasamprotauti  .
Inesiuks
2009 05 22, 07:57
QUOTE(klopedija @ 2009 05 21, 21:47) Kas, kas? O gi visokie ten kalbos neišsivystymai, foneminio suvokimo problemos, artikuliacijos aparato defektai ir pan. O šveplavimas iki tam tikro amžiaus - visiškai normalus fiziologinis reiškinys. Tik kad vis dažniau patiriu, jog vaikui labai sunku įveikt šveplavimą, kai būna jau peržengtas tasai "tam tikras" amžius. Beje, tai, kad šveplavimas - ne logopedinė problema, įsikandau dar pačioj "karjeros" pradžioj, nugirdus vienos labai garsioooooos ir autoritetiyyyyyyyngos logopedės samprotavimus  . Dabar jau taip nemanau, būtent todėl siūlau pasamprotauti  . Sveikos, mergaitės. Aš manau, kad jei nepraėjo iki 5 metų šveplavimas, tai jau nebe fiziologinis dalykas, o sutrikimas. Is gan dažnai paaiškėja, kad buvo nežymi dizartrija, tik nieks nepastebėjo. Yra nemažai vaikų, kurie gan greitai išmoksta izoliuotą garsą, bet kalboje neįsitvirtina, nors padūk. Arba atvirkščiai, atrodo visus parengiamuosius pratimus iškoksta gan greitai, o garso nepavyksta ištarti keletą metų...
pinciuke
2009 05 22, 08:12
QUOTE(Inesiuks @ 2009 05 22, 09:57) Sveikos, mergaitės. Aš manau, kad jei nepraėjo iki 5 metų šveplavimas, tai jau nebe fiziologinis dalykas, o sutrikimas. Is gan dažnai paaiškėja, kad buvo nežymi dizartrija, tik nieks nepastebėjo. Yra nemažai vaikų, kurie gan greitai išmoksta izoliuotą garsą, bet kalboje neįsitvirtina, nors padūk. Arba atvirkščiai, atrodo visus parengiamuosius pratimus iškoksta gan greitai, o garso nepavyksta ištarti keletą metų...  labai dažnas atvejis mano darbe. bet tada dažniausiai vaikui būna dar kažkas - dėmesiukas, atmintis.... savireguliacija sutrikusi.
Tik labai gaila, kad ikimokykliniame amžiuje niekas nenustatinėja pažinimo procesų sutrikimų  . Na, nebent tėvai krepiasi į neurologą dėl kokių tai priežasčių. O atėjus mokslo metų galui matai, kad rezultatų ne kažin kas. O pasiteisinti, jog vaikui dėmesio ir atminties sutrikimai, neturi kaip. Buvo nežymus kalbos neišsivystymas ir liko. Vadinasi blogai dirbai  . Ar būna pas jus tokių atvejų, kai vidutinis ar nežymus kalbos neišsivystymas neištaisomas per metus?
klopedija
2009 05 22, 12:12
QUOTE(Inesiuks @ 2009 05 22, 08:57) Yra nemažai vaikų, kurie gan greitai išmoksta izoliuotą garsą, bet kalboje neįsitvirtina, nors padūk. Arba atvirkščiai, atrodo visus parengiamuosius pratimus iškoksta gan greitai, o garso nepavyksta ištarti keletą metų...  Taigi!  Aš šiemet tokius net tris turiu. Ketvirtam niekaip "neprasimuša" r uždaram skiemeny  . Prieš porą metų turėjau berniuką, kuris r taip ir neišmoko, nors dirbau ir aš daržely, vedė ir privačiai pas tikrai sąžiningą logopedę. Priežastį atsitiktinai nustatė ortodontė: kažkokia žandikaulio sąnario deformacija, reikalingas chirurginis gydymas  . QUOTE(Žemaika @ 2009 05 22, 12:52) nebent tėvai krepiasi į neurologą dėl kokių tai priežasčių. Ar būna pas jus tokių atvejų, kai vidutinis ar nežymus kalbos neišsivystymas neištaisomas per metus? Net jei ir kreipiasi, dažnas neurologas nefiksuoja "minimalių disfunkcijų" Būna. Papildyta:QUOTE(pinciuke @ 2009 05 22, 09:12) dažniausiai vaikui būna dar kažkas - dėmesiukas, atmintis.... savireguliacija sutrikusi. Du iš tų trijų tikrai turi elgesio sutrikimų. Dėl trečio labai džiaugiuosi, nes garantuotai išgyvendinom šoninį sigmatizmą, susiformavo gražūs š,ž, tik r vis dar žiauriai kliūva. O dar vienas niekaip neįveikia s. Būdavo, zondą tik kyšteli tarp dantų, tas ir žiaukčioja  . Į pavasarį vaizdelis pagerėjo, dar metus lankys, gal kaip nors...
A6 taip pat turiu vieną. atėjo į darželį prieš tris mėnesius (buvo pradėjęs lankyti ketverių, bet greit metė). Beveik nekalba. Ne tai, kad negali, bet labai nedrąsus. Diagnozė "vidutinis kalbos neišsivystymas". Tik įkišu zondą ir žiaugčioja. Bijau visai atbaidyti (o jei nustos kalbėti  ), bet vis tiek kišu zondą. Vaikinas lanko savaitinę grupę - čia yra, čia nėra. Na, dabar liežuvis su zondu birbia, nebežiaugčioja, bet ... Jis kitais metais jau šešiametis. Judesiai vangūs, pieštuką vos nulaiko. Na, vis tiek tikiuosi, kad iki mokyklos gal kaip nors išmoksim.
QUOTE Mes du kartus metuose (čia darželyje) kviečiame į SUK auklėtojas ir tos atsiskaito už vaikų pasiekimus. T.y. aptariame individualių programų pasiekimus. Man dabar iškilo klausimas dėl IP. Gal kas turite pvz. kaip rašote.? Mūsų naujoji direktorė sukritikavo mūsų darytas IP. Norėčiau palyginti ar taip jau blogai padarytos mūsiškės.
Zemaika, jei domina, kitą savaite galėčiau atsiųsti savo iki šiol rašytų IP pavyzdį, galėtume apsikeisti gal ir mums naujų idėjų kiltų... tik parašyk savo e-mailą.
QUOTE(Žemaika @ 2009 05 22, 12:52) Tik labai gaila, kad ikimokykliniame amžiuje niekas nenustatinėja pažinimo procesų sutrikimų  . Na, nebent tėvai krepiasi į neurologą dėl kokių tai priežasčių. O atėjus mokslo metų galui matai, kad rezultatų ne kažin kas. O pasiteisinti, jog vaikui dėmesio ir atminties sutrikimai, neturi kaip. Buvo nežymus kalbos neišsivystymas ir liko. Vadinasi blogai dirbai  . Ar būna pas jus tokių atvejų, kai vidutinis ar nežymus kalbos neišsivystymas neištaisomas per metus? būna. Metai praeina ir reikalavimai vaiko kalbai auga. Išmoko kažką, bet daug ko ir neišmoko. Jei taria garsus, tai žiūrėk, foneminis suvokimas menkas. Pralauži tai, žiūrėk nėra sąvokų, žodynas  , rišli kalba irgi ne kas. Taip vejiesi ir vejiesi bendraamžius. Pradeda eiti į mokyklą, tai rašymas, skaitymas kliūva, paskui dar gramatika išlenda - pasaka be galo. Bet yra buvę ir tokių gražių pavyzdžių, kai iki mokyklos didelės problemos taip susitvarko, kad tik pirmyn - mokykloje jokių sunkumų  Tai labai ir džiugina
Labas visoms naujoje temoje  Kelias pastarąsias dienas sėdžiu ir studijuoju naujuosius ugdymo planus, ypač, savaime suprantama, spec. ugdymą. http://www.smm.lt/teisine_baze/docs/projektai/BUP_prad.pdfKuo daugiau skaitau, tuo daugiau klausimų kyla  Norėčiau pasikonsultuoti su jumis, dauguma jūsų tuose teisiniuose dalykuose nardote neblogai  . Kaip jums pvz., 64.1 punktas? 64.1. kurtieji ir neprigirdintys, turintys vidutinį ir žymų kalbos neišsivystymą, autizmą (normalus intelektas), elgesio, emocijų ir socialinės raidos sutrikimų, skaitymo ir / ar rašymo sutrikimų, vidutinį ir labai žymų judesio ir padėties sutrikimą, ribotą ar sutrikusį intelektą, sergantys psichikos ligomis, ir tautinės mažumos kalba besimokantys įvardytų sutrikimų turintys specialiųjų poreikių mokiniai gali nesimokyti ar pradėti vėliau mokytis užsienio kalbos; Tai čia iš viso gali nesimokyti, jokios? Dėl manęs tai  , nes anglų mokytoja su manimi jau nesisveikina, daviau pastabą, kad dirba neatsižvelgdama į vaikų ugdymo(si) poreikius; pyškina ta asaba be gailesčio mano vaikam dvejetus. Tai kam tuos vaikus kankint? Lai nesimoko jokios ten anglų, geriau lietuviškai įsikerta gerai
klopedija
2009 05 22, 19:39
QUOTE(vardė @ 2009 05 22, 20:17) Kaip jums pvz., 64.1 punktas? 64.1. kurtieji ir neprigirdintys, turintys vidutinį ir žymų kalbos neišsivystymą, autizmą (normalus intelektas), (...) specialiųjų poreikių mokiniai gali nesimokyti ar pradėti vėliau mokytis užsienio kalbos; Tai čia iš viso gali nesimokyti, jokios? Tai ir aš taip suprantu  . Būtų visai gerai. Kažkada "stažavausi" Vilniaus Šaltinio pagrindinėj mokykloj. Papuolė padirbėt su klase, kur beveik vien rusai, lenkai, gudai... Savo gimtosios kalbos nemoka, o priversti mokytis valstybine lietuvių (jiems beveik užsienio) kalba!  Būtų kalambūras, jei nebūtų absurdas  . Tada su Gevorgianiene diskutavom, jog absurdų mūsų valstybėj netrūksta  .
QUOTE(vardė @ 2009 05 22, 20:17) Labas visoms naujoje temoje  Kelias pastarąsias dienas sėdžiu ir studijuoju naujuosius ugdymo planus, ypač, savaime suprantama, spec. ugdymą. http://www.smm.lt/teisine_baze/docs/projektai/BUP_prad.pdfKuo daugiau skaitau, tuo daugiau klausimų kyla  Norėčiau pasikonsultuoti su jumis, dauguma jūsų tuose teisiniuose dalykuose nardote neblogai  . Kaip jums pvz., 64.1 punktas? 64.1. kurtieji ir neprigirdintys, turintys vidutinį ir žymų kalbos neišsivystymą, autizmą (normalus intelektas), elgesio, emocijų ir socialinės raidos sutrikimų, skaitymo ir / ar rašymo sutrikimų, vidutinį ir labai žymų judesio ir padėties sutrikimą, ribotą ar sutrikusį intelektą, sergantys psichikos ligomis, ir tautinės mažumos kalba besimokantys įvardytų sutrikimų turintys specialiųjų poreikių mokiniai gali nesimokyti ar pradėti vėliau mokytis užsienio kalbos; Tai čia iš viso gali nesimokyti, jokios? Dėl manęs tai  , nes anglų mokytoja su manimi jau nesisveikina, daviau pastabą, kad dirba neatsižvelgdama į vaikų ugdymo(si) poreikius; pyškina ta asaba be gailesčio mano vaikam dvejetus. Tai kam tuos vaikus kankint? Lai nesimoko jokios ten anglų, geriau lietuviškai įsikerta gerai  Gali nesimokyti, bet yra vienas BET: mokykla atsako už tai, kur bus ir ką veiks tas mokinys per laisvą pamoką. Kur jį "dėti"? galėtų eiti pas spec. ped., bet kad ne visada spec. būna, o ir kiti vaikai tuo metu yra, nėra tiek pamokų, kad galėtum tokiems, nelankantiems užsienio klb., skirti. Tai dėl šventos ramybės, bent jau pas mus, tokie vaikai sėdi savo klasėje visose pamokose. Kiek prisimenu, su intelekto sutr. gali ir daugiau pamokų nelankyti, bet kur juos dėti tuo metu? Vat kokia problema.
QUOTE(MAMTE @ 2009 05 22, 21:38) Gali nesimokyti, bet yra vienas BET: mokykla atsako už tai, kur bus ir ką veiks tas mokinys per laisvą pamoką. Kur jį "dėti"? galėtų eiti pas spec. ped., bet kad ne visada spec. būna, o ir kiti vaikai tuo metu yra, nėra tiek pamokų, kad galėtum tokiems, nelankantiems užsienio klb., skirti. Tai dėl šventos ramybės, bent jau pas mus, tokie vaikai sėdi savo klasėje visose pamokose. Kiek prisimenu, su intelekto sutr. gali ir daugiau pamokų nelankyti, bet kur juos dėti tuo metu? Vat kokia problema. Tai gal tada per tas pamokas jiems galima organizuoti papildomą mokytojo pagalbą: " 64.4. vietoj 64.1, 64.2, 64.3 punktuose nurodytų dalykų mokykla gali tenkinti mokinio specialiuosius ugdymosi poreikius, organizuoti specialiąsias pamokas, teikti papildomą mokytojo pagalbą, o tautinės mažumos kalba besimokantiems, kurtiesiems ir neprigirdintiems mokiniams skirti pamokas lietuvių valstybinei kalbai mokyti;" Nes kiti vaikai tuo metu bus užsienio kalbos pamokoje, o jų mokytoja kaip ir laisva, tai galima panaudoti tą laiką papildomam darbui
Ačiū už naujus namučius [quote=MAMTE,2009 05 22, 21:38] Gali nesimokyti, bet yra vienas BET: mokykla atsako už tai, kur bus ir ką veiks tas mokinys per laisvą pamoką. Kur jį "dėti"? Pas mus mokykloje be jokių diskusijų kiekvieną spec. mokinį, kuriam laisva pamoka, siunčia pas spec pedagogą. O tu jau ten vartykis kaip nori. Turiu kelias pamokas, kai vienu metu pas mane sėdi du skirtingo lygio antrokai, šeštokas ir du dešimtokai; kitą kartą pirmokas, du trečiokai(skirtigų klasių ir lygių), penktokas ir dešimtokas.  Stengiesi, kiek gali, bet labai nukenčia darbo kokybė  Tačiau niekam tai neįdomu, vadovams svarbiausia, kad jie po koridorių ar miestelį nesitrina...
QUOTE(&joy @ 2009 05 22, 22:19) Tai gal tada per tas pamokas jiems galima organizuoti papildomą mokytojo pagalbą: " 64.4. vietoj 64.1, 64.2, 64.3 punktuose nurodytų dalykų mokykla gali tenkinti mokinio specialiuosius ugdymosi poreikius, [b]organizuoti specialiąsias pamokas, teikti papildomą mokytojo pagalbą,[/b] o tautinės mažumos kalba besimokantiems, kurtiesiems ir neprigirdintiems mokiniams skirti pamokas lietuvių valstybinei kalbai mokyti;" Nes kiti vaikai tuo metu bus užsienio kalbos pamokoje, o jų mokytoja kaip ir laisva, tai galima panaudoti tą laiką papildomam darbui  Kaip jau minėjau, pas spec. ped. ne visada išeina suderinti. O mokytojui yra laisva pamoka (jei tai pradinukas), bet ar mokykla mokės mokytojui už tą pamoką, jei jis dirbs su vaiku? "Už ačiū" mokytojas nedirbs, geriau sąsiuvinius išsitaisys. Arba ruoš kokiam konkursui, olimpiadai gabų mokinį. Ir aš juos suprantu. Laisva pradinukų mokytoja, o jei vaikas 5-tokas, 6-okas ir t.t., tai jam nėr kur dėtis. Pas mus politika tokia, kad tesėdi klasėje ir klausosi. Džiaugiuosi, kad "nevaro" visų pas mane. Kaip tada dirbti  Tik įstatymuose viskas gražu, o realybėj tai
QUOTE(MAMTE @ 2009 05 22, 22:38) Kaip jau minėjau, pas spec. ped. ne visada išeina suderinti. O mokytojui yra laisva pamoka (jei tai pradinukas), bet ar mokykla mokės mokytojui už tą pamoką, jei jis dirbs su vaiku? "Už ačiū" mokytojas nedirbs, geriau sąsiuvinius išsitaisys. Arba ruoš kokiam konkursui, olimpiadai gabų mokinį. Ir aš juos suprantu. Laisva pradinukų mokytoja, o jei vaikas 5-tokas, 6-okas ir t.t., tai jam nėr kur dėtis. Pas mus politika tokia, kad tesėdi klasėje ir klausosi. Džiaugiuosi, kad "nevaro" visų pas mane. Kaip tada dirbti  Tik įstatymuose viskas gražu, o realybėj tai  O apskritai, ką pas jus veikia vaikai su vidutiniu PA baigę pradinę? Mokosi su visais toliau? Vaikšto su visais per kabinetus, pas skirtingas mokytojas? Neįsivaizduoju kaip savuosius išleisiu iš pradinės, kas ten juos prižiūrės  . Pas mus atskiras pastatas, tai jiems bus kaip išėjimas visai į kitą mokyklą, nepažįstamą, pas svetimus, nematytus žmones. Ir niekas ten jų nesivedžios už rankučių, kaip dabartinės mokytojos ar klasės vaikai  Kelių tėvai mąsto apie Apuolę, bet ten mūsų pasiektiem rezultatam bus šakės, regresas neišvengiamas  Būtų gaila
kristute123
2009 05 23, 12:06
QUOTE(&joy @ 2009 05 22, 22:55) O apskritai, ką pas jus veikia vaikai su vidutiniu PA baigę pradinę? Mokosi su visais toliau? Vaikšto su visais per kabinetus, pas skirtingas mokytojas? Neįsivaizduoju kaip savuosius išleisiu iš pradinės, kas ten juos prižiūrės  . Pas mus atskiras pastatas, tai jiems bus kaip išėjimas visai į kitą mokyklą, nepažįstamą, pas svetimus, nematytus žmones. Ir niekas ten jų nesivedžios už rankučių, kaip dabartinės mokytojos ar klasės vaikai  Kelių tėvai mąsto apie Apuolę, bet ten mūsų pasiektiem rezultatam bus šakės, regresas neišvengiamas  Būtų gaila  Pas mus vidurinėje nokykloje vaikinas su vidutiniu PA šiemet jau ir 10 klasę baigs. keista, ar ne?  man taip pat. jis kasdien eina iš kabineto į kabinetą, lanko visas pamokas, ramus, mokytojams nekliūna....  ir vadinasi, jis "mokosi". spec.pedagogė jį pasiima 2 kartus tik per savaitę. na žodžiu, bardakas.... mokytojai, paprasčiausiai, nekreipia į jį dėmesį  gaila man to vaikino, bet yra kaip yra... kita mokinukė su vidutiniu PA yra antrokė, bet ten jau vijurkas neišpasakytas.... na, pradinę baigs kažkaip, bet kaip bus toliau, tai neįsivaizduoju... Papildyta:ir dar klausimukas: jau nuo praeito mėnesio nebereikia protokoluoti SUK posėdžių. Tai kaip jūs apiforminate, kad jis vyko?  ar ir toliau protokoluojate?
pinciuke
2009 05 23, 12:41
man vyriausybė sakė daryti, kaip anksčiau, t. sakant, nekreipti dėmesio į dokumentacijos mažinimą.
pas mus tai su RI mergaitė nesimoko antrosios užsienio kalbos, o yra, kad su NP mokosi abiejų. čia kaip tėvai ir mokykla nusprendžia. o tokių kaipo laisvų pamokų mūsų mokykloje nebūna. SP mokiniai vistiek sėdi klasėje, pas spec. pedagogą (mane) mokytojai jų nesiunčia. aš dirbu tik pagal savo susidarytą tvarkaraštį.
Nu va būsiu pražiopsojus ruzavos dieną. Mislijau šiandien , bet viskas vyko vakar Rūžavėle,
Ateina toks laikas - lakštingaloms suokti, žiedams ir jausmams sužydėti. Ateina toks metas - mylėti ir tuoktis Ir dviem savo lizdą sudėti. Mes jums palinkėsim - darnos, atidumo Ir visad viens kitą paremti. Kasdien ir tada, kai užgriūtų sunkumai Vieningai ir taikiai gyventi. Tegu neužgesta jaukūs žiburėlis Šeimos židiny ir namuos Ir meilės tyros tenetemdo šešėliai Dabar ir vėliau, - niekados.
klopedija
2009 05 23, 15:16
Ruzava, sveikinu!!!
vaivos juosta
2009 05 23, 19:08
Ružava - gero to kelio jums abiems  .
Ružava, Tegul ant Jūsų bendro kelio Žiedai gražiausi pražydės. O sutuoktuvių proga linkim Abiems Jums laimės didelės. Tegu vienos širdies plakimą
light blue
2009 05 24, 19:03
QUOTE(klopedija @ 2009 05 21, 17:22) Ir kaip? Gal jau yra kokių žinių?  lyg ir nepasitvirtno blogiausia prognozė, bet tyrimo pilnumoje nepadarė, nes skausmas procedūros bele koks buvo, o nuskausminimo laiku nedavė Papildyta:RUŽAVA, SVEIKINU LABAI SU NUOSTABIA ŠVENTE Vieną kartą
Seniai labai seniai, buvo sala, kurioje gyveno visų žmonių jausmai ir vertybės: džiaugsmas, liūdesys, pažinimas ir visi kiti jausmai. Kartu su jais gyveno ir meilė. Vieną gražią dieną jausmai sužinojo, kad ši sala netrukus nuskęs. Taigi visi susėdo į savo laivus ir apleido salą. Tiktai meilė laukė iki paskutinės minutės. Kai sala jau pradėjo skęsti, meilė ėmė šauktis pagalbos. Prabangiu laivu pro šalį plaukė turtingumas ir meilė jo paklausė: Turtingume, ar negalėtum manęs pasiimt su savimi? Negaliu, savo laive turiu daug aukso ir sidabro, čia tau vietos nėra! Tada meilė ėmė prašyti išdidumo, kuris savo įspūdingu laivu plaukė pro šalį: Išdidume, ar negalėtum manęs paimti su savimi? Meile, negaliu tavęs paimti,- atsakė išdidumas,- čia viskas taip tobula. Bijau, kad sugadinsi mano laivą. Dabar meilė kreipėsi į liūdesį, kuris kaip tik vienas pro šali ėjo: Liūdesy, prašau tavęs, paimk mane su savimi O, meile, - atsakė liūdesys,- man taip liūdna, kad turiu likti vienas. Pro salą keliavo ir džiaugsmas, bet jis buvo toks patenkintas, kad net negirdėjo, kai meilė jį šaukė. Staiga pasigirdo balsas: Ateik, meile, aš paimsiu tave su savimi,- meilę užkalbino kažkoks senelis. Meilė buvo tokia dėkinga ir laiminga, kad pamiršo paklausti senelio vardo. Kai jie pasiekė žemę, senelis nukeliavo tolyn. Meilė suprato kokia dėkinga jam turi buti ir todėl paklausė pažinimo: Pažinime, gal galėtum pasakyti, kas man padėjo? Tai buvo laikas , - atsake pažinimas. Laikas?- nustebo meilė,- kodėl jis man padėjo? Pažinimas išmintingai pasakė: Nes tiktai laikas supranta, kokia svarbi gyvenime yra meilė.
AČIŪ JUMS VISOMS UŽ SVEIKINIMUS
sanmara
2009 05 26, 15:03
ružava, pavėluoti, bet nuoširdūs sveikinimai
light blue
2009 05 26, 19:18
SANMARA, kaip gynimas? KOkie rezultatai? Aš jau "baigiau" 9-etu  RUZAVA, kada foto  ?
pinciuke
2009 05 26, 20:07
QUOTE(light blue @ 2009 05 26, 21:18) SANMARA, kaip gynimas? KOkie rezultatai? Aš jau "baigiau" 9-etu  RUZAVA, kada foto  ? sveikinimai abiems. ruzava - prisidedu prie sveikinimų ir laukiame foto
QUOTE(sanmara @ 2009 05 26, 16:03) ružava, pavėluoti, bet nuoširdūs sveikinimai  QUOTE(MAMTE @ 2009 05 26, 17:20) ačiū QUOTE(light blue @ 2009 05 26, 20:18) RUZAVA, kada foto  ? QUOTE(pinciuke @ 2009 05 26, 21:07) ruzava - prisidedu prie sveikinimų ir laukiame foto  einu į fotki įkelsiu porą nuotraukų, bet jos su paprasta muiline kol kas darytos  ir mane aišku nervuoja mano pagurklis bešviečiantis visur, nu bet ką jau padarysi, kad taip gerai gyvenu Papildyta:nu, įkėliau kelias, bet vienos niekaip nėjo apsukt (pas mane rodo tiesiai, o čia paguldo). nu bet bendras kuklus vaizdas matyti
klopedija
2009 05 26, 20:48
QUOTE(ruzava @ 2009 05 26, 21:32) Gražu...
QUOTE(klopedija @ 2009 05 26, 21:48) ačiū
Ružava, labai gražu  . O žvilgsnis krypsta visai ne ten, kur tau nepatinka. Man akis užkliuvo už tavo giedro ir linksmo veido ir geros nuotaikos.
QUOTE(Žemaika @ 2009 05 26, 22:45) Ružava, labai gražu  . O žvilgsnis krypsta visai ne ten, kur tau nepatinka. Man akis užkliuvo už tavo giedro ir linksmo veido ir geros nuotaikos. ačiū nes tą dieną tikrai buvau ypatingai gerai nusiteikusi, tiek laimės buvo, kad jaudulys nespėjo prasiveržti
light blue
2009 05 27, 14:59
Sveikos. Viską pamačiau, apžiūrėjau, dėkui, jaunamartei, kad parodė  Prisiminiau ir aš savo, gal kada parodysiu. Nes man šita šventė buvo pati pačiausia, kartočiau ir kartočiau
QUOTE(light blue @ 2009 05 27, 15:59) Sveikos. Viską pamačiau, apžiūrėjau, dėkui, jaunamartei, kad parodė  Prisiminiau ir aš savo, gal kada parodysiu. Nes man šita šventė buvo pati pačiausia, kartočiau ir kartočiau  nu nėr už ką ir aš dar mielai pakartočiau. ir viską taip pat, nes viskas buvo  gal ir kukliai, gal ir pataupant, gal ir paprastai, bet kai aš ne iš dvaro kilus, tai man buvo nerealu
|
|