Dabar lauksim tam tikros liniuotės pasirodant
Noriu spėti, kad pas ružavą liniuotė gandro pavidale pasirodys labai greitai
O aš va į Turkiją užsimaniau su maže Beje, kai esu mama, tai saviškei jokia logo nebūnu QUOTE(light blue @ 2009 05 28, 12:46) Noriu spėti, kad pas ružavą liniuotė gandro pavidale pasirodys labai greitai O aš va į Turkiją užsimaniau su maže Beje, kai esu mama, tai saviškei jokia logo nebūnu spėliokit spėliokit, aš pažiūrėsiu, kas bus arčiausiai tiesos nu man tai pedagoginiu apleistumu nekvepia, juk pati rašai, kad darai, tik mažoji maivosi
močiutės yra gėris. vadina jas poja
Merginos gal žinote ar darbas puse etato skaičiuojasi į darbo stažą?Metus laiko dirbau logopede puse etato,po to 2m. buvau vaiko priežiūros atostogose, dabar logopede pereisiu dirbti į kitą darbą.Ar atlyginimo koeficientas skaičiuosis kaip turinčios 3m. darbo stažą ar tik kaip 1 m.?
QUOTE(light blue @ 2009 05 28, 12:46) ar man jau sunerimti, ar laukti pilnų trijų metų (nors apie spalvas nesąmones sako, o žino keturias pagrindines lyg mokymas eilėraštukų baigiasi tuo, akd man burną uždengia. Mano batai buvo du, vienas dingo nerandu. Atsakė - adau (radau). Kartoti ji nekartoja. skaitom knygas, daug pasakoju pagal knygų paveikslėlius, kelionėje pasakoju. daugiau nieko nedirbu Maniškei burna atsirišo staigiai su trečiu gimtadieniu. Iki tol - kaip žuvis, stabiliai tylėjo. Praėjus po gimtadienio kokiai savaitei-dviem , kad pradėjo sakiniai varyt. Ne-pa-ti-kė-jom Su spalvom, galvojau bus baisu, nes pas mus taip - "o, tavo sijonas kaip Pau. O mano sajapanas kaip Dipsis. Dabaj pijksim sadainį kaip Tinkis Vinkis, ne kaip Pau". Mokėm mokėm, tai dabar šneka taip - sijonas laudonas kaip Pau, o kepulė žalia kaip Dipsis. ( Vyras anądien "Kotrynoj" ( parduotuvėj ) sako - o čia Dipsis. Jei ne mažė, tai nežinočiau Eilėraščiai mus "veža". Knygos irgi. Bet jas skaityt reikia ne tai, kas parašyta, o kurt siužetą pagal piešinėlius. Mano lavinimas - tik knygų skaitymas, eilėraščių mokymas. Na, šiaip valgyt darom kartu - sėdi ant spintelės šalia ir komentuojam abi. O taviškei trys lapkrity? Pas mažę darže yra 4 apkritinukai 2006 gimimo. Visi vienodo kalbinio lygio - sakiniai dvižodžiai-trižodžiai, daugiau garsažodžių dainelių pakartoja po eilutę ar po pora žodžių. Manyčiau, kad nestradalink dar. ( čia kaip ir kiekvienam profesijos atstovui - man rūpi kalba, mano vyras pergyvena ir šumą kelia, kad neįsirengėm name priešdūminės signalizacijos, kad gesintuvo neturim ( nes žiemos metu kūrenamės patys) QUOTE(Rhetta @ 2009 05 28, 14:15) Merginos gal žinote ar darbas puse etato skaičiuojasi į darbo stažą?Metus laiko dirbau logopede puse etato,po to 2m. buvau vaiko priežiūros atostogose, dabar logopede pereisiu dirbti į kitą darbą.Ar atlyginimo koeficientas skaičiuosis kaip turinčios 3m. darbo stažą ar tik kaip 1 m.? Niu kryžium negulu, bet manau, kad įsiskaičiuoja normaliai. Nes aš dirbau 0,75 etato prieš pirmą
JO, mano merginai trys lapkritį. Daržo nelanko, gal lankys nuo rugsėjo, gal. Jei leisiu, tai tik dėl bendravim, nes aplinkoje nelabai daug turim bendraamžių, o jei turim, tai tie kaip tyčia, geriau ženkliai kalba
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 28, 15:42) Niu kryžium negulu, bet manau, kad įsiskaičiuoja normaliai. Nes aš dirbau 0,75 etato prieš pirmą Papildyta: QUOTE(klopedija @ 2009 05 28, 19:46) Man regis, kad tarifas kyla po 5 ir po 10 metų Papildyta: Ups! Ačiū už atsakymus
Light blue, nepergyvenk. Mano jaunėlis iki 2 metų praktiškai kalbėjo tik garsiažodžiais. Kolegė siūlė daryt neišsivystymą. Lopšinių, eilėraščių nemėgo, bet pradėjęs kalbėt praktiškai nešveplavo. Iki mokyklos skaityt nemokiau, į mokyklą išleidau tik suėjus šešeriems (suėjo birželio pradžioje). Dabar, kaip rašiau, mokosi KTU gimnazijoje, įstojo be egzamino. Kad vaikas pradeda vėliau kalbėti, dar nieko nereiškia. Aš pati iki 5 metų kalbėdavau tik su namiškiais (mutizmas
Sveikos, kolegės.
Sakykit, ar darželio vadovas turi teisę nuo mano atlyginimo nubraukti procentus (na, kur prie atlyginimo prisideda pagal savivaldybės paskyrimą)? Jei nubrauks, tai mano atlyginimas liks vos ne mažiausias už visų auklėtojų. QUOTE(Kat @ 2009 05 29, 15:14) Sakykit, ar darželio vadovas turi teisę nuo mano atlyginimo nubraukti procentus (na, kur prie atlyginimo prisideda pagal savivaldybės paskyrimą)? Jei nubrauks, tai mano atlyginimas liks vos ne mažiausias už visų auklėtojų. tikriausiai, kad gali, nes ir man gręsia nuo rugsėjo tas pats
O aš paklausiu mamos, ar gali vadovas nuimti. Nes bent ji savo logopedei net nemokamų nedavė, kadangi ji nesutiko.
QUOTE(light blue @ 2009 05 30, 09:07) O aš paklausiu mamos, ar gali vadovas nuimti. Nes bent ji savo logopedei net nemokamų nedavė, kadangi ji nesutiko. Na, matai, atostogos apibrėžtos Darbo kodekse, o procentai yra "rekomendacinio pobūdžio" ir skiriami "gera valia", t.y., steigėjo ir dabdavio sprendimu. Ot nuspręs savivaldybė, kad "krizės akivaizdoje" jokių procentų - ir baigta
Nulio negali nuspręsti duoti. Bent mamos savivaldybėje buvo visai nuėmę ir po to apsižiūrėjo, kad taip negalima, tai davė 5.
Ai, net nenoriu mąstyti. Nes man per ateinančią savaitę reikia apsipręsti viename klausime. O ką aš galiu pasakyti, kai nežinau, kas bus rudenį. Pasakysiu taip dabar, o rudenį nebus iš ko gyventi QUOTE(light blue @ 2009 05 30, 15:55) Nulio negali nuspręsti duoti. Bent mamos savivaldybėje buvo visai nuėmę ir po to apsižiūrėjo, kad taip negalima, tai davė 5. Ai, net nenoriu mąstyti. Nes man per ateinančią savaitę reikia apsipręsti viename klausime. O ką aš galiu pasakyti, kai nežinau, kas bus rudenį. Pasakysiu taip dabar, o rudenį nebus iš ko gyventi na tada pasirink kitą variantą ir bus garantuota QUOTE(klopedija @ 2009 05 29, 18:47) QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 29, 19:02) QUOTE(ruzava @ 2009 05 29, 23:54) QUOTE(klopedija @ 2009 05 30, 10:46) Na, matai, atostogos apibrėžtos Darbo kodekse, o procentai yra "rekomendacinio pobūdžio" ir skiriami "gera valia", t.y., steigėjo ir dabdavio sprendimu. Ot nuspręs savivaldybė, kad "krizės akivaizdoje" jokių procentų - ir baigta Savivaldybė tyli ir nieko tuo klausimu nepareiškia. O mūsų direktorė čia taip "protingai" (jos nuomone QUOTE(light blue @ 2009 05 30, 14:55) Nulio negali nuspręsti duoti. Bent mamos savivaldybėje buvo visai nuėmę ir po to apsižiūrėjo, kad taip negalima, tai davė 5. Jei galėtum sužinoti, būčiau labai labai dėkinga. QUOTE(Kat @ 2009 05 30, 20:22) Jei mokykla (darželis) yra savarankiški, tai jie tais priedais, premijom tvarkosi patys. Pas mus prieš naujus metus per susirinkimą taip ir pasakė - mokykla neišgyvena, taupom: kas turi klases - nuėmė po valandą, kas klasių neturi - valandą nubraukė nuo būrelių, man - brūkšt 5 procentus. O darželio auklėtojai, kuri dirba su priešmokyklinukais, nubraukė visus 15 proc priedą ir jos alga kaip eilinės auklėtojos ( tik šiandien tai ir sužinojau ). QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 30, 20:57) Jei mokykla (darželis) yra savarankiški, tai jie tais priedais, premijom tvarkosi patys. Pas mus prieš naujus metus per susirinkimą taip ir pasakė - mokykla neišgyvena, taupom: kas turi klases - nuėmė po valandą, kas klasių neturi - valandą nubraukė nuo būrelių, man - brūkšt 5 procentus. O darželio auklėtojai, kuri dirba su priešmokyklinukais, nubraukė visus 15 proc priedą ir jos alga kaip eilinės auklėtojos ( tik šiandien tai ir sužinojau ). Tai man nori visus tuos 15 procentų ir nubraukti. Bet juk yra vyriausybės nutarimas, skirti priedus, tik savivaldybė gali pasirinkti tam tikrame intervale, kiek mokėti. Man mokėjo vidurinįjį. O dabar norėtų visiškai nubraukti. Tai aš galvoju, kad ko gero, jie galėtų tik sumažinti iki minimalaus, o ne visiškai nubraukti ir mokėti 0, QUOTE(Kat @ 2009 05 31, 11:25) Tai man nori visus tuos 15 procentų ir nubraukti. Bet juk yra vyriausybės nutarimas, skirti priedus, tik savivaldybė gali pasirinkti tam tikrame intervale, kiek mokėti. Man mokėjo vidurinįjį. O dabar norėtų visiškai nubraukti. Tai aš galvoju, kad ko gero, jie galėtų tik sumažinti iki minimalaus, o ne visiškai nubraukti ir mokėti 0, Nieko Tu čia negrybauji Pamenu (o gal grybauju?
Sveikos, merginos. Noriu paklausti, kaip organizuojat darbą su vaikais birželio mėn. Pogrupinės pratybos pasibaigė. Ar dirbat tik individualiai, ar iš viso dirbat su vaikais?
QUOTE(Žemaika @ 2009 06 01, 14:42) Sveikos, merginos. Noriu paklausti, kaip organizuojat darbą su vaikais birželio mėn. Pogrupinės pratybos pasibaigė. Ar dirbat tik individualiai, ar iš viso dirbat su vaikais? jei daržely, tai dirbu individualiai, o mokykloj nebedirbu, nes kaip logopedė turiu tik pradinukus mokykloj, kurių jau nebėra. tada tas valandas žymiu prie KITA VEIKLA prie to pačio ir aš norėjau paklausti- į darbą grįšiu nuo rugpjūčio 4 dienos. Jau skaitos, kad dirbu ir reikia darbo valandas parodyt. Ar pildyt jau nuo tada žurnalą?
Ir man dėl žurnalo įdomu, nes man pilnos atostogos nepriklauso, tik 28 dienos, tai man ir liepos mėnesį tą kitą veiklą pildyt? Absurdas kažkoks
dirbu nepilnus metus, prieš pereidama į šitą darbą padariau mėnesio pertrauką, niekur nedirbau, tai viskas skaičiuojasi iš naujo. Jau keliose vietose teiravausi, tai taip ir yra, negaliu kabintis prie nieko
QUOTE(Žemaika @ 2009 06 01, 15:42) Sveikos, merginos. Noriu paklausti, kaip organizuojat darbą su vaikais birželio mėn. Pogrupinės pratybos pasibaigė. Ar dirbat tik individualiai, ar iš viso dirbat su vaikais? Aš tai dirbu taip kaip ir dirbau, tik vietoj tų vaikų, kurie nelanko birželį darželio, tada imu kitus individualiam darbui. Žodžiu, pagal savo nuožiūra, nors nežinau kaip tiksliai turėtų būti QUOTE(&joy @ 2009 06 01, 16:49) dirbu nepilnus metus, prieš pereidama į šitą darbą padariau mėnesio pertrauką, niekur nedirbau, tai viskas skaičiuojasi iš naujo. Jau keliose vietose teiravausi, tai taip ir yra, negaliu kabintis prie nieko atostogas duoda i prieki, yra kazkoks istatymas. bent jau man buvo dave - nes kai atejau i darzeli nuo pavasario, o ka veikti man visa vasara darbe, kur net vaiku nera.tai atbuvaui prieki, o kai iseidinejau - nebepriklause. pasidomek tokia galimybe. QUOTE(pinciuke @ 2009 06 01, 20:34) atostogas duoda i prieki, yra kazkoks istatymas. bent jau man buvo dave - nes kai atejau i darzeli nuo pavasario, o ka veikti man visa vasara darbe, kur net vaiku nera.tai atbuvaui prieki, o kai iseidinejau - nebepriklause. pasidomek tokia galimybe. Žinau, kad galima avansu imt atostogas, bet kažkaip jos ir tęsiasi kol dirbi vis avansu, o jei užsimanysiu keist darbą, tai atseit reiks atiduot pinigus už avansu išnaudotas atostogas. Nu nžn kiek čia tiesos
Laba diena.
Wow, žiūriu, pas jus vasarą leidžia savam kabinete dirbti. O pas mus jau nuo birželio visad liepia eiti į grupes dirbti auklėtoja.
Kat, prie buvosios valdžios ir šluodavom, ir grupėje dirbdavom. O dabar, kol kas, gaminamės priemones, tvarkom dokumentus, dirbam individualiai.
QUOTE(&joy @ 2009 06 01, 15:49) dirbu nepilnus metus, prieš pereidama į šitą darbą padariau mėnesio pertrauką, niekur nedirbau, tai viskas skaičiuojasi iš naujo. Jau keliose vietose teiravausi, tai taip ir yra, negaliu kabintis prie nieko bandyk tartis su valdžia
nieko nesuvokiu, &joy, mane normaliai išleidžia pilnų atostogų, nors grįžau nuo gruodžio. Kažkaip įdomiai?
Papildyta: beje, man niekas nesakė, kad mano avansinės atostogos, tas pats yra ir kolegei, kuri vasarį parėjo. Ir kai avansu prieš dekretą ėjau niekas neliepė atiduoti. Vadinasi aš jau du avansus turiu Papildyta: kažin, ar realu gauti atostogų rugsėjį? QUOTE(light blue @ 2009 06 02, 15:34) nieko nesuvokiu, &joy, mane normaliai išleidžia pilnų atostogų, nors grįžau nuo gruodžio. Kažkaip įdomiai? Papildyta: beje, man niekas nesakė, kad mano avansinės atostogos, tas pats yra ir kolegei, kuri vasarį parėjo. Ir kai avansu prieš dekretą ėjau niekas neliepė atiduoti. Vadinasi aš jau du avansus turiu Papildyta: kažin, ar realu gauti atostogų rugsėjį? Gal ir aš būčiau išėjus ramiai pilnų atostogų ir niekas prisikabinęs nebūtų, net ir prašymą jau buvau parašius ir niekas nieko, bet buvo kas susirūpino ir pradėjo domėtis, tai vat ir reiks prašymą perrašyt O tu prieš dekretą taigi ne avansu ėjai, o už normaliai pradirbtus prieš jį metus. Aš tada nespėjau taip padaryt, nes balandį išėjau, tai atsiėmiau atostogas jau grįžus po vaiko auginimo. O už šiuos metus tu gauni pilnas atostogas, nes nebuvo tavo darbo stažas nutrūkęs, o aš spalio mėnesį buvau bedarbė, taigi nepradirbau pilnų metų. Jeigu iš buvusios darbovietės būčiau tiesiai į šitą perėjus, būtų viskas čiki Kaip dėl atostogų rugsėjį negaliu pasakyt, čia irgi ko gero nuo valdžios priklauso. O šiaip, tai ir kiti metai tau sunkūs bus, nebent turėsi kam palikti sergančią pupą savo. Mums šitie buvo pilni stresų, mano darbas naujas, vaikui daržas, lakstymas pirmyn atgal, galvojimas pastoviai kam palikt sloguojantį, ar kosintį, tai į pavasarį iš ligų neišsikapstėm visi
neturėsiu kam palikti greičiausiai
O prieš dekretą...tai ir sakau, kad pradėjau dirbti ten nuo kovo mėn, o birželį tų pačių metų jau atostogavau kaip bonifacas
Merginos, prisiminkit, kuri norėjot šitų knygų!
http://www.ozon.ru/context/detail/id/2922613/ Gauta! 5 Lt http://www.ozon.ru/context/detail/id/1203170/ Negauta http://www.ozon.ru/context/detail/id/3374980/ Gauta! 3 Lt http://shop.top-kniga.ru/books/item/in/377575/ Negauta Jei neprisiminsit, parduosiu aukcione! QUOTE(klopedija @ 2009 06 02, 22:40) Merginos, prisiminkit, kuri norėjot šitų knygų! http://www.ozon.ru/context/detail/id/2922613/ Gauta! 5 Lt http://www.ozon.ru/context/detail/id/1203170/ Negauta http://www.ozon.ru/context/detail/id/3374980/ Gauta! 3 Lt http://shop.top-kniga.ru/books/item/in/377575/ Negauta Jei neprisiminsit, parduosiu aukcione! QUOTE(Žemaika @ 2009 06 02, 13:13) Kat, prie buvosios valdžios ir šluodavom, ir grupėje dirbdavom. O dabar, kol kas, gaminamės priemones, tvarkom dokumentus, dirbam individualiai. Aišku. QUOTE(klopedija @ 2009 06 02, 22:40) Aš anksčiau nebuvau jų užsiprašiusi, bet laaaaabai laaaaaabai norėčiau. QUOTE(klopedija @ 2009 06 02, 22:40) Merginos, prisiminkit, kuri norėjot šitų knygų! http://www.ozon.ru/context/detail/id/2922613/ Gauta! 5 Lt http://www.ozon.ru/context/detail/id/1203170/ Negauta http://www.ozon.ru/context/detail/id/3374980/ Gauta! 3 Lt http://shop.top-kniga.ru/books/item/in/377575/ Negauta Jei neprisiminsit, parduosiu aukcione! Čia gal NEINE prašė, paskambinsiu jai ir paklausiu, nes ji kol kas interneto neturi, tai neužsuka čia QUOTE(&joy @ 2009 06 03, 10:24) Čia gal NEINE prašė, paskambinsiu jai ir paklausiu, nes ji kol kas interneto neturi, tai neužsuka čia Gerai! Beje, tų rusiškų knygelių galima užsisakyti leidykloje Trigrama el.p. adresu info@trigrama.lt |