klopedija
2009 10 30, 10:20
QUOTE(Kriiste @ 2009 10 30, 09:37) dar klausimas kaip dirbancioms - tokio tipo uzduoteles skirtos darzelinukams, Visos Vėtos užduotys tinka darželiokams. Kaip kurios mažesniems, kaip kurios didesniems. Tiesiog, reikia pamąstyti ir įsivaizduoti  . Dar vienas patarimas: nusipirk Ivoškuvienės ir kt. programas "... neišsivysčiusios kalbos ugdymas", R. Perminienės, D. Urbonienės "Noriu aiškiai kalbėti". Ten tai jau rasi visko! Sėkmės!
QUOTE(brasta @ 2009 10 30, 10:19) O aš tose optinėse iliuzijose ilgokai delfinų ieškojau...  Matyt, kaip reikalas sugadinta...  Pagal teoriją vaikai turėtų tik delfinus matyti, nes jie dar neturi susidarę kitokio įvaizdžio. T. y. jų sąmonė nesugadinta. Bet esu bandžiusi, tai ką jūs manot?  . Jie puikiausiai mato kūnus. Kas neprieina prie mūsų pašto, įdedu, kad žinotų apie ką kalba:  O čia suraskit tarp pupelių vaiko veidą:
QUOTE(rencius @ 2009 10 29, 16:36) O turiu 10 klasės mokinį su vid.pa. tai ir renku tai iš vieno vadovėlio, tai iš kito  Ką patartumėt man su juo daryti? Gal ne man vienai tokia situacija, ką kitos darote? Gal jūs kitokių vadovėlių turit, lietuvių kalbai mokytis? O tas 10-kas mokosi klasėje, kartu su visais? Aš turiu 8-ką, bet jis mokomas namuose, tai ten kitoks ugdymo planas berods. Tai komunikacinė, pažintinė veikla ir kt. Maniškus dar neskaito (bet jau pradeda)  tai man su juo "Aušrelė" pats tas. Panašių užduočių parenku ir iš kitur. Diktuojant parašo tik iš serijos "mama mala"  ir tai "dainuojant" žodžius. Bet skaičiuoja gerai  Veiksmus gali atlikti 10 000 ribose, moka daugybos lentelę iki 5 net labai gerai. Bet loginių užduočių -  . Kai gavau tą vaiką, tai stebėjausi, kad su VPA taip gerai ir greitai skaičiuoja  Diasaja, tu dirbai PPT, gal turi patirties. Aš iš pradžių net galvojau, kad gal jam nėra to VPA  Bet juk psichologas vertino, tai rezultatai patikimi.
Kriiste
2009 10 30, 10:48
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 10:35) Pagal teoriją vaikai turėtų tik delfinus matyti, nes jie dar neturi susidarę kitokio įvaizdžio. T. y. jų sąmonė nesugadinta. Bet esu bandžiusi, tai ką jūs manot?  . Jie puikiausiai mato kūnus. Kas neprieina prie mūsų pašto, įdedu, kad žinotų apie ką kalba:  O čia suraskit tarp pupelių vaiko veidą:  nu delfinus greit radau, o va su vaiku vargo buvo
Tarp pupelių veido nematau... Mano mažylis nuo kūdikysyės su akinukais. Tai kiek tik nueidavom pas akių gydytoją, tai vis kišdavo tuos stereo paveikslėlius... ir vis tikėdavos, kad jis ims už tų daiktų, kuriuos ir man ne taip lengva pamatyti... man iš viso atrodė keista užduotis kūdikiui... jis visada griebdavo už viso paveikslėlio ir nesismulkindavo ten... Bet būdamas pusantrų jau parodė mašinytę... pati nustebau...
Veidas d3 kvadrate. Kai jau žinai, neįmanoma nepastebėti  . Na, o su stereo paveikslėliais man niekaip  . O grįžtant prie delfinų: QUOTE "Ir ką matote? Aš spėju, kad matote porelę. Jei pažiūrėtumėte atidžiau pamatytumėte 9 delfinus. Įdomiausia, kad maži vaikai nemato porelės, o mato delfinus. Taip yra todėl, kad jie neturi ankstesnių prisiminimų susijusių su tokiu scenariju. Beje jei jūs nepastebite delfinų, per 6 sekundes, Jūsų mintys yra ištvirkusios ir jums reikia pagalbos  " Kas nerado vaiko veido, gal ras vyrą  : My Webpage
diasaja
2009 10 30, 11:24
Vėta nenervuok su savo užduotim  Nemačiau vaiko veido, kol neparašei, o jau skambinau į ppt dėl konsultacijų  Aš ieškojau žymiai didesnio veido
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 10:35) Pagal teoriją vaikai turėtų tik delfinus matyti, nes jie dar neturi susidarę kitokio įvaizdžio. T. y. jų sąmonė nesugadinta. Bet esu bandžiusi, tai ką jūs manot?  . Jie puikiausiai mato kūnus. Kas neprieina prie mūsų pašto, įdedu, kad žinotų apie ką kalba: nei aš vaiką radau, nei delfinus... prisipažįstu, esu ištvirkusi, man reikia pagalbos
kristute123
2009 10 30, 11:28
QUOTE(diasaja @ 2009 10 30, 12:24) Vėta nenervuok su savo užduotim  Nemačiau vaiko veido, kol neparašei, o jau skambinau į ppt dėl konsultacijų  Aš ieškojau žymiai didesnio veido   blogai ir su manimi  taip pat įsivaizdavau, kad tas veidas yra visame tame pupelių plote ir didelis
O ką man daryti, jei namuose sergu. Norėjau vertimu užsiimti, bet tingiu  .
Delfinų reikia ieškot centre tik tamsiuose ploteliuose... šviesią spalvą palikt kaip foną... Papildyta:QUOTE(kristute123 @ 2009 10 30, 12:28)  blogai ir su manimi  taip pat įsivaizdavau, kad tas veidas yra visame tame pupelių plote ir didelis  Ir aš ieškojau visam plote... vargau be reikalao...
Kriiste
2009 10 30, 11:36
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 11:17) O grįžtant prie delfinų: My Webpagemano 3,5 metu mergina mato vaza, sakau geriau paziurek - pamate moteri, kai rodziau kad cia delfinai - atreze kad blogai matau
diasaja
2009 10 30, 11:43
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 12:29) O ką man daryti, jei namuose sergu. Norėjau vertimu užsiimti, bet tingiu  . Tai va va  Sėdi namie ir SM atlieka vertinimus
klopedija
2009 10 30, 12:05
QUOTE(diasaja @ 2009 10 30, 11:24) Aš ieškojau žymiai didesnio veido  Ir aš  . Bet vyro veido dalį tai iškart pamačiau  . QUOTE(ruzava @ 2009 10 30, 11:26) esu ištvirkusi, man reikia pagalbos  Vyras, turbūt, taip nemano  .
Sugedusios jūs, moteriškės, sugedusios. Vaiko nematot, o vyrą tai iškart  . Nors, kaip čia pasakius, nukvakėjimas nuo darbo dar negresia  .Va tokias išvadas padariau  .
diasaja
2009 10 30, 12:10
kaip mes čia greitai - į pabaigą tema Papildyta:QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 13:08) Sugedusios jūs, moteriškės, sugedusios. Vaiko nematot, o vyrą tai iškart  . Nors, kaip čia pasakius, nukvakėjimas nuo darbo dar negresia  .Va tokias išvadas padariau  . Supratau, kad vertinimo rezultatai puikūs  galima ir nesinervuoti
QUOTE(klopedija @ 2009 10 30, 12:05) Vyras, turbūt, taip nemano  . reiks paklaust vakare, ar man jau gydytis ar dar ne
diasaja
2009 10 30, 12:21
QUOTE(ruzava @ 2009 10 30, 13:16) reiks paklaust vakare, ar man jau gydytis ar dar ne  Taaaiiip  Plepam, o tema "Vaikų auklėjimas ir ugdymas"
Tuoj vėl būsim diskvalifikuotos...
SVEIKOS, VĖTA ŠAUNUOLĖ! QUOTE(Vėta @ 2009 10 29, 23:05) O šis mano pranešimas yra mūsų pašte, tik, turbūt, niekas neskaitė  . Tavo pranešimą ne skaičiau, o tiesiog "surijau"; labai puikus; (pamaniau galėtum ir knygas rašyti!) Delfinus aš pamačiau iš karto, o su vaiku ir vyru - tai vargstu, net atsakymai nepadeda; dar darbo pabaiga tolokai, tai manau pasikankinsiu ir surasiu; Dėkoju visoms už pašte sudėtas užduotis; labai šauniai praturtėjom!
Tiesa, vakar buvau E. Šliauterienės pratybų sąsiuvinio (ar knygos?) pristatyme. Nu yra ten ir tikrai neblogų užduotėlių. Jeigu kada mokykla turės atliekamų pinigėlių, tai žinosiu, kur juos išleist. Bet nuosavą piniginę laikiau giliai paslėpus... O šiaip ir mes už tuos amerikiečius ne mažiau išradingi... juk nemažai panašaus pobūdžio užduotėlių tikrai susigalvodavom ir pačios... Papildyta:Tik prisipažinsiu, kad nežinojau, kas yra silogizmai...  Grįžusi net į google lindau...
QUOTE(brasta @ 2009 10 30, 14:29) Tiesa, vakar buvau E. Šliauterienės pratybų sąsiuvinio (ar knygos?) pristatyme. Nu yra ten ir tikrai neblogų užduotėlių. Jeigu kada mokykla turės atliekamų pinigėlių, tai žinosiu, kur juos išleist. Bet nuosavą piniginę laikiau giliai paslėpus... O šiaip ir mes už tuos amerikiečius ne mažiau išradingi... juk nemažai panašaus pobūdžio užduotėlių tikrai susigalvodavom ir pačios... Papildyta:Tik prisipažinsiu, kad nežinojau, kas yra silogizmai...  Grįžusi net į google lindau... Pritariu 100 proc.  Ne ką prastesnę knygą gautumėm, jei visas užduotis iš savo pašto sugrupavusios sudėtume.
diasaja
2009 10 30, 13:49
QUOTE(TEATRĖ @ 2009 10 30, 14:32) Pritariu 100 proc.  Ne ką prastesnę knygą gautumėm, jei visas užduotis iš savo pašto sugrupavusios sudėtume. Ane? Manau, kad dar ne visas grožybes pasirodėme el.pašte
kristute123
2009 10 30, 14:06
QUOTE(diasaja @ 2009 10 30, 14:49) Ane? Manau, kad dar ne visas grožybes pasirodėme el.pašte  ir aš taip manau, kad dar ne visos savo lobynus prakratė
Ar žinot šį puslapiuką? http://www.kalbosnamai.lt/gyvunu_spalvos/Pasitikrinau ir savo žinias...
klopedija
2009 10 30, 14:44
Baigiantis temai visada nerimauju, kad laikui bėgant pasimeta mūsų įdomios @ nuorodos, todėl siūlau viską kelti į šitą temą: Interneto galimybės vaikų ugdyme Papildyta:QUOTE(brasta @ 2009 10 30, 14:42) Ar žinot šį puslapiuką? http://www.kalbosnamai.lt/gyvunu_spalvos/Pasitikrinau ir savo žinias...  Žinau šitą, labai patiko
QUOTE(klopedija @ 2009 10 30, 15:44) Baigiantis temai visada nerimauju, kad laikui bėgant pasimeta mūsų įdomios @ nuorodos, todėl siūlau viską kelti į šitą temą: [b][url=http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=11287&pid=29327250& Oi kokį čia gerulį radau anglų kalbai !  Te tau dar ir balionėlį  , rūpestingoji tu mūsų. O tas mūsų ,,gerąsias" nuorodas tikrai reikėtų prisiminti. Va tau dar balionėlių už tai, kad pradėtum naują temą
klopedija
2009 10 30, 15:54
Tai jau ačiū!  . Tai sakot, man temą kurt?
QUOTE(klopedija @ 2009 10 30, 16:54) Tai jau ačiū!  . Tai sakot, man temą kurt?  Kaip ir laikas būtų...
Merginos, norėčiau (jei tai nekuklu, sakykit), kad pasidalintumėt savais garsų tarimo mokymo būdais. Pavyzdžiui man sunkiai sekasi išmokyti kietą l (įtariu vaikui nežymią dizartriją). ar negalėtumėm pašto papildyti tokia medžiaga. Radau gerą straipsį apie sigmatizmo šalinimą. Dabar verčiu, kai išversiu - įdėsiu.
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 18:01) Merginos, norėčiau (jei tai nekuklu, sakykit), kad pasidalintumėt savais garsų tarimo mokymo būdais. Pavyzdžiui man sunkiai sekasi išmokyti kietą l (įtariu vaikui nežymią dizartriją). Viskas čia labai kuklu, tam mes ir esame  Kadangi aš čia dar žalia, tai mano patarimai neverti to pašto, rašau čia (kietai l ): ,, Garvežys" - tarti daug kartų rusišką ы ,, Kalakutas" - platus liežuvio galas slankioja viršutine lūpa ir tariama bl-bl-bl (dizartrikiukams šį pratimą sunku atlikti sklandžiai) ,,Sūpuoklės" - prasižiojus, platų liežuvio galą laikome už apatinių dantų, kol suskaičiuojame iki penkių, po to tiek pat už viršutinių. ,,Žuvytė" - Liežuvio galiuką ,,priklijuoti" už viršutinių dantų ir žiopčioti. Stengtis išsižioti kuo daugiau ir kad liežuvio galiukas ,,neatsiklijuotų". Jei šituos jau žinot, tai nieko naujo neturiu...
Varde,  labai didelis ačiū. Vaikis jau taria visus garsus, tik minkštinimas išlieka. "Garvežys" ir "žuvytė" man nauji  .
klopedija
2009 10 30, 17:46
Na, ką gi, merginos, iki pasimatymo naujoje temoje  . Varde, Tavo pratimai - liux!
Sirgale, labai ačiū už siuntinį pašte  .
sirgalė
2009 10 30, 18:49
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 19:39) Sirgale, labai ačiū už siuntinį pašte  . Į sveikatytę,jūs visos daugiau ten visko prikrovę
diasaja
2009 10 30, 18:55
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 18:01) Merginos, norėčiau (jei tai nekuklu, sakykit), kad pasidalintumėt savais garsų tarimo mokymo būdais. Pavyzdžiui man sunkiai sekasi išmokyti kietą l (įtariu vaikui nežymią dizartriją). ar negalėtumėm pašto papildyti tokia medžiaga. Radau gerą straipsį apie sigmatizmo šalinimą. Dabar verčiu, kai išversiu - įdėsiu. Oi ir aš turėjau tokį vaikį. Apsiputoją varydavom sukandę tarp dantų liežuvį. Įtarimas diagnozės buvo tas pats. O kokio amžiaus vaikas? Mano buvo du broliukai-dobiliukai-3 kl. ir 5 kl.
Vienas iš dvynukų, priešmokyklinukas. Brolis seniausiai viską išmoko, o šiam ir pasaitėlis kirptas. Išmokom Š, Ž, R, o L nepasiduoda nors tu ką. Liežuvis nepaslankus, padrebantis. Ir dar vieną penkiametį turiu, įtariu než. diz. Labai jau liežuvis nepaslankus. Tam problemos su š ir r . Bet jau r pradedam kabinti  .
QUOTE(klopedija @ 2009 10 30, 18:46) Na, ką gi, merginos, iki pasimatymo naujoje temoje  . Sveikos, Dėkui už naują temą, o labiausiai už http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=11287Peržiūrėjau,  o, kai laiko turėsiu viską susisteminsiu, surašysiu, kad būt lengviau rasti ir į mūsų paštą įdėsiu
diasaja
2009 10 30, 19:14
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 19:59) Vienas iš dvynukų, priešmokyklinukas. Brolis seniausiai viską išmoko, o šiam ir pasaitėlis kirptas. Išmokom Š, Ž, R, o L nepasiduoda nors tu ką. Liežuvis nepaslankus, padrebantis. Ir dar vieną penkiametį turiu, įtariu než. diz. Labai jau liežuvis nepaslankus. Tam problemos su š ir r . Bet jau r pradedam kabinti  . Užuojauta su tokiais dirbti. Man tai buvo galvos skausmas. Liežuvis guli, kaip toj mįslėj, ir nesiruošia raumenukais padirbėti.
klopedija
2009 10 30, 19:31
QUOTE(TEATRĖ @ 2009 10 30, 19:13) Kad lyg buvau įkėlus nuorodą... Yra dar vienas: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry31495550, bet gal apsiribokim anuo, nes paskui labai makaluojasi.
diasaja
2009 10 30, 19:59
Nuotraukos grožis naujoj temoj, Klopedija  Norėčiau panašią pasikabint ant savo kabineto durų
klopedija
2009 10 30, 20:13
Dar vienas labai liux paveiksliukas:
klopedija
2009 10 30, 21:05
Dar šita tema labai svarbi! Įsikelkit visos į savo "favorites"! Ir įsidėmėkit, kad LOGO klubo gimtadienį švenčiame rugsėjo 19 d. Penkmetį jau pražiopsojom
kristute123
2009 10 30, 21:07
labai geras internetinių žaidimų vaikų ugdymui puslapiukas  ačiū
Klopedija, ar nepameni, kas dar lankosi iš tų laikų? O gal kas jau niką pasikeitęs. Būtų įdomu sužinoti. Neseniai mačiau Caramele skaitė, bet taip ir neprisijungė  .
Venecija...
2009 10 30, 21:20
QUOTE(klopedija @ 2009 10 30, 23:05) Dar šita tema labai svarbi! Įsikelkit visos į savo "favorites"! Ir įsidėmėkit, kad LOGO klubo gimtadienį švenčiame rugsėjo 19 d. Penkmetį jau pražiopsojom  Na tu šaunuole klopedija, kad gimtadienių nepamiršti  Dabar įsivesiu į tel priminimą LOGO klubo gimtadienis rugsėjo 19d.  Kad tą dieną butinai įsijungčiau šį forumą  Tai tap išeina, kad LOGO klubas pagal zodiaką mergelė Papildyta:QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 23:15) Klopedija, ar nepameni, kas dar lankosi iš tų laikų? O gal kas jau niką pasikeitęs. Būtų įdomu sužinoti. Neseniai mačiau Caramele skaitė, bet taip ir neprisijungė  . O naujokai turbūt kartais nervuoja su durnais klausimais?  O dar kai nespėja pagal jūsų tempą susirašinėti tai turbūt visai įgrįsta
Naujokai, kaip jau spėjai įsitikinti  , tikrai nenervuoja. Tik domiuosi istorija  . Kažkodėl senbuvė Mil@na mažai dalyvauja  . Aš ne nuo pradžių pradėjau dalyvauti, bet dar prisimenu Elvitą, Nomę, Lapuką, Caramelę (kurių dabar pasigedau). Turbūt atsikando, pabodo, nieko naujo ir naudingo čia neberanda. O gaila. patirtis visada praverčia. Beje, Light blue geranoriškumas mane įtraukė čia. Ji man tikrai daug padėjo  . Ačiū, Klopedija, kad priminei seną temą  .
Venecija...
2009 10 30, 21:47
QUOTE(Vėta @ 2009 10 30, 23:29) Naujokai, kaip jau spėjai įsitikinti  , tikrai nenervuoja. Tik domiuosi istorija  . Kažkodėl senbuvė Mil@na mažai dalyvauja  . Aš ne nuo pradžių pradėjau dalyvauti, bet dar prisimenu Elvitą, Nomę, Lapuką, Caramelę (kurių dabar pasigedau). Turbūt atsikando, pabodo, nieko naujo ir naudingo čia neberanda. O gaila. patirtis visada praverčia. Beje, Light blue geranoriškumas mane įtraukė čia. Ji man tikrai daug padėjo  . Ačiū, Klopedija, kad priminei seną temą  . Aš juokais parašiau  kartais mėgstu nesamones paveizėti Liūdna būtų jei galvotų, kad čia nieko naujo ir gero  , nes aš manau, kad čia pats geriausias forumas visame internete  Visos ne tik atsako į klausimus kurie kyla, bet ir nukreipia į įvairius įdomius puslapius  Ir skaitant susirašymus matosi, kad visos mielos, šaunios ir niekada nepaliks neatsakytų klausimų  Net nukreipiau į šį puslapį dar vieną mūsų kolegę  tik žiūriu jai turbūt neišeina prisiregistruotį, kad nematyti jos
SuperMama
2009 10 30, 21:47
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|