Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naujagimio kraitelis į GN
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2
minne
Sveikos, mamytės,
niekur nerandu tikslaus sąrašiuko ko reikia važiuojant gimdyt į gimdymo namus naujagimiui ir sau g.gif Gal galit pasidalint savo patirtimi, ką vežėtės, ko pritrūkot, ko nežinojote, kad reikės? Kokių drabužėlių ir reikmenų reikėjo naujagimiui?
buruliuke
Butinai sau turek vandenuko bent pora litru,kai as gimdziau tai gimdykloj sacharos dykuma buvo lotuliukas.gif ir taip tie skausmai isvargina,burna dziusta.
Leliukui pampersu,kelis komplektelius rubeliu,pampersu pakuote,soskyte biggrin.gif O sau tai sauskelniu pagimdziusioms,as turejau ir mazesniu ir didesniu.
Amaterasu
Nurodytame sarase daug nebutinu dalyku...
As buvau nepasiemusi sampuno - manjo reikejo,nes ejau i dusa, norejau susitvarkyti.Taip pat - tuso akims.Buvau labai isblyskus, perbalus, lankytojai ejo vienas paskui kita ir mannorejosi bent kiek buk ryskesnei,kad nebutu - "vargsele...kaip Tu cia atrodai...".Tai is tokiu ne super butinu priemoniu.
PVZ.: Man tu visu vienkartiniu kelnaiciu neprireike, buvo patogiau medvilnines, nepreireike ir tu dideliu paketo/sauskelniu - uzteko naktiniu...

Sekmesir lengvo gimdymo!
Mimyyyte
jei kam reiks turiu laaaabai gera sarasa, parasykit i az, persiusiu 4u.gif
Papildyta:
Mamai:
1.Chalatas
2. Naktiniai marškiniai (bent dveji, nes susitepus reiks persivilkt)
3.Šlepetės (turejau gerai butu ir vyrui)
4. Kojinės
5.Prausimosi reikmenys (dantu sepetys, pasta,duso zele,)
6.Rankšluostis (mamai ir vaikui)
7.Pasas
8.Sodros knygelė
9.Neščiosios med. kortelė
10.Negazuoto vandens (reikejo tik po gimdymo)
11.Higieninių paketų (Tena visu po 4), vienkartiniu kelnaiciu (geriausios euro vaistinej tinklines- pirk xxl, ir as tokio dydzio turejau)
12.Liemenėlė maitinimui (bent dvi)
13.Įklotų į liemenėle (chicco geriausi)
14. Kompresiuku I liemenele (Multimam - be ju neimanoma)
14.Tepaliuko speneliam (geriausias Garmastan)
15."Mikrolax" klizmutė (buna ir ligoninej, bet viena gali nusipirkt)
16.Nosinaičių, drėgnų servietėlių (Po gimdymo labia gerai, nes tarpviete buna jautri, ir beto vaikui naudosi)
18.Fotoaparata
19. Gumytes i plaukus, sepetys.

Vaikui ligoninej:

1. Siaustinukai bent 3 (rankovyciu galuose uzlenkimai naudojami kaip pirstinytes)
2. Vilnones kojinytes (nepriklausomai nuo metu laiko)
3. Kepuryte isvirksciom siulem
4. Sliauztinukai keli mazesni keli didesni (neiaisku koks vaikucio svoris bus)
5. Pampersai (mum labiausiai patinka bamboo, jie ir brangiausi, beto antialerginiai)
6. Rubeliai virsutiniai vaikuti parsivezt namo
7. Auto kedute
8. Siltas dekutis kol vaikiukas ligoninej

Namuose butinai vaikui tureti:

1. Aliejuko i vonele (mum patinka seba med, o Johnsons ziauriai prastas)
2. Kremuko vaikisko
3. Kremuko nuo issutimu (laaabai geras sudocrem)
4. Bepanteno tepaliuko
5. Paluciu

Gutjera
QUOTE(pykstu @ 2009 07 12, 10:26)
Nurodytame sarase daug nebutinu dalyku...
As buvau nepasiemusi sampuno - manjo reikejo,nes ejau i dusa, norejau susitvarkyti.Taip pat - tuso akims.Buvau labai  isblyskus, perbalus, lankytojai ejo vienas paskui kita ir mannorejosi bent kiek buk ryskesnei,kad nebutu - "vargsele...kaip Tu cia atrodai...".Tai is tokiu ne super butinu priemoniu.
PVZ.: Man tu visu vienkartiniu kelnaiciu neprireike, buvo patogiau medvilnines, nepreireike ir tu dideliu paketo/sauskelniu - uzteko naktiniu...

Sekmesir lengvo gimdymo!
*

Manu, kad tusas tai cia salutinis dalykas kuris gali buti, gali nebuti juk lankytojai ateina ir zino, kad tu atrodysi ne kaip modelis. O kas liecia vienkartiniu kelnaiciu ir dideliu paketu tai taip pat manau individualiai. Juk kiekvienos moters organizmas skirtingas ir vienos daugiau kraujuoja, kitos maziau tai manau, kad bent pradzioje reikalingi bent keli dideli paketai, o paskui matysi, o kas liecia kelnaiciu tai taipo gi, juk kai be saiko kraujuoji ir ten viskas teka pro visus krastus po gimdymo tai juk neprisiplausi paprastu kelnaiciu, tai vienkartinem prisispaudi paketuka ir gerai, o jei prateka tai ismeti. Juk net atsistoti i WC normaliai negali, nes ten viskas zliaugia... ax.gif
Murčikas
o man kip tik gerai buvo tos tinklines kelnaites ir paketai, nes paprastu tai tikrai neuztektu. tik tie tokie didziausi liko, kazkaip juos tik pirma diena dejau, veliau jau nesinorejo tokio pampero detis biggrin.gif

o paketu sunaudojau nemazai, beto gydytoja rekomendavo naturaliu paketu, o tie alwaisai, cia nenaturalus, tai vyrui teko nemazai dar kartu suvazineti tu paketu i vastine, emeiau berods abrisan, midi ir mini. jei aisku storesni, bet uztat naturalus. nors aisku siaip gyvenime naudoju paprastus 4u.gif

mikrolax man neprireike, nes sake kad is jos nera naudos, reikejo atsivezti klizmute smile.gif bet zvakute praverte jau namuose smile.gif

nepamirti prausiklio intymiai higienai.

KRIAUKLELE
QUOTE(murka2008 @ 2009 07 15, 11:22)
o man kip tik gerai buvo tos tinklines kelnaites ir paketai, nes paprastu tai tikrai neuztektu. tik tie tokie didziausi liko, kazkaip juos tik pirma diena dejau, veliau jau nesinorejo tokio pampero detis  biggrin.gif

o paketu sunaudojau nemazai, beto gydytoja rekomendavo naturaliu paketu, o tie alwaisai, cia nenaturalus, tai vyrui teko nemazai dar kartu suvazineti tu paketu i vastine, emeiau berods abrisan, midi ir mini. jei aisku storesni, bet uztat naturalus. nors aisku siaip gyvenime naudoju paprastus  4u.gif

mikrolax man neprireike, nes sake kad is jos nera naudos, reikejo atsivezti klizmute  smile.gif  bet zvakute praverte jau namuose smile.gif

nepamirti prausiklio intymiai higienai.
*

Man irgi buvo labai geri tie paketai ir tinklines kelnaites. nes turint vienkartines sauskelnes, buna nepatogumu, dazniausiai labai prakaituoja, kai as gulejau, tai viena mamyte labai kankinosi su tom sauskelnem sad.gif
O del Microlax zvakuciu - tai man prireke, ir buvo labai gerai, nes po to negalejai normaliai issikakot, ypac kai esi siuta, labai skauda tai daryti, atrodo, kad viskas suplys, o zvakutes tikrai palengvina kakucio isejimui.
Butinai negazuoto mineralinio vandens, nes gimdant turesi bent kuo suvilgyti lupas, nes labai jos dziusta.
sexyMama

o kuo skiriasi tie idekliukai nuo kompresiuku i liemenele? blush2.gif

ir ar tikrai butina juos jau su savim turet? (nes mano manta ir taip jau i tase netelpa, reiks lagamineli krautis) gal vyras jeigu ka greit nupirktu vaistinej jei prireiks g.gif
_Foxy_
Tikiuosi nesupyksite, kad pridėjau komentarų iš savo patirties ... ax.gif
QUOTE(Mimyyyte @ 2009 07 12, 15:00)
Mamai:
1.Chalatas
2. Naktiniai marškiniai (bent dveji, nes susitepus reiks persivilkt) (man buvo gerai ir ligoninės, jei susitepa, duoda kitus)
3.Šlepetės (turejau gerai butu ir vyrui) (geriau guminės)
4. Kojinės
5.Prausimosi reikmenys (dantu sepetys, pasta,duso zele,)
6.Rankšluostis (mamai ir vaikui) (vaikui, bent aš, nepanaudojau)
7.Pasas
8.Sodros knygelė
9.Neščiosios med. kortelė
10.Negazuoto vandens (reikejo tik po gimdymo) (o man labai reikėjo ir prieš gimdymą, ir per gimdymą, patariu gimdykloj turėti tokį butelį sportinį, kur be kamštuko)
11.Higieninių paketų (Tena visu po 4), vienkartiniu kelnaiciu (geriausios euro vaistinej tinklines- pirk xxl, ir as tokio dydzio turejau) (tinklinės kelnaitės - labai geras dalykas, jos, kiek žinau, būna vieno dydžio)
12.Liemenėlė maitinimui (bent dvi) (kam 2?)
13.Įklotų į liemenėle (chicco geriausi)
14. Kompresiuku I liemenele (Multimam - be ju neimanoma) (nusipirkau prieš gimdymą ir dar vis nepanaudojau)
14.Tepaliuko speneliam (geriausias Garmastan) (gimdymo namuose irgi neprireikė)
15."Mikrolax" klizmutė (buna ir ligoninej, bet viena gali nusipirkt) (man neprireikė, o microlax tikrai brangios, jei reiks, vyras nupirks)
16.Nosinaičių, drėgnų servietėlių (Po gimdymo labia gerai, nes tarpviete buna jautri, ir beto vaikui naudosi)
18.Fotoaparata
19. Gumytes i plaukus, sepetys.
*

O vaikui gimdymo namuose (kgn) bent man reikėjo tik vilnonių kojinyčių ir pampersų, nes ten rengia ligoninės rūbeliais. Juos keičia kasdien, jei reikia ir dažniau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sexyMama @ 2009 07 18, 18:50)
o kuo skiriasi tie idekliukai nuo kompresiuku i liemenele?  blush2.gif
ir ar tikrai butina juos jau su savim turet? (nes mano manta ir taip jau i tase netelpa, reiks lagamineli krautis) gal vyras jeigu ka greit nupirktu vaistinej jei prireiks  g.gif
*

Įdėklai (įklotėliai) į liemenėlę būna tam, kad pienuką varvantį sugertų, o kompresiukai - tai gydymo priemonė nugraužtiem speneliam. Daug vietos nei tie, nei tie neužima, bet šiaip man neprireikė nei tų, nei tų, nors ir buvau pasiėmusi. smile.gif
Ateik
Šiaip tris kartus jau gimdžiau, bet įdėklų į liemenėlę ligoninėje tikrai dar nereikėjo (pienas ima gamintis tik trečią parą, o tada namo keliaujama, jei vaikui ir mamai viskas gerai...)
Paketų po gimdymo verčiau bent porą didesnių turėti - gi gimdymai nėr evinodi ir kartais gali net labai tų didesnių prireikti...
Vaikučiui rūbelius verta imti tik tada, jei nenori, kad ligoninės rūbus rengtų. Šiaip pakanka kepurytės ir vilnonių kojinyčių.

Soskės iš viso kam reikalingos dar ligoninėje, jei planuojama vaikutį savo pienu maitinti?

miix
QUOTE(Emilė @ 2009 11 26, 13:46)
Soskės iš viso kam reikalingos dar ligoninėje, jei planuojama vaikutį savo pienu maitinti?
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Apskritai soskes iki triju men gydytojai nerekomenduoja schmoll.gif
spurgiux21
QUOTE(miix @ 2009 11 27, 15:19)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Apskritai soskes iki triju men gydytojai nerekomenduoja schmoll.gif
*

O kam vaikui virs 3 metu soske? Jau pakankamai didelis, kad ir be soskes apseitu. Man kaip tik atrodo kol dar kokiu 6men-1.5m tai gal ir reikia, nu bet jau kai bamblys 3m ir su soske tai... doh.gif
KristinuleV
QUOTE(spurgiux21 @ 2009 11 29, 18:24)
O kam vaikui virs 3 metu soske? Jau pakankamai didelis, kad ir be soskes apseitu. Man kaip tik atrodo kol dar kokiu 6men-1.5m tai gal ir reikia, nu bet jau kai bamblys 3m ir su soske tai... doh.gif
*

Na ten buvo rasyta ne 3metu, o 3men biggrin.gif
_Foxy_
QUOTE(miix @ 2009 11 27, 15:19)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Apskritai soskes iki triju men gydytojai nerekomenduoja schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif Tikrai iki trijų mėnesių čiulptuko nerekomenduoja, o nuo šešių mėnesių jau rekomenduoja atpratinti ... smile.gif
slyfka
Na, mano atveju, tai labai pravertė tos didelės "sauskelnės" po gimdymo, nes susidūriau su šlapimo nelaikymu. Nejausdavau kada siusiuko noriu, tai kokią savaitę jas naudojau
kwakse*
o man ideklu i liemenele labai reikejo, nes pienas upeliais tekejo, visa slapia buvau. o kas del rubeliu vaikui, tai reikia daktaro paklaust ar ligonine aprengia. pirma vaika gimdziau raseiniuose, tai ten aprengia. dabar gyvenu radviliskyje, gimdyt ruosiuos po keliu savaiciu, tai daktaras jau pasake, kad rubeliu visoms trims dienoms reikes, nes ligonine nerengia.
eglieska
QUOTE(_Foxy_ @ 2009 12 06, 15:19)
drinks_cheers.gif Tikrai iki trijų mėnesių čiulptuko nerekomenduoja, o nuo šešių mėnesių jau rekomenduoja atpratinti ...  smile.gif
*

o as paskaitoje girdejau, kad ciulptuka vaikui galima duoti jau tada, kai ismoksta teisingai is krutines valgyti. nebereikia jos duoti-kai pradeda dantukai dygti, kad nesugadintume sakandzio ax.gif
Sajda
sveikos esu girdejus kad per gimdyma labai praverstu namie uzsaldyti ledukai, atseit buna pykina, gert nesinori o burna dziusta... tik idomu kur juos det kad neistirptu jej saremiai para pvz trunka... g.gif
Esha
QUOTE(Sajda @ 2009 12 10, 17:54)
sveikos esu girdejus kad per gimdyma labai praverstu namie uzsaldyti ledukai, atseit buna pykina, gert nesinori o burna dziusta... tik idomu kur juos det kad neistirptu jej saremiai para pvz trunka... g.gif
*

Mano draugei vyras nupirko ledukų parduotuvėj kai ji jau gimdykloj buvo. Sakė tikrai padėjo. Su ledukais ir per nugarą vedžiojo, mažino sarėmių skausmus.
Na bet kiekvienai skirtingai.
Airida Jenko
o buteliuko nereikia vestis i ligonine? maza kas, gal nenores mano papuko blush2.gif
rutami
Mums buteliuko reikejo, nes pirma dien pienukas dar nesigamino, o seseles kai atnese misinelio vaikui kazkokiam stikliniam buteliuke su pageltusia soskyte tai net nupurte.. Perpylem i savaji ir pamaitinom...

O idekliuku i liemenuka irgi reikejo, nes mazoji nugrauze spenelius tai dejau kompresus, tepiau bepantenu.. Jei ne idekliukai, liemenukas butu visas riebaluotas nuo tepalo...
angeliukesmamyte
as turejau pampersiuku,serveteliu,drabuzeliu vaikiukui, bet kazkodel aprenge ligonines rubais..o sau buvau pasiemus paketu skirtu po gimdymo,dantu pasta,sepetuka,sukas,chalata..
audrytė
veziausi mergairtems irgi viska savo, pirma aprengele vilko mano, bet dejo palute, nes svarbu kad pirma sysiuka i palute padarytu g.gif o paskui jau sauskelnes dejau savo ir sliaustukai
sau abu kartus dejausi naktinukus, bet pasake kad savu nesirenkciau, nes noresiu namuose renktis ir ligoninej susiteps, dave irgi savo
Dzolina
QUOTE(Airida Jenko @ 2010 02 24, 18:27)
o buteliuko nereikia vestis i ligonine? maza kas, gal nenores mano papuko blush2.gif
*

Nemanau, kad reikės buteliuko, nes pieno vis vien iškarto nebus, o jei reikės naujagimių skyriui duos ir buteliuką ir mišinuko smile.gif
tiande
Sveikos, busimos mamytes!!!

Pati tapau mama pries 2 sav, gimdziau Klaipedos GN. Kol dar neisbleso ispudziai noriu su Jumis pasidalinti patarimais ka vertetu veztis i GN, o ko nebutina.

PIrmiausia pasakysiu, kad gimdymas mano prasidejo nubegus vandenims, o kamstis dar nebuvo isejes (nors terminas jau buvo pries sav laiko praejes), taigi vandel]=nys nubego , saremiai neprasidejo ir mes vidurnakti patraukeme i ligonine...

PIrmiausia man prireike, jau pradejus varveti vandenims IKLOTU. Kadangi menesines jau senaiii buvo pasibaigusios, suprantama namie uzsilikusiu iklotu nebebuvo, tai pradejau naudoti Tena iklotus, kuriuos buvau nusipirkusi, nes skaiciau, kad prireiks po gimdymo. Mano gimdymas truko 16 val ir per ta laika tu iklotu sunaudojau ne viena, nes ir vandenys bego ir kamstis ejo lauk ..

Beje, prireike ta diena ir vienkartiniu kelnaiciu. Jas labai rekomenduoju nusipirkti. AS jas naudojau dar ir 2 sav po gimdymo. Mes labai patogios, neverzia niekur nespaudzia..
PIrkau M dydzio tinklinius sortukus. Mano gimdymas galu gale baigesi cezario operacija, taigi ir del pjuvio po pilvu tos kelnaites buvo labai naudingos. Kadangi nespaude zaisdos.

Prireike ir VANDENS. Turejau 2 litrus mazuose buteliukuose po 0,5L, buvo labai patogu gerti, nes is puoduko butu buve daug vargo. Pvz, kai parveze i palata ir vyras po bemieges paros isvaziavo namo, tu guli lovoj su laseline ir nori atsigerti, nes burnoje sachara, o gulint nera paprasta pasiimti puoduka ir dar i ji isipilti vandens. Taigi pasiciumpi buteliuka ir atsigeri. thumbup.gif

Dar prireike slepeciu (kambariniu, bet ne dusiniu, nes gulejau 3d. ir prausiausi tik "bide") ir chalato. Naktinuku prireike tik po gimdymo, nes gimdykloje dave valdiskus, kuriu negaila buvo sutepti mirksiukas.gif

Kudikeliui dimgykloje reikejo tik kojnyciu, kepurytes, pamperso ir dregnu serveteliu. Kitu rubeliu reikejo tik pogimdyvineje palatoje, ten taip pat prireike adijalo lialiui, serveteliu, dar keletos kojnyciu, kepurytes pakeitimui.

Bepanthen tepalo prireike jau po pirmuju kudikelio lupyciu prisilietimo. Vienas spenelis strukinejo iskart. Tepaliukas tikrai padejo, o multi-mam kompresiuku net nepirkau ( per brangus pasirode, kaina virs 30Lt) Geriausiai speneliu skausma malsima man speneliu patepimas tuo paciu pienuku ir oro vonios. thumbup.gif

Pientraukio nesivezkite, o buteliuka butinai. Nes priespienio tiek nebuna, kad su pientraukiu traukti, o akuseres ipratusios nakti vaikeli maitinti is buteliuka, vis pakisa misinuko. Tai atnesa ji su svetinu "valdisku" buteliuku. Todel patariu iskart joms paduoti savo buteliuka. Akuseres uzklijuoja palatos nr. ir atnesa (jeigu prireikia) misinuka padaryta i jusu buteliuka. Soskes irgi reikejo. AS ciulptuko pagalba prisizadindavau savo mazyli valgymui, nes miegalis budavo.

Neperslampanu paklotu nereikejo, nes dave ligonines palutes, jas kasdien keisdavo. O Jeigu vesites savo vistiek per 3 dienas sutepsite ir teks naudoti ligonines. Taigi, kam veztis. ax.gif

Dar prireike GORSETO . JI rekomendavo uzsideti jau po keletos valandu. Vilnoniu kojiniu nereikejo, nes Klaipedos GN palatose + 22 - 24C.

TIKIUOSI MANO PATARIMAI BUS NAUDINGI. SEKMES!! nestuke.gif
astulka1
nu ir as uzsukau su kalusimais... pas jus ax.gif

as laabai atsiparsau, bet kas tos tinklines kelnaites? apie kurias jus cia visos kalbat?
cia kazkokios specialios?
o ka reiskia naturalus iklotai? cia tie visi kur populiarus - netinka?

kazkaip anksciau Vilniuje akropolio euro vaistineje mamos skyrelyje daugiau pasirinkimo buvo, dabar man jsi ten toks apmazejes, kazi ten viso to ka jus paraset imanoma nusipirkt? g.gif

ir palutes.. ju galima isigyti ten kur viskas kudykiams, ar irgi reiktu ziureti kur specialiai?
astulka1
QUOTE(Mimyyyte @ 2009 07 12, 16:00)
jei kam reiks turiu laaaabai gera sarasa, parasykit i az, persiusiu  4u.gif
Papildyta:
Mamai:

Namuose butinai vaikui tureti:

1. Aliejuko i vonele (mum patinka seba med, o Johnsons ziauriai prastas)
2. Kremuko vaikisko
3. Kremuko nuo issutimu (laaabai geras sudocrem)
4. Bepanteno tepaliuko
5. Paluciu
*

o tas Bepanten tepaliukas leliukui kam? ax.gif nuo ko jis?
Uksnė
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 22, 20:24)
o tas Bepanten tepaliukas leliukui kam?  ax.gif  nuo ko jis?
*

jis tinka ir užpakaliukui patepti, nuo iššutimų mirksiukas.gif
Isila
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 22, 18:23)
nu ir as uzsukau su kalusimais... pas jus  ax.gif

as laabai atsiparsau, bet kas tos tinklines kelnaites? apie kurias jus cia visos kalbat?
cia kazkokios specialios?
o ka reiskia naturalus iklotai? cia tie visi kur populiarus - netinka?

kazkaip anksciau Vilniuje akropolio euro vaistineje mamos skyrelyje daugiau pasirinkimo buvo, dabar man jsi ten toks apmazejes, kazi ten viso to ka jus paraset imanoma nusipirkt?  g.gif

ir palutes.. ju galima isigyti ten kur viskas kudykiams, ar irgi reiktu ziureti kur specialiai?
*

tinklinės kelnaitės labai gerai po gimdymo, niekur nespaudžia, panaudojai ir išmetei. Vaistinėse būna 3 dydžių.
Įklotų reikia specialių, bent jau pirmom parom.
Klausk vaistinėse, gal ne viską išdėlioja. PLius nebūtina pirkti pakuotę, galima ir vienetais.

O apie kokias palutes kalbi? Jei daugkartines kaip anksčiau naudodavo, tai vaikų prekių parduotuvėse tikrai yra. Arba galima pačiai apsisiūt medžiagos nusipirkus (bus žymiai pigiau). Jei vienkartines, tai vaistinėj pilna. Įvairių dydžių. Tiesa, jos nėra skirtos specialiai vaikam, būna prie suaugusiųjų pampersų. Arba tiesiog klaust vaistininkės.
astulka1
aciu labai uz patarimus 4u.gif
GhostRider
sveikos visos, nezinau ar cia papuoliau, bet kazkur radau, kad norint parsivesti leliuka is ligonines yra reikalinga autokedute, tik as nelabai suprantu kam ji reikalinga?
aciu is karto
Dizaster
QUOTE(vikce333 @ 2010 04 24, 19:59)
sveikos visos, nezinau ar cia papuoliau, bet kazkur radau, kad norint parsivesti leliuka is ligonines yra reikalinga autokedute, tik as nelabai suprantu kam ji reikalinga?
aciu is karto
*

Ji nera privaloma, bet reikalinga jeigu nori, kad leliukas griztu SAUGUS. Del tos pacios priezasties kedute reikalinga ir jau grizus is ligonines -vaziuojant bet kur kartu su leliuku.
Zinoma, tai galioja tik vaziuojant su savo masina, o ne su viesuoju transportu.
Tiesiog jei neduok dieve kas nors tegu ir nestipriai trenksis i masina, kurioje busi, leliuko tikrai nenulaikysi ant ranku. O jeigu issprus, tai pati supranti schmoll.gif Todel geriau naudoti kedute - leliukas joje prisegtas. O ir pati kedute prisisega saugos dirzais.
GhostRider
QUOTE(Dizaster @ 2010 04 24, 23:11)
Ji nera privaloma, bet reikalinga jeigu nori, kad leliukas griztu SAUGUS. Del tos pacios priezasties kedute reikalinga ir jau grizus is ligonines -vaziuojant bet kur kartu su leliuku.
Zinoma, tai galioja tik vaziuojant su savo masina, o ne su viesuoju transportu.
Tiesiog jei neduok dieve kas nors tegu ir nestipriai trenksis i masina, kurioje busi, leliuko tikrai nenulaikysi ant ranku. O jeigu issprus, tai pati supranti  schmoll.gif Todel geriau naudoti kedute - leliukas joje prisegtas. O ir pati kedute prisisega saugos dirzais.
*

aciu, sita jau supratau. o dar vienas klausimukas, tokiam leliukui turetu buti kedute kurioje gulima, (juk toks maziukas nesedi) ar kazka maisau. norisi uz keliu menesiuku tokius daiktelius tada susipirkti ir norisi daugiau zinoti, is patyrusiu mamu, aciu labai
astulka1
dazniausiai naujagimimams naudojama "auto kedute" jau buna ikomplektuota i vezimelio komplekta, pvz., tokia, kuri tokia labiau gulama nei sedima, ja naudojama ir ant vezimo remo - labai patogu... ax.gif

user posted image
gupija
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 25, 13:45)
dazniausiai naujagimimams naudojama "auto kedute" jau buna ikomplektuota i vezimelio komplekta

tikrai dažniausiai taip nebūna mirksiukas.gif
GhostRider
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 25, 13:45)
dazniausiai naujagimimams naudojama "auto kedute" jau buna ikomplektuota i vezimelio komplekta, pvz., tokia, kuri tokia labiau gulama nei sedima, ja naudojama ir ant vezimo remo - labai patogu...  ax.gif

user posted image
*

kai man tokie vezimeliai nepatinka, tai universaliuose nelabai buna turbut. kiek zinau tai tik lopsys buna ten?
astulka1
tai as cia tik pvz., imeciau - cia nt remo uzdeta autkedute, ju tokiu begales... ir as manau kaip tik universaluose yra ir lopsys ir sportine dalis ir autokedute - bent jau pas mus taip.
gupija
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 26, 14:37)
as manau kaip tik universaluose yra ir lopsys ir sportine dalis ir autokedute

tikrai ne visuose yra automobilinė kėdutė mirksiukas.gif
astulka1
na, jei ir ne visuose, ne beda gi, be to jei ji buna, ji tinka tik nelabai ilgam laikui, nes mazyte... tai vienaip ar kitaip, reiks kita pirkti;

o siaip esu dauk kartu maciusi, kaip lelius po poliklinika (ir is jos) nesioja va tokaim dalykelyje.... pasirodyziu neismananti, bet cia tas daiktas (kaip foto) jsi cia is lopsio, ar cia reikai toki daikciuka atskirai pirkti? ax.gif
user posted image
GhostRider
labai aciu jums uz patarimus. dabar jau zinau ir suprantu kam visa tai reik. ir reiks pasidomet del visu keduciu ir visu kitokiu.
gelytean
[quote=astulka1,2010 04 26, 15:27]
na, jei ir ne visuose, ne beda gi, be to jei ji buna, ji tinka tik nelabai ilgam laikui, nes mazyte... tai vienaip ar kitaip, reiks kita pirkti;

na tokia kedute, kuri parodyta forume ar ir turiu, neisivaizduoju puikesnio dalyko, su ja saugiai veziosies vaikiuka, patogu nesti pas gydytoja, bet kur. ji tinka iki 13 kg smile.gif
astulka1
[quote=gelytean,2010 04 26, 20:47]
[quote=astulka1,2010 04 26, 15:27]

na tokia kedute, kuri parodyta forume ar ir turiu, neisivaizduoju puikesnio dalyko, su ja saugiai veziosies vaikiuka, patogu nesti pas gydytoja, bet kur. ji tinka iki 13 kg smile.gif
*

[/quote]

taiir man tokia patiko kai pamaciau pirma karta.... del to ieksojau, kad butu komplekte ax.gif
tikiuosi pasiteisins
Nightmoon
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 26, 19:56)
taiir man tokia patiko kai pamaciau pirma karta.... del to ieksojau, kad butu komplekte  ax.gif
tikiuosi pasiteisins
*

cia aisku apie vezimus ne ta tema ir kita technika bet daba kaikurie vezimeliai lopši turi pritaikyta vezti automobilije prisegta (gulimoj padety su adapteriais prisegimui). Vaikeli lopšyje prisegi gulinti. bigsmile.gif
astulka1
jo, gerai butu jei visi vezimai butu apsoliuciai pilnuose komplektuose, ir nereiktu ieskoti atskiru daliu... bet dabar tenka rinktis - optimaliausia... ax.gif
čiaudanti bitė
QUOTE(Dizaster @ 2010 04 24, 23:11)

Esu skaičiusi, kad naujagimį iki 4 savaičių saugiausia vežti gulintį lopšyje g.gif
musik
Galit mane uzmetyt akmenimis, bet parsiveziau vaika is gimdymo namu ant ranku! tongue.gif Autokedute turejom, jokiu argumentu uz tai neturiu, tiesiog taip norejau, taip kuzdejo mano sirdis blush2.gif
L'aurora
sveikutes. stai, mano sarasiukas, ka ketinu veztis:
Man:
*pasas, sodros (bedarbio) pazymejimas
*nesciosios kortele
*mobilus, kroviklis
*pinigai
*fotoaparatas/kamera, elementai/kroviklis
*ausinukas
*marskineliai, naktiniai/pizama (ju desiuos daugiau nei po 1 vnt, nes palatose labai tvanku, tad naktimis atsikeliu suprakaitavus (gulejau nestumo metu), o naujagimiu palatas tik truputi pravedint galima)
*s...popieris (minkstas, geras) biggrin.gif dregnos serveteles, popierines nosinaites/ranksluosciai
*dantu pasta, sepetelis, dantu siulas,krapstukai
*muilas, ranksluosciai (didelis ir mazas)
*chalatas, slepetes, duso slepetes
*duso zele, sampunas, kempine, intymios higienos prausiklis, skustukai
*kojines, apatiniai, liemeneles
*spec iklotai, paketai, kokiu pora vienkartiniu paluciu (ar sau, ar vaikui)
*sokoladas (butinai juodas), mineralinis, dziovintos slyvos/abrikosai (gali praverst po gimdymo, kada viskas uzkieteje)
*gumyte plaukams, sukos, sepetys
*tusas, ranku-veido kremas, lupu balzamas wink.gif dezodorantas
*manikiuras, veidrodelis, ausu krapstukai
*treningines kelnes, dzemperis
*indai: saukstas, sakute, peilis, puodelis, saukstelis, lekstute (ne visose ligoninese duoda irankius)
*naktine lempele (senukuose maciau)
*uzrasu knygute, tusinukas, zurnalai, kryziazodziai
*pora klizmuciu, kremas speneliams
*vata, spiritas (na, mane labai beria, tai isidedu visada tokius dalykus)
Vaikuciui:
*pampersiukai, dregnos serveteles
*kremukas nuo issutimu (dazniausiai tinka ir speneliams)
*vilnones kojinytes, kepurytes su isvirksciom siulem, pirstinytes
*drabuzeliai: bodziukai, sliauztinukai, siaustinukai
*merliukai (pasluostymui)
*ciulptukas (dar nezinau, ar tikrai jo reiks, bet isimesiu)
*zirklutes naguciams (tik nezinau, ar leidziama kirpt. bent jau kmuk tai neleidzia)
Kelionei namo:
*grazus drabuziukai
*autokedute/lopsiukas
*kombinezonas/vokiukas
*apklotelis
*drabuziai mamai
na, lyg ir viskas. beje, cia mano asmeninis sarasas, nes gimdysiu ne savame mieste, tad gali ir pries gimdyma tekt pagulet, todel kritikos nenoreciau... nebent kokiu papildymu wink.gif
na, o vyras daiktus pats susides. nemazas vaikas gi smile.gif
tiande
Sveikos, busimos mamytes smile.gif

Toms, kurios kraunasi lagaminus ir galvoja ko gali prireikti noriu ir as patarti ka isisdeti. Pati jau susilaukiau sunelio ir prisimindama tas nerimastingas dienas, kai pati skaitinejau si foruma nutariau pasidalinti patarimais. 4u.gif

Jeigu esate Klaipedietes tai lagaminas pirmaja nakti gali buti visai nedidukas smile.gif O antraji, didesni sukraukite ir palikite namie, vyras ji atves kai jau grysite i palata su atzalele smile.gif

Is tiesu apie ta antraji ir norejau daugiau papasakot. Vaikeliui prireike daug sliaustuku, poros kojinyciu, poros kepureliu naujagymiui. Jei turite dideli pasirinkima, tai sliaustus imkite tik su pirstinytemis, kad nereiktu papildomai ju mauti . Beje pati parduodu daug sliaustuku ir kitokiu rubeliu mazyliui. Jeigu ka domins galiu permest rubeliu foto mirksiukas.gif

Dar pasiimkit silta adijala leliui, Bepanthen tepala speneliams (beje pastaruoju galit pradet tepti spenelius jau 2 sav iki gimdymo), patogius naktinukus (jeigu prireiks antru, tai juk atves is namu kasnors), liemenele maitinanciom, iklotus Tena, as dar turejau tinkliniu kelnaiciu, jos man labai praverte.

Sekmes merginos!!
shemsa
gal kas gali im est foto kaip tos tinklines kelnaites atrodo ir kokius iklotus butent geriausia pirkt 4u.gif
ar tokius kaip paketus ar kaip pampersai suaugusiems, kad buna? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.