Pastebejau,kad tema buvo uzdaryta,o niekas nesukure naujos.Tai kvieciu prisijungti
Truputis informacijos.GN daro pirmoj ciklo pusej.Vaisingumo klinikoj sia procedura atlieka bendrineje nejautroje,kai kur daro be nuskausminimo. Pats nuotraukos darymas gali kokia 10-15min uztrukti.Gimda suimama uz kaklelio,ivedamas instrumentas i gimdos erme,suleidziamas kontrastas,atliekama rentgeno nuotrauka.Joje matosi,kaip kontrastas prateka i kiausintakius.Po proceduros gali jaustis sioks toks maudimas,gali pakraujuoti.Pasitaiko atveju,kai po sios proceduros mergaites
Man kitą savaitę taukia ta procedūra VK. Jau po truputį jauduliukas ima...
O kaip šiaip savijauta būna po procedūros? Nežinau, ar dar grįžti po jos į darbą, ar iškart namo važiuoti?
QUOTE(Vyturiukė @ 2009 05 22, 15:07) O kaip šiaip savijauta būna po procedūros? Nežinau, ar dar grįžti po jos į darbą, ar iškart namo važiuoti? Manes tai vyras palauke ir nuveze i darba.Po proceduros tai koki 30 min kaip girta buvau QUOTE(Anyte_uogyte @ 2009 05 22, 13:54) Nebijok,uzmigsi,atsibusi ir jau po visam.Tik turek atsigerti.Nes,pries procedura reikia buti nevalgius ir negerus.Tai mane labai troskino.Po proceduros gali teplioti. Manes birzelio 11 sita procedura laukia.Zinau tik tiek,kad tikrai nemigdys,liepe pora tableciu nuo skausmo pries ateinant isgerti.Labai bijau,bet kai pagalvoju,turbut labiau bijau isgirsti kad kas nors pas mane ten blogai
Teisingai, reikia bijoti blogo rezultato, o ne pacios proceduros
As valanda pries procedura isgeriau 2 nospas, kad nespazmuotu ir valerjonkes, kad nesinervint ir viskas buvo
Jau patyriau, kas tai yra gimdos nuotrauka
QUOTE(laisveja @ 2009 05 27, 00:11) Jau patyriau, kas tai yra gimdos nuotrauka Cia kiekvienai individualiai, nes pvz man kol dare GN tai neskaudejo, bet jau po visko, kai isejau i koridoriu laukti tos nuotraukos
labas, as siandien po GN, na nepasakyciau, kad gydytoja tai dariusi buvo maloni ir svelni-bet iskenciau, nemanau, kad tokiai procedurai reikia narkozes
Sveikos merginos, prisijungsiu ir as prie jusu. as gydausi nuo 2008 m. jau dariausi IVF ICSI, bet nepavyko
QUOTE(aušra28 @ 2009 05 28, 15:47) Sveikos merginos, prisijungsiu ir as prie jusu. as gydausi nuo 2008 m. jau dariausi IVF ICSI, bet nepavyko Sveika
Na, aš jau po procedūros
QUOTE(Vyturiukė @ 2009 05 29, 13:13) Na, aš jau po procedūros nu zinai tikrai tai nera malonumas tokia procedura, o dar kai pamaciau, kaip viskas atrodo-tai beveik kaip siaubo filme, kai tavo [COLOR=yellow]putkej styro ilgos zirkles ir dar ten kazkoks viskas ir tada liepia slinkti i virsu, nu patikek QUOTE(l'orage @ 2009 05 29, 16:22) nu zinai tikrai tai nera malonumas tokia procedura, o dar kai pamaciau, kaip viskas atrodo-tai beveik kaip siaubo filme, kai tavo [COLOR=yellow]putkej styro ilgos zirkles ir dar ten kazkoks viskas ir tada liepia slinkti i virsu, nu patikek As irgi prisiskaiciau cia baisiu istoriju-tai eidama daryti GN,ketanovo isgeriau,kinkos drebejo maniau,kad mirsiu is baimes. O procedura buvo visiskai neskausminga,kai nuskausminamuju suleido,visai nepajutau,kai leido kontrasta,jauciau,kad kazka leidzia,bet neskaudejo. Matyt daug kas priklauso nuo gyd.profesionalumo ir sugebejimo proceduros metu viska laiku komentuot ir informuot,kas kada bus daroma ir kai busi pasirengus -tes. Manes visiskai netroskino ir dariausi be narkozes. QUOTE(Dronge @ 2009 05 29, 17:17) As irgi prisiskaiciau cia baisiu istoriju-tai eidama daryti GN,ketanovo isgeriau,kinkos drebejo maniau,kad mirsiu is baimes. O procedura buvo visiskai neskausminga,kai nuskausminamuju suleido,visai nepajutau,kai leido kontrasta,jauciau,kad kazka leidzia,bet neskaudejo. Matyt daug kas priklauso nuo gyd.profesionalumo ir sugebejimo proceduros metu viska laiku komentuot ir informuot,kas kada bus daroma ir kai busi pasirengus -tes. Manes visiskai netroskino ir dariausi be narkozes. gali but, bet stai gydytoja kuri dare ta GN man visiskai nesake, ka daro, o kalbejo apie kazkokius savo reikalus, tik vienu pasake, kad puse padaryta, paskui paklause ar esu gyva, ir labai grubiai elgesi su tais saukstais bet nenumiriau
Laba diena visom!!! As irgi neseniai dariuasi GN
QUOTE(Dronge @ 2009 05 29, 18:17) As irgi prisiskaiciau cia baisiu istoriju-tai eidama daryti GN,ketanovo isgeriau,kinkos drebejo maniau,kad mirsiu is baimes. O procedura buvo visiskai neskausminga,kai nuskausminamuju suleido,visai nepajutau,kai leido kontrasta,jauciau,kad kazka leidzia,bet neskaudejo. Matyt daug kas priklauso nuo gyd.profesionalumo ir sugebejimo proceduros metu viska laiku komentuot ir informuot,kas kada bus daroma ir kai busi pasirengus -tes. Manes visiskai netroskino ir dariausi be narkozes. Man nebuvo pasirinkimo - su narkoze ar be, nes VK daro tik su narkoze
sveikutes
Kadangi man kuris laikas nepavyksta tapti
Tai kaip tik vakar ir pasidariau, Northway med. centre (čia Vilniuje), be jokių narkozių. Kai registravausi (turi būti iki 10 ciklo dienos), liepė ateiti lengvai pavalgius (netuščiu skrandžiu, bet ir nepersivalgius), nes būna, kad gali supykinti. Žinojau, kad procedūra ne iš maloniųjų, bet kažkaip labai nesijaudinau, suvalgiau truputį varškės su džiūvėsiu, jokių nuskausminančių ar raminančių negėriau. Gydytoja su sesele gana ilgai ten ruošėsi tai procedūrai, rankiojosi ir dėliojo visokius įrankius, tai matydama tą bruzdesį ir belaukdama jau pradėjau kiek nervintis. Bet viskas truko max 15 min, gydytoja ir seselė buvo labai malonios, vis drąsino, perspėdavo, kada gali suskausti, aiškino, ką ten daro. Ten dar sukiojosi toks jaunas daktarėlis, matyt, dar studentas, kuris dirbo su pačiu rentgeno aparatu, vis ateidavo gydytojos paklausti kaip geriau ten ką nustatyti, ta jam paaiškindavo, o aš guliu išpleikta ant stalo Pamenu, kai man darė skrandžio gastroendoskopiją (tą, kur reikia praryti zondą), buvo nemaloniau, nors esmė ta pati: įkiša kažką nesvarbu per kurį galą ir pamakaluoja ten viduriuose Bet pilnos narkozės tikrai neverta darytis - ji vis tik bereikalingas krūvis organizmui, po to kažkiek laiko reikia atsigavinėti, o čia pakentėti 15 min tikrai nieko nereiškia (NEPAMIRŠKIM, KAD MES, MOTERYS, JUK ESAM STIPRIOS). Nors šiaip tai aš gana atspari visokiems silpnumams ir pykinimams, gydytoja net truputį nustebo, nes liepė po to pagulėti ramiai 10 min, o man jau už 2 min norėjosi keltis, ir sakė kad aš malačius, nei pabalau, nei paraudau Šiandien truputį pamaudžia pilvą kaip per mm. Dėl infekcijos pavojaus (nes ten lieka kraujuojančios žaizdelės, kaip suprantu, kurios turi užgyti per kelias dienas, todėl pateplioja) perspėjo po to 3-4 dienas saugoti save, neperšalti, nekelti sunkiai (turbūt ir fiz. krūvis nelabai gerai), jokių baseinų ir vonių, nekalbant apie lyt. santykius Todėl kas planuojant šį tyrimą, pasiplanuokit po to keletą ramesnių dienų. Beje, kainavo 336 Lt.
Mergaitės, ar jums nebuvo taip, kad po gimdos nuotraukos skaudėtų krūtis? Man jau apie tris savaites praėjo nuo tos nuotraukos darymo, ir visą laiką labai skausmingos krūtys, na kaip prieš mmm. Dar nė karto nebuvo taip, kad iškart po mmm pradėtų skaudėti. Ar čia jau man susirūpinti, ar nekreipti dėmesio?
Labas rytas
Norejau paklausti nuomones tu, kurios daresi GN Grybo g. klinikoje Vilniuje? Gal turite kokiu nors atsiliepimu, kokios ten kainos ir pan.? Buciau dekinga uz atsakyma
Mergaitės sveikos - man klausimas, ar visur prieš darantis GN reikia dar ir kitų tyrimų (chlamidijų, mikoplazmų, eroplazmų ir tepinėlio?)?
labukas,
Man rodos mano horizonte irgi nusimato GN, tai skaitaliojuos cia... biski apsiraminau, nes realiai tai labai bijau.. kad daugumai, tai praejo gana lengvai ir ne taip jau ir skausmingai, labai dziaugiuos del jus, na o kaip jus rezultatai? ir kaip jus sugebejot iskart i darba nueiti? gal reikia vistik 1 diena paimti laisvą... Ar pries tai gerete kokius vaistus, ar greit jums sita procedura paskyre? beje gal kuri mergaite daresi GN Vilnius Rudonam kryziuje? pas moteri is Miežien... pavarde? Dėkoju Jums. Jau pradedu ruoštis morališkai.
ir kiek kainuoja mazdaug tokia nuotrauka pasidaryti?
Nuotrauka kainuja ivairiai,priklauso nuo to kur darysi.VK 400,bet jie daro su narkoze ,kuri kainuoja dar 230 litu.Jei nori sutaupyti,gali daryti ir be narkozes.
O i darba po valandzikes jau tikrai galima eiti,as dirbti pradejau po pusantros.
Man gyd. M Raudonąjame Kryžiuje darė GN gal kokius penkis kartus . Tiek prieš šešis metus, tiek prieš pusantrų metų kainuodavo vienodai apie 170 Lt (už vaistus). Papildomai niekada nedaviau. Tik reikia susitarti iš anksto su ja, paskiria datą.
Kiekviena iš mūsų skausmą perneša skirtingai, viena labai jautri, kita ne. Asmeniškai aš, po GN visada iš karto galėdavau dirbti. Nereikia iš anksto nusiteikti blogai. Sėkmės
žieminuke, dėkui už pasisakymą, na gal iš tiesų nera taip baisu...tik pvz man dabar 52 ciklo diena... tai man dabar GN nedarys kol nepersirgsiu? dabar negaliu užsirašinėt? ir net nznsu narkoze darytis man ar ne...
QUOTE(Akutee @ 2009 06 26, 10:02) žieminuke, dėkui už pasisakymą, na gal iš tiesų nera taip baisu...tik pvz man dabar 52 ciklo diena... tai man dabar GN nedarys kol nepersirgsiu? dabar negaliu užsirašinėt? ir net nznsu narkoze darytis man ar ne... Tikiuosi,kad nesupyksi jei atsakysiu as QUOTE(Anyte_uogyte @ 2009 06 25, 18:30) Nuotrauka kainuja ivairiai,priklauso nuo to kur darysi.VK 400,bet jie daro su narkoze ,kuri kainuoja dar 230 litu.Jei nori sutaupyti,gali daryti ir be narkozes. O i darba po valandzikes jau tikrai galima eiti,as dirbti pradejau po pusantros. Mergaitės, jei nesat labai super jautrios skausmui, nedarykit su narkoze.. Nieko gero iš jos.. Taip, skausmas labai stiprus, bet jis trunka tik keletą sekundžių, gal 3 ar 5. Bent man taip buvo - tik ėmiau galvoti, kad nebeištversiu, ir baigta. Net nesuspėjau normaliai įsitempti. Prieš tai, žinoma, suleido didelę nuskausminamųjų dozę, ketanovo ir dar kažkokių, nebepamenu. O į darbą tądien nebėjau, buvau atsiprašius. Ir gerai padariau, nes šiek tiek kraujavo ir maudė pilvo apačią, tai nelabai norėtųsi po procedūros grįžti dirbti.. Juo labiau, kad nuo tų nuskausminamųjų buvo silpnoka ir galva sukosi
Kai as dariausi gimdos nuotrauka tai net neisivaizdavau kas bus isvis daroma,nezinojau ar skaudes ar neskaudes.Taigi vaziavau as i klinikas visiskai rami ,taip sutinku skausmas yra ,bet tikrai ne toks kad reiketu netgi narkozes.Man netgi nuskausminamuju neleido,ir nieko nors skausmui esu labai nepakanti.Ir dar ,man GN visiskai nieko nekainavo
anyte uogyte dekui, tai reikes tada ryt man paskambint uzsirasyt, paprasciausiai nzn kada MM baigsis ir kada uzsirasinet... kazi ar eiles ilgos? ir ar kas buvo pas mieziene ar kaip ten pavarde tiksli nzn...
o po kiek laiko nepastojimo daretes gimdos nuotraukas?
mes irgi 1,5 metų kažkur...bandeme tada tik kreipiaus pas spec.
Sveikutės.
Ateinu ir aš pas jus. Gavau siuntimą gimdos nuotraukai. Po 10 nesėkmingo planavimo ciklų. Dabar pasiskambinau užsirašyti pas gyd Miežėnienę, ta klausia, kada tepinėlis darytas? Sakau, prieš gerą mėnesį. Sako, turi būti ne senesnis, kaip 2 savaičių Kaip čia mano gydytoja nežinojo to? Ar jums irgi reikėjo darytis tepinėlį prieš pat GN? QUOTE(Fedia @ 2009 06 29, 13:09) Sveikutės. Ateinu ir aš pas jus. Gavau siuntimą gimdos nuotraukai. Po 10 nesėkmingo planavimo ciklų. Dabar pasiskambinau užsirašyti pas gyd Miežėnienę, ta klausia, kada tepinėlis darytas? Sakau, prieš gerą mėnesį. Sako, turi būti ne senesnis, kaip 2 savaičių Kaip čia mano gydytoja nežinojo to? Ar jums irgi reikėjo darytis tepinėlį prieš pat GN? Mano tepinėlis buvo prieš 21 dieną. Tiko QUOTE(laisveja @ 2009 06 29, 14:12) Na manęs irgi klausė, kada tiksliai darytas. Gal 21 diena irgi būtų praslydusi. Bet dabar atgaminau, kad netgi prieš 2 mėn tepinėlis darytas QUOTE(Fedia @ 2009 06 29, 13:23) Na manęs irgi klausė, kada tiksliai darytas. Gal 21 diena irgi būtų praslydusi. Bet dabar atgaminau, kad netgi prieš 2 mėn tepinėlis darytas Geriau nepyk, o pasidaryk dar kartą, dėl šventos ramybės
ir as pas ja eisiu darytis tik dar nepasakmbinau, nzn kada MM baigsis, o kuria diena reik ja darytis????
QUOTE(Anyte_uogyte @ 2009 06 26, 17:55) Tikiuosi,kad nesupyksi jei atsakysiu as gal priklauso kokio ilgumo ciklas.. man darys penktadieni ir bus 14 c./d. sake, kad dar gerai jau pusantru metu vaikstau pas Klima tai siandien paskyte GN daryt. Darysiu pas Miezeniene Tilto g. paskambinau siandien vakare ir uzsirasiau penktadieniui. taip, kad eiles nera dideles perskaiciau temele, kad geriat nuskausminamus pries procedura. kazi ka geriau gert? ar Nospos uztenka? QUOTE(katiniene-gerai @ 2009 07 01, 19:51) gal priklauso kokio ilgumo ciklas.. man darys penktadieni ir bus 14 c./d. sake, kad dar gerai jau pusantru metu vaikstau pas Klima tai siandien paskyte GN daryt. Darysiu pas Miezeniene Tilto g. paskambinau siandien vakare ir uzsirasiau penktadieniui. taip, kad eiles nera dideles perskaiciau temele, kad geriat nuskausminamus pries procedura. kazi ka geriau gert? ar Nospos uztenka? OOOO padrūške mano būsi ir as eisiu pas ja Blyn kaip keista MM buvo tik 3 dienas, galėčiau nors ir ryt su tavim eiti Irgi eisiu pas ja...o visą skyrelį net bijau skaityti, kazkaip man toooks nedrasumas...ir baisumas ar galesi papasakoti kaip sekesi? nors nzn kada prie interneto prisijungsiu... bet pagaudysiu momenta Sekmiuko tau ir viso ko geriausio. As irgi pas K vaikstau, kokius tu vaistus geri? kokios problemos? QUOTE(Akutee @ 2009 07 02, 09:39) OOOO padrūške mano būsi ir as eisiu pas ja Blyn kaip keista MM buvo tik 3 dienas, galėčiau nors ir ryt su tavim eiti Irgi eisiu pas ja...o visą skyrelį net bijau skaityti, kazkaip man toooks nedrasumas...ir baisumas ar galesi papasakoti kaip sekesi? nors nzn kada prie interneto prisijungsiu... bet pagaudysiu momenta Sekmiuko tau ir viso ko geriausio. As irgi pas K vaikstau, kokius tu vaistus geri? kokios problemos? Akutee, tau nuraminima rasau jau buvau siandien ir gyva likau gydytoja maloni, viska komentuoja ka daro. narkozes tikrai nereikia. jausmas ne is maloniuju, bet iskenciamas. man labiau skaudejo kai nuskausminamus leido, nei per pacia procedura. tiesa man nelabai gerai buvo... bet jau del asmeniniu savybiu greiciau. visu pirma labai kraujavo. gydytoja sake, kad retai taip buna, cia del kraujagysliu strukturos taip... paskui jau leido ta skysti. nudziugino, kad gimda geros formos ir pastot ir isnesiot galesiu. vienas kiausintakis iskart graziai pratekejo. o kitas uzspazmavo ir viskas. man pradejo silpna darytis: nutirpo rankos, kojos ir jauciu,kad galva svaigsta. o tas kiausintakis tik spazmuoja ir viskas. pabande stipresne srove skysti leist, net soktelejau is skausmo tiesa, paskui as gal pusvalandi ten gulejau, amonjaka uosciau, o gydytoja man net masaziuka apadare beje pries mane ejo kita moteris, tai jai kuo puikiausiai pavyko viskas (zinau, nes ji lauke kol as iseisiu ir tada kartu mus gydytoja vedes vel i savo kabineta is procedurinio) taip, kad nebijok tiesa, silpnumas visiskai praejo kazkur po 1,5 val., ir visa diena lyg niekur nieko po miesta laksciau reikalus tvarkydama vis ieskom su K kodel jau beveik 2 metus gandrai pas mus neskrenda beja, pries darantis GN geriau pavalgyt, kad nebutu silpna ir jau sita cikla naudot prezervatyvus, nes apsvitino rentgenas. sekmes ir parasyk, kaip seksis Papildyta: ai, beje, geriau pasiimk ne kasdieni iklota, o normalu paketa. nes bent jau man tai prikraujavo kaip per normalias mmm
katiniene-gerai aciukas uz pasakojima, nors as nesu kuda, bet man tas pats kaip tau buvo.. .sake vienetiniai atvejais, uzspazmavo pas mane abi...maniau mirsiu is skausmo ir jausmo, galva sukos, bloga pasidare (nors ci agal negerai tokiu dalyku rasyt) na bet mergaites, jei ka cia vienetiniai atvejai...
Zodziu prisiminus BR...beto as negeriau jokiu vaistu ir neleido man jokiu nuskausminamuju... o tau suleido?????? arba na man gal nepasake, nzn net... O del prezervatyvu tai net nezinojau kad geriau saugotis, uhhh... Nors buvau ir vakar del folikulu, sake nesimato nei vieno arba uzaugs arba ne, reikes stimuliuoti... irgi nusiunte vel hormonu tyrimams, ir vyro turta istirti... lauksiu zodziu kol K grys, nes ji iseina irgi atostogu tad niekas mane nestebes... ir sis menuo nuplaukia, na bent ACIU DIEVULIUI kad pratekami pas mane irgi tfu tfu tfu |