Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ateina lankyt gimusio vaiko ir atsineša alkoholį
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
spensera1
QUOTE(rusneliukas @ 2010 04 02, 08:31)
Labai daznai sioje temoje naudojama fraze  lotuliukas.gif tai jei taip daznai geriat tai aisku per vaiku sventes galima ir negert. bet kai visi draugai susirenka pora kart per metus su savo vaikais, tai ir isgerimas nebeeilinis tampa  lotuliukas.gif
Nieko blogo isgerime nematau, ypac jei is pradziu su vaikais pazaidziama,o kai jie uznigdomi ir teveliai gali pasilinksminti drinks_cheers.gif .
*

o jūs čia labai klystat doh.gif maniškis visiškia negeriantis, aš išgeriu po nedaug ir etai mirksiukas.gif per savo vaiko balių niekada nei pati nepadauginu, nei kitiems kišu.per savo vaikų balus tegul jie daro ką nori. nemanau, kad be alkoholio nebeįmanoma pasilinkmint g.gif per mūsų vaikų balius visuomet yra žaidžiama kartu su vaikais, daromi teminiai vakarėliai su vaikišku šampanu, o tėveliams kam vyno turė kam alutis, jokio šnapso. man ir be alkoholio visada būna linksma rolleyes.gif o jums kaip žiūriu reikalingas jis nuotaikai pakelt kiek supratau iš pasisakymo g.gif
hi :)
QUOTE(blondinas Nr.216 @ 2010 02 15, 21:37)
O tavo aprasyta, jusu seimos gerimo kultura, is ties vercia sunerimti.
*

būtent,
nuo mūsų simpatijų ar antipatijų konkrečiam sm nariui, reikalo esmė nesikeičia. Tai kas buvo aprašyta ir pakomentuota...tikrai verčia sunerimt. Dėl to, kad kažkam nuo to smagu taip pat...
rusneliukas
QUOTE(spensera1 @ 2010 04 02, 10:58)
o jūs čia labai klystat doh.gif maniškis visiškia negeriantis, aš išgeriu po nedaug ir etai mirksiukas.gif per savo vaiko balių niekada nei pati nepadauginu, nei kitiems kišu.per savo vaikų balus tegul jie daro ką nori. nemanau, kad be alkoholio nebeįmanoma pasilinkmint g.gif per mūsų vaikų balius visuomet yra žaidžiama kartu su vaikais, daromi teminiai vakarėliai su vaikišku šampanu, o tėveliams kam vyno turė kam alutis, jokio šnapso. man ir be alkoholio visada būna linksma rolleyes.gif o jums kaip žiūriu reikalingas jis nuotaikai pakelt kiek supratau iš pasisakymo g.gif
*

Nors alchogolio nevartojau jau 4 metus ax.gif bet tikrai manau, kad sampano taure man nuotaika pakeltu smile.gif
Nebukit mamos piktos drinks_cheers.gif abejoju ar kuri cia pasisakius uz vyno taure yra alchogolike.
spensera1
pala, tai mes juk kalbam ne apie vieną ar porą taurių,o apie prisigėrimą iki žemės graibymo mirksiukas.gif aš ir nespjaunu ant vienos taurės vynelio, bet ne ant šnapso butelaičio schmoll.gif
Spindi*
Man butu pikta, jeigu per atejusius aplankyti svecius vyras prisigertu doh.gif rolleyes.gif bet jei po kokia taure sampano tik, nieko tokio irnesakyk.gif
Merisa
ziurint kas ateina aplankyti, yra sveciu nesuprantanciu sveciu be alkoholio....gaila ju...
Saulitėja
aš esu griežtai prieš, jokio alkoholio schmoll.gif
Luliana
ir aš prieš schmoll.gif
redsunrise
anksciau buvo norma, o dabar zmoniu pasirinkimas, kam reikia progos isgerti, tas taikys, o protingi zmones ras butu tai protingai pamineti, gal veliau kai mamyte bus stipresne ir adaptavusis su nauju statusu
svajociuke
smile.gif+2010 04 02, 10:48-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 04 02, 10:48)
o be alkoholio kad ir  pora kartų į metus suėję, tie draugai pasilinksmint nemoka? Neturi ko vieni kitiems pasakyt be taurės? Ar susirinkt ne palankynų metu jau niekaip nesigauna?  Einama naujo žmogelio pasveikint ar , kad ir "su saiku" su draugais taurių pakilnot?
Ne, man tai nedera. Jei jau pirmas susitikimas su kūdikėliu niekaip negali apsieiti be to...ar žmonės rimtai džiaugtis be alkoholio nebemoka, kad jo nevartojimas kokia nors proga laikomas "perlenkimu"?
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
bet rimtai atrodo, kad jei ner rankoj butelio ar taures, tai jau ner nei ka pasakyt, ar isvis gaunas "tai toks cia ir susitikimas".. tarsi neimanoma be to apsieit. nesamoniu nesamones.
Raganaite83
Hm...tai jau nekas. smile.gif As atejusiu sveciu aplankyti mazyles nei vaisinau, nei jie nesesi kazka. ax.gif Tik mano brolis kai atvaziavo, tai atsiveze maziuka buteliuka, bet jau buvo susitare su mano vyru, o jis jau atsiklause manes ar gali truputi isgerti ir atsipalaiduoti. mirksiukas.gif kadangi kiekvienam buvo po pora stikliuku, tai nusileidau, bet cia jau buvo gal kokia antra savaite kai grizau po gimdymo. bigsmile.gif
Arkietė
viskas priklauso nuo šeimos tradicijų. jei ieškoma progos pagert, tai bet kokia proga tinka, bet jei ateini pagerbt vaiko, tai pagerbt galima ir be svaigiųjų gėrimų.
dezma
ziurint kokia situacija ir koks tas alkoholis. Manes tai atsiklause ar gali alaus atsigerti. As leidau. mirksiukas.gif
GhostRider
jei tevelis nori laistyti atzala, tai nera butinas alkoholis. manau uztenka kavos, tortuko/pirago ir artimuju ar geru draugu ir visiems pasedeti. mano nuomone to visiskai gana.
Lopšinė
O dar ir taip buna blink.gif
Na nebent mamai geliu, o teciui labai gera buteli kokio konijako... Bet manau ne i ligonine g.gif
ghinta
mano mociute tai stebejosi, kad mano vyras su manim lygoninej sedejo ax.gif nes sake senelis tai tris dienas laiste. blink.gif manau geras vyras turi but su zmona.o ne su draugais laistyt.na gal kiek veliau galima atsvest rolleyes.gif
*Clivia*
jokiu laistymu nebuvo... ma tie aplaistymai kazkaip nenormalu schmoll.gif
mmamuliuke
ir as pries ta laistyma. as gimdziau pries 2,7 metu. musu tetis tvarkingai mus paeme parveze namo ramiai isikurem, bet pries nepilna savaite tapau liudininke drauges sugrizima, gyvenam vienam name. atveza jis jas namo jau pries tai ikales, prikvietes sveciu,paruoses stala. ji vargse ir prasedejo kambary su vaikuciu kol sveciai baliavojo svetainej. o apie tai kad kambary sutvarkyt pries seimynai griztant net ne susimaste, visos mintis tik apie laistyma. man tai atrode ziauru, tikrai nenoreciau tokiu sutiktuviu
TimbaLimba
QUOTE(mmamuliuke @ 2010 04 29, 18:54)
ir as pries ta laistyma. as gimdziau pries 2,7 metu. musu tetis tvarkingai mus paeme parveze namo ramiai isikurem, bet pries nepilna savaite tapau liudininke drauges sugrizima, gyvenam vienam name. atveza jis jas namo jau pries tai ikales, prikvietes sveciu,paruoses stala. ji vargse ir prasedejo kambary su vaikuciu kol sveciai baliavojo svetainej. o apie tai kad kambary sutvarkyt pries seimynai griztant net ne susimaste, visos mintis tik apie laistyma. man tai atrode ziauru, tikrai nenoreciau tokiu sutiktuviu
*

Čia tai liūdnas reikalas... Bet gi nevien kraštutinumai būna. Va MB pvz nuėjo pabalevot su draugu tą naktį po mano gimdymo, kai aš po CZ miegojau kaip užmušta biggrin.gif Ir kitą dieną, bei visą tą laiką kol gulėjom GN lankė mus su dukryte. Taip, kad ir vilkas sotus liko ir avis sveika biggrin.gif biggrin.gif
mamamia*
Vyras "nelaiste" dukryte gimimo, kai atvaziavom namo su mociutem ir seneliais pasedejom, pavalgem, ir isgerem po taure vyno ( as negeriau tada) Nemanau, kad tai laistymas smile.gif
Wild Pearl
QUOTE(tauteee @ 2010 04 29, 12:37)
jokiu laistymu nebuvo... ma tie aplaistymai kazkaip nenormalu  schmoll.gif
*

Sutinku 4u.gif drinks_cheers.gif
sabija
na, kas mėgsta išgerti, tai jiems tik bele lyčna proga atsiranda biggrin.gif mes nelaistėm.
GhostRider
kaip ir minejau, kada gristi is ligonines ir atsigauni su artimais zmonemis su kavos puodeliun ir tortu pasedeti trumpai. daugiau jokiu laistymu tikrai nereikia,
misdrieziuke
na mes visa laika ligoninej praleidom kartu,netgi ir miegojom vienoj palatoj.tai kai gryzom i namus,kurie buvo sutvarkyti ir paruosti maziukui,atejo pora draugu ir vyrai isgere po pora buteliuku alaus.ilgai nesedejom ir visas sventimas kaip sakant buvo rolleyes.gif
rusneliukas
Visokiu zmoniu yra smile.gif Tik man idomu ka vyrai pasakytu i toki pasiulyma, pasedeti su vyrais prie kavos puodelio su tortu lotuliukas.gif
Ugniažolė
Nu idomi ta apklausa g.gif . Visi pazistami vyrai laisto, o apklausoje tai tik 30 proc., niekaip nesuprantu kaip taip gali buti??? Matyt mes, zmonos, norime, kad vyrai nelaistytu, tai ir balsuojame kaip ismanome lotuliukas.gif . Zinoma dauguma vyru iki tol kol zmona parsiveza is ligonines aplaisto, o jau kai lelius namie tai jokiu laistymu. Moterys, nebukime naivios, laisto tie musu vyrai, laisto lotuliukas.gif o ryte nusiprausia, nusiskuta ir pas mamyte i ligonine mirksiukas.gif
TimbaLimba
Ugnaizole čia gi pilna idealių mamyčių su idealiais vyrais mirksiukas.gif
Fėja*
QUOTE(ugnaizole @ 2010 05 05, 10:37)
Nu idomi ta apklausa  g.gif . Visi pazistami vyrai laisto, o apklausoje tai tik 30 proc., niekaip nesuprantu kaip taip gali buti??? Matyt mes, zmonos, norime, kad vyrai nelaistytu, tai ir balsuojame kaip ismanome  lotuliukas.gif . Zinoma dauguma vyru iki tol kol zmona parsiveza is ligonines aplaisto, o jau kai lelius namie tai jokiu laistymu. Moterys, nebukime naivios, laisto tie musu vyrai, laisto  lotuliukas.gif  o ryte nusiprausia, nusiskuta ir pas mamyte i ligonine  mirksiukas.gif
*

nežinau... laistė mano vaikus tik uošvis. Šiaip aš nepažįstu nė vieno tėčio, kuris laistytų...maniau tik tarybiniais laikais taip būdavo tongue.gif
Ugniažolė
[quote=Fėja*,2010 05 05, 11:18]
nežinau... laistė mano vaikus tik uošvis. Šiaip aš nepažįstu nė vieno tėčio, kuris laistytų...maniau tik tarybiniais laikais taip būdavo tongue.gif
*

Nezinau ..... Jus gal ne Lietuvoj gyvenat, nezinau kaip ten, uzsienyje. Kiek pazistu teciu tai tikrai visi laiste, gal mes ta laistyma skirtingai isivaizduojam g.gif . Suprantu, jei tetis nepilnametis, tai uosvis (šešuras) turi padeti sitam reikaliuke mirksiukas.gif Nesupyk, ne tau adresuota, matyt dauguma cia besilankanciu mamu dar labai jaunos ir naivios. O mane manau supras mano kartos-Homo Sovietikus- mamytes lotuliukas.gif
<nemiga<pievoje<
QUOTE(ugnaizole @ 2010 05 05, 16:19)
Kiek pazistu teciu tai tikrai visi laiste, gal mes ta laistyma skirtingai isivaizduojam  g.gif . Suprantu, jei tetis nepilnametis, tai uosvis (šešuras) turi padeti sitam reikaliuke  mirksiukas.gif Nesupyk, ne tau adresuota, matyt dauguma cia besilankanciu mamu dar labai jaunos ir naivios. O mane manau supras mano kartos-Homo Sovietikus- mamytes  lotuliukas.gif
*

mano vyrui net mintis nebūtų šovusi eiti kažkur ir "laistyti" vaiko. Ir čia ne nuo jaunumo priklauso, o nuo požiūrio. Jei kas laisto ir šiaip visokias progas, tas laistys ir vaiko gimimą, o jei kam alkoholis tėra bendravimo pagyvinimui, tikrai to nedarys.
Ugniažolė
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2010 05 05, 16:35)
mano vyrui net mintis nebūtų šovusi eiti kažkur ir "laistyti" vaiko. Ir čia ne nuo jaunumo priklauso, o nuo požiūrio. Jei kas laisto ir šiaip visokias progas, tas laistys ir vaiko gimimą, o jei kam alkoholis tėra bendravimo pagyvinimui, tikrai to nedarys.
*

Bet juk paciai ne trisdedist nera, tai kam ryskini ir ka gali zinoti ka kitas zmogus masto?
TimbaLimba
Man atrodo, kad kiekviena skirtingai supranta laistymą.. Jeigu tas "laistymas" yra prisigert iki žemės graibymo, tada ir maniškis nelaistė.. Aš puikiai suprantu vyrus, kurie po viso gimdymo streso (juk jiems jo dar daugiau nei mums), nueina į barą atsigert su draugu alaus, atsipalaiduot, pasidžiaugt.
Ypač tokiu atveju, kaip mano. Man MB nebuvo reikalingas po gimdymo, nes po CZ ramiausiai sau miegojau, o ir dukrelės palatoj nebuvo. Tai ką tam vyrui daugiau daryt? Džiaugtis ir švesti biggrin.gif
<nemiga<pievoje<
QUOTE(ugnaizole @ 2010 05 05, 16:44)
Bet juk paciai ne trisdedist nera, tai kam ryskini ir ka gali zinoti ka kitas zmogus masto?
*

Yra tokių vyrų, kurie nelaisto, mano pažįstamų rate - ypač daug ir tai nereiškia, kad čia tik jaunų naivių moterų iliuzija. O jau kiek man metų ar mano vyrui - mano asmeninis reikalas.

Fėja*
QUOTE(ugnaizole @ 2010 05 05, 16:19)
*

Nezinau ..... Jus gal ne Lietuvoj gyvenat, nezinau kaip ten, uzsienyje. Kiek pazistu teciu tai tikrai visi laiste, gal mes ta laistyma skirtingai isivaizduojam  g.gif . Suprantu, jei tetis nepilnametis, tai uosvis (šešuras) turi padeti sitam reikaliuke  mirksiukas.gif Nesupyk, ne tau adresuota, matyt dauguma cia besilankanciu mamu dar labai jaunos ir naivios. O mane manau supras mano kartos-Homo Sovietikus- mamytes   lotuliukas.gif
*

nežinau iš ko jūs nusprendėte mano amžių-taip, aš labai jauna,bet man virš trisdešimt, o vyras irgi jaunasj am virš 35... Gyvenu lietuvoje. Bet ačiū,dievui, tikrai nepažįstu mėgstančių butelį user posted image
Papildyta:
QUOTE(TimbaLimba @ 2010 05 05, 17:15)
Man atrodo, kad kiekviena skirtingai supranta laistymą.. Jeigu tas "laistymas" yra prisigert iki žemės graibymo, tada ir maniškis nelaistė.. Aš puikiai suprantu vyrus, kurie po viso gimdymo streso (juk jiems jo dar daugiau nei mums), nueina į barą atsigert su draugu alaus, atsipalaiduot, pasidžiaugt.
Ypač tokiu atveju, kaip mano. Man MB nebuvo reikalingas po gimdymo, nes po CZ ramiausiai sau miegojau, o ir dukrelės palatoj nebuvo. Tai ką tam vyrui daugiau daryt? Džiaugtis ir švesti biggrin.gif
*

mano vyrui po abiejų mano CP buvo atiduotas vaikas į rankas. Kol aš atsigaivaliojau jis prižiūrėjo vaikus. Nenorėjo jis eit į jokius barus pas jokius draugus. Mėgsta jis alučio išgerti kai ir man linksma... beja, vaiko gimimas tai įtampos nemažai priduoda... neįsivaizduoju kaip galima bare sėdėt... nu kiekvienam savo.

TimbaLimba
QUOTE(Fėja* @ 2010 05 06, 11:16)
mano vyrui po abiejų mano CP buvo atiduotas vaikas į rankas. Kol aš atsigaivaliojau jis prižiūrėjo vaikus. Nenorėjo jis eit į jokius barus pas jokius draugus. Mėgsta jis alučio išgerti kai ir man linksma... beja, vaiko gimimas tai įtampos nemažai priduoda... neįsivaizduoju kaip galima bare sėdėt... nu kiekvienam savo.
*

Nuu, tai priklauso nuo vyro. Aš saviškiui nebūčiau norėjus duot vaiko prižiūrėt, kadangi mergytė pirmagimė, nežinau ar būtų susitvarkęs doh.gif Šaunuolis jūsų vyras thumbup.gif
O ir beto, gyvenom tais laikais dar su tėvais, tai būtų man keista buvę, jeigu vyras būtų grįžęs namo ir su mano mama sėdėjęs namie biggrin.gif
Fėja*
QUOTE(TimbaLimba @ 2010 05 06, 13:14)
Nuu, tai priklauso nuo vyro. Aš saviškiui nebūčiau norėjus duot vaiko prižiūrėt, kadangi mergytė pirmagimė, nežinau ar būtų susitvarkęs doh.gif  Šaunuolis jūsų vyras thumbup.gif
O ir beto, gyvenom tais laikais dar su tėvais, tai būtų man keista buvę, jeigu vyras būtų grįžęs namo ir su mano mama sėdėjęs namie biggrin.gif
*

ne, namie tai aš su vaikeliais-ligoninėje vyras buvo su dukrom...tai su antra dar su antra-ale su pirma buvo...ir nieko-susitvarkė-aš žiūrėjau lovoje gulėdama ir patarinėjau ką daryt, o jis bandė įgyvendint... na, sesutės kiek padėjo... su antra tai jau baika biggrin.gif bet tema ne apie tai... bet faina prisiminti
Isila
mano nei į barą ėjo, nei namie su draugais, nei be draugų laistė. Ir taip abu kartus. Mama mano laistė, su draugėmis po šampano taurę išgėrė.
rusneliukas
QUOTE(TimbaLimba @ 2010 05 05, 17:15)
Man atrodo, kad kiekviena skirtingai supranta laistymą.. Jeigu tas "laistymas" yra prisigert iki žemės graibymo, tada ir maniškis nelaistė..
*

Na cia yra mamyciu kurios laistyma supranta su kava ir tortu smile.gif
Luki
Laistėm mes dviese su vyru grįžę namo - su šviežiai spaustomis sultimis ir pyragėliais thumbup.gif Jokių laistymų baruose su draugais ar namuose su alkoholiu nebuvo... mes nepripažystam tokių dalykų ax.gif ax.gif
agnyte344
Jokiu laistymu nebuvo ir net minciu i ta puse schmoll.gif
Bekasė
QUOTE(TimbaLimba @ 2010 05 06, 13:14)
. Aš saviškiui nebūčiau norėjus duot vaiko prižiūrėt, kadangi mergytė pirmagimė, nežinau ar būtų susitvarkęs doh.gif 
*

o kaip pati susitvarkei?

Ar vyras laiste vaiku gimimus, tai net nezinau - pagal laika speju, kad ne. Nes su pirmu tai po naktinio gimdymo i darba is ryto vare, o po darbo pas mane i ligonine, tai nebent po manes dar kur nors suku trumpam, nes kita diena vel i darba.
O su dukrai, tai ne tas galvoje buvo.

Ir siaip manyciau cia arba vyresnes kartos ( na virs 50 metu) paprotys tas laistymas arba jau tokios aplinkos, kur geriama nuolat, svarbu tik proga rasti.
vikusedo
Na manasis tokių senovinių pažiūrų, vis erzino, kad reikės laistyt, bet kai gimė nekilo tokios minties, nes norėjo su mumis pabūt, o ir į darbą reikėjo, ir namus sutvarkyt.

Labai nekenčiu pijokaujančių vyrų, ypač tų kurių požiūris, kad normalus vyras turi gerti ir prisigerti (čia žinoma ne apie šampo taures kalbu). Yra toks vienas giminėj, kuris visus svarbius momentus, kada jis šeimai reikalingas pragėrė, ir prageria. Gimdymą pragėrė, vaikas serga- reikia pagalbos šeimai- geria ir t.t. Siaubas siaubelis.......
luckyme
laiste,net visa pusvalandi su draugais biggrin.gif
Rusmenė
Ateitų su buteliu, ant jo ir išskristų pro duris. cool.gif
reduleee
pas mus dar kolkas neatejo g.gif bet jei ateis bus malonei isprasyti lauk schmoll.gif nepatinka man tokie zmones kurie tik ir temoka uz stikliuko paimt paskui prisigere nusisneka ir lenda kur nereikia
Kyvis
jokiu laistymu!
garra
Aš esu prieš visokius laistymus, juk vaikelis paaugs ir tada galima atšvesti jo gimimą. Bet yra tokiu bjaurių draugų kurie nekviečiami ateina su buteliai ir jokios sažinės doh.gif
Soffyyy
Galiu pasakyti, kad pusė moterų nei nežino, kad jų vyrai laistė vaikų gimimą. O tuo labiau kaip laistė biggrin.gif
Mano vyras tai tikrai su manim palatoj nemiegos, specialiai net neimsim tos mokamos palatos. Geriau lai sutvarko namus, išsimiega gerai paskutinį kartą, aišku, nueina ir su keletu geriausių draugų alučio taurę išgerti, ir laukia mūsų.
Man atrodo saikingas, nuoširdus pasidžiaugimas šeimos švente su draugais nėra nuodėmė.
Kur kas baisiau, kai susirenka 20 diedukų pavalgyt karbonado ir baltos mišrainės už tai, kad 9 eilės teta kojas pakratė doh.gif Čia tai tikrai ne laikas ir ne proga švęsti biggrin.gif
loja5
QUOTE(Soffyyy @ 2010 05 28, 11:29)
Galiu pasakyti, kad pusė moterų nei nežino, kad jų vyrai laistė vaikų gimimą. O tuo labiau kaip laistė  biggrin.gif
Mano vyras tai tikrai su manim palatoj nemiegos, specialiai net neimsim tos mokamos palatos. Geriau lai sutvarko namus, išsimiega gerai paskutinį kartą, aišku, nueina ir su keletu geriausių draugų alučio taurę išgerti, ir laukia mūsų.
Man atrodo saikingas, nuoširdus pasidžiaugimas šeimos švente su draugais nėra nuodėmė.
Kur kas baisiau, kai susirenka 20 diedukų pavalgyt karbonado ir baltos mišrainės už tai, kad 9 eilės teta kojas pakratė  doh.gif Čia tai tikrai ne laikas ir ne proga švęsti biggrin.gif
*

Na, kaip cia pasakius, zmogus iseina i kita, geresni pasauli, reikia dziaugtis, tik ne del saves o del jo rolleyes.gif
TimbaLimba
Va, o dėl vaiko reikia gėdėt atsisėdus, nes vargšas atėjo į baisų ir šlykštų pasaulį lotuliukas.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.