QUOTE(liah @ 2011 10 01, 16:43) ech tu,kaip ta zmona jam turi padeti? ir dar...kokios aplinkiniu paramos jam reiktu?kad tie aplinkiniai buteli ismaukt padetu,ar prie stalo draugiskai stikliuka pakilnotu kartu? Norėti išlipti turi pats. Bet paties vieno jėgų tam nepakanka. Va čia palaikymui ir reikalingi kiti ir tik nereikia pievų, kad nesuprantat, kad tai ne apie taurelės kartu klinojimą. Pirmas dalykas ką gali pabandyt padaryt artimieji, tai padėt pamatyt pasekmes. Nukrito girtas, užmigo, lai toks ir atsibunda, o ne gražiai nuaut ir lovon nuvilkt. Privėmė, nešluostyt, lai pats išsiblaivęs mato. Nes kai išsiblaivo ir mato, kad viskas gražu ir nepatiria jokio diskomforto dėl savo girtuoklystės vargu ar labai susimąstys. Nenuėjot kažkur per girtuokliavimą - ir sakai, kad man baisiai liųdna, kad nenuėjom. Neslėpt nuo kreivų kaimynų žvilgsnių ir t.t. Tai čia apie pagalbą link susivokimo, kad alkoholis realiai žlugdo. Niekas už jį nesusivoks, bet kažką pabandyti padaryti, kad jis eitų ta susivokimo linkme, galima. O apsisprendus kažką keisti - palaikyti. Nr taurelės kilnojimu, o vengimu progų gerti. Ir tiek nereikia visokių "lia lia", kad gėrė ir gers. Vienas gers, kitas ne, ir taip teigti visko neišbandžius negalima. Yra n žmonių, kurie panorėję iš to išlipa. N anoniminių alkoholikų tai gali paliudyt savo gyvenimu. Aišku yra ir kurie nė nebando išlipt, bet šiaip - niekada negalima galutinai nurašyti jokio žmogaus, lyg patys būtume tikri, kad į tokia sbedugnes niekad neįkrisim. Jie gal kažkada to paties tikėjosi. Alkoholikų artimiesiems yra berods Al-anono bendrija, pasidomėkit, gal žmonės patiriantys tą patį daugiau ką patart galės. O šeimos ardymas yra paskutinis variantas. Yra gi dar toks nepopuliarus "ir džiaugsme ir varge", tik antrą dalį mes labai linkę pamiršt. Tiesa net Bažnyčia leidžia laikiną atsiskyrimą, kai nepadeda niekas kitas, kai tai labai kenkia šeimai, bet... tai yra kraštutinė priemonė. Man asmeniškai normalu kai žmogui kuris mums svarbus vis tik visų pirma pabandom padėt. Nes ir mums patiems kartais labai reikia kitų pagalbos. Kas kad nebūtinai tokioje sferoje. Bet tada priimame kaip "savaime suprantama", kad kažkas ne tik apie save galvoja. P.S. dėl "anuliavimo" - nors žmonės taip ir vadina, santuoka Bažnyčioje ne anuliuojama, o tik atlikus tyrimą skelbiama, kaip buvus sudaryta negaliojančiai. Žmonėms gal nuo to jokio skirtumo, bet esmė, kad Bažnyčia neanuliuoja jokios galiojančiai sudarytos santuokos. Tik kartais atsižvelgiant į tam tikras priešsantuokines aplinkybes skelbia, kad ji buvo sudaryta negaliojančiai, t.y. kaip faktinė santuoka nė neegzistavo. Jei santuoka sudaryta galiojančiai, tingėk ar netingėk kreiptis, niekas nieko neanuliuos.
laumzirge
2011 10 03, 23:35
teko darbe susidurti su išgeriančiais. Vienus vos krutanti motina kartu tąsydavosi, nes turbūt jau jokia kita moteris neapsiimtų tokiu rūpintis. Kitas būdavo ateina iš ryto, matosi, namie pernakt nebuvęs, ir sako, na jūs tik pažiūrėkit, koks aš baisus vyras, kaip šeimą skriaudžiu, niekam tokio kaip aš nelinkėčiau... Paklausai ir gerklę suspaudžia nuo tokių kalbų. O jaunas vyras, išvaizdus, greičiausiai ir darbą turi neblogą, ir žmoną, kuri jam skambina ir ieško... Atrodo, supranta, kad negerai daro, bet vis tiek daro. Ir dar, kaip ir dauguma tokių, pakalbėt ir sugraudint moka.
torpeda isiukit i vsio, vot kai isgers, kai taip blogai bus ,kad galvos, kad jau kojas pakratys, tada nebenores gert. O jausmas tai neduok nedaves zinok
Medlieva
2011 10 12, 08:23
QUOTE(Ozito @ 2011 10 12, 07:37) torpeda isiukit i vsio, vot kai isgers, kai taip blogai bus ,kad galvos, kad jau kojas pakratys, tada nebenores gert. O jausmas tai neduok nedaves zinok  Lyg taip lengva įsiūt, juk ne marškinių saga
Fatališka
2011 10 12, 09:12
tokiu atveju skirtis, arba jei esat tikra, kad norit žmogui padėti, tada susikaupti, apsišarvuoti kantrybe ir gydyti, bet kantrybės reiks daug, svarbiausiai nenuleisti rankų tokioje situacijoje.
knyga pirk "Lengvas budas suvaldyti alkocholi", dabar jug madoj  O jai rimtai, man rodos kad nieko tau cia daug nepaaiskinsi, pati gerai zinai kiek tau dar asaru ir nervu kainuos, kol galu gale vis tiek issiskirsi, o po to sakysi, "nu va, blyn, reikejo anksciau..." Linkiu aisku kad taip nebutu...
jei myli padėk savajam žmogui....juk galima įkalbėti gydytis, bet visą tai reiktų daryti ramiai kalbant be piktumų...
Akvilchikas
2011 11 16, 15:58
Kazkuriame post'e raso "geria, bet normos ribose" nesuprantu tokiu dalyku..As kategoriska, jeigu geria, reikia skirtis...Kad joks girtas "asilas" nesivoliotu sone, kad vaikai nematytu tevo girto ir pan...Galu gale, kad pinigai butu isleisti kitiems tikslams, o ne buteliui, geriau jau saldainiams...Eidamas i svecius turi bijoti, kad tik nepadaugintu ir netektu raudonuoti pries draugus...O kai pareina "siltas" ir dar savo taisykles nustatyneja, tai baisu...
giedrehp
2011 11 16, 16:27
QUOTE(KKVTKN @ 2011 11 09, 23:12) jei myli padėk savajam žmogui....juk galima įkalbėti gydytis, bet visą tai reiktų daryti ramiai kalbant be piktumų... Mylek,nemylejas,jeigu jau alkoholikas,tai jis net nenori pripazinti ,kad turi problemu.Ir aisku,kai kam gal padeda ,kai zmona su vyru nesikalba ,ar verkia,saukia,praso,kitam-ne velnio ir grazus pokalbiai....Tipo,kas yra,biski cia uzgeriau(5dienas per savaite).Jeigu pats nenores,juk nenuvilksi jo koduotis ar Anonimin.alko.kluba.O kai alkoholis ,tai ir negrizimai,ir panos ir t.t.Kencia zmona,vaikai,tevai.Sunku,kazka patarti.As galvoju,nebent kazkas labai turi atsitikti,ar sukresti koks ivykis,kad geriantis atsibustu.
Mano patirtis. Neretai mes, su savo neva meile tvirkiname savo horniukus, taip skatindamos juos toliau vartoti svaigalus. Neveltui yra minimas alkoholiko zmonos sindromas. Gydosi alkoholikas, kartu su juo privalo gyditis ir zmona.
Palikti del to kad geria, labai jau egoistiska(tipo svarbu kad man gerai butu), jug tada vargselis dar labiau pradetu gert, kol is viso nusigertu. Tai kur ta meile tada ? Padeti reikia tokiam, siaip jis nera kaltas kad - alkoholikas, cia priklausomybe. Taip pat kaip ir narkomanas nera kaltas, kad jis narkomanas. Zmogus jau nebeisivaizduoja savo gyvenimo be alkoholio, galvoja kad metus gerti, gyvenimas praras spalvas. Galetum pamegint prikalbint nueiti, ar nuvesti  i priklausomybes ligu centra, bent su psichiatru pasneketu (bet mum vyrams, vien tas zodis psichiatras, siauba kelia)
QUOTE(Ozito @ 2011 11 19, 07:24) Palikti del to kad geria, labai jau egoistiska(tipo svarbu kad man gerai butu), jug tada vargselis dar labiau pradetu gert, kol is viso nusigertu. Tai kur ta meile tada ? Padeti reikia tokiam, siaip jis nera kaltas kad - alkoholikas, cia priklausomybe. Taip pat kaip ir narkomanas nera kaltas, kad jis narkomanas. Zmogus jau nebeisivaizduoja savo gyvenimo be alkoholio, galvoja kad metus gerti, gyvenimas praras spalvas. Galetum pamegint prikalbint nueiti, ar nuvesti  i priklausomybes ligu centra, bent su psichiatru pasneketu (bet mum vyrams, vien tas zodis psichiatras, siauba kelia) O ar ne egositiska vardan alkoholiko aukoti vaiku gyvenimus. Visa seima tampa alhaso ikaitais. Gerianti neva reikia gaileti, ji popinti ir t.t. o kaip sveiki, luosinti t.y. psichologiskai traumuoti, juos galima?
QUOTE(Moonte @ 2011 11 19, 22:24) O ar ne egositiska vardan alkoholiko aukoti vaiku gyvenimus. Visa seima tampa alhaso ikaitais. Gerianti neva reikia gaileti, ji popinti ir t.t. o kaip sveiki, luosinti t.y. psichologiskai traumuoti, juos galima? as jug nesakau, kad gerti gerai, tik palikti vyra paprasciausias sprendimas, pabegti nuo problemos vietoj to kad ja spresti, pagalbos jug zmogui reikia, nes matosi kad pats nesusitvarkys
tomas1979
2012 02 04, 11:51
idedu nuoroda i filmuka apie alkoholi.trukme 36min , kalba rusu.as paziurejau ir nebenoriu vartoti alkoholio.trauka isliko bet, nebevartoju.zinoma nesu pijokas o tik taip vadinamas geriantis su saiku.bet manau nera tik vienos taureles arba tik savaitgalinio baliuko.arba geri arba negeri.bandysiu negerti visai kaip gausis nezinau. http://www.youtube.com/watch?v=EZ1sC4aUurM
mijaxxx
2012 02 04, 12:42
man tai cia mistika ir stebuklas, vyras geria ir dar ji zmona myli, nebent daug uzdirba, ir isgeres nebuna blogas, tada gal.
given444
2012 02 05, 08:07
na ozito ir pasnekejei...gal pats turi problemu? kokisa moteris vyro nenuves, nepades, jei sis pats nenores? ligonis turi noreti ir suvokti kad serga. vot tep. ar sutinki? ir idomu kiek vyru toleruotu geriancia moteri? laaabai greit nesiterliotu, jei ta nesuvoktu esanti serganti. vyrai dar ir kaip moka mylet save, ir reik is ju pasimokyt.
Black Queen
2012 02 05, 21:43
Sveiki gyvi, parsiradau ir as papasakoti kas nutiko toliau... Su vyru neisiskyrem, mete gerti, tiksliau uzsikodavo. Pries pusantru metu buvo paskutinis taskas padaviau skirybom, nes jau buvo neimanoma gerdavo savaitem iseidavo is namu tik snapso i darba neeidavo net nevalge isgeria nuluzta, atsikelia isgeria vel nuluzta ir taip savaite, kita jau buvo "proto ribose". Bet kai gavo is advokato laiska, tai pats nuejo i klinikas ir issigyde iki skyribu taip ir nedaejom, dabar pats suvokia iki ko buvo nusirites. Gyvenima pamate kitom akim... per meniasi laiko seip ne taip uzbaige namo statybas(vidinius darbus), jau puse metu gyvenam naujam name, zinoma ne rumai su euro remontu, bet gyventi galima ir darbe jau pradejo reikalai klostytis geriau. Na va sitaip... Aptarinekit ar gerai padariau
~Artemidė ~
2012 02 05, 23:53
QUOTE(Ozito @ 2011 11 19, 06:24) Palikti del to kad geria, labai jau egoistiska(tipo svarbu kad man gerai butu), jug tada vargselis dar labiau pradetu gert, kol is viso nusigertu. Tai kur ta meile tada ? Padeti reikia tokiam, siaip jis nera kaltas kad - alkoholikas, cia priklausomybe. Taip pat kaip ir narkomanas nera kaltas, kad jis narkomanas. Zmogus jau nebeisivaizduoja savo gyvenimo be alkoholio, galvoja kad metus gerti, gyvenimas praras spalvas. Galetum pamegint prikalbint nueiti, ar nuvesti  i priklausomybes ligu centra, bent su psichiatru pasneketu (bet mum vyrams, vien tas zodis psichiatras, siauba kelia) Axa, tai čia neesi kaltas, nes turi priklausomybę  na gerai, tai jei aš tarkim per vyrų lovas einu, nes man amžiais reikia sekso (t.y. nimfomanija ar priklausomybė nuo sekso) - tai aš nekalta ir vyras turi man padėt nelakstyt per tas kitas lovas, nes jei jis skirsis su manim, aš dar labiau traumuosiuosi ir dar labiau lakstysiu  Žinot, čia visai įdomiai gaunasi  QUOTE(Black Queen @ 2012 02 05, 21:43) Sveiki gyvi, parsiradau ir as papasakoti kas nutiko toliau... Aptarinekit ar gerai padariau   o ką čia aptarinėt? kaip norėjot - taip padarėt, o kaip padarėt - taip pati ir gyvensit  Jei jums dabar gerai, koks skirtumas kas ką mano apie jūsų pasirinkimą?
given444
2012 02 06, 09:05
artemide, pavarei. ozito netures ka atsakyt. arba zinoma kaip vyras pasakys: seksas tai ne tas pats kas alus
pingvinukas lolo
2012 02 15, 01:06
QUOTE(Black Queen @ 2012 02 05, 23:43) Sveiki gyvi, parsiradau ir as papasakoti kas nutiko toliau... Su vyru neisiskyrem, mete gerti, tiksliau uzsikodavo. Pries pusantru metu buvo paskutinis taskas padaviau skirybom, nes jau buvo neimanoma gerdavo savaitem iseidavo is namu tik snapso i darba neeidavo net nevalge isgeria nuluzta, atsikelia isgeria vel nuluzta ir taip savaite, kita jau buvo "proto ribose". Bet kai gavo is advokato laiska, tai pats nuejo i klinikas ir issigyde iki skyribu taip ir nedaejom, dabar pats suvokia iki ko buvo nusirites. Gyvenima pamate kitom akim... per meniasi laiko seip ne taip uzbaige namo statybas(vidinius darbus), jau puse metu gyvenam naujam name, zinoma ne rumai su euro remontu, bet gyventi galima ir darbe jau pradejo reikalai klostytis geriau. Na va sitaip... Aptarinekit ar gerai padariau  Oho, tai reikia tik džiaugtis, kad šeima neiširo. Sėkmės
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 02 06, 00:53) Axa, tai čia neesi kaltas, nes turi priklausomybę  na gerai, tai jei aš tarkim per vyrų lovas einu, nes man amžiais reikia sekso (t.y. nimfomanija ar priklausomybė nuo sekso) - tai aš nekalta ir vyras turi man padėt nelakstyt per tas kitas lovas, nes jei jis skirsis su manim, aš dar labiau traumuosiuosi ir dar labiau lakstysiu  Žinot, čia visai įdomiai gaunasi  Na dalis kaltės yra, kad esi priklausomas. Nori pasakyti vyras pats pasirinko būti alkocholiku, narkomanu ? Viskas prasideda daug anksčiau nuo pabandymo, mums jau nuo mažų dienų plaunamos smegenys, kad gerti nėra blogai, dar būdami vaikais matydavome kaip per balius suauge linksminasi, gerdami ir kad čia nieko blogo nėra, nu tipo jai su saiku  Netgi kunigas per mišias vyną geria (su saiku  ) (keista, šiaip jug alkoholis sakoma yra "velnio lašai", taip išeina, kad Kristaus kraujas = Velnio lašai) Gal žmogus ir suvokia, kad turi problemą, bet dažniausiai, tai atsitinka tik tada, kada viskas jau būna beveik sugriuve, šeima, sveikata, darbas. Bet kaltas dėl to yra alkoholis o ne žmogus. Alkoholizmas yra sunki liga, beje protine liga (jai galima taip pavadint), kaip ir visos kitos priklausomybės, ir žmogui reikia pagalbos, pastūmėjimo. O tavo atveju, jai mergina turi vaikina ir duodasi su kitais tai ji nejokia nimfomanė o paprasčiausia šliundra, nes nimfomanei svarbiausia pasitenkinti pačiai, kas įmanoma ir su savo vyru
~Artemidė ~
2012 02 24, 18:03
QUOTE(Ozito @ 2012 02 24, 12:36) O tavo atveju, jai mergina turi vaikina ir duodasi su kitais tai ji nejokia nimfomanė o paprasčiausia šliundra, nes nimfomanei svarbiausia pasitenkinti pačiai, kas įmanoma ir su savo vyru Apie priklausomybes nesiplėsiu  galop kodėl vienas renkasi bandyt narkotikus, o kitas - nebando  Kodėl iš alkoholikų šeimų vaikai išeina nebūdami alkoholikais, nors tokį pavyzdį ir netgi paskatinimus kasdien turi po nosimi? ... O va prie paskutinio negaliu neprikibti: patikslinsiu tik kas tai yra "nimfomanė" "Nimfomanija moters lytinis nukrypimas, pasireiškiantis nepasotinamu lytiniu potraukiu. Hiperseksualumo atmaina. Nuolat geidžiama sekso; su bet kokiu partneriu (nepriklausomai nuo amžiaus ar išvaizdos, lyties, net rūšies), stengiasi patenkinti lytinį potraukį pasitaikius bet kokiai progai vakarėlyje, pasimatyme ir pan. Paprastai nekreipia ypatingo dėmesio į aplinkinių reakciją ir moralines normas.
Nimfomane nevadinama moteris, kurios lytinis potraukis yra tiesiog padidėjęs, dėl individualių moters seksualumo ypatybių. Ji normaliai kontroliuoja savo lytinį elgesį, renkasi partnerį. Tokia moteris, patyrusi orgazmą, jaučia pasitenkinimą ir negeidžia greitos pakartotinės sueities, o moterys nimfomanės gali nepažaboti net ir multiorgazmas." Taigi Ozito, jūsų atveju kalba eina apie moterį, su padidėjusiu lytiniu potraukiu, o aš rašiau apie nimfomanę - tai nėra vienas ir tas pats. Nes nimfomanė yra nepasotinama, kas reiškia jog nei vienas vyras niekada nebus pajėgus to padaryti
bet nevisi vaikai, jug gerianciu seimu dauguma vaiku irgi pradeda gerti, bet kad buna tai tikrai. Tas tik irodo, kad alkoholizmas nera paveldimas, kaip daug kas mano. Absurdiska butu taip galvoti, pvz : "Mama as gavau 10 sendien", "Na tai kas vistiek uzauges nusigersi nes tavo tevas pijokas"  Siaip priklausomybe, kokia ji bebutu, tai tik psichologine liga, rukymas, alkoholis, kazino, seksas ir t.t. O del tos nimfomanijos tai nebuciau linkes tiketi viskuo ka vikipedija ismeta (cia kaip google vertejas, pamegink is lietuviu i anglu parasyt "rytis cicinas" isvers "Rihanna"  , va tau ir vertejas ) nes siaip nera prietaiso kuris ismatuotu tavo lytini potrauki, jauciu sita "nimfomane" etikete, vyrai sugalvojo, kurie nesugebedavo moters patenkinti ir kad ju ego nenukentetu, paprasciau pasakyti "viskas ok, as ja patenkinu, bet jin kaskokia nimfomane"
given444
2012 03 02, 12:39
oi ozito ozito...kaip rasai, tu daug uzdirbi, zmona savo myli, leidi jai nedirbti, atrodytum visai saunuolis, bet is tiesu nieko naujo, esi senas suruges egoistinis patinas  nepiktai. kaip tik savo poste darsyk patvirtinai. vat apgynei alkoholikus: vai vai , jie NEKALTI, nes alko- tai liga. taigi, musu, vyruku, gailekit. o kuomet reikalas apie moteris, kurios serga sekso alkiu, tu tvirtini: nea, nea, jos KALTOS, jos NESERGA, serga tik vyrai alkoholikai. moteru negailekit, jos sliundros, pats rasai, o vyruku pagailekit. galiu tau saskaitn pora centu  pervest. o kodel tau nepabut tikru vyru ir vyriskai neprisipazint, kad uz tokiu kvailu zodziu slypi tavo ego noras kontroliuot moteri? tas ego noras, senas kaip pasaulis. zodziu, nieko naujo, vyrai gins vyrus.
QUOTE(Ozito @ 2012 02 29, 23:22) bet nevisi vaikai, jug gerianciu seimu dauguma vaiku irgi pradeda gerti, bet kad buna tai tikrai. Tas tik irodo, kad alkoholizmas nera paveldimas, kaip daug kas mano. Absurdiska butu taip galvoti, pvz : "Mama as gavau 10 sendien", "Na tai kas vistiek uzauges nusigersi nes tavo tevas pijokas"  Siaip priklausomybe, kokia ji bebutu, tai tik psichologine liga, rukymas, alkoholis, kazino, seksas ir t.t. O del tos nimfomanijos tai nebuciau linkes tiketi viskuo ka vikipedija ismeta (cia kaip google vertejas, pamegink is lietuviu i anglu parasyt "rytis cicinas" isvers "Rihanna"  , va tau ir vertejas ) nes siaip nera prietaiso kuris ismatuotu tavo lytini potrauki, jauciu sita "nimfomane" etikete, vyrai sugalvojo, kurie nesugebedavo moters patenkinti ir kad ju ego nenukentetu, paprasciau pasakyti "viskas ok, as ja patenkinu, bet jin kaskokia nimfomane"  o jazau,...tokio nusišnekėjimo senokai neskaičiau...mjpooo.Spėju-penkios klasės?
Na gerai, tada kodel zmones geria ? As, tik norejau pasakyt, kad paplitusi nuomone kad alkoholizmas paveldima yra nesamone, tai tikrai paprasciausiai gerai isplautos smegenys, kad gerimas mums kaska duoda, atpalaiduoja, suteikia drasos, ramina, nors tai tera tik iliuzija. Jai gerai pagalvojus jis dar niekam nera gero daves. Jug sakau, jai paklaustumet, nors ir saves, kodel jus, nors ir retai, bet vis tiek geriat, is saves isgirstumet tik pasiteisinima, o ne priezasti. "...vat apgynei alkoholikus: vai vai , jie NEKALTI, nes alko- tai liga. taigi, musu, vyruku, gailekit" na alkoholikai netik vyrai buna. O kas del tos nimfomanijos, "Amerikos Psichiatrų asociacijos (APA) svarstė ir atmetė pasiūlymą įtraukti nimfomanija į savo sąrašą, psichikos sutrikimų diagnostikos ir statistikos vadove psichikos sutrikimų (DSM) kaip seksualinę priklausomybę." O noras kaska kontroliuoti visada yra ir nesvarbu ka, ar padeti, moteri, aplinkinius, ivykiu eiga ir t.t.
 auč o tas sąrašas, sakyk, tai jau šventas, na, visam pasauly galiojantis..  O kiek tokių asociacijų yra iš viso? Ką jos?
given444
2012 03 04, 08:35
idomu, kodel atmete? man tie amerikonai isvis ne pavyzdys.
ozito, o tai noras kontroliuoti - normalu? parasei tarsi, supraskit, kad tai taip normalu. man roos ta kontrole - jau ligu pradzia. as net nenoreciau isimyleti/gyventi su zmogum, kuris man kaip daiktas pavaldus. noretum kad tave kas nors valdytu?
Faustina2000
2012 03 04, 09:04
QUOTE(given444 @ 2012 03 04, 09:35) idomu, kodel atmete? man tie amerikonai isvis ne pavyzdys. ozito, o tai noras kontroliuoti - normalu? parasei tarsi, supraskit, kad tai taip normalu. man roos ta kontrole - jau ligu pradzia. as net nenoreciau isimyleti/gyventi su zmogum, kuris man kaip daiktas pavaldus. noretum kad tave kas nors valdytu?
QUOTE(Faustina2000 @ 2012 03 04, 08:04)
Na kontrole ne visada yra blogai, zmogus jug yra linkes kontroliuoti, be kontroles butu chaosas
given444
2012 03 05, 08:25
neatsakei i klausima. ar noretum kad tave...?
QUOTE(given444 @ 2012 03 05, 09:25) neatsakei i klausima. ar noretum kad tave...? Tai jug visus mus kontroliuoja ir valdo, ar tai valdzia, ar virsininkai. O seimoj tai kaskaip kitaip, ne valdymas ten, o kompromisai, bei sprendimas nubalsavus, tarpusavyje susitarus  Jai tik megintu pradeti, isakineti, spausti, drausti, velniop mesciau viska, nekenciu kai reguliuoja ir aiskina. Aisku su seima ateina ir atsakingumas, kai tenka daug ko atsisakyti, seimos labui, kas viengungiui buvo priimtina (negrizti namo 3 dienas pvz.). tas jug nebetinka kai turi seima (nebent zvejot pas drauga i kaima isvaziuoji ant 3 dienu  ) jug pries sukuriant seima apmastai ir supranti, kad rupintis ne vien savimi turesi. Tad ir alkoholio reiktu atsisakyt, jai "nemoki nulipt nuo taureles". Nes tikrai tik mazi vaikai ir alkoholikai didziausi pasaulyje egoistai
|
|