Siandien gavau padirbta 100lt.
Isiziurejus radau daug nesutapimu.
Ar Jums, ar Jūsų pažįstamiems teko gauti padirbtą banknotą ?
Siandien gavau padirbta 100lt. Isiziurejus radau daug nesutapimu.
Nežinau, gal aš naivi, bet žinodama kur gavau ir iš ko - kreipčiausi į policiją
Labai uzjauciu
Bet siulyciau nesti ji policijon. Abejoju ar ras ir nubaus sukciu (nors visko gali buti, gal netycia kada ir uztrumpins "fabrikeli"), bet bent jau sau nemalonumu nepasidarysit. Nes bandant padirbtus pinigus realizuoti galit ir pati policijon ikliuti, o tokiu atveju tai jau labai akeles reiketu pusti ir gintis, kad dievazi, net neitaret, kad jis netikras. QUOTE(Rasma @ 2009 05 23, 21:12) Nežinau, gal aš naivi, bet žinodama kur gavau ir iš ko - kreipčiausi į policiją Nezinau net. Manau ta mergina pati nezino. O gal ir zino Pastebejau jau kai ji isejo. Kilo itarimas, kad yra sidabrine blizganti juosta kaip ant 200lt banknoto. Pagalvojau dar, gal nauji kokie..
Man taip buvo prieš kelis metus, gavau grąžą iš turgaus kioskelio. Padariau negerai, bet tame pačiame turguje juos ir išleidau...
QUOTE(/ Lisa / @ 2009 05 23, 20:16) Nezinau net. Manau ta mergina pati nezino. O gal ir zino Pastebejau jau kai ji isejo. Kilo itarimas, kad yra sidabrine blizganti juosta kaip ant 200lt banknoto. Pagalvojau dar, gal nauji kokie.. įtariu, kad geri jūsų litai
Man irgi atrodo kad nepadirbtas pinigėlis
Man prieš porą mėnesių taip nutiko, nusiimiau bankomate ir užsukau pavalgyt, kai sumokėjau padavėja labai ilgai grąžos neatnešė, po kiek laiko atėjo sako nepriimsim... padirbtas, nu susimėčiau, kortele atsiskaičiau, bet paskuj internete išsiaiškinau kad visgi tikras P.s, Gerai, kad policijos neiškvietė QUOTE(Tutti @ 2009 05 23, 22:15) įtariu, kad geri jūsų litai Man abejones sukele dar patikrinau poperiu. Bandziau plesti, tai laisvai pliso, kaip paprastas poperius. . O kitu banknotu negalejau iplesti. Dat tas 100lt mazas skaiciukas neblizgejo, kaip kitu auksine spalva. Sitas zalia spalva , be perlamutero. Dar sukele itarima tekstas salia Simono Daukanto . Senuose banknotose jis skirtingu spalvu. Ruda, juoda, ruga. O naujeme banknote tik vienspalvis. Ai, dar banknot ilgis kokiais 2 mml. ilgesnis, nei seni. Viska ziurinejau, liginau. Bet dabar daug nesutapimu atkrito , kaip paziurejau duota nuoroda. Papildyta: QUOTE(Eeyore_ @ 2009 05 23, 22:35) Man irgi atrodo kad nepadirbtas pinigėlis Man prieš porą mėnesių taip nutiko, nusiimiau bankomate ir užsukau pavalgyt, kai sumokėjau padavėja labai ilgai grąžos neatnešė, po kiek laiko atėjo sako nepriimsim... padirbtas, nu susimėčiau, kortele atsiskaičiau, bet paskuj internete išsiaiškinau kad visgi tikras P.s, Gerai, kad policijos neiškvietė Rytoj nesiu ir uz juos ka nors nusipirksiu. Viskas sutampa issirus kad poperius lengvai plista ir tekstas vienos spalvos.
100 lt su holograma padirbtų nebūna kiek žinau
Bet kokiu atveju lauksime nauju istoriju apie padirbtus pinigus.
ACIU, kad padejote issiaiskinti QUOTE(/ Lisa / @ 2009 05 23, 21:49) Ai, dar banknot ilgis kokiais 2 mml. ilgesnis, nei seni. Rytoj nesiu ir uz juos ka nors nusipirksiu. Viskas sutampa issirus kad poperius lengvai plista ir tekstas vienos spalvos. Ir seno, ir naujo pavyzdžio 100 litų yra vienodo dydžio. Banknotas neturi lengvai plyšti. Teko matyti nemažai padirbtų pinigų, ir daugelį iš jų buvo galima perplėšti kaip parastą popierių. Galit bandyt juo atsiskaityti, bet rizikuojat, kad bus iškviesta policija ir banknotas konfiskuotas, nes padirbti pinigai turi būti išimami iš apyvartos. Geriau atiduokit tam, iš ko esat gavę, pasakykit, kad abejojat dėl jo tikrumo.
Neteko, niekad nemačiau padirbtų pinigų
Idomu kaip baiges temos autorei su tuo banknotu?
Pries kelis menesiu ir mes su vyru buvom atkreipe demesi jog 100lt banknotai nevienodi-piesineliai skyresi ir dydis keliais mm
Kazkada buvau gavus netikra 100LT banknota. Vaistinej neprieme, tai vaistininke patare eiti i 'kioska' nusipirkt ka nors, nes ten netikrina, ir issikeitus pinigus, uzmoketi jai normaliais.
Zinau, kad negerai padariau, na, bet, o kas belieka? Tu 100LT man tikrai policininkai i normalius nepakeis
o aš buvau gavus 200 lt ir ėjau i kioska, nes man tai pinigai nors žinau kad negerai padariau
o va seneliai kai pardavinėjo sodyba ir atvežė grynais tai va tada tai stipriai nudegė nemaža suma buvo padirbtu
mes gyvenam kaime , vasara renkam ciut ne visa gimine melynes, jie renka o mes su sunum prekiaujam tai mano sunui 100 lituku irgi dede ikiso , vaikas labai pergyveno
Būna, kad automatai "nevalgo" ir tikrų banknotų, todėl vien tik jais pasikliauti nevertėtų
man pries savaite alga ismokejo simtinemis, tarp kuriu pasitaike viena padirbta...kadangi dirbu aptarnavimo sferoje, tai kazkoks klientas su tuo netikru pinigeliu prasisuko, o po to jis pateko pas mane...labai nemalonu, kai nori atsiskaityti, o tau pasako, kad tavo pinigai padirbti...
QUOTE(Fiolita @ 2009 05 29, 10:17) Idomu kaip baiges temos autorei su tuo banknotu? Pries kelis menesiu ir mes su vyru buvom atkreipe demesi jog 100lt banknotai nevienodi-piesineliai skyresi ir dydis keliais mm Baiges viskas gerai, uzipilem benzino uz 100lt.
tiesa sakant man pasitaike padirbtas tik 10 lt banknotas...tada dar papildomai uzsidirbdavau prekiaudama sventese alumi....tai va kaip ji gavau, taip ramia sazine atidaviau toliau kazkam naudojimui...
Labai seniai pardavėl automobilį dar doleriais. Beveik pusė banknotų buvo padirbtų. Nežinojom, nešėm į banką, kad pasidėtume į sąskaitą. Banko darbuotoja iškvietė policiją, policija kamantinėjo kur gavom, papasakojom. Pinigus konfiskavo.
Jei atsiskaitoma grynais, geriausia abiem pusėm (ir pirkėjui, ir pardavėjui) ateiti į banką ir pinigus patikrinti arba įnešti į sąskaitą.
Paprastai pinigus paduoda pirkėjas, banko darbuotojas suskaičiuoja, patikrina ir atiduoda pardavėjui arba įneša į jo sąskaitą. Nebus rizikos, kad gausit "lėlę" arba padirbtų banknotų.
Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga
QUOTE(Blondinė Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga QUOTE(Blondinė Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga Man ankščiau irgi yra tekę gauti netikrų pinigų. Na bet tuos pinigus poto šeimininkui atiduodavom, o ką jis su jais darydavo, tai nežinau
kanceliarinej parduotuvej pirkau toki kaip flamasteri pinigam tikrint.perbrauki ir ant netikro pinigo ar popieriaus lieka spalvota juostele,o ant tikro pinigo -nieko.
QUOTE(amileta @ 2009 06 08, 14:30) kanceliarinej parduotuvej pirkau toki kaip flamasteri pinigam tikrint.perbrauki ir ant netikro pinigo ar popieriaus lieka spalvota juostele,o ant tikro pinigo -nieko. ant geros kokybės padielkės nelieka nieko taip pat QUOTE(lingė @ 2009 05 30, 18:30) Pasitikryt labai paprasta nuaikit prie bankomato kur pinigus neisduoda o paima ir suzinosit ar automatui pinigas skanus kur tokių automatų-bankomatų būna? QUOTE(Blondinė drąsu QUOTE(amileta @ 2009 06 08, 14:30) kanceliarinej parduotuvej pirkau toki kaip flamasteri pinigam tikrint.perbrauki ir ant netikro pinigo ar popieriaus lieka spalvota juostele,o ant tikro pinigo -nieko. apie šitą daiktą irgi pirmąkart girdžiu...
Prieš kokius gal devynis metus, turėjau sumokėti nemažą pinigų sumą už kelionę. Kadangi buvo nemaža suma, doleriais, brolis lydėjo į banką. Nu ką, nueinam, paduodam, prašom keitimo į litus ir laukiam. Pažiūrėjo moteriškė, išėjo. Atėjo kita, pažiūrėjo, išėjo. Žiūrim kabinetuko durys užsidarė, iš kitos pusės apsauginis prisistatė. Ir pranešė: va teip vat: viena šimtinė padirbta
O, čia, UK, vyrui bendradarbis skolą atidavė dviem padirbtais 20GBP banknotų kupiūromis. Nežinau, gal jis pats nežinojo, bet kai vyras namie skaičiavo, jam iš karto kilo įtarimas, kad kažkas ne taip. Ilgai laikėm, tuos pinigėlius, šiaip padėtus. Bet, paskui išleidom, ant maisto... QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 10, 00:09) kur tokių automatų-bankomatų būna? Yra tokių mano vyras naudojosi ne kartą QUOTE(lingė @ 2009 05 30, 18:30) mes gyvenam kaime , vasara renkam ciut ne visa gimine melynes, jie renka o mes su sunum prekiaujam tai mano sunui 100 lituku irgi dede ikiso , vaikas labai pergyveno ale ir žmoniu sažinė vaika apgauti QUOTE(Lemyna @ 2009 06 02, 13:04) Labai seniai pardavėl automobilį dar doleriais. Beveik pusė banknotų buvo padirbtų. Nežinojom, nešėm į banką, kad pasidėtume į sąskaitą. Banko darbuotoja iškvietė policiją, policija kamantinėjo kur gavom, papasakojom. Pinigus konfiskavo. geras nuostolis siaubas QUOTE(Blondinė Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga
Dar neteko
Prieš 5 metus esu gavusi netikrą 100 banknotą. To nepastebėjau. Ėjau į banką mokėti mokesčių, bankininkė sako: nežinau, ką čia daryti, jūsų banknotas netikras. Mašinoj laukė vyras, atsivedžiau jį. Tas papokštavo, maždaug : "ar gaila priimti, vis tiek niekas nepastebės", bankininkė ir iškvietė policiją. Nuvežė mus į nuovadą, surašėm aktą, kur gavom šią kupiūrą
Kiek man streso buvo, jaučiaus nusikaltėlė, o dar pati Man iki šiol paranoja gauti netikrus pinigus.
Teko matyti kaip parduotuvej moterele sena turejo padirbta 100 lt kupiura.Esu isitikinusi,kad tikrai ne ji padirbineja,o tiesiog iki jos nuejo sie pinigai.Tai iskvete apsauga ir nebezinau kaip baigesi ;> liepe jai pasakyti is kur gavo banknota
pinigai is banko - tikri buna...
kaip dirbau teko gauti ish banko pasiiminejant pinigus didele suma (tarp ju buvo). kazkaip ishleidom juos su kitais i vsio. kas cia tau atiduos ta 100 lt? o tuo labiau sakyti, kad banke dave
netikiu , kad neturetum problemu su tuo popieriu
Buvom gave
MB ir as jau buvom laimingi,kad va cia dabar pinigeliu turesim uztoki lengva ,,darba" ir pns.(beje cekiu-gyvenime neesam mate
Puskė parduotuvėje gavo 20 lt. Net neįtardama bandė po to už juos kažką nusipirkt papuošalų parduotuvėje, nu ir ką jūs manot, jai čiut policijos neiškvietė. Bet kažkaip gavosi, kad susitarė su ta pardavėja. Na parsinešė namo, žiūri, kad rimtai- tie sidabriniai kvadratukai su sidabriniu tušinuku nupaišyti
-Labas vakaras. -Laba. -Du žalius Lays, duokit prašau. -Paduodu banknotą. -Kažkoks pinigėlis keistas... - -Tikriausiai padirbtas... -Pasiėmė iš kasos kitą 20 litų banknotą palygint. -
Vat mamo mama kioskelyje dirba, gavo dovanų penkiasdešimtinę padirbtą, tiesiog nepastebėjo, spėkit ar įkišo kam? Ne. Atiduot pinigus kioskelio šeimininkui turėjo tikrus, is savo algos... Nereikia džiaugtis, kad apgavot galbūt labai sąžinigngą pardavėją. Verčiau butų draugė nuėjusi į tos parduotuvės administraciją ir išsiaiškinusi situaciją.
Man teko banke matyt situacija, tais laikais kai $ vertas 4lt buvo. Zodziu paprasta moterele su vaiku atejo pasikeist 100$, kasininke apziurejo ir sako ar kvieciam policija ar naikinam. Moterele sutiko naikint, kasininke issitrauke zirkles snai per puse ta simtine ir tiek bedu. Gaila buvo moterytes tikrai nepasiturinciai atrode
O aš apgavau tą patį kas mane apgavo
Ne, tikrai žinau, kad tvarka buvo tokia pati...
Kasininkė negali pati viena nuspręsti, ar banknotas padirbtas, ir tuo labiau- jį sunaikinti, nors tai būtų aišku 100 % Ji turi iškviesti policiją, kurie klientą apklausia ir banknotą perduoda ekonominės policijos ekspertams. Tik jie turi teisę nustatyti, ar banknotas suklastotas, ar ne... QUOTE(Muli@ @ 2009 08 02, 10:38) Ne, tikrai žinau, kad tvarka buvo tokia pati... Kasininkė negali pati viena nuspręsti, ar banknotas padirbtas, ir tuo labiau- jį sunaikinti, nors tai būtų aišku 100 % Ji turi iškviesti policiją, kurie klientą apklausia ir banknotą perduoda ekonominės policijos ekspertams. Tik jie turi teisę nustatyti, ar banknotas suklastotas, ar ne... o kodel butent ekonomines policijos O naudos is tos bylos tai jokios, apklausia visus ir sustabdo, kol nustatys kalta asmeni, vat ir viskas, nes kur jau ten ta kaltininka kas kada nors ras
kazkada seniai darbe teko su tokia byla dirbti, kur buvo keletas padirbtu 50 lt kupiuru
QUOTE(SoJa @ 2009 08 02, 20:33) o kodel butent ekonomines policijos Gal dėl to, kad pinigų padirbinėjimas yra ekonominis nusikaltimas Viniuje, kiek žinau, tuo užsiima VPK ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius Kosciuškos g. QUOTE(SoJa @ 2009 08 02, 20:33) o kodel butent ekonomines policijos O naudos is tos bylos tai jokios, apklausia visus ir sustabdo, kol nustatys kalta asmeni, vat ir viskas, nes kur jau ten ta kaltininka kas kada nors ras tikrai su padirbtais ne KTC o ekonomine dirba |