Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
davija
QUOTE(naitas @ 2009 05 23, 13:55)
Noriu pasitreniruoti su marshmallow šokoladine mase. Po ranka turiu suteptą 36 proc grietinėle medaus tortą.
Prašyčiau patarimo - ar galiu dengti ta mase, ar jau tik trupiniais beliko apibarstyt?
ačiū.
*

aš apdengiau medučio torto boružės galvą šia mase, nu man kaip pirmą kart dariusiai kažkokią masę - fantastinis dalykas. Pasigamino per kelias minutes, rankose netirpsta, tamposi, greit nekietėja. Rožytės ir gerai sukos iš jos. O valgosi jinai kaip irisas tongue.gif Žodžiu dėkoju , berods RIMAMI už šią masę 4u.gif ir Inočkai parekomendavus ją dėt.
naitas
QUOTE(lialytia @ 2009 05 23, 15:02)
RiMami
user posted image
*

RiMami, seniai norėjau paklausti, gal galėtum paaiškinti, kaip ten su tais šokolado "lapais" yra, kas ten per technologija blush2.gif ar jie vienkartiniai, tie lapai rolleyes.gif (nu žinai, skrudžas McDakas laugh.gif klausia)
Papildyta:
QUOTE(davija @ 2009 05 23, 17:24)
aš apdengiau medučio torto boružės galvą šia mase, nu man kaip pirmą kart dariusiai kažkokią masę - fantastinis dalykas. Pasigamino per kelias minutes, rankose netirpsta, tamposi, greit nekietėja. Rožytės ir gerai sukos iš jos. O valgosi jinai kaip irisas tongue.gif Žodžiu dėkoju , berods RIMAMI už šią masę 4u.gif ir Inočkai parekomendavus ją dėt.
*

Medučio tepei.. o pertepimas koks buvo - sviestinis ar grietinėlės?
Pas mane grietinėlė buvo.. pabijojau.. nors jau viską ant stalo susidėjus buvau.. ir dar dėkui Cypciukui , tai pasidengiau tortą šokoladine glazūra. Išsiterlinau tai kaip kūdikis pirmą košę beragaudamas hihihi.gif nu bet... pusė velnio...

Pasidariau tūtelę iš kepimo popieriaus doh.gif nu božėėė moi doh.gif pilna sauja šokolado buvo, kol kringelių prikringelinau... reiks kokio švirkšto pasiieškoti kitam kartui.
arba..
reik Cypciuko prašyt SEANSO, kaip tas tūteles meistriškai pasidaryt, kad vėjais pinigų nemėtyt ant švirkštų.

Ir supratau.. Respects merginoms, kurios lygiai ir gražiai su plonais antgaliais "prikringelina" ant torto šonų notworthy.gif
daividija
Kad negauciau nuo cipciuko ryksciu,idesiu savo kurinius hihihi.gif hihihi.gif
va cia,pasidziaukit,kad ne visos mokat taip baisiai puosti puosti lotuliukas.gif
Tortas jogutrtinis su zele,puostas is zele ispjautomis gelytemis.MB paklause ar ne dukrytes darbas lotuliukas.gif
user posted image
Toliau drauge prase padaryti jai krepeseli.Ji dariau is mielines teslos,pyniau ant stiklinio indo,uzsiknisau juodai,nes buvo karsta,tesla lipo visur belekur,bet kazkas gavosi,ten sake prides sausainiu,nes dovanu.
user posted image

O cia dar vienas ,tik be rankenos,ji vakar nesiau tai paciai draugei lotuliukas.gif ,pridejusi lauktuviu,sausainiu,grybuku,sungrybiu ir visokio kitokio nuodo lotuliukas.gif Tuos grybus dariau is Miseles riesutiniu sausainiu teslos recepto,tik suklijavau galvas,iskepiau kotus ir apklijavau(nesijuokit) kociojamu icingu doh.gif bet puikiai aplipo ir atrode(vaikai pirmiausia sugrauze ta icinga)
user posted image
user posted image
O va cia paskutinis tortas darytas mergaitei,prase ruzavo ir su baltom gelytem.Stengiausi per daug neapkrauti.Tortas jogurtinis su zele,ji gausiai aptepiau grietinele ir uzklojau pirktiniu icingu pries tai ji nudaziusi ruzavai.Toliau- bigsmile.gif man pavyko padaryti beze(is trecio karto),tai apdzibavau mazus taskucius blush2.gif .Gelytes is kazkokios geliu mases,kuria buvau uzslepusi saldymo kameroje..
user posted image
naitas
QUOTE(daividija @ 2009 05 23, 19:00)
*

kaiiiiip gražuuuuuuu wub.gif

šiom dienom man aktualiausias yra tas krepšys rolleyes.gif
kepsiu ir aš, kitą savaitę. Tik dilema didelė - kaip ten su ta rankena?? Kiek pasižiūriu į savo caro Ruriko laikų orkaitę, tai joje ačiūdie tik pačiam krepšiui kad tik aukščio užtektų, o rankenai jau nėra aukščio doh.gif
gal iškepus yra kuo sucementuot? Bet reik tada sucementuot, kad laikytų.
rugiagele26
Daividija, na tas krepselis, tai ir man labai patiko... labai gera ideja nesant kam nors lauktuves sudeti. Juk tokia miela dovanele wub.gif O tam krepseliui reikia aisku atsparaus karsciui indo? ax.gif ir aplipdai viska, ir kepi? nu labai noreciau toki padaryti, ale ar man gausis...

O kur receptukas? Labai noriu paizureti..
mmergyte
nebesuprantu,tai cia jau nebesusisteminta tema? g.gif g.gif g.gif blink.gif blink.gif juk cia buvo tik nuorodos,ar as jau makaluojuos? doh.gif
Asseni
MERGINOS, ramiai

Jau parasiau bea, kad sutvarkytu, jauciu, ji ir susimaise, ne ten ikele kur reikia, nes reikejo tik viena tema istrint
@adrij@
blink.gif blink.gif ...ieškau temos , o ji baba padarė , blink.gif blink.gif ....jetau tuoj stvarkys , ir viskas bus gerai ....nes 3 vienodos ( na viena panaši ) buvo , tai ir ivyko nesusipratimas doh.gif doh.gif doh.gif
daividija
Susibalamutinau ir as jau visiskai doh.gif
QUOTE(naitas @ 2009 05 23, 15:15)
kaiiiiip gražuuuuuuu  wub.gif

šiom dienom man aktualiausias yra tas krepšys  rolleyes.gif
kepsiu ir aš, kitą savaitę. Tik dilema didelė - kaip ten su ta rankena?? Kiek pasižiūriu į savo caro Ruriko laikų orkaitę, tai joje ačiūdie tik pačiam krepšiui kad tik aukščio užtektų, o rankenai jau nėra aukščio  doh.gif
gal iškepus yra kuo sucementuot? Bet reik tada sucementuot, kad laikytų.
*

Krepsys ir rankena kepta atskirai,tik ji po to pritvirtinta juostelemis.Sakiau nufotografuosiu visa eiga ir nenufotografavau,nes buvau sulipusi nuo teslos doh.gif
taigi imate bet koki inda,tik neperdidziausia,atsparu karsciui,istepate ji margarinu gausokai,kad priliptu tesla ir pavyktu po to nuimti krepsi.tada issikociojate mieline tesla(ji tam krepsiui pati geriausia,puikiai islaiko forma,yra tvirta,tik ja reikia pasidaryti kietoka),pjaustote juostelemis ir pinate,galite pasibandyti su popierinemis pinti.Darbas uzknisantis,nes limpa ir reikia perkisinet tas juosteles.
O rankena po to kai nuemiau krepsi,supyniau storoka kasa ir per visa ilgi uzdejau vel ant to pacio indo,ji iskepe,atsalo ir tada as ja dejau ne isilgai,o skersai,nes buvo trumpoka lotuliukas.gif pririsau juostelemis.

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 23, 15:19)
Daividija, na tas krepselis, tai ir man labai patiko... labai gera ideja nesant kam nors lauktuves sudeti. Juk tokia miela dovanele  wub.gif O tam krepseliui reikia aisku atsparaus karsciui indo?  ax.gif ir aplipdai viska, ir kepi? nu labai noreciau toki padaryti, ale ar man gausis...

O kur receptukas? Labai noriu paizureti..
*

koks receptukas? g.gif
rugiagele26
QUOTE(daividija @ 2009 05 23, 19:48)
Susibalamutinau ir as jau visiskai doh.gif

Krepsys ir rankena kepta atskirai,tik ji po to pritvirtinta juostelemis.Sakiau nufotografuosiu visa eiga ir nenufotografavau,nes buvau sulipusi nuo teslos doh.gif
taigi imate bet koki inda,tik neperdidziausia,atsparu karsciui,istepate ji margarinu gausokai,kad priliptu tesla ir pavyktu po to nuimti krepsi.tada issikociojate mieline tesla(ji tam krepsiui pati geriausia,puikiai islaiko forma,yra tvirta,tik ja reikia pasidaryti kietoka),pjaustote juostelemis ir pinate,galite pasibandyti su popierinemis pinti.Darbas uzknisantis,nes limpa ir reikia perkisinet tas juosteles.
O rankena po to kai nuemiau krepsi,supyniau storoka kasa ir per visa ilgi uzdejau vel ant to pacio indo,ji iskepe,atsalo ir tada as ja dejau ne isilgai,o skersai,nes buvo trumpoka lotuliukas.gif pririsau juostelemis.
koks receptukas? g.gif
*

Na sio krepselio. Nes as kazkur lyg maciau gal Sonatina dare, ar kazkuri kita is kazkokios teslos g.gif
daividija
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 23, 16:56)
Na sio krepselio. Nes as kazkur lyg maciau gal Sonatina dare, ar kazkuri kita is kazkokios teslos  g.gif
*

Na,nezinau ar Sonatina dare,bet as darau butent is Sonatinos mielines teslo recepto stai sito,ji man geriausia,be to kai pastovi per nakti saldytuve,tampa kietoka ir tam reikaliukui labai tinka.
rugiagele26
QUOTE(daividija @ 2009 05 23, 20:01)
Na,nezinau ar Sonatina dare,bet as darau butent is Sonatinos mielines teslo recepto stai sito,ji man geriausia,be to kai pastovi per nakti saldytuve,tampa kietoka ir tam reikaliukui labai tinka.
*

Jezau doh.gif kaip uzsimaniau tu desreliu tesloje blink.gif
@adrij@
Daividija tavo dirbiniai fantastiški thumbup.gif , bet tas su ramunėm - grožio įsikūnijimas wub.gif wub.gif wub.gif , pyk - nepyk , bet nusikopinau blush2.gif , darysiu savo anukytei ką nors panašaus .

daividija
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 23, 17:06)
Jezau  doh.gif kaip uzsimaniau tu desreliu tesloje  blink.gif
*

Aha,kai krepsi dariau pasidariau dviguba normike tos teslos ir prisikepiau desreliu tesloje,kaip skanu blush2.gif

QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 23, 17:30)
Daividija tavo dirbiniai fantastiški  thumbup.gif , bet tas su ramunėm - grožio įsikūnijimas wub.gif  wub.gif  wub.gif  , pyk - nepyk , bet nusikopinau blush2.gif  , darysiu savo anukytei ką nors panašaus .
*

Aciu,cipciuk 4u.gif Tikrai nepykstu,kad nusikopinot,kaip tik smagu,kad kam nors patinka thumbup.gif
RiMami
Baisiai bijau rašyti į šitą temą, bet tikiuosi bea perskirs temas unsure.gif

QUOTE(naitas @ 2009 05 23, 17:47)
RiMami, seniai norėjau paklausti, gal galėtum paaiškinti, kaip ten su tais šokolado "lapais" yra, kas ten per technologija  blush2.gif  ar jie vienkartiniai, tie lapai  rolleyes.gif  (nu žinai, skrudžas McDakas laugh.gif klausia)
*

Naitas, taip tos plėvelės vienkartinės deja verysad.gif Aš atsikirpau reikiamo ilgio juosteles, jas pasidėjau ant kepimo popieriaus, aptepiau tas juosteles tirpintu šokoladu ir dėjau trumpam į šaldytuvą. Kai šokoladas apstingo, bet dar buvo minkštas - su peiliu padariau įpjovas, formuodama trikampiukus. Tada dėjau į šaldytuvą, kol visiškai sustingo. Sustingusios ir įpjaustytos juostelės lengvai atsidalino į trikampiukus, nulupau plėvelę ir pupelių ornamentas liko ant šokolado plokštelės, ta ornamentuota pusė dar tokia ir blizganti gavosi wub.gif wub.gif Esu mačius, kad galima ir viso torto šonus dekoruotu šokoladu apjuosti wub.gif ir įvairiom formytėm išpjaustyti wub.gif bet aš irgi skrudžas McDakas per brangus malonumas būtų laugh.gif kol kas galvoju, kad darysiu kvadratukus, rombelius, trikampiukus - kad gražių likučių neliktų laugh.gif

Daividija, ir tu norėjai nuo mūsų paslėpt tokius grožius nono.gif nuuu labai puiki idėja krepšelis-dovana thumbup.gif o apie tortą tai išvis patyliu blink.gif fantasiškai gražus, nusikopinau ir aš blush2.gif Jogurtinis irgi skanulis, jo pirmiausia ir paragaučiau essen.gif
@adrij@
Atnešu tortuką , ax.gif .....važiuos pas mano draugę , vidui " MARKIZA " dengta pirktine mase , cukrinė gėlė ir lapukai , truputis patepliota perlo blizgučiais tongue.gif ....fsio .

user posted image
@adrij@
Šokoladinės rožės lipinimas .... smile.gif

Jums reikės ...100 g. balto šokolado ir dar 2-3 gabaliukai , 1 didelis - sriubinis šaukštas dirbtinio medaus , norimos spalvos dažų .

Kaip gaminti masė neaiškinsiu , nes jau aibes kartų apie tai buvo kalbėta .

Masę padariau ir po 4 valandų iš jos jau gaminau rožes .

Štai tas " akmuo " tongue.gif ....

user posted image

Susipjaustome visą gabaliukais ir iš jų pasidarome rutuliukus ( trešnės dydžio )...

user posted image

Dedame rutuliuką tarp celofanų ......

user posted image

Padarome blynuką ....

user posted image

Toliau , pirštais formuojame apvalų lapelį , vienas jo šonas turi būti apie 2 mm. storio kitą pirštais spausdamos ir braukydamos per celofaną , padarome ploną ......

user posted image

Va kas gavosi , jį apsukame aplink viduriuką ...

user posted image

user posted image

user posted image

@adrij@
Lipinate storają dalį apačioje , plonoji viršuje ....palenkiate kraštelius ....

user posted image

user posted image

Sekantis lapelis ....viskas tas pat...

user posted image

user posted image

user posted image

Kai padarote rožę , reikia nupjauti jos apačią , ji per stora ir ilga , lieka nupjautos masės , iš jos padarote rutuliukus , dedate į šaldytuvą ( 5 min ) ir vėl darote žiedlapį ....

user posted image

Va koks mums liko gabaliukas ....

user posted image

Galutinis rezultatas..... smile.gif

user posted image

Tiesa , kai prilipinate vieną lapelį , roželę tastatote ant stalo , lai stovi , o jūs darote sekantį žiedlapį...

user posted image

Papildyta:
Šitiek rožių gavosi iš dviejų šokoladų ( 200 g. ) .....

user posted image

O čia mano lobynas tongue.gif , stovi šaldytuve ir reikalui prispyrus aš jų visada turiu , tiesa , dar darysiu violetines blush2.gif .

Kaip pastebėjote , aš buvau padariusi du geltonus atspalvius ( rutuliukai ) , man tokios rožės - pamaišytais atspalviais atrodo gyvesnės wub.gif .

user posted image

user posted image

AČIŪ už dėmesį 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Sėkmės lipinant rožytes , jei kas dar neaišku , klauskite .
RiMami
Cipciuk, ačiū už tokią gražią ir išsamią fotosesiją notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif O jau jūsų rožyčių lobynėlis koks fainas wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif aš jų noriuuuu...... reiks gal pasiryžt vėl lipdydt mastau.gif Žiūriu jau gal pusę valandos aš į jas ir atsižiūrėt negaliu blush2.gif jos tokios panašios į gyvas natūralias rožes wub.gif wub.gif wub.gif

Tortukas jūsų paskutinysis tai kaip iš atvirutės wub.gif wub.gif wub.gif nuostabus wub.gif

Cipciuk, čia jums, kad dalinatės su mumis savo paslaptimis

user posted image
Solen
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
10 tema

Į PAPUOŠIMŲ TEMĄ būtina dėti visuokius papuošimus, tiek baibokus, tiek gėlytes, tiek papuoštus tortus, noriu pabrėžti papuoštus, manau paprastas apibarstymas trupiniais gal ir nelabai tinka, nes pagrinde tai yra medutis, o jam turim atskirą temą. Bet, jeigu be trupinių ten bus kokie nors papildomi papuošimai, tai kodel gi ne.
Taip pat prie nuotraukos reikia įdėti aprašymą iš ko padaryti tie papuošimai (bezė, saldainių masė ir t.t.) ir dar būtų gerai įdėti nuorodą receptų,kas tai per tortas. Taip pat nepamirštam - klausimai atsakymai papuošimų tema.
Kiekvienas papuošimas savotiškai gražus, nepriklausomai, ar tai 100-e barbi ar tukstantinis beze/grietinele puoštas tortas. Ir nesvarbu kas Jus esat, ar jau specas, ar tik naujokas. Čia laukiamos visos puošėjos.
Mes visos mokomės, konsultuojames ir semiamės patirties viena iš kitos. Dėl to mes taip greitai tobulėjam.

Štai kaip mes išmokom puošti tortus:
Inočka
[attachmentid=177747]
Olesta
[attachmentid=177746]
Asseni
Aciu, Dai'na, uz grazia tema, nes ivyko nesusipratimas su sitomis temomis, buvo 2 neliko nei vienos doh.gif

Mergaites, virsuje tortu puosimo temoje prie "Svarbu" yra perkeltos musu is 11 temos zinutes. As parasiau bea, kad ji tas zinutes visas perkeltu i sita Dai'na sukurta tema. Bukit geros, jau i ta tema nieko nerasykite

Aciu
Domi95
Lb aciu Cipciuk uz tokia fotosesija, manau dabar visoms bus daug lengviau lipdyti rozeles thumbup.gif
@adrij@
Nėr už ką mergaitės , jūs tik darykite ir nebijakite rizikuoti , neišeis iš pirmo karto gal labai dailios , kitą kartą bus gražesnės , kad tobutėt - reikia dirbti mirksiukas.gif.

RiMami ...rožes imu , baisiai gražios wub.gif wub.gif wub.gif
Asseni
MERGAITES, keliames is cia i apacioje esancia papuosimu tema. Yra sukurta. Negadinam sitos. Sitos zinutes bus perkeltos i ana tema, kai tik bea prisijung prie SM
mmergyte
iskilo man nemenkas klausimas,uzejau i viena puslapeli,kad uzmaciau groziuuuuuu wub.gif wub.gif wub.gif isissaugojau,nes tikrai labai daug ideju ivairiausiu..ale va galvoju i sita tema gal nevertetu det,nes cia diskusijos apie puosyba,gal sakau vertetu sukurti tema,kur dedume tikinternete rastas idejas,grozybas,kaip kad turi pvz mainikiuro temos tokius dalykus? blush2.gif arkelti cia,ir kas nores issisaugos,kas nores ne? g.gif g.gif
uzniukas
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 24, 17:48)
iskilo man nemenkas klausimas,uzejau i viena puslapeli,kad uzmaciau groziuuuuuu wub.gif  wub.gif  wub.gif  isissaugojau,nes tikrai labai daug ideju ivairiausiu..ale va galvoju i sita tema gal nevertetu det,nes cia diskusijos apie puosyba,gal sakau vertetu sukurti tema,kur dedume tikinternete rastas idejas,grozybas,kaip kad turi pvz mainikiuro temos tokius dalykus? blush2.gif  arkelti cia,ir kas nores issisaugos,kas nores ne? g.gif  g.gif
*

na , manau ir taip daug jau tų temų doh.gif čia gitema viskas apie puošimą, tai čia ir galima dėt ne tik savo bet ir internete rastus grožius g.gif
@adrij@
g.gif g.gif ....o jie apie puošybą ?....tai Inočkos yra tema unsure.gif ,....ką čia dabar padarius g.gif .....matai , internete , pagooglinus tai pilna tortų , bet kuri ten gali rasti ....na lai kitos taria , ką mano , palaukim mirksiukas.gif
mmergyte
QUOTE(uzniukas @ 2009 05 24, 17:54)
na , manau ir taip daug jau tų temų  doh.gif  čia gitema viskas apie puošimą, tai čia ir galima dėt ne tik savo bet ir internete rastus grožius g.gif
*

as zinau,bet esme,kad idejos grazu,o kas ir kuo puosta neaisku,tik del to,man tai kas galiu ir cia sukelt,kad temu begale ir pati matau 4u.gif

ok nekelsiu tortu,susirasit pacios tongue.gif lotuliukas.gif
@adrij@
QUOTE(uzniukas @ 2009 05 24, 17:54)
na , manau ir taip daug jau tų temų  doh.gif  čia gitema viskas apie puošimą, tai čia ir galima dėt ne tik savo bet ir internete rastus grožius g.gif
*

Na matai , jei čia sukrausime visus rastus tortus , tai 10 temų neužteks jiems sudėti doh.gif ....rusų forume yra tokia tema " prašau pagalbos " ...ten jos prašo , kad idėtų idėjų jų reikalingiems tortams ( daro užsakymą , o neturi idėjos kaip papuošti ) , tada kitos jei turi ideda ....tai gal tada tokią sukurti ? g.gif ...nes jei čia , tai mūsų tortai makaluosis su internetiniais , jei čia viską krausime schmoll.gif

mmergyte
cipciuk,ramiai biggrin.gif nekelsiu as tu tortu,nesigasdinkit,nu,as jums nerodysiu o kai iskepsiu tokius pacius ,savus ikelsiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Asseni
Mergaites, as siulau padaryti taip, kaip tik bus sutvarkyta ta papuosimu tema. Idesiu nuorodas, nuotrauku neapsimoka kelt, nes ju inete tiek, kad doh.gif .
uzniukas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 24, 18:03)
Na matai , jei čia sukrausime visus rastus tortus , tai 10 temų neužteks jiems sudėti  doh.gif ....rusų forume yra tokia tema " prašau pagalbos " ...ten jos prašo , kad idėtų idėjų jų reikalingiems tortams ( daro užsakymą , o neturi idėjos kaip papuošti ) , tada kitos jei turi ideda ....tai gal tada tokią sukurti ? g.gif ...nes jei čia , tai mūsų tortai makaluosis su internetiniais , jei čia viską krausime  schmoll.gif
*

nu gal ir taip drinks_cheers.gif jei visos krausim ką randam tai doh.gif lotuliukas.gif nu nebent kas nors labai jau įdomu, įpatinga būtų g.gif bet vėlgi kas nienai įdomu kitai gal visai ne schmoll.gif ai, mažiau kalbų daugiau darbų irnesakyk.gif einu ganašo pirmakart bandyt karsta.gif
Asseni
SUSItvarke musu papuosimu temukes clap.gif clap.gif clap.gif
Tik nuorodos i temas nukeliavo i antra lapa, nu jau tiek to.

Daugiau betvarkos nedarom, o tai jau geda pries bea
Vaidosee
Labas vakaras merginos 4u.gif ,esu susizavejus jusu tortukais thumbup.gif
Bet iskilo viena probleme,pasidariau cukrine mase gelytems,pagal cipsiuko recepta,bet ji gavosi trapi,kai pradedu kocioti,ji tiesiog trupa verysad.gif ar dar yra galimybe pataisyti mano klaidas,ar jau galiu ruosti nauja mase verysad.gif .
Povila$
QUOTE(Vaidosee @ 2009 05 24, 21:57)
Labas vakaras merginos  4u.gif ,esu susizavejus jusu tortukais  thumbup.gif
Bet iskilo viena probleme,pasidariau cukrine mase gelytems,pagal cipsiuko recepta,bet ji gavosi trapi,kai pradedu kocioti,ji tiesiog trupa  verysad.gif  ar dar yra galimybe pataisyti mano klaidas,ar jau galiu ruosti nauja mase  verysad.gif .
*

Sudrėkinam vandeniu ir dedam į mikrobangę kelioms sekundėms. O jau jegiu ypač labai trupa tai nenorint išmesti, reikia vėl želatinos pasigaminti ir maišyti kartu su jau padaryta mase. Šiaip tai manau, jog per daug pridėjote cukraus pudros, arba želatinos per mažai... ax.gif
@adrij@
QUOTE(Vaidosee @ 2009 05 24, 21:57)
Labas vakaras merginos  4u.gif ,esu susizavejus jusu tortukais  thumbup.gif
Bet iskilo viena probleme,pasidariau cukrine mase gelytems,pagal cipsiuko recepta,bet ji gavosi trapi,kai pradedu kocioti,ji tiesiog trupa  verysad.gif  ar dar yra galimybe pataisyti mano klaidas,ar jau galiu ruosti nauja mase  verysad.gif .
*

Jei trupa želatinos per mažai ( per silpna buvo ) , dasimirkyk , ir iminkyk į masę gal pasitaisys g.gif .
Vaidosee
QUOTE(Povila$ @ 2009 05 24, 22:04)
Sudrėkinam vandeniu...
*

QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 25, 00:09)
želatinos per mažai
*

Didelis aciu uz pagalba 4u.gif ,begu gelbeti savo gelytes 4u.gif
naitas
QUOTE(RiMami @ 2009 05 23, 22:31)
nulupau plėvelę ir pupelių ornamentas liko ant šokolado plokštelės, ta ornamentuota pusė dar tokia ir blizganti gavosi 
*

ačiū už paaiškinimą. Tačiau vistiek dar man liko neaišku - ar ant tos plėvelės yra kažkokio dažiklio, nes lieka labai aiškus kavos pupelės ornamentas. Iš kur jis? Jis atrodo nuotraukoje kaip būtų baltos spalvos šokolado kontūrų ornamentas.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 24, 03:18)
Lipinate storają dalį apačioje , plonoji viršuje ....palenkiate kraštelius ....
*

man tai dar viena nuostabybė šitoj sesijoj - kad baltas šokoladas pasiduoda dažymui. Taigi tikrai, toookių gražių rožių galima pasidaryti.

Aš pasidariau balto šokolado rožių ir lapelių. Gavosi visai neblogai.
Tačiau su juodu šokoladu gavosi šnipštas. Maišiau pagal Inočkos nurodytas proporcijas. Gavosi trapus ir birus šokoladas ir po paros, ir po dviejų parų laikymo šaldytuve. Dar įlydžiau šokolado. Vistiek toks pat trapus. Tiesiog visas vaizdas primena hematogeno trapumą.
adriu
QUOTE(naitas @ 2009 05 25, 10:17)
ačiū už paaiškinimą. Tačiau vistiek dar man liko neaišku - ar ant tos plėvelės yra kažkokio dažiklio, nes lieka labai aiškus kavos pupelės ornamentas. Iš kur jis? Jis atrodo nuotraukoje kaip būtų baltos spalvos šokolado kontūrų ornamentas.

man tai dar viena nuostabybė šitoj sesijoj - kad baltas šokoladas pasiduoda dažymui. Taigi tikrai, toookių gražių rožių galima pasidaryti.

Aš pasidariau balto šokolado rožių ir lapelių. Gavosi visai neblogai.
Tačiau su juodu šokoladu gavosi šnipštas. Maišiau pagal Inočkos nurodytas proporcijas. Gavosi trapus ir birus šokoladas ir po paros, ir po dviejų parų laikymo šaldytuve. Dar įlydžiau šokolado. Vistiek toks pat trapus. Tiesiog visas vaizdas primena hematogeno trapumą.
*

man su juodu karūnos šokoladu ir tas pats buvo-bet vos ne vos padariau rožes,o vat vakar su baltu princo dariau-tai thumbup.gif thumbup.gif lipink ką tik nori thumbup.gif
mazuliux
QUOTE(naitas @ 2009 05 25, 08:17)
*

Reikia "ilydyt" daugiau medaus, ne sokolado mirksiukas.gif Nes butent medus ir duoda ta lankstuma, tampruma mases.
uzniukas
Apie rožes ir aš pasisakysiu tongue.gif dariau baltas iš SHOGETEN tai doh.gif išsiskiria toks kaip sviestas , riebalas ir neįmanoma - slysta leidžiasi, rožės leipsta akyse, nestovi lapeliai doh.gif tragedija doh.gif bet yra vienas pliusas - blizgejimas nerealus, jei pavyksta nulibdyt rožę tai ji blizga kaip nulakuota bigsmile.gif

o su princu viskas gerai gaunas thumbup.gif ir su juodi karūna dariau, gavos normaliai g.gif
naitas
QUOTE(mazuliux @ 2009 05 25, 11:33)
Reikia "ilydyt" daugiau medaus, ne sokolado  mirksiukas.gif Nes butent medus ir duoda ta lankstuma, tampruma mases.
*

g.gif .. matai, Inočkos receptas sako - 100 gr šokolado ir vienas šaukštas medaus. Taip padariau. Trapus be galo, kai šiltas, tai irgi byra. Tada pas Cipciuką paklausiau - sako, reikia dar kelių plytelių. Įdėjau.. vistiek trapu..
aišku, galima dabar eksperimentuoti.. dedu medaus.. šaukštelį. Bus matyt..
Serenada
na,as rozes lipdziau pirma karta is juodojo karunos sokolado-gavosi puikiai,dabar kaip noriu tas spalvotas isgauti,kaip grazu,bet kaip cia su tais maistiniais dazais g.gif (Kaune)ar tikrai tik nurodytoje vietoje bazeje yra ,daugiau niekur?ir kodel taip ,,padpolnai,,?
mamkaa
as bazeje pirkau tuos dazus, kur Cipciukas sake 17 sandely, tik gaila kad tik tokiops spalvos kitokiu ir neturi, o taip noretusi kitokiu, nesu as jau tokia kepeja kad man reiketu mandru priemoniu ir dazu, kai nekepu pagal uzsakymus, o tik savam naudojimu tai ir pagailiu pinigeliu parsisiusti is kur ar uzsisakyti pas ka, nes tikrai nepigu.
va tie dazai is bazes 17 sandelio (4 spalvos)
user posted image
Serenada
QUOTE(mamkaa @ 2009 05 25, 13:07)
as bazeje pirkau tuos dazus, kur Cipciukas sake 17 sandely,
*

aciu,reiks ieskoti,as irgi tokia pat,tik savam naudojimui,bet jau norisi kazka pabandyti is cukrines mases,o tam reikia dazu ax.gif
love.
QUOTE(mamkaa @ 2009 05 25, 12:07)
as bazeje pirkau tuos dazus, kur Cipciukas sake 17 sandely

as ir ju nusipirkau smile.gif tik iskilo toks klausimukas.. ant to pakelio parasyta, kad juos reikia praskiest vandeniu (aisku nedideliu kiekiu) kad tie dazai istriptu. Tai dabar kaip daryt kai noriu tais dazais nudazyt plakta grietinele? nesuprantu blush2.gif
mmergyte
as tai laukiu cipciuko ziniu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
mazuliux
Apia ka, mmergyt?
mmergyte
QUOTE(mazuliux @ 2009 05 25, 15:02)
Apia ka, mmergyt?
*

apie dazus lotuliukas.gif
mazuliux
aaaaaa lotuliukas.gif
Cia kaip man buvo, sakau darbe, jau kaip laukiu siuntinio, dazu gausiu. Kolege klausia, ka dazysi, plaukus doh.gif Sakau nea, tortus lotuliukas.gif Ai, sako, teisingai, ka tu gali daugiau dazyti rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.