Mano sunelis labai prakaituoja jau nuo gimimo, dar iki siol geriam vandenini vit D3 po 3 laselius i diena. buvo dienu,kad net dvigubas dozes daviau, o ir osteocare visa buteliuka sudaviau, bet prakaitavimas nemazejo, siandien tyrimams palikom kraujuka ir slapima, gal viena karta ras kur musu bedos
Sveikos
As irgi esu susirupinusi sia problema, o gal tai ne problema? mano vaikinas 7 metu, atsirado tikras prakaito kvapas, ar tai normalu ir ar taip buna? Na nuo jo neskilnda stiprus prakaito kvapas, bet pauoscius pazastyte jauciasi suaugusio zmogau prakaito kvapas.
Bresta jusu vaikai, viskas normalu
na 10 metu mergaitei suprantu dar, bet berniukai tai tikrai veliau bresta..
turim ir mes ta beda, mergaitei tik 11 metu, o turi "negera" kvapa, ypac po fizinio lavinimo pamoku. Girdejau gydytojo nuomone, kad gali buti organizmo intoksikacija, t.y.tureti kirminu, bet mes ir nuo ju sugerem vaistus, ne ka pagerejo, kreipsimes dar kur nors
Mano sunus nuo pat gimimo ziauriai prakaituoja,gydytoja pasake,kad tikrai ne rachitas,o paveldetas prakaitavimas
Nesinori ir kalbet,ka mum reiskia vaziuot vasara automobiliu,sportuot ir t.t. O siuo metu gulim ligonineje po apendicito operacijos,tai apskritai,man net baugu daros...nesigulu ilgiausiai pati miegot,nes sluostau kiek imanoma prakaita vaikui...marskineliai slapi,ant pagalves beveik balos... Ar tai normalu???Cia gal po narkozes ir antibijotiku??? QUOTE(MILIUS @ 2008 07 16, 00:17) Mano sunus nuo pat gimimo ziauriai prakaituoja,gydytoja pasake,kad tikrai ne rachitas,o paveldetas prakaitavimas Nesinori ir kalbet,ka mum reiskia vaziuot vasara automobiliu,sportuot ir t.t. O siuo metu gulim ligonineje po apendicito operacijos,tai apskritai,man net baugu daros...nesigulu ilgiausiai pati miegot,nes sluostau kiek imanoma prakaita vaikui...marskineliai slapi,ant pagalves beveik balos... Ar tai normalu???Cia gal po narkozes ir antibijotiku??? Deja deja... ir mums paveldeta, sunus tik 3 metuku, o prakaitas zliaugia Toks jo senelis, irgi visada laseliais kakta nuseta.... gydytoja nieko gero nepasake... paveldeta... teks susitaikyt... Nezinau nei kaip rengt toki vaika, i darzeli is viso tragedija vest, ten gi nieks nepataikys pagal ora drabuziu, o sukaito, cia tuoj vejas perpute, ir vel 3 sav. namie... QUOTE(varla @ 2008 07 16, 15:12) Deja deja... ir mums paveldeta, sunus tik 3 metuku, o prakaitas zliaugia Toks jo senelis, irgi visada laseliais kakta nuseta.... gydytoja nieko gero nepasake... paveldeta... teks susitaikyt... Nezinau nei kaip rengt toki vaika, i darzeli is viso tragedija vest, ten gi nieks nepataikys pagal ora drabuziu, o sukaito, cia tuoj vejas perpute, ir vel 3 sav. namie... Jetau, kaip aš išsigandau čia visokių plaučių uždegimų ir vėžių prisiskaičiusi QUOTE(laukinukė @ 2008 09 11, 09:51) bet kaip tyrimų išsiprašyti, tai nežinau - labai jau tie daktarai nemėgsta, kai pradedi anot jų be reikalo ligų ieškoti tai jei neduoda siuntimo, tai tegul tau isaiskina priezasti, kodel prakaituoja. nes as irgi vis pasakydavau kad miego metu ziauriai suprakaituoja, tai pradzioj padare vietoj kelis tyrimus (krauja, cukru), infekcinej mantu darem, ir gavom galiausiai siuntima pas endokrinologus, tai pirmadieni varom atsakymu jau, nes nuleido nemazai siaip vaika apziurejo, tai ugis svoris super, tai nebent ka kraujas parodys. vien zo laukiam a ir dar pastebejau, kad mano vaikui visgi ir uzsiklojimo mazai reikia QUOTE(Raganėlė @ 2008 09 11, 11:00) tai jei neduoda siuntimo, tai tegul tau isaiskina priezasti, kodel prakaituoja. siaip vaika apziurejo, tai ugis svoris super, tai nebent ka kraujas parodys. vien zo laukiam a ir dar pastebejau, kad mano vaikui visgi ir uzsiklojimo mazai reikia Tai jos pirma priežąstis vit. D. Nu, išgėrė šią savaitę, tik nežinau, per kiek laiko turėtų būti poveikis O maniškė nuo pat kūdikystės mažai svorio priauga, o ir dabar kūdutė, nors visi tie procentai svorio ir ūgio apie viduriuką QUOTE(laukinukė @ 2008 09 11, 13:30) Tai jos pirma priežąstis vit. D. Nu, išgėrė šią savaitę, tik nežinau, per kiek laiko turėtų būti poveikis O maniškė nuo pat kūdikystės mažai svorio priauga, o ir dabar kūdutė, nors visi tie procentai svorio ir ūgio apie viduriuką o jus visai neduodavot vit D?, o tai apziuri, nes vit D nuo rahito, mano vaikui kudikystei uzleistas rahitas net buvo, bet pagijo o prakaitavimas nedingo , ir daba pastoviai ziemos metu pagirdau ir D ir zuvies tauku, o vasara is gamtos (tikiuosi) pasisemia QUOTE(Raganėlė @ 2008 09 11, 15:52) o jus visai neduodavot vit D?, o tai apziuri, nes vit D nuo rahito, mano vaikui kudikystei uzleistas rahitas net buvo, bet pagijo o prakaitavimas nedingo , ir daba pastoviai ziemos metu pagirdau ir D ir zuvies tauku, o vasara is gamtos (tikiuosi) pasisemia Kol maža buvo duodavau lašiukus, kiek skyrė, paskui gėrė žuvų taukus. Vasarą buvo pertraukėlė irgi tikėjausi, kad gaus iš saulės. O va tau
mano vaikas 1m.2men irgi labai prakaituoja, ypac naktimis ir aprengiu ne per siltai ir uzkloju jau lengviau, bet vis tiek suprakaituoja. ir vitamina D iki siol duodu ir zuvu taukus
Manoji irgi prakaituoja, bet tik miegant. Net visi plaukučiai sušlampa....
maniske miegodama taip pat suprakaituoja,atsikloja naktimis,nes matosi per karsta,net ziemos metu tik su virsutine dalimi pizamytes buna migdau,be jokiu kelnyciu....bet kazkaip nemanau kad cia didele labai problema,gal taip yra kai kuriems vaikuciams,nes net neisivaziduoju kokiu vit galetu trukti maniske,del vit d tai abejoju,kad jo truksta,nes pageriam tai tokiu tai tokiu vitaminu,beto ir gydytojai niekada nepastebejo ,kad jo truktu...tai gal cia tiersiog taip yra?
o as galvojau,kad mano vaikas tik prakaituoja
Sveikos mamos
Mano mazius irgi ta pacia problemyte turi del prakaitavimo, kai uzmiega visada buna slapias turiu perengti... Bet pastebejau viena dalyka kad suprakaituoja tik iki kol imiega visiskai.. As ji perengiu o paskui likusia dali nakties nebeprakaituoja
Mazi vaikai prakaituoja del vegetacines nervu sistemos ir tai yra normalu. Jeigu daugiau jokiu nusisundimu nera,tai nurimkit. Maniske irgi tik uzmigus prakaituoja,o veliau nakti ne. Ir is pietu miegelio slapia atsikelia galva. As pati labai prakaituoju,ypac nosis net lasai buna jeigu man per silta. O vaikuciai tikrai isaugs. Subres vegetacine nervu sistema
ir mano sunelis prakaituoja,ypac pedutes,kai tik kojines numauni iskart kojites sudregsta
Mano vaikinukui 6m. , jis taip pat turi sia problema, naktimis keldavomes perrengti, pakeisti pagalve nes ir ji budavo slapia. O ant maikuciu likdavo baltos demes nuo prakaito, lyg nuo drusku. Vaiko gydytoja man sakydavo kad tai normalu, vaikas atsipalaiduoja kol uzmiega, ar tu neprakaituoji, ir t.t.t. Gal apie metus as jai nedaviau ramybes. gavau siuntima pas endokrinologa. O atsakymas tai kad vaikui skydliaukes sutrikimas, tyrimus kartosim po 4men. Taigi geriau issitirti ir zinoti kad vaikas tikrai sveikas. kad patys daktarai neklaustu:o kur buvote anksciau ir kodel nesikreipet?
QUOTE(dren2 @ 2009 04 22, 23:05) Mano vaikinukui 6m. , jis taip pat turi sia problema, naktimis keldavomes perrengti, pakeisti pagalve nes ir ji budavo slapia. O ant maikuciu likdavo baltos demes nuo prakaito, lyg nuo drusku. Vaiko gydytoja man sakydavo kad tai normalu, vaikas atsipalaiduoja kol uzmiega, ar tu neprakaituoji, ir t.t.t. Gal apie metus as jai nedaviau ramybes. gavau siuntima pas endokrinologa. O atsakymas tai kad vaikui skydliaukes sutrikimas, tyrimus kartosim po 4men. Taigi geriau issitirti ir zinoti kad vaikas tikrai sveikas. kad patys daktarai neklaustu:o kur buvote anksciau ir kodel nesikreipet? Dren, o jūsų vaikelis tik miegodamas prakaituoja ar ir šiaip linkęs greičiau suprakaituoti nei kiti, pavyzdžiui žaisdamas? Mano vyresnėlis taip pat užmigdamas prakaituoja ir linkęs greičiau suprakaituoti nei kiti vaikai. Perskaičiau jūsų žinutę, sunerimus pasiklausiau savo šeimos gydytojos dėl prakaitavimo, sakau gal reikia endokrinologui pasirodyt dėl šventos ramybės, o ji tame problemos neįžvelgė, nes be prakaitavimo nėra kitų negalavimo požymių, kaip vaiko nervingumas ir pan. O kai buvote apžiūroje pas endokrinologus, ar domėjosi jie vaikelio vystymosi raida, elgesiu ir pan? QUOTE(dren2 @ 2009 04 23, 09:05) Mano vaikinukui 6m. , jis taip pat turi sia problema, naktimis keldavomes perrengti, pakeisti pagalve nes ir ji budavo slapia. O ant maikuciu likdavo baltos demes nuo prakaito, lyg nuo drusku. Vaiko gydytoja man sakydavo kad tai normalu, vaikas atsipalaiduoja kol uzmiega, ar tu neprakaituoji, ir t.t.t. Gal apie metus as jai nedaviau ramybes. gavau siuntima pas endokrinologa. O atsakymas tai kad vaikui skydliaukes sutrikimas, tyrimus kartosim po 4men. Taigi geriau issitirti ir zinoti kad vaikas tikrai sveikas. kad patys daktarai neklaustu:o kur buvote anksciau ir kodel nesikreipet? Mano 4 metu sunus irgi uzmigdamas labai isprakaituoja, o dar ir svoris nelabai auga. As vis pagalvoju apie endokrinologo konsultacija, sakyk , kokius tyrimus dare, kaip nustate skydliaukes sutrikima, ar labai "nukankino"vaika?
Sveikos,
mums jau 3 metukai,bet ir kovojam su prakaitavimu. Pas ndokrinologus tai visai nenukankina,mes ten lankomes kas pusmeti. Skydliauke tai paciupineja rankom kakla ir echoskopu paziuri,labai paprasta. Ir dar kraujuka is venos ima ir nustatineja,bet ka tai tiksliai nepasakysiu. Mums nieko blogo nerado,taciau vistiek prakaituojam QUOTE(...spinduliukas... @ 2009 03 22, 23:45) Sveikos mamos Mano mazius irgi ta pacia problemyte turi del prakaitavimo, kai uzmiega visada buna slapias turiu perengti... Bet pastebejau viena dalyka kad suprakaituoja tik iki kol imiega visiskai.. As ji perengiu o paskui likusia dali nakties nebeprakaituoja Vat, vat! Maniskiui taip pat. Tika kad perringti nereikia... tik galvyte buna slapia, ir tik tol, kol uzminga prakaituoja. Bet tai nutinka ne kiekviena nakti... kai maziau uzkluoju, kai vesiau kambary - tai nesuprakituoja. Bet kai perskaiciau del visokiu galimu lygu forume, tai net susimasciau issigandusi
Mano maziukui 3men. Valgant suprakaituoja galvytes soniukai (uz ausyciu) ir kakta, net lasiukai susidaro.
Gal kas su tokiu prakaitavimu buvo susidures, nes cia pagrinde visos rasot apie prakaitavima pries uzmiegant. Pedutes taip pat kartais buna dregnos. Ar cia su vit.D susije?
Va kiek daugčia prakaituojančių. Mano vyresnėlis nuo kokių metukų kai pradėjo prakaituoti tai vis dar..... Naktį kartais nepakanka viena karta persirenkt.Pastebėjau kad jei daugiau atsigeria prieš miega tada jau bus šlapia ir pagalvė ir pižama.Dieną ir užtenka nedaug pajuėti ir jau sušiles. Kaltinu asma. Tikiuosi neapsirinku
QUOTE(ziviliokas @ 2009 03 20, 11:21) o as galvojau,kad mano vaikas tik prakaituoja Mes irgi dažnokai sergam, nes suprakaituoja, nusispardo, o naktį kambary pasidaro vėsiau( ugnies nekūrenam per naktį) ir vis gerklė raudona ir paburkusi. kartais naktį tenka ir perrengti, nes prakaituoja gana stipriai.
mes taip pat turim problemu su prakaitavimu
bet mano sunus prakaituoja ne naktimis o dienomis ir labai kai juda ,pastebejau net per daug isitempes buna susinervines o pila saltas prakaitas upeliais be to jis dar alergiskas yra ,isberia maniau ,kad toksinai iseidineja
Mano drauges mergaite, miegodama labai prakaituoja, tiesiog ant veido kabo laseliaiir teka pamazu, plaukai buna slapi kartais kaip po duso. Ligu nerado.Itaria paveldejima, nesjos teveliui tokios pat bedos
matau tema labai apmirusi, na vistiek parasysiu mes ir labai prakaituojame kaip is po duso, endokrinologai nieko nerado taip pat sako igimta
|