Turiu klausimuka,galbut kuri nors susidurete su panasiu reiskiniu. Patarkite. Dukryte vos tik uzmigusi ima ziauriai prakaituoti, net jeigu uzmigdau tik su triusikeliais ir uzkloju plonyte antklode iki puses. Visa galva buna kiaurai slapia. Kazin ar tai reiskia, kad truksta D vitamino, o gal kokia nors kita beda? D vitamina naudojome (tiesa gereme vienkartines ampules,kuriose budavo puses metu norma).
Tokių temų jau yra užvestų, susirask per paiešką.
QUOTE(Vaivux @ 2005 09 06, 21:36) Turiu klausimuka,galbut kuri nors susidurete su panasiu reiskiniu. Patarkite. Dukryte vos tik uzmigusi ima ziauriai prakaituoti, net jeigu uzmigdau tik su triusikeliais ir uzkloju plonyte antklode iki puses. Visa galva buna kiaurai slapia. Kazin ar tai reiskia, kad truksta D vitamino, o gal kokia nors kita beda? D vitamina naudojome (tiesa gereme vienkartines ampules,kuriose budavo puses metu norma). PAs mus lygiai tas pats  Ir irgi kilo mintis apie vitaminą D Na bet sakiau gal karščiai baigsis tai ri tas prakaitavimas baigsis  Tikiuosi
Tikrai niekaip nepavyksta per paieska rasti. Visaip bandziau...Gal kas gali padeti ir imesti nuoroda,nes du mazameciai nu labai riboja laika  Busiu labai dekinga
Maniskis irgi prakaituoja. Anksciau, dar daugiau prakaituodavo - tai veziau tirti slapima del kalcio - atsakymas buvo, kad didelis kalcio trukumas. Gerem Osteocare. Tikrai sumazejo prakaitavimas. Bet dabar jau taip nepergyvenu, nors vis dar prakaituoja (tik maziau). Slapima tyrem Geromedoj (Vilniuje).
Maniskis irgi labai prakaituoja nakti miegant. Kartais net perrengti turiu. Paskaicius prisiminiau, kad vit. D senai bedaviau, galvoju reikes Osteocare nupirkti.
Natalie
2005 09 13, 21:55
Maniškis irgi stipriai prakaituoja, aišku naktį nereikia perrengti, bet ypač kai karšta, užmiega - visa vieta po galva ir plaukučiai šlaput-šlaputėliai. Gėrėm padidintą vit. D kiekį, ir tyrėmes šlapymą - šlapyme buvo išskiriančio Ca, vėl sumažinome vit.D dozę. Dabar dėl sunkaus dantų dygymo - gyd. išrašė Osteocare, tai lyg ir mažiau prakaituoja. Skaičiau apie mažų vaikų prakaitavimą, tai gali reikšti - rahito požymiai (vit. D trūkumas), skydliaukės veiklos sutrikimas ar tiesiog paveldėjo - gal šeimoje yra stipriai prakaituojančių  Planuoju vėl paprašyti ištirti šlapimą
Redulka
2005 09 15, 15:30
Reikėtų dar ir kraują išsitirti, nes kai vaikui mažakraujystė taip pat prakaituoja. Be abejo ir vitamino D trūkumas sukelia prakaitavimą. O vienkartinė ampuolė - nepasitvirtino jau daugeliui vaikų, geriau jau keli lašai Vit.D kasdien. Kai kuriems mažiukams nepasisavina organizmas aliejinio vit.D, tai reiktų pakeisti į vandeninį. Pati išbandžiau ir padėjo. O didesniems tinka ir Osteocare (geras).
Raganėlė
2005 09 16, 10:47
šiaip su osteocare atsargiai, reikia su gydytojais konsultuotis, kad vaikui nepagreitėtu kaulėjimas, nes tai irgi labai negerai. šiaip iš savo patirties žinau kaip sunku su vit. D3 nes savo vaikui ilgai rachitą gydėm, bet ne be žioplo gydytojo kaltės. reikia labai kiekius žiūrėt tiek vit d tiek ir kalcio, o tai žianau kad nėra lengva
Raganėlė
2005 09 16, 11:51
gal žinot kas kur Kaune galima ištirti šlapimą, kad nustatytų kalcio kiekį
Nu manoji irgi prakaituoja, kai uzmiega, tai rodos, kad po dusu kas butu pakise - visi plaukai slapi ir pagalvyte slapia. Ir dar pastebejau, kad jei ji vakare uzmigusi nesuprakaituoja, tai sekancia diena visada uzkyla temperatura, tai tas prakaitavimas kaip ir pranasas buna,ko laukti sekancia diena  . Ir tai ne mano vienos pastebejimai.
SoniaSonia
2005 10 05, 22:52
As kaip tik vakar lankiausi pas Vingra del tokios pacios problemos, mano berniukas dvieju su puse beveik, problema tokia pat, kaip Vaivux rase, tai va siandie paeme krauja, tirs calci ir fosfora, ir jei tai panasu bus i rachita,tai vit d reikes po 4-5 lasus, o dar gali buti tuberkulioze. Ir tiesa, paziurejo ortopedas - sake tikrai panasu, kad ko gero rachitas. Nors vit d kiek reikejo, tiek daviau, nu kiek sake daktarai.. Zodziu ryt po kraujo tyrimo atsakymo skirs gydyma. Nes jau nebezinojau, kaip kloti vaikiuka - uzmiegant visas kai ismaudytas..
Raganėlė
2005 10 06, 09:10
mes ilogai gydėmės rachitą, o ir duodavau labiausiai išgrynintą vit. D3, tai gydytojas įtarė, kad vaikiuko organizmas jo nepasisavina (yra labai reta liga tokia), bet mums po to viskas susitvarkė, nes tai labai ilgas procesas, o ir labai svarbu neperdozuot vit D.
Redulka
2005 10 09, 10:43
QUOTE(SoniaSonia @ 2005 10 05, 23:52) As kaip tik vakar lankiausi pas Vingra del tokios pacios problemos, mano berniukas dvieju su puse beveik, problema tokia pat, kaip Vaivux rase, tai va siandie paeme krauja, tirs calci ir fosfora, ir jei tai panasu bus i rachita,tai vit d reikes po 4-5 lasus, o dar gali buti tuberkulioze. Ir tiesa, paziurejo ortopedas - sake tikrai panasu, kad ko gero rachitas. Nors vit d kiek reikejo, tiek daviau, nu kiek sake daktarai.. Zodziu ryt po kraujo tyrimo atsakymo skirs gydyma. Nes jau nebezinojau, kaip kloti vaikiuka - uzmiegant visas kai ismaudytas.. Sveika. Gal gali parašyti, koks buvo atsakymas ir kokį skyrė gydymą ?
Keliu sia tema i virsu, nes mums ji yra labai aktuali. gal atsiras daugiau supermamu susidurusiu su tokia problema ir turinciu patarimu, kaip ja iveikti mano sunelis irgi labai prakaituoja ir kazkaip irgi manau, kad vitamino D ir calcio trukumas, dabar naudojam vitaminus "Pikovit", idomu ar jie pades? vaikas slogoja ir kosti, tai gal tai tiesiog negalavimo pozimis?
Mano sūnus irgi prakaituoja. Jei uzmiega ant rankų, tai toje vietoje, kur galvytė gulėjo, rankovė visad drėgna lieka. Pirmus mėnesius taip būdavo, po to, net nepastebėjau, kaip praėjo, o dabar žiūriu, vėl. Vitamino D duodu tiek pat, kiek Žiemą duodavau, o saulės juk dabar daugėja, neturėtų, rodos, jo trūkti  .
Atėnė V
2006 05 28, 19:29
O aš kažkur skaičiau,kad prakaitavimas gali rodyti ne tik vitamino D trūkumą ,bet ir širdelės problemas.
pradejau duoti vaikui vitaminus - prakaitavimas sumazejo. reiskia kazko truko organizmui.o daviau is pradziu "pikovit", o dabar "osteocare"...
mano sūnus taip pat labai prakaituodavo,vos vos aprengdavau,bet pora minučiu ir jis vėl šlapais.Daktarė liepė didinti vitamino D kieki
Ką tik mačiau daktarės atsakymą mamai, kad prakaituoja vaikai, dėl vegetacinės sistemos įpatumų. Vadinasi, ne kiekvienas prakaitavimas reiškia ligą ar sveikatos sutrikimą.
nebijau
2006 06 06, 15:44
QUOTE(vikulija @ 2006 05 23, 22:03) Keliu sia tema i virsu, nes mums ji yra labai aktuali. gal atsiras daugiau supermamu susidurusiu su tokia problema ir turinciu patarimu, kaip ja iveikti mano sunelis irgi labai prakaituoja ir kazkaip irgi manau, kad vitamino D ir calcio trukumas, dabar naudojam vitaminus "Pikovit", idomu ar jie pades? vaikas slogoja ir kosti, tai gal tai tiesiog negalavimo pozimis? Jei vaikas sloguoja, kosti, prakaituoja plius valgo poprasciai-pasidarykite rentgeno nuotrauka-didele tikimybe, kad vaikui uzsleptas plauciu uzdegimas.
Mazius_
2006 06 23, 12:13
gali būti visko dėl didelio prakaitavimo. reikia manau su gydytojais kalbėt. mūsų berniukas (2mėn) per karščius visas būna suprakaitavęs. tai per dieną dažnai būna nuogutis, o vakare būtinai maudynės
Mes ir labai prakaituojam, reikia turbut kreiptis i gydytoja  Nesenai kraujo tyrimus darem viskas ok. Va o slapima tai reiktu issitirt, bet kaip reiks pagaut ji  ant puodo nedaro QUOTE(Sandrag @ 2006 06 06, 16:44) Jei vaikas sloguoja, kosti, prakaituoja plius valgo poprasciai-pasidarykite rentgeno nuotrauka-didele tikimybe, kad vaikui uzsleptas plauciu uzdegimas. Mums atitinka tie simptomai bet mes buvom pas gydytoja kad kosti, paklause plauciukai svarus  O juk nuo plauciu uzdegimo temp. turetu buti Prisiskaiciau, dabar ir baisu darosi
audriunka
2007 01 03, 14:21
QUOTE(urba @ 2006 06 24, 12:59) Mes ir labai prakaituojam, reikia turbut kreiptis i gydytoja  Nesenai kraujo tyrimus darem viskas ok. Va o slapima tai reiktu issitirt, bet kaip reiks pagaut ji  ant puodo nedaro Mums atitinka tie simptomai bet mes buvom pas gydytoja kad kosti, paklause plauciukai svarus  O juk nuo plauciu uzdegimo temp. turetu buti Prisiskaiciau, dabar ir baisu darosi  o mum nebuvo nei temperaturos, nei kas girdejosi plauciukuose ir padarius plauciu nuotrauka rado uzdegima.
djMatushka
2007 08 20, 22:11
Sveikos, niekaip nesurandu galų, kodėl mano 4 su puse metų mažius taip prakaituoja. kaip prisilaksto, tai reikia manyti lyg ir normalu. Bet kiekvieną naktį, tik užmiega, ir nors marškinėlius gręžk, visas veidelis, kaklas išrasoja dideliais lašais. savo pediatrei ne kartą esu sakiusi. ji iki šiol porina, kad tai gali būti normalu, vieni vaikai daugiau prakaituoja kiti mažiau. bet man tokio paaiškinimo maža. paskutinį kartą prispyriau - sake, rugsėjį siųs pas pulmonologus ir patarė vitamino d pagerti. gal kas susidūrėt su panašia problemėle. su kokiais dalykais dar siejamas prakaitavimas?
dėkui
nebijau
2007 08 21, 09:08
QUOTE(djMatushka @ 2007 08 20, 23:11) Sveikos, niekaip nesurandu galų, kodėl mano 4 su puse metų mažius taip prakaituoja. kaip prisilaksto, tai reikia manyti lyg ir normalu. Bet kiekvieną naktį, tik užmiega, ir nors marškinėlius gręžk, visas veidelis, kaklas išrasoja dideliais lašais. savo pediatrei ne kartą esu sakiusi. ji iki šiol porina, kad tai gali būti normalu, vieni vaikai daugiau prakaituoja kiti mažiau. bet man tokio paaiškinimo maža. paskutinį kartą prispyriau - sake, rugsėjį siųs pas pulmonologus ir patarė vitamino d pagerti. gal kas susidūrėt su panašia problemėle. su kokiais dalykais dar siejamas prakaitavimas? dėkui Pabandykit pasiprasyti pediatres, kad padarytu plauciu nuotrauka-labai panasu i uzslepta plauciu uzdegima. Pas mus uvo tokia pati problema-vaikui nieko nera, sveikas, nei kosti, nei sloguoja, tik...prakaituoja, nors grezk. Persviete-ir atrado uzsisenejusi letini plauciu uzdegima vidury vasaros.
djMatushka
2007 08 21, 09:26
QUOTE(nebijau @ 2007 08 21, 10:08) Pabandykit pasiprasyti pediatres, kad padarytu plauciu nuotrauka-labai panasu i uzslepta plauciu uzdegima. Pas mus uvo tokia pati problema-vaikui nieko nera, sveikas, nei kosti, nei sloguoja, tik...prakaituoja, nors grezk. Persviete-ir atrado uzsisenejusi letini plauciu uzdegima vidury vasaros. Papildyta:VA VA, APIE TĄ UŽSLĖPTA PLAUČIŲ UŽDEGIMĄ ESU GIRDĖJUSI IR ESU SAKIUSI PEDIATREI, BET JI VIS PAKLAUSYDAVO PLAUČIUKUS IR "NU NIEKO NEGIRDŽZIU LABAI JAU NESINORI TOKIAM MAŽIUI RENTGENĄ DARYTI" IR TAI TĘSIAISI JAU VA PORĄ METŲ. NES JAM SU KOSULIU LABAI KEISTAI BUNA KAI PERŠLA - STAIGA UŽEINA ŽIAURRUS KOSULYS, TEMPERATŪRA ETC., BET PASILAIKO VA TAIP ILGIAUSIAI DVI PARAS IR VĖL VSIKAS GERAI. TAI IR GALI BŪTI TO "NEDAGYDYMO" SIMPTOMAI. ŽODŽIU MAN REIKIA SU SAVO PEDIATRE GRIEŽČIAU ELGTIS, NES KAŽKAIP AŠ PASITIKIU DAKTARAIS, BET VA ČIA KAI PASKAITINĖJAU, TAI MAMOS NEKURIOS GRIEŽTAI DAKTARUS IMA:)  , JEI JIE PATYS INICIATYVOS NERODO. DĖKUI:)
nebijau
2007 08 21, 09:53
QUOTE(djMatushka @ 2007 08 21, 10:26) Papildyta:VA VA, APIE TĄ UŽSLĖPTA PLAUČIŲ UŽDEGIMĄ ESU GIRDĖJUSI IR ESU SAKIUSI PEDIATREI, BET JI VIS PAKLAUSYDAVO PLAUČIUKUS IR "NU NIEKO NEGIRDŽZIU LABAI JAU NESINORI TOKIAM MAŽIUI RENTGENĄ DARYTI"  Nu ir daktare  Maniske kai nieko negirdi, liepia pirmiausia krauja pasitikrinti, jei ir ten mazai ka randa-plaucius sviesti. Ne toks jau mazas jusiskis, pirma karta svietem saviskiui 1,5 metuku, ir nenumire, ir liga rado, nors gydytoja irgi nieko negirdejo plauciuose. Prasykites per jega, pasirasykit visus popierius, bet vaikui liga raskit  Negali vaikas taip prakaituoti, jei yra sveikas
MANO SUNUI BEVEIK 8 METAI. ANKSCIAU PRAKAITUODAVO MIEGODAMAS. KAI BUVO VISAI MAZAS, DUODAVAU VIT.D. KAI PAAUGO PRADEJAU DUOTI LAIKAS NUO LAIKO ZUVU TAUKU MAZAIS ZIRNIUKAIS. PRAKAITAVIMAS ZENKLIAI SUMAZEJO. KAI PRISIBEGIOJA,- TIKRAI KAKTA SUPRAKAITAVUSI, BET KAIP PAMATUOTI TA BEGIOJIMA? GAL IR AS SUPRAKAITUOCIAU TIEK JUDEDAMA? DAR PASTEBEJAU, KAD JAM VISA LAIKA YRA SILCIAU, NEGU MAN. (MANO KUNO TEMPERATURA VISA LAIKA ZEMESNE, ESU ALERGISKA SALCIUI, NET RANKU KRAUJAGYSLES SPAZMUOJA, JEI SALTA). O SUNUS MIEGODAMAS PASTOVIAI NUSISPARDO,-JAM KARSTA. BE TO MAN PATARE NELEISTI VAIKUI MIEGOTI SU PUKINEMIS ARBA VILNONEMIS PAGALVEMIS BEI KALDROMIS. KA IR PADAREME.
QUOTE(nebijau @ 2007 08 21, 10:53) Negali vaikas taip prakaituoti, jei yra sveikas  Deja gali ir sveikas taip prakaituoti, kad net dideli lasai ant kaklo bus  , bet ir gali buti problemu sveikatoje, tad jei nieko neranda- nepanikuociau. Maniskiui astunti prasidejo, bet6 i galva nesove issamiai tikrintis  Prakaituoja tik miegodamas ir niekada lakstydamas. Maziem gali buti rachito pozymis, o vyresniem tiesiog genetika kaltinti
djMatushka
2007 10 19, 18:06
tai va, kol masciau nuo ko tas mano vaikas prakaituoja, tai jau ir bakterini plauciu uzhdegima apturejom... tai kol gydemes, ir del prakaitavimo problemeles tariausi su pulmonologais. visi ta pati porina, kad buna vaiku kurie taip va smarkiai prakaituoja, paskui ishauga. dar gavau velniu, kad sveikam vaike problemu ieshkau  . tai jau nebezhinau ar ieshkoti man dar slieku, ar laukti "kol ishaugs"...
mano 2.5 sūnelis taip pat labai prakaituoja miego metu galvytė kaklas ir kas įdomiausia ypač kokytės per keliukus ieškom ligų jau nuo metukų sunkiai sekasi mūsų profesoriams ir doc. mums padėti tik prigąsdina prakaituoja ir kaip rašė mamytė dėl genetikos, bet taip pat ir sergant cukriniu diabetu, hipoglikemija,tuberkulioze, rachitu, skydliauke, alergija, dėl virškinimo sutrikimų(tulžies, kepenų),dėl labai jautrios vegetacinės nervų sistemos taip pat dar dėl vėžio mes jau nežinom pas kokius gydytojus kreiptis dėl prakaitavimo kol kas nieko gero dar jis po tų gausių nuprakaitavimų būna labai blyškus ir pradeda šalti galūnės jam nuo kūdykistės diagnozuotas hiperjautrumas, atsikelia naktį ir niekaip neužmigdom, jau kiek aš nervinuosi dėl šitų neaiškumų, taip pat mus tyrė genetikai įtaria riebiūjų rūgščių oksidacijos sutrikimą, o galutinio atsakymo laukiam 8 mėn dar nėra išvadų, va taip dirba mūsų sveikatos apsaugos įstaigos, skambinu kiekvieną savaitę, sakau kad vaikas blogėja, reikia gydyti, o tas "atsipalaidavęs" doc. Utkus vis negauna atsakymo iš Vokietijos žodžiu košmaras nuoširdžiausiai linkiu mamytėms nesusidurti su vaikučių sveikatos problemomis ir net problemėlėmis nes tai yra siaubinga
Irmgarda
2007 11 19, 11:57
As zinau atveji, kad gausus prakaitavimas miego metu kilo del sirdeles negalavimu t.y. del sirdies ydu. Mano mergyte tai irgi prakaituojanti, bet ne taip daug, kad ant katos lasai susidarytu, bet ji turi sirdeleje papildoma atauga - chorda, kuri sukelia sirdies uzesiukus. Gydytoja taip ir aptiko ta chorda - isgirdusi uzesiukus nusiunte echoskopijos. Klaipedoje mums rado ta ataugele ir dabar vaziuojame kas metai profilaktiskai tikrintis, nes ji su laiku turetu isnykti.
QUOTE(Irmgarda @ 2007 11 19, 13:57) As zinau atveji, kad gausus prakaitavimas miego metu kilo del sirdeles negalavimu t.y. del sirdies ydu. Mano mergyte tai irgi prakaituojanti, bet ne taip daug, kad ant katos lasai susidarytu, bet ji turi sirdeleje papildoma atauga - chorda, kuri sukelia sirdies uzesiukus. Gydytoja taip ir aptiko ta chorda - isgirdusi uzesiukus nusiunte echoskopijos. Klaipedoje mums rado ta ataugele ir dabar vaziuojame kas metai profilaktiskai tikrintis, nes ji su laiku turetu isnykti. mums buvo atlikta širdies echoskopija santariškėse ir konsultavo kardiologas sakė širdelė sveika nors nestiprus ūžesiukas kartais būna
Labas, negąsdinkit mamytės. Mano vyresnėlė iki kokių 6m juodai prakaituodavo, nors nėra labai judri, atrodo ir nekaršta būdavo. Kokių mes tyrimų tik nedarėm  Paskui susitaikiau su tuo, kad mano vaikas toks yra ir laukiau kol išaugs. Dabar net kai labai karšta neturim šitos bėdos. kažkaip viskas dingo savaime.
QUOTE(GREK @ 2007 11 22, 11:34) Labas, negąsdinkit mamytės. Mano vyresnėlė iki kokių 6m juodai prakaituodavo, nors nėra labai judri, atrodo ir nekaršta būdavo. Kokių mes tyrimų tik nedarėm  Paskui susitaikiau su tuo, kad mano vaikas toks yra ir laukiau kol išaugs. Dabar net kai labai karšta neturim šitos bėdos. kažkaip viskas dingo savaime. Pritariu reikia rupintis kokiais negalavimais, bet negasdinkit mamyciu, mums 3.5m. ir mes prakaituojam nuo mazens, silta jai pastoviai, man tai visada salta as megstu siluma, o mergina kaista ir vis sako kad karsta, o kai nueina miegot tai tenka po kokio pusvalandzio uzmigus permauti pizama.....pas mus taip pat sirdies uzesiukai, tai ir susitaikiau, kad biski ta sirdele musu permusa ir matyt vaikui tokius simtomus issaukia
lauryzi
2007 12 03, 18:09
QUOTE(nebijau @ 2007 08 21, 10:08) Pabandykit pasiprasyti pediatres, kad padarytu plauciu nuotrauka-labai panasu i uzslepta plauciu uzdegima. Pas mus uvo tokia pati problema-vaikui nieko nera, sveikas, nei kosti, nei sloguoja, tik...prakaituoja, nors grezk. Persviete-ir atrado uzsisenejusi letini plauciu uzdegima vidury vasaros. O maniskis tai trupuciuka daugiau pajuda ir visas slapias - ar cia irgi uzdelstas plauciu uzdegimas???  Vyras liepe plaukucius nukirpti, bet normalus tie jo plaukuciai - bliuduku apkirptas ir tiek, nemanau, kad jam nuo ju per karsta
QUOTE(Danga @ 2007 12 03, 16:28) Pritariu reikia rupintis kokiais negalavimais, bet negasdinkit mamyciu, mums 3.5m. ir mes prakaituojam nuo mazens, silta jai pastoviai, man tai visada salta as megstu siluma, o mergina kaista ir vis sako kad karsta, o kai nueina miegot tai tenka po kokio pusvalandzio uzmigus permauti pizama.....pas mus taip pat sirdies uzesiukai, tai ir susitaikiau, kad biski ta sirdele musu permusa ir matyt vaikui tokius simtomus issaukia  mano dičkė irgi siaubingai prakaituoja, ypač vakarais kol užmiega ir dar po to apie 1-1,5 val. paskui perrengt reikia. O kambary tik 17 laipsnių  Bet niekada negalvojau, kad tai galima susieti su papildoma chorda ar atvira ovaline anga
gerai kad yra mamyčių optimisčių, kurių nepagąsdinsi, bet medicininė literatūra byloja, kad ne visais atvejais tas nenormalus prakaitavimas jau būna toks nekaltas, todėl manau, geriau nuodugniai išsitirti, o jei viskas normose tai ir AČIŪ DIEVUI, ligos juk progresuoja netinkamai gydomos, kaip mūsų gyd. sako - geriau veltui nueiti pas gydytoją negu per vėlai
lauryzi
2007 12 12, 22:26
QUOTE(gulbė @ 2007 12 11, 16:34) gerai kad yra mamyčių optimisčių, kurių nepagąsdinsi, bet medicininė literatūra byloja, kad ne visais atvejais tas nenormalus prakaitavimas jau būna toks nekaltas, todėl manau, geriau nuodugniai išsitirti, o jei viskas normose tai ir AČIŪ DIEVUI, ligos juk progresuoja netinkamai gydomos, kaip mūsų gyd. sako - geriau veltui nueiti pas gydytoją negu per vėlai O gal mes tikrai be reikalo ikalbam savo vaikuciams ligas??? Gal toks organizmas ir tiek??? Juk negali visi vienodai prakaituoti...
Tomassella
2007 12 12, 23:07
Labas, mano dukrytei tuoj bus 9 menesiai, persirgom plauciu uzdegimu  pasveikom pries koki pora savaiciu ir pradejo labai prakaituot, viena nakti tai permirko visa  dabar prakaituoja valgydama, kai migdau. Siandien buvom pakartotinei apziurai pas pulmonologe, tai sako gali buti, kad valosi organizmas po plauciu uzdegimo, vaistu visu  as mniau, kad gal rachito pozymiai, bet delniukai ir padukai neprakaituoja, retkarciais lyg dregnoki buna, bet siaip visada sausi. Ryt dar nueisim pas pediatre paziuret, kad sureguliuotu vit. D, nes padidinau lasus, dabar perskaiciau, kad negerai savavaliskai
Sveikos mamytės, mano sūneliui metai ir vienas mėnuo, jau apie mėnesi prakaituoja, ypač delniukai, nugarytė bei padai. Nežinau ką daryti, gydytojai, kaip visada problemos nemato. Vaikas vis slogavo bei pakosėdavo, privėrčiau padaryti tyrimus, tai rado padidėjusi leukocitų skaičių, bei nustatė, kad blogai virškinasi maistas, paskyrė antibiotikų kursą bei virškinikui gerinti Kreon vaistus. Ar kam nors buvo skirti tokie vaistai, nes informacinis vaistų lapelis baugina. Ar dėl uždegimo vaikas gali prakaituoti?Mūsų gydytoja atsako, viso gali būti?
Jei vaikas serga, tai gali prakaituoti, ypač užmigdamas pietų ar nakčiai, ypač kai nusilpęs imunitetas. Baisu, kai tokiam mažiukui skiriami antibiotikai. Būtinai gerkite probiotikus ir ką nors imunitetui stiprinti, tegul pediatras paskiria. Jei prakaituoja tik delniukai ir padukai gali būti, kad trūksta vitamino D. Apie vaistus Kreon žinau tik kad yra rceptiniai, kompensuojami, bet atsiliepimų, deja, nesu girdėjusi. Sėkmės, sveikit.
k.lapelyte
2008 01 31, 10:41
o ar nebus kad cia tik vitaminu trukumas. o galper mazai lauke bunat?
Mes irgi labai prakaituojam (2m. 5 mėn. vaikui). Viskas prasidėjo po ligos. Dabar jau nebeserga , bet vis dar kai eina miegučio labai prakaituoja. Vitaminus geriam visą mėnesį. Rytoj eisim pas gydytoją, gal kas paaiškės.
paulapaula
2008 02 06, 14:21
maniskiui pedutes nuo gimimo prakaituoja,man nelabai patinka  bet mes nei sergam nei ka,avalyne gera dedu bet nuo prakaito padukus taip staigiai suvaro,tai dabar ant vilnoniu kojnyciu prisiuvau odinius padukus,kad neslystu ir lyg geriau,man atrodo kad prakaituoja maziau
is patirties- auginu jau antra sunu- abu labai prakaituojantys. Siaip gydytojai teigia, kad nuo sunkaus gimimo... Iseiti radau- kojoms- vakarais mirke abu( 8 metu ir 1,5 metu) lakisiaus ir azuolo zieves vonelese, o miegant kad neprakaituotu- upirkau abiems merinosu antklodes- neber problemu. Tiesa, kojines perku tik spartos( nepigios, bet neprakaituoja) ir batukus- tik naturalios odos...
paulapaula
2008 02 06, 16:29
QUOTE(ZAJI @ 2008 02 06, 16:12) is patirties- auginu jau antra sunu- abu labai prakaituojantys. Siaip gydytojai teigia, kad nuo sunkaus gimimo... Iseiti radau- kojoms- vakarais mirke abu( 8 metu ir 1,5 metu) lakisiaus ir azuolo zieves vonelese, o miegant kad neprakaituotu- upirkau abiems merinosu antklodes- neber problemu. Tiesa, kojines perku tik spartos( nepigios, bet neprakaituoja) ir batukus- tik naturalios odos... pabandysiu ir as siuos budus,nes kazkaip nemalonu kai tokio mazo vaikucio kojytes suprakaitave.aciu uz gerus patarimus
vaivos juosta
2008 02 06, 16:37
QUOTE(ZAJI @ 2008 02 06, 16:12) vakarais mirke abu( 8 metu ir 1,5 metu) lakisiaus ir azuolo zieves vonelese Šitai reiktų savo vyrui padaryt  . Ne į temą` aš čia, bet ačiū.
astiukas
2008 03 12, 21:24
O mano mažoji pradėjo prakaituoti, kaip pakeičiau maistelį iš HIPP HA1 į Nestle HA1, gal čia tik sutapimas, tačiau mums gydytoja yra nustačiusi rachito požymius dešinėje puseje.Tačiau anksčiau prakaitavimo nebuvo ir vit.D duodu.Todėl kol kas tik stebiu ir jei gausiau prakaituosime teks kreiptis į gydytoją
|
|