Atėnes, Artemidės ir pan. manau visi jau žino. Norėtusi kokių neįprastų. Be to, jei žinote būtų gerai ir vardo reikšmė.
Gal žinot kokių įdomesnių graikiškų moteriškų vardų?
Atėnes, Artemidės ir pan. manau visi jau žino. Norėtusi kokių neįprastų. Be to, jei žinote būtų gerai ir vardo reikšmė.
o čia tau parašyt kaip skambėtų lietuviškai,kokie patinka,kokie nepatinka-ar ką?
Man gražus vardas Berenikė (Orfėjo mylimoji, kurios jis ėjo parsivesti iš mirusiųjų karalystės, bet prie išėjimo atsigręžė ir ji turėjo dėl to grįžti atgal).
Dar patikdavo Adrastėja, Demetra, Persefonė, Penelopė ir Elena.
Mano vardas Margarita, man yra labai grazus
Izidorius, Izidora, Izidorė
QUOTE(rasiux- @ 2009 05 25, 17:20) Man gražus vardas Berenikė (Orfėjo mylimoji, kurios jis ėjo parsivesti iš mirusiųjų karalystės, bet prie išėjimo atsigręžė ir ji turėjo dėl to grįžti atgal). Dar patikdavo Adrastėja, Demetra, Persefonė, Penelopė ir Elena. nežinau kas tokia ta Berenikė, bet Orfėjo mylimoji buvo Euridikė
Pamela - visa meduje;
Izidorė - Izidės dovana; Sibilė - išminties sakytoja, pranašė; Atalija- atalietė, Atalijos gyventoja; Melanija - tamsi, juodbruvė; Melita - bitė. visi vardai iš K. Kuzavinio ir B. Savukyno žodyno
Sibilė ir man
Gaja dar visai nieko, Linda (o aš ir nežinojau, kad tai graikiškas vardas
Agnė, Lina - graikiški vardai
Sibilė - tikrai labai gražus vardas. Man dar dėl nepaaiškinamų priežasčių patinka Teodora, Sofija. QUOTE(rytoj @ 2009 05 29, 20:48) man Sibile ir Teodora labai grazus vardai O Sofija - isvis be konkurencijos Beje, mano vardas taip pat graikiskos kilmes Jei gims sunus, kaip prognozuoja gydytojai, taip pat gaus graikiska varda
Kelis kartus viena sau pakartojau tą Sibilė
Sibile paaaats graziausias
o vat dabar reikia sesei isrinkti ir nieks neitinka
Mano vyresnėlės vardas graikiškas - Dorotėja
Elada-
Petra QUOTE(jlclove @ 2009 08 14, 18:26) jezau kaip mano vardas populiareja, jau kaip prikakota Manciu... o kai man teveliai rinko varda, apskrityje as buvau tokiu vienintele, o Lietuvos mastu buvau trecia
Mano vardas graikiskas - Ariadna
jau geriau paprastas leituviskas vardelis nei visi sitie
Andreja...
Jei kada turesiu mergyte bus Sibile
Mergaitems man labai grazus jau cia pamineti Elada, Doroteja ir Ariadne, o berniukui tai man pats paciausias Arejas, reiskiantis karo dieva
Senas-geras-iprastas-nebepopuliarus visai.
Jurgita Metai Viso Top 2009 8 - 2008 12 - 2007 6 - 2006 5 - 2005 23 - 2004 13 - 2003 15 - 2002 17 - 2001 20 - 2000 39 #79 1999 41 #85 * 2010 m. Sausio-Vasario mėn. duomenys. Vedinys iš vardo Jurga. Jurga lietuviška vardo Georg variantas, moteriška forma. Iš graikų γεωργός (georgos) [=žemdirbys].
Elaina
Sibilė.
Diana
|