http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=164673
O kas nors pereina į Balčikonį?
na va, buvau pradinėj mokykloj, kalbėjau su direktore, tai dar sąrašų nėra, o pamokėlės pirmokėliams vyks birželio 9, 10, 11 d. nuo 10-12val
gal galit kuri isduoti paslapti - kuri 4 klase siemet stipriausia mokslo atzvilgiu Sauletekio vidurineje
QUOTE(Noja78 @ 2009 06 01, 11:24) na va, buvau pradinėj mokykloj, kalbėjau su direktore, tai dar sąrašų nėra, o pamokėlės pirmokėliams vyks birželio 9, 10, 11 d. nuo 10-12val Aš irgi šiandien skambinau, tai sakė kad į klases skirstys jie, pagal tėvų pageidavimus, jei bus klasėj laisvų vietų dar. Gal žinot apie būsimas mokytojas pirmokų ką nors? Mes dar nepasirinkę mokytojos. QUOTE(astike @ 2009 06 01, 14:02) Aš irgi šiandien skambinau, tai sakė kad į klases skirstys jie, pagal tėvų pageidavimus, jei bus klasėj laisvų vietų dar. Gal žinot apie būsimas mokytojas pirmokų ką nors? Mes dar nepasirinkę mokytojos. kiek žinau, kad bus trys klasės viso. tai C klasė jau užpildyta. sekanti pagal gerumą yra atrodo A klasės mokytoja. Su B klasės mokytoja buvo darželyje susirinkimas....nu savotiškas požiūris į viską... o pavardžių tai nepasakysiu...
Man labai įdomu, ar kurioje nors mokykloje yra jau iškabinti pirmokėlių sąrašai?
QUOTE(Noja78 @ 2009 06 01, 13:26) kiek žinau, kad bus trys klasės viso. tai C klasė jau užpildyta. sekanti pagal gerumą yra atrodo A klasės mokytoja. Su B klasės mokytoja buvo darželyje susirinkimas....nu savotiškas požiūris į viską... o pavardžių tai nepasakysiu... Na paskutinės naujienos: bus 4 klasės, atsiliepusios moteriškės žiniomis papuls visi norintys ( turbūt nebuvo tiek norinčių, kiek gali priimti) ir sąrašai bus savaitės pabaigoje. Nežinau ar gerai padariau, užrašiau saviškį į A klasę
Na Vilties m-kloje tikrai buvo sarašiukai būsimųjų pirmokėlių ir netgi vakar vyko pamokėlės
QUOTE(astike @ 2009 06 03, 10:07) Na paskutinės naujienos: bus 4 klasės, atsiliepusios moteriškės žiniomis papuls visi norintys ( turbūt nebuvo tiek norinčių, kiek gali priimti) ir sąrašai bus savaitės pabaigoje. Nežinau ar gerai padariau, užrašiau saviškį į A klasę tai labai įdomu kokia mokytoja D klasės QUOTE(wavin @ 2009 06 03, 10:09) aga, žinau, kad vyko pamokėlės QUOTE(wavin @ 2009 06 03, 10:02) Tai čia gal nuo pačios mokyklos priklauso... Aišku, kad mokyklos nesijudina. Aš iš Vilties vidurinės gavau sms žinutę birželio 1 d., kad vaikas birželio 2 kviečiamas į pamokėles. Tiesa, žinutė išsiųsta po 20 val., reiškia, kai reikia, tai ir dirba žmonės. Ir man patinka toks administracijos požiūris į reikalų sprendimą. QUOTE(Kina @ 2009 06 03, 17:49) Aišku, kad mokyklos nesijudina. Aš iš Vilties vidurinės gavau sms žinutę birželio 1 d., kad vaikas birželio 2 kviečiamas į pamokėles. Tiesa, žinutė išsiųsta po 20 val., reiškia, kai reikia, tai ir dirba žmonės. Ir man patinka toks administracijos požiūris į reikalų sprendimą. Aha, aš irgi gavau sms . Kaip mokytoja ir klasė? Jūs patekot pas Šešelgienę ?
mes pradinėj patekom pas labai fainuolę mokytoją.
gal ira mamos kurios ves vaika i verdenes mikykla logopedine klase?
beje, kiek žinau, pradinėj mokykloj dar yra 12 laisvų vietų
Pataisysiu - nesurinko pirmokėlių tik kai kurios mokyklos, o į kai kurias nepateko visi norintys...
QUOTE(daiva70 @ 2009 06 12, 14:02) į kurią nepateko? Paltarokas nesiskaito. O jums neatrodo, kad buvo didelis susireikšminimas daugelio įstaigų? Nėra nėra vietų, bet realiai patekdavo visi norintys. O kai priėmimas vyko ne per mokyklas-pasimatė reali situacija QUOTE(dark @ 2009 06 12, 15:09) į kurią nepateko? Paltarokas nesiskaito. O jums neatrodo, kad buvo didelis susireikšminimas daugelio įstaigų? Nėra nėra vietų, bet realiai patekdavo visi norintys. O kai priėmimas vyko ne per mokyklas-pasimatė reali situacija na šiaip manau ir nuo metų "vaisingumo" daug kas priklauso. va jau dabar galvoju, kaip į mokyklas susitalpins gimę 2007metais
Ne visi norintys pateko ir į "Ąžuolą". Suformuotos 4 klasės su maksimaliu vaikų skaičiumi - 24
Pirmoje klasėje, kiek žinau, maksimaliausias skaičius - 24, kitose gali ir daugiau, juk metų eigoje vyksta migracija.
QUOTE(dark @ 2009 06 12, 14:09) į kurią nepateko? Paltarokas nesiskaito. O jums neatrodo, kad buvo didelis susireikšminimas daugelio įstaigų? Nėra nėra vietų, bet realiai patekdavo visi norintys. O kai priėmimas vyko ne per mokyklas-pasimatė reali situacija Paltarokas skaitosi. Manot, ten jie nesusireikšminę? Labai gera mokykla kad į ją taip veržiamasi, ar Panevėžyje tiek daug katalikų šeimų? Na, tikrai vaiko ten neleisčiau. Aš esu tikinti ir būtent todėl ten neleisčiau. Tikėjimą aš kitaip suprantu, o ne kai deklaruojama viena, o daroma kita. Kiek girdėjau, ten priimta ir pagarsėjusio kunigo dukra. Va tau ir dorovė... priimam iš katalikiškų šeimų pirmiausia. Nu juokas pro ašaras. Senoje temoje buvo šnekėta apie santokos pažymas, kad mokykla reikalauja. Tai kokių pažymų kaži jiems reikėjo? Aišku, kas įsitikinęs, nuomonės nepakeisi, labai gera gal Paltaroko mokykla, bet mielosios, tikėkim geriau Dievu, ne kunigais, ir jiems gadinti savo vaikų protų neleiskim. Parašiau ką galvoju, dabar lauksiu puolimo. Diskutuokim...
Kina, tu pakankamai teisi
Diskusija bus be galo įdomi, deja, pratęsiu ją kitą dieną. Bus įdomios visos nuomonės. QUOTE(Kina @ 2009 06 12, 22:00) Paltarokas skaitosi. Manot, ten jie nesusireikšminę? Labai gera mokykla kad į ją taip veržiamasi, ar Panevėžyje tiek daug katalikų šeimų? Na, tikrai vaiko ten neleisčiau. Aš esu tikinti ir būtent todėl ten neleisčiau. Tikėjimą aš kitaip suprantu, o ne kai deklaruojama viena, o daroma kita. Kiek girdėjau, ten priimta ir pagarsėjusio kunigo dukra. Va tau ir dorovė... priimam iš katalikiškų šeimų pirmiausia. Nu juokas pro ašaras. Senoje temoje buvo šnekėta apie santokos pažymas, kad mokykla reikalauja. Tai kokių pažymų kaži jiems reikėjo? Aišku, kas įsitikinęs, nuomonės nepakeisi, labai gera gal Paltaroko mokykla, bet mielosios, tikėkim geriau Dievu, ne kunigais, ir jiems gadinti savo vaikų protų neleiskim. Parašiau ką galvoju, dabar lauksiu puolimo. Diskutuokim... Sutinku. QUOTE(Noja78 @ 2009 06 03, 10:13) tai labai įdomu kokia mokytoja D klasės Aušra Butkevičienė QUOTE(dark @ 2009 06 12, 21:22) Kina, tu pakankamai teisi Diskusija bus be galo įdomi, deja, pratęsiu ją kitą dieną. Bus įdomios visos nuomonės. Neįsižeisk, tavo pasisakymas buvo tik "kabliukas" iškelti klausimui: kodėl tiek norinčių patekti į Paltaroko mokyklą? Ar kad esame iš labai katlikiškų šeimų, ar kad VBS sakė, ir mes patikėjom, kad tai labai gera mokykla?
Dar pratęsiu. Aš, pavyzdžiui, manu, kad Paltaroke bažnyčia stengiasi užsiauginti sau pamainą, tai iš nelabai tikinčių šeimų pakliuvus vaikui, ar dėl pliusiuko eitumėt kas sekmadienį į bažnyčią, ar veidmainiautumėt? Atseit, svarbu, kad vaikas geroje mokykloje, besiguodžiant mintimi, kad bažnyčia nieko blogo nemoko.
Dar aš manau, kad atsakomybė man yra vaiką išauginti doru žmogumi, ir žegnojimasis prieš pamokas ar nuobodžiavimas bažnyčioje tikrai nieko nepakeis.Taip, jie nieko blogo nemoko (teoriškai), bet jų žodžiai labai jau skiriasi nuo darbų Kalbu ir apie skandalinguosius kunigus ir dar nespėjusius per laikraščius pagarsėti- ar esate tikros, kad būtent jie nesistengs jūsų vaikui "plauti smegenų"? QUOTE(Kina @ 2009 06 14, 16:04) Neįsižeisk, tavo pasisakymas buvo tik "kabliukas" iškelti klausimui: kodėl tiek norinčių patekti į Paltaroko mokyklą? Ar kad esame iš labai katlikiškų šeimų, ar kad VBS sakė, ir mes patikėjom, kad tai labai gera mokykla? manau, kad antras variantas Šiaip, esu nei už, nei prieš šią mokyklą. Susilaikiusi. Bet kai kada žmonės iš tiesų ją pernelyg išaukština Dėl žegnojimosi ir poteriavimo. Iš tikrųjų tą praktikuoja tik keletas vyresnės kartos mokytojų. Šiaip ten tai nevyksta nuolat. Bet. Perdėtas pamaldumo ir šventumo vaizdavimas mane ten labiausiai ir ,,pjauna" Sakau-laikausi centro
Aš į diskusiją tikrai nelįsiu, nes visiškai nežinau nieko apie Paltaroko mokyklą, tiesiog manau, kad čia kiekvieno iš tėvų reikalas parinkti vienokio ar kitokio pobūdžio mokyklą, triksliau dabar tą parinkimą įtakoja deklaruota vieta
Kitais metai žadu išleisti pirmokę ir tikrai dar nežinau į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis mokyklą QUOTE(Noja78 @ 2009 06 03, 11:13) man tai keista, kodėl pradinė mokykla su pustuštėm keliom klasėm QUOTE(AUSRONE @ 2009 06 15, 16:07) Aš į diskusiją tikrai nelįsiu, nes visiškai nežinau nieko apie Paltaroko mokyklą, tiesiog manau, kad čia kiekvieno iš tėvų reikalas parinkti vienokio ar kitokio pobūdžio mokyklą, triksliau dabar tą parinkimą įtakoja deklaruota vieta Kitais metai žadu išleisti pirmokę ir tikrai dar nežinau į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis mokyklą man tai keista, kodėl pradinė mokykla su pustuštėm keliom klasėm na, klasės nėra pustuštės. trijose po 21 vaiką, ir vienoje - 20 vaikų. iki rugsėjo manau gali jų ir padaugėti
Paltaroko gimnazijoje mokosi 2 mano vaikai. Vyresnėlis bus šeštokas. Kai reikėjo pasirinkti mokyklą, galvojom apie pradinę, nes vaikis 3 metus lankė "Strazdanėlių" mokyklėlę (kelios mokytojos dirbo pradinėje mokykloje ir kvietė ten mokytis). Ruošėmės po metų keisti gyvenamąją vietą ir nežinojome kur vėliau gyvensim, todėl reikėjo lengvai iš visų miesto vietų pasiekiamos mokyklos
Bet...pagalvoję, kad po 4 metų vėl reiks rinktis mokyklą Kai reikėjo antrą vaiką leisti į mokyklą, svarstymų jau nebuvo, nes rytais vežti į skirtingas mokyklas būtų per didelė "prabanga". Ir mes ir vaikai mokykla patenkinti, nejaučiu jokios religinės prievartos, "pliusiuko" sekmadienį bažnyčioje reikia tik tais metais, kai ruošiamasi pirmajai komunijai. o dėl kunigo dukters - juk vaikas čia niekuo nekaltas
na, Paltaroką mes irgi rinkomės pagal būsimos gyvenamos vietos patogumą. Nebuvo pirmenybės renkantis, kad tai katalikiška mokykla. Nes iš mūsų katalikai tai jau labai nekokie
Pasirinkimą dar lėmė ir tai, kad vaiko nereikia mėtyti per kelias mokyklas. Svarstėme ir apie Pradinę mokyklą, bet vien pagalvojus, kad kažkur vaiką reikės dėti po pradinių klasių, ši mokykla atkrito. Pagal dabartinę gyvenamąją vietą turėtume eiti į 13 vid. Ačiū, bet gal ne Manau, kiekvienoj mokykloj rastume ir gerų, ir blogų pedagogų, gerų ir blogų vaikų, ir pan. Bet kol kas esam patenkinti, ypač savo mokytoja.
[quote=AUSRONE,2009 06 15, 16:07]
Kitais metai žadu išleisti pirmokę ir tikrai dar nežinau į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis mokyklą AUSRONEI patarciau ieskoti mokytojos, tiesiog klausineti ketvirtoku teveliu, o gavus informacija nueiti pas mokytoja ir pakalbeti... As siemet taip ir padariau, nes jau turejau patirties nuvedus i darzeli kuris arciau buvo,tai su aukletoja buvo nesusipratimu eigoje metu ir ne vienas...Maniau, kad as cia tokia ''negera'' ir man vis kas nors uzkliuna.(mes neilgai lankeme) Bet pabaigus darza mano nuostabai keletas tevu prieje guodesi, kad ir vaikai skusdavosi mushtru ir pan, ne viskas patiko ir tevams... Tik man idomu kodel visi tylejo... Taigi viskas praeity, tad rekomenduociau ieskoti zmogaus, kuriam patiketumet vaika ramia sirdimi. Ypac pradinese klasese, kol jie dar mazi. Nors, kai pagalvoji, kad ir geros mokytojos gaila palikti su 25-iais kurie ir atsikalbinet moka,ir judrus, ir demesio nesulaiko QUOTE(Jutare @ 2009 06 15, 19:56) Manau, kiekvienoj mokykloj rastume ir gerų, ir blogų pedagogų, gerų ir blogų vaikų, ir pan. Bet kol kas esam patenkinti, ypač savo mokytoja. QUOTE(Iselina @ 2009 06 16, 12:09) AUSRONEI patarciau ieskoti mokytojos, tiesiog klausineti ketvirtoku teveliu, o gavus informacija nueiti pas mokytoja ir pakalbeti... Šiaip tai nelabai įsivaizduoju kaip tuos tėvelius pagauti, juk į mokyklą ketvirtokų tėveliai manyčiau jau nebeveda ir nebepasiima QUOTE(Kina @ 2009 06 18, 08:54) Uniformos pliusas tėvams, bet vaikai tų bordinių švarkelių, kiek žinau, nelabai nori. Ypač vyresni. Gatve einančius visada pažinsi - iš Paltaroko. Man asmeniškai tų vaikų pasidaro kažkaip gaila. Saves nebuvo gaila, kai lanket mokykla? Man ne. Budavo ramu, atsikeli ir zinai ka rengtis. O kai jas panaikino-kasdien sukdavau galva ka cia rengtis QUOTE(dark @ 2009 06 18, 10:32) Saves nebuvo gaila, kai lanket mokykla? Man ne. Budavo ramu, atsikeli ir zinai ka rengtis. O kai jas panaikino-kasdien sukdavau galva ka cia rengtis aš tai tik už uniformas QUOTE(dark @ 2009 06 18, 09:32) Na, aš ne apie uniformos privalumus mokyklos viduje. Jei viso miesto vaikai nešiotų uniformas, kaip kad mums mokyklos laikais teko - aš irgi 100 proc. už. Aš turėjau galvoje, kad gatvėje einantys paltarokiukai netaptų bendraamžių iš kitų mokyklų pajuokos objektu dėl tų pačių priežasčių (Dark citata viršuje). Mokykloje vis tiek gal yra saugiau, su uniforma ar su džinsais, bet jei vaikui toli į namus grįžti... Vaikai jautriai reaguoja į patyčias, tai dėl uniformos gali ir į mokyklą nebenorėti eiti. Na, gal supratot ką norėjau pasakyti. QUOTE(Kina @ 2009 06 19, 16:26) Jei viso miesto vaikai nešiotų uniformas, kaip kad mums mokyklos laikais teko - aš irgi 100 proc. už. Aš turėjau galvoje, kad gatvėje einantys paltarokiukai netaptų bendraamžių iš kitų mokyklų pajuokos objektu dėl tų pačių priežasčių Būčiau prieš, jei visų mokyklų uniformos būtų vienodos. Uniforma vaiką įpareigoja ir už mokyklos ribų. Kiekvienas gali atskirti, kad bordinis iš Paltaroko, žalias iš Žemkalnio. Ir tai gerai, vaikas atstovauja savo mokyklai. Mokykloje uniforma sulygina, mieste išskiria iš minios. Maniškė - būsima septintokė. Uniformą dėvi mielai. Gyvena toli nuo mokyklos. Per 2 metus nėra išgirdusi nei vieno neigiamo komentaro mieste dėl uniformos. |