Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šonkauliukų receptai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Avenita
Na prie šonkauliukų temos esu radusi ir tokį receptėlį 4u.gif gal kurią gaspadinę sudomins mirksiukas.gif

Taigi, copy/paste 4u.gif irrrr....

ŠONKAULIUKŲ“KELMAS”
Jis nesunkiai paruošiamas, valgomas šaltas, tad „ištveria“ ir kelias dienas, jį patogu vežtis į svečius arba į gamtą. Jei gerai pagamintas, ne tik skanus, bet taip pat ir efektingai papuošia užkandžių stalą. Be to, užtenka laikytis tik kai kurių pagrindinių taisyklių, o detales galima savaip varijuoti.
Kelmo “žievė” būna iš kiaulės šonkaulių juostos, bet namuose aš sėkmingai iškepiau kelmą panaudojusi veršienos išpjovą su šonkauliais. Taip gal net geriau, nes lengviau rasti neriebų gabalą.
Kaip jau turbūt supratote, “kelmą” sudaro išorinis sluoksnis iš šonkaulinės juostos ir įdaras, gaminamas iš vištos šlaunelių faršo, sumaišyto su grybais, grybų sultinyje troškintais svogūnais bei morkomis, kiaušiniais, grietinėle, prieskoniais. Kepimui naudojamas tam skirtas maišas arba vadinamoji “rankovė”. Taip “kelmas” kepamas neperdžiūva ir nepritaško orkaitės.
Parengiamuosius darbus geriausia pradėti prieš dvi dienas. Pirmą dieną nueikite į parduotuvę nusipirkti jei ne visų reikalingų produktų, tai bent šonkaulinės juostos, kurią parsinešę į namus nedelsdami pamarinuokite: įtrinkite druska, pašlakstykite citrinos sultimis arba baltuoju vynu, apibarstykite prieskoninėmis žolėmis (čiobreliais, raudonėliu, baziliku ir pan.), juodaisiais maltais pipirais. Jei norite, uždėkite keletą česnako skiltelių, kurias prieš kepant reikės nuimti. Taip paruoštą mėsą šaltai padėkite nakčiai.
Kitą dieną galite imtis įdaro gaminimo ir “kelmo” kepimo. Įdaro kiekis priklauso nuo šonkaulinės juostos ilgio. Kuo ji ilgesnė, tuo geriau - “kelmas” bus didesnis ir darbo rezultatas atitinkamai efektyvesnis. Bet kuriuo atveju faršui reikės vidutiniškai kokių penkių vištos šlaunelių (ne blauzdelių!), kurios sumalamos nuėmus odą ir ištraukus kaulą. Kaip grybų priedas naudojami džiovinti baravykai, kurie apverdami mažame kiekyje vandens ir smulkiai supjausčius sudedami į maltą paukštieną, arba pievagrybiai, kurie iš pradžių apkepami svieste, o paskui malami kartu su vištiena. Grybų sultys supilamos troškinant smulkiai pjaustytus svogūnus ir morkas (1 svogūnas ir 2-3 morkos). Į svogūno-morkų troškinį tinka įberti trečdalį šaukštelio cukraus (cukrus morkoms būtinas!), gardinama maltomis kalendros sėklomis. Kadangi grybų sultinys nugaruoja troškinant prieskonines daržoves, į faršą, kad nebūtų per sausas, įpilama truputį grietinėlės. Kad įdaras sukibtų ir būtų tvirtesnis, įmušami du kiaušiniai. Savaime suprantama, įdaras pasūdomas, pagardinamas prieskoninėmis žolėmis, maltais juodaisiais pipirais. Baigiant jį gaminti, reikėtų pradėti kaitinti orkaitę, nes iš pradžių jos temperatūra turėtų siekti apie 200 laipsnių.
Iš šonkaulinės juostos, nuėmus česnakus bei prieskonių perteklių, suformuojamas šulinys. Kad forma laikytųsi, mėsos ritinys perrišamas virtuvine virvele arba storu lino ar medvilnės siūlu. Paskui jis iš karto įleidžiamas į kepimo maišą, kad į vidų kemšamas įdaras nesidrabstytų aplinkui. Įdaras dedamas atvyniojus maišo kraštus, kad jie neišsiteptų. Jei įdaro liktų, jis tiks sriubos kukulaičiams, bet gali būti suvalgytas ir kaip užkandis su žaliomis daržovėmis paprasčiausiai pakepinus aliejuje.
Apkepus “kelmą” apie 20 minučių labai karštoje krosnyje, temperatūra sumažinama iki kokių 170 laipsnių ir kepama dar valandą pusantros. Išjungus orkaitę “kelmas” paliekamas jos viduje, kol atvės. Valgomas, kaip minėta, šaltas. Garnyras nebūtinas, o štai raudonojo vyno taurė arba pomidorų sultys tikrai pagardina patiekalą.

Nonna
Sivakar bus vakarienei sonkauliukai kepti essen.gif
Marinavau su keciupu rolleyes.gif
dabar idomu, kaip gausis ax.gif
-niekas-
Sveikutės,artėja mano sūnaus krikštynos.Norėčiau iškepti ,,kelma,,.Gal kas žino gera receptėlį?kaip reikia marinuoti šonkaulius?kaip tą kelma pastatyti,kad neiširtų?kiek laiko kepti?
tavi
QUOTE(čik-čirik @ 2006 07 11, 15:53)
Sveikutės,artėja mano sūnaus krikštynos.Norėčiau iškepti ,,kelma,,.Gal kas žino gera receptėlį?kaip reikia marinuoti šonkaulius?kaip tą kelma pastatyti,kad neiširtų?kiek laiko kepti?
*


Aprišama siūlu, apsukamas folga, kad nesusviltų. Pamarinuoti galima su prieskoniais kiaulienai, kokie patinka. Ištrinti palikti per naktį. Pastačius kelmą į vidų dedama faršo. Aš ėmiau kalakutieną su kiauliena. Į jį galima dėti mirkytus virtus grybūs, galima šviežių, galima mirkytų džiovintų slyvų. Na kas patinka.Faršas kaip kotletams su priedais. Aprišat siūlu ir padarot kepurę iš folgos uždedat. 15 - 20 min prieš pabaigą nuimat kad, apkeptų. Kelmas gatavas kai iškepa vidus, faršas. Orientuokitės maždaug kiek kepat netikrą zuikį.
ziza
Tokio patiekalo dar niekur nemačiau ir pas nieką neteko ragauti blush2.gif
tavi
QUOTE(ziza @ 2006 07 12, 11:13)
Tokio patiekalo dar niekur nemačiau ir pas nieką neteko ragauti blush2.gif
*


Atkreip dėmesį prieš Kaledas ir Velykas galima pirkti didžiosiose parduotuvėse.
Sonatina
Akvilytė per Velykas rašė, kaip ji daro kelmą ir Elena buvo davusi savo kelmo receptą smile.gif
Piniuke
dalyvavau vestuvese, kur tokiu kelmu buvo ne vienas ant stalo. biggrin.gif nu atrodo tikrai efektingai, o jau skonis... rolleyes.gif niekad negalvojau, kad salti sonkauliai taip skaniai valgosi essen.gif tik va, jokio idaro juose nebuvo, tik patys sonkauliai, padaryti kaip kelmas sunglasses2.gif
MAMICY
pernykštis mano kelmas
user posted image
elva
Mamytes, parasykit, kaip jus troskinat raugintus kopustus su sonkauliukais? Ar troskinat atskirai, ar kartu, ir kaip tas visas procesas vyksta? blush2.gif
ruta_zalia
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 25, 08:04)
pernykštis mano kelmas
user posted image
*



OHO thumbup.gif nu ir stebuklas, jeigu ne paslaptis gal gali pakomentuoti visa gamybos procesa, nes likau suzaveta mirksiukas.gif Jauciu skonis, nerealus, syki per vestuves buvo pora kelmu ant stalo, bet kazkodel ju niekas nevalge verysad.gif , nors gal ir truputi sudetinga butu ji pradeti doroti. Bet vaizdelis nerealus thumbup.gif

Papildyta:
kadangi tokiu sedevru gaminti nelabai moku, bet mano seimyna labai megsta marinuotus ir tarp groteliu ant lauzo keptus sonkauliukus. Juos nuolat perkame Norfoje, ten jie buna gana "mesingi" marinuoju su saslyko prieskoniais, sutrinu cesnako galvyte, truputi druskos ir butinai marinatui pilu stipriai gazuoto mineralinio vandens, tik be jokiu priedu, dar laseli aliejaus, tuomet jie nesulimpa. Kuomet sonkauliukus sudedu ant groteliu dar apibarstau Santa Marijos pipiru misiniu, jie stambiai malti, bet kai sonkauliukai iskepa graziai atrodo ir skanu. Maniskiai labai skaniai juos sukerta blush2.gif
MAMICY
QUOTE(ruta_zalia @ 2006 11 15, 09:13)
OHO  thumbup.gif  nu ir stebuklas, jeigu ne paslaptis gal gali pakomentuoti visa gamybos procesa, nes likau suzaveta  mirksiukas.gif  Jauciu skonis, nerealus, syki per vestuves buvo pora kelmu ant stalo, bet kazkodel ju niekas nevalge  verysad.gif , nors gal ir truputi sudetinga butu ji pradeti doroti. Bet vaizdelis nerealus  thumbup.gif


receptas puslapiu atgal. O vaizdelis jo tai man daug efektyvesnis nei skonis. Aš pamarinavau šonkaulius, o į vidų prikišau faršo su grybais. Šiemet jei kepsiu tai tikriausiai kišiu į vidų kokią bulvių košę... Žodžiu prikiši, užkloji foilija ir kepi, gale nuimi foliją ir dar paskrudini. svečiai vaizdu buvo sužavėti biggrin.gif
ruta_zalia
oi kaip cia luks, negaliu atsiziureti i ta kelma, net savo koleges uzkreciau, kad reikia daryti kelmus sventei ar siaip kokiam rimtesniam savaitgaliui, vaizdu tai liko suzavetos 4u.gif
Atati
Tikriausiai panašiai marinuojat šonkauliukus.

Mano šonkauliukų marinatas gaminamas taip:
Santa Marios šašlykų prieskonius sumaišau su juodaisias pipirais, dedu džiovintų bazilikų, pilu Vorčesterio padažo, dedu gerą šaukštą medaus ir majonezo tiek, kad
pasidarytų vidutinio skystumo padažas.
To marinato turi gautis nemažai. Aš kiekvieną šonkaulių gabaliuką iš visų pusių aptepu ir dedu į indą, kuriame marinuosis. Labai svarbu marinuoti bent parą, jei
galite 2 - išvis puiku smile.gif

Kai šonkauliukai jau prisigėrę nuostabaus aromato, mėsytė suminkštėjus dedame juos į skardą. Paprastai nuo šonkauliukų inde lieka kiek tai nuvarvėjusio marinato, tai aš į jį įpilu apie stiklinę vandens, prasuku ir užpilu tą skysti į skardą, tiesiai ant mėsos gabaliukų. Kepu apie 45 min uždengus folija, paskui atidengiu, kad apskrustu o tada jau essen.gif

Skanaus, kas gaminsit 4u.gif


Limcamca
QUOTE(Digutis @ 2007 01 27, 17:15)
Tikriausiai panašiai marinuojat šonkauliukus.

Mano šonkauliukų marinatas gaminamas taip:
Santa Marios šašlykų prieskonius sumaišau su juodaisias pipirais, dedu džiovintų bazilikų, pilu Vorčesterio padažo, dedu gerą šaukštą medaus ir majonezo tiek, kad
pasidarytų vidutinio skystumo padažas.
To marinato turi gautis nemažai. Aš kiekvieną šonkaulių gabaliuką iš visų pusių aptepu ir dedu į indą, kuriame marinuosis. Labai svarbu marinuoti bent parą, jei
galite 2 - išvis puiku smile.gif

Kai šonkauliukai jau prisigėrę nuostabaus aromato, mėsytė suminkštėjus dedame juos į skardą. Paprastai nuo šonkauliukų inde lieka kiek tai nuvarvėjusio marinato, tai aš į jį įpilu apie stiklinę vandens, prasuku ir užpilu tą skysti į skardą, tiesiai ant mėsos gabaliukų. Kepu apie 45 min uždengus folija, paskui atidengiu, kad apskrustu o tada jau essen.gif

Skanaus, kas gaminsit 4u.gif
*



ačiū, čia šiek tiek įdomesnis naujas, neišbandytas receptas. Būtinai bandysim.
Serenija
o as sonkauliukus darau taip: istrinu ivairiausiais prieskoniais, palaikau per nakti, arba pora valandu, kad pasimarinuotu, o tada verdu obuoliu sultyse, skonis pasakiskas essen.gif, dabar sitie sonkauliukai man zymiai skanesni uz keptus ax.gif
Atati
QUOTE(Donatella @ 2007 02 22, 16:41)
o as sonkauliukus darau taip: istrinu ivairiausiais prieskoniais, palaikau per nakti, arba pora valandu, kad pasimarinuotu, o tada verdu obuoliu sultyse, skonis pasakiskas essen.gif, dabar sitie sonkauliukai man zymiai skanesni uz keptus  ax.gif
*




Vajei, Donatella, koks įdomus ir negirdėtas šonkauliukų gaminimo būdas smile.gif
Turbūt tinka obuolių pirktinės sultys ?
*vandene*
QUOTE(Donatella @ 2007 02 22, 16:41)
o as sonkauliukus darau taip: istrinu ivairiausiais prieskoniais, palaikau per nakti, arba pora valandu, kad pasimarinuotu, o tada verdu obuoliu sultyse, skonis pasakiskas essen.gif, dabar sitie sonkauliukai man zymiai skanesni uz keptus  ax.gif
*


Geras bigsmile.gif reiks pabandyti, pirma karta girdziu kad virti obuoliu sultyse, o ne kepti.
Vaitekra
nu prisiskaičiau ax.gif einu marinuoti šonkauliukų rytojui, panaudosiu visų receptų po truputį mirksiukas.gif , manau ryt šeimynai turėtų patikti essen.gif
Agniska
Aš šį kartą šonkauliukus marinavau taip,sumarinavau su visokiais prieskoniais,kepsnio,kiaulienos,nu žodžiu Jūsų fantazija,ir ant galo pasidariau krienų ir medaus padažiuką,ir dar kiekvieną šonkauliuką atskirai aptepliojau,ir i foliją suvynojau ir į šaldytuvą mažiausiai porai valandu,po to kepam ar orkaitėj,ar ar ant grotelių.Labai skanu thumbup.gif
seima
o mes labai paprastai,bet neprastai darom mirksiukas.gif sonkauliukus istrinam prieskoniais(bet buna,kad ir pametam gamtoj prieskonius,tia darom be ju), tada aptepam majonezu ir pomidoru padazu ir paliekam pasimarinuot....mum taip labai patinka wub.gif toki pat marinata ir saslykam darom
Agniska
QUOTE(seima @ 2007 08 22, 17:24)
o mes labai paprastai,bet neprastai darom  mirksiukas.gif  sonkauliukus istrinam prieskoniais(bet buna,kad ir pametam gamtoj prieskonius,tia darom be ju), tada aptepam majonezu ir pomidoru padazu ir paliekam pasimarinuot....mum taip labai patinka  wub.gif  toki pat marinata ir saslykam darom
*


Reiks pabandyt šašlys su majonezu ir pomidorų padažu užmarinuot smile.gif
Agniska
Maniškis kelmas smile.gif
Zitlali
O kaip Jūs gaminate avienos šonkauliukus? smile.gif Ir dar klausimas, jau per naktį išmarinuotus šonkaulius kai dedi į skardą, tai skardą reikia ištiesti folija, įdėti šonkaulius, padažą ir vėl uždengti? Ar apačioje folijos nereikia tik iš viršaus šonkauliukus uždengti? Ir kuo užpilti šonkauliukus, kokiu padažu, kad folijoj iškeptų - marinatu? Ar nereikia nieko..
Oasis


Aš marinatą šonkauliukams gaminu iš prieskonių (žolelės, koks nors prieskonių mišinys šonkauliukams ar vegeta), tirpinto medaus, sojos padažo ir alyvuogių aliejaus. Prieskoniukų turi būti nei per daug (nes bus sūroka ar lb jausis žolelės) nei per mažai (nes bus prėska), o pačio marinato užtektinai thumbup.gif o kad geriau įsigertų, Oliverio Šou mačiau, kad marinuoja plastikiniam permatomam maišelyje, išleidęs orą - bandžiau marinuoti taip vištieną, neblogai gavosi...
Papildyta:
QUOTE
jau per naktį išmarinuotus šonkaulius kai dedi į skardą, tai skardą reikia ištiesti folija, įdėti šonkaulius, padažą ir vėl uždengti? Ar apačioje folijos nereikia tik iš viršaus šonkauliukus uždengti? Ir kuo užpilti šonkauliukus, kokiu padažu, kad folijoj iškeptų - marinatu? Ar nereikia nieko..


kurį laiką gali kepti uždengusi folija, bet jei nori apskrustų, apie 20 min. prieš galą, atidenk. o kepant su marinatu, aš darau taip: sudedu mėsytę, užpilu marinatą ir įpilu į skardą vandens. Bekepant vis apipilu vandenuku mėsytę mirksiukas.gif
Zitlali
Man gavosi guminė mėsa, kepiau apie dvi valandas, o valgyt neįmanoma buvo, kepiau jautienos šonkauliukus.,.. kame gaėjo būti problema?
JaNNeTe
QUOTE(Zitlali @ 2007 09 22, 17:28)
Man gavosi guminė mėsa, kepiau apie dvi valandas, o valgyt neįmanoma buvo, kepiau jautienos šonkauliukus.,.. kame gaėjo būti problema?
*




As jautienos sonkaulius marinuoju, majoneze su pomidoru padazu, arba su cesnaku, prieskoninemis zolelemis, santa marijos prieskoniais is alyvuogiu aliejumi. Marinate laikau ne trumpiau nei para laiko. Kepu apie 1.5 valandos, nuolat laistydama susidariusiomis sultymis (ipylu sultinio i skardele kepdama) uzdengus folija. Siaip jautiena gan kieta mesa... Sunku ja iskepti, kad butu minksta.
Kaip tik si savaitgali troskinau jautienos sonkauliukus. Pries troskindama pamarinavau su aliejumi, cesnaku ir prieskoninemis zolelemis. I troskini dejau 2 dideles morkas, svoguno, raudonaja paprika, maza skardine konservuotu pomidoru, sultinio kubelis ir prieskoniai pagal skoni. Sonkauliukus is viso troskinau 2.5 valandos. Po dvieju valandu i puoda sudejau bulves ir dar patroskinau puse valandos. Na issitroskino net labai skani ir minksta mesyte thumbup.gif , labiau patiko uz keptus jautienos sonkaulius.
kedute
Mano vyras dievina sonkaulius reiks jusu recepteliais pasinaudot biggrin.gif
MiJo
QUOTE(Zitlali @ 2007 09 22, 17:28)
Man gavosi guminė mėsa, kepiau apie dvi valandas, o valgyt neįmanoma buvo, kepiau jautienos šonkauliukus.,.. kame gaėjo būti problema?
*




Aš jautienai suminkštinti naudoju "mėsą minkštinančią druską" - visada gaunasi thumbup.gif
Limcamca
QUOTE(Zitlali @ 2007 09 22, 17:28)
Man gavosi guminė mėsa, kepiau apie dvi valandas, o valgyt neįmanoma buvo, kepiau jautienos šonkauliukus.,.. kame gaėjo būti problema?
*



Jautiena savaime yra kieta mesa, manau tai ir galejo buti problema. Ja kepant reikia daug slakstyti, drekinti, kad minksta butu.
isla
QUOTE(buciux @ 2004 05 20, 14:39)
Dabar kepa mano šonkauliukai, o nuo kvapo makaulė net sukasi rolleyes.gif

Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais

Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori

Aukščiau  ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai

Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina

Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau  heart.gif
*





na vakar ir as uzmarinavau sonkauliukus pagal sita receptuka, siandien kepsiu, ziuresim kaip gausis, o tai MB man jau nuo vasaros zyzia apie sonkaulius, o as juk ju niekad nesu kepus, tai nieko jam ir negalejau pasiulyt... ax.gif tai tikiuos tik, kad siandien viskas pavyx gerai...
Auksesmama
As nieko ypatingo nedarau su sonkauliukais,tiesiog apkepu ir i sriubyte dedu.Dabar prisiskaicius tokiu skaniu receptuku leksiu uzsipirkti sonkauliuku ir bandysim ka nors naujo!aciu visom! thumbup.gif
Auksesmama
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 25, 05:04)
pernykštis mano kelmas
user posted image
*


geras thumbup.gif atrodo man kaip ugnikalnis thumbup.gif lotuliukas.gif
eba
Labai fainai gaunasi sonkauliukai naudojant Barbecue padaza (Avokado serija, zalias buteliukas raudonu kamsteliu, yra Maximoj).
Palaikau padaze iki valandos, ar dar trumpiau ir kepu ant groteliu orkaitej. Gaunas kaip parukyti ir pakepinti. Super essen.gif
Papildyta:
Ai, dar mano aukle labai fainai troskina sonkaliukus.
I stiklini inda sudeda sonkaulius paprieskonintus paprastai ir raugintus kopustus uzdeda. taip pat thumbup.gif
Ugnužė
Išbandykit mano mėgstamiausią šonkaulių receptą. Labai skanūs ir įsimintino, netradicinio skonio šonkauliukai gaunasi thumbup.gif
llukutis
QUOTE(Ugnužė @ 2008 02 06, 14:25)
Išbandykit mano mėgstamiausią šonkaulių receptą. Labai skanūs ir įsimintino, netradicinio skonio šonkauliukai gaunasi  thumbup.gif
*


reikes kada pabandyti mirksiukas.gif
Opdum
dauguma receptuku šonkauliuku , daroyt orkaitei ar ant laužo...nei to nei ano neturiu gal kas nors galetu pasiulyt skaniu receptu kad kept keptuvei o dar geriau kad torškinti ax.gif jau kokia dekinga bučiau 4u.gif wub.gif
eba
QUOTE(Lera @ 2008 02 13, 14:40)
dauguma receptuku šonkauliuku , daroyt orkaitei ar ant laužo...nei to nei ano neturiu gal kas nors galetu pasiulyt skaniu receptu kad kept keptuvei o dar geriau kad torškinti ax.gif  jau kokia dekinga bučiau 4u.gif  wub.gif
*



Tai tiesiog troskink keptuveje paprieskonintus, gali dziuveseliuose apvoliot, arba su raugintais kopustais irgi gerai turi gautis 4u.gif
lintuke
mano tetis mokedavo tokiam spyziniam katiliuke istroskinti thumbup.gif net dabar prisiminus seile tysta.jis pamarinuodavo sonkauliukus ir po to troskindavo tam marinate.i marinata ipildavo alus butinai ir kmynu iberdavo.skonis, tai tikrai pasaka budavo
Mintibutė
Merginos,perziurejau visa temele - yra super receptuku,bet mane domina tas marinavimo budas su coca-cola smile.gif kazkur forume maciau,bet nerandu,o labai noriu isbandyti,nes B netiki,kad <tokspatiekalas egzistuoja rolleyes.gif

P.S. Lera,tu marinuok sonkauliukus ir kepk keptuveje,jei orkaites nera... tikrai gausis 4u.gif
Auksesmama
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 18, 15:57)
Merginos,perziurejau visa temele - yra super receptuku,bet mane domina tas marinavimo budas su coca-cola smile.gif kazkur forume maciau,bet nerandu,o labai noriu isbandyti,nes B netiki,kad <tokspatiekalas egzistuoja rolleyes.gif

P.S. Lera,tu marinuok sonkauliukus ir kepk keptuveje,jei orkaites nera... tikrai gausis 4u.gif
*



Su Coca-cola?kaip idomu g.gif nzn ar bandyciau toki marinata,bet labai idomu koks skonis..ar kas bandet?
tasha
As tai sonkauliukus gaminu dviem budais
1.budas
Aptepu sonkauliukus garstyciom ir dedu siek tiek cesnako, bei kitu prieskoniu, palaukau per nakti ir kepu orkaiteje ar ant groteliu
2.Budas
Verdu sonkauliukus, sviezius, dedu prieskoniu ir supjaustyta morkyte, cesnako, duskytes, pavirus kai mesa jau beveik gatava sudedu gabalais supjaustytas bulves. Atskiram bliuduke ar puode mazam kiekyje vandens uzvirinu raugintus kopustus ir patroskinu. I kopustu ipilu nuo sonkauliuku siek tiek skyscio. Kai jau bulves baigia virti supilu raugintus kopustus i bendra puoda ir isjungiu virykle. Puoda uzdengiu ranksluosciu ir palieku praausti.
Kopustus patroskinu atskirai, nes supilus i puoda is karto su sonkauliukais mesa nebuna tokia minksa ir bulves buna kietos.
Skanaus 4u.gif
Mintibutė
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 18, 22:19)
Su Coca-cola?kaip idomu g.gif nzn ar bandyciau toki marinata,bet labai idomu koks skonis..ar kas bandet?
*


jo,su cola...man ir paciai idomu...nu tikrai ta recepta maciau kazkur SM rolleyes.gif
Mintibutė
radau Gatita pasiulyta recepta su cola


"Negro" šonkauliukai:

Supjaustyti po kelis kauliukus ir marinuoti kaip bet kokią mėsytę. Esmė yra kepime - kepti reikia šonkauliukus laistant tokiu padažu - 1:1 coca cola su sojos padažu (aš kažkur apie 200ml pasidarau). Žodžiu vartai ir laistai, vartai ir laistai, nuo to padažo šonkauliukai tokie juodi pasidaro - dėl to ir "negro" vadinasi.. biggrin.gif
Pabandykit, tikrai skanu!!! 4u.gif...
Auksesmama
QUOTE(tasha @ 2008 02 18, 21:43)
As tai sonkauliukus gaminu dviem budais
1.budas
Aptepu sonkauliukus garstyciom ir dedu siek tiek cesnako, bei kitu prieskoniu, palaukau per nakti ir kepu orkaiteje ar ant groteliu
2.Budas
Verdu sonkauliukus, sviezius, dedu prieskoniu ir supjaustyta morkyte, cesnako, duskytes, pavirus kai mesa jau beveik gatava sudedu gabalais supjaustytas bulves. Atskiram bliuduke ar puode mazam kiekyje vandens uzvirinu raugintus kopustus ir patroskinu. I kopustu ipilu nuo sonkauliuku siek tiek skyscio.  Kai jau bulves baigia virti supilu raugintus kopustus i bendra puoda ir isjungiu virykle. Puoda uzdengiu ranksluosciu ir palieku praausti.
Kopustus patroskinu atskirai, nes supilus i puoda is karto su sonkauliukais mesa nebuna tokia minksa ir bulves buna kietos.
Skanaus 4u.gif
*


Antra buda butinai isbandysiu,nes labai megsta musu seimyna raugintus kopustus thumbup.gif
tasha
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 19, 21:02)
Antra buda butinai isbandysiu,nes labai megsta musu seimyna raugintus kopustus thumbup.gif
*


4u.gif tikiuosi, kad patiks, taip gaminti ismokau is babytes, senas receptukas 4u.gif
vionei
Oi, mergytes, labai jums aciu uz visus receptukus! Vakar kaip tik dariau sonkauliu kelma, tai taip geria pavyko, gavosi skanus ir grazus, o vuras jau ir kitam kartui uzsisake! smile.gif Liuks!
Glee
QUOTE(Lera @ 2008 02 13, 14:40)
dauguma receptuku šonkauliuku , daroyt orkaitei ar ant laužo...nei to nei ano neturiu gal kas nors galetu pasiulyt skaniu receptu kad kept keptuvei o dar geriau kad torškinti ax.gif  jau kokia dekinga bučiau 4u.gif  wub.gif
*


paprasčiausiai į gilesnę keptuvę dedu šonkaulius, barstau vegeta, apkepinu trumpai iš visų pusių, tada pjaustau bulves smulkiai ir ant viršaus pritarkuoju morkų. vienintelis prieskonis - vegeta, jos dažnai pabarstau. ir ant silpnos ugnies uždengusi viską dangčiu kepu tol kol iškepa buvės. tai labai laukiamas patiekalas ir greit išnykstantis ax.gif
mammka
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 25, 07:04)
pernykštis mano kelmas
user posted image
*


bigsmile.gif wou,labai skanu...ruošiau Naujiesiems metams.Labai daug gaunasi thumbup.gif .Labai tinka kepti obuoliai mirksiukas.gif
Parodysiu ir aš saviškį blush2.gif
user posted image
Auksesmama
QUOTE(Sparkling @ 2008 03 19, 12:46)
bigsmile.gif wou,labai skanu...ruošiau Naujiesiems metams.Labai daug gaunasi  thumbup.gif .Labai tinka kepti obuoliai  mirksiukas.gif
Parodysiu ir aš saviškį  blush2.gif
user posted image
*


vauu..kaip skaniai atrodo thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.