Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šonkauliukų receptai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
gemaite
Sveikos mamytes,gal zinote kaip skaniai iskepti sonkauliukus,nes man nesigauna. g.gif
Ingute
QUOTE (gemaite @ 2004 03 31, 10:22)
Sveikos mamytes,gal zinote kaip skaniai iskepti sonkauliukus,nes man nesigauna. g.gif

Nezinau, as pati nekepiau, bet mano anyta kepa paprasciausiai, juos itrina mesos prieskoniais ivairiais, palaiko per nakti, o po to kepa orkaitej suvyniojus i folija, o pries gala dar atvynioja ta folija ir dar truputi pakepa kol apskrunda jie, nu nezinau laabai skaniai gaunasi wink.gif
Puuga
As sonkauliukus ruosiu taip:
itrinu prieskoniais ir apkepinu keptuveje.
Dedu i puoda, pilu puse normos alaus, puse vandens, druskytes ir troskinu kol suminksteja. Labai skanu... thumbup.gif Galima iberti kmynu, jei yra noro ir vyras nesipriesina thumbup.gif
VaidaI
O as is vakaro pamarinuoju su keciupu ir majonezu, aisku prieskoniai ir kita diena kepu orkaiteje, na labai skanu.... thumbup.gif
Etina
kolkas radau tik toki recepta.manau galima vietoj versienos deti kiaulienos sonkauliukus wink.gif

MAKARONAI SU VERŠIENOS ŠONKAULIAIS


600g makaronų (lakštinių)
1kg veršienos šonkaulių
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
0,5 l vištienos sultinio
100g sviesto
100g fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
1 morka
1 svogūnas
1 šaukštelis čiobrelių
1/2 šaukštelio cinamono



Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką susmulkinti. Daržoves sumaišyti su šonkauliukais, suberti prieskonius ir patroškinti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Dėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus sukrėsti troškintus šonkauliukus. Sūrį sutarkuoti ir sumaišius su majonezu uždėti ant šonkauliukų. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo. Kepti orkaitėje 10-15 minučių.

Lona
Aš tai arba kepu folgoj, arba su kopūstais torškinu.
Beto kai su prieskoniais marinuoju, tai prieš kepant su garstyčiom aptepu, labai skanu. thumbup.gif
Limcamca
Na, mane vyras dievina uz tokius sonkauliukus:

Istrinu cesnaku, druska ir kt. prieskoniais. Palaikau valanda. Po to aptepu kecupu. GEriausia kokiu nors tirstu, pvz. Heinz. Palaikau per nakti. Ir kt. diena kepu orkaiteje apie 40 min. Paprasta ir essen.gif skanu
krika
O cia eina kalba apie parukytus sonkauliukus ar zalius? ph34r.gif

rolleyes.gif nepykit, as vis dar mokinuos gaminti
ma
megstu troshkintus shonkauliukus: apkepu aliejuj itrintus prieskoniais ir miltais, o po to troshkinu su bulvemis bei pakeptomis morkomis bei svoguneliais.
Limcamca
QUOTE (krika @ 2004 04 05, 13:11)
O cia eina kalba apie parukytus sonkauliukus ar zalius? ph34r.gif

rolleyes.gif nepykit, as vis dar mokinuos gaminti

Apie zalius.
Nieko tokio, bisos mes po truputi pradejom clap.gif
vaivaj
Labai skanūs ir taip pagaminti šonkauliukai (mano vyrais ir draugai labai už juo giria):

Šonkauliukus (kas kokius mėgsta) per naktį palaikyti marinate+ patinkantys priekoniai.
Išmirkusius šonkauliukus apkepti, sudėti į skardą. Ant šonkauliukų uždėti sluoksnį saliero šaknies, morkyčių, kas mėgsta, gali ir svogūėlių. Įpilti vandens, kad neprisviltų.

Pasigaminti tokį užpilą: garstyčios+grietinė. Kuo daugiau garstyčių ir mažiau grietinės, tuo aštresni šonkauliukai bus. Taigi proporcijos pagal poreikį.
Šitą užpilą užpilti ant šonkauliukų su daržovėmis. Kiek patroškinus orkaitėje (apie 10 min.) ant garsyčių užberti žalių žirnelių ir dar patroškinti kokį 20-30 min. (priklauso nuo sluoksnių storio.

Geriausia valgyti karštus
sakanaus biggrin.gif
sotto
Dabar kepa mano šonkauliukai, o nuo kvapo makaulė net sukasi rolleyes.gif

Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais

Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori

Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai

Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina

Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau heart.gif
Jomke
QUOTE (buciux @ 2004 05 20, 12:39)
Dabar kepa mano šonkauliukai, o nuo kvapo makaulė net sukasi rolleyes.gif

Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais

Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori

Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai

Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina

Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau heart.gif

Mmmm,tikras skanumelis,taip kepu ir as,anksciau kepdavom lauke ant zariju,bet taip iskepa greiciau,ir skoniu neatsilieka thumbup.gif
Lurdes
Sakot- kepat orkaitėj.Tai ant grotelių ?Tiesiog užmeti ir kepi? rolleyes.gif biggrin.gif Ar skardoj kokioj?O sausa nebūna?
Brazile
siuloma sonkauliukus pries kepant apvirti apie 15 min.
sotto
QUOTE
Sakot- kepat orkaitėj.Tai ant grotelių ?Tiesiog užmeti ir kepi?  Ar skardoj kokioj?O sausa nebūna?


Kaip rašiau kepti dviem aukštais. Apačioj esančioj skardoj pripilta puodelis vandens O tos grotelės tai paprastos, ne koks grilis. Kadangi ištepu aliejumi jas, tai lengvai nusiplauna ir neprilimpa ir nepridega niekas.

O dar atsiminiau, tas apatinėj skardoj toks padažas ne padažas susidaro, jei jo nesuvalgom kartu su šonkauliais , aš paskui supilu jį į verdamą sriubą, labai pagardina.
arnauta
thumbup.gif viskas, nuo sio per vakariene valgysim ir sonkauliukus.labai skaniai rasot
krika
O cia kokie sonkauliukai? zali?
gal galit placiau aprasyti kaip padaryti marinata sonkauliukams?
ir kaip atrodo perpjautos skersai bulves?

Noretusi padaryti, bet ale tundra visiska esu ph34r.gif
sotto
Šonkauliai žali, esu pirkusi jau gatavai paruoštus, pamarinuotus. Gali ir pati pasidaryti marinatą. Man labai patinka toks: česnaką sutraiškyti, sojos padažas (jis sūrus tai druskos papildomai dėti nereikia), medaus šaukštas ( labai paskanina ir užkvimpa), visokių ten pipirų, tinka mairūnas ar prieskoniai mėsai. Viską sumakaluoji ir užpili ar patepi šonkaulius . Palaikyti šaldytuve porą valandų ar per naktį. Toks marinatas tinka bet kokiam ruošiamam kepsniui.

Bulves skersai. Čia gal mandriai parašiau laugh.gif per pusę pjauti, kad plokščia bulvė būtų, nu nzn ar aiškiai parašiau.
krika
Dabar viskas aisku. Aciu labai clap.gif reikia tiketis, kad vyras ivertins tai - bo jis pas mane ne viska valgo
Dzordza
Kiaulieno ssonkauliukus itrini prieskoniais, uzpili baltu vynu ir palaikai min valanda. Tikiam marinate saldytuve galima islaikyt beveik savaite. Ilgiau laikant skonis kiek keiciasi nuo vyno.
Po to sonkauliukus vynioji i folija, dedi i skardele ir kepi orkaitej.
Liu
Labai saknu šonkauliukus per naktį pamarinuoti pomidorių sultyse ir tada kepti virš laužo. Niam niam, net sele nutyso berašant...
toja
o as sonkauliukus marinuoju majoneze kaip ir saslykus, tada kepu arba orkaiteje arba keptuveje, irgi iskepa, bet butinai reik marinuot, kad butu isimarinave, tada tikrai iskepa ir nepridega. sonkauliukus apkepu ir pabaigoje kepimo dedu svoguna, kai svogunas iskepa tada dar dedu tomato, man labai skanu.
dar sonkauliukus tusinu. pavolioju miltuose, apkepu keptuveje dedu i puoda ir troskinu, baigiant troskint idedu grietines, irgi skanu.
vija
Isbandyta sestadieni:

Marinatas:
2 svogunai, smulkiai supjaustyti
250 ml balto vyno
150 ml astraus pomidoru padazo
2-3 saukstai rudojo cukraus
50 g medaus
puse saukstelio Kajeno pipiru
puse saukstelio druskos

Viska sumaisome, uzviriname ir pakaitiname 2 min. Tada supilame ant sonkauliu ir marinuojame per nakti. Kepeme ant groteliu. Skonis saldziarugstis.
Vulkane
Gal kas galite pasidalinti receptais ar patarimais, kaip skaniai paruosti kiaulienos sonkauliukus?
Dacor
Gal kas žinote padažo receptą kurį duoda prie šonkauliukų Jazz Picoj?

Dacor
Gal kas žinote padažo receptą kurį duoda prie šonkauliukų Jazz Picoj?
mutantė
Kaip tik parduotuveje siandien radau šonkaulius už 4 su centais, bet nezinojau ka daryti tai neimiau doh.gif , o dabar gailiuosi nors bek pirkti, nu užtat vištu širdeliu nusipirkau už 3.45 tad nors tokia paguoda
taip jau jai kam idomu perku kaišiadoriu paukštyno parduotuveje (ne Vilniuje)
Dacor
Gal kas zinote recepta padazo ,kuris pilamas ant sonkauliuku Picoj Jazz?
Buciau dekinga jei parasytumete.
Sola
Sonkauliukus isvirkite.Pasidarykite padaza,aliejaus,medaus,mesos prieskoniu,paprikos milteliu,dar kokiu norite,cia pagal skoni.Padazas neturi but per skystas,kad nenubegtu.Tada sudekite sonkauliukus i skarda ir sepetuku aptepkite,ir i orkaite.Kepkite kol graziai apkeps,vasara galima kepti ant griliaus.Skanaus
bantukas
aš ištrinu česnaku, druska ir pipirais, šašlyko prieskoniais. Palaikau valanda. Po to aptepu majonezu arba kecupu.. Geriausia kokiu nors tirstu. Palaikau per nakti. Ir kitą diena kepu orkaiteje apie 40 min. Paprasta ir skanu! mirksiukas.gif
mama+
Noriu pasidalinti savo atradimu - kepimo rankove, berods taip vadinasi (būna parduotuvėse šalia folijos ir įvairių plėvelių).
Šonkaulius marinuoju pagal nuotaiką - kartais tik su prieskoniais, o dažniausiai - saldi soja, sūri soja, austrių padažas, česnakai, truputis medaus, žolės, pomidorų padažas (ne kečupas). Stambiai pjaustau morkas, svogūnus, dedu česnako skiltelių, viską sumaišau ir marinuoju, geriausia per naktį. Tada visą turinį sukišu į kepimo rankovę, užrišu, ir į karštą orkaitę - 200 laipsnių, 1 - 1,5 val.
Niam niam - ir sultingi ir apskrudę...
fury
Aš žinau šonkaulių iš "Pizza Jazz"receptą.Šonkauliai apvirti yra panardinami į pomidorų padažą,po to pakepinami ant grotelių,dar po to aipilama "Uncle Bens Texas Barbecue"padažu,bet tik nežinau ar parduotuvėse mažais kiekiais tokio padažo būna ax.gif Po kelis litrus tai tikrai,bet kas ieško,tas randa
Kira
Man labai labai skanu yra patroškinti rūkyti šonkauliukai. Tačiau kiek visur ieškau, niekur nerandu jų parūkytų nusipirkti, gal kuri žinot, kur galima gauti?
Asta
QUOTE(wovere @ 2005 11 21, 14:31)
Man labai labai skanu yra patroškinti rūkyti šonkauliukai. Tačiau kiek visur ieškau, niekur nerandu jų parūkytų nusipirkti, gal kuri žinot, kur galima gauti?
*




O tu jų kur ieškai? Jei Kaune - Šilainių turgelyje būna.... ax.gif
uogute
o as siandien iskepiau pirktu gatavai barbekiu padaze marinuotu sonkauliuku...mmm kaip skaniai kvepia... mirksiukas.gif o prie ju - is vakar darytu balandeliu likusi kopusta patroskinau su morkom ir svogunais ...ir bulvyciu su krapiukais tongue.gif
mutantė
QUOTE(winter @ 2005 11 16, 13:01)
aš ištrinu česnaku, druska ir pipirais, šašlyko prieskoniais. Palaikau valanda. Po to aptepu majonezu arba kecupu.. Geriausia kokiu nors tirstu. Palaikau per nakti. Ir kitą  diena kepu orkaiteje apie 40 min. Paprasta ir skanu!  mirksiukas.gif
*



Aš panašiai meginau padaryt tik Šašlyko padažo nedejau, tai man gavosi nubege tomatai su majonezu (like ant skardos) surus surus, o šonkauliai švelnus atrode visai be druskos (man tai nelabai, nors vyras skaniai suvalge) ax.gif
bantukas
QUOTE(mutantė @ 2005 11 25, 15:53)
Aš panašiai meginau padaryt tik Šašlyko padažo nedejau, tai man gavosi nubege tomatai su majonezu (like ant skardos) surus surus, o šonkauliai švelnus atrode visai be druskos (man tai nelabai, nors vyras skaniai suvalge) ax.gif
*


o tu tepei ir tomatus ir majonezą kartu? aš tai arba TIK majonezu arba TIK tomatu ax.gif kad visiems patikdavo ir gaudavosi tokie macnoki bet tikrai ne švelnūs schmoll.gif
dovy
O aš tai labai mėgstu šonkauliukus su raugintais kopūstais,tik prieš tai juos apkepinu ant keptuvės.gaunasi thumbup.gif essen.gif
lotute
QUOTE(-sandi- @ 2005 11 26, 21:45)
o  tu tepei ir tomatus ir majonezą kartu? aš tai arba TIK majonezu arba TIK tomatu  ax.gif  kad visiems patikdavo ir gaudavosi tokie macnoki bet tikrai ne švelnūs  schmoll.gif
*


as tai irgi arba kecupo arba majonezo dedu
Nerytė
QUOTE(dovy @ 2005 12 03, 00:39)
O aš tai labai mėgstu šonkauliukus su raugintais kopūstais,tik prieš tai juos apkepinu ant keptuvės.gaunasi thumbup.gif  essen.gif
*



Man irgi su kopustais thumbup.gif
Nerytė
Mamkos, o kaip JŪS troškinate kopūstus? Aš tai į puodą, truputį vandens ir vsio, o mano mama tai juos dar pakepina su svogūniukais ir po to į puodą. mirksiukas.gif
Kira
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 06, 16:36)
Mamkos, o kaip JŪS troškinate kopūstus? Aš tai į puodą, truputį vandens ir vsio, o mano mama tai juos dar pakepina su svogūniukais ir po to į puodą.  mirksiukas.gif
*


Aš ti ksu trupučiu vandens, o jau pabaigoje, kai išsitroškina, įdedu gritinės šiek tiek.
Nainai
Mirtis alyvose kaip jus cia skaniai rasot smile.gif seile tysta, vsio leksiu pirkt kauliuku smile.gif
Zibuokle`
na mano vyras daro taip: istrina juos us cesnakine druska, svogunu milteliais(nors nevisada, nes as nekenciu svogunu), mesos prieskoniais, astriais mesos prieskoniais apipila su vorcesterio, sojos padazais ir truputis aliejaus. Tada viska marinuoja para o kartais ir ilgiau. Kai kepam viska iskratom i skarda ir kepam. I tarpus pridedam bulviu svieziu su lupeno, gauans labai skaniai. NA cia jo megstamiausias valgis beveik smile.gif(nors visada skainiai valgom)
mutantė
QUOTE(-sandi- @ 2005 11 26, 21:45)
o  tu tepei ir tomatus ir majonezą kartu? aš tai arba TIK majonezu arba TIK tomatu  ax.gif  kad visiems patikdavo ir gaudavosi tokie macnoki bet tikrai ne švelnūs  schmoll.gif
*



g.gif Aš kad perskaičiau šioj temoj kad vieno ir kito reik, gal ne taip supratau blush2.gif
Kozete
Gal žinote kiek maždaug laiko kepami pamarinuoti veršienos šonkauliai?
Ir ar kepadmos orkaitėje juos uždengiat folija ar ne (kad neišdžiūtų)?
Wild Flower
Beskaitydama taip seilę varvint pradėjau, kad... jau kepa ir pas mane kiaulienos šonkauliukai orkaitėj su šviežiom bulvytėm, niam niam biggrin.gif Žiūrėsim, kas gausis, nes vis dėlto "pirmas blynas" gali būti ir prisvilęs, bet tikiuosi, kad viskas bus thumbup.gif ax.gif
juratike13
QUOTE(buciux @ 2004 05 28, 15:39)
Šonkauliai žali, esu pirkusi jau gatavai paruoštus, pamarinuotus. Gali ir pati pasidaryti marinatą. Man labai patinka toks: česnaką sutraiškyti, sojos padažas (jis sūrus tai druskos papildomai dėti nereikia), medaus šaukštas ( labai paskanina ir užkvimpa), visokių ten pipirų, tinka mairūnas ar prieskoniai mėsai. Viską sumakaluoji ir užpili ar patepi šonkaulius . Palaikyti šaldytuve porą valandų ar per naktį.  Toks marinatas tinka bet kokiam ruošiamam kepsniui.

Bulves skersai. Čia gal mandriai parašiau laugh.gif   per pusę pjauti, kad plokščia bulvė būtų,  nu nzn ar aiškiai parašiau.
*



Va sitas marinatas labai jau skanus atrodo,o gal kas zinot kaip paruost marinata su ALUMI???Esu tokiu ragavus,tai skonis thumbup.gif ,bet nezinau,kaip padaryt...
O bulves esu darius dar taip,tiesiog perpjovus per puse,patepu aliejumi pjauta dali ir pabarstau sezamo seklomis thumbup.gif smile.gif
O mama daro taip,bulves ir kazka,sonkauliukus,visciuko ketvircius,pamarinuoja majoneze su visokiais prieskoniais, ir kepa orkaitej,tai gaunas labai skanu...
Nonna
As nupirkau sonkauliuku ax.gif
Dabar skaitysiu sia tema, kaip skaniai juos pagaminti thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.