Aš irgi jį gėriau nuo 6 ar 7 savaitės iki 12 sav. dėl gręsiančio. Manau, kad ir jis man padėjo išsaugoti mano princesę. O nustojus jį gerti man tikrai nepasidarė blogiau, atvirkščiai nuo 13 sav. tik gerėjo.
QUOTE(juraciux @ 2006 10 02, 12:55) Man teko gerti sita vaista nuo 7 iki 14 nestumo savaites kadangi grese persileidimas. Manau jei ne duphaston'as (na ir dar plius gulimas rezimas) buciau praradus vaikeli. O kad savijauta butu pablogejus nutraukus ji gert tai negaliu pasakyti na, as duphastona irgi geriau nuo 7 sav. ik 13 sav. nes tepliojo ir mausdavo pilveli. siaip nuo maudimo padeda magnis diasporalis ir aisku kuo daugiau poilsio, gulejimo... o svarbiausia - optimizmas (zinau kad sunku ,pati zliumbdavau) ir galvoti, kad viskas bus gerai auginkit pilvukus lengvai
Nuo 6 iki 19 sav geriau DUPHASTO'Na, is pradziu po 4 tabl/diena, veliau po 3 t./diena ir t.t. Nieko blogo nuo jo nebuvo, savijauta yprastine, nei karto nepykino. Jei jau ji israso, vadinasi - reikia. Aisku jis nepigus
sveikos mergaites!sakykik ar kuri geret duphastona pries pastojima?man po nesivystancio gyd.skyre 2menesius pagert kontracep..o trecia menesi duphastona nuo15ciklo dienos 10dienu.Tai skaitosi,kad tas penkiolika dienu skaiciuojasi nuo pirmu mmm dienos.
Ar kuri taip geret ir kokios pasekmes,ar greit pastojot,ir kaip nestumas sekesi.
As cia tiek visko prsiskaiciau, kad jau nebezinau ka galvot. Man gydytoja paskyre dufastona, bet nieko nepaaiskino. Nusipirkau isgeriau kiek buvo dezutej ir viskas. Gerai jauciuosi, tai gal viskas gerai. Na kita savaite einu pas gydytoja, tai suzinosiu kaip maziukas gyvena
KAS TAS DUFASTONAS ????? man jau 13 sav. pilvuką maudžia bebrotiškai, silpna, silpna ir dar karta silpna ir man gydytoja nieko neskyrė ir nuo lapkričio vidurio net apžiūrėta nesu normaliai, ir vitaminus pati rinkausi ir dėl magnio nieko nesakė, pati viska išskaičiau ir vartoju, bet jis nepadeda
QUOTE(Arita @ 2006 05 23, 14:26) Man ginekologas paskirė gerti Duphastoną nuo 16 c.d. Gerti liepė 2 tabletės į dieną, 10 dienų. Gyliai viduje tikiuosi ir viliuosi, kad jau greit sužinosiu, kad aš man padejo,geriau taip kaip tu cia parasius,sulaukiau mmm ir kita menesi iskato pastojau Papildyta: QUOTE(baibai @ 2007 01 05, 19:17) KAS TAS DUFASTONAS ????? man jau 13 sav. pilvuką maudžia bebrotiškai, silpna, silpna ir dar karta silpna ir man gydytoja nieko neskyrė ir nuo lapkričio vidurio net apžiūrėta nesu normaliai, ir vitaminus pati rinkausi ir dėl magnio nieko nesakė, pati viska išskaičiau ir vartoju, bet jis nepadeda bek pas kita gydytoja,kol dar ne velu,kad po to nereiketu gailetis QUOTE(raimundux @ 2007 01 05, 16:41) As cia tiek visko prsiskaiciau, kad jau nebezinau ka galvot. Man gydytoja paskyre dufastona, bet nieko nepaaiskino. Nusipirkau isgeriau kiek buvo dezutej ir viskas. Gerai jauciuosi, tai gal viskas gerai. Na kita savaite einu pas gydytoja, tai suzinosiu kaip maziukas gyvena man paskire si vaista kai nestumui buvo apie 8 savaites. Geriau po 2 tabletes i diena, isgeriau visa pakeli ir nustojau gerti. Po savaites ateinu pas gydytoja, o si sako:"kiek dar duphastono turit?" sakau, jau isgeriau seniausia, tai ji liepe tuc tuojau nupirkt nauja pakuote ir tokiu pertrauku nedaryti, nes tai yra gan pavojinga > gerti po 2 tabletes per diena, o po to staiga mesti. Lyg tai reikia is pradziu mazinti dozes ir tik po to, kai gydytoja(s) eiline karta patikrins tavo bukle, nustoti ji gerti visiskai. Vien zodziu, ka norejau pasakyti, kad Duphastonas yra gormonalinis vaistas ir siaip (del to kad pasibaige pakuote) jo nustoti gerti nepatartina. O kas del mano patirties su Duphastonu, tai kaip minejua, pradejau nuo 2 tablieciu per diena, dabar man 18 savaiciu QUOTE(cuname @ 2007 01 04, 23:08) sveikos mergaites!sakykik ar kuri geret duphastona pries pastojima?man po nesivystancio gyd.skyre 2menesius pagert kontracep..o trecia menesi duphastona nuo15ciklo dienos 10dienu.Tai skaitosi,kad tas penkiolika dienu skaiciuojasi nuo pirmu mmm dienos. Ar kuri taip geret ir kokios pasekmes,ar greit pastojot,ir kaip nestumas sekesi. as geriau pries pastojima tik nuo 16 c,d ir padejo pastojau.taciau patalelius nelabai sekesi paruosti-grese persileidimas,bet mano leliuka isgelbejo duphastonas geriau iki 14 sav. na dar nepagimdziau,bet tikiuosi,kad viskas bus gerai Papildyta: QUOTE(Liora @ 2007 01 05, 20:20) man paskire si vaista kai nestumui buvo apie 8 savaites. Geriau po 2 tabletes i diena, isgeriau visa pakeli ir nustojau gerti. Po savaites ateinu pas gydytoja, o si sako:"kiek dar duphastono turit?" sakau, jau isgeriau seniausia, tai ji liepe tuc tuojau nupirkt nauja pakuote ir tokiu pertrauku nedaryti, nes tai yra gan pavojinga > gerti po 2 tabletes per diena, o po to staiga mesti. Lyg tai reikia is pradziu mazinti dozes ir tik po to, kai gydytoja(s) eiline karta patikrins tavo bukle, nustoti ji gerti visiskai. Vien zodziu, ka norejau pasakyti, kad Duphastonas yra gormonalinis vaistas ir siaip (del to kad pasibaige pakuote) jo nustoti gerti nepatartina. O kas del mano patirties su Duphastonu, tai kaip minejua, pradejau nuo 2 tablieciu per diena, dabar man 18 savaiciu o del ko geri si vaista?????? man jei per 2dienas nesumazes kieteti gimda reikes gerti duphastona 10 dienu Mano pirmas nestumas buvo nesivystantis
Aš jį vartojau 6-13 sav. Iš pradžių gėriau 2k/per dieną, paskutines savaites po pusę tabletės ryte/ vakare. Šiaip gydytoja nurodo kaip jį vartoti
Sveikutės gerbiamos ex ir dabartinės nėštukės:) Mane tai šis vaistas kolkas gąsdina. Nes jį man irgi pirmoji gydytoja prirašė gerti po 1 tabletę nuo 5 savaitės, ir paaiškino, kad tai paprastas hormonas padėsiantis išsaugoti vaikelį. O šio klubo ginekologė Rita M., ir kita mano būsimoji gydytoja, pas kurią žadu pradėti vaikščioti nuo kitos savaitės, nes pirmoji labai grubi, ir man nepatinka - nusiteikusios gan priešiškai prieš Duphastona...Na paskaičius Jūsų atsiliepimus irgi išgirdau visokių nuomonių, ir visvien likau su klaustuku...Labiausiai nuramina tik tai, kad pas kaikurios šios diskusijos dalyves, gėrusias šį vaistą, jau matosi sveikučių ir gražučių kūdikėlių nuotraukėlės
O as geriau irgi 2xdienoj...bet paskui suzinojau apie toki Crinone 8%, tai yra tas pats hormonas, tik kai man gyd man paaiskino tai duphstonas pries Crinone yra kaip pilstukas pries gera degtine...bet ir kainele tai zinokit nereali... 15dienu pakuote kaunuoja apie 230lt (priklausomai kokioje vaistineje pirksi) ir ten negert reikia ji, o aplikacijos i maksti, bet liuks dalykas
Sveikutes
paaiskinkite man tundrai nuo ko sis vaistas ir kokiu tikslu ji reikia gerti? QUOTE(Raspberry @ 2007 01 21, 19:37) jei nieko apie ji nezinai, vadinasi tau jo nereikia tai yra hormonas, kuris padeda leliui augt, nes kitu mamu organizmas per mazai jo gamina, todel reikia sita hormona gert kad neivyktu persileidimas
Pries pora dienu ir as pradejau vartoti Duphastona po 1tab per diena.. gydytoja man ji skyre, nes itaria kad vaisius nesivysto
Kaip ta duphastona geriau gerti: ryte,per piet ar vakare
Folio rugsti geriu nuo ryto,o duphastona po piet QUOTE(Droka @ 2006 04 20, 11:40) Sveikute. Matau,kad vartojai duphastona laukdamasi. Kodel po tris tau liepe gerti ir tiek ilgai, net iki 20 sav. Zinai,as siandien tokia pasimetus ir nuliudus. Man 6 savaites ir siandien pasirode rudu isskiru, labai issigandau.Mano daktare isvykus i uzsieni, tai nulekiau pas pirma pasitaikiusia. Apziurejus mane pasake,kad gresiantis persileidimas ir liepe apsisprest ar norim islaikyt,nes tipo uzsieni niekas nelaiko tokio mazo, ar paliekam gamtai nusprest. Nu as paprasiau, kad bandom tik laikyt. Tai israse to duphastono po 2 dienoje ir liepe po savaites pasirodyt. Tai paskaicius, kad gerei daugiau ir turi jau vaikuti, pagalvojau, gal ir man reik po 3 gert. Ar galiu kazka pakenkt. QUOTE(cuname @ 2007 02 11, 14:17) Kaip ta duphastona geriau gerti: ryte,per piet ar vakare Folio rugsti geriu nuo ryto,o duphastona po piet Mergaites, bet gi si vaista skiria gydytoja, tai negi nepaaiskino
Aš nežinau, kaip man elgtis.Gydytojas liepė gerti dufastoną,o kai paklausiau ar man gerti folinę sakė, kad nieko naudos jau dabar nebus, gali negerti.Man 8sav.o gal dėl viso pikto gerti?
O kas dėl šio vaistuko,tai su pirmuoju gėriau iki 16sav.taip viską sutvirtino.kad paskiau gimda visiškai nesidarė,gavo cezerį daryt.
Tiesa pasakius...duphastonas yra labai veiksmingas...per dvi savaites aš išvengiau persileidimo...Geriau jį 2kartus per dieną,o vėliau 1 kartą per dieną...Nepamirškite,kad jo negalima nutraukti staigiai.
Sveikutes, norejau suzinoti man irgi israse Duphaston ir dar vitamina e,kazin kartu galima isgerti vienu kartu ar atskirai reik sugerti tas tabletes.
Man tik idomu, o kodel rasote, kad uzsienyje jo neskiria
Mums 15-ta savaite, gresia persileidimas, paskyre dhupaston, bet kaip supratau pagal jusu postus, jis skiriamas iki 14 savaites?
Sveikutes
turiu klausimeli vartojancioms duphastona. pati ji geriu nuo 5 sav. Gerdavau po dvi tabletes per diena, dabar bandau mazint iki vienos, mano gydytoja sake ji vartoti iki 13 - 14 savaites, bet cia paskaiciau, kad jo negalima staigiai nutraukti, reikia mazint pradzioj. taigi pastebejau, kad jis negerai veikia mano nuotaika. kazkaip vakar ir siandien tik po tablete vakare geriu, tai kol neisgeriau tai siaubas, silpna buvo ir kazkaip nervai visai pakrike
sveikos. Net nezinojau, kad pastojus si vaista reikia gerti... Gyvenu ne Lietuvoj, niekas cia jo neskiria. O Duphaston gerti teko pries pastojant kokius 3 men. LT gydytoja israse, kad mmm atsirastu, nes jau seniai buvo siaip sau dinge. Tik isgeriau paskutine tabletyte ir mmm atsirado, tai as ir maniau, kad cia butent tam skirti vaistai, bet dabar matau, kad ne tik. o tai kam juos reik gerti per nestuma? Man tai jau velu, as greit gimdysiu
Duphastonas yra daznai skiriamas nestumo pradzioje, paprastai iki 14 sav. kad "palaikytu" nestuma, t.y. neleistu persileisti. man ji skyre butent todel kad pas mane gresiantis yra.
o duphastonas yra progesteronas juk, pagrindinis hormonas nestumo metu. jo nesciai moteriai organizme padaugeja, pradzioje kol placenta nesusiformavusi vaikiukas maitinamas is geltonkunio butent progesteronu. progesteronas daznai skiriamas ir moterims kuriu nevaisingumo priezastis geltonkunio nepakankamumas, kada tas geltonkunis nesugeba ismaitint vaikelio. be to viena pagrindiniu progesterono funkciju nestumo metu tai, kad jis veikia kaip ir "atpalaiduojanciai". T.y. neleidzia gimdai susitraukineti ir per anksti isstumti vaisiaus. beje del to daznai nesciom ir viduriai kieteja del to, nes jis blogina peristaltika. o atejus gimdymo laikui sio hormono organizme stipriai sumazeja, todel imame gimdyti nu va
o as ejau pas genetike tyrimu ir pasakiau kad geriau duphaston del gresiancio, man pasake kad jis nera gerai kudikio vystymuisi. Ir kad genetikai ir daktarai tarpusavyj nesutaria del sio preparato skirimo. Jos zodziai, reikia realiai ivertinti rizika ir gerti tik tada jeigu tikrai be jo negalima
QUOTE(Muera @ 2007 10 31, 18:23) o as ejau pas genetike tyrimu ir pasakiau kad geriau duphaston del gresiancio, man pasake kad jis nera gerai kudikio vystymuisi. Ir kad genetikai ir daktarai tarpusavyj nesutaria del sio preparato skirimo. Jos zodziai, reikia realiai ivertinti rizika ir gerti tik tada jeigu tikrai be jo negalima Na manau kai pradedi kraujuoti esant nėštumui jau negalvoji ar pakenks. Geri ir tikiesi kad nėštumas išsilaikys.
Na, as irgi tik pastojus pasiprasiau gydytojos, kad leistu gerti Duphastona bent po 1 tablete. Tiesiog mano ciklai buvo nereaguliarus, ir Duphastona ciklu reguliavimui geriau jau metus laiko iki pastojant. Pastojus net nemaniau ji nutraukti, nes bent jau mano isitikinimu tai tikrai negali pakenkti nestumui, nes galbut ankstyvam nestuma leliui kaip tik ir truksta progesterono...
Sveikutes
Man si "vaista" paskyre is kart kai pasirodziau gydytojai nescia. Mat pirma turejau persileidima. Geriau po 2 tabeletes, o dabar po viena. Stengiuosi mazinti, nes bet kokie vaistai negerai.
aš su pirma turėjau gresianti, tada daktarė padarė kraujo tyrimą, nustatė progesterono kiekį kraujyje. kadangi buvo mažas tai skyrė to paties Duphastono, papildyti progesterono kiekiui, dabar vėl pasidariau ir vėl mažas - teks gerti
apie progesterono svarbą galit rasti PROGESTERONAS manau daktarai prieš skiriant turėtų ištirti kiek jo yra kraujyje
Sveikos merginos, gal kas zinote kokia itaka duphastonas turi BT? Man gine yra sakusi, kad jei geri duphast. tai BT gali net nematuoti, nes tas vaistas gali ja sukelti, bet jei as dabar jau antra diena kaip negeriu, o BT 37,2, tai gali buti kad as jau
Kai gavau siuntima i ligonine, tai Daunoravicius sake,gerti po viena tablete, o jeigu kraujuoja - po dvi.
Taip pat liepe gert E vitamina - kaip antioksidanta. O poliklinikoj daktare sake gert po dvi Duphaston tabletes... reikes gerti iki 16 ar tais 18 savaites sitas tabletes. QUOTE(Blue_rose @ 2008 01 21, 19:23) Kai gavau siuntima i ligonine, tai Daunoravicius sake,gerti po viena tablete, o jeigu kraujuoja - po dvi. Taip pat liepe gert E vitamina - kaip antioksidanta. O poliklinikoj daktare sake gert po dvi Duphaston tabletes... reikes gerti iki 16 ar tais 18 savaites sitas tabletes. jei nekraujuoji tai ir gerk po viena kaip daktare sake... nes siaip jis yra sintetinis hormonas ir jei nesioji berniuka, gali tureti tam tikru pasekmiu, zinoma tikimybe nera auksta ir tos pasekmes ne tokios baisos, nenusileides kapselis, mazesne varpa ir pan (kas manau vyram suaugusiam daznai trauma)... bet jei nera realaus didelio pavojo, tai gal geriau maziau ir rizikuot QUOTE(Muera @ 2008 01 26, 14:04) jei nekraujuoji tai ir gerk po viena kaip daktare sake... nes siaip jis yra sintetinis hormonas ir jei nesioji berniuka, gali tureti tam tikru pasekmiu, zinoma tikimybe nera auksta ir tos pasekmes ne tokios baisos, nenusileides kapselis, mazesne varpa ir pan (kas manau vyram suaugusiam daznai trauma)... bet jei nera realaus didelio pavojo, tai gal geriau maziau ir rizikuot Nėra jokios tikimybės tokioms pasekmėms, kaip paminėjai, jei moteris gers Duphastono 1-2 tabletes per dieną. Aš klausiau apie tai ginekologų, ir man buvo pasakyta, kad toks kiekis yra pernelyg mažas, kad galėtų bent kiek pakenkti.
Laba diena. Man Duphastona israse kad sureguliuotu mm ir greiciau pasticiau. Geriu jau 3 cikla, ir kiekviena karta mano ciklas sumazeja 1 diena
as ji geriau 4-6 savaitemis,nes grese persileidimas. reik mazinti palaipsniui,is kartoju nevartoti negalima.
QUOTE(JurgiukasR @ 2008 02 10, 12:11) Laba diena. Man Duphastona israse kad sureguliuotu mm ir greiciau pasticiau. Geriu jau 3 cikla, ir kiekviena karta mano ciklas sumazeja 1 diena Nieko negaliu tau patarti, nes pati del tu paciu priezasciu dar tik kelias dienas Duphastona geriu. Mergaites, turiu klausimeli QUOTE(Darfe @ 2008 02 14, 14:11) Nieko negaliu tau patarti, nes pati del tu paciu priezasciu dar tik kelias dienas Duphastona geriu. Mergaites, turiu klausimeli as geriu nuo gruodzio menesio, bet nepriaugau ne gramo
AS du menesius geriau irgi siuos vaistus ir nieko nepriaugau.... ir jokiu kitu pozymiu neatsirado....
Gal tau DARFE ne nuo to svoris priaugo QUOTE(Blue_rose @ 2008 02 17, 18:04) AS du menesius geriau irgi siuos vaistus ir nieko nepriaugau.... ir jokiu kitu pozymiu neatsirado.... Gal tau DARFE ne nuo to svoris priaugo
Man 5 sav. ir siek tiek vis pamaudzia pilva. Gydytoja israse Duphaston'o, geriu jau antra diena po 2 tabletes. Norejau paklausti ar iskarto jus pajutote jo poveiki? Po kiek laiko? Man neramu, nes pilva vis dar maudzia
as geriu duphastona, nuo sausio 29 d., kad hematoma iseitu ir nestumas isitvirtintu, na tai tik neseniai pradejo valytis man, manau cia kiekvienam individualu. Nes vienos skaiciau greitai viskas pasisalino, o kitiems ilgiau uztrunka
hmmmmm
ir as pradejau gerti duphastona, prirase privati gyd. nuo 16 c.d. 10 tableciu......siandien pasidare aisku kad visdelto ovuliacija buvo (daug metu negeruliarios mmm, be ovuliacijos, policistiniu kiausidziu itarimas, ka tik nutraukiau kontraceptikus ir bandau pastoti)........ ovuliacija buvo 20 c.d. diena.....iseina, kad ciklas mano ilgas gi juk jeigu pvz. dabar pastojau, tai beliko tik 3 tabl. o testas rodys geriausiu atveju po 7 dienu....tai kaip....hmmm....nebegerti iki paaiskes? o tuo metu kai vyks implantacija, juk svarbu gerti duphastona???? ehh......is pradziu galvojau pagert ilgiau, bet persigalvojau.....bijau uzsiimineti saviveikla.... tiesa, gal kas zino, ar duphastonas turi itakos skydliaukes hormonu tyrimu rezultatams? einu kt. men pas edokrinologa, poliklinikos gines siuntimu......kad padarytu tyrimus......ji tai nezino kad as duphastona geriu hmmmmmmmm.......ar nebus rezltatai kaip nors ishkreipti? new4e
as irgi nzn, as geriu nuo 14 c.d., 10 tab, bet baigus gerti, vis nzn ka daryti, nes nestumas testas taip anksti nestumo gali ir nerodyti, o jei nutraukus duphastona ivyks persileidimas jei esi nescia? nesuprantu
|