Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Spenelių priežiūra maitinant
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
spygle
ohmy.gif mazylei labai patinka zysti, kartais labai skaudziai uzgauna. o po naktinio zindymo, ryte, tai apskritai labai skauda spenelius. pasidalinkit patirtimi, kaip priziurit?

SuperMama
As tai tepdavau Garmostan tepaliuku.

O kiek menesiu vaikeliui?

Po nakties ir man labiau skaudedavo del vienos priezasties:

nakti miegojau kietai ir kruti paduodavau bele kaip. O mazyle dar pati nemokedavo gerai paimti ir apgaubti ne tik speneli, bet ir laukeli aplink ji, tai buna ir nugrauzdavo.

Po 4 menesiu ismoko.

Taip kad reikia ziureti, kad gerai kruti paduoti, teisingai.

Nors ir dabar buna duodu kruti ir uzmiegu taip. Tai vyras demesingas, jei prabunda, atjungia ta "kosmine stoti" nuo mano kruties, kitaip sako atsibusi be speneliu.  ;D
Board
Tai vyras demesingas, jei prabunda, atjungia ta "kosmine stoti" nuo mano kruties, kitaip sako atsibusi be speneliu.  ;D

[smiley=lol.gif] [smiley=lol.gif] [smiley=lol.gif] [smiley=hah.gif]
O siaip tai pabandyk daznaiu diena be liemeneles pabut, kad speneliai daugiau oro gautu. As tai pirmus menesius is vis be liemeneles ir marskineliu praleidau. Zmones gyvenantys priesais name turbut prisiziurejo mano grozybiu iki soties  ;D
O dar man padejo saltalankio aliejus, patepdavau po kiekvieno maitinimo, o pries maitinima tik butinai nuplaut reik
spygle
smile.gif)) kaimynams tikriausiai patiko smile.gif

as deja, be liemeneles vaikscioti negaliu, nes gana dideles krutys, ir pienui kaupiantis skauda krutines lasta. ..bet kazkaip vistiek pabandysiu smile.gif

Beja, mano kudikeliui tik 1 men ir 6d., garmastan tepaliuka turiu, taciau nakti maitindama uzmiegu sad.gif o vyras "neatjungia kosmines stoties" smile.gif tai ir pasitepti nespeju...

saule
Spygle, praeis tie skausmai pamatysi. Man pirma menesi skaudedavo siaubingai, pirmieji gurksneliai budavo tokie skaudus, kad sakydavau jog jau daug lengviau gimdyt nei maitint. Praejo gal mazdaug po menesio, o gal ir po dvieju. Jau nebepamenu smile.gif Tiesiog speneliai uzsigrudina, nebebuna tokie jautrus kaip is pradziu. Na, kad del speneliu reikia priimineti oro vonias - tai tiesa. Taciau sakyciau be liemeneles gal geriau ilgai nebuk, tai prisides kartu ir prie grazios krutines islaikymo po maitinimo  ;)
ICE-T
as 1.5men maitindama verkiau-labai skaudejo  :'( visada tepiau garmastan tepalu ir nakti po kiekvieno maitinimo...kai jau negalejau pakest skausmo ir kad sugytu speneliai maitinau su avent firmos antspeniais(nieko nereklamuoju, bet jie buvo geri). maitinau su anspeniais iki 3men.. :smile.gif po to pamazu pratinau  be antspeniu ir dabar jau 8men-valgo be problemu ;D. o speneliai uzsigrudino, pasidare ne tokie jautrus.
linkiu sekmes ir kantrybes! [smiley=baby.gif]
saule
Teisybe, ICE-T, priminei, as irgi kai kuri laika maitinau su tais anspeniukais, truputeli maziau skaudedavo ir zaizdeles greiciau uzgijo.
spygle
aciu saulute ir ICE-T, ismeginsiu jusu patarimus. O kaip jums budavo su pieno begimu, t.y. maitinant ar begdavo pienas is kitos kruties?
saule
As, Spygle, jau nebelabai pamenu smile.gif Gal truputeli ir begdavo, bet tik pirmais menesiukais. As naudodavau ideklus i liemenele, tai problemos kaip ir nebudavo.
Naktine
Kai trūkinėjo speneliai , tepiau Pantenol tepalu, bet geriau padėjo homeopatinis Traumeel tepaliukas, tik reikia prieš maitinimą nusiplauti.O kad maitinant pienas iš kitos krūties nebėgtų, patariama prieš pradedant maitinti, šiek tiek pieno iš tos kitos nusitraukti.
spygle
SU TAIS IDEKLAIS smile.gif) man jie per daug sintetiniai pasirode, nes labai dirgino spenelius, tai as naudoju bela iklotus kasdieninius smile.gif perkerpu vieva ir viskas smile.gif dug svelniau ir patogiau
saule
Isradinga tu, Spygle  :D Na tu ikloteliu specialiu visa gausybe, gal tik tinkamus atrast reikia  ;) Karpyt nereiktu  ;) Man labai patikdavo berods baby compol - jie maziukai ir plonyciai, beje pakuotej ju nemazai, todel nebrangus smile.gif
ICE-T
man is kitos kruties kokius 3men bego pienas. kai maitindavau, ant kitos uzdedavau merliuka, o nemaitinant-idekliukus specialius.  :)
mamulia
garmastanu tepiau kai buvo iki kraujo nugrauzus...O tu ikloteliu dvi dezeles nusipirkau,bet man ju nereik,ner tos bedos...
Board
As be tu ikloteliu neisiverciu nei dienos, jau net nezinau kiek deziu jau sunaudojau, nes pienas ypac bega kai maitinu vaika (is kitos kruties isbega apie 30ml, nespaudziant). O ir siaip labai patogu, nes vis viena vaikstant vienas kitas lasas isbega.

Bet siaip is tiesu patarciau pasitept spenelius saltalankio aliejum (siaip tuo aliejuku patartina tept visas zaizdas, nes labai greit uzsitraukia tada zaizdeles)
spygle
baltu pavydu pavydziu mamuliai, kad sios bedos neturi, o saltalankio aliejaus butinai nusipirksiu, aciu
Ugne
Mamos, papasakokite per kiek laiko sugijo nugrauzti speneliai. Praejo jau pusantro men. - jie negyja... Tepiau Garmastanu, Bepanthenu, saltalankio aliejumi... Namie vaikstau pastoviai pusnuoge, kad tik jie greiciaus pradeu gyti. Rezultatas tas pats. Jau pusantro men. maitinu ir kiekviena karta verkti noriu is skausmo ir nevilties. Negyja tie mano speneliai. Kokia Jusu patirtis?
ragnez
ugne, gal tiesiog netaisyklingai paduodi kruti? vaikuciui sunku piena traukt ir nugrauzia, todel ir skauda tau ir negyja. paieskok forume tikrai turi buti aprasyta, kaip teisingai maitinti, o geriausia  - kad kokia patyrusi mama parodytu. manau issisprestu tada problemos ir su skaudanciais speneliais ir su svorio augimu.
sekmes.
Board
Teisingai paduot kruti: vaikas turi apziot kaip galima daugiau kruties (ne vien tik speneli, bet ir laukeli aplink ji), lupos turi but "atvepusios", t.y. neitrauktos. Tai tiek keik as zinau, man tai speneliai buvo nerealiai skausmingi pirma savaite po to lyg ir apsitvarke, ir pripratau
Sekmes ir tau
ICE-T
Mamos, papasakokite per kiek laiko sugijo nugrauzti speneliai. Praejo jau pusantro men. - jie negyja...?

man irgi sake -duok teisingai kruti, todel ir negyja speneliai...na man niekaip nepavykdavo ikist i burnyte daugiau ir viskas.... :-/
tepiau tepalais, verkiau, tai kaip rasiau auksciau-naudojau antspenius ir sukandus dantis maitindavau....

mano patarimas-jei tikrai nepasiseks vaikui taisyklingai apzioti speneli, tai pabandyk su antspeniais ir tepk tepalais.
Mamce
Ugne, dar vienas patarimas - stenkis kuo daugiau laikyti krutis atviras, t.y., kad nebutu dregnos pienui sugert pagalvelese ar pan. Man labai padejo du dalykai ir abu AVENT firmos. Jei juos buciua turejusi (ir apie juos zinojusi) nuo pat pradziu, butu gal man lengviau sekesi su tuo maitinimu. Taigi, pirma: AVENT antspenis -nepatogu, bet bent jau nenugrauzia daugiau nei jau nugrauzta.  Antra: AVENT kauseliai. Ju yra pirkti viename ipakavime keturi: du su skylutemis virsutineje dalyje , o du be skyluciu. Tai tie kur be skyluciu yra pienui surinkineti, kai pacioje pradzioje jis be perstojo gaminasi ir bega. O tie kur su skylutemis, tai labai gerai krutims "vedinti". Jos pastoviai buna sausos ir "gryname ore", todel lengviau ir greiciau gyja. Dar naudojau GERMASTAN tepala.
Tai tiek. Laikykis. Sekmes!!!
Noa
O kur jus tuos AVENT kauselius gaunat? Eurovaistinej ziurejau - nieko panasaus nera, ar gal as ieskot nemoku? Uztat maciau toki daikta - AVENT daugkartiniai skalbiami ideklai i liemenuka. Cia, kiek suprantu, ne tas pats? 6vnt - apie 30 Lt, tai as ziurejau ziurejau i dezute - nu vienas vnt. 5 Lt., jeigu ten tik skuduriukas, tai daugokai... Gal kas bandet? Kas ten tokio nuostabaus uz tuos 5 litus? Gal ten is tikro geras daiktas, gi vienkartiniai irgi ne maziau 8 Lt pakelis kainuoja?
Board
As naudojuos tais vienkartiniais, o tuos daugkartinius as gavau dovanu kai pirkau liemenele (bet ne avento o nezinia kokios firmos) tai tie medziaginiai man tas pats kaip nieko, o tie vienkartiniai man vieno uztenka dienai, tai iseina kad menesiui kazkur kainuoja 10Lt, as perku Nuk senesnes serijos jie apie 9 Lt kainuoja. O jei man ypac reikelingi buna tik tada kai maitinu, nes is kitos kruties bega upeliu pienas.
Mamce
AVENT kauselius as pirkau butent Eurovaistineje (Maksimoje, Pramones g., Kaune). Kaip dabar prisimenu, kainavo 45 Lt.
Paieskok, Noa, ivairiose vaistinese, tikrai rasi. Arba paklausk pardaveju - gal pati tiesiog nepastebi.
Iklotu medziaginiu niekada nenaudojau. Juk neplausi kas valanda ir nedziovinsi, kai pradzioje pienas bega ir bega. Be to, reiketu tureti nemaza pakaita  ;D, kad uztektu, kol kiti dziusta. Cia kaip su palutemis...  ;D  ;D As naudojau vienkartinius, bet pinigu, aisku, nemazai iseidavo sad.gif
mamulia
man kartais niezti vienos kruties speneli po maitinimo,bet nieko neiziuriu,nenugrauze,jokiu suskilimu nera...gal kam buvo taip?
Doma
Mamulia, pabandyk kaskarta po maitinimo paplauti spenelius su vandeniu su soda, gali buti, kad niezejimas - pienliges simptomas. Man panasiai buvo, net serpetoti galiukas pradejo - tai paploviau su soda, dar bepantenu patepinejau ir padejo.
Braske
Mamos, papasakokite per kiek laiko sugijo nugrauzti speneliai. Praejo jau pusantro men. - jie negyja...

Ugne, papasakosiu tau savo istorija. Maitinimo pradzia man buvo kazkoks kosmaras. Maza to, kad vos suminkstedavo viena tuoj pat suketedavo antra krutis ir taip kokiu pora men. , man ziauriai trukinejo speneliai. Vaikas issiziodavo, kaip vampyriukas, budavo pilna burnyte kraujo. O skausmas budavo toks, kad maitinant pasidedavau salia laikrodi ir 15 min. suspaudus kumscius kentedavau, o asaros pacios riededavo. Vieni gydytojai sake, kad toks vaiko prisirijimas kraujo ir atpylinejimas juo negerai, liepe nutraukineti. Pora sav. zaidziau su pientraukiu. Puse pieno ispildavau, nes jis budavo kruvinas. Bet atsirado protinga gydytoja po kurios patarimu man viskas susitvarke per pora dienu. Visu pirma ji nuramino, kad tas kraujas nieko baisaus ir nekreipciau i ji jokio demesio, nes su lelium buvom vienas kraujas net 9men., visu antra ji patare atrodo toki elementaru dalyka, ne kruti det prie leliaus, o leliu spaust prie kruties. Nezinau, ar jau laikas buvo atejes tiems speneliams susitvarkyti, ar is tikruju padejo tas patarimas, nes man viskas susitvarke per pora dienu. Sekmingai ismaitinau 11men. Gal ir tau pades tas patarimas biggrin.gif
ragnez
nezinau, gal as kokia storaode, bet manes tokios problemos visai nevargina.

o stai svieziausi ispudziai, kaip taisyklingai paduoti kruti:
jei maitinate guledama, reikia vaikeli pasiguldyti taip, kad spenelis butu ties jo nosyte ir kruti jis imtu is apacios. duodant kruti prilaikyti dviem pirstais - nyksciu ir smilium is sono prie tamsaus laukelio - taip laikant krutis tarsi susiaureja ir daugiau jos telpa i burnyte.
na, ir kaip rase auges, svarbu, kad vaikelis apziotu kuo daugiau laukelio aplink kruti, o zindant jo lupytes butu atvepusios (mano mazojo ragniuko lupytes uzsiraito beveik iki nosytes).
jei vaikelis kruti paeme blogai, reikia ikisti mazaji pirsteli i jo burnytes kampa, islaisvinti speneli ir duoti is naujo, kol paims taisyklingai.
Taurė
ragnez, tavo ragniukas kaip mazas siurbeliukas  ;D
lota
Tema jau senokai uzvesta, man idomu gal Spygle ir Ugne jau nebesikankina su sia problema ? Man tai skauda ne kiek ne maziau nei pradzioj, nors jau maitinu pusantro menesio. Vis laukiu kada nustos skaudeti, bet... Vaikas kruti griebia kaip koks plesrunas, kur ten pataikysi teisingai iduoti, o atimti ir bandyti is naujo taip pat labai skauda  :o Be to maniskis pradeda pykti kai krutis istusteja ir pienas pradeda prasciau begti, tada urzgia ir tampo i visas puses, tenka duoti kita. Nezinau, sunku man su tuo maitinimu, gal del to kad vaikas labai godus  :)...
Ugne
Man tai skauda ne kiek ne maziau nei pradzioj, nors jau maitinu pusantro menesio. Vis laukiu kada nustos skaudeti, bet... Vaikas kruti griebia kaip koks plesrunas, kur ten pataikysi teisingai iduoti, o atimti ir bandyti is naujo taip pat labai skauda  ohmy.gif Be to maniskis pradeda pykti kai krutis istusteja ir pienas pradeda prasciau begti, tada urzgia ir tampo i visas puses, tenka duoti kita. Nezinau, sunku man su tuo maitinimu, gal del to kad vaikas labai godus  smile.gif...

Lota, pas mane tas pats  ;D. Ale vaikai kokie plesrunai  ;D

Speneliai mano sugijo, kai leliui dar nebuvo dvieju men. Negijo negijo, o paskui kazkaip per kelias dienas eme ir uzsitrauke zaizdos.  Bet ir dabar maitinant kartais  skauda, kartais neskauda. Jei pasiseka paduoti kruti teisingai, tai ir neskauda. Rodos zinau, kaip reikia teisingai leliuka prie kruties prideti, bet ne visada pavyksta  :(.
ragnez
nezinau kaip kitur, bet vilniaus gimdymo namuose - mokina. padeda pirmais kartais paduot kruti, duoda patarimu, ka valgyt, ka nevalgyt, etc.
as niekad del maitinimo problemu neturejau - jokiu nugrauztu speneliu, jokio pieno trukumo.
Board
Kai gulejau pries gimdyma Tyzenhauzuose, rode mums filmuka apie naturalu maitinima, pasakoja kas taip kas e taip, reklamavo bepanteno tepaliuka, pasakojo apie maitinimo pozas, pagimdzius  :o sunku buvo: ateina sesele, slaugytoja, vaiko gydytoja, mano gydytoja ir visos klausineja ar zinot kaip maitint, ar nekyla problemu, ar viskas gerai, arvalgo, ar daug? Vienu zodziu Vilniaus gimdymo namai (Tyzenhauzai) gave palankiu naujagimiui gimdymo namu varda labai stengiasi ji palaikyt, ir visais imanomais budais skatina maitint naturaliai.  Jie neturi buteliuku, misinuku atsargu (bent jau sako kad neturi). Jei pasakai kad nori maitint misinukais, reik atsivezt savo buteliuka, ten ji sterilizuoja ir atlieka kita sbutinas proceduras.
Irena
Mamytes, o jus nors vienai, bunant dar nesciai, ar apziurejo krutys ginekologas ? Man tai nea  :-/  Nors lankiausi pas tris. O manau, kad tai butina. Juk buna moteru, kuriom idube speneliai, ar kitos problemos, jos pacios nepasirupina, o pasakyti nera kam. Veliau, jau pagimdzius kyla problemu. Pvz. mano drauge jau tik po to, kai vaikelis iki kraujo zindo, kai temperatura savaite laikes apie 39-40 laipsniu, nes prasidejo mastitas, kai jau pradejo primaitinti, nes vaikas negalejo zyst, po viso to ji suzinojo, kad jos speneliai idube, ji turejo juos ruosti dar budama nescia, o maitinti vaika turejo su anspieniais... Bet jau buvo po laiko... Nes mergina neistvere ir nustojo maitint. O juk tikrinanti gydytoja galejo ja dar nescia bunancia ispeti, ir padeti pasiruosti...  :(
Board
Mane apziurinejo, nezinau kodel, del kokiu priezasciu, bet er pirma vizita pas gydytoja pasitvirtinus nestumui, apziurejo.
Rinute
As irgi esu is tu mamu, kurios del apgrauzstu speneli bedo sneturejo. Gimdziau klinikose ir ten is karto parode kaip reikiai duoti vaikiukui soeneli, nes ir masaziste buvo atejsu, parode kaipreikia spausti kruti, ka lengvai pienas nusitrauktu. Dar gulint ligonineje kai neisejo iduoti kruties mazajai, tai viena sesute parode ir zinot , kas svarbiausia (mano atveju, kai speneliai nera is paciu tinkamiausiu maitinimui) - suspausti kruti ties spenelius stipriai, kad jis susiplotu ir tada jau pagal vissas taisykles, kurios beje buvo anksciau parasytos, ideti kruti vaikiukui i burna.
Man tai padejo ir dabar sekmingai maitinu 3 menesiai ir jokiu problemu neturiu.

Tiesa labai geras vaistas nuo speneliu sutrukinejimo: pamaitinus leliuka leisti laseliui pieno issdziuti ant paties spenelio galiuko.
Sekmes biggrin.gif
Taurė
galiu ir as pasidalinti savo sviezia patirtimi  ;) neturiu jokiu bedu ne su speneliais, ne su krutine tfu tfu tfu. is pat pradziu buvau susigadinusi viena speneli su ligonines pientraukiu, bet tepiau tepaliuku, vaiksciojau plika krutine ir greitai uzgijo. dar buvo pradejusi kieteti viena krutis, bet merginos chate liepe nusitraukti. va kai ju paklausiau, nusitraukiau gerai, pasimasazavau ir viskas, jokiu bedu tfu tfu tfu. jokio skausmo zindant, na, tik pirma savaite, kol speneliai yprato. siaip nestumo metu jokiais grudinimais neuzsiiminejau, perdaug tingejau. kolkas zindymas man suteikia dideli malonuma, ziuresim kaip bus toliau ... aaaa, dar va viena kart i diena nusiplaunu krutine siltu vandenuku ir pavaikstau plikais papais  ;D
Kuzia
  Niekas manęs nieko nemokino, o ir problemų neturėjau su maitinimu. Čia kaip kam. Kam ir mokinant praktika nesiseka. O kam ir nesimokinus viskas o.k.
gnyte
QUOTE (Kuzia @ 2003 10 05, 02:12)
  Niekas manęs nieko nemokino, o ir problemų neturėjau su maitinimu. Čia kaip kam. Kam ir mokinant praktika nesiseka. O kam ir nesimokinus viskas o.k.

taigi... o mane ligoninej mokino, pati prisiskaiciau apie teisingus padavimus ir t.t. ir kankinuosi.. puola pana kaip isprotejus, net neprasiziojus normaliai, bandai taisyti - tai taip pusvalandi ir prazaidi su ja, ji sau as sau taisom.. ir skauda nerealiai, ir lupytes neatvepsta kai valgo. beviltiskai jauciuos. va antras maittinimas antspenius dedu, bet bijau kad oro prisirys, kad dar labiau po ju nemokes apzioti, kad viso pieno neistrauks taip kaip be ju galetu... zodziu man maitinimas kol kas skausmas ir stresas, bet ne malonumas
va, apie antspenius ka raso: "Nepatartina naudoti antspenius: per juos kūdikis nesugeba gerai iščiulpti pieno. Likęs pienas krūtyse bus signalas jūsų smegenims jog pieno gaminasi per daug ir jo pradės mažėti arba visai dings. Be to, žindant antspenių pagalba, kūdikiui formuojasi žindimo judesiai, kaip čiulpiant buteliuką."

miskouoga
Budama nescia prisipirkau visokiu tepaliuku nugrauztiems speneliams, bet taip ir neprireike ne karto. Pateplioju profilaktiskai. Dukra labai graziai moka zysti, nors daug kas sake, kad visai neims kruties, nes pirmas dvi sav. ligoninej maitinau is AVENT buteliuko.
Mazule
As dar gimdymo namuose naudojau Garmastn tepala - teplioju juo ir dabar, tik jau rytais ir vakare. Jokiu problemu su krutim neturejau thumbup.gif
šilka
O kaip pabūti be liemenėlės, kad užkliudžius ar prisilietus kur nors krūtimi, pradeda pienas tekėti. Tai visa patalynė, marškinėliai kiaurai šlapi. Mano lialius, tai dabar užsiiminėja žaidimais, vis patampo, tai taip suskausta. blink.gif
Dilma
QUOTE (gnyte @ 2004 04 15, 08:50)
va, apie antspenius ka raso: "Nepatartina naudoti antspenius: per juos kūdikis nesugeba gerai iščiulpti pieno. Likęs pienas krūtyse bus signalas jūsų smegenims jog pieno gaminasi per daug ir jo pradės mažėti arba visai dings. Be to, žindant antspenių pagalba, kūdikiui formuojasi žindimo judesiai, kaip čiulpiant buteliuką."

Manyčiau, kad ne viskas, ką rašo, yra tiesa. Štai mes - gimėm neišnešiotos ir ligoninėje visą mėnesį blink.gif mergina buvo maitinama iš buteliuko (ir ne iš kokio nors AVENT, o paprasto paprasčiausio tarybinio stiklinio butelio su tarybiniu guminiu žinduku). Grįžom namo ir pradėjom mokytis valgyti. Kadangi iš pradžių speneliai nebuvo idealūs maitinimui, tai naudojau NUK antspenius, ir dukra kuo puikiausiai valgydavo iš krūties. Kol po truputį tuos antspenius padėjom į tolimą spintelės lentyną (na, gal da prireiks, kai dantukai pasirodys biggrin.gif ). ir dabar kuo puikiausiai valgom iš krūties be jokių "tarpininkų" thumbup.gif . Ir nei to pieno sumažėjo, nei ką. Taip, kad jei kol kas per sunku ar labai skauda, drąsiai naudokis antspeniais ir viskas po truputėlį stos į vėžes smile.gif .
ursule
mielosios

mano speneliai visai ploksti, naudoju antspenius, bet vaikui jau lupytese pusele atsirado nuo gumos, o speneliai ploksti nors tu ka, parasykit prasau, kaip elgtis...
Loreli
Mes tai jau trecias menuo naudojam antspenius ir viskas tvarkoje, gal reikia kitos firmos pabandyti. Be ju mums visai neisejo maitintis. Dar maciau Avent firma turi toki itaisa speneliams kad istraukti ar kaip cia pasakyti...
Dilma
QUOTE (NRima @ 2004 05 12, 17:48)
Mes tai jau trecias menuo naudojam antspenius ir viskas tvarkoje, gal reikia kitos firmos pabandyti. Be ju mums visai neisejo maitintis. Dar maciau Avent firma turi toki itaisa speneliams kad istraukti ar kaip cia pasakyti...

Tas įtaisas tinka tik tol, kol nėra pieno- nėštumo metu.

Mes irgi pradžioj naudojom antspenius, o dabar apsieinam ir be jų - vaikas pats ištraukė tuos spenelius. Kažkur skaičiau, kad galima pabandyt pientraukiu juos koreguoti. Pati naudoju elektrinį pientraukį - kartą per dieną pieną nutraukiu, kad mergina neužmirštų kaip valgyti iš buteliuko. Tikrai speneliai "išsitraukė".
mazule
QUOTE (ursule @ 2004 05 12, 14:31)
mielosios

mano speneliai visai ploksti, naudoju antspenius, bet vaikui jau lupytese pusele atsirado nuo gumos, o speneliai ploksti nors tu ka, parasikit prasau kaip elgtis

URSULE - as irgi pradzioje maitinimo labai vargau - net galvojau kad visai negalesiu maitinti ir dar gimdymo namuose pradejau naudoti Avent antspenius...bet pieno buvo labai mazai...zodziu tik po savaites jis atsirado, tada ir bego lengviau, o gal ir maze sustiprejo pati - taip kad meciau as tuos antspenius i sona ir maitinau be ju...Pradzioje buvo sunku - istraukdavo speneli tik is vienos kruties, o po kiek laiko ir is kitos ismoko gert...
Maitinu iki siol ir pientrauki naudojau tik kai papuoliau i ligonine clap.gif
Taip kad nepasiduok ir abi pasistenkite - tikrai turetu tavo leliukas istraukti speniukus rolleyes.gif
SEKMES
Papildyta @ [mergetime]1084398806[/mergetime]
T IESA - del pusleles ant lupos...ji ne nuo gumos - taip beveik visiems maziukams buna nuo intensyvaus ciulpimo wink.gif
ursule
QUOTE (mazule @ 2004 05 12, 23:51)

Taip kad nepasiduok ir abi pasistenkite - tikrai turetu tavo leliukas istraukti speniukus rolleyes.gif
SEKMES
Papildyta @ [mergetime]1084398806[[b]*ursule rgetime] [/b]
T IESA - del pusleles ant lupos...ji ne nuo gumos - taip beveik visiems maziukams buna nuo intensyvaus ciulpimo wink.gif

smile.gif aciu uz info, gal ir tikrai ta puslele iprasta, tai tada naudosim anspenius, nes manoji tokia judri,t.y. taip sukioja galvute kad su antspeniu dar pagaunu, o be ju niekaip nespeju spenelio sugrust, o jei ir speju tai ji sujuda ir vel nuo pradzios.
Raideles
Zinau, kad jei vaikas priprato zisti kruti su antspeniu - gali buti sunku priratinti prie grynos kruties. Turejau tokia problema.

Pientraukis padetu istraukti spenelius, dar galima naudoti vienkartini svirksta: nupjauti jo gala kur adata dedama ir per ji ikisti stumokli. Prideti prie kruties, kad spenelis butu viduje ir svelniai patraukti, kad spenelis issoktu... Gal kam pravers ta info smile.gif
Dilma
QUOTE (Raideles @ 2004 05 13, 16:25)
Zinau, kad jei vaikas priprato zisti kruti su antspeniu - gali buti sunku priratinti prie grynos kruties. Turejau tokia problema.

O mes truputį pavargom. bet jau dabar antspenių nebenaudojam. Reikia tik noro ir kantrybės. Va, maniau, kad ir dukrą turėsiu maitinti tik nutrauktu pienu, nes gimė neišnešiota ir visą mėnesį ligoninėje maitinomės iš butelio. Bet nieko, po truputį priprato ir dabar vakgo iš papo be problemų... thumbup.gif

Tiesa, o ta pūslytė turbūt tikrai daug kam atsiranda. Tik dabar atkreipiau dėmesį, kad ir mes turėjom ant viršutinės lūpos, o jau seniai jos nebėr, net užmiršau...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.