Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Spenelių priežiūra maitinant
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
oncee
Ir as pasidalinsiu savo patirtimi smile.gif Pradzioj mano speneliai niekaip "islysti" nenorejo, buvo ploksti, todel buvo sunku isiulyti ir taisyklingai pamaitinti. Naudojau antspenius, kad susiformuotu speneliai ir ne taip skaudetu, nes buvo ziauriai nugrauzes. Po menesio pasirodem gydytojai ir paaiskejo, kad neauga svoris mazuciui. Isvada - nera pieno arba negerai maitinu... Nesupratau kaip galima negerai maitinti doh.gif Tai liko variantas, kad nera pieno, kuo patiketi negalejau verysad.gif Bet suemiau save i rankas, atsikraciau antspeniu su asarom... prisipirkau visokiu kremu (bepanten, multi mam, gramastan, saltalankiu aliejaus...) Ir kesdama skausma maitinau ir verkiau kiekviena maitinima. Verkiau, kad nera pieno ir kad skauda. Ir niekas is tepalu nepadedavo... Gal multi mam kompresiukai kazkiek, bet ... Tada pazistama pasiule alijosium patepti. Skeptiskai paziurejau, bet kai tiek visko isbandziau, tai... Susiorganizavau alijosiaus vazoneli ir skabiau lapelius. Sultim tepiau spenelius, o pusiau praskestu lapeliu dejau kompresiukus, kokias 15min laikiau, tada oro vonios ir i liemenele... thumbup.gif gal po 2-3 dienu alijosinimosi pasveikau! Pigu ir greita thumbup.gif O buvau ziauriai sugrauzta, net kraujas begdavo...
p.s. po maitinimo MP laseli ispausdavau kai jau isgijau, kad nesikartotu problema. Ir kol kas, aciu Dievui, viskas thumbup.gif
šneider
Mamos help.gif gal galit ką patart, įkando man mano pusmetinukė į spenelį, ir toj vietoj atsirado žaizdelė. O vėliau ir užpuliavo doh.gif Ką daryt, kuom tept g.gif Skausmas nerealus, net vaiko ant rankų normaliai negaliu pasimt, kad nepriliest krūtinės.
Sellija
Be tų visų sintetinių kremų labai padeda taukmedžio sviestukas ar (sviestmedžio) aliejukas, kokosų aliejukas. Dar esu girdėjus gerų atsiliepimų apie šaltalankius, bet jie viską tepa...oranžiniai.
Morfija
QUOTE(wirgytee @ 2011 02 07, 15:09)
na nera jau jie db tokie pigus... unsure.gif  as uz visa ipakavima (12 kompresiuku) beveik 32 lt mokejau.taigi,cia galima sakyt uz puse kainos thumbup.gif .o kad taupiau butu tai as dar per puse kerpu...visai pakanka... thumbup.gif
*

Va man irgi MULTIMAM buvo vienintelis issigelbejimas doh.gif Nes vaika jau krauju maitinau (antspeniai negelbejo), ir tik jie mane tada isgelbejo sikart irgi jau prisipirkau ju smile.gif Ir dar kazkoki multimam tepaliuka speneliams, bet dar neisstudijavau as jo naudojimo instrukcijos smile.gif O multimam kompresiukus as irgi kirpdavau perpus thumbup.gif mirksiukas.gif
laukianti29
o man Multimam visiškai nepadėjo, padėjo tik antibiotikų kursas, bepanthenas ir Bioptronas.
suntea7
Sakykit, mamos, kurioms skauda spenelius, ar jūs naudojat kartu ir kompresiukus ir tepaliukus? Aš įsivaizduoju, kad reikėtų pasirinkti vieną priemonę, nes juk nespėsi ir kremu tepliot ir kompresus dėti, nebent po vieno maitinimo naudoti vieną, o po kito kitą... g.gif Galvoju ką čia man įsigyti ir kas veiksmingiau g.gif
Gal pasidalinsit savo patirtim? mirksiukas.gif
laukianti29
aš PAGALIAU, po trijų ilgų mėnesių susigydžiau spenelius. kaip jau rašiau anksčiau, man nepadėjo MULTIMAM. Realiai nepadėjo niekas - gal kiek palengvino skausmą antspenis, o gyjimą - Bepanthen kremas. Po truputį savaime apgijo ir va,jau kelias dienas džiaugiuosi maitinimu be skausmo thumbup.gif
rutax
QUOTE(suntea7 @ 2011 05 17, 16:22)
Sakykit, mamos, kurioms skauda spenelius, ar jūs naudojat kartu ir kompresiukus ir tepaliukus? Aš įsivaizduoju, kad reikėtų pasirinkti vieną priemonę, nes juk nespėsi ir kremu tepliot ir kompresus dėti, nebent po vieno maitinimo naudoti vieną, o po kito kitą... g.gif  Galvoju ką čia man įsigyti ir kas veiksmingiau g.gif
Gal pasidalinsit savo patirtim? mirksiukas.gif
*

Pasidalinsiu savo patirtimi maitinant du vaikucius
kai maitinau pirmaji vaikuti, tai speneliai buvo taip "sugrauzti", kad teko nusitraukinet piena ir duot is buteliuko (prie viso to dar prisidejo guzai krutyse, temperatura, teko kviest masazuotoja, kad nutraukinetu piena, dejau ir kompresus). O visa problema kilo, nes neteisingai zindziau. tai ir leliukas vis pusalkanis verke, ir mano krutu problema gilejo. ko tik nedariau: ir antspenius naudojau (buvo dar blogiau) ir tais visais tepaliukais tepiau, ir oro vonias dariau, ir multimam kompresiukus dejau, bet labiausiai padejo saltalankio aliejus 4u.gif . tiesa, istepliodavo jis viska oranzine spalva, bet tai niekis palyginus su tuo, kad speneliai akivaizdziai gijo. problemos tesesi mazdaug 3 sav., kaip speneliai apgijo, nustojau nusitraukinet piena ir ismokau gerai zindyt (padejo masazuotoja), speneliu skilinejimas baigesi smile.gif

antraji vaikuti is kart stengiausi zindyt teisingai, nepasikuklinau gimdymo namuose paprasyt konsultantes, kad paziuretu, ar viskas ok, padetu atrast patogesnes pozas. be to, profilaktiskai po kiekvieno maitinimo tepiau Garmastan tepalu - rezultatas buvo puikus. Tai ir rekomenduociau. Maitinu jau 6 men ir negaliu atsidziaugt, kad vienas malonumas (nusispjaunu per peti smile.gif ).

taigi, svarbiausia ne tepaliukais apsiginkluot (tikrai uztenka tureti vien, pvz. Garmastan - jo nereikia nuplaut pries maitinant), o teisingai zindyti. paciai pirma karta maitinant sunku suprast, kad kazkas netaip, nes pirmus kartus, kad ir neteisingai ciulpiant kruti - neskauda. ir atrodo, viskas ok, vaikutis valgo, o kad jis ciulpia tik pvz viena spenelio kampa (nors atrodo, kad burnoje visas) supranti tik paskui. po keleto tokiu "isisegimu" i spenelio krasciuka prasideda bedos. Taigi - prasykit, kad pakonsultuotu ir paziuretu kaip matinat dar gimdymo namuose smile.gif

o siaip labai linkiu sekmes, maitinimas yra malonumas thumbup.gif
suntea7
QUOTE(rutax @ 2011 05 17, 21:37)
*

ačiū už atsakymą smile.gif
a.m.a.n.d.a
Man labai padejo medus smile.gif
vixen
ar reikia nuplauti bepanthen tepala?
astabil
QUOTE(vixen @ 2011 06 27, 10:53)
ar reikia nuplauti bepanthen tepala?
*

man irgi iskilo toks klausimas.vaistinej prasiau tepaliuko,kurio nuplauti nereiktu,bet tam lapelyje apie tai visai nieko neraso,o vaistininke buvo labai neuztikrinta parduodama,todel kyla abejoniu.. g.gif
sidrulka
QUOTE(astabil @ 2011 07 24, 12:58)
man irgi iskilo toks klausimas.vaistinej prasiau tepaliuko,kurio nuplauti nereiktu,bet tam lapelyje apie tai visai nieko neraso,o vaistininke buvo labai neuztikrinta parduodama,todel kyla abejoniu.. g.gif
*

na, kiek žinau bepanteno tikrai nereikia nuplauti... tikrai apie tai esu skaičius ir girdėjus... ir kitų tepaliukų skirtų speneliams ( avent ar multi mam ar dar kokių kitokių) taip pat nereikia nuplauti.... kiek žinau tik šaltalankio aliejų būtina nuplauti
S.w.a.t
kadangi su antru zindant...turejau proga susipazinti su speneliu skausmu ir patrinimais- kietesnis mazius:)..tai is tikro..visi tie ..
Multi Mam, Bepanten, saltalankiai ir tt..- ka reikia teplioti..yra tik saves nuraminimas..ir problemos nutolinimas..

Man labiausiai suveike ilgalaikes oro vonios, po zindymo suvilgau spenelius keliais lasais Mp..ir lukteliu kol nudzius..
be to sveika kaitalioti zindymo pozas..neuzsiciklinti ant vienos..
zindyti neisiverkusi vaika..ir nepatingeti,
jei zindo pradzioj netaisyklingai, pazaisti ir pasimokyti abiems tai daryti taisyklingai..
Ir daznai zindyti..kaip ne keista , bet daznesnis zindymas..greiciau uzgydo.
solnyszko
QUOTE(rutax @ 2011 05 17, 21:37)
...
taigi, svarbiausia ne tepaliukais apsiginkluot (tikrai uztenka tureti vien, pvz. Garmastan - jo nereikia nuplaut pries maitinant), ...

Garmastan butina nuplauti. Skaitykit ne lietuviska vertala, o vokiska instrukcija ant pakuotes
S.w.a.t
kad ir kokie butu ale naturalus kremai..kaip cia megina pareklamuoti ir greiciausiai tuo tikslu ir isoka i tema..bet..pati Gamta pasirupina zindancia mama..
baigus zindyti , verta speneli patepti ''galiniu- riebiausiu pienu'' ir luktelti kol jis nudzius..
o pacioje krutyje- areoles odoje yra tokios Montgomerio liaukutes, panasios i mazus smulkius spuogelius, kuriu isskiriamas sekretas patepa laukeli ir speneli, kad nenudziutu..Sis tepinelis pasirodo turi baktericidiniu medziagu sauganciu nuo infekcijos..

o tepliojimais tepalais, kartais gali padaryti meskos paslauga..uzkimsti pieno latakelius ir sudaryti sukietejimus ir sastovi...

maziau tikekit reklamom, daugiau vedinkit ir kliaukites savo kuno gebejimais.

solnyszko
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 07 28, 15:03)
o tepliojimais tepalais, kartais gali padaryti meskos paslauga..uzkimsti pieno latakelius ir sudaryti sukietejimus ir sastovi...

maziau tikekit reklamom, daugiau vedinkit ir kliaukites savo kuno gebejimais.
*

Sutinku, kad tepalai nera issigelbejimas, taciau teko pasinaudoti vienu is tepalu, nes mazius tiesiog prakando viena speneli. O su priespieniu nelabai ka ir patepsi, vaikiukas islaizo visa
Nikolia
bet juk tokia ''trauma'' taisyklingu zindymu ir geru prigludimu geriausiai isgydoma, ar ne taip?

QUOTE(solnyszko @ 2011 07 29, 20:42)
Sutinku, kad tepalai nera issigelbejimas, taciau teko pasinaudoti vienu is tepalu, nes mazius tiesiog prakando viena speneli. O su priespieniu nelabai ka ir patepsi, vaikiukas islaizo visa
*

sidrulka
sveikutės,

o kažin kas galėtų būti, kad vieną spenelį taip daigo- atrodo, kaip su kokiom adatukėm veria... skaudena net ir nemaitinant... o kai reikia paduoti- tai oi doh.gif , kol paima, bet paskui jau nieko... pasitepu avent tepaliuku, kiek įmanoma darua oro vonias... o čia gl pienligės požymis? g.gif
Jomato
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 07 24, 13:42)
Ir daznai zindyti..kaip ne keista , bet daznesnis zindymas..greiciau uzgydo.
*

Kiek yra tas dažnai? g.gif
S.w.a.t
na man geriau kai zindo kas dvi valandas..pusantros..ir po to dar kuri laika kruti palieku ore...praeidavo per diena...

QUOTE(Jomato @ 2011 08 03, 18:33)
Kiek yra tas dažnai?  g.gif
*

Jomato
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 08 03, 22:38)
na man geriau kai zindo kas dvi valandas..pusantros..ir po to dar kuri laika kruti palieku ore...praeidavo per diena...
*

Tai per parą gaunasi apie 10-15 maitinimų. Kiek laiko jie trunka?
S.w.a.t
labai ivairiai..jei tik gerti..uztenka keliu minuciu..jei ilgiau..tai tikrai daugiau nei po 20 minuciu...siom dienom maziau trumpu uzsigerimu, daugiau ilgesniu zindymu..

QUOTE(Jomato @ 2011 08 04, 10:54)
Tai per parą gaunasi apie 10-15 maitinimų. Kiek laiko jie trunka?
*

daktaryte Ieva
As tik uz Purelan, medela gamintojas thumbup.gif . Nepamainomas daiktas, dziaugiuosi, kad ji atradau. Skausmas, perstejimas buvo neapsakomas pradzioje, tai super padejo. Kazkada esu pabandziusi kai ranka nusideginau, tai patepiau purelanu po keliu minuciu nueme perstejima, nors sako nusideginus negalima tepti riebalo, bet kazkaip purelanas stebuklingai padeda smile.gif
Dont_worry_be_happy
vos tik pradejus zindyti, spenelius itin skaudejo,buvo zaizduoti, tai labai padejo multimam kompreisukai, o dabar tai nenaudoju nieko,kartais paskauda, pakenciu ir praeina:)
Grietinėlė*
Man padėjo Multi mam kompresiukai ir Multi mam balzamas. smile.gif
dovil14
Gal kas bandėt cinko tepalą speneliams?
gretchene
Ar skaudantys speneliai jau iskart yra neteisingo apziojimo rezultatas, ar gali buti, kad ir teisingai zindant pirmas savaites skauda, kol uzsigrudina? g.gif Man atrodo, kad lyg ir placiai apzioja, bet kol isivaziuoja zist, tai norisi cypti is skausmo. Pabaigoj matyt irgi jau kai pavalgo, pradeda ciulpti speneli, tai puolu traukt ir gelbeja soske. Kol kas pakaitom naudoju muti mam kopresiukus, garmastan ir antspenius, bet antspeniu jau vis reciau griebiuosi, tikiuosi uzsigrudins po truputi ir nieko nebereikes g.gif
Svirple
QUOTE(gretchene @ 2011 11 21, 20:43)
Ar skaudantys speneliai jau iskart yra neteisingo apziojimo rezultatas, ar gali buti, kad ir teisingai zindant pirmas savaites skauda, kol uzsigrudina?  g.gif  Man atrodo, kad lyg ir placiai apzioja, bet kol isivaziuoja zist, tai norisi cypti is skausmo. Pabaigoj matyt irgi jau kai pavalgo, pradeda ciulpti speneli, tai puolu traukt ir gelbeja soske. Kol kas pakaitom naudoju muti mam kopresiukus, garmastan ir antspenius, bet antspeniu jau vis reciau griebiuosi, tikiuosi uzsigrudins po truputi ir nieko nebereikes g.gif
*

Man irgi atrodo, kad nuo pradžių tikrai gerai ėmė, bet pirmom savaitėm skaudėjo, pirmom dienom net pakraujavo.
sidrulka
sveikutės,

mamytės kantrybės ir begalinio noro žindyti, kad ir per skausmus- viskas praeis.... su laiku... ir vėliua bus tik viena malonumas žindyti, žindyti ir dar kartą žindyti thumbup.gif thumbup.gif praeitas etapas ir nugaužimai, ir sukietėjimai, ir dilkčiojimai ir šokinėjimai iš skausmo.... o dbr (kažkur nuo 3 mėn) voen tik malonumas- atrodo žindyčiau ir žindyčiau iki begalybės, kiek tik pati dukrytė norės... na dar ko gero prasidės nemalonus etapas, kai išdigs dantukai....
Gunia
QUOTE(sidrulka @ 2011 11 23, 01:35)
sveikutės,
mamytės kantrybės ir begalinio noro žindyti, kad ir per skausmus- viskas praeis.... su laiku... ir vėliua bus tik viena malonumas žindyti, žindyti ir dar kartą žindyti thumbup.gif  thumbup.gif  praeitas etapas ir nugaužimai, ir sukietėjimai, ir dilkčiojimai ir šokinėjimai iš skausmo.... o dbr (kažkur nuo 3 mėn) voen tik malonumas- atrodo žindyčiau ir žindyčiau iki  begalybės, kiek tik pati dukrytė norės... na dar ko gero prasidės nemalonus etapas, kai išdigs dantukai....
*

Jei ne paslaptis, kaip kovojote su nugrauztais speneliais? Nes man is skausmo rekt norisi, o i spenelius net nesinori ziuret verysad.gif
Arya
QUOTE(Gunia @ 2011 11 28, 17:15)
Jei ne paslaptis, kaip kovojote su nugrauztais speneliais? Nes man is skausmo rekt norisi, o i spenelius net nesinori ziuret  verysad.gif
*

Čia yra keletas patarimų ką daryti
http://www.zindymas.lt/node/36
Gunia
QUOTE(Arya @ 2011 11 29, 01:15)
Čia yra keletas patarimų ką daryti
http://www.zindymas.lt/node/36
*

Aciu uz nuoroda smile.gif
Prisiskaiciau visokiu patarimu ir bandau igyvendinti, nes labai noriu kuo ilgiau pati maitint savo kleckiuka rolleyes.gif
Tik niekaip nesuprantu kodel desine (.) kaip ir susitvarke, o vat kaire nors tu nusisauk, taip ilgai gija, kad vakar net vel krauju atpile lelius mano doh.gif Ziauru ziuret cray.gif
Kazin ar nieko blogo, jei pora dienu nemaitinciau is tos neuzgijancios (.) kad uzgytu? g.gif
Košė-Malošė
QUOTE(Gunia @ 2011 12 09, 19:57)
Kazin ar nieko blogo, jei pora dienu nemaitinciau is tos neuzgijancios (.) kad uzgytu?  g.gif
*

Gydyti- reikia. Kad būtų užtikrinta pienuko gamyba- ištraukinėti iš probleminės krūties kas 4val. (nes naujagimį ~kas 2val. maitinate) Kuo daugiau oro vonių.
Atpylimo su krauju- nesibaiminkite.
Galite konsultuotis su mama-mamai dėl teisingo apžiojimo, padavimo.
http://www.pradzia.org/node/427
Būtų gerai išsiaiškinti traumavimo priežastis ir jas pašalinti. (čiulptukas???)
Gunia
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 12 09, 20:20)
Gydyti- reikia. Kad būtų užtikrinta pienuko gamyba- ištraukinėti iš probleminės krūties kas 4val. (nes naujagimį ~kas 2val. maitinate) Kuo daugiau oro vonių.
Atpylimo su krauju- nesibaiminkite.
Galite konsultuotis su mama-mamai dėl teisingo apžiojimo, padavimo.
http://www.pradzia.org/node/427
Būtų gerai išsiaiškinti traumavimo priežastis ir jas pašalinti. (čiulptukas???)
*

Aciu uz patarimus wub.gif Pabandysiu gal maitint is tos skaudancios (.), nes kaip ir truputi zaizdeles uzsitrauke, tiesiog baisu buvo ziuret kaip vaikas atpyla su krauju verysad.gif

Vakar kaip nusipirkau Lansinoh kremuka su lanolinu ax.gif Labai tikiuosi, kad bus veiksmingas, net siek tiek jau ir matosi, kad gereja (.)(.) bukle wub.gif
LaimaMai
Norejau pasiklausti, ar kas nors naudojote spenelio korekcinę taurelę, ar padėjo?
Dipsis
QUOTE(LaimaMai @ 2012 01 13, 20:04)
Norejau pasiklausti, ar kas nors naudojote spenelio korekcinę taurelę, ar padėjo?
*

vaikas ciulpdamas labai gerai pakoreguoja, nereik nieko smile.gif
tigrin
QUOTE(Gunia @ 2011 12 09, 17:57)
Aciu uz nuoroda smile.gif
Prisiskaiciau visokiu patarimu ir bandau igyvendinti, nes labai noriu kuo ilgiau pati maitint savo kleckiuka  rolleyes.gif
Tik niekaip nesuprantu kodel desine (.) kaip ir susitvarke, o vat kaire nors tu nusisauk, taip ilgai gija, kad vakar net vel krauju atpile lelius mano  doh.gif  Ziauru ziuret  cray.gif
Kazin ar nieko blogo, jei pora dienu nemaitinciau is tos neuzgijancios (.) kad uzgytu?  g.gif
*

ir man buvo, kad viena greičiau užgijo. Aš naudojau bepanthen tepalą. O tos krūties mažei neduodavau, nutraukinėdavau su pientraukiu.
gretchene
QUOTE(LaimaMai @ 2012 01 13, 21:04)
*

As pradzioj naudojau antspenius, kol labai apgrauzti speneliai buvo. Pailsindavau pora maitinimu su jais, po to vel duodavau be, ir tepiau tepiau tepiau garmastanu po kiekvieno maitinimo, dejau kompresiukus.
daktaryte Ieva
QUOTE(gretchene @ 2011 11 21, 21:43)
Ar skaudantys speneliai jau iskart yra neteisingo apziojimo rezultatas, ar gali buti, kad ir teisingai zindant pirmas savaites skauda, kol uzsigrudina?  g.gif  Man atrodo, kad lyg ir placiai apzioja, bet kol isivaziuoja zist, tai norisi cypti is skausmo. Pabaigoj matyt irgi jau kai pavalgo, pradeda ciulpti speneli, tai puolu traukt ir gelbeja soske. Kol kas pakaitom naudoju muti mam kopresiukus, garmastan ir antspenius, bet antspeniu jau vis reciau griebiuosi, tikiuosi uzsigrudins po truputi ir nieko nebereikes g.gif
*

As vargau kokiu pirmus 2-2,5 menesiu del skausmo. Ir nebuvo jie sukandzioti. Ligoninej akuseres man net valerjono nese, nes sako nesupranta kodel man taip skauda, nes "jau taip graziai jusu vaikas paima speneli", isgeriau valerjono bet nebuvo geriau. Ir kaip jus raset cypt norejosi is skausmo. Man budavo vien kancia pagalvoti apie tai kaip reikes paduoti kruti. Tik deka vyro pagalbos (moralines mirksiukas.gif ) ir keliu priemoniu maitinu savo dukryte iki siol. Zinot man tie multimam kompresiukai nelabai padejo. As tai naudojau medelos tepala Purelan ir turejau medelos krutu gaubtelius pieno surinkimui - jie turi ventiliacines angeles ir speneliai nesiliecia nei prie audinio nei prie gaubtelio. Tai tikrai skausma sumazindavo. Ir dabar visiskai jokio skausmo, manau kad reikia laiko ir kantrybes, o poto taip vadinamas mazolis uzsideda ant speneliu ir viskas buna puiku.
Vakar mazoji ivare savo dantukus, tai visa diena nemaitinau is tos kruties ir tepiau purelanu, ir nakti jau ramiai vel galejau maitinti 4u.gif
Sekmes jums ir nenuleiskit ranku 4u.gif
Ambro
Man labai padėjo po kiekvieno žindymo patepimas Bepanten tepalas (ružavos sp). Jo nereikia nuplaut, iškart suminkština odelę smile.gif
Surya
O man iš tepalų labiausiai padėjo HPA Lanolin. Garmastanas tiesiog minkštino sudirgintą odelę, bet gyjimo negreitino visai.

Beje, išbandžiau ir labai ekstremalų kraujuojančių, sutrūkinėjusių spenelių gydymui - patepti citrinos sultimis. Va čia ir buvo išsigelbėjimas! Labai greit rūgštis žaizdeles užtraukia. Tiesa, skauskmas doh.gif Aš tą išbandžiau jau gyjimo pabaigoje, tai iškenčiau lengvai, bet sunkiai pakeliančioms skausmą net nepatariu bandyti...
Aleila
Man padėjo Multi Mum tepaliukas,bet čia nuo kokio tik 2 men. Iki 2 men.kentejau didžiausius skausmus, maitindavau sukandusi dantis, su asaromis akyse doh.gif
Kai prisimenu,tai net negera darosi blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.