p.s. po maitinimo MP laseli ispausdavau kai jau isgijau, kad nesikartotu problema. Ir kol kas, aciu Dievui, viskas
Ir as pasidalinsiu savo patirtimi
p.s. po maitinimo MP laseli ispausdavau kai jau isgijau, kad nesikartotu problema. Ir kol kas, aciu Dievui, viskas
Mamos
Be tų visų sintetinių kremų labai padeda taukmedžio sviestukas ar (sviestmedžio) aliejukas, kokosų aliejukas. Dar esu girdėjus gerų atsiliepimų apie šaltalankius, bet jie viską tepa...oranžiniai.
QUOTE(wirgytee @ 2011 02 07, 15:09) na nera jau jie db tokie pigus... Va man irgi MULTIMAM buvo vienintelis issigelbejimas
o man Multimam visiškai nepadėjo, padėjo tik antibiotikų kursas, bepanthenas ir Bioptronas.
Sakykit, mamos, kurioms skauda spenelius, ar jūs naudojat kartu ir kompresiukus ir tepaliukus? Aš įsivaizduoju, kad reikėtų pasirinkti vieną priemonę, nes juk nespėsi ir kremu tepliot ir kompresus dėti, nebent po vieno maitinimo naudoti vieną, o po kito kitą...
Gal pasidalinsit savo patirtim?
aš PAGALIAU, po trijų ilgų mėnesių susigydžiau spenelius. kaip jau rašiau anksčiau, man nepadėjo MULTIMAM. Realiai nepadėjo niekas - gal kiek palengvino skausmą antspenis, o gyjimą - Bepanthen kremas. Po truputį savaime apgijo ir va,jau kelias dienas džiaugiuosi maitinimu be skausmo
QUOTE(suntea7 @ 2011 05 17, 16:22) Sakykit, mamos, kurioms skauda spenelius, ar jūs naudojat kartu ir kompresiukus ir tepaliukus? Aš įsivaizduoju, kad reikėtų pasirinkti vieną priemonę, nes juk nespėsi ir kremu tepliot ir kompresus dėti, nebent po vieno maitinimo naudoti vieną, o po kito kitą... Gal pasidalinsit savo patirtim? Pasidalinsiu savo patirtimi maitinant du vaikucius kai maitinau pirmaji vaikuti, tai speneliai buvo taip "sugrauzti", kad teko nusitraukinet piena ir duot is buteliuko (prie viso to dar prisidejo guzai krutyse, temperatura, teko kviest masazuotoja, kad nutraukinetu piena, dejau ir kompresus). O visa problema kilo, nes neteisingai zindziau. tai ir leliukas vis pusalkanis verke, ir mano krutu problema gilejo. ko tik nedariau: ir antspenius naudojau (buvo dar blogiau) ir tais visais tepaliukais tepiau, ir oro vonias dariau, ir multimam kompresiukus dejau, bet labiausiai padejo saltalankio aliejus antraji vaikuti is kart stengiausi zindyt teisingai, nepasikuklinau gimdymo namuose paprasyt konsultantes, kad paziuretu, ar viskas ok, padetu atrast patogesnes pozas. be to, profilaktiskai po kiekvieno maitinimo tepiau Garmastan tepalu - rezultatas buvo puikus. Tai ir rekomenduociau. Maitinu jau 6 men ir negaliu atsidziaugt, kad vienas malonumas (nusispjaunu per peti taigi, svarbiausia ne tepaliukais apsiginkluot (tikrai uztenka tureti vien, pvz. Garmastan - jo nereikia nuplaut pries maitinant), o teisingai zindyti. paciai pirma karta maitinant sunku suprast, kad kazkas netaip, nes pirmus kartus, kad ir neteisingai ciulpiant kruti - neskauda. ir atrodo, viskas ok, vaikutis valgo, o kad jis ciulpia tik pvz viena spenelio kampa (nors atrodo, kad burnoje visas) supranti tik paskui. po keleto tokiu "isisegimu" i spenelio krasciuka prasideda bedos. Taigi - prasykit, kad pakonsultuotu ir paziuretu kaip matinat dar gimdymo namuose o siaip labai linkiu sekmes, maitinimas yra malonumas
Man labai padejo medus
ar reikia nuplauti bepanthen tepala?
QUOTE(astabil @ 2011 07 24, 12:58) man irgi iskilo toks klausimas.vaistinej prasiau tepaliuko,kurio nuplauti nereiktu,bet tam lapelyje apie tai visai nieko neraso,o vaistininke buvo labai neuztikrinta parduodama,todel kyla abejoniu.. na, kiek žinau bepanteno tikrai nereikia nuplauti... tikrai apie tai esu skaičius ir girdėjus... ir kitų tepaliukų skirtų speneliams ( avent ar multi mam ar dar kokių kitokių) taip pat nereikia nuplauti.... kiek žinau tik šaltalankio aliejų būtina nuplauti
kadangi su antru zindant...turejau proga susipazinti su speneliu skausmu ir patrinimais- kietesnis mazius:)..tai is tikro..visi tie ..
Multi Mam, Bepanten, saltalankiai ir tt..- ka reikia teplioti..yra tik saves nuraminimas..ir problemos nutolinimas.. Man labiausiai suveike ilgalaikes oro vonios, po zindymo suvilgau spenelius keliais lasais Mp..ir lukteliu kol nudzius.. be to sveika kaitalioti zindymo pozas..neuzsiciklinti ant vienos.. zindyti neisiverkusi vaika..ir nepatingeti, jei zindo pradzioj netaisyklingai, pazaisti ir pasimokyti abiems tai daryti taisyklingai.. Ir daznai zindyti..kaip ne keista , bet daznesnis zindymas..greiciau uzgydo. QUOTE(rutax @ 2011 05 17, 21:37) ... taigi, svarbiausia ne tepaliukais apsiginkluot (tikrai uztenka tureti vien, pvz. Garmastan - jo nereikia nuplaut pries maitinant), ... Garmastan butina nuplauti. Skaitykit ne lietuviska vertala, o vokiska instrukcija ant pakuotes
kad ir kokie butu ale naturalus kremai..kaip cia megina pareklamuoti ir greiciausiai tuo tikslu ir isoka i tema..bet..pati Gamta pasirupina zindancia mama..
baigus zindyti , verta speneli patepti ''galiniu- riebiausiu pienu'' ir luktelti kol jis nudzius.. o pacioje krutyje- areoles odoje yra tokios Montgomerio liaukutes, panasios i mazus smulkius spuogelius, kuriu isskiriamas sekretas patepa laukeli ir speneli, kad nenudziutu..Sis tepinelis pasirodo turi baktericidiniu medziagu sauganciu nuo infekcijos.. o tepliojimais tepalais, kartais gali padaryti meskos paslauga..uzkimsti pieno latakelius ir sudaryti sukietejimus ir sastovi... maziau tikekit reklamom, daugiau vedinkit ir kliaukites savo kuno gebejimais. QUOTE(S.w.a.t @ 2011 07 28, 15:03) o tepliojimais tepalais, kartais gali padaryti meskos paslauga..uzkimsti pieno latakelius ir sudaryti sukietejimus ir sastovi... maziau tikekit reklamom, daugiau vedinkit ir kliaukites savo kuno gebejimais. Sutinku, kad tepalai nera issigelbejimas, taciau teko pasinaudoti vienu is tepalu, nes mazius tiesiog prakando viena speneli. O su priespieniu nelabai ka ir patepsi, vaikiukas islaizo visa
bet juk tokia ''trauma'' taisyklingu zindymu ir geru prigludimu geriausiai isgydoma, ar ne taip?
QUOTE(solnyszko @ 2011 07 29, 20:42) Sutinku, kad tepalai nera issigelbejimas, taciau teko pasinaudoti vienu is tepalu, nes mazius tiesiog prakando viena speneli. O su priespieniu nelabai ka ir patepsi, vaikiukas islaizo visa
sveikutės,
o kažin kas galėtų būti, kad vieną spenelį taip daigo- atrodo, kaip su kokiom adatukėm veria... skaudena net ir nemaitinant... o kai reikia paduoti- tai oi
As tik uz Purelan, medela gamintojas
vos tik pradejus zindyti, spenelius itin skaudejo,buvo zaizduoti, tai labai padejo multimam kompreisukai, o dabar tai nenaudoju nieko,kartais paskauda, pakenciu ir praeina:)
Man padėjo Multi mam kompresiukai ir Multi mam balzamas.
Gal kas bandėt cinko tepalą speneliams?
Ar skaudantys speneliai jau iskart yra neteisingo apziojimo rezultatas, ar gali buti, kad ir teisingai zindant pirmas savaites skauda, kol uzsigrudina?
QUOTE(gretchene @ 2011 11 21, 20:43) Ar skaudantys speneliai jau iskart yra neteisingo apziojimo rezultatas, ar gali buti, kad ir teisingai zindant pirmas savaites skauda, kol uzsigrudina? Man irgi atrodo, kad nuo pradžių tikrai gerai ėmė, bet pirmom savaitėm skaudėjo, pirmom dienom net pakraujavo.
sveikutės,
mamytės kantrybės ir begalinio noro žindyti, kad ir per skausmus- viskas praeis.... su laiku... ir vėliua bus tik viena malonumas žindyti, žindyti ir dar kartą žindyti QUOTE(sidrulka @ 2011 11 23, 01:35) sveikutės, mamytės kantrybės ir begalinio noro žindyti, kad ir per skausmus- viskas praeis.... su laiku... ir vėliua bus tik viena malonumas žindyti, žindyti ir dar kartą žindyti Jei ne paslaptis, kaip kovojote su nugrauztais speneliais? Nes man is skausmo rekt norisi, o i spenelius net nesinori ziuret QUOTE(Gunia @ 2011 11 28, 17:15) Jei ne paslaptis, kaip kovojote su nugrauztais speneliais? Nes man is skausmo rekt norisi, o i spenelius net nesinori ziuret Čia yra keletas patarimų ką daryti http://www.zindymas.lt/node/36 QUOTE(Arya @ 2011 11 29, 01:15) Aciu uz nuoroda Prisiskaiciau visokiu patarimu ir bandau igyvendinti, nes labai noriu kuo ilgiau pati maitint savo kleckiuka Tik niekaip nesuprantu kodel desine (.) kaip ir susitvarke, o vat kaire nors tu nusisauk, taip ilgai gija, kad vakar net vel krauju atpile lelius mano Kazin ar nieko blogo, jei pora dienu nemaitinciau is tos neuzgijancios (.) kad uzgytu? QUOTE(Gunia @ 2011 12 09, 19:57) Gydyti- reikia. Kad būtų užtikrinta pienuko gamyba- ištraukinėti iš probleminės krūties kas 4val. (nes naujagimį ~kas 2val. maitinate) Kuo daugiau oro vonių. Atpylimo su krauju- nesibaiminkite. Galite konsultuotis su mama-mamai dėl teisingo apžiojimo, padavimo. http://www.pradzia.org/node/427 Būtų gerai išsiaiškinti traumavimo priežastis ir jas pašalinti. (čiulptukas???) QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 12 09, 20:20) Gydyti- reikia. Kad būtų užtikrinta pienuko gamyba- ištraukinėti iš probleminės krūties kas 4val. (nes naujagimį ~kas 2val. maitinate) Kuo daugiau oro vonių. Atpylimo su krauju- nesibaiminkite. Galite konsultuotis su mama-mamai dėl teisingo apžiojimo, padavimo. http://www.pradzia.org/node/427 Būtų gerai išsiaiškinti traumavimo priežastis ir jas pašalinti. (čiulptukas???) Aciu uz patarimus Vakar kaip nusipirkau Lansinoh kremuka su lanolinu
Norejau pasiklausti, ar kas nors naudojote spenelio korekcinę taurelę, ar padėjo?
QUOTE(Gunia @ 2011 12 09, 17:57) Aciu uz nuoroda Prisiskaiciau visokiu patarimu ir bandau igyvendinti, nes labai noriu kuo ilgiau pati maitint savo kleckiuka Tik niekaip nesuprantu kodel desine (.) kaip ir susitvarke, o vat kaire nors tu nusisauk, taip ilgai gija, kad vakar net vel krauju atpile lelius mano Kazin ar nieko blogo, jei pora dienu nemaitinciau is tos neuzgijancios (.) kad uzgytu? ir man buvo, kad viena greičiau užgijo. Aš naudojau bepanthen tepalą. O tos krūties mažei neduodavau, nutraukinėdavau su pientraukiu. QUOTE(LaimaMai @ 2012 01 13, 21:04) As pradzioj naudojau antspenius, kol labai apgrauzti speneliai buvo. Pailsindavau pora maitinimu su jais, po to vel duodavau be, ir tepiau tepiau tepiau garmastanu po kiekvieno maitinimo, dejau kompresiukus. QUOTE(gretchene @ 2011 11 21, 21:43) Ar skaudantys speneliai jau iskart yra neteisingo apziojimo rezultatas, ar gali buti, kad ir teisingai zindant pirmas savaites skauda, kol uzsigrudina? As vargau kokiu pirmus 2-2,5 menesiu del skausmo. Ir nebuvo jie sukandzioti. Ligoninej akuseres man net valerjono nese, nes sako nesupranta kodel man taip skauda, nes "jau taip graziai jusu vaikas paima speneli", isgeriau valerjono bet nebuvo geriau. Ir kaip jus raset cypt norejosi is skausmo. Man budavo vien kancia pagalvoti apie tai kaip reikes paduoti kruti. Tik deka vyro pagalbos (moralines Vakar mazoji ivare savo dantukus, tai visa diena nemaitinau is tos kruties ir tepiau purelanu, ir nakti jau ramiai vel galejau maitinti Sekmes jums ir nenuleiskit ranku
Man labai padėjo po kiekvieno žindymo patepimas Bepanten tepalas (ružavos sp). Jo nereikia nuplaut, iškart suminkština odelę
O man iš tepalų labiausiai padėjo HPA Lanolin. Garmastanas tiesiog minkštino sudirgintą odelę, bet gyjimo negreitino visai.
Beje, išbandžiau ir labai ekstremalų kraujuojančių, sutrūkinėjusių spenelių gydymui - patepti citrinos sultimis. Va čia ir buvo išsigelbėjimas! Labai greit rūgštis žaizdeles užtraukia. Tiesa, skauskmas
Man padėjo Multi Mum tepaliukas,bet čia nuo kokio tik 2 men. Iki 2 men.kentejau didžiausius skausmus, maitindavau sukandusi dantis, su asaromis akyse
Kai prisimenu,tai net negera darosi |